Hirdetés
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Milyen videókártyát?
- Canon MILC: EOS R és M topik
- Milyen monitort vegyek?
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- RAM topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Mr Dini
addikt
Üdv!
Kicsit off kérdés, de hátha valaki tud nekem segíteni. Van egy egyedi romot futtató telefonom, aminek az FM rádiója (mezei qualcom féle FM2.apk) csak bedugott fülessel megy, mint antenna. Viszont az eredeti romjában simán ment a dolog füles nélkül is a teló fém váza miatt.
A cél tehát az lenne, hogy csináljak egy patchelt apk-t, ami nem nézi, hogy be van-e dugva a vezetékes fülhallgató. A telefon magisk rootolt, így simán kiszedtem a /system/system_ext/app/FM2 alól az eredeti FM2.apk-t, apktoollal kibontottam, kikerestem a smaliban a boolean függvényt és megírtam, hogy mindig igazt dobjon vissza. Ezután összecsomagoltam apk-nak, majd következett az aláírás rész... Itt ugye bajban voltam, mert a rom a többi apk aláírására nem az android aosp repóban található publikus platform key-t használja, hanem egy rom dev által generált privát kulcsot. Ezért megpróbáltam saját kulccsal aláírni, majd később az aosp platform kulccsal is.
Ezután beraktam az eredeti felé bindmountolva magiskkel, figyeltem arra, hogy selinux context és jogok megfeleljenek az eredetivel. Reboot után meg is jelenik a patchelt rádió apk, viszont megnyitáskor bekér pár permissiont, egy pillanatra felvillan a main activityje, majd azonnal crashel az app. Crashlog sehol. De szerencsére logcatben kiböki, hogy a zygote lőtte ki az appot:
AndroidRuntime: java.lang.RuntimeException: Unable to create service com.caf.fmradio.FMRadioService: java.lang.SecurityException: Must hold the MODIFY_PHONE_STATE permissionÉn ezt úgy értelmezem, hogy a moddolt app nem kapja meg ugyanazt a jogot, mint az eredeti. Most vagy a smalit szúrtam el (de nem hiszem, mert tényleg egy boolról volt szó és nem egyszer patcheltem már smalit, illetve akkor mással szállna el talán), vagy az apktool szúrta el az androidmanifest.xml-t, amit szintén kétlek, vagy az android nem adja meg a jogot más kulccsal aláírt appoknak.
Próbáltam berakni a /system/priv-app mappába is az apk-t, akkor meg be se bootolt többé a telefon. Pedig selinux stb rendben volt.
Egyelőre csak arra tudok gondolni, hogy marad az app az eredeti helyére csatolva és létrehozok egy /system/etc/permissions entryt a moddolt fm rádiónak, hogy a rendszer mindenképp megadja a jogokat.
Létezik, hogy ennyire finnyás lenne az Android 11? Hogy csak úgy nem adja meg a privileged jogokat nem platform key-jel aláírt appoknak? Amit nem értek, hogy az eredeti fm rádió egyáltalán hogy kapta meg, ha nincs permissions xml-je és nem a priv-app mappában van. Gondolom a rendszer tényleg az aláírás miatt engedi.
Illetve tucat ilyen /data/app to /system/app konverter van a playben. Azok hogy csinálják ezt?
Köszi!
-
Mr Dini
addikt
Elég halott ez a topik, de azért reménykedem, hátha olvassa valaki.

Adott egy NDK-t használó alkalmazásom, aminek csak a frontendje java, a backend C++. Írtam pár teszt fájlt, amik közvetlenül a so fájlokkal vannak linkelve és csak ARM architektúrán futnak. Viszont szeretném futtatni ezeket a teszteket a fejlesztős x64 gépemen qemuval. Ami hiányzik, az egy android rootfs, vagy akármilyen kompatibilis arm rootfs jó lenne, csak tudjak chrootolni bele. Tudtok ilyenről? Igen, fordíthatnék sajátot buildrootból, de ha lehet ezt inkább skippelném. Valaki biztos fordított már ilyet.
-
Mr Dini
addikt
válasz
Mr Dini
üzenetére
Nagy nehezen végül sikerült megtalálni. Ha valakit érdekel, Business Model Canvas a neve.

-
Mr Dini
addikt
Sziasztok!
Egy ismerősöm elhatározta, hogy benevez egy mobilapp fejlesztő versenyre. Az első lépés a tervezés lenne. Megkeresett, hogy segítsek Neki ebben, viszont én csupán egyszer csináltam hasonlót. Akkoriban volt egy szabvány táblázat, amibe bele kellett írni az alkalmazás erőforrásait/célközönséget/bevételeket/népszerűségi forrásokat stb. Sajnos nem találom már ezt a dokumentumot sehol, a nevére pedig nem emlékszem.
Valaki, aki jártas tervezésben, tudna segíteni?
Köszönöm!

-
Mr Dini
addikt
Sziasztok!
Adott egy Tasker nevű automatizáló alkalmazás Androidra. Ennek van egy Java Functions menüpontja, ahol az Android API-t lehet használni, mintha csak Java-ban programoznék. Annyi különbséggel hogy itt kész elemeket pakolok össze, s csak a változók/return értékét tudom választani. Illetve Activityvel kapcsolatos és GUIs műveletekre sajnos alkalmatlan, pedig egy alert box azért néha jól jönne pl... Viszont rengeteg más dologra tökéletes.
A legújabb projektem egy időjárásos értesítés, aminek az ikonja (LargeIcon), egy Bitmap, Canvas és Paint trióval előállított dinamikus kép.
Viszont szeretném, ha animált lenne az ikon. Ehhez gondoltam először tesztelésképp az AnimationDrawable segítségével előállítok egy két frameből álló animációt, ami két rendszerikont tartalmaz. Tehát pl rádió és az info ikon villogna. Ez eddig rendben van, de hogyan tudom visszakapni a kész animációt? Sajnos XML-t nem tudok készíteni, mivel az alkalmazást nem szeretném módosítani.
Hogy lehetne ezt megoldani? Nyilván nem Taskerben kérnék segítséget. A Java kódban is kiigazodom, annak alapján pedig már meg tudom csinálni a dolgot Taskerben is.
Illetve smallIcon csak drawable lehet, s mivel nem volt megfelelő a rendszer/Tasker által adott ikonkészlet, így inkább transzparenssé állítottam. Így nincs körvonala a notify bárban, s viszonylag akkurátusan néz ki. Viszont ha kapok egy mailt, akkor ott virít egy üres hely a mail ikon mellett, hiába állítottam a prioritást -2re... Ez miért van?
Nagyon köszönöm!

-
Mr Dini
addikt
Üdv!
Csak nekem hiányzik a Studioból a StringEscapeUtils.unescapeJava függvény? Tudtok rá ajánlani valami alternatívát?
Köszi!

-
Mr Dini
addikt
Sziasztok!
Egy kamera alapján auto fényerő állító program gyártásán dolgozom.
Ami eddig megvan, az az, hogy készít egy képet, majd próbáltam az ExifInterface-szel visszakapni a BrightnessValue-t, de az eredmény null...
Pl az ISOSpeedRating-et visszakapom, de ezt nem...Van valami más megoldás a kép fényerő értékének megkapására? Vagy teljesen rossz nyomon járok?
Köszönöm a válaszokat!
-
Mr Dini
addikt
válasz
WonderCSabo
üzenetére
Köszi mindkettőtöknek, holnap feltétlenül kipróbálom őket!

-
Mr Dini
addikt
Üdv!
Igen, megint én.

Most ismerkedem az Android Studio-val, plusz pár dolog változott 3 éve (ekkor írtam utoljára droid appot Javaban). És nem sikerül egy HTTP GET kérést összehozni, melynek egyenlőre a célja az lenne, hogy a message váltózóban lévő URL forráskódját (tegye egy változóba és) írja ki Toast-ban. Viszont a jóöreg apacsos megoldást nem fogadja már el a Studio alapból és már nem ajánlják a használatát, így nem akartam kézzel betölteni a libet... Ti mit használtok erre?
Köszi!
Szerk.: Ja és létrehoztam egy EditText-et, viszont pirosas rózsaszín vonal van alatta... Ezt hogy lehet eltüntetni?
-
Mr Dini
addikt
Üdv!
Egy mezei parserhez, mely weboldalakról dolgozna fel adatokat, Szerintetek melyik programnyelvben lenne kényelmes megírni?
Tudom Java, de szerettem volna cross platformra készíteni, így először a kivy-t (python), majd a nativescriptet (node js) próbáltam ki. Előbbivel GUI problémák voltak, a második pedig nem képes sync HTTP GET-re... Szóval harmadszorra már biztosra szeretnék menni...

Köszi!

-
Mr Dini
addikt
válasz
WonderCSabo
üzenetére
Adb-s shellben kiadtam a su parancsot és kaptam egy szép kis not found-ot... :/
-
Mr Dini
addikt
Üdv!
Android Studio-s Nexus 5 emulátort (24-es API) lehet valahogy rootolni?
Kéne tesztelésre, hogy fel tudom-e törni a saját appom (értsd IAP megkerülése, shared-prefs átírás stb).
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Köszi!

-
Mr Dini
addikt
Sziasztok!
Egy sl4a-s python kódot nem lehet valahogy apk-vá 'konvertálni'? Mintha olvastam volna olyasmit, hogy az Eclipse képes lenne rá.
Új hozzászólás Aktív témák
- A piac legerősebb kameráját ígéri a Xiaomi 17 Ultra
- Samsung kuponkunyeráló
- Mikrotik routerek
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Diablo IV
- Horgász topik
- Amit látnod kell 80’ – 90’ évek, egész estét betöltő mozi filmjei.
- Ezt nézed TikTokon és YouTube-on a telefonodon
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- Battlefield 6
- További aktív témák...
- Inno3D GeForce RTX 4070 Ti X3 12G - Karácsonyi akcióban!
- Redragon Kumara K552 RGB Brown Switch magyar billentyűzet
- Lenovo Thinkpad P1 Gen 6 - i9-13980HX, 32GB, 2TB SSD, 16" WQUXGA (3840 2400), RTX 4090
- 15.gen! Intel Core Ultra 9 285K +16-32GB DDR5 RAM +hűtött VRM-es Z890 lap! GAR/SZÁMLA (a Te nevedre)
- OP AudioCodes C450HD Ip Phones - Szines kijelzős - Teams/ Zoom telefon - Új dobozos
- Apple iPhone 14 Pro Max / Kártyafüggetlen / 256GB / 12Hó Garancia / 87% akku
- Apple iPhone 12 128GB,Átlagos,Adatkabel,12 hónap garanciával
- Microsoft Surface Laptop 3 13.5" fekete i5-1035G7 16GB 512GB 1 év garancia
- Ace Magician T8 plus Mini PC
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Green -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4050
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)