Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• thon73

tag

válasz Karma #2003 üzenetére

A broadcast-okkal megy is szépen, a példaprogramokban is broadcast-ok szerepelnek, csak éppen a rendszer által indítottak.
    Lehet, hogy nekem is broadcastolni kellene az activity-ben, ha valami változik? Hm. Ez egy megfontolandó ötlet, köszi.

Amúgy a Loader-ekkel én is csak ismerkedés szintjén "játszom". Van egy file-ban tárolt adathalmaz, aminek a beolvasása kb. 4-5 sec. Ezt akartam beletenni Loader-be. Ez - a felhasználó oldaláról - statikus adathalmaz, tehát nincs mit figyelni. Az én (tesztelő) oldalamról van lehetőség a változtatásra, de akkor újramenti a teljes megváltoztatott adatbázist (mert módosításkor az összefüggő adatok miatt a nagyrésze megváltozik). Ettől függetlenül arra voltam kíváncsi, hogy ha én változtatok a külső adatokon az Activity-ben (bocsánat -ból), akkor hogyan értesülhet erről a Loader.
    A fenti (mostmár két) megoldáson kívül még egy érdekes osztályt találtam: a FileObserver-t. De az még bonyolultabbnak tűnt.

Ami még gondnak tűnik nekem: végső soron a Loader-rel is be kell olvasnom mindent, ahhoz, hogy a lista eleje megjelenjen. Ez amúgy logikus (mert nem biztos, hogy a lista eleje töltődik be először), de a várakozási idő ugyanúgy megvan (csak pörög az óra...)

Új hozzászólás Aktív témák