Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• thon73

tag

Megint egy Java/Android problémába futottam bele. :W
    Sqlite adatbázist használok több táblával. A táblák kezelése igényel egy csomó String konstanst, amiket eddig ténylegesen String konstansként is tároltam, táblánként. Ez eddig működik.
    A több tábla miatt szerettem volna a "közös" részeket kiemelni: pl. a contentType() az minden táblában ContentResolver.CURSOR_DIR_BASE_TYPE + "/" + contentSubType() érték lesz, természetesen a contentSubType() táblánként különböző.
    Ezért fogtam a konstansokat, és áttettem őket metódusokba, melyek nem tesznek mást, mint visszaadnak egy String értéket (ehhez más metódusok meghívása is szükséges lehet, de végső soron ezek konstansok lesznek). Emiatt static-ként jelöltem meg ezeket.
    DE! A szülő osztályban (ami az általános tábla azonosítókat kezelné) a static-abstract összeférhetetlenség miatt nem tudok abstract metódusokat alkalmazni! (amik az egyes táblábakat kényszerítenék a saját, egyedi azonosítóik megadására)

Vagyis a gond gyökere: sqlite adatbázisnál nincs a tábláknak megfelelő osztálypéldány, csupán az adatbázishoz/táblához tartozó konstansok vannak (amit a Java nagyon nem szeret). Nem találtam ideális megoldást, eddig minden táblához van egy osztály, ami csak a konstansokat tartalmazza.

Ti hogyan szervezitek az adatbázistáblák konstansait egységes rendszerbe?

Új hozzászólás Aktív témák