-
PROHARDVER!
▼▼▼ ANDROIDOS TABLETEK ▼▼▼
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2025. március
Új hozzászólás Aktív témák
-
Bagira01
veterán
Sziasztok!
10" körüli tabletet keresek. Netezésre(upc mobilnet), levelezésre, filmet nézni semmi játék vagy hasonló. Keret max 60-70k hazai garival számlával. Alcor Q111-et néztem 50k körül csak nem tudom elég-e az az mtk chip ami benne van. -
faramuci69
csendes tag
válasz
tjb007 #63193 üzenetére
Köszönöm Szépen!
Itt tényleg olcsóbb
. Van esetleg tapasztalatod erről a boltról? Megbízhatóak?
A Yoga 2-höz is van saját billentyűzet? Itt nem találtam, de lehet megint csak bénázok.Még van pár technikai kérdésem:
A wifi jel érzékelője milyen? Van hogy olyan helyen használom, ahol gyengébb a jel. Egyátalán van különbség ezen a téren a hasonló árú tabletek között?Az Android Kitkat 4.4 upgradelhető 5.0-ra? Érdemes?
Kínai gyártóknál a 4G/LTE nem mindig működik tökéletesen. Van erről tapasztalatod?
Tudásban hogy viszonyul a Z2-höz?
A.
-
tjb007
nagyúr
válasz
faramuci69 #63189 üzenetére
Nem része (ha csak nincs feltüntetve) a billentyűzet és nem is lehet külön megvásárolni.
Két Yoga Tablet 2 létezik csak: az Androidos és a Windowsos, illetve ezeknek az LTE-s verziói. Az árkülönbség oka? A Windows, plusz a dupla akkora tárhely is növeli az árat.
Folyamatosan változik a kínálat, tegnap még azért jóval több helyről be lehetett szerezni, de most sem csak az eMAG-nál kapható. Beszerezni meg ott érdemes, ahol még kapni lehet normális, nem elszállt áron.Billentyűzet is kapható hozzá.
„A külföldi beszerzést a kinti áron gondoltam.”
Ez pontosan mit is takar? Mindennel (áfa, vámügynöki szolg. díja stb.) együtt 60 és 120, vagy 60 + áfa (~80 ezer Ft) és 120 + áfa (~155 ezer Ft)?
„Mitől függ a vám és áfa fizetési kötelezettség? Megállítják ezeket a csomagokat a vámon?”
A vásárolt áru értékétől és besorolásától. Tabletre vámot nem kell fizetni, áfát viszont igen minden olyan árunál, aminek az értéke meghaladja a 22 eurót. Ezt is meg lehet kerülni azzal, hogy EU-s raktárból rendelsz és akkor nem lesz áfa, de a kínálat ebben az esetben nem túl nagy. Illetve többen is kínálnak olyan trükközős szállítási módot, aminél garantálják, hogy nem kell semmit sem fizetned.
(#63191) jjeahh
Attól függ mihez hasonlítjuk. Egy Samsung Galaxy Tab S2-höz vagy Sony Xperia Z4 Tablethez képest elavult, a hasonló árkategóriában versenyző Lenovo A8-hoz képest meg még mindig egy csúcsmodell.
Még most is megállja a helyét, nezetésre nagyon jó választás. -
jjeahh
nagyúr
Hi! Pár hónapja még érdeklődtem itt és arra jutottam második generációs nexus 7 kell nekem, viszont akkor elhalasztottam a vásárt. Most visszatérnék rá, csak az lenne a kérdésem, hogy így 2015 végén elavultnak számít egy újabb nexus 7? Régen egyszerűbb volt eligazodni a hardverek között, mert kb. elég volt a magok számát, órajelet és a ram-ot figyelembe venni, de manapság már szinte minden 4 magos
Nagyjából netezni kéne a tablet, meg néha jegyzetelni, chatelni ilyesmi, szal semmi extra, játékra sosem használnám.
-
Gabe81
tag
válasz
tjb007 #63188 üzenetére
Köszönöm a gyors választ!
A legujabb file-t letöltöttem, és az útmutató szerint telepíteni akartam, de nem megy. Nem jelzi automatikusan a tablet, hogy van frissítés. Most SD kártyára tettem a Raw file-t és azt fogom megpróbálni telepíteni manuálisan.
Az android 4.1.1-nél frissebbet nem találtam.Az a tablet egy zsákutca sajnos...
-
faramuci69
csendes tag
válasz
tjb007 #63158 üzenetére
Köszönöm a gyors választ!
A két Asus közül a transzformer pad jön be inkább. Ugya billentyűzet nem része a gépnek? Hol lehet megvenni, az árukeresőn nem találtam hozzá való gyári billentyűzetet.A Lenovoval szkeptikus vagyok egy kicsit, mint márkával, de ez jól néz ki. Azt hiszem ez tetszik jobban, bár vásárlás előtt biztosan megnézek egy kiállított darabot. Kicsit zavaró, hogy az árukeresőn fent van egy csomó Yoga 2 10 colos, különböző árakon. Van windowsos-androidos, de elvileg mind Yoga 2. Van valami oka az árkülönbségne? Miért kerül ~120eFt-ba máshol ue.? A 32 Gb RAM miatt?
Amit te ajánlottal. az 4G-s, és az eMag-nál kapható csak, de ez nem biztos. http://www.emag.hu/lenovo-tab-yoga-2-tablet-intelr-atomtm-z3745-quad-core-1-86ghz-es-processzorral-10-1-ips-2gb-ddr3-16-gb-wi-fi-4g-bluetooth-gps-android-4-4-kitkat-platinaszurke-59-427815/pd/DS9RBMBBM/?ref_cmp=ps&emagi_click_id=b745a507f79463057978c753582c16de.
Szerinted hol érdemes beszerezni ezt a modelt? Ehhez hol kapható megfelelő billentyűzet.?
A külföldi beszerzést a kinti áron gondoltam. Mitől függ a vám és áfa fizetési kötelezettség? Megállítják ezeket a csomagokat a vámon? Persze a látottak alapján a Yoga 2 elég jónak tűnik.
Üdv, A.
-
tjb007
nagyúr
válasz
kristof_ #63176 üzenetére
Maga a brand nem tartozik a nagyon ajánlottak közé. A linkelt modell a Teclast X98 Air 3G csak Androidot futtató 16GB-tal szerelt megrendelésre készült verziója, ennek ellenére elég sok panasz volt az összeszerelésre, többeknek szétnyílott, elengedett a ragasztás. Ha neked szimpatikus, akkor vedd meg.
További 3G-s/LTE-s modellek max. 60 ezer forintig: Allview Viva H10 LTE, Lenovo A10-70(#63180) Saint_
Kijelzőátló?
Mindennel együtt és a megadott kritériumokkal nagyon max. 40-ért nem lesz semmi.(#63181) mazsi
„Tudtok ennyiért hasonló tudású cuccot?”
Nem.
(#63185) Gabe81
Első körben recovery alól kezdeményezd a factory resetet. Ha ez után továbbra is fennáll, akkor jöhet a rendszer újrarakása, frissítése (mert van már rá 4.1-nél frissebb is). Itt találod a manuális frissítés menetét, itt pedig a legutolsó firmware-eket: WW SKU, VF SKU. Mindenképpen ellenőrizd, hogy melyik verzióra van szükséged!
-
csendes
addikt
Ha valaki mostanában keres dual OS tabletet, most a Banggood-on 7% kuponnal árulnak kb. 24 típust: [link]. Pl. kuponnal Chuwi Hi8 86,5 USD. Erre jön még 27% ÁFA és a vámkezelés díja.
-
csendes
addikt
Ha jól értem a kérdést, akkor az ellenérvek:
Nincs GPS
Nincs 3G/4G, csak külső stick-ről van mobilhálózat
Többféle ROM-mal árulják (kínai, kétféle nemzetközi), ezért a hivatalos viszont eladóktól érdemes beszerezni [link], nehogy valaki kínai ROM-mal kapja meg.
A Windows/Android frissítés, rootolás garanciavesztéssel jár [link]
3-4 óra a töltés (persze 8000 mAh kapacitásnál ez nem csoda)
A SoC teljesítménye az első tesztek alapján jó, de a teljesítményfelvétel kb.. duplája a Z37XX sorozatnak. Emiatt melegszik, gyakran veszi vissza a túlmelegedés miatt a frekvenciát, illetve gyorsabban lemerül. [link]
A felvett hang minősége rossz, valószínűleg driver hiba miatt.
További információ, root, ROM: [xda-developers] -
Gabe81
tag
Sziasztok!
Szeretnék egy kis segítséget kérni.
Van egy Asus TF700KL tabletem, amin 4.1.1-es android fut.
A problémám az, hogy látszólag véletlenszerűen előjön a :"Sajnos az android.process.acore folyamat leállt." hibaüzenet.
Ha rányomok az Ok gombra utána eltűnik egy időre.
Viszont amikor a beállításoknál meg akarom nézni a Nyelv és Bevitel opciókat, akkor 100%,hogy előjön, és nem is tudok ott beállítani semmit emiatt.
Hogyan tudnám ezt javítani?Factory resetet próbáltam már, és sajnos másik Romot nem lehet erre a gépre rakni, mert nem készítettek.
Köszi!
Üdv,
Gábor -
-
mazsi
senior tag
Srácok!
Beszéljen le valaki a Teclast X98pro tabletről!
Vámmentesen tudom beszerezni másfél hét alatt, egy Op3ndott, Nexus7, Asus T100 triót cserélnék le rá, mert ebben 4GB memória van, és még marad is pénzem.
Tudtok ennyiért hasonló tudású cuccot?
Új hozzászólás Aktív témák
- Mielőtt kérdeznél, olvasd el a téma összefoglalót!
- A warez minden formában tiltott!
- Alkalmazást keresel? Ide kattints!
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Ujjal lehet mutogatni a Huawei csúcsórájára
- Villanyszerelés
- Kingdom Come: Deliverance II teszt
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Politika
- Szeged és környéke adok-veszek-beszélgetek
- További aktív témák...
- iPad mini 5. Wi-fi 64Gb
- Microsoft Surface Go - 4415Y - 8Gb - 128Gb
- Samsung Galaxy TAB S7 Plus 6/128GB, Megkímélt, Kártyafüggetlen, Töltővel, Dobozzal, 1 Év Garanciával
- ÚJ Bontatlan iPad Air 6 - 7 gen 11 és 13 Minden szín 1 év Apple Garancia Azonnal Átvehető DEÁK Térné
- Bontatlan ÚJ IPAD PRO M1 M2 M4 11 12,9 Wi-Fi és 5g cellular 128--512GB DEÁK TÉRNÉL Azonnal Átvehető.
- Amazon Kindle 10th Generation ébresztős tok
- PS3 Játékok 1500Ft/db - RÉSZLETEK A LEÍRÁSBAN
- AKCIÓ! MSI B365M i5 8600 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT 8GB CM MASTERBOX Q300L Zalman 600W
- Samsung Galaxy Z Flip 5 256GB,Újszerű,Adatkabel,12 hónap garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest