Hirdetés
- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- Ultrakompakt Key E SSD-vel jelentkezett a Silicon Power
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- ASUS blog: ExpertBook P5 notebook, a munkagép
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- TCL LCD és LED TV-k
- Milyen videókártyát?
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- OLED TV topic
- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Androidos tablet topic
- Milyen monitort vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
-
PROHARDVER!
▼▼▼ ANDROIDOS TABLETEK ▼▼▼
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2024. november
Új hozzászólás Aktív témák
-
Bozek
nagyúr
válasz kisspall #46791 üzenetére
Bekapcsolt állapotban is tölt, ha nem használod. Itt pedig arról volt szó, hogy nem tölti, így az, hogy lassan vagy nem lassan, az alaptéma szempontjából lényegtelen.
Egyébként meg készenléti állapotban alig eszik 1-2 tablet. Ma néztem meg a Nexus 7-et, amit az utóbbi időben nem nagyon használtam és most van 6%-on az akksi, 20,5 nap készenléti idő után.
-
Bdanyy
addikt
válasz parandroid #46797 üzenetére
Hmmm én ezt a tokot néztem pont, 39.9 billentyűzet nélkül. Annyit meg már lehet megér az a billentyűzet. Kínából felek nagyon gagyi lenne 5k körül touchpaddel együtt
http://href.hu/x/frwq http://www.n95.hu Nokia N95-ös és egyéb S60 telefonos információs oldal http://febazo.hq.hu/ I8910 HD : http://href.hu/x/f1zt
-
parandroid
félisten
válasz Bdanyy #46795 üzenetére
Meg is jött, a csábító, és egyszerűségében zseniális DELL Tablet Wireless Tastatur mit Hülle für Venue 8 Pro nevet adta neki az anyukája, és kicsit talán olcsóbb is lett, mint amire számítottam. De touchpad az nincs rajta.
Egyébként bár nem kimondottan Dell, de ezzel a dokkolóval szemezek még nagyon az ajánlatból.
p
[ Szerkesztve ]
I talked to that computer at great length and explained my view of the Universe to it and then... it commited suicide.
-
Algoritmus22
csendes tag
Jó estét minden kedves tablet tulajdonosnak Van az egyik ismerősömnek egy tabletje márkáját típusszámát ne kérdezzétek mert nem tudom,emiatt lehet hogy nem fogtok tudni pontos választ adni. Lényeg az hogy szeretne rajta netezni csak nem tudja milyen dolgokat kell beállítani rajta, ha kell egyáltalán ,mert én sem tudom, pc-k hez értek tabletekhez nem igazán, meg sokkal egyszerűbb dolog ha megkérdezi az ember Van egy vodafonos mobil net neki. Hogyan lehetne összehozni hogy azon keresztül legyen rajta net. Válaszokat előre is köszönöm
Pistikét irodalomórán a tanárnéni megszólítja: - Pistike! A Mikszáth-ot véletlenül X-szel írtad! - Dehogyis Tanárnő! Az DirectX.
-
Bdanyy
addikt
válasz parandroid #46730 üzenetére
Mi a pontos neve az érkező dellnek? Mindenképp touchpadest szeretnék, lehet meg kéne várni.
http://href.hu/x/frwq http://www.n95.hu Nokia N95-ös és egyéb S60 telefonos információs oldal http://febazo.hq.hu/ I8910 HD : http://href.hu/x/f1zt
-
tjb007
nagyúr
A Clover Trail/Clover Trail+ platformnak speciel már nincs jövője, az Intel elég szépen le is csípett az árából, az ASUS új telefonjaiba is ezért került csak (ők még ezen felül is kaptak kedvezményt, szinte ingyen volt nekik).
Jövője meg tényleg van az Intelnek ezen a piacon, de ezt a jövőt én nem az Androiddal, egy „gyárilag” ARM-es rendszerrel képzelném el, amihez semmilyen pluszt nem tud hozzáadni az x86-os processzoraival.(#46792) secler07
Alcor Zest D714I, Prestigio MultiPad 7.0 HD
-
secler07
tag
Sziasztok !
Remélem jó helyen járok a kérdésemmel, nem találtam milyen tabletet vegyek topicot
Édesanyámnak szeretnék születésnapjára egy ketyerét, ez lesz az első androidos készüléke (telefon formájában sem használja jelenleg). Nagyjából 20-25 ezer lenne a keret rá, és ami talán minimum követelmény, hogy legyen benne 1 GB ram. Netezésre, olvasásra használná. A kiszemelt készülék CONCORDE Tab ROKEE 8GB az MM-ben 22k-ért. Mi a véleményetek róla ? Esetleg ebben az árban tudtok jobbat ajánlani ? Előre is köszönöm a válaszokatSzerk. : Most látom a téma leírást, hogy jó helyen járok
[ Szerkesztve ]
-
bad-Mc2
tag
Köszi szépen a válaszokat!
Sokat segitett,mostmár van egy irány ami alapján kiokoskodom majd a megoldást!
Nagyon köszi mégegyszer a válaszokat!New Galaxy Note 9 user
-
TCSZ
senior tag
Akkor Nekem senki nem tud segíteni? NEm tudjátok hogy a lefagyott tabletet milyen pc-s programmal lehetne újra éleszteni? Köszönöm!
Tóth Csaba Amit most csinálsz az közelebb, vagy messzebb visz a céljaidtól? Mert ami nem visz közelebb, az messzebb visz.
-
Bozek
nagyúr
válasz z0d1AK #46784 üzenetére
Az összes többi gyártónál? Akkor ezt majd jelezd az Asus-nak is, hogy javítsák ki a hibát, mert például a 2012-es Nexus 7-em simán tölti a laptop.
A többire meg annyit, hogy nem feltétlenül használja az ember töltés közben, szóval nem biztos, hogy merül.
[ Szerkesztve ]
-
-
z0d1AK
nagyúr
Ez nem a Samsung hibája. Ahogyan írtad, a telefonodat tölti. Ez azonban tablet. A telefonok 500-1500 mA-es töltő áramot kapnak a gyári töltőjüktől, típustól függően, míg a tableteknél ez jellemzően 1,5-2,1 A, inkább a 2 A a jellemző. Erre azért van szükség, mert nagyobb az akkumulátor, egy 500 mA-es töltő negyed annyi idő alatt töltené csak fel, mint egy 2 A-es.
Az összes többi gyártónál így van, ez nem Samsung specifikus. Sőt, a Samsung legalább vissza jelez szoftveresen, hogy nem tölt a készülék az USB csatlakozás ellenére. Számos készülékben 500-1000 mA-es töltő csatlakoztatása esetén vagy egyáltalán nem jelez semmit a túl kicsi töltőáram miatt, vagy azt jelzi, hogy tölti, de mégis annyira lassú ez, hogy ha közben használjuk is a készüléket, akkor inkább merül az eszköz.| Nem én vagyok bezárva közétek. Ti vagytok összezárva velem. |
-
Bdanyy
addikt
Köszönöm
-
gps76
őstag
válasz donjohnson #46777 üzenetére
Akkor jó. Van ebben az Intelben jövő,ez ráadásul még az 1.6-os. Gondolom az Asus nem véletlen építi az új telefonjait is erre.
-
z0d1AK
nagyúr
válasz bad-Mc2 #46778 üzenetére
Azért nem tölt, mert a tablet 2 A áramerősségű töltést igényel, azonban a notebook USB-je valószínűleg csak 500-750 mA-t ad le. Lehet tölteni a tabletet valószínűleg 1-1,5 ampert biztosítú USB aljattal, bár ekkor lassabban tölt, valamint nem minden esetben jelzi a töltést. Notebookról csak akkor tudod (talán) tölteni, ha van USB 3.0-d, az elvileg több áramot ad le, vagy dedikált USB portod ami töltésre is szolgál (a gyártók ezt a csatlakozó melletti kis villám jellel szokták megjelölni.)
| Nem én vagyok bezárva közétek. Ti vagytok összezárva velem. |
-
ihi007
csendes tag
Sziasztok.
Nem rég rendeltem Kínából egy Sanei N78-tabletet,amit most sehogy sem tudok bekapcsolni.Ha rádugom töltésre a visszajelző led világít.Próbáltam a hang fel,le + bekapcsoló gombot igysem csinál semmit.
Garancia érvényesítése nehéz lenne,ezért fordulok hozzátok.
Tudtok olyan megbízható szervizet ajánlani ahol megállapíthatnák a hiba okát és reális áron,becsületesen dolgoznak? -
bad-Mc2
tag
Sziasztok!
Egy olyan kérdésem lenne galaxy tab 3al kapcsolatban,hogy meg lehet-e oldani hogy usb-n keresztül is töltse a tabletet a laptop pl.! Mert most ugy néz ki a dolog,hogy ha a hálózati adapterben van kábel másik fele akkor szépen tölt, de ha rádugom a laptopra akkor cseszik tölteni csak áthúzza a telep jelét a státusz báron és merül szépen tovább.. Van valakinek ilyen tabletje esetleg?másnál is jelentkezik ez a dolog? Van valahol valami beállítási lehetőség ahol ezt lehet kezelni?
Teljesen stock,semmi változtatás semmi mod..New Galaxy Note 9 user
-
pc-user
senior tag
Van egy Allwinner a13 9"-es tablet, amivel olyan gond van, hogy ha videó nézés után elindítok egy alkalmazást, a videó utolsó képkockája bevillan egy pillanatra, holott a lejátszót már bezártam Ha Clean Masterrel takarítok, akkor sem változik a helyzet. Nem tudom, ezt mi okozhatja, de nem normális...
-
gps76
őstag
Na itt az összehasonlító videó:
LG Gpad 8.3 vs Dell Venue 7 -
dareal
tag
válasz koppim #46070 üzenetére
a leszedett fájlt kitömöríted, img fájlt felmásolod memkártyára.
tábla kikapcs. hangerő fel gombot nyomva tartod + power gombot nyomva tartod. bejön a szerviz menü. ott flash image from external storage vagy mi. kiválasztod a fájlt, flasheled.HTC Desire Amoled: rooted/AlphaRev 1.8 S-OFF HBOOT 0.93.001 - MIUI-Ekre (based on MIUI_Au) | Galaxy Tab: rooted stock 2.2 rom | iPhone4 / iPad2: JB 4.3.3 | Xperia x1i: own custom rom | Several WinCE systems
-
gps76
őstag
válasz donjohnson #46764 üzenetére
Most melózok,ha lesz időm éjfélkor felrakom,ha nem,akkor holnap.
RomiJosy:Ha márkásat akarsz ennyiért és mint irtad használt is jó,lehet az Asus TF101 nem lenne rossz választás. Szét lehet moddolni is,ha esetleg az öreged igényeinek jobban meg kellene felelni.
CHIPman: én a Nexuson sose használtam 50%-nál nagyobb fényerőn,mert semmi értelme,kifolyik a szeme az embernek,feltéve ha nem napsütésben nézi.
[ Szerkesztve ]
-
RomiJosy
aktív tag
Köszi a válaszokat..
Honlap nézek pár linket és megmutetom.
Az a baj, ( bocsánat az off miatt) ,hogy ma vizsgáztam,szereztem egy bizonyítványt, kB 8 páleszen vagyok túl..
Nem tudok értelmesen konzultálni,viszont nagyon örülök, hogy foglalkoztok a problémámmal..Holnap.. Mondom holnap..
Holnap majd mindent megkapol.. ..
-
tjb007
nagyúr
válasz RomiJosy #46766 üzenetére
Egyszerűbb lenne, ha te magad néznél körül a neten, összegyűjtenél pár olyat, ami szerinted megfelelne, és mi vagy rábólintunk, vagy lebeszélünk róla.
Azért nem megy máshogy, mert nincs itt senki olyan, aki napi szinten követné a használt piac alakulását.(#46767) Bdanyy
Nexus 7 (2012 & 2013), WayteQ xTAB-79qci, ConCorde Tab SLIM,
-
gumorka
csendes tag
Sziasztok!
4.1.1-es Androidon meg lehet növelni az információs sáv magasságát valahogyan?
-
Bdanyy
addikt
Melyik androidos tabletnek van legalább olyan jó fenyereje, mint az ipad airnek? Méret kisebb is lehet, csak kulterre kellene.
-
RomiJosy
aktív tag
Hali megint.
Utoljára teszek még egy próbát, hátha valami szaki válaszol. Igérem, utolsó próbálkozás. Apámnak keresek tablettet.
"10 vagy 10.1 kijelző
Használt Magyarországi beszerzés
Minimum 1GB ram
Minimum dual de nem ártana a quad proci
Az öreg mindíg otthon ül a tv előtt és mérgezi magát az ATV-vel. Nincs lába, nem fog neki teher lenni utazásnál mivel soha nem mozdul ki sehova. Nekem egy nexus7 (2012) van és megtetszett neki. Videókat nézne rajta wifin,netezni fog,esetleg kis játékok Pl zsír, nem kell GSM modul. Annyira legyen stabil az eszköz,hogy ne idegesítse fel gyakori fagyással. KB 30-40k Ft szán rá.
A Navon platinum vagy esetleg a wayteq gépeket néztem eddig.Segítsetek, nincs ezekben a gyártmányokban tapasztalatom..
-
Bdanyy
addikt
Ma kipróbáltam egy toshiba encoret, egész kellemes kis cucc. Lehet valami hasonlót kipróbálok. Egyedül az zavaró hogyha asztalon billentyűzettel touchpaddel használnam, arra nem tudok még kényelmes alternativat, illetve töltő mellett kár hogy nincs szabad usb.
-
gps76
őstag
Nekem Z2560(1.6 GHz,antutu 19xxx) procival szerelt tabletem van 2 GB RAM-mal,igaz "csak" HD felbontással,azt kell mondjam hasonló a teljesítménye(nem sokkal marad el) érzetre mindenféle alkalmazásban,mint a Snapdragon 600-nak,FHD-val.
Melegedni alig melegszik,laggolás kevésbé fordul elő,mint az említettnél.
Ez a 2 GHz-es szerintem nagyon piríthat.
(Csináltam egy kis összehasonlító videót(Dell Venue 7 vs LG Gpad),is de nem merem belinkelni,mert elég igénytelen lett,van benne bénázás is).[ Szerkesztve ]
-
mexel
veterán
-
Pycee
tag
Erről a tabletről van valakinek személyes tapasztalata? Van annyira jó, mint ahogy leírják? Nem nagyon szeretek külföldről rendelni, de ez tetszik.
Köszönöm!
Pycee
-
Mustadjoci
tag
Sziasztok!
olyan problémám van, hogy mikor elkezd bebootolni a tablet, akkor az androidos ikon felett van 3 fehér vízszintes csík, kb 4 mm vastagok. ez bootolás közben el is tűnik, de olyan akkor mintha nem lenne jó a kijelző.
számítsak arra, hogy tönkremegy?
ez egy kinai tablet egyébként. -
Alex91
félisten
válasz Vismajor01 #46755 üzenetére
Szerintem iPad!
Dicsõséges nagyurak, hát Hogy vagytok? Viszket-e ugy egy kicsit a Nyakatok? Uj divatu nyakravaló Készül most Számotokra... nem cifra, de Jó szoros.
-
törölt tag
Sziasztok!
Tabletvásárláskor, mekkora processzor kell a full hd lejátszásához? Mini hdmi-n keresztül, mondjuk egy myaudio new line x2 1.0 Ghz dual core le tud játszani egy kb. 16 Gb-os mkv-t?
Maga a tablet nagyon tetszik, de sarkallatos pont a használható hdmi megléte.Köszönöm mindenkinek aki hozzászól.
Üdv: karcsio -
félisten
válasz Vismajor01 #46755 üzenetére
65k-körül találsz aprón 8"-os, teljes értékű W8-as tablet-et. Inkább azt.
"Csak egy dologtól félek. Ha meghalok, az asszony eladja a gépeimet annyiért, amennyit bevallottam neki."
-
Vismajor01
addikt
Sziasztok!
60 ezrem van egy tabletre, édesanyámnak kellene.
Én használtam huzamosabb ideig ipadot, meg volt már a kezemben mindenféle android. Nekem az lett a véleményem a tapasztalatok alapján, hogy tabletben az alma körbefutja az androidokat. Bár elkell ismerni, hogy androidoknál találkoztam olcsó, silány termékekkel is, amik nyílván lehúzzák az összképet.Tehát én arra gondoltam, hogy kap egy pad2őt, azt használtan pont 60ért adják itt aprón. Sokkal jobb mint az 1, de nem olyan régi, hog yne érjen meg 60 ezret.
De gondok merültek fel ezért írok nektek.
Édesanyám azon aggódik, hogy a pad is olyan zártrendszer mint a szifonok, hogy nincs rajta bluetooth, nem lehet háttérképet változtatni, nem tud képet küldözgetni az android rendszerre, nem tud rá zenét rakni.Mint mondtam én használtam pad2őt huzamosabb ideig, de ezen funkciók közül egyiket sem használtam. Persze valszeg ő sem fogja, csak olyat akar ami minden igényét kielégíti(hiába mondom neki, hogy akkor tegyen egy 1-est a 60.000 elé)
Van esetleg valami olyan androidos, ami méretben és teljesitményben pad2höz konvergál, árban sem több 60 ezernél? Igazából a gördülékeny müködés a legfontosabb.
előre is köszi a választSamsung Galaxy s22Ultra/Corsair One Pro/Lexus RX400H
-
gabag28
tag
válasz z0d1AK #46750 üzenetére
Hivatalos forrás érdekel csak, most én is azt látom 90-től indul. Az edigi is ezt tartja igaz eddig alapból volt 90 most 100 de adnak rá 10%-ot.
(#46748) tjb007
Igen, én is jobban örülnék egy ilyen árnak. Felmerült bennem, hogy ebben az esetben talán mégis jobb lenne visszatérnem a 40 ezres kategóriához mint az Alcor. Azzal lenne tapasztalatom, hogy tudok-e létezni beépített 3G nélkül és ha mégsem, eladva még mindig azzal bukok a legkevesebbet. De ha erről az opcióról inkább lebeszélnétek meghallgatom az érveket. -
Ren Hoek
veterán
válasz Ren Hoek #46751 üzenetére
Most már látom, edigital értékelésekben elég sok HW-s probléma is volt velük. Hát akkor lehet hallgatok rád, és nem veszem meg. Anyunak pont az hiányzik, hogy szívjon a hardveres hibákkal
40 körül viszont van esetleg valami best-buy készülék? Az még beleférne. A fentebb leírt szempontok alapján, kiegészítve, hogy műszakilag oké legyen, ne gagyi.
-
Ren Hoek
veterán
válasz tjb007 #46748 üzenetére
Az mit tesz, hogy problémás volt? PH!-s tesztben ajánlott plecsnit kapott
Ha kell én tudok rá főzött romot rakni, ezen ne múljon... Ezen kívül meg tényleg 90%-ban pdf olvasgatni kellene és böngészni. Játékok, filmnézés, appok 0%. Amit a 600 mhz-es egymagos ZTE Blade-el meg tudok csinálni, csak nagyobb képernyővel Nekem ez a teljesítmény is bőven megfelel, PDF nézegetni. App is talán maximum függvényábrázolás és skype szintjén.
Ilyen tekintetben is rossz vétel?[ Szerkesztve ]
-
z0d1AK
nagyúr
válasz gabag28 #46746 üzenetére
A telefonoknál, tableteknél vigyázni kell, hogy honnan, milyen verziót veszel. Sajnos a jogszabályokban fellelhető kiskapuk segítségével a GSM boltok általában 0%-os áfatartalommal árulnak "használt", ismeretlen forrásból származó (jellemzően ázsiai) készülékeket a normál piaci árnál olcsóbban, doboz és tartozékok nélkül, egy zacskóban, gyári 2 éves garancia helyett 1 év bolti garanciával. Ezek azok, amelyeket kerülni kell.
A hivatalos, magyarországi származású készülékeket ezen, csaló üzleteknél drágábban árulják, hiszen ennek a számláját 27%-os áfa tartalom terheli, azonban 24 hónapos gyártói garancia vonatkozik rájuk (Samsungnál regisztráció után 24+2 hónap, Samsung hologramos garancia papírral), teljes dobozában, tartozékaikkal.
Ahogy látom, 90-100 ezer forint között megy az utóbbi, hivatalos forrásból származó Galaxy Tab 3 8.0 jelenleg.
-
tjb007
nagyúr
válasz gabag28 #46746 üzenetére
Kereskedőnként változik. A hivatalos viszonteladóknál 90 és 100e forint között mozog, viszont még ez is soknak mondható. Reálisan nézve a dolgokat 75-80e forintnál többet nem szabadna elkérni érte.
(#46747) Ren Hoek
Az a helyzet, hogy max. 30e forintért olyan 8 hüvelykes modell nincs, ami ajánlott is lenne.
Amit linkeltél az egy másfél éves modell, ami már a piacra kerülésekor is problémás volt. Gondolom marad még elfekvőben valahol egy-két példány, amiket ki akarnak szórni. Én nem ajánlom a megvételét, viszont ennél jobbat meg ennyi pénzért nem kapsz. Dönts belátásod szerint.
A felbontás meg nem sok. -
Ren Hoek
veterán
Sziasztok!
Anyunak, illetve családnak kéne egy 8' col körüli belépő szintű tablet. Igazából nagyrészt pdf/doc nézegetés, böngészés. Kisebb részt indexvideó, youtube, skype. + Alap funkciók kellenének.
Erre szerintetek jó ajánlat ez?
28K-ért. HA van jobb, max 30K körül, akkor ne kíméljetek
MOD: Illetve még az lenne a kérdésem, hogy ekkora felbontás 8 colra nem túl sok, egy nem techfüggő anyukának? Viccet félretéve, nem hangyap*cs méretűek a betűk? Jó böngészésnél, PDF-nél lehet nagyítani, de mondjuk maga a rendszer feliratok nem túl kicsik?
[ Szerkesztve ]
-
oliwire
őstag
Sziasztok!
Megéri-e ez a tablet az árát, így innen?: [link]
Másik alternatíva ez lenne: [link]
Mind a kettőnél fontos volt, hogy fehér legyen az előlap, de amennyivel többe kerül az ASUS, annyival jobb is?
Korábban már írtam egy kérdést erről, de azóta ez a kettő gép maradt meg. Itt a kérdés: [link]Előre is köszönöm a segítséget!
-
z0d1AK
nagyúr
válasz gabag28 #46742 üzenetére
Igazából az a baj, hogy az Acer Iconia A1-811 is félúton van egy A és egy B brand között mind hardvert, mind minőséget nézve. Bár a kijelzője IPS paneles, az 1024×768 pixeles standard, ami nem kiemelkedő, sokak szerint kevés is, ráadásul műanyag kijelző borítás van, valamint a fényerő sem kiemelkedően magas. A tablet háza kicsit pufók is, egyébként teljesítményében nagyjából a MeMo Pad HD 7-et és az Ideapad A3000-et hozza. Ennél használatra, minőségre szerintem sokkal jobb egy Galaxy Tab 3 8.0, bár szerintem a 3G-s a1-ért a 76, a Galaxy Tabért meg a 100 ezer sok.
-
gabag28
tag
válasz z0d1AK #46741 üzenetére
Nem fontos, hogy szélesvásznú legyen. Sőt, a 4:3 képarány nekem jobb is lenne. Ami fontos az a megbízhatóság, minőség, hosszú akku üzemidő, anroid rendszer, 3G. Most olvasom, hogy van az Acernek is az A1 -811. Azt még nem néztem meg, viszont ami rögtön fura, hogy majd fél kiló. Illetve többen mondták, hogy az Acer szerviz az nem a legjobb mióta elvitték külföldre.
-
z0d1AK
nagyúr
válasz gabag28 #46740 üzenetére
Az a baj, hogy nem igazán van 8"-os 3G-s tablet, legalábbis ha fontos a szélesvásznú képernyő. Így hirtelen csak a Galaxy Tab 3 (8.0) ami eszembe jut. Később jön még az Alcatel is a POP 8 modellel, de ez még kérdéses, hogy mikor érkezik meg.
4:3-as képaránnyal talán nagyobb lenne a választék, bár tény, hogy itt meg csak B brandbe tartozó modelleket lehetne találni.
-
z0d1AK
nagyúr
válasz Aidan85 #46738 üzenetére
Azért a szoftveres támogatáshoz tegyük hozzá azt is, hogy a 2012 közepén megjelent Nexus 7-en a legfrissebb Android fut, míg a Samsung és az ASUS 2013 közepén megjelent modelljein csak 4.1, vagy 4.2 és egyelőre egyik gyártó sem jelezte, hogy érkezik a készülékeikre a KitKat, így egyelőre mindenképpen a Nexus tekinthető szoftveresen érettebbnek.
Azért a Nexus 7 2012-t nem hasonlítanám a MeMO Pad HD 7-hez. Bár egy árban vannak, az utóbbi kijelzője szerintem nincs annyira jó minőségű, mint a Nexus 7-é, illetve azért talán még a Tegra 3 javára van egy kis előny a négymagos MediaTekkel szemben.
-
Aidan85
aktív tag
válasz z0d1AK #46737 üzenetére
Köszönöm a megerősítést, erre gondoltam.
Bár hardverben erősebb lehet, mint a Tab 3 vagy a Memo pad, de a két év gari és a további szoftveres támogatás miatt azt hiszem elvetem a régebbi Nexus-t.
Ráadásul mintha valahol olvastam volna, hogy a Memo pad, az majdnem az új Nexus szintjén van belsőt tekintve, csak gagyibb külsőt raktak rá. -
z0d1AK
nagyúr
válasz Aidan85 #46736 üzenetére
A Google 18 hónap, azaz 1,5 év szoftveres supportot vállal, azaz ezen időtartamon belül kapja meg a készülék a legfrissebb Android verziót. A Nexus 7 még 2012 nyarán jelent meg, ami azt jelenti, hogy ez a 18 hónap mostanában jár le, így valószínűleg a 4.4.2 KitKat az utolsó hivatalos szoftver verzió rá.
-
Aidan85
aktív tag
válasz Nara19 #46725 üzenetére
Igen, megfontolandó alternatíva, bár csak refurbished modelleket találni és 1 év gari van csak rájuk.
Mondjuk a Wayteq-re is csak 1 év gari van.
De mondjuk a régebbi Nexus-t meddig támogathatják szoftveresen még, talán az újabb gépeket tovább, ez is erős szempont szerintem. -
.LnB
titán
válasz z0d1AK #46734 üzenetére
Ne is mond visszadobták a Nexust mert nem fehér.. Ki is szálltam az ügyből, most valami Prestigo márkájút nézegetnek. Azért köszi a segítséget. Megpróbáltam én is jobb útra terelni őket, de esélytelen
„A kerékpározás első szabálya, hogy szenvedned kell, és senki más nem teheti meg helyetted. Semmilyen számítógép vagy edző által kitalált program nem tudja elérni, hogy kevésbé fájjon.”
-
z0d1AK
nagyúr
Ha hölgy, akkor a Galaxy Tab 3 7.0 lehet jobb választás.
"Divatosabb" külső és hölgyeknek jobban tetsző fehér szín, amire ő használja, arra elegendő lesz a kijelző is, illetve a megbízhatósággal sincs különösebb probléma. A kuponos akcióban most 5000-rel olcsóbban is megvehető egyébként| Nem én vagyok bezárva közétek. Ti vagytok összezárva velem. |
-
Bdanyy
addikt
válasz parandroid #46730 üzenetére
igen, anno egy logitech dinovo media lasert vettem 2006ban 60k helyett hardverapron 15-ért. Sajnos már elhasználódott, de nagyon magasra tette a mércét billentyűzetnél és egernel
-
.LnB
titán
válasz z0d1AK #46731 üzenetére
Na túl gyorsan le akartam rendezni ezt a kérdést. Szóval a helyzet, hogy a véleményemet kérte egy nálam is kevésbé hozzáértő személy. Nézelődtem kicsit, és ide jutottam. Egy nőnek lesz ajándék (azt hiszem 40éves körüli). Most találtam EZT, szerintem ennél jobb nem kell facebookozni
Ha magamnak vennék akkor is Nexust keresnék. Az a három, ilyen gyors keresés után jött elő. Sőt a harmadik Lenovo-t azt nem én néztem ki. Azt az ismerősöm nézegette.„A kerékpározás első szabálya, hogy szenvedned kell, és senki más nem teheti meg helyetted. Semmilyen számítógép vagy edző által kitalált program nem tudja elérni, hogy kevésbé fájjon.”
-
z0d1AK
nagyúr
Ha csak a nyers hardveres erőt nézzük, akkor a Lenovo sokkal gyengébb, mint a WayteQ. Az más kérdés, hogy mint írtam, a méret miatt mégsem mondható ki, hogy használatra az egyik jobb, mint a másik az eltérő felhasználói igények miatt. Például ha neked beépített 3G kell mindenképpen, akkor történhet bármi, de a WayteQ ezen modellje sosem lesz megfelelő. Azonban ha nagy kijelző kell, akkor pont a Lenovo az, amely kiesik az A3000-rel.
-
parandroid
félisten
válasz Bdanyy #46729 üzenetére
Lenovohoz tutira van, a Dellhez meg január második felére ígérik, de van még a MS Wedge keyboard, amit itt szoktak ajánlani univerzális megoldásként, meg többféle Logitech bizgentyű. Sajnos ezeket mind ritkán lehet megúszni 80-100 EUR alatt. 50-60 EUR körül vannak a normálisabb noname BT billentyűzetek, meg még ennél is olcsóbban a kimondottan gyanúsak. Meg persze van a disznó szerencse, ha fillérekért le tudsz ütni valamit ebayen, de ez olyan gyakori, mint a lottó ötös. Páromnak 30 EUR-ért sikerült egy licitálós aukción az iPad Minihez egy Logitech Folio tok + BT bill.-t szerezni, már annak is örültem, mert 50 alatt még akciósan sem láttam korábban.
p
I talked to that computer at great length and explained my view of the Universe to it and then... it commited suicide.
-
Bdanyy
addikt
válasz parandroid #46721 üzenetére
Köszi szépen.
Többihez egyelőre nem is találtam gyári billentyűzetet, de egy bt billentyűzet touchpaddel is jó megoldás lehet de max asztalnál.
-
.LnB
titán
válasz z0d1AK #46727 üzenetére
Tökéletes a válasz köszönöm. Lényegében azzal nem voltam tisztában, hogy a WayteQ mennyire jó minőségű. Ajándék lesz szóval a használhatóság nem szempont
Köszönöm szépen a választ.Ó most olvasom a szerkesztett részt. A Lenovo se sokkal jobb a WayteQ-nél??
[ Szerkesztve ]
„A kerékpározás első szabálya, hogy szenvedned kell, és senki más nem teheti meg helyetted. Semmilyen számítógép vagy edző által kitalált program nem tudja elérni, hogy kevésbé fájjon.”
-
z0d1AK
nagyúr
Most azt kéred, hogy egy 9,7"-os 2048x1536 pixeles kijelzővel rendelkező B brandbe tartozó tabletet hasonlítsunk össze egy 7"-os 1024x600 pixel felbontású kijelzővel rendelkező A brandbe tartozó tablettel?
NEM összehasonlítható. A két kijelző méret közötti jelentős eltérésnek köszönhetően különböző felhasználói rétegnek készült a két tablet.
A Samsungot azoknak lehet ajánlani, akik elsősorban hordoznák, út közben használnák, hiszen itt kényelmes a mérete, ellenben játékra nem a legjobb választás.
A WayteQ-et pedig azon felhasználóknak ajánlható, akik elsősorban otthon használnák a tabletet, hiszen oda ideális ez a kijelző méret, hordozni nem a legkényelmesebb a méret és tömeg miatt. A hardvere jelentősen erősebb, mint a Samsungé, így játékra is megfelelő választás lehet.
És ahogy Te kiegészítetted a listát a Lenovóval, úgy teszem azt én is. Az A3000 a Samsung méretét adja a WayteQ árán. Körülbelül a WayteQ minőségétől nem sokkal jobb, de a hardver jóval gyengébb, nem beszélve arról, hogy bár IPS kijelző, csak 1024×600 pixel felbontású, mint a SAmsung. Ez csak azért ennyi, mert rendelkezik beépített 3G-vel, az előző kettő amit linkeltét, az nem
[ Szerkesztve ]
-
Aidan85
aktív tag
Sziasztok!
Tabletet keresek 60 eFt-ig. Játékra és oktatási célokra lenne, mindenképpen csak újonnan, hazai beszerzés játszik.
Kb ezeket találtam, amik jók lehetnek:
WAYTEQ xTAB-700qci 7" 8GB
WAYTEQ xTAB-79qci 7.9" 8GB
ASUS MeMO Pad ME173X 16GB HD7" kék talán ez a legszimpatikusabb
SAMSUNG SM-T210 Galaxy Tab3 7" 8GB Wi-Fi barnaMelyiket lehetne érdemes, ill. van-e ezeken kívül, ami úgymond kiemelkedőt nyújt ebben a 7"-os 60 eFt-ig kategóriában?
[ Szerkesztve ]
-
silver87
tag
Sziasztok!
Van egy Myaudio 908A tabletem és a gyári ics rom van rajta. Leszeretném cserélni egy cyanogenmod 10-esre mert azt olvastam, hogy annyival gyorsabb, mintha egy újabb tablet lenne. Jelenleg egy weboldalba belefagy a gép meg crash üzeneteket dobálgat. Egy darab leírást találtam ehhez és még nem csináltam ilyet.
http://legyes.hu/hu/post/myaudio-series-9-tesco-tablet-custom-rom-aokp-cyanogenmod9-es-10/
Nem is a leírás tünik bonyolultnak, szerintem a folyamat menne bár ha beüt valami gebasz akkor nem biztos, hogy azt már egyből le tudnám reagálni. A kérdésem mégis az lenne, hogy hol találom a gépre a leggyorsabb és legfrissebb rom-ot amit érdemes felrakni, mert a cikkben a cm 10-es verziót írják de mégis a cm 9-hez adtak letőltési linket.
Illetve van e itt egy olyan szakértő úriember aki tud segíteni gyors válaszokban, mert még nem készül aludni, hogy elakadnék vagy hibába futna a rom csere?Előre is köszönöm.
-
parandroid
félisten
válasz Bdanyy #46718 üzenetére
Én a Dellt vettem, mert éppen akciósan ez volt a legjobb ajánlat, de ahogy néztem, az Encore és a Miix is kb egykutya. T100 ugye meg már nagyobb, meg jár hozzá dizájnos billentyűzet, ami a többiekhez jó drága, ha gyári, cserébe kicsit talán műanyagabb. Neked kell mérlegelned, hogy számodra mi a fontosabb.
p
-
Radványi
aktív tag
Dell Venue Pro 11 Model: 5130
Szeretnek billentyuzetet, tokot es tollat venni lehetoleg amazonrol.
Az ar nem erdkes mindenfele javaslat erdekel. -
RomiJosy
aktív tag
válasz RomiJosy #46685 üzenetére
Tud nekem valaki rövid véleményt erről?
Apám megbízott, vegyek neki tabletet és ebben kérem a sagítségeteket. A fő elvárások:
"10 vagy 10.1 kijelző
Használt Magyarországi beszerzés
Minimum 1GB ram
Minimum dual de nem ártana a quad proci
Az öreg mindíg otthon ül a tv előtt és mérgezi magát az ATV-vel. Nincs lába, nem fog neki teher lenni utazásnál mivel soha nem mozdul ki sehova. Nekem egy nexus7 (2012) van és megtetszett neki. Videókat nézne rajta wifin,netezni fog,esetleg kis játékok Pl zsír, nem kell GSM modul. Annyira legyen stabil az eszköz,hogy ne idegesítse fel gyakori fagyással. KB 30-40k Ft szán rá.
A Navon platinum vagy esetleg a wayteq gépeket néztem eddig.
Mit javasoltok?"[ Szerkesztve ]
-
Bdanyy
addikt
válasz parandroid #46710 üzenetére
Köszi.
Ezek közül melyik ami a leginkább ajánlott, ha az árát sem veszem figyelembe? Akkor is a korábban említett dell? A T100 elég samsungosnak tűnik anyaghasznalatra
[ Szerkesztve ]
-
z0d1AK
nagyúr
-
z0d1AK
nagyúr
válasz Roley_05 #46711 üzenetére
Az oka az, hogy az olcsó, 80 ezer forintos tabletek külföldről, jellemzően ázsiából származó használt készülékek doboz és tartozékok nélkül, csak egy zacskóban töltővel, 0%-os áfa tartalommal és bolti garanciával.
A drágább modellek hivatalos, magyarországi beszerzésből származnak, 24+2 hónap Samsung garanciával, teljes, dobozos kivitelben, magyar nyelvvel és 27%-os áfatartalmú számlával.
-
cascada
senior tag
Sziasztok!
Olyan 10"-os tabletet keresek, amiben implementálva van a KNOX és a SAFE. Tudtok ilyet mondani? Talán a Note 10.1 támogatja mindkettőt.
-
Roley_05
csendes tag
Sziasztok!
Egy Samsung Galaxy Tab 3 10.1 P5210 szeretnék venni. Neten rákerestem és a különböző áruházakban most kb 80ezer Ft. környékén mozognak. Viszont azt az infót kaptam, hogy nincsen bennük magyar menü. Magyar menüvel rendelkező példányok pedig rendre 15-20-25 ezer forinttal drágábbak. Mivel gyerekeknek lenne, ezért fontos utóbbinak megléte.
Azt szeretném megkérdezni, hogy mi az oka ennek a nagy differenciának? Androidos készülékben nem kellene alapból szerepelnie magyar nyelvnek?
Érthető módon nem szeretnék ekkora plusz ráfizetni egy eszközre ami magyar menüvel tud többet nyújtani.
Köszönöm előre is segítségeteket!
Roley
-
parandroid
félisten
válasz Bdanyy #46704 üzenetére
"Az rt miért készült akkor emellé? milyen előnye van?"
Nem kell hozzá x86-os processzor, amitől jóval olcsóbb. Nem mellesleg az új Bay Trail Atom előtt az olcsó x86-os vonal elég vérszegény volt teljesítmény tekintetében.
gabag28: Óvatosan a Tab3-mal, nekem nagy csalódás volt élőben minőségérzetre, még a Tab2-höz képest is. Mindenképpen tapogasd meg, próbáld ki, mielőtt döntesz, nekem elképesztően vizipisztolyműanyagnak tűnt élőben. Note egy fokkal jobbnak tűnt, persze nem véletlenül más árkategória is.
p
-
biokox
tag
Sziasztok tablettet szeretnék venni nekem a kijelzö lenne fontos minimum 9 collos fhd ismerősöm ajánlotta a alcor zest Q933 R tipust tudtok e mást ajánlani 60-70K körül
-
Tim82
félisten
-
gabag28
tag
válasz Aerodyn #46706 üzenetére
Pont ez amit vásárlás előtt nem tudok megmondani, ezért inkább olyat vennék amiben benne van a 3G. Ha pár hét után kiderül, hogy kell mert nem elég a wifi hotspot, akkor utólag nem lehet beletenni, míg fordítva ha van de mégse kell, akkor megtehetem, hogy nem használom. Arról viszont sajnos semmit nem találtam, hogy várható-e az Lg G Pad 3G verziója a közeljövőben.
Ok, azt értem ha belakom mindkettőt, akkor észreveszem majd a különbséget, de ez pontosan mit jelent? Azért húzzák csak le egyes helyeken a Galaxy Tab 3 8"-at mert ugyanebben az árban az LG többet nyújt vagy azért mert az LG-vel való összehasonlítás nélkül is gyenge lenn ez a tablet? 8"-os méretben melyik androidos tabletet ajánlanátok helyette amiben van 3G? -
Bdanyy
addikt
válasz tjb007 #46682 üzenetére
Lehet hülyeséget kérdezek, de ezeken a wines tableteken mint a miix2 meg encore milyen windows fut? Csak a modern ui és azok az appok?
szerk: köszönöm Az rt miért készült akkor emellé? milyen előnye van?
[ Szerkesztve ]
-
gabag28
tag
Sziasztok!
Kaptam kipróbálásra egy iPad-et és egy első Nexust ami arra jó volt, hogy eldőlt számomra mégis az android a jobb. Mivel alapvetően 8"-ost keresek, a tesztek és az itteni hsz-ek alapján az LG G Pad lenne a befutó. Egyedül a 3G hiánya ami miatt hezitálok, ha lenne ilyen verziója nem is lenne tovább kérdés melyik tablet legyen. Ugyanebben a méretben és kb. majdnem ugyanebben az árban 3G-vel a Galaxy Tab3 8" (SM-T31110) -et találtam. Ez mennyivel "gyengébb" tablet az LG-nél? A mobilarénás tesz ugyanis kissé lehúzza miközben az LG tabletet dicséri. Mindkettőt megnéztem boltban, nyomogattam kb 10 percet. Számomra ott nem jött át, hogy egy átlagfelhasználónak a 2 magos Galaxy Tab 3 8" mivel nyújt kevesebbet az LG G Pad-nél. Miben érezhetem majd a korlátait, ha a ezt választom?
-
motoflug
őstag
Köszönöm! Bár rengeteget rendelek e-bayről,most lehet,hogy kicsit hamarabb kellene. Esetleg van valami ajánlott hazai?
gurabli: állványok.
[ Szerkesztve ]
-
gurabli
őstag
Sziasztok!
Feleségemnek keresek egy egyszerű, de megbízható tabletet. Most, hogy megszületett a kisbabánk, elég ritkán tud leülni a netbook/laptop elé, ráadásul elég sokat használ Skype-ot (videóhívás) és persze mindenféle fórumot olvasgat
A netbook alapjában véve nem rossz, de azt is elég macerás cipelni, rakosgatni, kinyitni, fél kézzel, amikor a másikban a gyerek, gondoltam, hogy egy 7-es tablet praktikusabb lenne e célra, javítsatok ki, ha tévednék! És ezen még olvasni is kellemesebb lehet.
Először egy Nokia Lumia 520-ast akartam, de az tartok tőle, hogy túl kicsi, az 4-es, azért a 7-es majdnem a duplája. Igaz, a Lumiát még könnyebb cipelni, jobban kéznél van, tovább is bírja az akku, így még nem tudom, hogy a tablet vagy a telefon lenne jobb.
A keret 30e, így ne ajánlatok nagyon kijelzős telefont (ami eleve nem praktikus, mert nem is férne el a kezébe), illetve drágább tabletet.Amire kell:
- skype, főleg videóhívás, lehetőleg tűrhető képpel, úgy, hogy ne szakadozzon a hang és a kép (a net nagyon jó otthon), mert a kis egymagos Atom netbook nem birkózik meg rendesen a skype videóhívással.
- netezés, gyors legyen és szépen átlatható
- stabil és jó wifi
- filmezés, zenehallgatás, egyáltalán nem kell fullHD, eleve totál hülyeség 7 colon (arra ott a nappaliban a 42 colos Pana plazma)
- az akksi minél tovább bírja
- ha van rá mód, stabilan működjön, ne fagyjon le állandóanÁr/értéket figyelembe véve erre gondoltam: WayteQ xTAB-700QCI
Ehhez pl van olyan tok, amivel meg lehet támasztani az astalon, mint egy naptárt, hogy pl filmezni lehessen rajta?Szerintetek? Köszönöm a segítséget!
"Akinek pénze van, az ne zavarja dolgozással a mások munkáját " R.J.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Mielőtt kérdeznél, olvasd el a téma összefoglalót!
- A warez minden formában tiltott!
- Alkalmazást keresel? Ide kattints!
- Bontatlan Új M2 M4 IPAD PRO 2022 12,9 128GB - 256GB Wi-Fi Azonnal DEÁK TÉRNÉL Átvehető
- Apple iPad 9., Space Gray, új állapotú, 64GB, Wifi, 10.2'' Retina kijelző + ajándék Pencil
- KARÁCSONYI AKCIÓ!!! ÚJ Surface Pro 10 EZÜST Ultra 5 135U 16GB RAM 512GB SSD Gar: majdnem 2027
- Honor Pad X9 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple Ipad 7-8-9, 10.5 Pro, Air 3 gyári billentyűzet, magyar, fekete, új ( IPAD SMART KEYBOARD )
- Samsung Galaxy A8 Tab SM-X205
- iPad Mini A17 (2024, Wifi+Cellular, 128 GB, S.Gray), Apple Smart Folio tok
- iPad 10.gen Wifi, 64GB, ezüst makulátlan, Mint az új, Gar: 2027.01.04. fólia, 3 féle tok.
- Kindle Scribe 64GB + Prémium pen
- ipad pro (M4) 2024 11" - 256GB wi-ifi - ÚJ/bontatlan - silver - standard üveg
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest