Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • horeee

    tag

    válasz zodes #9543 üzenetére

    A Powerline első blikkre pont annyira jó ötletnek tűnik mint a WiFi, megváltja a világot, soha többet LAN, másodikra meg lehet hogy pont annyira használhatatlan bizonyos helyzetekben.
    Ahogy a WiFi-nek is megvannak a korlátai (több fal, vastag fal, vasbeton, olcsó kütyü, vacak antenna), úgy a Powerline-nak is.
    Ha a 2 cuccot 2 külön kismegszakítón levő áramkörbe vagy kénytelen dugni, a sebességet már oszthatod is kettővel. Ha elosztóba vagy kénytelen dugni, szintén. Ha félted a kütyüt, és túláramvédőbe dugod, inkább hárommal oszthatod, ha egyáltalán lesz kapcsolat. Ha ugyanazon az áramkörön bekapcsolsz egy nagy fogyasztót (hősugárzó, hajszárító, lézernyomtató, stb...) akkor az még csak tovább rontja a kapcsolat minőségét. És ahogy a WiFi-nél, úgy itt is, az elméleti maximum egy dolog, a gyakorlati maximum pedig a vezetékhossz, és a falban levő kötések számának/minőségének függvényében ennek töredéke is lehet, és te azt rontod még tovább, felére/harmadára, az ilyen kényszerhelyzetekkel.
    Sajnos simán lehet, hogy veszel egy ilyet, és rosszabb mint a WiFi, de az is lehet hogy nálad pont jó lesz.
    Amúgy érdemes megvenni ezekből az újabbakat, ami már gyorsabb, ami MIMO-s, mert az nem csak a fázison próbál kommunikálni, hanem a nullán és a földelésen is, és azon a 2 vezetéken általában pont sokkal kevesebb "akadály" van, mint a fázison. Magasabb elméleti maximumról indulva a végén maradék is több lesz.
    Szintén nem hülyeség az a fajta, amin van egy újabb konnektor, így nem az adaptert dugod az elosztóba, hanem az egész elosztót az adapterba, és a végeredmény így jobb lehet...
    Sajnos ugyanúgy nem lehet megmondani előre, hogy menni fog-e, jó lesz-e. Meg kell venni, ki kell próbálni. Vagy-vagy...

    [ Szerkesztve ]

    Sunvell T95m-2GB > Beelink GT1 Ultimate

Új hozzászólás Aktív témák