- DUNE médialejátszók topicja
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Bluetooth hangszórók
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- SSD kibeszélő
- Milyen kompakt digitális fényképezőgépet?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Androidos fejegységek
-
PROHARDVER!
Utoljára frissítve: 2024.03.06.
Légy szíves olvasd el mielőtt kérdezel!
Az összefoglalóban sok helyen a fórumtársak hozzászólásai vannak belinkelve, vagy az ő információik alapján írtam meg, tisztáztam le az adott információt. Ezúton is köszönöm mindenkinek a segítséget!
Új hozzászólás Aktív témák
-
mexel
veterán
Egy kérdés: édesanyámnál valamit beállítottam a CE vagy a WIN alatt de nem emlékszem mit, és nála a Totalcommanderben vagy az intézőben látom CoreElec néven a storage tartalmát. Tudok másolni rá, vagy törölni.
Itthon ugyanolyan boxon és szintén win 10-en nem sikerül ezt megcsinálnom, nem tudom mit kellene beállítani -
mexel
veterán
Azért rugózom ezen, mert az egyik box utána már sehol sem működött. Elvitték digis netre kötni, majd mobilnetre de úgy maradt, nem működött. Azaz full megváltozott. Talán ha hazaérek odakerül hozzámaz egyik, mondtam ne piszkálják. Ennyire nem avatkozhat bele egy rossz szolgáltató vagy router szerintem.
A droidot nem indították el egyiken sem, még azon gondolkodtam hogy a droid felülírta a storage jogosultságát, de mivel nem indult el így azt kizárnám. ( persze megnézem majd ha hozzám kerül esetleg.)
Pusztán feltételezés részemről hogy a Telekomos modem-router blokkolt esetleg valamit. Na mindegy, ha többet tudok majd leírom, a lényeg hogy ilyennel itt nem találkozott senki.CoF: rosszul írtam, nem a neve csillag az addonnak, henem az ikonja. Ez is jogosultság problémának tűnik, mondjuk fura hogy a YT pl működik.
[ Szerkesztve ]
-
mexel
veterán
Ugyanolyan boxok, egy szállítmányból. Ugyanaz a droid, klónozva. Ugyanaz a CE gyakorlatilag klónozva. Minden beállítás bitre ugyanaz. Kb 10 box hibátlanul megy, de 2-nél előjött eza hiba, mindkettő helyen Telekom a szolgáltató.
-
mexel
veterán
Siasztok! Elsre nem volt nagyon válasz, de azt hittem egyedi eset és itt van valami hiba, de ismét belefutottam. Itt már írtam ugyanezt de leírom mégegyszer:
CE 9.2.5 S905X3 box. A CE dualban megy a droiddal. Beállítva, telepítve minden. Ugyanarról a penről lett több box telepítve, tehát minden beállítás ugyanaz ( klónozás gyakorlatilag)A lényeg: egyszer csak eltűnnek a kiegészítőkből a tartalmak. Nem mindből, csak az online film nézősökből. Youtube, M3online, megy. Viszont a Filmvilág2 vagy Netmozi vagy filmezz stb - egyik sem. Odáig mennek hogy listázzák a menüpontokat, pl Filmek, Sorozatok, Keresés, vagy Akció, Vígjáték, stb, de tartalom semmi nincs bennük, csak 2 pont, mintha üres lenne a mappa.
Ez a második ilyen eset, full ugyanolyan boxon, full ugyanazon a CE rendszeren ( ahogy írtam ugyanarról a pendrive-ról telepítve)
Ami érdekes: mindkettő esetben Telekom ( vagy Thome vagy mi) a szolgáltató.Android alatt a Kodiban működnek ugyanezek a kiegészítők.
Nem jövök rá mi lehet a hiba. A rendszer frissítve lett backup mappából ugyanúgy 9.2.5-re, nem változott semmi. A kiegészítők lettek frissítve, semmi. Ha a kiegészítőt töröljük és újrarakjuk akkor nem lesz ikonja a kiegészítőnek, csk egy csillagot tesz ki.
Mi okozhatja ezt? Köze lehet a Telekomhoz ( Thome-ho) vagy ez teljesen véletlen?
Utána egy ilyen box ide került hozzám és már itt sem működött.
Ja és azt hiszem mindkettőn a beállítások Profi-ról Alap -ra álltak át úgy hogy a user nem piszkálta.Valami ötlet? Nagyon jó lenne rájönnöm, nem hagy nyugodni a dolog mi okozhat ilyesmit.
-
mexel
veterán
válasz T 1000 #78685 üzenetére
Ez nem jó hír. Azért is kérdeztem mert amikormég csináltam nem volt droid 9, igaz annak már 1-2 éve talán, azóta nem foglalkoztam a dologgal. Az a fura ha egyszer működött akkor nem fw hiba lehet igazán, ha nem jó az fw akkor azonnal tégla szerintem. Valami táp gond nem lehetett?
-
mexel
veterán
válasz T 1000 #78639 üzenetére
Elvileg van Mini M8sII droidom valahol, anno egy fórumtárstól került hozzám ilyen box és meg is csináltam az FW-t. De sajnos annyi féle alaplapos M8SII-vel találkoztam hogy nem tudom melyikhez lenne jó, vagy a tiéd milyen. Ráadásul csak januárban leszek egy fedél alatt az fw-vel és meg is kell keresnem mert száműztem ezeket másik vinyókra már.
Szerintem ne vesződj a droiddal a netflix miatt, CE alatt próbáld meg, de ahogy írták sajnos fullhd és 4k nem várható. ( ha jól tudom, én nem használom) -
mexel
veterán
Sziasztok! Valaki meg tudná nézni, hogy mi az alapbeállítás filmlejátszás közben a hang menüben? olyantól kérdezem aki 100%-osan nem állította el? ( itt nincs olyan hogy alapértelmezés visszaállítás)
Menniy a "Hangerő", a "Hang előerősítés" és a "Lekeverés: Center keverési szint"?( Talán mind 0 alapon?)
És pontosan melyik mire jó ha már így felmerült a dolog. Ezen a boxon nagyon elállították sajnos.
[ Szerkesztve ]
-
mexel
veterán
Halihó! Telepíttettem egy Coreelec-et valakinek, elvitte a boxot és otthon nála nem mennek az online tartalmak, illetve azok egy része. Telekom-os net, madzaggal kötve a routerre a box ( wifivel is próbált).
Kap IP-t, a Youtube, az indavideo, az m3online mgy, de semmi más. ( Pl filmvilág vagy TV2 kiegészítő, vagy bármelyik ilyen online ilmezős odáig jut hogy a kategóriákat ( maximum) kiadja de üres mappatartalmakkal.Lehet a Telekom routere gond? Gondolok arra hogy pl szűr vamit vagy hasonló.
-
mexel
veterán
válasz kenand #77728 üzenetére
Már nem csinálja ezt, működik Vontar X3-on és X96Max+ on is kis droid módosítással.
Be lehet jelentkezni és megy az élő adás is. Tesztelve.
A gond az hogy a műsorújság nem vezérelhető sem egérrel sem távirányítóval. ( vagy sz@rul van az app megcsinálva, vagy szándékosan ilyen hogy ne használják így)
feltételezem egy tapipados távirányítóval működne. ( ha megér ennyit ez az app egyáltalán) -
mexel
veterán
Teszt: a TV GO elvileg ( gyakorlatilag is) elindítható és működik is boxon, de az app kezelés botrányos. Egér és táv is kell hozzá, felesleges szenvedni vele szerintem
-
mexel
veterán
Sziasztok! Próbálom letesztelni melyik boxok hogyan megy a TV GO, de nincs hozzáférésem ( előfizetésem) Nincs esetleg valakinek egy ideiglenesen módosított jelszavas hozzáférése pár napra hogy leteszteljem az androidok alatt pár boxon? Nem akarom használni, nincs rá szükségem csak sokan kerestek hogy melyik boxokon megy- nem megy stb. Hozzáférés nélkül sajnos hiába unrootolgatok vagy próbálok valamilyen droidot összehozni
-
mexel
veterán
válasz kenand #77657 üzenetére
Nekem ezek nagyon régóta mennek, kb azóta amióta kezdődött ez az API kérdés. csak nem nagyon merem már többre feltenni, valahol volt szó a limitekről de nem találom sajnos.
Annyit találtam hogy napi kvóta van stb, azt hiszem ez erre vonatkozik, de felhasználók számáról nem szól.
[ Szerkesztve ]
-
mexel
veterán
Hali!
Egy Youtube API key-el kb mennyi CE YT-ot lehet használni? Tudja valaki? -
mexel
veterán
Hali! Az vajon miért lehet, hogy több azonos típusú X3 boxon az USB 3 porton az USB-3-as ( és akár más fajta) pendrive-ot nem is mer fel a CE (most éppen a 9.2.5) csak véletlenszerűen?
Azaz van amelyik box felismeri azonnal, van amelyik egyáltalán nem. Ugyanabba a portba dugott USB egér működik mindnél. A rendszer ugyanaz, ugyanarról a penről van felmásolva, tehát 100%-ban megegyeznek. Még azonos gyártási idejű boxok közöt is van eltérés. ( van amelyikben felismeri van amelyikben semmi reakció sem újraindítás sem többszöri csatlakoztatás után sem.) -
mexel
veterán
-
mexel
veterán
Én úgy vettem észre a nagyobb tárhelyeseken lassabb a boot. Nálam is a 128-ason kb 2 perc. Ezzel jó lenne ha csinálnának valamit, mert szerintem nem indokolt ez az időtartam.
Vajon a fejlesztőknek jelezte ezt már valaki? Belső tárhelyről gyorsabban kellene bootolnia mint sd-ről szerintem. ( még ha az sd-n keresi is előbb) -
mexel
veterán
Köszi a netflixes válaszokat, továbbítom az illetékesnek ( aki kérdezte tőlem is). Akkor rendelhet nyugodtan újabb boxot
-
mexel
veterán
A Mecool M8s pro plus elvileg Widevine L1-es. Akkor azon a netflixnek kellene mennie FHD-ban? ( Droid alatt, feltételezem CE alatt ez nem fog számítani)
-
mexel
veterán
Még egy kérdés: Akinek van Mecool M8S pro plus s905X box, annak még mindig nem megy a wifi CE alatt?
-
mexel
veterán
Sziasztok! Tudna valaki gyorsan nekem egy régi Mecool m8s pro plus-hoz egy remote.conf-ot küldeni? Sajnos nem otthon vagyok, otthon van olyanom, de itt ahol vagyok semmi nincs, valakinek kellene küldenem.
-
mexel
veterán
tegnap nekem sem fogadta el a kódot amiket eddig elfogadott, van 2 is, egyik sem volt jó neki. Aztán a settings-et is átmásoltam és úgy jó volt. Előtte nem kellett csak az api_keys.json.
-
mexel
veterán
válasz joydrv #76712 üzenetére
Ez jó kérdés mert éppen rendelni akartam innen. De a leírásban 1000 van írva, csak lejjebb kell görgetni. De van ahol 100-at írnak ugyanezen az oldalon
Azt írják van X96Max és X96Max+
( Ha valaki tud jó -olcsó alis kereskedőt, főleg eu raktárral az küldene linket?)[ Szerkesztve ]
-
mexel
veterán
válasz kokokka #76494 üzenetére
off: Egyszer írtam neki és megkérdeztem mit is fejlesztett a droidon, de nem is válaszolt. Nagy kamuzós lehet csak, ilyen eladótól soha nem vennék semmit. Már honlapja is van. Nem csinál mást csak unrootolja a boxokat valószínűleg és talán feltesz rá egy valahonnan letöltött droidot. Ráadásul már többes számban ír magáról
On: kb fél éve nem néztem mi történt a CE-vel. Régi vasaknál van változás? S905X és S912?
Vagy maraddjon rajtuk a 9.0.2-es?[ Szerkesztve ]
-
mexel
veterán
Ahogy látom az árak kicsit elugrottak ahogy a $ is, és a 64gb-osak már be sem férnek az áfahatár alá Eu raktár kell sajnos ahhoz
-
mexel
veterán
Sziasztok! Kb fél éve egy percem sem volt a topikba belenézni és bármilyen szinten követni a dolgokat, azóta nem voltam még otthon Ma itthon vagyok még reggelig, és kellene rendelnem pár boxot mert sok ismerős már rágja a fülemet hogy kell nekik. Van valami újdonság, vagy X3 amit érdemes? Azon belül maradtak pl az X96Max+ és az X96 Air esetleg?Ezeknek ha valaki tud jó és olcsó beszerzési helyet tud linket küldeni? Nincs sok időm keresgélni de jó lenne ma megrendelni, mert mire hazaérek talán ezek is megjönnek, ki fogok már futni az időből szép lassan ...
Előre is köszi az esetleges segítségeket. -
mexel
veterán
-
mexel
veterán
Nekem912-n nem szűnt meg a hang késés, sőt nagyon rossz lett Nem csak pause után van állókép vagy nem induló hang, hanem a filmek nagy részén a hang is folyamatosan késik-siet. Visszatettem a 9.0.2t és minden megjavult. Nem iskísérletezek már régi vasakon új CE-vel, a 9.0.2 lesz az utolsó amit felteszek rájuk, azokkal nem volt bajom, és nem találtam olyan új dolgot amitől egyrégi vas jobb lett volna
Nyilván az NG-kre van már igazán fejlesztés, de ez normális. -
mexel
veterán
Sziasztok! Egy boxra rá van akasztva egy 500-as ssd egy usb 3-as házban, arra megy a letöltés. Winscp-vel beléptem, és meg akartam változtatni rajta egy mappa nevét., Akkor az egész ott megállt, nem reagált semmire. Azóta a box nem nagyon látja. Az ssd nevét kiíja néha, de belépni nem lehet.
SSH-n a df -h-ra azt írja:
"df: /var/media/A500: Transport endpoint is not connected"Mi lehet a nyűgje? Reggelig még itt vagyok, jó lenne megcsinálnom hogy tudják használni.
( ki-bekapcs nem segít, usb-ki be nem segít stb.
Ext 4 van rajta, a win nem látja nyilván, miértis látna egy oprendszer egy elfogadott filerendszert... -
mexel
veterán
válasz tcsaba007 #71886 üzenetére
Megoldódott a dolog, nem konkrétan csak az Alfawise a probléma csak éppen azt emeltem ki, az a legmacerásabb, de ahhoz vannak fw-k amik ubootfixesek - csináltam is minden alaplaposhoz régen módosítottat is, csak a dual telepítőmmel nem mentek a bekapcsolások, mert foltozgattam a telepítőn. Más boxoknál is van gond így, sajnos a régi vasakra még nincs ceemmc. Pontosabban a 912-esekre.
SD-ről nincs gond. -
mexel
veterán
válasz Csicsóka #71819 üzenetére
Igen, bekapcsol. van olyan fw ami jó. ( ez egy macerás Alfawise 912-es aminél gyárilag hibás bootloaderes fw volt fent.
A gond az, hogy ha dualban akarom feltenni akkor már nem kapcsol be.
Meson IR-el működik a táv, de nem kapcsol be, itt nincs bl301 ha jól tudom.
AMremote pedig nem működik dualban valamiért. Pedig beraktam azt a dtb-t is amit előtte próbából indítottam amremote módbenn ( remote.conf-al), akkor működik vele a táv, de be ugyanúgy nem kapcsol.
De elengedem a dolgot mert nincs sok türelmem hozzá, majd használják sd-ről.
csak jó let volna megoldani és nem emlékszem hogyan csináltam a dual-oknál ezt.
Talán a régebbi CE-k működtek még a remote.conf nélkül is? ( akkor még kikapcsolta a boxot teljesen a ce leállításkor, most már azt hiszem nem) -
mexel
veterán
Régi ( nem NG) vason ha nincs remote.conf, csak a másik, rcmaps -os remote fájl akkor hogyan kapcsol be a box?
van egy 912-es itt és nem tudom megoldani a bekapcsolást. A régi vasakon nincs BL301.
( nem az a kérdés most hogy miért nem remote.conf-al csinálom, ez hosszú történet lenne)A .config mappába másolva a remote.conf-ot nem működik a dolog.
-
-
mexel
veterán
válasz FerNandor #70483 üzenetére
Nem tudom volt-e már válasz mert nem olvastam még végig a topikot, de erre a megoldás egyszerű, én minden boxon így állítom be a távot mert az alap beállítás szerintem is botrány, nem értem miért nem módosítják.
A megoldás: a Keymap Editorban beállítod hogy videó lejátszás alatt a play/pause-t hozzárendeled az OK gombhoz. Akkor ha megnyomod az OK gombot, pause lesz. Megnyomod mégegyszer indul a videó és az OSD eltűnik. Ennyi. Plusz én még hozzáadom a vissza nyílhoz hogy lépjen ki a videóból ( stop-ot rendelek hozzá)
Az osd menüt pedig hozzáadom a menü gombhoz ( 3 kis vonal)
Ezek minden távon megvannak és ezekkel kényelmesen kezelhető máris minden. -
mexel
veterán
válasz frankdelgado #69625 üzenetére
Tanixhoz szerintem nem is kell remote.conf, az megy alapból.
-
mexel
veterán
válasz eastsider #69467 üzenetére
Én most próbáltam egy 912-esre feltenni a szervert, ( fel is megy, működik is) csak a transcoding-ot nem tudom kikapcsolni egyértelműen, áés más mobil eszközökön nagyon nem akar menni a lejátszás erről aszerverről. percekig homokóra stb, nem jövök réá miért. kevés lenneszervernek egy egy S912-es CE-s box?
-
mexel
veterán
válasz tcsaba007 #69446 üzenetére
Ja megvan, több külön felhasználó itt ingyenes egy szerverhez azt hiszem.
On: teszteltem a 9.2.2-t, sorozatoknál ha elkezdem az első részt, és még nem végeztem, nem rakja be a folyamatban lévő sorozatokhoz. Úgy emlékszem a régebbi az megtette. De ellenőrzöm majd egy régebbi boxon.
-
mexel
veterán
válasz tcsaba007 #69444 üzenetére
Bocs, most látom ez nem is idevaló, utolsó off kérdés aztán ezzel megyek máshová, csak hirtelen meg kellene valakinek csinálnom
Nem értem miért kell 2 felhasználó? Kell egy az emby oldalán, aztán egy a szervernél.A transcodingot hogyan lehet kikapcsolni? Van sok beállítás az átkódolás résznél, csak kikapcsolást nem látok.
-
mexel
veterán
Valamiért nem boldogulok az emby beállításokkal, illetve már a bejelentkezéssel.
Több helyen is kéri hogy hozzak létre felhasználót. Létrehozom, egyszer be tudok jelentkezni, utána nem engedi már. Mi a menete ennekaz egésznek?
( CE-n futna a szerver és pc böngészőből próbálom elérni) -
mexel
veterán
Feltettem CE alá az emby szervert, de 2 -t is találtam Az újabbat tettem fel.Mi a különség a kettő között?
[ Szerkesztve ]
-
mexel
veterán
-
mexel
veterán
válasz -szabi- #69058 üzenetére
CE alatt a TX3 maxnak is mennie kell. ( ez a 905W TX 3?) Kicsit lassabb, és a 4k videókat nem mindet viszi, de CE alatt annak is jól kell működnie.
Ahogy Droidmester írta, android alá viszont igencsak előnyös a 4/32-es box. Ez az amiben jók nagyon az X3-ak, droid alatt is gyorsak már 4gb-al. Ha bármire is használnál droidot felejtsd el a 2/16-ot.[ Szerkesztve ]
-
mexel
veterán
válasz -szabi- #69056 üzenetére
Ha jól emlékszem a wifi is mindössze 2,4-es a 2/16-ban, a nagyobbikban 5ghz-es csak. Ha sokat akarod használni a boxot valóban megéri spórolni kb 3000 ft-ot? Ez egy olyan eszköz amit ha beüzemel valaki napi szinten használja, szórakozásra leginkább. Nincs bosszantóbb ha éppen kikapcsolódni, filmezni akarsz és ekkora összeg miatt szenvedsz nap-mint nap esetleg valamivel.
De ez csak egy privát vélemény. -
mexel
veterán
válasz interstate76 #69016 üzenetére
Biztos Gigás a lan benne? Próbáltad a sima dtb-vel is?
-
mexel
veterán
A k1 pro is gyors box, kiforrott a CE rajta, nem okozhat semmi gondot neki a 4k lejátszás, talán jelenleg még hibamentesebb is akár egy NG vasnál. ( nem tapasztalatból írom mert nem nézek 4k-t max tesztelni)
Ha más különösebb oka nincs szerintem egy 905x ( jelen esetben 905D) boxot felesleges lecserélni, filmezés terén tud mindent még azt hiszem. Ráadásul a 905D az giga lan-os. USB 3 nincs, de talán az nem is lényeg. Droid alatt gyorsabb egy NG vas, de filmezéshez nem kell droid, sőt.Ez csak az én véleményem, lehet másnak más, ossz-szorozz majd pro-kontra érvek mellett.
-
mexel
veterán
Lenne egy kérdésem a ceemmc-vel kapcsolatban. Van egy telepített ceemmc-vel telepített coreelec, de nem indul egy frisítés után.
Egy új pendrive-ról elindítottam egy CE-t és ceemmc-nél kiírta hogy megtalálta a telepített rendszert. Ha jól sejtem ( ezt még nem próbáltam) a 6-os menüpont-al csinál egy mentést az emc-n lévő beállított CE-ről?
Ez csak egy mentés lesz .tar fájlban pl vagy a pendrive-ot felülírja és klónozza a fent lévő rendszert? Próbálta már valaki?
Ha nem akkor kénytelen leszek tesztelni.
Próbáltam értelmezni a menüpontokat, de kb eddig jutottam. 90%-osan sejtem mi lesz de ha van biztos válasz akkor megköszönöm előre is. -
mexel
veterán
válasz ginola #68932 üzenetére
De ezzel e kérdéssel itt jobban jársz és ott keress rá inkább, szerintem ott még több és tutibb találat lesz.
-
mexel
veterán
válasz ginola #68932 üzenetére
Beírod a keresőbe itt hogy "netflix" vagy "netflix telepítés" és ehhez hasonlók. Kezdetnek jó.
Ha nem találsz semmit ami rávezetne a telepítésre, amit kizártnak tartok, akkor a fentebb adott link már kell hogy segítsen ha összerakod az olvasottakkal
Szerintem szánj rá pár percet hogy ne kelljen mindig mindenkinek mindent egyesével leírni, érdems. Nem csak a netflix telepítés lesz akkor tiszta henem esetleg más is, hogy hogyan kell egyebeket is telepíteni utána. -
mexel
veterán
válasz the.odzsy #68921 üzenetére
Azt hiszem ehhez is jó a remote.conf amit csináltam, megtalálod a fórumban. Talán a vontar x3-hoz volt ilyen, de lehet hogy egy másikhoz, de ez a fajta táv már megvolt. Keress utána és biztosan lesz remote.conf, az is lehet hogy ehhez Droidmester csinált, nem emlékszem pontosan melyik volt ez a lila gombos. Az biztos hogy van hozzá. Ha itt nem akkor máshol. Keresgélj.
-
-
mexel
veterán
válasz kovakovi77 #68729 üzenetére
Na jó nem tudtam hogy szórakozni jársz ide
-
mexel
veterán
Ennek az egész bitráta dolognak van valami konkrét köze a topikhoz? Miért nem mentek ezzel valami videóbitráta topikba? Tudom hogy azzal kezdődött hogy a netflix megy-e fhd-ban, de ennek akkor sem itt van a helye szerintem. Csak azért írom mert már most úgy látszik hogy ebből egy sok oldalon átívelő vita lesz itt és eléggé feleslegesen.
A netflix témát pedig már sokszor megválaszolták és a kereső is működik.Szerk: látom DIY megelőzött amíg írtam
[ Szerkesztve ]
-
mexel
veterán
válasz ginola #68623 üzenetére
A kártya mitől biztos hogy jó? Soha nem biztos semmi. Attól hogy 5 perce jó volt még elromolhat ( kicsi az esély, de ha van egy pendrive otthon a sok töprengés helyett gyorsabb kiírni arra is és tenni egy próbát. A kiírás, dtb átírás és indítás macx 5 perc szokott lenni. Termsézetesen nem biztos hogy megoldja, de akkor tudjuk hogy 1 hibát kiszűrhetünk. Ez nem csak boxoknál van így, minden hibábál az élet minden területén sokszor a kizárásos módszerrel a leggyorsabb előrejutni, pusztán logikusan haladva a láncon)
[ Szerkesztve ]
-
mexel
veterán
Azt neked kell tudni milyen dtb kell, de a sok kérdés előtt érdemes ezeket az alapdolgokat azért kipróbálni:
Több dtb ha nem vagy biztos milyen a box- 1Gb -2Gb- 100-as lan gigás lan. Ezeket kipórbálni 5 perc.
Ha nem indul kipróbálni a 905x helyett a sima 905-öst és azt is végigjátszani. Megint 5 perc.
Ha ekkor sem indul akkor sd-pendrive csere és másik író program. Megint 10 perc.Megnézni hogyan nem indul: ha recovery-ba megy akkor nem biztos hogy a dtb vagy a pen rossz hanem a box csak droid alól indítja a frissítést pl dummy.zip-el vagy más módon.
Ezeket előbb le kell próbálni és ha semelyik nem megy akkor kell töprengeni mi a gond.
-
mexel
veterán
-
mexel
veterán
válasz a.t.t.i. #68597 üzenetére
Akkor nem érdemes olyat linkelni ami eltér mert ahhopz más dtb kell. Ha 2gb-os akkor P212-es dtb kell olyan aminek a nevében 2G van és ha 100-as a lan akkor nem kell más. Azzal menni kell.
gxl_p212_2g.dtbEzt átnevezed dtb.img-re és ezzel mennie kell ha valóban 905X és 2Gb-os 100-as lannal.
-
mexel
veterán
válasz nfsu17 #68373 üzenetére
Szerintem félreértettél. Ezt ne nekem írd én meg tudom csinálni.
Az elmúlt 3-4 napban több órát kellett telofálnom usereknek akiknek elment a youtube és az alapján a leírás alapján képtelenek voltak megcsinálni. Nem az ő műfajuk, nekik ez idegen. Volt aki a kulcsot megcsinálta, csak nem tudta mit kezdjen vele. A kulcs készítése a képekkel még menne talán nekik, de beilleszteni már nem tudták, arra kellene konkrétabb szájbarágósabb leírás. Olyan amit megért egy laikus is. ( pl nyisd meg ezt és ezt és másold oda stb stb, ahogy a dualos telepítőt is leírtam. Igaz kb 5 oldal lesz de akkor meg tudnák csinálni.) -
mexel
veterán
válasz stifi82 #68366 üzenetére
Vagy nincs neted ahogy írták, vagy menj be a kiegészítőkbe, tárolóba és próbálj meg telepíteni valamit, pl Youtube. Utána ha visszamész már lesz magyar nyelv.
Ez ismert hiba.Ezért én pl az elején amikor van a beállítás varázsló ott soha nem állítom azonnal magyarra mert az sokszor okozott hibát, azt leokézom végig és utána állítgatom ami kell.
Egyébként az alapokat beállítani pc-n keresztül is lehet ha valakinek az könnyebb, sőt ott elvileg a Youtube API key-t is be lehet írni ami sokaknak megkönnyítené a YT beüzemelését. ( erről ha lenne időm írnék útmutatót, de az még várat magára)
A böngészőbe be kell írni a box IP-jét plusz portot ( és a boxon engedélyezni a Web Interface-t, de alapból az megvan a CE-ben)
http://192.168.x.xxx:8080/Itt az alapokat be lehet állítani, akinek nagyon kínai elsőre a CE beállítása talán itt jobban boldogul hogy előbb a maygar nyelv meglegyen stb.
-
mexel
veterán
válasz Csicsóka #68334 üzenetére
Köszönöm! Közben cseréltem a full rendszert. WinSCP-vel néztem és nem találtam sehol.
Végignézem mindent, a dtb.img-t kerestem vagy a device_tree mappát.Egy régi 1/8-as S905 vas giga lannal, 4db USB port-al, arra még jó lehet hogy egy CE felmenjen rá.
Vagy valami más rendszer esetleg, nem tudom mit lehetne feltenni rá ami hasznos lenne.Installtointernal módszerrel ext 4 nem játszik valahogy? Illetve nem tudom valahogy ext4-el feltenni a belsőre úgy hogy ne kelljen SD hozzá?
mikrofon: köszönöm, de szerintem nem olvastad el rendesen mit kérdeztem
Más rendszerről és telepítésről volt szó -
mexel
veterán
Köszi az infót, egyszer még kipróbálok egyet
Más: tudja valaki hogy ha installtointernallal felrakok egy CE-t hol található a rendszerben a dtb.img? Cserélnem kellene mert nem jó van rajta. A flash-ben csak a SYSTEM van és lost+found.
( vagy kibontva rakja fel az emmc-be? Csak úgy találom meg)[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Call of Duty: Black Ops 6
- DUNE médialejátszók topicja
- Digitális Állampolgárság Program
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Milyen routert?
- Bluetooth hangszórók
- Nintendo Switch
- Nintendo Switch 2, vagy amit akartok (találgatós topik most még)
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Milyen autót vegyek?
- További aktív témák...
- iMac 2021 8/256GB
- Ryzen 7 5800X / RTX 3070 Ti / A520M / 32GB RAM / 256GB + 1TB M.2 SSD / 750W GOLD
- Mac Mini M2 8GB Újszerű/256ssd/2027.01.09. Gar./p3971
- Fractal Design Node 202 Gaming ITX / Ryzen 5600 / 5700XT / SFX PSU / 32GB RAM
- GAMER PC! Ryzen 5600G / RTX 3060 Ti / 16GB 3000MHz / 512GB NVMe / 500w!