- Vizsgálat indult, a Meta chatbot gyerekekkel folytatott romantikus beszélgetést
- Akkor is nehéz dolga lesz az Intelnek, ha részesedést vásárol benne az USA
- Megnyitotta kapuit a hardverpláza
- Megjöttek a Corsair Nautilus RS LCD sorozatú, készre szerelt vízhűtései
- Formabontó analóg klaviatúra a Sunder keze nyomán
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
Petykemano #37276 üzenetére
Nagyon kérdéses a dolog mert be van harangozva( persze leakedként ) még egy 1160 és 11xx kártya verzió is ami olcsóbb lesz ennél.OEM piacra főleg. Nem tartanám kizártnak ha az pascal GPU-t dobnák ki úgy nekik kedvezményes áron.laposokba , OEM gépekbe tökéletes lenne.. Persze ez csak találgatás.lehet Dektop vonalra is elér 1160 személyében(mondjuk egy 1070 GPU 250 $, csak hogy RX verzióknak is letegyenek valamit )
Nagyon izgalmas lesz CES mert NV lehet ezeket az infókat mind keresztül húzza és pofára esünk, ki tudja?
meg hát AMD is reagálni fog erre ott, az biztos , nem más első körben ígéretekkel. -
válasz
Petykemano #37271 üzenetére
Hát igen. mondjuk azért ez még egy leaked infó és táblázat, lehet az egész egy kamu. De ha igaz, akkor annyit hozzátennék,hogy elméletileg jövőre( Q4) jön illetve jöhet a Turing 7 nm is ami pedig újabb gyorsulást eredményez majd és hát válaszként rá tudják dobni a Navira.
Az is érdekes lesz mit csinál ez az 1070 használt piaci árakkal. hamarosan best buy lesz az a kártya az aprón, szerintem 60-70 K környékén. plusz a vega 56 nak is konkurenciát nyújt mind árban mind teljesítményben. -
válasz
Yutani #37267 üzenetére
szerintem 105-120 K között már lesz jó hűtésű példány március környékére.( ugye jelenleg is van GTX 1060 85 K környékén 300 dolláros MSRP vel) meg hát kíváncsi leszek verziók közti különbségről is. mind árban mind teljesítményben, mert ez a legerősebb/ gyorsabb, már ha igaz.
-
válasz
Yutani #37264 üzenetére
leaked még, nem lehet készpénznek venni: de jó a kicsike, ha Igaz.
350 dodó lesz a leggyorsabb verzió.
RTX 2060: nem tudom ezek mennyire legális eredmények, de alapból sokszor gyorsabb , mint az 1070Ti, új grafikus motorok alatt közel 1080 erősségű kártya .1070 nél pedig mindenhol számottevően.
1070Ti MSRP ára 450 $ Vega56 400$ ezé 350 $ lesz a leggyorsabb verzióé.
Ezek nem hivatalos eredmények, lehet humbug az egész.
Érdekes még az RTX- med 60 FPS FHD-n BF5 alatt de anélkül 3 FPS híján 1080. -
-
válasz
hhenry #37252 üzenetére
nem hiszem, hogy ez valós lenne, persze jól hangzik. valószínűleg 400 $ a valósabb.
"Aiming the mainstream market and a price target of $250 US – $300 US, the graphics card will become popular among the gaming community like its predecessor, the GeForce GTX 1060, which currently holds the top spot on Steam’s hardware database since it launched."
hát az biztos, hogy szuper lenne
-
válasz
#45185024 #37244 üzenetére
elméletileg 350 és 400 dollár között lesz és az 590 nél kb 25-30 % kal erősebbnek néz ki.590 pedig 280$ szóval.....
Tény hogy olcsó nem lesz illetve nem lesz olcsóbb a perf/$ mutatója mint a pascalnak. 1070 380$ ez kb 1070+ 10 % lesz.( már ha igazak a leaked infók)
nem raytracing miatt lesz benne tensor core hanem a DLSS miatt. -
válasz
szmörlock007 #37235 üzenetére
Igen ez így igaz, piaci érték szempontjából Nvidiát túllőttek az utóbbi 2 évben tőzsdén.Egyik oldalról ez rossz dolog, mert felülpozicionálják a céget ami soha nem jó, mert ha csökken a factory érték akkor azt gondolják laikusok, hogy ez mekkora zuhanás, holott az előző időszak volt túl magas és sokan adják el vagy shortolják a részvényeket. A másik oldalról viszont jó, mert ha NV plusz tőkéhez szeretne jutni könnyen talál befektetőket, mert a minősítési cégek pozitívan, befektetésre alkalmasnak sorolják őket be.Intelt pontosan ez miatt az állam támogatta pár éve,( munkahelyteremtés és területfejlesztés címszóval) hogy befejezzék a gyárat mert nem tudtak hirtelen ekkora összeget elakasztani anélkül, hogy át kellett volna csoportosítaniuk valahonnan. Szóval még egy ekkora cég is meg tud mukkanni mikor váratlan helyzetek fordulnak elő és ilyenkor nagy segítség ha magas értéken fut.
-
válasz
#04430080 #37234 üzenetére
az ár is, teljesítmény is, technikai háttér is és hát az is nagyon fontos , hogy képesek e olyan szupportot nyújtani mint Nv és AMD a professzionális piacra. Ott ugye a hardver töredékét teszi ki a kártya árának, inkább a szoftveres háttér, ami miatt a cégek beruháznak.
-
válasz
szmörlock007 #37232 üzenetére
Ah nem lesznek ők szarok ilyen téren ráadásul az új Intel driverek már most is kezdenek összeállni.
Minden cégnek van vesztenivalója, ha egy ilyen tőkeerős cég lép be új szereplőként. IGP piac hatalmas szegmens, professzionális piac szintén. Első mennyiségileg második összegszerűen. Ezen a két ponton fog támadni Intel első körben és ebből az első AMD nek a második NV nek nyújt konkurenciát. Desktop vonal pedig mindkét cégnek fontos, de itt AMD-t könnyebb jelenleg befogni, mint Nvidiát.Persze ettől őket is érzékenyen érintené egy olyan IGP ami mondjuk 1060 szintű teljesítményt lenne képes nyújtani, de azért még sem annyira.
Persze volt már annó erre próbálkozás, félvállról egy ilyen céget mint Nvidia nem lehet befogni, főleg ha megrázzák magukat.( Intel kb 50 % kal nagyobb cég piaci értékben, ami mondjuk nem is olyan vészes) és jelenleg Intelnek nagyon sok tőkét emészt fel a CPU részleg. -
válasz
#45185024 #37228 üzenetére
mivel Intelen kívül AMD és NV bérgyártat ez a waffer hatékonyság pénz kérdése. NV nek megéri akár drágább waffer áron is gyártatni nagyobb GPu-t jelenleg.
NV nek és Samsungnak pedig ARM lenne a nyerő, nem véletlenül. NV nek ARM betörése megváltás lenne a PC és PC gaming vonalra, mert a kártyáik akkor gyorsulnának a legtöbbet , működhetne a memóriamenedzsmentjük , X86 licenc kötöttségek nélkül, ráadásul IGP vonalon is ott lennének ahol kell.
Samsung gyártja a kisebb pascalokat Nv nek lehet Turing is ott fog készülni.Intelt várd ki az egy alvó és szemét oroszlán- attól, hogy most AMD IGP van némely CPU-ban ugyan úgy veszélyt jelent AMD re is. és gondolj bele, hogy ha egy ekkora gyártóra ilyen hatással lesz a VGA piacon( mint ahogy írtad NV 40%) akkor a kisebbekre milyen hatást gyakorol? gondolod NV től vesz el piacrészt? Nv től fog nehezebben elvenni, mert jelenleg gyorsabb és kevesebbet fogyasztó megoldásai neki vannak főleg a felsőházban ugye. AMD-t könnyebben be fogja húzni ilyen téren, már csak azért is mert Raja éppen ott dekkol Intelnél és mindent tud arról ,mit hogyan merre a vörösöknél.
Intel ugyan úgy veszélyes ilyen téren AMD re is, sőt IGP piac miatt még többet veszíthet AMD Intel miatt. -
válasz
#45185024 #37224 üzenetére
de jó is lenne nekünk ez, csupa öröm és derű.Évente/ 2 évente cserélhetnél alaplapot esetleg CPu-t mert VGA-t cserélsz. Főleg ha csak egy komponens szarik be és küld vissza gariztatni, addig meg nézheted a falat
ezek a megoldások csak az IGP kiváltására valók.
Hamar visszasírnád az NV-t a piacra, ebben biztos lehetsz. -
válasz
GodGamer5 #37209 üzenetére
jelenleg az RTX 2060 egy india boltban be lett jegyezve pár napig 350 dolláros áron, FE verzióról pedig 399$ körüli árról beszélt Abu. viszont időközben napvilágot látott egy ilyen leaked is.
Azt azért tudnod kell hogy az RTX megjelenésekor mi az Nvidia találgatósba mennyi minden ilyen dolgot linkeltünk és találgattunk aztán semmi nem lett belőle igaz semmilyen formában sem. Még a név sem. szóval a két cég teljesen más marketing politikát folytat ilyen téren és szerintem nvidiáé kifizetődőbb mert így nem olyan könnyű pofára esni . ( persze RTX ettől függetlenül több dologban pofára esés lett )
Szóval tényleg az van amit írtak is feljebb, hogy nyugtával dicsérd a napot, mert anno volt Doom videó mutogatás mindenféle infók és számok nélkül a Vega megjelenésekor aztán ment az AMD topikban a cucc hogy ez bizony gyorsabban futott mint egy 1080 TI és 4 K meg ilyesmi . A végét meg tudjuk a sztorinak. szóval... -
válasz
TTomax #37198 üzenetére
Mondjuk én azt mondtam hogy ha 2018 ban adott volna ki valamelyik gyártó 300 dolláros/ alatti áron 1070 / Vega 56 teljesítményt az aratott volna.Most már kb annyiért kellene adniuk ezt, szóval annyira nem irreális elvárás lenne szerintem a 250-280 dolláros áron árult 1070 teljesítmény. Most már ez remélhetőleg a középkategória alja lesz.
persze a csúcs 2060( 6GBDDR6) szerintem 350 $ lesz. -
válasz
#04430080 #37180 üzenetére
Tippre azt tudom elképzelni, hogy nem lesz XX50 széria és helyette lesz a 2060 3 Gb de ez még szerintem nagyon erősen leaked infó lehet az egész félrevezetés ismerve az NV szivárogtatási politikáját ebből akár semmi nem lehet igaz. vagy pedig az elnevezések már takarják az XX 50 kártyákat is csak itt XX60 néven feltüntetve.
-
válasz
proci985 #37163 üzenetére
bocs az offért utolsó kérdésem.és szerinted a ps gyengébb VR szettje miatt is lehet ez? vagy lehetséges, hogy meg tudnám szokni azon is?Engem nem igazán érdekel / zavar az élsimítás, de bántóan recések néhol PS VR ben az élek, főleg ilyen gyors játékoknál. van hozzá egy másik játék, ilyen gördeszkára kell feküdni és legurulni domboldalon. na abban az is zavart, hogy minden recét láttam + rosszul vagyok tőle.
-
válasz
Televan74 #37153 üzenetére
igen ez egy lehetséges probléma. Mondjuk ha valaki lesz@rja hogy hívják a kártyát , csak a teljesítményt nézi akkor mindegy. Ha jövőre az Nv 3050 lesz 1070 teljesítményű és adják 60 K ért hát akkor lesz az mindegy.
AMD ezt megoldja úgy, hogy teljesen átnevezi a kártyáit. Vega 56 az RX után , most meg valami 3080.meg hasonlók.
Nv nél meg jön úgy látszik egy másik széria is az RTX mellé, az meg mondjuk nem gond, ha olcsóbb, még ha elég meglepő is. Én örülök neki.( Én az 1070 karit dobnám ki a helyükben 1160 ként 300 dollár alatti áron)
-
válasz
Televan74 #37151 üzenetére
meglátjuk még ez nagyon nehéz dolog és kérdés, meg az is kérdéses, hogy valójában mennyibe fognak kerülni mindkét oldalon a termékek. NV nél az RTX előállítási költsége többszöröse a pascalénak, de ha kijön belőle a tensor és RT mag akkor valószínűleg sokkal kisebb és olcsóbban gyártható lesz. Nem csak azért kerül ennyibe az RTX mert hogy sokat akar keresni rajt NV hanem az egyik legdrágábban előállított termék talán amit így behoztak consumer vonalra. Annyit mindenképpen megpróbáltak összehozni, hogy a 2070 ( GTX 1080) és a 2080 ( 1080TI) nem lett rosszabb árérték arányú. azaz azon az áron kapod a teljesítményt, mint pascalnál.
Ha 7 nm eléri Nv is akkor könnyen mondhatják hogy teljesítmény előnyt feláldozva konkirálnak az AMD vel középkategóriában, akár jobban megvágott felső kategóriás GPU val , mint ahogy ezt szokták is tenni. -
válasz
imi123 #37148 üzenetére
Ami nekem problema, hogy a Navi megint az lesz az előzetes infók alapján, hogy 7 nm talán behozzák a Pascalt. bár fogyasztásban még most sem.Teljesítményben nem érik el az 1080 Ti-t tehát marad a z 1070-1080-Vega56-64 szint.
Közben meg NV kiadja a Turin v2-t szinten 7 nm. az megint egy akkora előrelépés lesz hogy ismét egy generáció hátrány. Nincs is igazából több lehetőségük, mint az árral játszani. AZ meg a fenti tőzsdés eszmefuttatásom miatt nem jó megoldás.
Közben jön az RTX 2060 és a GTX 1160 is. ami meg leakedek alapján 1070 szintű lesz 90-120 K körül verzióktól függően.januárban bejelentik.
Szóval izgalmas évnek nézünk elébe, én is várom mit tesz le mindkét cég az asztalra.nekünk csak jó lehet a verseny. -
válasz
#45185024 #37143 üzenetére
Atyavilág....ezt nagyon nehéz kibírni. Mintha egy másik világban élnél.
ki válaszolna neked egy olyan kérdésre egy olyan kártyáról ami meg sem jelent? csoda várás ismét ezerrel.
valószínűleg pánik és rettegés van most mindenki szívében Nvidiánál.
Tensor magoknak van értelme 2060 ban, a DLSS miatt. de mindegy is.... -
válasz
lezso6 #37136 üzenetére
Még annyit akartam írni, csak lejárt a szerkesztési idő, ha már szóba jött Intel, hogy egy olyan dolog történik náluk a tőzsdén amire 2004 óta nem volt példa.
Intel osztalék hozama magasabb, mint a részvény árfolyam. Ilyenkor azt tehetik, hogy vagy nem oszt annyit ki, vagy negatívba oszt, hogy megnyugtassa a befektetőket.( szerintem ezt tették már az utolsó pár osztalékozásnál is)
Persze egy ekkora cég megteheti, meg ott van mögöttük Trump bácsi is, de azért hogy felderítsem pár AMD-s estéjét leírom, hátha nem követik a tőzsdei dolgokat. szóval Intel gondban van( már persze ha ezt lehet annak nevezni egy ilyen giga cégnél) jelenleg tőzsdei szinten és ez is egy lehetőség AMD nek. Ütni kell a vasat.Mondjuk 40 dolcsi merész cél, de ha 30 dollárt el tudják érni bányászat nélkül, az nekik egy hatalmas lépés.
Nvidiánál egyébként még 50 dolláros részvény árfolyam mellett is pozitív a hozamosztalék. Ezért írtam le neked az árukat , hogy ez nagyon számít. -
válasz
lezso6 #37136 üzenetére
Igen NV a kiadott részvények értékének a számából adódóan jobb cég tőzsdei szempontból. . Intel egy giga cég rengeteg részvénnyel, de ezek részvények egyenkénti értéke alulmarad NV hez képest. Az egyik a mennyiség, a másik a minőség. Mindkettő jó megközelítés, ha van nyereség és osztalék, de NV féle a példaértékű tőzsdei szempontból.
AMD nél sok részvény van forgalomba és kevés az osztalék ez a legrosszabb kombó jelenleg. Helyükben már nem adnék el új részvényeket hanem ezek értékét növelném magasabb osztalékkal. Ez egy hosszabb távú folyamat.Ezért írtam, hogy szerintem ők is erre hajtanak most, ami a helyzetükben - szerintem- egy jó megközelítés, csak kockázatos.Ha intel így folytatja akkor egyre kevésbé. Úgy gondolom AMD részvények jövő év végére stabil 40 dollárra felmehetnek, de ehhez mindenképpen kellene kifele osztaniuk pénzt.Ha oszt akkor nagyon sokan fognak longolni AMD részvényeket és ez a cégnek bizony jó az új gen érkezése előtt. -
válasz
korcsi #37131 üzenetére
Hát igen valami ilyesmi.Persze sarkítottan/ leegyszerűsítve fogalmaztam én is. Utána jön a zuhanás, ha az a 2080 TI még sincs meg és negatívan nyilatkozik sajtó, esetleg pont vége egy ünnepi szezonnak satöbbi.
Ezért nehéz az,amit most csinál AMD, olcsón adni egy terméket hogy legyen rá kereslet ,de közben ezzel lemondani az extra nyereségről, ami meg számítana az éves árbevételnél és azért hogy tudjon a befektetőknek osztalékot osztani.
Most ezzel az AMD CPU politikájára gondolok, hogy nekünk baromi jó, hogy ennyiért adják a cuccaikat,de nyereségben meg arányosítva is el vannak maradva például Inteltől.Hosszútávon ez lehet egy jó dolog, hogy most megalkotják a piacot maguknak majd emelnek árat, csak ehhez tartósan ez kell, hogy jó legyen a termékük, jobb mint a konkurenciáé.Most valami ilyen taktikát próbálnak véghez vinni, ami egy nagyon optimista és jó hozzáállás, csak veszélyes is. Plusz náluk elég sok részvény van kint ami nehezíti a helyzetüket.Kb 2 év kellene nekik szerintem ( csak tippelek) hogy ezt meg tudják valósítani . Szóval most látom évek óta bennük azt a lehetőséget... -
válasz
korcsi #37128 üzenetére
igen az független alapárat ez határozza meg. éves nyereség és Osztalék kifizetés+ cégtőke aránya / részvények számával ez a piaci érték elsődleges meghatározója. Ha egy cég nem fizet megfelelően osztalékot vagy veszteséges, vagy túl sok részvényt ad ki, nem lesz részvényértéke soha magas mert nem lesz rá piaci kereslet. De ez természetes is.
-
válasz
#45185024 #37126 üzenetére
Na ez egy teljesen korrekt hozzászólás volt. Azt azért hozzá kell tenni, hogy az Nvidia részvények irreálisan, de tényleg baromira túl voltak árazva.
A Facebook részvényeit leverte mikor csúcson volt, persze ehhez hozzá kell tenni azt is, hogy ott a sok botrány miatt történt zuhanás, de anno ezt a zöldek nagyon ünnepelték, mikor FB részvények alattuk kevertek és mindeki szabadult meg tőle az övékére meg csak előjegyzések voltak de rengeteg.
Nvidiát zseniálisan vitték fel tőzsdére, ezt már többször leírtam. Tanítani lehetett volna. Mivel érdekel tőzsde alapból is, a cégben ahol dolgozom van befektetésem, elég sokat olvasok erről én is.
Anno a FT jelentetett meg cikket erről, hogy milyen arany tojást tojó tyúk NV hiszt volt olyan hogy extra osztalékot is osztottak, amire IT iparban nagyon nem volt példa. KB a részvények pillanatok alatt fogytak el. Tavaly limitált mennyiségben adtak ki új részvényeket, mikor szerződtek valami Kínai internet kávézó céggel ( persze olyan kínai számokban kell gondolkodni, Xszázezer gép) és gondoltam is, hogy ez meg fog látszani csökkenéssel a negyedéves árfolyamon. Hát meglátszott, nőttek 25 % -t
Mindkét cég most közelít oda ahol lennie kellene. Azzal azonban nem értek egyet hogy AMD nek itt kellene tartania a CPU részleg miatt sem. Úgy gondolom ilyen menő termékekkel minimum 40-50 $ lenne a cél nekik. Egyébként tragikus amit műveltek anno AMD vel, mikor negatívba voltak, mert úgy kerestek befektetőket, hogy adtak ki új részvényt és ez hatalmas hiba volt, most annak isszák a levét. -
válasz
lezso6 #37122 üzenetére
Másképp van elosztva a két cég? Tőzsdei részvényárfolyam kiszámítása az az éves nyereség 1 részvényre vetített árfolyama. Tehát az előző évi vagy negyedévi árbevételt elosztod a részvények számával. és ehhez hozzáadódik az osztalék elosztása /részvényre vetítve. Ez adja meg egy új kiadott részvény alap árfolyamát. Ez mellett változik attól is, hogy év közben bocsátanak e ki részvényt hozzá, mert értelemszerűen ha fél évkor adnak ki új részvényeket az 50 % súlyozással beszámítódik. ( ilyenkor már az is siker , ha nem csökken egy részvény árfolyama ami a Turing kiadása előtt megtörtént, rövid ideig újra vehető volt Nv részvény ez is hozzátevődött a leeséshez. Tehát de nagyon is számít mennyi 1 darab részvény ára, mert meghatározza a két cég tőzsdei értékét viszonyításként.
AMD is ennyit esett a saját ligáján belül,50% 3 hónap alatt.Egyébként Nvidiának pontosan 3 éve a pascal kiadásakor volt ennyi a részvény értéke, 129 dollár
-
-
válasz
proci985 #37106 üzenetére
A Tom's hardveres cikkben épp erről van szó, hogy ez nem az önvezető autókhoz kell,csupán az abból adódó hasznos ficsőr a kép feldolgozásának. minek rednerelne valós időben 3D grafikát egy önvezető autó?vagy egy táncoló fejlesztő a videó végéln aki nem is táncol valójában?
-
válasz
lezso6 #37102 üzenetére
Miből gondoldod hogy nem innováció? mer' ződ?
Szerintem ez még nagyobb durranás NV részéről,[link] csak nem igen olvasni itt ilyenekről, mert 4 oldalas driver bemutató kellett helyette inkább a radeonoknak.
GTA6 ban ezt simán elképzelhetőnek tartom, hogy hasznáni fogják. -
válasz
#45185024 #37095 üzenetére
ott a cikkben az 1060 GDDR5x 250$ az 590 pedig 280 $. 10% kal lassabb de 15 % kal olcsóbb. Mindegyik túlárazott ennyiért. 200 dollár alatt kellene lenniük már mind az 590 nek mind az 1060 nak,semelyik nem jó vétel ennyiért.
Az 590 pedig nem jött be az 580 ársávjába az 580 78 K [link] ugyan ott. ajándék játékokkal. az 1060 szintén 79 K.[link] -
válasz
Petykemano #37047 üzenetére
Így van, tökéletesen egyetértek veled. Anno pont veled tárgyaltuk mennyire jó lehetne a 2400G egy NUC ban. na azóta se jött meg a Zotactól, én meg lemondtam róla, pedig nagyon szerettem volna.
-
válasz
#45185024 #37046 üzenetére
hát igen ez az ár nagyon kérdőjeles. Ugye az előzetes leakedek alapján szerintem a 2060 350 dollár körül lesz, jó esetben,de azért ismerve NV egoista hozzáállását sok minden függ mit jelent be AMD az év elején. ha megint DOOm videót mutogatnak mindenféle számok nélkül akkor nvidia beáraz nekünk elég rendesen.
Biztos vagyok benne hogy az AMD olcsóbb lesz ebben a kategóriában. Ami gond lehet, hogy megint nem lépnek túl ezen a szinten, marad az Rx 580 vega 56-64 teljesítményszint,de ha azt jó áron adják akkor garantált a siker, én nem bánom.
csak hát még sok a ha, mind AMD mind NV oldalon.ha a kinti árakat nézzük a Vega esetében, akkor annyit hozzátennék, a fenti 1050 TI- Rx 570 gondolatodra hogy az MSRP ára az 1050 TI nek 144€ az 570 nek meg 198 €, tehát reális mindkét kártya árazása és mindezeknek meg van a maga piaca. Ugye 1050 Ti lassabb, de cserébe kevesebbet eszik és olcsóbb kint , mint az 570.
Sajnos nekünk magyaroknak másfajta gondolkodást kell használnunk a piaci erőviszonyok feltérképezésére és ez magyarázatot is adhat fenti felvetésedre, hogy kint éppen miért visznek annyian 1050 Ti-t az 570 helyett. Más ligában játszanak. valamint azért felejtsd el hogy a bányászat miatt ez az állapot pár hónapja normalizálódott.
remélhetőleg nem lesz a 2060 170 K hisz a 2070 kerül annyiba már itthon is pls MSI 180 K Alzán. kint 499$ az EVGA megoldása ami azért elég felső kategóriás kártya. -
válasz
#45185024 #37041 üzenetére
ezek megint ilyen meglátjuk mi lesz. Egy APU nem dedikált VGA és az IGP is kérdőjeles mit fog hozni. Ugye a 2400 G nél is már be volt ígérve az 1050 teljesítményszint és küzd az 1030 kártyával.Ha ezt megduplázzák akkor lesz kb 1050 TI szint.
AKi nem kíván egész platformot, alaplapot processzort cserélni egy belépőkategóriás kártya miatt annak a 3600G nem fog jelenteni semmit, mint ahogy addigra remélhetőleg a 2050 TI is 1060 szintű lesz, azaz ha véletlenül eléri az 1060 szintjét ( nem fogja, szerintem 1050 TI szintű lesz ) akkor is egy kártyával fog konkurálni desktop vonalon Nvidiánál, míg AMD a saját kártyái közül kb 2 nek állít konkurenciát vele egyik az érkező legkisebb 3000 érkező kártyája ami az 580 helyett jön.azt azért ne felejtsd el, hogy AMD is VGA gyártó és nem igazán érdekelt a felső kategóriában ha RTX kártyákat vesszük alapul, max a Vega 64 karival. Úgy ahogy.
Időközben megjöttek az első infók a 2060 kártyákról.[link]
1920 CUDA cores: 30 Compute Units * 64 = 1920
tehát Turing alapon egy GTX 1070 TI lesz ami nagyon jó teljesítményt vetít előre főleg Dx 12 és Vulkan alatt, ez alapján a 2050 is ezt az elvet fogja követni, azaz simán 1060 szintű lesz hardverileg és a modern api-k miatt gyorsabb lesz annál.
Persze kérdés az ár. és nagyon jó lenne ha az IGP-k tényleg fejlődnének. -
válasz
TTomax #37028 üzenetére
Hat utána kerestem és a legolcsóbb GDDR5 ram ar 2017 Ben 14 Euró volt.RX is azzal operál.tegyuk fel annyi a GDDR6 most akkor is majd a felet kiteszi ha igaz a 250 $.De azért elég hihetetlen,hogy annyira leesett az ára.
De szerintem mindegy is ,én nem táplálék hiú reményeket .Ha igaz akkor jól járunk,ha nem akkor meg csak a szokásos. -
GDDR6**
TTomax::
augusztusban még azt nyilatkozták a gyártók, hogy 1 GB GDDR6 ram ára kb 22-27 $ között van sebességtől függően. Szóval legjobb esetben is, ha mérséklődtek is az árak és beállt mondjuk ma GDDR5 kifutáskori árára ( amit kétlek) az 19 $ volt. akkor a 8 GB verzión kb 150 $ csak a memória, és akkor a többiről még nem is beszéltünk, GPU, nyák , VRM , hűtés,gyártás ,haszonkulcs.
Kíváncsian várom, mi sül ki ebből.Ha egyébként Vega 64/ 1080 sebességet adna, 350 dolláron akkor az szuper lenne, és még ezt is olcsónak tartanám, de 250 $? meseszerű.ha csak megint nem lesz olyan paper launch ami volt anno az RX 480 esetében hogy ott is a meghirdetett áron érkezett kb 1000 darab kártya amazonra meg mit tudom én pár helyre 1 órán át lehetett kapni.utána meg + 60-80 $ -
-
válasz
Petykemano #36986 üzenetére
Az ár is kulcsfontosságú, azzal így is opreálht AMD, ha kevesebb is a hardveres teljesítmény.230-250 $ körül egy GTX 1070 vagy 300-350$ körül egy 1080 teljesítményű navi 7 nm gyártásból adódó előnyökkel szerintem siker termék lenne.
-
valószínűleg nem fogja tudni az RTX et, normal D3D teljesítményben hozza ezt. Ami jól hangzik ha igaz.Ezek szerint kb GTX 1080 teljesítményt kapunk 250 dollárért, ez szinte fél ár a 2070 hez képest.Mondjuk ez a 250$ ilyen ram árak mellett szerintem kamu de ha 350$ körül lesz már az is nagyon jó ajánlat.
-
nem azt mondom, hogy nincs egy határ ami kevés, -ilyen a 3 GB ultra beállításokkal - hanem azt hogy a 6 GB elég. Mire ez kevés lesz a GPU maga is kevés lesz.
Milyen ilyen jellegű játékra gondolsz ami FHD-n kifektetne 6 GB ramot? Steam statisztika szerint úgy kb a felhasználók 80 % része nem rendelkezik 6 GB nál Több Vrammal, bár tudom ez nem kompetens statisztika.
Mint minden ilyen jellegű kártya a 3 GB -os 1060 nem egy leszarom kártya, kompromisszumokat kell kötni vele és tudni kell használni az options menüt.Pl. 4 K felbontást töröld ki a fejedből, vagy az Ultra beállítást és máris szebb az élet( én abból se venném meg az 1060 kártyáét hanem az 580 4 GB verziót )
-
Igen időközben olvastam TPU-n az SLI-t
Azért eszik annyit mert annyit ehet egy 2080 TI-n látja a határokat és később kezdi kiüríteni a cachet. Amíg a textúra belefér a VGA ramba addig nincs gond,.
Amit belinkeltél azt látom, hogy az 1060 ugyan olyan gyors mint az 580. 2,9 FPS híján. Ez is egy ideológia, hogy mi fog történni ha.addig meg a 8 GB rammal szerelt kártyákat pontosan tovább rakja tele és később üríti ki .Kb ennyi.persze nem azt mondom, hogy nem jobba több ram mert az hülyeség lenne részemről, csak azt mondom, hogy a 6 GB elég ehhez a GPU hoz. A 3 már nem.
Még 4 K felbontáson le is tolja az 580 karit.
Gondolom nem azért mert elfogyott a ram. -
Mit gondolsz mennyi lesz a fogyasztása a vágott vagy letiltott GP104 es GPU nak mikor egy teljes értékű 1080 is 170 watt alatt eszik 8 GB rammal? romlik a hatékonysága? megeszik akkor 130 wattot 112 helyett, ha romlik egyáltalán?
Loha nálam higgadtabban és értelmesebben elmagyarázta a dolgokat, ráadásul ki tudod számolni az általa linkelt táblázatból mire számolhatsz az 1060 nál a letiltott shaderek miatt kb. Ugye itt még - 2 GB ram is lejön és GDDR5X. De igazából mint ha el sem érne hozzád semmi amit mondunk., csak hajtogatod a berögzült elképzelt dolgokat. + 10 %( jó esetben) pedig semmire nem lesz( 50 vs 55 FPS ) elég mint ahogy a 6 GB ram sem lesz kevés a 8 GB rammal szemben FHD felbontáson Egyiknél előbb kezdi meg üríteni a cachet és kb ennyi.
Mint írtam a 10 % jó esetben.inkább 5-6%580 hoz képest a következő értelmes VGA ugrás a Vega 64 vagy az 1080, a kettő közé érkező kártyák ilyen áron csak lehúzásnak minősülnek semmi másnak.
1060 nál pedig nem más architektúrát fogsz kapni,Pascalt fogsz kapni ugyan azzal vagy jobb teljesítménnyel. reagálva a Polaris 20 felvetésedre, de ezt is már leírtam párszor.
75 K ért pedig XFX 580 8 GB volt Alzán, nem hinném, hogy az annyira szar lenne. -
teljesen mindegy ha azonos architektúráról beszélünk,hogy abban a felét tiltják le a nagyobb kapacitású GPU nak vagy direkt annyit gyártanak. ugyan az lesz a végeredmény.
érdekes látni hogy egyszer számít a fogyasztás egyszer nem .most hirtelen számít de a tesztek alatt mikor leírja valaki, hogy az 1060 112 wattból hozza a -15 % sebességvesztés mellet a radeon 590 220 wattjához képest a magáét akkor mindenki legyint, hogy nem számít. Azért leírom, hogy lásd nem feltétlenül a zöld vér beszél belőlem, szerintem sem számít mennyit eszik az 590 vagy 580.
Még annyit, hogy a fejlődés nem az hogy ezeket az user szempontjából szinte mellékes változásokat és a pár százalékos fejlődést drágábban adják el.Ez nem fejlődés, hanem egy helyben toporgás. Mindkét gyártó részéről.Mint írtam feljebb ma már az xx50 és Ti kategóriának kellene hozni 50-60K körül ezt a szintet.
Ahova nem elég az 1060 vagy az Rx 580 oda az 590 se lesz elég.
Ráadásul a érkező GTX vagy RTX 2060 is 350 dolláron jön vagy többön és nem lesz 1070 teljesítményű. Szóval nem, ez nevetséges.
590 nek is és az 1060 nak max( nagyon jó indulattal) 75 K lenne az úgy ahogy reális ára. Így hogy adják hozzá a játékokat nem rossz, nekem pont bejönnek ezek a címek, másnak meg nem.Ezért tartom most a lehető legjobb vételnek az 580 karit a maga 75( de volt már 73 K is) árával 8 GB rammal. -
miért adtak volna neki más nevet? pont ez a lényege. magyarázd már el, hogy mi értelme lenne átnevezni egy totál azonos kártya családba tartozó totál azonos GPU sebességű kártyát?nem ez nem előrelépés Nvidiánál. Senki nem állítja ezt csak pár elvakult újságíró, hozza szembe az 590 kártyával.
Pontosan ez a hülyeség hogy AMD átnevezett egy kártyát ami szinte semmit nem nyújt az 580 képest. ja de Jó esteben 10% de kihoztak tesztek 3-5 % totál különbséget is. Szóval ha 10 % ról beszélünk akkor az jóhiszemű feltételezés. Ha szerinted ez a jó megoldás és eza fejlődési irány a akkor jó ezzel nehéz mit kezdeni., szerintem meg hülyeség 3 x eladjuk ugyan azt más néven. -
8,8 a gyári ajánlás,de minden gyártó olyan órajelet használ amit akar,de az alap 8 Ghz alá nem mehetnek. ha a fogyasztás, rovására áldoznak az eleve magasabb sebességből ez nem azt jelenti, hogy lassabb lesz. A gyári GDDR5 1060 8 Ghz-n üzemel de már most van bejelentve 10 Ghz-s AMP modell GDDR5X ből. Lassabb nem lesz egyik sem az alapnál.
Most ezt azért vicces volt olvasni, hogy torkos lesz ez a GPU egy 590 mellet kardoskodó AMD user szájából azért érzed. Ha 50 % kal fog többet enni akkor is messze elmarad az Rx széria fogyasztásától. De nem fog...
Egyébként feljebb is és most is azt mondom, hogy az Rx 580 most a legjobb vétel és ez szerintem így is fog maradni.Se az 1060 se az 590 nem tud konkurálni vele a jelenlegi áron. -
és kit érdekel ez a része ha egy teljes értékű azonos teljesítményű 1060 kártyát kapsz minden szempont gyorsabb ramokkal ugyan azon az áron? Nincs új név neki adva.Ez egy GTX 1060 azonos áron mint eddig a többi mellékes felhasználói szemszögből.
mert a GTx 280 utána jött G200 GPU val.... G92 ből nem volt gyorsabb egy GPU-s megoldás nvidiánál a GTX 9800+ nál.MIt nem értesz? -
miért is találsz nehezen szavakat? mert új kártyaként adták ki? Mert az 590 úgy debütált nem RX 580 ja hogy + 10% drágábban az már egy új generáció? értem, Hát nehéz lesz majd az előrejutás nálatok..Ez aztán nem előrelépés ilyen áron ne viccelj már.De persze lehet ennek tapsolni, pont neked adta ki AMD ezt így ezen az áron. Kicsit elvakultan szemléled a világot de sebaj, ez van ha minden vörös.
Nvidia oldalán Én azt látom hogy ez egy sima GTX 1060 azonos MSRP -vel semmiféle előrelépésről nincs szó kicsit félre vagytok tájékoztatva. Ez semmi más csak a pascal készletek és a maradék a továbbiakban semmi máshoz fel nem használható GDDR5X ramok kiárusítása. max 3-5 % előlépés lesz a mostani 1060 hoz, ha lesz.Ez nem az 590 ellen szól.
9800GTX+ volt akkoriban a leggyorsabb egy GPU-s NV kártya.
-
válasz
cl.aci #36876 üzenetére
Most így van. 3 hónapja. nem azt mondtam hogy nem jobb vétel most az 580 feljebb is ezt mondtam 590 nél és 1060 nál is jobb. Szóval nem zavar.
A mondandóm lényege proci985-nak jött át. Hogy ez a teljesítmény 2014 ben is ennyibe került. Lásd GTX 970, amit 105 K ért vettem boltban 3 év garival. ráadásul EVGA volt és 2 éven át bátran kiszolgált.Akinek 970 csücsül a gépében annak hót felesleges váltania 580 ra, ha csak nem a Dx 12 re van ráállva, de igazábólk amíg egy játéknak van Dx11 módja sokszor még gyorsabb is tud lenni, mint az Rx.
Semelyik gyártó nem akar adni 1070 vagy fölötte lévő teljesítményt 100K alatti áron és ez így van évek óta. Ezért nem lehet tapsikolni se az 590 nek. 1070 kártyának kellene manapság már 100 K alatt lenni. -
válasz
#45185024 #36870 üzenetére
azért azt halkan megjegyezném, hogy az 1080 győzte le( előre) a Vega 64 kártyát és az 1080 előbb volt piacon majd egy évvel.Ezért van ennyire a végletekig kihegyezve minden kártyájuk AMD nek hogy tudja tartani a lépést az adott konkurens kártyával. Nézd meg RX 590 kártyát ami azért eszik annyit ,mert valahogy kell 10 % előrelépés az 580 ellen, hogy legyen miért újra eladni ugyanazt drágábban. Ugyan ez igaza Vegára, ha nincs szénné húzva sokkal kulturáltabban viselkedik, de lassul 5 % -t és ez szarul mutat a grafikonon , mert nem lehet 1080 ellen ajánlani. ( 1-2 kivételtől eltekintve ) 1080 Ti mai napig a csúcson csücsül a 2080 Ti vel és valószínűleg a 3080 ha jön akkor meg 3 kártya fog ott üldögélni .
Azt sem könnyű elfelejteni nekünk Nvidiásoknak ( nektek talán könnyebb) hogy az Rx kártyák jó ideig közelebb álltak a 200 ezres kategóriához mint a 100 hoz, tehát az hogy most ennyi az egy dolog, ráadásul nem is lehetett kapni őket nagyon.
Igazából ne vedd magadra de nem vicces az a dolog, hogy ennyire tudtok örülni egy 3. rókabőrnek 100 K-s kategóriában,. Hiába gyorsabb most mint az 1060 akkor se éri el az 1070 szintjét és az ára több, mint az RX 480 nak volt ezelőtt 3 éve.15-20 % tuning 3 év után és 100 k-s ár ugyan azért hát elég szomorú.
ilyenkor már ezeknek a kártyáknak 60 K körül kellene jönniük mindkét oldalon.
Hogy 3080 mennyi lesz meglátjuk. Pascal olcsóbb volt mint a 9xx széria ugye ott az 1060 a 980 ellen jött ami a debütálás pillanatában 150 K fölött volt míg az 1060 meg 100-120 K körül nyitott. Sok minden függ mennyire tudnak olcsón gyártatni,. mert még ha sokan kételkednek is benne, azért is ennyire drágák a Turing kártyák mert horribilis gyártási költségeik vannak, ráadásul maga a gyártó sor is lízingelésre került, átalakításra a TSMC nél. Szóval ha összejön a Samsung 8 nm akkor az olcsóbb is lesz, kisebb is lesz, gyorsabb is lesz. Mármint a gyártás. 2070 pedig már az 1080 szintjén áll ár / érték arány terén, még ha nem is jobb nála. -
válasz
Televan74 #36856 üzenetére
ezért a teljesítményért ez nem túl jó ár. Az 1070 130 K az 1070 TI pedig 140 K egy drágább boltban.( 350-400$ az MSRP ára) olcsóbb boltokban meg 120 és 130 K itthon.Ez pedig nincs 1070 teljesítményű.Persze ezek még nem konkrétumok , csak találgatások, leaked infók. Ennek a kártyának 100 K alatt lenne a helye már bőven.
-
tök mindegy mi van mindegyik gyártó tehet egy szívességet. ha előre akarsz lépni erről a szintről az egyik leszedi a pénzedet , mert lassan egy RTX 2060-vega 56 4-500 dollárba fog kerülni,a másik meg nem képes kiszakadni erről a szintről 3 éve.hiába olcsóbb.100K alatt nincs 1070 teljesítmény sehol, itt toporgunk a GTX 970-1060- Rx 480-580-590 szinten évek óta szinte azonos áron.
Ettől függetlenül azt mondom jó vétel most az 580 az elmúlt időszakban meg a lehető legrosszabb vétel volt, főleg mikor majd 200 K ba került. Van mit behozni a gamer szegmensben, most, hogy a másik lufi kidurrant.
Azt gondoltam 3 éve, már ezek a kártyák 50 -60 K ba fognak kerülni, belépő szinten 2019 re. -
válasz
#45185024 #36806 üzenetére
Miért kellene gaming X be ? Kevesebb fogyasztás mellé ami az 1060 esetében 112 watt aztán kb a gaming X malmozik, de legalább halk.
Ezeknél a teszteknél az új kártyát tuningolják és összevetik az alapórajeles kártyákkal. DE Azokat is lehet húzni elég szépen.1060 ban is kb 10% van.
20 % kal el van maradva az alapórajeles 1070 től teljesítményben 1070 Oc ?Kb 10 %..
2060-t gondolom kivágják 2019 Q2 ben 1070 teljesítménnyel RTX nélkül 120 wattos fogyasztással 250-280 $ áron.Egyébként Rx 580 a legnagyobb konkurenciája az 590 nek 80 K alatti árával ami szerintem így jobb vétel, mint ez.
-
aha így érthető amit írsz a te szemszögedből.velem korrekt volt mindig,5 éve egy félgépet vettem megy GTX 960 karival és a kari 1 hétre( 5 napra) rá hogy lejárt az Ipon gari megadta magát. Iponba elhajtottak, Gianni meg elintézte a méltányossági garanciát 5 ezert forintért, ami a futár költség volt- oda vissza.
A Z170 deszkámban megkarcoltam a felületét amikor tettem bele egy VGA-t és elment a hátsó hangkivezetés plusz a LAN. Felhívtam, hogy sajnos szemmel látható a sérülés meg tudja e nekem oldania cserét. 2 hét alatt nálam volt az új deszka. Szóval én nem panaszkodhatok rá, de minden boltban vannak szélsőséges esetek aki agyon dicséri pl Ipont van aki szerint meg nem ajánlott.A te esetedben érhető az álláspontod, meg úgy gondlom az enyém is az szerintem természetesen.Mindegy nem akarok neki ingyen reklámot csinálni, bár már megtörtént. Szerencsére Alzá-n sem rossz az ára már az MSI Armornak, 188 K, azt viszont ne ismerem én sem. -
Hivatalos PC bolt l. 12 éve veszem, tőle a cuccokat- Nála látom meg hogy milyen árak lesznek 1 hónap múlva mondjuk Alzán. meg 3-4 hónap múlva Iponon.garanciában meg köröket ver bármelyik PC online boltra 1 héten belül tisztában vagy vele mi a probléma a hardverrel és mikorra jön az új vagy javítják meg. Minden eszközt hivatalos kisker garanciával árul, pecséttel ellátott számláéval, ráadásul az én 1070 Armor karim nála 3 év garanciával volt, míg Iponon1 évvel.
nem kellene mindent egybevonni és berendelni az RTX fika címszó alá,köszi. -
-
válasz
Petykemano #36683 üzenetére
Az a jó, beáll az ára az 1060 alá, az 580 szintjére, csak az a gond, hogy Nv azt már nem gyártja,. Az új középkategóriás cucc( 2019 Q1- esetleg 2, már ha lesz) meg valószínűleg jó lesz árban is meg teljesítményben is, hisz nem lesz benne semmi varázslat.
Valószínűleg ez a fél év a z RX é lesz. Azt mondom joggal, hisz én is jobb vételnek tartom őket a zöld vérem ellenére is, olcsóbban. Mármint az 580 4-8 GB. Ha ennyi lesz az 590, akkor az is jó vétel lesz,de abból nem vennék meg akármilyen példányt gagyi hűtéssel a fogyasztása miatt. -
válasz
#00137984 #36680 üzenetére
Szerintem Navi az lesz, ami lecsöppen a PS5 ből, nem egy kifejezetten PC gamingra szánt termék lesz, mint mondjuk a Vega.hasonlót fog szerintem tippre hozni, mint a Polaris, az akkori 2020 as középkategóriát fogja letenni, ami mondjuk a mostani GTX 1080 / vega 64 és lesz 250-300 dollár környékén.Persze ez csak jóslat, el is teszem a gömböt a sarokba
-
válasz
#00137984 #36677 üzenetére
tökéletes meglátás. Igazából veszett fejsze nyele, mert ugye itt volt 2 év amikor valóban méltó harc folyhatott volna itt, de közbe jött a bányászát amikor RX már az elején elszállt az árakkal, már amikor mikor lehetett kapni, majd később meg pascal is,de azt legalább szinte végig lehetett kapni.
Anno mikor Rx 580 jó áron volt, elég lett volna az is az 1060 ellen. Volt 80 K környékén MSI gaming X . na az már igen volt.Most ért véget tulajdonképpen a bányászláz tegnap kezdődhet a verseny? -
ah nem kell kisbetűs részt keresni. 9 GBPS már nincs, limitáltan pár darab volt, csak 3 és 6 GB van fogalomba nálunk egyéb nincs. Most jön a GDDR5X verzió, szerintem kb tavaszig, amíg jön az GTx 2060 ha jön egyáltalán és nem várják meg vele a turing 2.0 verziót. sajnos nem tartom lehetetlennek ezt a verziót, az 590 nem túl nagy előrelépése miatt. Felesleges lenne most mondjuk egy 1070 sebességű 2060 kártya .Mondjuk ami miatt érdemes lenne lépniük, az a Vega nagy áresése, esetleg az még szorgalmazhatja a kisebb kártya család megjövetelét.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban az OFF és minden egyéb, nem a témához kapcsolódó hozzászólás gyártása TILOS!
Megbízhatatlan oldalakat ahol nem mérnek (pl gamegpu) ne linkeljetek.
- IKEA (HAVREHOJ) tablet tartó
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 9600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Eredeti, új Lenovo 330W töltők - ADL330SDC3A
- Telefon felvásárlás! Samsung Galaxy A15, Samsung Galaxy A25, Samsung Galaxy A35, Samsung Galaxy A55
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest