Hirdetés
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- TCL LCD és LED TV-k
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Apple MacBook
- OLED TV topic
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Kettő a szerencseszáma az MSI Panther Lake-es mini PC-jének
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Azonnali fotós kérdések órája
- Régi CPU újrakiadásával ünnepelné a Socket AM4 tizedik évfordulóját az AMD
Új hozzászólás Aktív témák
-
HSM
félisten
Ami tény:
A refi 7970 működik alulfeszelve olyan 35-38%-os ventivel, nyitott fülessel még éppen nem elviselhetetlenül hangosan, stabilan 80 fok alatt. Max 2000rpm, nem kellemes, de elmegy.
A refi 290X a csendes BIOS-ával ugyanilyen hangos, de brutálisan antiboost-ol, és még így is konstans 95 fok. Ha pedig működni kezd (über bios), akkor megsüketülsz mellette, 2500rpm-en, amin megy ez is meg a 290 is, elviselhetetlenül hangos zárt füles vagy munkavédelmi fülvédő nélkül, a 95 fok pedig marad.Ezenkívül, ami tény: ha korábban volt dolgod passzív VGA-kártyákkal, akkor tudod, micsoda dolgokat tudnak művelni a maguk 80-100 fokos hőfokukkal a környezetükben és magukban is 2-3 éves távlatban, borzalom. Itt annyiból jobb a helyzet, hogy üresben nem 70-80 fok, hanem csak 40. Szóval, ha nem játszol sokat (napi 3-4 órát max) akkor azért olyan nagy baj nem lehet, de én ennél többet várnék egy csúcs-terméktől, minthogy 2-3 év alatt nem tesz komolyabb kárt a környező alkatrészeimben és önmagában.

Ahogy írtam, nagyon bízom benne, hogy a gyártók fogják tudni ezt később orvosolni. Pl. egy Sapphire Toxic 7970 vagy Asus Matrix 7970 PCB/Hűtés szerintem elbírna már ezzel szörnnyel értelmes hőfokon, powertune disznólkodás nélkül is.
(#776) Tirexi: "Vagy nem tudott mert az egész architektúra el van rontva és melegedik meg zabál a kártya amennyit csak bír."
Nem az architektúra van elrontva, hanem a kártya VRM/hűtő része alulméretezve a refin. Kell rá rendes táp és hűtés. Ennyi."Kíváncsi lennék miért nem jönnek már... Vajon mi lehet a gond?"
Ugyanúgy, ahogy az NV csúcs-vgainál (emlékezz a Titán-ra vagy a 690-re) úgy itt is először csak refi kártyákat értékesíthetnek a partnerek. Aztán majd hirtelen jönnek a speckó kiadások, amint az AMD engedélyezi. Sajnos nem tudom, ez mikorra várható.
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban az OFF és minden egyéb, nem a témához kapcsolódó hozzászólás gyártása TILOS!
Megbízhatatlan oldalakat ahol nem mérnek (pl gamegpu) ne linkeljetek.
- ASUS TUF RX 9070XT - O16G - GAMING - Vadonatúj állapot - 2 év Garancia!
- POWERCOLOR RX 9070 XT 16GB GDDR6 RED DEVIL - Új, 2 év gari - Eladó!
- 1. AMD Radeon RX 6700 XT (Reference model, 12 GB, GDDR6, 192 bit)
- GIGABYTE GTX 1660 SUPER 6GB GDDR6 OC Eladó!
- Nvidia GeForce RTX 3070 Founders Edition 8GB, Garanciával!
- iPhone 13 512GB 100% (1év Garancia)- ÚJ EREDETI AKKUMULÁTOR - AKCIÓ
- AKCIÓ! LENOVO ThinkPad P15 Gen2 munkaállomás - i7 11800H 64GB DDR4 1TB SSD RTX A2000 4GB W
- 27% - ASUS ROG Strix G6 Gaming Notebook! 16" 165Hz / i5-13450HX / RTX 4050 / 16GB DDR5 / 1TB NVMe
- Lenovo ThinkPad P15 Gen 2 i7-11850H 32 GB RAM 1000GB SSD NVIDIA T1200 Garancia
- BESZÁMÍTÁS! LG 24MK600M FHD IPS 75Hz 5ms monitor garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest