- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- Ultrakompakt Key E SSD-vel jelentkezett a Silicon Power
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- ASUS blog: ExpertBook P5 notebook, a munkagép
- Közösen vinné a játékokba a gépi tanulást a Sony és az AMD
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Azonnali fotós kérdések órája
- CPU léghűtés kibeszélő
- TCL LCD és LED TV-k
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Calibre, az elektronikus könyvtár
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Milyen monitort vegyek?
- OLED TV topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
Petykemano
veterán
válasz Alogonomus #48408 üzenetére
Az a baj, hogy nem mondtál konkrétumot.
Említettél pár tényezőt.
Az alder lake sokat késett a gyártástechnológia miatt, mire kiszenvedtek valami használhatót.
A raptor lake-nél már nem volt más út, mint tolni. Persze lehetett volna óvazosabban, hogy ne legyen botrány, de akkor az eredményebbek lettek volna rosszabbak.
Az Intel szerintem elsősorban a gyártástechnológián csúszott el. Szerintem elég nyilvánvaló, hogy viszonylag ritka a mérnöki csoda (Apple) és helyette mindent a gyártástechnológiablehetőségei határolnak be.Szerintem Gelsinger jól látta azt, hogy ezt kell felrázni és hogy valószínűleg a tsmc azzal húzott el, hogy nagyon sok partnercég dolgozik együtt a gyártástechnológián, az Intel tervező és gyártástechmológiai részlegei között meg ellentét volt, dobálták a problémát egymás közt, mint a forró krumplit.
Az Intel így is piaci első tudott maradni. Ha a termékeit leveszi a saját gyártástechnológiájáról, akkor annak kaszáltak. Viszont az USA gyártástechmológia stratégiai ágazat, arra kapták a CHIPS ACT pénzt, ami nélkül talán már rég kifogytak volna a cashflowból.
Lemaradtak a cryptóról és az elég jövedelmező AI-ról is. Pedig voltak felvásárlások is. Én Raja Koduri távozása óta ritkán hallok a One API témáról, pedig.valószínű, az az egyik legfontosabb komponens az AI-hoz.
Nehéz egyszerre hibáztatni a CEO-t azért, mert túl sok hangsúlyt fektetett egy területbe és hogy az pénztemető volt, mert lemaradt. Ha nem lenne ARC, akkor meg pont ugyanazért lehetne hibáztatni, hogy Brian Krzanich-ot, aki lelőtte az akkori gpu fejlesztéseket.
Félre ne érts, én nem állítom, hogy Gelsinger minden döntése jó és helyes volt, és azt se, hogy ne lettek volna hibákat, csak magamtól nem látom, hogy mik lehettek volna azok a stratégai irányváltások, amik meglépése, vagy meg nem lépése mellett az Intel nem lenne gondban
Találgatunk, aztán majd úgyis kiderül..
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban az OFF és minden egyéb, nem a témához kapcsolódó hozzászólás gyártása TILOS!
Megbízhatatlan oldalakat ahol nem mérnek (pl gamegpu) ne linkeljetek.
- Háztartási gépek
- PlayStation 5
- Spórolós topik
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Közösen vinné a játékokba a gépi tanulást a Sony és az AMD
- Világ Ninjái és Kódfejtői, egyesüljetek!
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Azonnali fotós kérdések órája
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Elite: Dangerous
- További aktív témák...
- Fair Áron / AMD Radeon Videókártya Felvásárlás / ORSZÁGOSAN
- XFX Speedster SWFT 319 RX6800 ingyen foxpost box
- SAPPHIRE Radeon RX 470 Mining Edition 4GB - REJTETT HDMI-S - AKÁR 5 HÓNAPOS MEGTÉRÜLÉS
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte RX 6800 XT Gaming OC 16GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! ZOTAC Trinity RTX 3070 Ti OC 8GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest