Hirdetés
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- 3D nyomtatás
- Házimozi haladó szinten
- Vélemény: más cég lenne az Intel, ha korábban nevezik ki Lip-Bu Tant
- Amazon Kindle
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Hardvergyülekezet a Pilvax előtt
- Azonnali notebookos kérdések órája
- Akciókamerák
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Leon77
őstag
válasz
LamaForce #10277 üzenetére
Szerintem itt ez elég egyszerű.
Állítsad be biosban a cpu feszültséget manuálisan 1,35 voltra. A szorzót manuálisan 38-ra. Kezdésnek ennyi, szerintem menni is fog elsőre, aztán jöhetnek a stabilitási tesztek prime 95, ibt esetleg aida stress test (bár szerintem az nem sokat ér). IBT nél mind a három kört futtassad le, standard, high és very high. Ellenőrizd a cpu hőmérsékletét folyamatosan, ezt Hwinfo val célszerű. Ha sok lenne stressz teszt alatt mondjuk 75 fok fölé megy, akkor vegyél vissza a szorzóból biosban és újra.
Kezdésnek ennyi. Esetleg soc feszültséget is kell állítani 1,1 vagy 1,15 volt környékére. Ha stabil a rendszer a kívánt órajelen, akkor apró lépcsőkben kezd el csökkenteni a biosban a cpu feszültséget 1,35 voltról és teszteld folyamatosan , így meg találod azt a minimum feszültséget, amin a rendszer még stabil (értelem szerűen, ha nem stabil, akkor pedig plusz feszültséget kell adni neki ,de ez növeli a hőtermelést, a hűtőd lesz a szűk keresztmetszet) , így kevésbé melegszik majd a cpu ugyanazon teljesítmény mellett.
Új hozzászólás Aktív témák
- Redmi Note 11 és 11S - biztos alapra jobb építeni
- Miskolc és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Triplázás jöhet: az Amazon és a Google szerint az atomenergia a jövő
- Politika
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Linux haladóknak
- Telekom mobilszolgáltatások
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Kriptovaluták és az adózás
- Genshin Impact (PC, PS4, Android, iOS)
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest