Hirdetés
- Riasztó topik
- OLED monitor topic
- Mindenkinek elérhetővé teszi a képgenerálást a Lossless Scaling
- MWC 2025: A ThinkPad notebookokról sem feledkezett meg Lenovo
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Dell notebook topic
- A frissítési frekvenciához igazítja a képkockagenerálást az új Lossless Scaling
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Leszámol a fekete képernyős hibákkal a GeForce driver gyorsjavítása
- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
Pár kattintást megér a dolog. Amúgy ha olyan lappal rendelkezel, amivel lehet tuningolni a 200GE-t (elvileg friss msi bios-ok támogatják), akkor érdemes volna még kipróbálni, hogy fixált igp órajelen is előfordul-e. Ha tuningolod az igp-t, akkor nem veszi vissza az órajelet. Szóval akár 10 mhz-es órajelmódosítással tesztelhető. Kb itt fogytak el az ötleteim.
-
törölt tag
Chipset drivert raktál fel vga driver előtt? Régebben erről is volt diskurzus, mert sose raktam fel, és utoljára mintha kipróbáltam volna ezt a verziót.
Milyen energiasémát használsz? A teljesítménycentrikust szoktam javasolni, vagyis nekem azzal még nem volt gondom, üresjárati fogyasztásra nem nagyon volt hatása emlékeim szerint. -
törölt tag
Többen panaszkodtak chrome alatt videó indításnál fekete képernyőre, nálam megoldotta egy új rendszer, de többeknek ez sem oldotta meg. Valaki javasolta a hardveres gyorsítás kikapcsolását a chrome-ban, ezen kívül kb csak böngésző csere jöhet szóba. Többen dedikált kártyát akartak venni, sőt valaki már túl is volt rajta.
Driveres probléma lesz valamilyen szinten, de szerintem köze lehet az utolsó win frissítésnek is. Még korábban leírtam, hogy ilyen esetben jó volna leírni a win és a driver verzióját, hátha rá tudunk jönni, hogy melyik verziók okozzák.[ Szerkesztve ]
-
miresz
veterán
Ez a hiba hiba jelentkezett már valakinél? Ha igen mi lett a megoldása? Ramok,proci,gpu alapon vannak semmi tuning. Athlon 200GE. Win 10 pro x64.
[ Szerkesztve ]
-
Pgraph
aktív tag
Sziasztok!
Jómagam is belépten a Raven-klubba egy Ryzen 2400G-vel. Gigabyte B450M DS3H + egyelőre 2x4 gigabyte Patriot Viper4 3000-es RAM. Munkagép lesz, úgyhogy semmi tuning, a RAM-nak állítottam csak be a 2933-as XMP profilt. Eddig semmi gondom vele, elég fürge jószág. Úgy néz ki, beválik, kap még 8GB RAM-ot, pár virtuális gép megy alá. Ár-értékben korrekt szerintem. -
sb
veterán
Meglátjuk... hátha ez is olyan lesz mint a múltkori. Ha meg nem akkor
Egyébként abban igazad van, hogy megy a pofátlan lehúzás. Amikor az említett 1 napos ugrás volt akkor órákon belül átárazta mindenki és látszott, hogy azonnal ugranak... vissza viszont érdekes módon már sokkal lassabban váltottak az árak.Plusz akkor már néztem 3-4 napja az árakat és feltűnt, hogy vannak boltok, ahol mondjuk egy ezressel mindig drágább a cucc - bármi - mint a keresőkön. De ott -1000-el a top 3-ban vannak. Vicces algoritmusok futhatnak a háttérben. Lehet, hogy nem csak repjegyet kell private mode bőngészőből venni...
-
válasz
BerserkGuts #4585 üzenetére
Az ugye megvan, hogy a 2400G IGP-je, meg úgy általában az integrált kártyák nem a legújabb AAA játékokra lettek kitalálva?! Ezek régebbi játékokra bőven elegendőek, amolyan koca játékosoknak való, akik az új címeket max. kipróbálják, esetleg pár régivel játszanak néha.
Ennyire nyíltan nem jelenteném ki, hogy nem szabad 2400G-t venni. Van olyan eset, amikor jó vétel. -
komi77
senior tag
válasz
Paxker315 #4584 üzenetére
Sokan írnak megjelenítési hibákat, fagyásokat, stb. Én egyetlen egy g-s procinál nem láttam ilyet. Olyat láttam amit memó vagy ssd okozott. Én csak win10-et telepítek amd driverek nélkül. A win10 leszedi amit kell és nincs vele gond. Amiket itt olvasok amd oldalról leszedett driverek és hibák után bele se kezdek a letöltésbe. Nem biztos, hogy ez az oka de sima win telepítés után nekem még nem volt gondom.
-
Med1on
aktív tag
Nem értem a csodavárást Ryzen 3000 ügyben.
"A tervekben egyfajta kakukktojás a Raven Ridge-et leváltó, Picasso kódnevű lapka, amely igazából csak abból a szempontból tekinthető újnak, hogy tartalmaz némi változást, de az alapokat tekintve nem kapja meg a legújabb architektúrákat, vagyis marad a legelső Zen mag módosítása, illetve a Vega IGP. Ez jön mobilba és Socket AM4-es foglalatba, előbbi esetben természetesen lábkompatibilis a Raven Ridge SoC APU-t használó notebookokkal. A különböző apróságok mellett az egyetlen lényeges fejlesztése az energiamenedzsment javítása lesz, amiből természetesen teljesítményt is nyer. Maga a Picasso nem 7 nm-es node-on készül, arra nem lenne elég gyártókapacitás." (Már a következő évre készül az AMD)
Ezenkívül ami várható még idén, az a Matisse kódnevű CPU, vagyis ezek. Ezek viszont tisztán CPU-k lesznek, nem lesz mellettük IGP.
-
ggeleven
őstag
válasz
Ez is egy vélemény, de továbbra sem értek egyet. Kipróbáltam én is BF5-öt és semmi bajom nem volt FHD felbontáson.
Sokak tapasztalatára alapozva: NYUGODTAN VEGYÉL ILYET: 2400G (ha úgy látod, hogy kiszolgálja az igényeidet) -
tomic
addikt
válasz
Mondjuk nem csak a 2400-re igaz a Ne vegyél ilyet cím mikor közeleg az új széria ugye.
Amúgy azt lehet már tudni,hogy a 3000-as szorozatban lesz IGP? Ha igen azonos mint a 2000-ben vagy kap frisset? Csak mert ha nem akkor még mindig nem értem az érvelésed.A második részt amit írtál azt egy szuszra ment? Mert értelmezni feladat így egy picit.
ggeleven Egyet értek.
[ Szerkesztve ]
-
BerserkGuts
addikt
Hát én se értek egyet és nem is ajánlom senkinek a 2400G-t pénz pocsékolás főleg aki most olyan hülye hogy megvenné amikor jön a 3xxx sorozat.
NE VEGYÉL ILYET: 2400GEgy rendes teszten https://www.youtube.com/watch?v=y38lMWBPU0U[link] meg látni hogyan milyen kompromisszumokkal képes vinni a mostani címet homályos felbontáson köszi nem farcry5-el megtapasztaltam hogy inkább nem konzol 720p-n akarok ragadni és nem az elvárásaim voltak nagyok mert fapados low grafikán elvagyok de ocsmány 720p felbontásra lebutítani egy játékot
.
[ Szerkesztve ]
-
Paxker315
addikt
-
tomic
addikt
válasz
BerserkGuts #4570 üzenetére
Ezzel nagyon nem értek egyet. Ez nem ilyen egyszerű.
Felhasználástó,igényektől is függ.
Nekem pl eszembe nem jut vga-t a gépbe rakni. De nem is jàtékra terveztem. Igaz idő közben WOT-et megszerettem amit ultrán visz is.Htpc-hez sokkal jobb mint a koràbbi Intel.
Aki komolyabb jàtékokkal,kevesebb kompromiszummal akar jàtszani az úgy tervezzen, vegyen egy 1600-t pl.plusz egy olcsó(bb) kàrtyàt. Aki meg egy szuper mindenes procit szeretne annak meg a 2200,2400 tökéletes.Ki-ki el tudja dönteni melyik mire elég neki. Intelnél tuti jobb bàrmelyik hisz egyetlen igp-jük se ér a fasorba se ehhez.Plusz ugye ez olcsóbb is és az alaplapok miatt felhasználó barátabb.2080ti kártya amúgy nem overkill egy 2200procihoz?
[ Szerkesztve ]
-
Nimda
addikt
válasz
Vismajor01 #4577 üzenetére
Hát az IGP mellett high beállításokat alkalmazni eszembe se jutna, de a karaktert kimaxolom amennyire csak bírja a vas
-
füles_
őstag
válasz
Vismajor01 #4577 üzenetére
Nekem a 8GB RAM miatt kellett visszavennem a beállításokból ugyanezzel a konfiggal. High textúrák mellett volt olyan, hogy kifagyott a játék, mert bezabálta az összes RAM-ot.
Ha az STR Shadow of the Tomb Raider-t jelent.
[ Szerkesztve ]
-
Nimda
addikt
válasz
consono #4573 üzenetére
Nálam is minden flottul megy az új driverek óta. Csak hogy teljesítmény igényesebb játékokat mondjak, Pl. Rise of the Tomb Raider, Resident Evil 7, szépen futnak médiumon röccenés nélkül. A most megjelenő Resi 2 remake-re leszek kíváncsi + az új STR-re.
[ Szerkesztve ]
-
consono
nagyúr
válasz
DudeHUN #4572 üzenetére
Így van. A gyerkőc több mint fél éve nagy megelégedettseggel tolja a 2400G-n a játékokat
Persze az elején még jobban megérte megvenni, de én most is azt gondolom, hogy ez a proci volt a jó döntés. Aztán jövőre lehet, hogy befigyel mellé egy 570 vagy 1060, és nem kell attól tartanunk, hogy kevés lesz mellé a proci.
-
DudeHUN
senior tag
válasz
Nem teljesen értem én sem a problémát. 10+%-ot hoz a a 2400G játékokban és 20-30%-ot más alkalmazásokban a 2200G-hez képest CPU erőben. Ezt a beszúrt, és a megjelenéskor kiadott tesztek is mutatják. Az, hogy egy GT 1050-et egy gyengébb processzor is kihajtana az nem hinném, hogy a 2400G hibája...
A vírusos és kiskapus kommentet te sem gondolhattad komolyan. Ne keverd a dolgokat.
[ Szerkesztve ]
-
ggeleven
őstag
válasz
Sok itt (is) a nagyon elégedett 2400 tulaj, szóval nem hiszem, hogy ilyen gyorsan és egyértelműen (vég)ítéletet lehet mondani róla. Nyilvánvalóan mindenki másra használja, de igenis van létjogosultsága. Pláne, ha valaki nem akar dvgazni (hő, zaj, fogyasztás miatt pl) és megelégszik az ezekhez képest szolidabb grafikus teljesítménnyel. Csak helyen kell kezelni a dolgokat.
-
BerserkGuts
addikt
Azt ne vegyél
Az sose fogja megérni.
2400G-t senki ne vegyen fölösleges termék ugyan azt tudja a 2200G és drága.A 2400G olyan árban megy hogy már inkább egy 1600 vagy 2600 is kijön simán és egy +videokártya vételt megér a hosszú távú gondolkodás mivel nyilván később kell cserélni pl: 1050-et mint vega11-et.
Mert bármelyik alsó kategóriás fapadossal agyon veri a vegát és hosszútávon is vissza jön a pénz nem kell proci csere (amit garantáltan 3év múlva véghez kell vinni) meg nem kell vga-t venni se szóval az egész procedúrát megspórolod magadnak ha most inkább megveszed a normális cpu és vga kombót mind majd 3év múlva jössz rá hogy az akkori középkategóriás vga-t se hajtja ki ez a szar.
Már most kevés a 2080ti-hez és a következő 3060 középkategória már fogja alulról súrolni ezt a szintet szóval END of LIfe státuszt éri el pedig csak most jött ki és csak a játék teljesítményéről van szó még csak nem is valami komolyabb tudásról pl: renderelés, kódolás stb..
vagy megoldás 2200G 31.000ft+ vga és akkor nem kell a sokkal gyengébb vega11
BF V-el méregettem én is mire jó az smt egy GTX1050 melett semmit nem hoz szóval tök fölösleges a 2400G le is van tiltva nálam a virtuális smt köszi szépen nem kérek belőle csak a vírusoknak lehet kedvező amúgy meg mert ott szoktak kiskaput találni.
[ Szerkesztve ]
-
komi77
senior tag
válasz
Paxker315 #4568 üzenetére
Teljesen jó konfigot hoztál össze. Én egy Asus Tuf b350-est tartottam meg a 2200g mellé. Htpc-s feladatokra. A cpu 3850-en az igp 1500-on nagyon könnyedén megy. Full hd-ban low néha med grafikával simán Pubg-zunk, BfV, Bf1-ezünk, Gta V-özünk. Se lagg se semmi csak kisebb részletesség. Szóval nagyon harap, nagyon szerethető. Dlna-n keresztül tolunk több tv-n is uhd filmet egyszerre a pc-ről és közben megy a letöltés, netezés youtubeozás. Bőven árán felül teljesít.
-
Paxker315
addikt
én a költségvágás miatt a 22-est választottam, eddig teljesen jó. Bár a ram-okat csak 2666Mhz-en tudom használni, de majd adok egy esélyt friss biosnak. : o)
B450M Pro4 Asrock deszkára tákolt a csomag, úgy érzem, a 2200-as azért is volt jó választás, mert kevés "bukóval" lehet később fentebb lépni.
Az "állítólagos" kiszivárgott adatok-értékek szerint a köv generációs Ryzenek nagyon jók lesznek már belépő szinten is.
-
fecaga21
senior tag
Ryzen 5 2600-as procihoz néznék memóriát MSI B450 TOmahawk alaplaphoz.
G.SKILL 16GB KIT DDR4 3200MHz CL16 RipjawsV elmegy a proci+lappal?
Ti milyen rammal használjátok? -
komi77
senior tag
Tapasztalatból mondom, hogy nincs igazi különbség - bár ez nem teljes igazság. Karácsonyra a jóég tudja mennyi 2200g és 2400g-s gépet raktam össze. Az igp között nincs jelentős különbség. A proci gyorsaságban annál inkább. Mindkettővel szuperúl mennek a játékok. A rendszer dinamikájában, pörgősségében érzed a 2400-as előnyét. Bár itt hozzátenném, hogy alaplap, memória és chipset is sokat tesz az érzethez. A 2400-nél minden röccenés mentes. A kisebb tesó meg árban jó. Kinek mire kell a proci? Ha csak netezés, iroda, vga nélkül (gyengébb játék) akkor a 2200 a legjobb. Ha már komolyabbak az igények akkor a 2400-as. Mindkettő megéri. A sávszél miatt mindkettő kívánja a nagyobb Mhz-s memókat.
-
törölt tag
3000 cl16 ramok mellett így néz ki húzva a két proci:
2200G 1500 mhz igp, graphics score: 1077
2400G alap igp, ram 2933mhz, graphics score: 1084
2400G 1600 mhz igp, graphics score: 1240Ezek után nem hinném, érdemi változás lesz később.
[ Szerkesztve ]
-
libit
tag
roviden valaszolva?: NEM
- 2933felett mar most is OCnak szamit - amire nincs garancia
- annyit nem gyorsulnak, hogy a kijojjon az elmeleti maximum kulonbseg
- 2200Gvel is gyorsul, nemcsak a 2400Gvel...
(ha tevednek javitsatok ki)2400Gt inkabb akkor erdemes venni, ha ki tudod hasznalmi a CPU erejet (akar kesobb dGPU melett)
-
Pano
addikt
Az áremelkedéssel az volt a legnagyobb baj, hogy kijött rajta az a tipikus magyar értékesítési szemét mentalitás, hogy még azt a készletet is felárazták, amit még a régi áron vettek. Egy ideig húzható lett volna az emelkedés, amíg a régi készletek ki nem fogynak.
Ismerősöm vett egy i5 8. gent németektől, mert még volt a régi áron egyik boltnak (az bezzeg amíg el nem fogyott nem vitte fel az árát +30 ezerrel), miközben itthon már a 85-öt nyaldosta az ára.[ Szerkesztve ]
-
pubyy
tag
Mindenütt azt írják, hogy a 2400G és a 2200G közötti különbség kisebb mint ami a specifikációk alapján elméletileg kellene lennie. Köszönhető mindez a memória sávszél limitnek.
Egyre gyorsabb DDR4-es memóriák jönnek ki, és az újabb gyorsabb- és méggyorsabb verziók is árban tolódnak lefelé.
Az
újabb biosok pedig majd támogatják is ezeket.A kérdésem az lenne, hogy akkor előbb- utóbb ténylegesen ki fog jönni egy, az elméletihez közeli különbség?
Tehát jobban megéri majd megvenni a 2400G-t ? -
Paxker315
addikt
valami bitang idegesítő, búgó hangot hallok a házból vagy 2 napja. Gyanakodtam HDD-re (p300 toshi), gyanakodtam tápra (hexa+ fsp), de füllel mégis leginkább a ryzen gyári hűtője (wraith stealth) felől hallom a forrást. Létezik? Vagy ideje felkeresnem fül-orr-gégészt?
[ Szerkesztve ]
-
tzsolesz
nagyúr
Megjött karácsonyra a lapomhoz is az új agesa 1.0.0.6. Majd felkókányolom rá a hetégén. Úgy néz ki egy darabig a B350 es lapok is támogatva lesznek még.
-
sb
veterán
Volt már ilyen. Épp mikor venni akartam. 53 körül volt a sima 2600, este 9-kor ránéztem és egyre több boltban ugrott fel a sima/X 70e-re. Rendeltem gyorsan, de aztán 1-2 nap alatt visszaállt az ár. Nem tudom mi okozta az anomáliát. Talán egy nagyker árváltozás, vagy csak ennyire intelligensek az árazási algoritmusok.
Mindenesetre akkor sem volt valós, pedig az a hasonló, tényleg valós Intel árugrás hetében volt.
-
apatyas
Korrektor
Hogy lehet az igpu felső órajelét magasabbra venni, anélkül, hogy fixen azon járna? Az alsó 400MHz megmaradhatna nyugalminak. Wattman ahogy néztem az APUkat nem támogatja, Radeon settingsben se láttam, biosban se - vagy csak nem ismertem rá? A cpu powerstatek benne vannak a biosban /efi.
[ Szerkesztve ]
-
tomic
addikt
Giga tulajok ti is észre vettétek,hogy az új bios f3b-ről f3-ra váltott?
Nekem most tünt fel.Kipróbáltam.Elsőre annyi a különbség, hogy a megadható ram mennyisége 2gb-ra csökkent.[ Szerkesztve ]
-
Vismajor01
addikt
válasz
hokuszpk #4545 üzenetére
Beállitottam mindkettőt, és ramot is visszavettem 2133-ra, plusz a procit is levettem 3.9-ről 3.7hre, mert ki tudja..
Most lement 1.5 óra kb tomb raider fagyás nélkül, működni látszik. Vissza raktam a ramot 2933-ra, megnézem h úgy fagy e, ha igen akkor meg van a ludas. Ha úgy működik, akkor a procit rakom vissza és ha úgy is, akkor csak ez a beállitás kellett neki.
-
hokuszpk
nagyúr
válasz
Vismajor01 #4539 üzenetére
nincs a kozelben egy masik radeon vagy akar nv zsuga ?
formalis logika szerint az rx 570 okozza a gondot. esetleg probald meg a biosban atallitani a pci-e lane kiosztast 4-4-4-4 -re, ugy mit muvel ? Illetve nekem segitett az above 4G ( cryprocurrency ize ) engedelyezese.[ Szerkesztve ]
-
Vartanus
őstag
válasz
BerserkGuts #4534 üzenetére
Hm azért ez elég erős kritika, és ha azt nézed a kéknél és zöédeknél is vannak hibák néha nem is kicsik..És sok.mindenki sokat köszönhet az új ismét versenyben lévő AMD-nek és Ryzeneknek
De a Raveneknek kissé inkonzisztens lett a driver support ez tény. Ezért veszek én is inkább 1600X-et dvgaval.
-
-
BerserkGuts
addikt
válasz
Vismajor01 #4541 üzenetére
Próbáld ki
Elvileg ez a minimum az alaplapnak.
2133MHz 1.2V vagy ha nem jó 1.25V -
Vismajor01
addikt
válasz
BerserkGuts #4540 üzenetére
Autora állitottam a ramot, asszem az 2400-ra rakta.
-
BerserkGuts
addikt
válasz
Vismajor01 #4539 üzenetére
Alapon nem próbáltad 2133MHz 1.2V vagy 1.25?
Mert kár volt egyből a kártyára gyanakodni szerintem xD[ Szerkesztve ]
-
Vismajor01
addikt
Na ha már ilyen jól leirtam, hogy nálam RX 570 van, akkor álljon itt is
"Sziasztok,
Profilomban láthatjátok a konfigom.
Rx 570 kártya került a gépbe. Előtte csak 2200g IGP-jét használtam.
Mióta bent van a kártya, játék közben kifagy. Nem a játék, hanem megáll a kép és a gép semmire nem hajlandó reagálni, csak hard reset.
De csak játék közben, furmark simán ment 40 percig FHD-n, meg se kottyant neki, 70 fokig ment el a kártya.
Boot után azt irta ki a driver, hogy "default radeon wattman settings restored due to unexpected failure".
Amit próbáltam:
Windows reinstall
DDU-val safe modban driver uninstall, reinstall watmann nélkül
Ramokat vissza állitottam AUTO-ra
Amd oldaláról két legutóbbi drivert próbáltam.
Vissza vittem az RX 570et, és elhoztam egy másikat
Kipróbáltam egy régebbi drivertEgyik sem segitett. Annyi, hogy mivel wattman nincs fent, már az se ir ki semmit. Mivel furmarknál 100%-on megy a gpu, ezért tápot kizárnám. Mivel kártya csere nem segitett, azt is.
Marad a ram, proci, alaplap?
-
Med1on
aktív tag
válasz
Nem 3-4 az sajnos, netszerte vannak ehhez hasonló fórumok, ilyen esetek.
[ Szerkesztve ]
-
nyikszi
őstag
válasz
Nálam is minden OK. Nincs húzva 2400 MHz-es memóriák, 2200G proci. Igaz én is veszek majd jövőre egy dVGA-t, de az más miatt és egyelőre várok, hátha lejjebb mennek az árak. Meg ugye már számtalanszor írtam, elsősorban a problémák miatt keresnek fel szaktopikot az emberek és nyilván nagyon sok processzor lett eladva, vagyis nagyon kevés embernek van problémája. Tudom, akinek van problémája annak szívás. De ez így van minden területen. A kis- és nagyháztartásigépeknél, az autóknál stb...
-
ggeleven
őstag
válasz
Ó, nem bántásból vagy hencegésből írom! Csak értetlenül állok előtte.
Amúgy sablon szériás, globálisan sztenderdizált céges HP, Lenovo és Dell inteles gépek testre szabott windows-zal képesek olyan hibákat produkálni, hogy a hajamat leteszem...Amúgy biztosan a fos windows kavar be rengetegszer, de megfoghatatlan módon...
[ Szerkesztve ]
-
-
Rogiii
aktív tag
válasz
Vismajor01 #4527 üzenetére
Ez a másik ami miatt mérges vagyok. Mert direkt az Igp miatt vettem ezt a 2400g procit.
Ha már kell mellé dgpu akkor inkábbb a 2600-at választottam volna időtállóság miatt.
Mind1 szerintem elsőkörben veszek egy Vga-t aztán meglátom, úgy rendben lesz-e minden. -
komi77
senior tag
Milyen ramjaid vannak? Használsz-e m.2 ssd-t? Haveromnál ezek a komponensek voltak problémásak. Minden stresszteszten, memtesten átment a rendszer. Csak bizonyos használat (pl youtube) voltak gondok, instabilitási problémák. Kb. fél év kisérletezés és milliónyi alkatrész csere után derült ki a hiba forrása. Nálam is volt hibás FlareX kitt. Az is megmagyarázhatatlan jelenségeket produkált. Végül már roham tempóban fogyott a még jó memóriaterület és ment vissza gariba. Az a röhej, hogy ezek a memó meg ssd hibák tök érthetetlen dolgokat okoznak. Én a memók mellé kifogtam egy m.2 ssd-t is. Az is ilyen marhaságokat okozott. Fiam játszós gépében volt mindkét egység. Múltkor számoltuk, hogy az egy év alatt amióta meg van a gépe összesen kb. egy hónapot tudott játszani. A többi idő az alkatrész cserékre és próbákra ment el. Volt táp, vga, alaplap csere. Majd végül a garis ügyintézésekre vártunk sokat. Ha van módod próbálj ki más ramokat, ssd-t.
-
zotyesz66
őstag
válasz
SunMount3r #4525 üzenetére
Nekem semmi bajom az IGP-vel. Youtube megy, FB videókkal sincs semmi gond, az is igaz, hogy chrome-ot nem használok. MPC-HC is OK, az a kevés játék is (főleg WoW) megy.
-
Vismajor01
addikt
En eleve nem tudtam huzni az igpt semerre. Amint adtam ra egy kis kakaot throttingolt mint a fene.
Pedig pont azert vettem, mert mondom 3000 ezres ramkittel meg 3.9ghz procival egy tuningolt ipgvel lehet majd gamelni.
Es egyebkent csgohoz pontosan ennyi hianyzott sztem.
Persze emelle zold kepernyo videoknal, nem elindulo youtube videok etc etc.
Vettem 40ker egy 2.5 ev gyari garis rx 570et es boldog vagyok. Persze igy 120 helyett 160ert lett szamitogepem dehat legalabb elmondhatom h megprobaltam
-
törölt tag
válasz
SunMount3r #4525 üzenetére
Ráadásul nehéz behatárolni a hiba forrását, mert volt mostanában pár elkefélt és többször újra kiadott win frissítés, és régebben is voltak gondok abból, hogy melyik drivert rakja fel az egyszeri júzer az adott win verzióhoz (több hónapot kellett várni az első értelmes driverre, mert ms folyamatosan tolta el az új win megjelenést, és az amd már az újhoz készítette a drivert). Nálam is volt ez a fekete képernyő videó indításkor, 20 perc alatt orvosoltam egy új rendszerrel. Viszont valakinél új rendszerrel is maradt a dolog, így az sem volna hasznoltalan infó, hogy milyen win főverzióval és driverrel próbálkozott az illető.
[ Szerkesztve ]
-
SunMount3r
nagyúr
Hát nem valami bizalomgerjesztő, amiket itt olvasok mostanában az IGP-ről...
-
Rogiii
aktív tag
Nekem is a hócipőm tele van a vga driverrel. Nekem azt csinálja, hogy facebook beágyazott videóknál és youtube videóknál random fekete kép utána pedig visszadob a videó elejére.
Már mindent megpróbáltam a friss windostól a legújabb driverig, de ugyanúgy csinálja.
Én is elgondolkodtam már egy olcsóbb dvga beszerzésén. -
Pano
addikt
válasz
consono #4521 üzenetére
Eléggé.
Próbálok rájönni mi nem tetszik neki, de olyan mint ha skálázási bug lenne, csak hiába állítok az értékeken. No mindegy, majd rájövök, vagy javítják(#4523) Med1on: Köszi. Remélem most már nem fog kelleni, ha mégis akkor jó, hogy van egyből másik megoldás
[ Szerkesztve ]
-
Pano
addikt
válasz
consono #4514 üzenetére
16GB.
Proci hőmérséklet átlagban 50 és 57 fok között mozog.
A profil teljesítménye van. Proci nincs húzva ram 2933-on megy, de 2133 alatt is ugyan ezek vannak. RAM teszt mindegyik frekin hibátlan (memtest36+).
A megakadás csak akkor jön elő ha van youtube is valamelyik fülön és ritkán szerencsére, de attól még idegesítő.
A képernyőkép elszallása jobban idegesít, mert gyakoribb.
Tiszta nevetséges hogy 2018 végén vga driverezés miatt ki/be kell huzogatnom a kábelt.
Nem hiszem el, hogy nem lehet egy épkézláb drivert összerakni lassan egy év alatt.[ Szerkesztve ]
-
consono
nagyúr
Mennyi RAM van a gépedben? Illetve milyen energiagazdálkodás van beállítva? A zöld képernyőn ez valószínűleg nem segít, de megakadnia nem szabadna... Én beállítanék valami fix órajelet (3.6-3.8 között) és a teljesítmény orientált power profilt. Érdemes lenne esetleg a CPU GPU hőmérsékleteket is nézni, nem melegedik e túl...
-
Pano
addikt
A másik jelenség amire nem tudok rájönni, hogy mint ha a képernyő jobb oldalának és aljának nem lenne "széle". Amíg a képernyő tetejére vagy bal oldalra viszem a kurzort elakad és látszik az egész, de jobb oldalon és alul meg tűl megy a kurzor, mint ha ki lenne másik kijelzőre terjesztve az asztal. Sokszor keresem a kurzort, ha mondjuk be akarok zárni egy teljes képernyős ablakot és átcsúszik, idegesítő.
Abba is belefutottam, hogy ha ment háttérben mondjuk youtube zene és görgettem egy másik tabon egy pillanatra megcsuklott a hang és megakadt a finomgörgetés, mint ha megfagyott voltna a téma. Szerencsére ezzel csak 1-2x találkoztam.
[ Szerkesztve ]
-
Pano
addikt
Nekem sajnos volt.
Youtube-ot jobban, de még mindig nem igen szereti a vga driver. Most már nem a videó zöldül be, hanem az egész képernyő. Ha kihúzom a HDMI kábelt meg vissza, akkor visszajön a kép.
Szerencsére néha fordul csak elő de rohadt kiakasztó.. s már firefox alatt is elkezdte (ott nem zöldül, hanem feketedik a kijelző) "intenzívebb" youtubeozás közben. Azt hiszem ez már nem fog megváltozni, úgyhogy elkezdtem dVGA-t keresni.[ Szerkesztve ]
-
tzabo
tag
Az új 1.0.0.6-os AGESA kódos BIOS hoz bármiféle tapasztalható dolgot?
Az új 18.2.3-as driver óta semmiféle furcsasággal nem volt dolgom szerencsére. -
törölt tag
A ram feszültséget csak azért emeltem 1,25V-ra, mert alapból droppolt 0,02V-ot, illetve többen írták, hogy szemre alacsony a 3000@cl16-hoz az 1,2V.
Azt neked kell tudni, hogy alapbeállításhoz képest mennyit változott a hőfok. A gyári 1,4+V-hoz képest szerintem az 1,3V még mindig jobb az órajelemelés ellenére, vagyis nagyjából ellensúlyozták egymást.
1,2V vagy 1,25V @ 3800mhz-re szoktam írni, hogy gyorsabb és kevesebbet fogyaszt. 1,3V körül már a gyári értéket közelíti fogyasztás terén, ha gyárilag túlfeszelte a lap.[ Szerkesztve ]
-
FistXL
senior tag
válasz
#92006144 #4497 üzenetére
1,3V-on 3.8Ghz-en ment a gép egész este, 8 óra 30 percet ment az AIDA64 (nem fagyott le), IGP órajele és feszültsége auton. Levettem a DRAM feszt 1.2V-re, lehet ebből probléma? Auto-n 1.22 körül ment a BIOS szerint.
Igazából most nem a tuningolás a célom, erre a gyári hűtő sem éppen alkalmas, de ha tényleg el lehet érni magasabb órajelet ugyanannyi vagy kevesebb fogyasztással+hőtermeléssel, akkor próbálkozok, ha nem, akkor maradnak a gyári értékek.[ Szerkesztve ]
-
válasz
Vismajor01 #4499 üzenetére
Kérdezd meg a Summit Ridge topikban. Van összefoglalóban egy táblázat is, lehet van valakinek ilyen RAM-ja és be is írta oda, hogy mennyin hajtja.
-
SunMount3r
nagyúr
válasz
SunMount3r #4504 üzenetére
Mondjuk ilyen APU-hoz én már inkább B450-es lapot vennék...
-
SunMount3r
nagyúr
válasz
SunMount3r #4503 üzenetére
No a 4K / HDR-es lapok: Gigabyte AB350N Gaming Wifi és ASUS ROG STRIX B-350F GAMING. Legalábbis én ezekről találtam eddig konkrét infót. Nincs kizárva, hogy sok HDMI 2.0-ásakén tesztelt lap szintén tudja a HDR-t is, Remélem az MSI Mortar is tudni fogja. Egyelőre ennyi...
ÉS itt van milyen beállításokkal megy a 4K / HDR az AMD APU-kon: A "On a budget and need basic 4K video processing:" résznél.
[ Szerkesztve ]
-
SunMount3r
nagyúr
Biztosan vannak lapok amik tudják a 4K / 60Hz-et és olyanok amik még a HDR-t is. Ez utóbbiról nincs sok konkrét típus amiről tudunk, hogy biztosan megy e. (Ugye a ez lenne a HDMI 2.0 és a 2.0a közötti különbség). Az AVS Fórum-on van egy-két Topic amiben van említve pár lap, amivel sikeres volt a HDR is. Majd holnap rákeresek és linkelem az infót.
A lényeg: működhet. Alap beállításokkal és gyors RAM-okkal bírja a MadVR-t is a 2400G, az AVS-en is külön ajánlják a "nagyon budget" 4K /HDR-es HTPC célra.
-
Paxker315
addikt
válasz
Vismajor01 #4499 üzenetére
elvileg mennie kell annak 2933-on is a 2200G-vel.
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Ingatlanos topic!
- Politika
- Vékony készülékházba nem fér a SIM-kártya?
- Volt egy kis félreértés a OnePlus frissítési politikáját illetően
- RIOS Gépház: Rebootoljuk a PROHARDVER YouTube csatornáját!
- Macska topik
- Riasztó topik
- t72killer: Egy gyors töltőteszt
- Eredeti játékok OFF topik
- Képek és árak még be nem mutatott Motorolákhoz
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest