Hirdetés
- CES 2026: valóságos képkockagenerálók lesznek a modernebb GeForce-ok tavasszal
- CES 2026: Visszatér a legjobb Expertbook
- CES 2026: A legjobb volt, az is marad? Itt a Zenbook A14 második generációja
- CES 2026: akár játszhatunk is az Acer RGB lézerprojektorával
- Iterálunk, iterálunk? DeepCool AK700 Digital processzorhűtő
- Pánik a memóriapiacon
- Mini-ITX
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Két generációval korábbi GeForce gyártása indulhat újra
- Xboxhoz dizájnolt, ultrarövid vetítőtávú lézerprojektor a Hisense-től
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Házimozi haladó szinten
- Apple MacBook
-
PROHARDVER!

Új hozzászólás Aktív témák
-
tomic
addikt
Mivel az oldalon nem volt feltüntetve, hogy a termék csak az akció ideéig vagy a kiírt darabszámig van megtartva így egy kicsit átb..os a dolog. Tehát itt is fentáll a Vásárló megtévesztése.
Fogyasztóvédelem nem tudom mit lép erre.Utána járok.

-
apatyas
Korrektor
válasz
paperboy
üzenetére
"Tisztelt vásárlónk, 1db CPU-t feláldoztunk arra, hogy mindenki rólunk beszéljen. De sajnos nem önnek sorsoltuk ki a nyereményjáték fődíját, hanem a főnök unokaöccsét húztuk ki a kalapból. Most boldognak tetszik lenni?"
Lényeg: akcióknál is meghatározzák, hogy hány darabot akarnak úgy kiszórni, aztán megy vissza eredetire, ez nem meglepetés. -
szkorhetz
őstag
válasz
consono
üzenetére
Tisztelt Ügyfelünk!
Köszönjük megrendelését!
A megrendelt "AMD Ryzen 5 3400G BOX" termék egy rövid akció keretén belül volt elérhető bruttó 36 090 Ft/db áron.
Az akció jóvoltából rengeteg megrendelés érkezett a termékre. A beérkezett megrendeléseket eddig tartott feldolgoznunk.
Sajnálatos módon az akció készlethiány miatt véget ért, így megrendelését nem tudjuk ezen áron teljesíteni. Emiatt megrendelése nem került visszaigazolásra általunk.
Megértését köszönjük!
Üdvözlettel:
Szabó Dániel
RBX Ügyfélszolgálat
-
Sziasztok!
Most rendeltem egy 3200g-t.
Kerdesem a huton van paszta?Koszi
-
racskobalazs
senior tag
Szia!
Én amikor mókoltam anno OC-kal, akkor 4.05GHz sikerült, minden magon, stabilra olyan 1.40V környéki feszültséggel, valamint level 8 LCC-vel.
Olyat, hogy "ignorálja" nem hallottam még. Nálam akkor se ignorálta ha kevés, egyszerűen meghalt. (ASUS Prime X370-PRO alaplap)
Esetleg az LCC-t próbáld meg állítani ha tudod, legalább 8-ra. Az azt csinálja, hogy nem engedi a feszültséget nagyon leesni.De én amondó vagyok, hogy nem sok értelme van az OC-nak. ~10% teljesítmény növekedésért fog 2x annyit fogyasztani + sokkal jobban melegedni. Valamint elveszeted a downclock lehetőséget is, akkor is maxon fog menni ha épp semmire se kell. Ez saját vélemény

-
szia!
nem vagyok a gép közelében így pontosabbat most nem tudok írni, de emlékeim szerint nálam akkor csinálta ugyanezt, amikor kevés volt a CPU feszültség a beállított órajelhez. egyszerűen ignorálta. (GPU-t egyelöre nem piszkáltam).
végül felülről haladtam lefelé (talán 1,4-ről) és addig csökkentettem apró lépésekben amíg maradt a beállítás és stabil volt. bár nálam a cél 3800 volt minimál stabil fesszel a hőmérséklet miatt (elég rosszul szellőzik a Node 202), ennél mélyebben nem is merültem el a témában.
a lap ASRock Fatal1ty AB350 Gaming-ITX/ac 2400G-vel.
-
PetAd
tag
Sziasztok!
Szeretném optimalizálni a 2400G-s prociban a frekit és a feszültségeket. Viszont akármit állítok a BIOS-ban, az órajel (CPU és GPU is) és a magfeszültség mindig az alapértelmezettek szerint változik a terhelés függvényében. Viszont a SOC feszültséget meg tudom változtatni.
Az értékek egyébként elmentődnek csak épp nincs hatásuk.
A lap típusa GA-AB350N-Gaming WIFINem indul el semmilyen tuning program a windows indulásával, szóval nem tudom, hogy mi okozhatja ezt. Találkozott már valaki ilyennel?
-
cooi11
senior tag
Bocsánat!
Több mint 20 éve intel gépeim voltak,
van olyan program mint az Intel® Driver & Support Assistant?
Ami karban tartja a drivereket. -
cooi11
senior tag
Sziasztok!
Most rakok majd össze egy MSI B450-A PRO + 2400G konfigurációt.
Win10 pendrive telepítésnél rádugom az alaplapra és bekapcsolásnál
melyik F... kell megnyomni? -
törölt tag
BB topikban azt írták, ha jött a második (nem automatikus) visszajelzés, akkor öröm és bódottá van.
-
apatyas
Korrektor
A PCIe4-et eredetileg támogatni akarták, így volt kiadva bétás mikrokód vagy mi hozzá. Aztán később határoztak úgy hogy rendkívül bizonytalan, és inkább ne. Vagyis, amíg azt a bétás kódot teszik a biosba, addig támogatja.
Előzőre: az A320-nál elvileg számítanak arra, hogy a Bristol támogatása benne maradjon, az meg állítólag a flash memória méretébe ütközik, egyszerrre minden mikrokód nem fér bele. Vagy elég sok memória van benne, vagy kidobtak belőle más helyfoglaló dolgokat, pl grafikus egeres gui-t az alaplaphoz... -
emzeperix
tag
Most szóltak boltból, hogy a nagyker elírta az árat. A 3200G-t adják ennyi pénzért.
-
válasz
racskobalazs
üzenetére
köszi mindkettőtöknek, teljesen sötét vagyok a témában, ezért kérdeztem inkább, mint feleslegesen megveszek valamit (akár jó áron van, akár nem)
de így legalább már megnéztem mi az az igpu
-
racskobalazs
senior tag
Hát jelenleg elárazás, mert olyan $150 körül van az ára, ami még áfa meg minden féle nélkül is több, mint a linkelt. Szóval ilyen áron IMO ez most megéri. (rbx-nél még mindig 36k)
De nem tudom, hogy egy Cyberpunk kaliberű játékkal mennyire bánik el.Ha nem veszel mellé GPU-t akkor jó, ha tervezel mellé GPU-t is, akkor én az iGPU nélküli szériát javasolnám (2600 pl vagy 3600 stb).
-
válasz
proradeon
üzenetére
Sziasztok!
tudom, hogy nem vagytok jövőbelátóak, de ha én csak a cyberpunkra akarok majd gépet fejleszteni és max ennyit leszek hajlandó jövő áprilisban is kiadni cpu-ra, akkor ezt most mennyire bestbuy? megéri megvenni, vagy jövőre már jobbat kapok ennyiért? (nyilván, ha nem csak elárazás) -
kireka
tag
Helyesbites: úgy néz ki, hogy a 3600 is tud jobb idle fogyasztást csak gondoskodni kell róla hogy tudjon méllyen aludni. Kb. A gyárat kiüríteni és lekapcsolni a villanyt. Új drivereket és további tesztelést igényel.
-
válasz
racskobalazs
üzenetére
Ne indítsunk ezzel kapcsolatban off-hullámot. Minden bolt be van biztosítva az ÁSZF segítségével, így megtehetik, hogy nem adják oda. Egészen addig nem minősül ajánlatnak, míg visszaigazolást nem kapsz. Visszaigazolás alatt pedig nem az automatikus rendelési visszajelzést értem.
Egy próbát megér. Vagy megkapod, vagy nem. De nem érdemes beleélni magad.
-
palfitom
félisten
válasz
racskobalazs
üzenetére
Ez lenne az elvárható, kb.
Viszont a legtöbb bolt ÁSZF-jében benne van, hogy ha elírás történt, akkor sztornózhatják a leadott rendeléseket (vagy valami hasonló kibúvó). -
profi
aktív tag
Végül 2200G-t vettem és hozzá egy ID-Cooling SE-213V2 hűtőt. Este raktam össze a gépet, egyelőre még nem volt időm tesztelni, de a hőfokok jónak tűnnek
Gyerek játszott vele egy kicsit a WoT-tal és nem volt gondja vele. Kicsit sajnálom, hogy nem a 3200G-t vettem, de ez így is olcsóbb volt (proci+hűtő+egy 80-as slim venti). 1 év múlva pedig mehet a csere egy 3400G-re 
Még egyszer köszönöm mindenkinek a tanácsokat
-
kireka
tag
Megjött a 3600, az első tesztek alapján nem lassú, a magok alig fogyasztanak, de a soc/infinity fab/nagy cache vagy a fene tudja az viszont zabál. A kellemes hideg tapintású 2200g a múlté, aki tovább akar lépni zen2-es magokra az számithat rá hogy az idle fogyasztás alaphangon +10watt , de inkább több, akár 15W, amit kizárásos alapon a cpu kajál meg, mert mást nem cseréltem. Most nem lehet a z 570es chipkészletre fogni... És mindez 2133-as ramok és durván alulfeszelt SoC mellett 40W, de a 2200g is alul volt feszelve 0.9VSoC/2666Ram.
30 Wattról 40 watt az üresjárat és nem úgy néz ki hogy a proci hajlandó lenne menni félpasszív hűtéssel, a proci nem megy 2200MHz alá, de a magok szépen elmennek aludni, sokszor 5 a hatból, szóval nem ez a gond.
A hír viszont igaz, kaft az van, egy kis offsettel bőven 4GHz felett marad az összes magon prime95-el kinozva is. Cinebench 150 helyett a 200-at verdesi egy szálon, sok szálon olyan 1400-1500 körül.
Érdekesség hogy a tdp 45W-150W+, wattonként állítható.
-
Kupszi
aktív tag
Hiába az X470-es lap, amint 3400G került a lapba beállítható lett a PCI-e Gen4. Igaz ennél az APUnál nem tudom bekapcsolni,csak így elsőre furcsállom.
Lehetséges lenne hogy Megfelelő CPU+VGA-val 470-es lapokbe elérhető lenne? -
tippm86
aktív tag
válasz
viperabácsi
üzenetére
Köszönöm hogy írtál, de itt 22290ft-ért ingyen szállítás van.
-
viperabácsi
addikt
-
palfitom
félisten
válasz
tippm86
üzenetére
A ramok árai feltehetően felfelé fognak mozdulni, ráadásul majd tervezel proci fejlesztést, ezért én is most 16GB + 200GE irányba mennék el.
Szerk: Aegis KIT most 19.900 az Aqua-nál.
-
racskobalazs
senior tag
-
racskobalazs
senior tag
válasz
pajorgergo
üzenetére
Én pont ugyanezért vettem böhöm léghűtőt. (BeQuiet! Dark Rock 4)
Azért mondom, hogy böhöm, mert olyan passzosan illik a házba, hogy ha ráteszek a tetejére egy zsebkendőt (!!!) akkor már nem tudom felrakni a ház oldalát.
Ellenben 200W van a dobozra írva. + lehet rá rakni még egy ventit ha egy nem lenne elég.
-
pajorgergo
aktív tag
Féláron volt maga kompakt vízhűtés,( meg úgy kb minden) aztán mondom ha idővel bővítek akkor egy 2700x-et is befogad az alaplap és akkor nem azzal kezdek hogy mindent újra kell cserélni, hanem csak a procit meg max 2*4GB helyett 2*8GB meg egy videokártya.
Ezt a 2400G-t átmenetinek szántam, de őszintén nagyon meglepett mire képes. -
tomic
addikt
válasz
Vartanus
üzenetére
Volt komplett vizes rendszerem szvsz tudom mi fán terem..

Halksága ugye ott is nagyban függ a ventiktől. Engem nem győzött meg az egész. Nyersz pár fokot egy rakat pénz fejében. Plusz ott a lutri, hogy eldurran valami és máris kuka az egész géped. Mint nálam annó. Lap ,proci,memóriák minden tönkrement. -
tomic
addikt
válasz
pajorgergo
üzenetére
Tényleg csak a kíváncsiság miatt megkérdezném,hogy ebbe a gépbe minek a vízhűtés?
Ezt a procit egy jobb léghűtő is kényelmesen lehűti egy ventivel.
Jaj most látom kompakt vized van. -
pajorgergo
aktív tag
Nálam a 2400G 1,4 V stabil 3,8 Ghz, HyperX Predator 2x8GB 2933Mhz-n ketyeg.
(nálam XPM profil beállításnál elkezdett kifagyni 3000Mhz-n, ezért manuálisan húztam fel 2933Mhz-ig.)
Hűtésről egy 240mm-es AIO Cooler Master vízhűtés gondolkodik, úgy elhelyezve a gépház elejében, hogy a gépház 3db ventije van a vízhűtő előtt, a vízhűtés ventijei pedig a radiátor hátuljára kerültek.
Játék alatt max 50 fok. [kép] -
tippm86
aktív tag
válasz
apatyas
üzenetére
Azért kell a G-s proci, mert ha eladom a 1050Ti-t vagy ha elromlik akkor amíg nem veszek új kártyát nem tudom használni a gépet.
Sajnos már jártam így pár éve, akkor vettem egy új gyárihibás RX 460-as kártyát, és a gari idejére kellett vennem egy másik kártyát (4 hét gariztatás). -
tippm86
aktív tag
válasz
racskobalazs
üzenetére
1. Mire fogod használni a gépet? Csak singleplayer (Pl: GTA V, Pes 2019,F1 2018.....), youtube, böngészés.
2. Milyen alkatrészekkel rendelkezel, amit az új gépben meg szeretnél esetleg tartani?
Asrock A320-HDV R4.0
Crucial BX 500 120GB SSD
Seagate 500GB SSHD (minden másra)
Gigabyte GTX 1050 Ti D5
Seasonic SS-250SU FlexATX táp
ID Cooling IS 50Inkább kimásoltam, mert lusta voltam ennyit gépelni.

-
tippm86
aktív tag
Sziasztok!
Van egy Asrock A320M-HDV R4.0 alaplapom.
Vegyek most új 2x4 GB ramot és egy használt 2200G procit vagy új 2x8 GB ramot és egy használt 200GE-t.
Késöbb vennék a 200GE helyett egy jobb procit.Mi a véleményetek?
-
válasz
viperabácsi
üzenetére
Hihetetlen, megjelent már a 3xxxG széria, megjelent a 3xxx széria is és még mindig előbukkan ez a 2018. végi AdoredTV-s pletyka. Az se zavart senkit, hogy akkor még CES-re (2019. január) datálta a jó részét, persze nem lett abból se semmi.
AMD nem ígért semmi ilyesmit, de mivel sokan benyalták, tényleges megjelenéskor jött a nyavalygás, hogy hol a 99$-os 6/12-es Ryzen 3 3300, meg hol a 199$-os 8/16-os, 20CU-s NAVI-s APU. -
Vartanus
őstag
válasz
elfelejtette
üzenetére
Szerintem semmilyen 3600G nem lesz. Az "új" 3xxxG széria már kijött, ami csak apró ráncfelvarrás a 2xxxG-hez képest.
-
viperabácsi
addikt
-
Kupszi
aktív tag
válasz
elfelejtette
üzenetére
3600G-ről inkább 6c/12t jutna eszembe. A 20CU pedig ütne. Akkor már tényleg kellene 4000+ DDR4.
-
apatyas
Korrektor
válasz
Sweet Lou 6
üzenetére
Ha HDR ill 4k monitor is kell hozzá, akkor nem tudom. Egyébként ha adsz egy linket amit szeretnél hogy megnézzek akkor megnézem. Mezítlábas 1280*1024 monitor van..
Öcsémtől át tudok hurcolni egy 1980*1200-asat átmenetileg. Ha lehet szimulálni a felbontást akkor ok, mert sose néztem lehet-e. -
apatyas
Korrektor
válasz
racskobalazs
üzenetére
A linux és IGP témára: nálam az Ubuntuval szépen megy, csak engedni kellett neki a külső driver feltelepítését az AMD-től. (javás minecraft miatt raktam fel a gépre egyáltalán, szépen megy. Az volt a bajom, hogy win alatt b@szakodott a java)
Sz: és most hogy végiggondolom, egy ideje nem láttam az egy pillanatra feketére váltó képernyőt. Nem tudom driver verzióhoz vagy egyébhez kötni, annyira nem figyeltem, csak épp eltűnt.
A mostani friss drivert felrakta már vki, megy rendesen?
-
Vartanus
őstag
válasz
racskobalazs
üzenetére
Ezért kell USB pendrivera kimenetni néhány BIOS profilt.

-
válasz
racskobalazs
üzenetére
tökmindegy, a gyári beállítások elég trehányok. Egy kis alulfeszelés után -12 fok kb a hőmérséklet& még az órajelet is engedi emelni. Mindezt gyári hűtővel. és tényleg kb. 2 feszültségértéket, meg az órajelet kell átírni, hogy a gyári 77fok körüli stressz-teszt& 1.45voltra ugráló magfeszültség helyett legyen 63-65 fok közt 100%-on& konstans 1.28V körül feszingadozás nélkül (1.25V van megadva magnak& 50mv offszet)
tényleg kb. 20mp beállítani, de elég szomorú, hogy a gyári bios beállításokkal kazán& ugrálófeszes és még nem is gyors.

-
válasz
racskobalazs
üzenetére
Ez csak az oldalt minősíti.

-
válasz
racskobalazs
üzenetére
Inkább nézz teszteket. Ha egy ilyen oldal kihozza, hogy +2%-kal gyorsabb a 2200G a 2400G-nél, akkor ott valami nagyon nem oké.
Itt egy rendes teszt pl. -
racskobalazs
senior tag
Elmondaná valaki, hogy ez hogy lehetséges?
Mmint mindenben majdnem a R5 veri, de overall valamiért mégis az R3-at hozza ki, mint +2%
-
Kupszi
aktív tag
Számomra az is érdekes hogy a 3400-ast miért tudták forrasztani, a 3200-ast nem(Vagy a 2xxx szériát sem), mikor ugyanaz a magméret. Ennyire nem fér bele vajon az AMDnek a keretbe már ez?
Kíváncsi leszek azért a forrasztott 3400 milyen hőfokon fog mozgolódni.
Mindenestre majd teszteket csapass fel ide milyen hőfokaid lesznek.
Új hozzászólás Aktív témák
- Panasonic CF-XZ6 AIO all-in-one laptop tablet 2k touch i5-7300u speciális ütésálló rugged
- Apple iPhone 13 Mini 128 GB Fekete 1 év Garancia Beszámítás Házhozszállítás
- GYÖNYÖRŰ iPhone 14 Pro 128GB Space Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4041, 100% Akksi
- Karácsonyi akció! HP ZBook Firefly 14 i7-1165G7 16GB 1000GB Nvidia Quadro T500 4GB 14" FHD 1 év gar
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S25, Samsung Galaxy S25 Plus, Samsung Galaxy S25 Ultra
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

Jó lenne, ha végre valakinek sikerülne érvényesíteni a jogait...

a 3400G 
Öcsémtől át tudok hurcolni egy 1980*1200-asat átmenetileg. Ha lehet szimulálni a felbontást akkor ok, mert sose néztem lehet-e.

Mondjuk szerintem ez nem vészes, 60 fok alatt maradt. Erre a 2400g-sem képes...