Hirdetés
- Dedikált NPU-t tervezne az AMD?
- És akkor egy fejlesztőstúdió rájött, hogy vissza is élhetne a felskálázással
- 4 billió dollárt ér a Microsoft, 500 milliárd dollárral lőttek ki az AI-cégek
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Kínai kézbe kerül a MediaMarkt áruházak tulajdonosa
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
edima10
tag
Sziasztok!
Ryzen 5 2400G procira mi lenne a leghalkabb megoldás hűtésnek, ha a gyári megoldás számomra picit cicereg?
Leginkább HTPC-nek használt gépbe kellene valami (AsRock B450 Pro4, 2400G, 2x8GB G.SKILL Aegis DDR4 3000MHz) Nem mondanám hangosnak, de egy régi, bő 10 éves Antec P180 ház 3 gyári ventilátorának a halk suhogásán keresztül is hallom néha film nézése közben (csendesebb részeknél), annyira ráállt a fülem erre a hangra
Sem a cpu-t sem a ramot nem piszkáltam, nem nagyon lesz tuningolva. Lehet az is elég lenne, ha csökkentem a gyári venti sebességét valahogy? És ha igen, azt hogy és milyen programmal lehet megcsinálni?
Vagy olyat lehet, hogy a gyári borda marad és egy halkabb ventilátorra cserélni a meglévőt? Ha igen, mire?
Megannyi láma kérdés sorakozik a fejemben!Minden segítséget köszönök!
-
Rocko
tag
Meguntam a kínlódás az Aorus lappal. Lecseréltem egy Asrock B450M Pro 4-re.
Ezzel megoldódott a VRM túlmelegedési probléma, meg az ezzel járó barkácsolás.
Ezzel a lappal stabilabb és hűvösebb a rendszer és az órajel emelést is jobban bírja. Ahol a Giga lapban már elvérzett, ezzel stabil.Jelenleg:
3975mHz, 1,45v
1600mHz, 1,25v
3200mHz, 1,35vChromeban időnként előfordul fagyás videós tartalmaknál, ám nem minden esetben. Ez eléggé bosszantó tud lenni.
-
AMD Athlon 200GE, 220GE, 240GE im Test: Drei Prozessoren, zwei Gewinner
Kár, hogy csak B350-es, B450-es lapokban megy a tuning, A320-ban lenne jó igazán!
-
Rocko
tag
válasz
solfilo #4776 üzenetére
Olyan boltot kell keresni, ahol nem áll hegyekben a cucc. Ha nem áll benne a pénze, ebből a szempontból tök mindegy mit fog megrendelni a nagykerből.
Amúgy érdemes mindig gyanakvónak lenni, jegyzetelni, ha olyan a helyzet lépni és egyből feljelenti, nem csak rossz szájízzel távozni.
-
Erdei88
veterán
válasz
solfilo #4778 üzenetére
Én nagy lendülettel felraktam a hétvégén. Lehet , hogy csak nálam, egyedi probléma, de használhatatlan.
Jó pár biost felraktam már de én még ennyi BSOD-dal nem találkoztam. A rutinom a következő:
Bios defaultra állít, újraindít, windowsban egy kicsit nézelődök órajel ügyileg (nem ragadta-e esetleg be valamilyen beállítás), kikapcsol, újra be, pendriveról bios frissítés.
Ez eddig egy bevált módszer volt.Sajnos nekem 7B89v13 csak fejfájást okozott. Már a frissítést követően is nagyon lassan bootolt, akadt ez egér, a programok nem tudtak elindulni, vagy azonnal összeomlottak a végét pedig megkoronázta egy BSOD-dal.
Mindezt teljesen default beállítások mellett. Próbáltam finomhangolni , de sajnos sikertelen volt. Előző bios vissza és azóta ismét hibátlan.Természetesen lehet, hogy egyedi eset, de azért mindenki vegyen egy nagy levegőt mielőtt felteszi.
-
scyllarus
veterán
válasz
solfilo #4776 üzenetére
Teljesen gyanútlan nem vagyok, eddig egy kivételével az összes gépemet magamnak raktam össze, és valahol érintőlegesen szakmám is.
Csak az utóbbi időben kicsit lemaradtam az újdonságokról.
Ahogy nézem, nekem pont megfelel a pcx, minimálisan kell belenyúlni valamelyik kész konfigjukba. (Pl. ram mennyisége, max előtte megnézem az alaplap-proci qvl-t). -
válasz
Erdei88 #4777 üzenetére
Még nem raktam fel, ha nem szólsz, fel se tűnik, hogy van új.
ez érdekes:
Description
- Improve compatibility with Raven CPU
- Improve compatibility with Bristol CPU.Ahogy nézem, a CPU supportban nem szerepelnek a Bristolok, ezek szerint most majd fogja támogatni őket. Lehet amúgy az új Athlonok kapnak kis törődést.
-
Erdei88
veterán
Msi B450M Mortal tulajok, próbáltátok már a legújabb 7B89v13 , 2019-01-07-es biost?
Nálatok jól működik? -
Rocko
tag
Egyszerűbb, ha egy általad preferált pc boltba bemész, elmondod mennyid van és hogy mire kell és összeraknak neked egy pcnyi alkatrészt.
-
scyllarus
veterán
Igen, sejtettem, csak valamiért ilyen kész konfigok is vannak.
Igazából húztam magamnak egy összeghatárt, amit nem akarok túllépni, először azon belül kerestem, most kezdek a komponensekkel variálni. De akkor lehet, hogy inkább az erre való topicot nyaggatom a továbbiakban. Köszi a segítséget! -
scyllarus
veterán
PCX kész konfigot néztem, minimális módosítással (8 GB ram helyett 2x8GB)
Igazából nem lenne baj, mert egy esetleges VGA cserénél sem maradnék játék nélkül.
De vannak 1600x-es konfigok is, majd megnézem.
Ez egyben a hűtőkérdésre is válasz
Viszont az időtállóságra kíváncsi lennék. -
scyllarus
veterán
Régen kérdeztem itt, közben változott párszor a helyzet.
Most egy 2400g/GTX1050Ti párosban gondolkodom, ez mennyire lehet időtálló?
Igazából a fő szempont az lenne, hogy elfogadhatóan fusson majd rajta az Elder Scrolls 6
Nyilván annak még nincs gépigénye, de jövőre várható, szóval akkor még 2-3 évig jó lennék ezzel a párossal? (SSD, 16 GB ram társaságában). Nem kell 4k Ultra High details 60+ fps, csak élvezhető legyen.
Addig jobbára online játékok és régebbi címek futnának, azokra tuti elég lenne. -
Khm.. Továbbra is. A méyebb Windows témákat, nosztalgiázásokat, szubjektív Windows véleményeket hanyagoljuk.
-
Pgraph
aktív tag
@palfitom, apa111: Köszi mindkettőtöknek, 2x8 giga lesz, biztos, ami ziher alapon...
[Patriot 2x8] -
Pgraph
aktív tag
Köszi!
Igen, kicsit bicsaklósnak érzem én is a dolgot... Mondjuk Nálad esélyesebb volt, hogy fejreáll a cucc az eltérő frekvencia miatt.
@palfitom: És ha a mostani 2x4 mellé egy ugyanilyen 2x4-es kit kerül, azt is zokon venné a rendszer? Így nem kéne az eladással bajlódni és a 16 giga is elég lehet. -
apa111
aktív tag
Szia!
Ha ez segít a döntésben ,hogy nekem 2200g mellett szintén 2x4g patriot viper 3000 ram van és vettem egy pár hete egy 2x8 g patriot viper 3733mhz ramot ás próba képen be raktam mellé ,káosz volt még 2133mhz -se indultigaz ,hogy nem egy forma a frekvencia ,mint ahogy te akarod ,de egy biztos ,úgy sose volt tul jó ha 2x4 vs 2x8g ramot akarsz egymás mellé rakni,a memória vezérlő jobbanszereti az azonos méretűeket .
-
Pgraph
aktív tag
Sziasztok!
RAM-ot bővítek a Ryzen-es gépemben. Jelenleg 2x4 GB Patriot Viper4 3000 CL16 megy a Gigabyte B450M DS3H-ban, és lehet, hogy mellészúrnék még egy kitet, szintén Patriot Viper4 3000 CL16-ost, de 2x8 GB-ot, így 24 giga RAM lenne. Okozhat ez bármilyen gondot a Ryzen 2400G memóriavezérlőjének?
Köszi!
-
Rocko
tag
válasz
consono #4751 üzenetére
Ha volt fos felületű Windows, ami a legkevésbé hasonlít az oly áhított 7-re, az a 8 és a 8.1...
Akkoriban attól voltak rosszul, akik nem "tudtak" haladni a korral. Most meg a 10-től, ami sokkal jobban hasonlít a 7-re.
Valaki rájött már ennek a logikájára, hogy miért van ez? Mindegy csak régebbi legyen? -
Cavsfan
tag
Hali.Összerakattam a PCX-nél egy AMD Ryzen 3 2200G procival egy pc-t.Néha villanik egyet a monitor és fekete háttér lesz kb 2sec...majd vissza áll.Cseréltem tápkábelt,HDMI-t.Most a driwereket cserélgetem..a legújjabbtól vissza fele.Tud valaki megoldást?
-
Srácok, lassan túltoljátok ezt a Windows témát, már nagyon off, térjünk vissza a topik témájához!
-
miti5
tag
Ja,hát ez az pont,,ez a fejlesztők célja,, de egy jól működő win7--et miért kell a kukába dobni,,felfoghatatlan nekem,,rinya vagy nem!-elég sok nemzetközi fórumokon is sírnak az emberek, most hogy belevetettem magam ,sajnos későn,most már látom! Nem sokan dicsérik meg társai.
A win 10 egy mesterségesen rákényszerített " fos " az emberekre, az elején azért is volt ingyenes az átállás is.
Na mindegy ....... -
gaben88
őstag
válasz
Mercutio_ #4725 üzenetére
Tök világos, értem amit írtok. Csak az a fura, hogy az egyik modul magában nem hibázik, a másik igen, KIT-ben pedig szintén igen 3200-on CL16-on. Na, mind1, tegnap leadtam gariba, vizsgálják be, abból baja nem lesz a bátyámnak, aztán ennyi! :-) Majd írok mi lett! Ha nem, akkor marad a 2866 vagy 2933 ezzel a procival. Csak hát, ha már YT tele van 3200-as tesztekkel, akkor csak furdalta a dolog a kíváncsiságunkat.
(Igen, jó slot-ba tettük leírás szerint is.)
Más: Win 10-re plusz egy szavazat!!! Nem kell félni a változástól.
-
Rocko
tag
-
Rocko
tag
Van egy olyan sanda gyanúm, hogy még évekig hallgathatjuk ezt a win7 vonyítást, mint annó az oly csodás xp esetében...
-
miti5
tag
válasz
solfilo #4735 üzenetére
Hát ez a win10 egy nagy kaki fos akkor is gyerekek ,
.....tiszta kínai,áttekinthetetlen.....sok jót nem is hallottam róla,,kivéve aki mintapolgár és mindent megvesz hozzá ,progikat --játékokat---vríusírtót stb.....
Hát most szomorú lettem,mindenki ezt használja itt Ryzen 2400G alatt? -
2009-ben jelent meg a Win7. Jövő ilyenkor meg is szűnik a támogatása.
"Amikor a Microsoft 2009. október 22-én kiadta a Windows 7-et, elkötelezte magát amellett, hogy 10 évig terméktámogatást nyújt a rendszerhez. Ennek a 10 éves időszaknak a befejeződésekor a Microsoft megszünteti a Windows 7 támogatását, hogy újabb technológiák és nagyszerű új élmények támogatására tudja összpontosítani a befektetéseit. A Windows 7 támogatásának utolsó napja 2020. január 14. lesz. Ezt követően nem érhető majd el műszaki segítség a termékhez, és nem jelennek majd meg a PC védelmét elősegítő automatikus frissítések sem. A Microsoft azt javasolja, hogy mindenképpen térjen át a Windows 10-re 2020 januárja előtt, hogy elkerülhesse az olyan helyzeteket, amikor szervizre vagy támogatásra lenne szüksége, de az már nem érhető el."
-
Nincs hozzá Win7 támogatás. Mindent meg lehet hekkelni, de nem biztos, hogy érdemes. Mert utána meg ha instabil a cucc, az AMD meg a hardver van szidva.
Win7-es progi lehet hogy simán megy Win10 alatt kompatibilitási módban, ha nem, akkor meg elindítasz egy virtuális gépet, ha annyira fontos az a progi.
-
miti5
tag
Hello!
ryzen 5 2400G alá lehet win7-t installálni? gigabite B450 aorus M lap.-----csak usb-ről fog menni a telepítés?és még ráadásul m.2 ssd-re szeretném
...köszönöm!
-
Vartanus
őstag
válasz
SunMount3r #4728 üzenetére
Ahogy láttam mindenkinél Chrome böngésző esetén van ez a jelenség. Talán érdemes lenne Firefox-szal vagy Operával letesztelni.
-
Tomee0112
újonc
2400g, tuning nélkül, igp tuning nélkül.
Gigabyte b350 gaming 3
2*4gb hyperx predator 3000mhz (XMP 3000mhz)
minden játék eldöcög, közepes-magas beállításokkal 30-50 fps között. játékfüggő. Odyssey pl med-high beállításokon, (víz tükröződés ultra 30-35 fps)
soha nem teszteltem memtestel, prime95-el. Ezek szerintem semmit nem érnek. Ha baj van, terhelés, játék render alatt kijön a hiba nem egyszer.
Gyári hűtőt használok, soha nem haladta meg a 65 fokot.
imádom ezt a procit
dvga-val meg még jobb lesz
Annyi a bajom h chrome alatt youtube közben sokszor kapok zöld képernyőt 1-2 másodpercre, de ha frissítem az oldalt, megszűnik ez a jelenség. ahogy olvastam ez népbetegség, majd dvga megoldja -
Rocko
tag
Biztos, hogy jó slotban vannak a modulok? Lúzermanuált érdemes áttanulmányozni.
Megy az XMP nem kell találgatni vagy rémeket látni. -
-
kireka
tag
válasz
gaben88 #4723 üzenetére
sajna gyenge a memóriavezérlő a prociban, 3466 fölött nem igazán megy semmivel, 3200 is is fürge neki, mondom és aki 3333-on hajtja a ramokat
Ettől függetlenül nem kellene ilyen látványos különgségnek lennie kit -en belül.
időzitésen is probálhatsz lazítani -erős az a cl 16- ddr és soc feszültség emelés mellett, az nem akkora érvégás a vga teljesítményben frekvencia viszont kell a max.
Persze ez az egész csak igp-s játék esetén számít, akkor is leginkább ha az igp is húzva van.miti5: ha nincs xmp profil aktiválva nálam csak alap 2133-on ketyeg... és sok embernek megy alapon a userbenchmark alapján...gyorsabb ramot is lehet alacsonyabb frekin járatni, vagy lassabat tuningolni, de általában a gyorsabbat egyszerűbb lejjebb venni. És célszerú kifacsarni a ram-ot a még húzás nélküli 2200g.nél sem árt a 2933. pl a 2666 cl15 -nek egy kívánatos beállítás lehet a 2933 cl16 és akkor máris páros a cl.
-
gaben88
őstag
válasz
Mercutio_ #4722 üzenetére
Letezne, hogy az egyiknek nem eleg a 1.35V? Dehat akkor nem teljesiti az igerteket, igy akkor a termek hibas, nem? Amugy 2866-on KIT-ben okes volt a dolog, ugy nem dobott hibat az aida stressz teszt! Csak ahogy irtam, 3200MHz-n DC-ben es single-ben is csak az egyik RAM-nal.
-
gaben88
őstag
Itt van batyam gepe es most olyan tesztet nyomtam, minden auton, xmp profil 1-el (3200mhz, cl16) Aida64 stressz teszt es az a erdekes, hogy egyik memoriaval aida64 hardware failure detected-et dob, a masikkal nem. Akkor lehet, hogy kifogott egy rossz memoriat?
-
miti5
tag
Hello!
Kérdésem az lenne ,hogy egy gigabyte B450 aorus m lapba melyik memória lenne "jobb" : mindkettő kingston HX426C15FBK2/8 vagy a predator HX432C16PB3K2/8
- illetve h van-e értelme a 3200Mhz--nek?
Úgy olvastam ,h ez az alaplap csak OC-n tudja a 3200Mhz-t?--akkor tuning ,húzás nélkül mennyin fog üzemelni?- a másik rammal (2667Mhz) meg az a bajom : cl15-ös,azt olvastam itt,a páratlan CL nem túl előnyös.
Köszi! -
Rocko
tag
válasz
SunMount3r #4715 üzenetére
Írj a supportnak. Biztos megvan az oka.
Amúgy alixpresszen 1$-os tétel egy ilyen madzag. Sőt, akár számtech boltban is fellelhető. Bontottan akár ingyen hozzád vágják. -
Rocko
tag
válasz
SunMount3r #4708 üzenetére
-
SunMount3r
nagyúr
válasz
tzsolesz #4709 üzenetére
Nekem is úgy van most 2 winyó és 1 egér osztozik 1 port-on, gond nincs vele, de ugye ha egyszerre vannak használatban a winyók, akkor ugye megoszlik a sávszél. De lehet rá kötni akár 7 winyót is HUB-tól függően. Meg sok függ attól, hogy milyen USB vezérlő van a lapon és hogy milyen van a HUB-ban... Pl. ez már elég minőségi, de ez is vagy +10K.
-
tzsolesz
nagyúr
válasz
SunMount3r #4708 üzenetére
Lehet kapni ilyen USB elosztókat, mondjuk nem tudom azok hogy működnek.....
-
gaben88
őstag
válasz
malnabokor #4691 üzenetére
Ez ugyebár csak tipp és a múltból való következtetés, de egy 2200G/2400G elégnek kell lennie 5 év múlva is, 16GB RAM-mal és frankó SSD-vel. Programindítást is szerintem ezek határozzák meg leginkább ilyen Windows és Office "szinten".
-
Rocko
tag
Az Auros M GPU VRM hűtés gondok után, ha újra kéne választanom, biztos valami olyan lapot néznék, ahol van borda az összes FET-en.
Talán az ASrock-ot válaszanám, mert azon 2 m.2 slot van.
Az MSI akármennyire is sztárolva van ocsmány, ízléstelen és bazári a megjelenése.Elvégre, ha már ilyen egyszerűen tuningolható ez a processzor minden része, akkor joggal várná el az ember, hogy ne legyenek tápellátásbeli gondok a nemlétező hűtésből kifolyólag.
Az Auros a VRM hűtést helyett az SSD-re ad egy bordát.
Az Ánusz TUF B450-PLUS GAMING lapnak is van hűtése mindenhol. Szóval beillik az alábbi listába.
-
pubyy
tag
Végre materializálódik....
[link] -
palfitom
félisten
válasz
malnabokor #4701 üzenetére
Erre egyszerű is a válasz, meg nem is.
Ha azt nézed, hogy egy 5-6 évvel ezelőtti (pl. i5-4670) konfig, SSD-vel megfelelően gyors-e egy irodai felhasználásra, akkor szerintem a válasz egyértelműen igen. Ha nem fordul nagyot a világ, akkor 5 év múlva, egy mai modern platform (2200G, 2400G) is ugyanúgy jó lesz.
Viszont nem tudni, hogy hova fognak fejlődni a szoftverek, ezért nehéz megjósolni, hogy mi lesz jó 5 év múlva. Időgéppel könnyebb lenne rá válaszolni...
Irodai feladatokra szvsz nem szükséges 6 mag, 12 szálas procira építkezni.solfilo
Szinte ugyanaz! -
válasz
malnabokor #4701 üzenetére
Irodai cuccokra évek múlva is elég lesz egy i3-8100 vagy Ryzen 5 2400G, főleg utóbbi a +4 szál miatt. Most, hogy egyre gyakoribb a gépekben a 4-nél több mag, lehet jól jönnek majd az extra szálak a prociban, de persze ez csak tipp.
Pattogósságot, programindulás és társait főleg az SSD segíti, az mindenképp kell a gépbe. Nem hinném, hogy egy 8 magos procival érezhetően gyorsabb lenne a rendszer irodai melóra, szóval maradnék a 2400G-nél.Tartósságra egy példa, kb 5-6 éve jelent meg a Haswell, irodai programok futtatására ma is elég egy i3-4130, és ez még csak 2 magos, 4 szálas. Szóval ennyi időt egy i3-8100 / Ryzen 5 2400G is kibír szerintem.
Kb 5 éves anyám A8-7600-as gépe, van benne SSD, meg 2*4GB RAM, jó pattogós az is, pedig már megjelenéskor sem volt egy erőmű ugye, egy i3 is megverte, főleg egy szálon.
(#4703) palfitom:
-
malnabokor
senior tag
válasz
malnabokor #4691 üzenetére
Elnézést kérek, hogy visszalinkelem, ehhez a témához van valamilyen tanácsotok, vagy ha nem ide tartozik, melyik topikban találhatok releváns választ?
Új hozzászólás Aktív témák
- Tényleg helyettem elpakol ez a porszívó? - Roborock Saros Z70 teszt
- Tudományos Pandémia Klub
- Mini-ITX
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Milyen széket vegyek?
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Milyen autót vegyek?
- Kínai kézbe kerül a MediaMarkt áruházak tulajdonosa
- Milyen TV-t vegyek?
- További aktív témák...
- Intel Core i9-14900KF 24-Core 3.2GHz LGA1700 Box (36M Cache, up to 6.00 GHz) Processzor! BeszámítOK
- Intel Core i7 9700T - 35W TDP - Eladó!
- Intel Core i7 10700 - 4.9 GHz - 8mag/16szál - Eladó!
- Intel Core i5 13400F - 4.6 GHz - 10mag/16szál - Új, 1 év garancia - Eladó!
- Intel Core I9 14900K - 24mag/32szál - Új, 1 év garancia - Eladó!
- Olcsó Notebook! Dell Latitude E7280! I5 7300U / 8GB DDR4 / 256GB SSD!
- Telefon felváráslás!! Xiaomi Redmi Note 11, Xiaomi Redmi Note 11 Pro, Xiaomi 11 Lite
- LG OLED & OLED evo Televíziók -30%
- Apple Watch SE 2 44mm, Újszerű, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! ASUS TUF A620M R5 7600X 32GB DDR5 1TB SSD RX 6700 XT 12GB ZALMAN I3 NEO A-Data 750W
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest