-
PROHARDVER!
AMD Radeon™ RX Vega 64 / 56 Téma összefoglaló !
Új hozzászólás Aktív témák
-
Gerr'y
senior tag
-
törölt tag
Remélem olvassátok a mestert
"A másik probléma a Polarisszal, hogy nincs benne rapid packed math, ami az egyik leginkább nyomott fícsőr a játékfejlesztők oldalán. Az Ubisoft (Dunia, Snowdrop), a Bethesda (ID tech), az EA (Frostbite), a Rebellion (ASURA), a Croteam (Serious Engine), a Flying Wild Hog (Road Hog Engine) támogatja, illetve támogatni fogja.
Az új Frostbite-ban látszik is, hogy mennyire jól működik ez a Battlefield V-ben. A mostani DX11-es módban a Vega 64 ott van a GTX 1080 Ti nyakán. És ez ugye még csak a high beállítás, aminek a VRAM igénye az ultra mód fele" -
kvarc
tag
válasz
-Gabesz- #5093 üzenetére
Én Gigabyte és sapphire kártyákat néztem. Elméletben pont ugyan az keltet volna lennie, de a sapphire valahogy mindig feljebb tolta a GPU frekijét a Gigához képest. És ezt többször is megpróbáltuk ismerőssel. Nem igazán értettem az okát. 2 sapphire és 3 Giga kártyával próbáltuk ki és mindig ez lett az eredmény.
-
kago akira
tag
válasz
Mosqu!to #5089 üzenetére
No látom van itt kép zavar megint rendesen.
A fizikát nem vered át sehogy. Probálkozni lehet de jelen állás szerint hiába rossz a hatásfoka a kártyádnak mert x méretü a hütő felülete, attól még a kártya tdp-je 300. Teljesen mindegy hogy egy picsányi hütőd van ami 90 fokra felmelegszik és "ontja" a hőt. Vagy 12x nagyobb hütőfelületed, ami 12x nagyobb terfogatban 12x relativ alacsonyabb homersekletü levegöt állit elő. Összeadva az ugyan akkora hömérséklet változást eredményez. Persze, a te gpu-d igy lehet huvősebb ezeltal nem trotyol be es megtobbet turbozhat... Illetve lehet trükközni hogy légmentesen lezárod a házat de ugye elméletben ez azt jelentené jo szigeteléssel hogy nulla deltaT vel emelkedne a szobad homerseklete de a kártyád 200Hz en futna mert egy kazánt alakitottál ki.
Összegezve a hütésed lehet hatékonyabb de ezaltal nem lehet huvosebb is a szobád. Ameddig az elszalitott hőt a szobádban pakolod ki.
-
törölt tag
válasz
Mosqu!to #5089 üzenetére
Ennyibe kerül egy kit meg a b grade blokk, azt nem tudom miért az. 300 font meg az apró
Várj a varázslónál mennyi. Hát itt 63 ezerért volt az alphacool -
Mosqu!to
addikt
válasz
#45185024 #5088 üzenetére
Egy másik kártyát árultam, amikor volt egy raktársöprés akkor vettem mégegyet, de az már Hynix volt, nem ment annyira stabilan, mint a samsungos. Nem is ezt vizezném, hanem vennék egy ref 64-et, és arra gondotlam vizet, mert jelenelg a ref64-ek is jóval olcsóbbak, mint az AIO. Viszont a különbség továbbra sem elég nagy, hogy a külön vizet kifizessem (mondjuk a blokk áránál több a különbség... megint gondolkodóba estem
)
Alapvetően a hang nem szokott zavarni, az előző kártyám pl egy Zotac AMP! Extreme 1070 volt, ami max fordulaton sem volt hallható, valamint hőt sem nagyon termelt.
Ez a Pulse viszont brutál, durvább mint egy radiátor, ráadásul behallatszik a venti minden játékba (legalábbis 64 moddal OC-zve).
Mi lehet most reális ára egy AIO Vegának hvaprón, 2 év garival?
-
törölt tag
válasz
Mosqu!to #5086 üzenetére
Ja hogy Te vagy a Samsung memóriás Pulses
)
Hát azt tényleg nem hittem el mert egyetlenegy feljegyzést nem láttam róla hogy bárki is írta hogy létezne ilyen.
Te árultad a kártyát a piacon azt láttam is)
Nem akarunk meggyőzni, a pulset nem lehet vizezni !
Asust lehet (drágábban) MSIt lehet meg a refeket.
A víz nálad ugrott... miért ajánljuk be ha nem is lehet?
Nem akarunk meggyőzni hogy vegyél Vegát isten őrizz! Csak az volt furcsa hogy a hangról hirtelen a teljesítményre ugrottál ráadásul egyből két kártyával feljebb...
Amit javaslok neked hogy add el most a kártyád és aug 21 NV és AMD is tesz bejelentést
és akkor megveszed majd abból azt ami neked megfelelő teljesítményű.
Azt viszont fenntartom hogy a márkás 1080TI olyan 300-330 között van zötyögőset meg nem veszünk semmiből))
-
kvarc
tag
válasz
Mosqu!to #5086 üzenetére
Én 1080ti-ról váltottam Vega64LC-re (NVidia párti vagyok). Ha FPS-t nézem nem érte meg, de valahogy még is jobban szeretem a Vega-t. A képkocka szám kevesebb de érzésem szerint stabilabb. Ti is tud melegedni rendesen, persze a vega jobb ebben. NVidia-nál van CUDA ami még sokat nyom. Vizes Ti azért nem olcsobb mint egy LC Vega volt anno.
Új LC vega nem nagyon létezik tudtommal. A kérdés AMD vonalon maratsz például freesync miatt vagy váltasz. -
Mosqu!to
addikt
válasz
#45185024 #5085 üzenetére
Köszi a tippeket!
Még mindig enyém az egyetlen custom (Sapphire Pulse) 56, 64 biossal, amit anno sem hittél
Ahogy nézem, ezek az aftermarket vizes megoldások nem állnak meg olyan összegből, ami (nekem) megérné. Anno építettem teljes gépre kiterjedő vízhűtést, de aztán idővel kiderült, hogy vannak olyan hatékony léghűtők, amik kiváltják a vizes macerát. Ez alól talán egyetlen kivétel a Vega.
Győzzetek meg, miért van értelme egy 64LC-ért kifizetni magasabb összeget, mint egy 1080ti-ért?
-
törölt tag
válasz
Mosqu!to #5082 üzenetére
Ha most ref 56od van 64 biosszal, attól nem fogsz gyorsabb custom 56ot venni, Mivel azokon már nem samsung memória van, megint bemondtad a legolcsóbb kártyát és az ultimate csendességet várod N e eem
1. Nitro+LE 2.Nitro+
Vannak vizes megoldások EKWB é a legnormálisabb abból is a nikkeles nem oxidálódik ugye.
És akkor saját vízkört építesz (akár külső víztoronnyal is) EKnak van teljes Vega SETje is amiben minden benne van komplett.
De vannak más teljes megoldások is.AlphaCoolnak is van setje de van olyan is amiben magában a hűtőben van a vízszivattyú és gyorszáras módszerre egyszerúen hozzáértés nélkül összepattintod.
Kérdés mit szánsz a dologra, ezek a következő kártyáidhoz is jók lesznek de a vizes blokkot cserélni kell kártyánként.
Nincs új AIO kártya reffel együtt megszűnt, ami felbukkan az meg DRÁGAA
És ha átváltasz NVre akkor azt hiszed az 1080TI Gigabyte csendes lesz ?)
-
Mosqu!to
addikt
És mi tekinthető reális árnak egy új AIO kártyáért? Gyakrolatilag sehol nem találtam, egyedül az alzánál bukkant fel egy bontot 235 nettóért, de közben 1080ti-k már 200 alatt is vannak. Itt már erősen gondolkozóba estem, hogy inkább eladjam a freesync monitort, és egy simával, vagy gsync-essel átálljak NV-re.
-
Mosqu!to
addikt
Sziasztok!
A Vega 56/64 modom jól műküdik, azonban játék közben olyan hangos, hogy néha nem hallom a lépéseket a játékban, valmaint a gép olyan szintjen ontja a meleget, hogy komolyan diszkomfortos így üzemeltetni.
Van valami ultimate jó hűtés esetleg a custom Vega56-ra? (sapphire pulse)
A gyári 64 Liquid mennyivel jobb? Mennyire van hangja és mennyire melegszik? Esetleg van valami jobbféle vízhűtés a ref 64-ekre?Köszi,
Mosqu!to -
Bossp
addikt
válasz
Plasticbomb #5060 üzenetére
Én XMR-Stakot hazsnálok mert ez egyszerre pöregti a procim is. p7 p6 letiltva gyári beállitások hbm 1100 Mhz igy pörög 1975 H/s-en. És tökéletesen hazsnálható mellette a gép de 7800-at lefoglal a Vramból
. Viszont alul feszelni nem tudom hiába próbálom mondjuk p6,p7 -et 1400/980mV-ra állitani és a HBM feszt 900-ra ugyanannyi marad a fesz max az orajel esik picit vissza és igy nagyon sokat fogyaszt
procival együtt 380 W falból.
-
Plasticbomb
addikt
A CF arrol szol, hogy ket vagy tobb kartya dolgozik ugyanazon a framen, a banya esetben meg mindegyik kartya megkapja ugyanazt a feladatot, es kulon kulon szamoljak, mennek a sajat vonalukon, s ki elobb talal, aranyat lel. Ez PoW mode, ennek az a problemaja, hogy az eselyed novelesehez tobb kartyan futtatva, nott az eselyed talalni, deigy tobb ugyanugy fogyaszto eszkozod is volt... Emiatt szoktak hirkent talalni, hogy a bitcoinhoz/ethereumhoz most ez vagy az az orszag altal fogyasztott mennyisegu energiat hasznaljak el az emberek. Ezen a PoS tud segiteni, viszont ott meg a problema az, hogy konnyebb centralizalni a halozatot, vagyis atvenni az uralmat, csak eleg coint kell megvenni. Masik oldalon meg csak eleg kartyat/szamitasi kapacitast kell kiallitanod, ami elvileg nehezebb. De ugyanezen okbol josolgatjak, hogy amint lesznek 200-250 qubites quantum szamitogepek, a jelenleg hasznalt crypto algoritmusok meg is dolnke. Ugyanis quantum szamitasban nincs szerepe a szamitasi kapacitasnak, hogy hany muveletet tudsz elvegezni adott ido alatt, mert a rendszer egybol a legoptimalisabb valaszt fogja vissza adni (sarkitok, erosen, de valami ilyesmi..)
-
Plasticbomb
addikt
válasz
#45185024 #5056 üzenetére
A HBCCvel inkabb az a problema, hogy ahol elkelhetne, ott nincs ami ismeri, ami meg ismeri, ott meg meg nem erdekes. 470-580 kategoriaban vannak 4 GB kartyak, ott van ertelme, VEGA56-64 masik szint, ode tobb memoriat szokas rakni. Kellenenek a kis VEGAk, hogy elterjedhessen, de kis vega csak "APU"ban letezik, egyenlore, es ott megint nincs ez a tudas hasznalva, a dedikalt VRAM hianya miatt.
Mit akarsz a MAC-al erteni? MAC-en nincs HBCC... Ott nem is tudod allitgatni a kartyat (csak kext "driver" buhera aran, az meg sokkal tobb nyug, mint hogy azzal szorakozz.
mGPUrol is szinte feleslegesen koptatjuk a szankat, amig vannak olyan cimek, amik ahelyett, hogy normalisan futnanak 4kba, 60 FPS folott (ami egyebkent megvan,amikor nem dobja el magat a jatek), hajlamosak meg FULLHD 120+FPSrol is bedroppolni 19 FPSre... Ugy, hogy csak a szokott kornyeken, a szokott farmolast folytatod, nincs valtozas... Egyik pillanatban 120 FPS szepen szalad, masik pillanatban diavetitiest nezel, es nem erted, hogy most mi a f@sz van... (subnautica. Elegem lett a WOTbol, es most ezzel szorakozom, mellesleg egy jo jatek, de vannak benne/vele problemak)
-
Plasticbomb
addikt
válasz
golya87 #5031 üzenetére
Cast-XMR epp annyit hagy szabadon, hogy 3-4 ablakot meg meg tudsz nyitni, ha csak konnyebb szoveg allomany, de amint ranyitsz meg valamit, egybol brutalisan beszagat a megjelenites, es esik a hashrate is...
Ahol meg csak 1850et megy, ott nezzetek at a gepet, mert el van valami cseszve. 2050h/set megy 1400-1100 bellitason...
-
törölt tag
Navi akkor fog jonni amikor a 7nmbol az EUV /ultraibolyalevilágitás/ tomegtermelésé válik elotte nem johet az ár miatt Addig drága a 7nm és csak szerverkártyáknak max vagy ilyen titán zséknek jo
A memoriaáraknál viszont tévedsz
Abban nem hogy drága lesz pont most volt hir hogy a Gddr6nál most duplázzák a gyártosorokat /tehát eddig visszafogták/ Viszont pont a magas GDDR6 ár miatt már nem számit annyira magasnak a HBM2 ára
Meg mig HBCC nélkul novelni kell /kellene csak nagyon drága ugye/ addig pont itt nem ennyire szivbevágo probléma és inkább az a fura hogy benne van egy olyan technologia ami MACon szerverben nagyon kell itt várja az elévulést hogy mukodhessen -
Dvix
senior tag
Ilyen árak mellett lassan arról kell beszéljünk, hogy mikor jön a Navi, hogy nyomjon valami árat lejebb
Mondjuk a memória árazását a Vegának az sem menti meg. ahhhhh
-
hajbel
addikt
Az nem a csodadriver miatt van (bár sokkal többet javulnak driverrel a radeonok), hanem a nagyobb sávszél és több memória miatt általában. Mivel az új játékoknak nagyobb a memóriaigénye általában. A crossfire és az SLI nem a gyártók miatt haldoklik, hanem sokkal inkább játékoldalról nem támogatják, a profitorientáltság miatt, mivel nagyon kis rétegnek van multi gpu-s rendszere.
-
törölt tag
hÚ
Nagyon gazdagok leszünk
Unikum lett a kártyánk szinte már Limited edition
ASUS Radeon RX Vega 64 AREZ-STRIX
Nem értem teljesen a történetet nem azt mondták hogy offolták a Partner programot? -
Bossp
addikt
Hát igen. Valös probléma főleg AMD-s újításoknál hogy évek kérdése mire a programozók rászánják maguk az újítások beépítésére. Persze ez nagyrészt a határidők és a pénzéhség hibája. Ott a az r9 290,390 ami az évek alatt rohadt sokat erősödött ahhoz képest hogy hol volt az akkori nvidia csucshoz képest szép lassan otthagyta teljesítményben... tisztáb látszik ha megnézel 2-3 évnyi ph-s tesztet ahol szerepelnek.
-
hajbel
addikt
A bánya pl. igen
Egybéként nagyon felbontás és beállításfüggő, hogy 95% vagy 10% a haszon belőle. Persze vannak olyan AAA címek is, amik egyáltalán nem támogatják.
-
törölt tag
Teljesen úgy értettem hogy rx 530 -as videókártyáról beszélsz
))
514.98 font a Nitró+ és itt még olcsóbb a hazaszállítás is. -
törölt tag
Légy Óvatos! GIGABYTE Radeon RX Vega56 Gaming OC - Hibás kártya.
Több ember jelentett hibás Gigabyte Vega 56 Gaming OC kártyát az elmúlt hónapokban. Úgy tűnik, hogy a Newegg és a Gigabyte blokkolja a negatív véleményeket (már van néhány, de sokan még sokan blokkoltak), és továbbra is eladják a kártyát anélkül, hogy elismerték volna a problémát.A Kártyáról az alábbiakat mesélték: túlmelegedési problémák, ventilátorproblémák és véletlenszerű összeomlások/ tárgyakat találtak a dobozban /
/.
- I personally purchased 3 of these cards with every single one hard crashing on all of my test benches after random intervals (all within a couple hours). Newegg is refusing to accept a returns even when they are clearly aware the cards have faults.A régiek még emlékszenek amikor napokig itt vitatkoztunk Szabival aki végig vitatkozta a 3 napot hogy ez milyen jó kis kártya és a Giga milyen minőségi... Ilyen amikor valaki NV oldalról véleményez és a márkahűség dominál... MSI armor is gyenge meg az Asus Dual is mindegy ki gyártja a kártyát kell nézni.
Ezt csak azért vágtam be hogy Ne csábuljatok el a 499 fontos 64 árnak... -
Hajdi
senior tag
A legújabb driverrel nem működik jól a hbcc, legalább is nálam problémás. BF1 random bezáródott, Rust pedig el sem indult. Amint kikapcsoltam megszűntek ezek az anomáliák.
(A Rust memoria írási probléma miatt be sem töltött, fsc /scannow, ramok visszavétele alapra, virtuális mem kézi beállítása... mindent eljátszottam mire rájöttem, hogy be van kapcsolva a hbcc)
-
Bossp
addikt
HBCC jelentés claymore és XMR stack hibázik vele túl magas oc-t jelez és 10% teljesítmény romlást ad
-
Dealer95
őstag
Remélem maradhat:
Ha valaki szeretne oc.uk-ról rendelni postafelezéssel velem, akkor dobjon privátot
Van pl. pár Vega FC blokk raktáron nekik épp -
-
törölt tag
Van kint piacon 185be FE most azzal mi van valami OCos fórumba nem néztetek utána nem lehet valahogy átflesselni 64re? Mert mint FE a 3 hónaponkénti gamer frissítéssel katasztrófa.
Azt kellene AMDnek kiadni 1200 HBMel 16 GB vega refresseket -
Tanisz
senior tag
Köszi, mindenhol nézelődök, de ugye elsősorban a boltokban, mivel még csak most szemezgetek vele és ha már ennyi pénzt kiadok jó lenne valami hivatalos garancia is hozzá
(#5020) Pepeeeee
Nem mondtam, hogy a legolcsóbbat akarom
Mint mondtam most kezdtem el nézegetni a kártyákat, eddig nem kísértem figyelemmel, hogy konkrét árfolyam mellett mennyibe kerülnek. Az tudtam, hogy kb 200 környékén van a 64 és alatt az 54, de úgy látszik tévedtem.Értem én ami mondasz, de nem mindegy, hogy 180e HUF valami vagy 230e HUF és elvileg ami a hűtés alatt van az ugyanaz. Arra irányult volna a kérdésem (lehet tudat alatt), hogy megéri-e 50e HUF-ot pl Nitro+ a Pulse-hoz képest. Mert a tesztekben a ref hűtéssel sem hevültek túl, igaz marha hangosak voltak mellé, de általában a ref hűtés nem a csendességről szól
Mert ha 10-15e HUF lenne a különbség azt mondja az ember, hogy egye fene
Nem az anyagi részével van a gondom, most is megvehetném a kártyát, ha akarom, vagy akár kettőt is, szerencsére nincsenek anyagi jellegű gondjaim.
Csak szerintem jó ha az ember nem "ész" nélkül dobálja ki a pénzt az ablakon
Bár lehet ez csak én vagyok -
Bossp
addikt
-
golya87
őstag
-
Bossp
addikt
HBCC on or off?!
-
törölt tag
-
törölt tag
Sokan csinálják azt hogy a visszaküldött kártyákat a cég saját nevesített ragasztójával újra ragasztja és amikor vágod fel nem tudod megmondani hogy az alatta levő fóliát nem most vágtad e fel.
A ventiken szokott lenni porzáró matrica, meg az a legjobb része az brand new termék felbontásának -
törölt tag
Mit nevezünk soknak?
PH-s teszt: így a Vega 56 70 °C-os, míg a Vega 64 73 °C-os csúcshőmérsékletet ért el.
Az hogy a legolcsóbbat akarod és elvárod a leghűvösebb és halkabb működést még sose vált be
A 64 ára nehezebben rázódik vissza mivel Európában a kártyák bányászteljesítményének megfelelően csökkentek vissza az árak. Abu már két háromszoros árakat vizionál (1000-1500dollár) a jelenlegi leakseknek megfelelően a memória 2 3 szoros emelkedése miatt az új generációnak...
Kínában már bukóban a bánya ez NVnek sokba fog kerülni,
Le kell csapni a piacon a jó ajánlatokra ennyi, vagy megkérdezed itt jó e az az ajánlat és itt a tulaja majd azt mondja jóóó)
bájdövéj a 499 fontos vega 64 az miért drága Far Cry 5-el?
499 dollár volt a MRSP ára ami EUba 499 euroba jött be
Az 184.131 ft ha neked az ár számít csak akkor vedd meg és majd szívesen hallgatjuk a tapasztalataidat))
-
Usery
tag
Nitro+ 64 -es nagyon erős hűtéssel van ellátva. Tuningolva sincs 60 fok. [link] Itt a memória volt húzva.
És volt egy másik tuning tesztem is, ott GPU órajel emelés volt a cél. [link] Konklúzió: a lehető legnagyobb teljesítményt kipréselve se volt a GPU 59 felett, de inkább alatta jóval. Itt persze nagyon zajos volt, de nem a csend volt a cél, hanem az, hogy megnézem 460 wattos falból felvett teljesítménynél hány fokos.
Érdekes módon a HBM / POWER mérések "kissé" pontatlanná váltak, pedig nem is az volt szénné húzva a memória. A chip itt 300 wattot vagy a felett kicsit kapott, ha tud egyáltalán ráadni annyit. Szépen le van korlátozva biosban.
A kártya alapból passzív módban van. Ha nem játszol, nem mennek a ventik.
Egy igazi prémium cucc.
A PowerColor Radeon RX VEGA 64 Red Devil az, amin ekkora hűtést láttam, de ahogy nézem most már nem is lehet kapni.
64 -esbe az ASUS Radeon RX VEGA64 OC [link] olcsóbb egy kicsit. Nitro+ volt 222.000 is. Én 226 ért vettem akkor Aqua-nál. Az első olyan vgám, amin fólia is volt. Szerintem korábban átbaxtak. -
Bossp
addikt
Mindig nézz körül itt Haprón! Én 180-ért fogtam ki egy Nitro+-t ráadásul 64-et!
én 55 C körül tartom így is brutál halk a refhez képest. De jól belőve 65-70 körül tartva játék közben Szinte némán megúszod legalábbis a Nitro+-al.
Én is most váltok Wqhd freesyncre ezért cseréltem le erre a 1070-et olcsón megúsztam
-
Tanisz
senior tag
Köszi szépen, igen, jobban szétnézve, azok után, hogy írtad kb ezek vannak a piacon, ha épp lehet kapni
(#5015) Pepeeeee Köszönöm Neked is
Hát őszintén, azt hittem 180e HUF környékén meg lehet ezt úszni, de nézve az árakat, nem vagyok már ebben olyan biztos
Konkurenciát azért sem nézeget, mert FreeSync WQHD monitorom van és ki szeretném használni az előnyeit
Igaz a 480X is jól teszi a dolgát, csak gondoltam tervezek a jövőre, hogy 2-3 évig ne kelljen VGA-t cserélni. Egész jó áron el lehetne passzolni a mostanit, kb ugyanannyit hozzácsapnék és lenne egy jóval erősebb VGA-m.
A Nitro+ annyival jobb hűtés mint a többi, hogy ennyi extra pénzt megérjen?
Láma kérdés, de a Vega 56 nagyon forrófejű kártya resztekből nem úgy láttam, hogy gond lenne a melegedéssel?!
-
törölt tag
Ajánlott kártyák: Egyéni vélemény ,nincs kőbe vésve de na....
Vega 64:
1. Sapphire Nitro+ LE
2..Sapphire Nitro+
3. Red Devil (Powercolor) & Asus StrixVega 56
1. Sapphire Nitro+ LE
2..Sapphire Nitro+
3. Red Devil (Powercolor) & Asus Strix
A következő három kártya az átfújásos olcsó de jónak mondható
4. XFX Double & Sapphire Pulse & Red DragonNem ajánlott Gigabyte ,Nano (powercolor) , MSI csak vizezésre.
Nem várható a következő 3 hónapban új kártya egyik oldalról sem.
Úgy értem AMD NV SAMSUNG INTEL -
Tanisz
senior tag
Sziasztok,
Csak érdeklődnék, informálódnék.
Elgondolkodtam, hogy az MSI Radeon RX 480 GAMING X 8G kártyámat lecserélem egy Vega 56-ra.
Kérdésem az lenne, hogy melyik gyártó custom kártyáját ajánlanátok?
A lényeg, hogy nagyon halk legyen a kártya terhelés alatt is (amennyire lehet).
Az MSI-vel nagyon megvagyok elégedve, jól teszi a dolgát hűtés és zaj tekintetébenTudom Vega-k terén nem nagy a felhozatal a piacon, én személy szerint Azus és Sapphire kártyákat láttam csak
Valamint az adatlapon is megtalálható táp az adott konfigurációval elbírná-e a Vega 56-ot?
ASUS PRIME X370-PRO
AMD Ryzen 7 1800X
MSI Radeon RX 480 GAMING X 8G
BeQuiet! Dark Power 650WAzért is teszem offba, mert még csak "játszadozom" a gondolattal
Segítségeteket előre is köszönöm!
-
Bossp
addikt
Srácok arra van ötletek hogy ezt a jelenséget mi okozza?
Mióta Vegám van és nagyon sok a fekete a Monitoron lényegében kikapcsol illetve kinyomja a ledeket. Ha már egy picit színesebb visszajön. pl ha Witcherben meghalok full fekete a háttér és csak a menü jön elő hogy mi legyen nem látom mert elsötétül. És néha film nézés közben is egy pillanatra ha nagyon sok a fekete. (lehet a monitorom haldoklik? még 1070-nel nemrég felhúztam 60Hz-ről 74-re annyit bírt egy két hétig úgy használtam).
-
törölt tag
válasz
SZKEBE75 #5007 üzenetére
Nincs olyan hogy Vega 54 ezért előbb azt döntsd el hogy 56 vagy 64.
A legolcsóbb 56 170-180 között van 64nél meg
499 font a Gigabyte 64 ezt nem ajánljulk !
a többinél a Devik jön a listán 529 fontért
56-ból azért van több tipus RedDragon, XFX Double, Pulse mert az 5-10% teljesítménykülönbség miatt kisebb hűtés is elég rájuk. Teljesítményre nézzél egy összehasonlítótesztet.
Van kint piacon most is 190ben 64 nem mondjuk meg kinek
Asus Devil Sapphire mehet 64ben.
Giga MSI nem ajánlott -
SZKEBE75
senior tag
-
SZKEBE75
senior tag
Szevasztok,
Váltanék RX 580-ról Vega54-re.Mekkora valós gyorsulásra számíthatok 1440p-ben?
Felhasználási terület: játék R6,és filmnézés/Madvr/
Tudom hogy sok teszt van a neten,de én első kézből szeretném tudni.
Melyik tipus lenne ajánlott?Legyen nagyon csendes. -
Bossp
addikt
válasz
Plasticbomb #5001 üzenetére
vagy két alulfeszelt Vega mag egy kártyán? dx12-ben már úgy is megy a multi gpu...
egyébként érdekes eredmények Superposition Benchmarkal:
Default: 4554
Default +50% power limit: 4640
Default +50% pl hbm 1100: 4738
default 1630Mhz-nél 1200 helyett
1150mV: 3990 (itt mindössze 1300 körül tudott boostolni)
def +50% pl 1150 mV: 4490
lehet mégsem minden esetben jó az alulfeszelés vagy csak a SP ilyen?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Elektromos autók - motorok
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- sziku69: Szólánc.
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- PlayStation 5
- Milyen egeret válasszak?
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! ASUS B460M i7 10700 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1080Ti 11GB KOLINK Observatory TG TT 600W
- Samsung Galaxy A8 2018 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RX 7700 XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Microsoft XBOX One S 1TB játékkonzol extra kontrollerrel garanciával hibátlan működéssel
- Samsung Galaxy Z Flip 5 256GB,Újszerű,Adatkabel,12 hónap garanciával
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest