-
PROHARDVER!
AMD Radeon™ RX Vega 64 / 56 Téma összefoglaló !
Új hozzászólás Aktív témák
-
AtHoS
nagyúr
Vizuálisan hátha jobban érthető mit írtam
chopin42
Az lehet, de az 1 hosszú - 3 rövid BIOS BEEP Code memória hibát jelez és nem VGA-t
Nálam pl. a legfelső PCI-E slotba rakva a VEGA-t nem indult be a gép, míg az alatta levőben átrakva pedig pöccre indul, azóta is ott figyel, szerencsére gond nélkül
Amúgy milyen táppal hajtod a gépet? Lehet az adta meg magát? Vagy csak lezárta magát túlterhelés miatt, ilyenkor teljes áramtalanítás is kellhet az élesztéshez
-
AtHoS
nagyúr
válasz
chopin42 #7791 üzenetére
"Az eredeti IBM hibakódok
Végezetül egy kis történelmi visszatekintés. Valószínűleg nem sokunknak lesz rá szüksége.1 hosszú, 3 rövid sípszó: videokártya hiba (EGA"
Na ezzel nem kell foglalkoznod, viszont ezzel igen:
"American Megatrends Inc. (AMI) BIOS
1 hosszú, 3 rövid sípszó: memória hiba - Jellemzően egy nem megfelelően behelyezett memóriamodul okozza."
Nyomj egy BIOS RESET-et, ha már úgy látod semmi se segít
-
chopin42
őstag
válasz
Walter_White #7793 üzenetére
Másik biosnál ugyanez, most várok, hátha csak túl meleg (ugye a kombustro elképesztő áramfelvételt nyom, lehet, a hotspot túlmelegedett és lekapcsolt, legalábbis ebben reménykedem...
Égett szag egyébként nincs, semennyire, indításnál is állnak a ventik, csak a pulse felirat világít. Közben jut eszembe, van +50% power limit is, ami 360w, és ha felnyomta odáig, abból lehetnek bajok...komolyan meghülyülök... -
zzola
titán
Most húztam újra a WIN-t. Felment a legfrisseb driver, erre jelez, hogy van újabb!
Fsznak nem tudja kitenni az AMD a legújabb buildet! -
chopin42
őstag
ÚR ISTEN! Megöltem volna a vgat? sapphire pluse 56 nitro 64 biossal.
Egy napja tesztelem, a legmagasabb fesz 1090 mv, a legmagasabb beállított órajel p7nél 1647, hbm 1100, vfloor 1000mw, fan curve gyári, végigteszteltem firestrike extreme bench, superposition, dagger of xian órákig, valley, heaven, shadow of the tom raider, deus ex stb...és gond nélkül ment minden, hotspot megállt 90 fok körül, gpu hbm 71 74 körül, fogyasztás MAX 200w.
Most elindítottam az msi kombustrost, elindult a teszt, majd lefagyott. Gépet újraindítom, 1 hosszú, 3 rövid sípolás és azóta NEM ÉRZÉKELI A VGA-t
Többször peóbáltam, még agyári fesz értékek sincsenek meg, megsütöttem valamit, vagy ez az emeregcy shutdom a hotspot miatt, vagy mi a rák?
Ha ez most megdöglött, akkor nem tudom mit csinálok...Valaki tapasztalt ilyet? -
AtHoS
nagyúr
Radeon Software Adrenalin 2019 Edition 18.12.3 Highlights
Fixed Issues
- Fan speed gauge in Radeon WattMan may sometimes overfill.
- Memory clocks on Radeon RX Vega series graphics products may become locked at 800Mhz.
- Game profiles with custom fan settings may sometimes remain even after closing a game.
- The game streaming tab may be missing in Radeon Settings when Radeon Software Adrenalin 2019 Edition is installed twice on a system.
- Radeon ReLive for VR may experience minor corruption for a few seconds immediately after connecting a headset.
- Auto tuning controls are not displaying their warning message in Radeon Overlay.
- Custom values for the sampling interval slider in the performance metrics feature may fail to enable.
- Radeon Settings may sometimes list a previously installed driver version even after driver successfully upgrading.
- Apply and Done buttons may sometimes overlap in Radeon Settings or Radeon Overlay.Known Issues
- Some systems running multiple displays may experience mouse lag when at least one display is enabled but powered off.
- Uninstalling Radeon Software may fail to remove Radeon Settings.
- Zero RPM may fail to enable/disable correctly when switching between manual and automatic fan controls.
- Upgrade Advisor may intermittently fail to detect games and provide compatibility recommendations.
- A port 58888 already in use error message may be observed when AMD Link Server was disabled while an IOS device client was connected.
- Radeon Overlay’s new in overlay video player may experience smoothness issues while adjusting the playback slider.
- Scene Editor may have issues with scrolling when many elements are added to a scene.
- Custom settings in Radeon WattMan may sometimes fail to apply on Radeon RX Vega series graphics products. -
Peddy789
őstag
Nah en ma visszakuldtem a strix vega64et.
meg nem dontotem el berendelem e a masik boltbol ugyanezt 450 euroert, de sok ertelme nem volt megtartani mivel 500ert vettem, igy megerte elni a 30napos visszakuldesi joggal.
Nemtudom hogy erdemes e kivarnom az rx480al meg egy haromnegyed evet, hogy jojjon valami ujitas amd fronton ami lenyomja az arakat... Vagy okis pont ugy fognak arazni mint nvidia, +30% teljesitmeny siman +30% ar..
-
chopin42
őstag
Szevasztok! Finomhangolgatom egy ideje a pulse vega 56-ot, és most értem a hbm-hez. Mivel érdemes stresszelni, hogy kijöjjön a hiba? Játékok előtt, természetesen, hogy kapjak egy alap eredményt. Köszönöm!
-
válasz
SzlobiG #7783 üzenetére
Csak a bios lesz ugyanaz, a kártya nem. Nem lesz benne több végrehajtó. Az annyit jelent, hogy a memóriát jobban lehet tuningolni, nem limitál, és a fogyasztási keret is szabadabban kezelhető. A fogyikeret bőven elég gyárilag is, szóval a valós nyereség a memórián van.
Viszont fontos megjegyezni, hogy csak Samsung memóriás V56-ra lehet feltenni a V64 bios-t, mert az összes 64 Samsung memóriás. Hogy melyik V56 Samsungos? Bármelyik lehet az. Rögtön megtudod, amint beteszed, és lefuttatsz egy GPU-Z-t
-
SzlobiG
félisten
Sziasztok.
Olvasgatom, hogy a Vega 56-ra rá lehet tenni a 64-es bios-t. Ez bármelyik verzióra igaz? (custom,ref)
Van így értelme megvenni a drágább Vega 64-et, vagy nem, mivel ugyanazt kapjuk a bios felrakás után?
-
zzola
titán
válasz
micafighter #7780 üzenetére
Nekem 1809-es win10-zel is csinálja...
-
micafighter
nagyúr
Lehet a telepítőd régi. Én elég sokszor telepítettem most az elmúlt 2 hónapban legújabb win10 telepitovel vegas gépeket, sose volt ilyen gondom. LAN kábel már telepítéskor a gépben volt. Annyi hogy mindig a legfrissebb win telepítőt használom, a bugos (visszavont) Windows frisseteseket lehetoleg skipelve.
-
Chalez
őstag
-
zseko
veterán
Ilyen volt NV kártyával is mikor ismerősnél telepítettük a win-t, ott is amint felment a win-es vga driver, annyi is lett a történetnek, csak fekete kijelző. Bár nem vagyok benne biztos, hogy csak a win-es driver csinálta, valamelyik akkori sajátjával is mintha így lett volna. Egy régebbi kellett hozzá, hogy jó legyen.
-
arnoldito
senior tag
Hali!
Sikerült beszerezni egy Sapphire Vega 64 Nitro+ LE. Most mellé vágtam egy 2700x procit, ami 4100mhz megy, így első neki futásra semmivel nem tud többet a Vega, mint az 1600x@4Ghz tudott. Mondjuk 2k-ban játszom.(Ezt csak érdekesség képpen írom.) Olyan kérdés, hogy van e valami frankó monitorozó progi mint pl Afterburn+Rivatuner kombó, ami jó vegan? Mert a gyári, finoman szólva is gagyi. Köszi a segítséget. -
Plasticbomb
addikt
Vedd ki a VEGA-t. kosd a moncsit az alaplapi CPU-IGP kimenetre, dduval gyalulj le minden drivert, majd tedd fel a megfelelo frisset. Ha azzal is csinalja, akkor egyel regebbit.
Illetve megnezheted, hogy megy-e VEGA kivetel nelkul is, csak UEFIben allitsd at a default graphicsot PCIErol CPU/IGPre.
-
Egy kis OC játékteszt Vega 56 Pulse kártyán, különösebb mögöttes jelentés nélkül. Minden játék 2,5k-ban max beállításnál, a tesztprogramok full alapon.
alapon --> alap + auto UV --> V64 bios + kézi OC
Talos Principle (Vulkan)
120,3 -(+1,1%)->121,6 -(+11,0%)-> 135,0 (+12,2%)Talos Principle (DX11)
125,8 -(+1,4%)-> 127,5 -(+9,8%)-> 140,0 (+11,3%)GTA V (DX11)
82,9 -(+1,2%)-> 83,9 -(+1,5%)-> 85,2 (+2,8%) (procilimit? i5-8400)AC Origins (DX11)
6510(56) -(+4,2%)-> 6784(57) -(+6,8%)-> 7243(61) (+11,3%)Hitman (DX12)
97,8 -(+1,1%)-> 98,9 -(+6,6%)-> 105,4 (+7,8%)Hitman (DX11)
89,6 -(+0,6%)-> 90,1 -(+4,6%)-> 94,2 (+5,1%)Superposition (1080p medium)
13225 -(+1,2%)-> 13378 -(+8,7%)-> 14538 (+9,9%)3DMark (Firestrike GS)
21506 -(+1,3%)-> 21791 -(+9,9%)-> 23941 (+11,3%) -
Chalez
őstag
Sziasztok!
Lenne estleg lehetőségem valakinél egy Vega 56 Sapphire Pulse karit kipróbálni? Pár napja win reinstall volt, addig ment minden szépen, de ott eldobta magát, lement a monitor power savingba, azóta raktam még pár wint, kipróbáltam másik monitorral, de random eldobja magát a win betöltődése előtt, amikor a kék kis ablakokról a desktopra váltana. Néha meg rendesen betöltődik a win, mintha misem történne... Ilyen képeket készítettem az esetekről:
-
Nokedli
tag
válasz
Cyberboy42 #7755 üzenetére
Ès mivel, mikkel tesztelted ki az 1130 mV stabil állapotot? Csak azért kérdezem, hogy én is meggyőződhessek róla, hogy teljesen stabil a kártya. Mostanában Rainbow6Siege-ezek, ott nincs gond.
-
zseko
veterán
válasz
jimmy74 #7760 üzenetére
Én is az OCUK-ról vettem, abszolút megérte. Még 4K-ban is a 40+fps is szinte mindig megvan még ezzel a gyenge procimmal is. Sőt, a BFV emiatt nálam csak 4K-ban volt játszható.
Reggelente pedig csak elindítok egy jó kis játékot, és már élvezem is a meleget a lábamnál amíg fel nem fűt a kazánha esetleg valakinek ez is szempont
Viccet félretéve, nem bántam meg a vásárlását. -
Bib
őstag
válasz
jimmy74 #7760 üzenetére
Én is megrendeltem, kíváncsi vagyok. Utoljára réges régen volt valami ati radeon 8500-am a geforce ti 4200 előtt vagy után
Totál kínai nekem ez az alulfeszelés, tuning, wattman meg ilyen -olyan biosok.Van valami magyar tutorial? Vagy minimal tuninghoz, optimalizáláshoz mit kell tenni? -
jimmy74
őstag
Sziasztok.
[ez a vega 56] eléggé olcsó (bár csak alzába annyi)a többi típushoz képest.
Véleményetek? -
AtHoS
nagyúr
válasz
Cruiserke #7750 üzenetére
"de csak Nitro+ szeretnék a magasabb fogyasztási limit miatt"
Már nem azért, de 2 féle Nitro+ BIOS van fent Techpowerup-on 240W és 264W power limites. A Liquid verzió limitje szintén 264W
A Liquid verzió BIOS-a gond nélkül flesselhető, míg a Nitro+ -ra nem esküdnék meg, hogy felmegy.
Te viszont milyen extra limites Nitro+ BIOS-al találkoztál ami ezt még űbereli? -
Xelo
addikt
üdv mindenkinek, én is csatlakoztam a klubbhoz. egy kérdésem lenne: mi a jele annak ha a hbm memória túl van húzva? nincs tapasztalatom vegákkal ezért kérdem. szemetel, grafikai hibákat okoz, vagy fagyást? esetleg valami más amire figyelni kéne?
-
chopin42
őstag
válasz
Nokedli #7753 üzenetére
Ha hw infóval méritek, kb 20-30 mhz difi van a beállított és a mért érték között mindig. Gpu-z nél is. A beállított feszültségnél is kevesebbet mutat mindeközben kb 0.05 mv-al. Konstans. [link] Ebben a videóban elmagyarázza, én is ezt tapasztalom. Még folyamatban van a kitesztelés, de tegnap este próbálgattam néhány órát, és végig ezt tapasztaltam.
Hogy ez bug, vagy tényleges, az nem egyértelmű, de a beállított feszültség sem tetőzik, és a különbség állandó, szóval mérési hibának tűnik... -
Nokedli
tag
válasz
Cyberboy42 #7752 üzenetére
Neked milyen kártyád van? Nekem 1050 mV-al felboostol ~1620 MHz-ig (1652-re van állítva nekem is) és eddig még egy játékban sem fagyott ki.
-
Cyberboy42
senior tag
válasz
Peddy789 #7744 üzenetére
Mondok jobbat. Nálam is ujgye firestrike meglesz 1050mV-al, de a tejlesen stabil állapothoz 1130mV -ra van szükségem! Ugyanakkor, ha megtalálod azt a kevés undervoltot is amit bír, akkor a Boost órajelet is könnyeben eléri, illetve megközelíti. És ez nem csak firestrike-ban hoz több pontot, hanem konkrétan fps-t játékokban is, ugyanis én kokrétan az fps-eket szoktam kimérni, lehetőleg játékban, vagy mondjuk superposition játék részében ahol csak ott járkálsz és nézel ki a fejedből
persze meg kell támogatni a kértyát a power limit kitolásával is, úgy hoz csak igazán fpst-.
Megfigyeltem hogy nagyjából 280-300 wattig képes még több fps-t kisajtolni, az felett már a kártya inkább csak "elégeti" az áramot. Persze ekkora teljesítmény leadást már meg kell hűteni, különben jön a throttling.
ami érdekes még nálam hogy pl. 1140mV-al képes vagyok a boost órajelet 1652-re állítani, amit persze nagyjából soha nem ér el, ugyanakkor így hozza a kártya a maximumát, mert próbáltam 1150mV-al is, és egy picit magasabb boostal, de akkor már még annyi sem boostolt mint előtte....hát.... Vega -
Cyberboy42
senior tag
válasz
Plasticbomb #7743 üzenetére
Igen lehet. most már mindent. Sőt itt van ez a memory timing cucc is amiről nem találtam sehol semmit konkrétan. Annyi van hogy level 2 talán a legjobb, mert azon hoz egy fikarcnyival több pontot FS-ban
-
Cruiserke
tag
Sziasztok
Következő a kérdés.
Adott egy referencia Sapphire Vega 64. Most érkezik rá a Morpheus Vega Hűtő. Az tiszta, hogy akár felmenne rá a Liquid bios is, de csak Nitro+ szeretnék a magasabb fogyasztási limit miatt. A kártya jóna tünik akár magasabb OC-re is de beleütközök a fogyasztási limitbe.
Annyit azért visszaolvastam, hogy a nitro+ fizikailag a csatlakozók kiosztásában tér el lényegesen. Lehet más egyéb gond is azon kivül, hogy nem megy az egyik DP port? Elvileg tudja a Liquid órajeleit is igy akár az is felmehetne... de mivel csak a fogyasztási limit érdekel ezért a Nitro bios tünik a leglogikusabb választásnak. -
beef
őstag
válasz
Ahogy Nokedli is írta, lehet GPU P1-P7 állapotot és VRAM P3-at módosítani. Ami érdekes, hogy bejött a VRAM-nál egy "Memory timing" fül aminek 3 állása van (auto, level 1, level 2).
-
Nokedli
tag
válasz
Igen, lehet. Itt írtam én is, hogy be lehet állítani ugyanazt, mint Overdriventool-ban.
-
Kvg
senior tag
válasz
Cyberboy42 #7741 üzenetére
P5 és ezáltal a P6 P7 1100mV csökkenthetők egész is megoldott wattmanban?
-
robertosz91
tag
válasz
Peddy789 #7744 üzenetére
A Firestrike alatt nekem is 1050mv-on elvolt a 64-es. Witcher 3 alatt stabilan ment is. Aztán kipróbáltam a gta5-el, 2 óra után eldobta magát. AC origins alatt 1 óra után. Így a p6 1065mv p7 1085mv. Így lekopogom, minden alatt stabil. Játék alatt max fogyi 234watt, átlag 190-200 watt. A kártya "csendes" a méreteihez képest(nitro+).
Ezek sztem kiváló értékek egy 64-es vegától. Nagyon megvagyok vele elégedve. Amikor kijött ez a kártya, azt mondtam ez így sz@r. De 120e forintért ilyen teljesítménnyel csak azt tudom mondani -
Peddy789
őstag
Amugy mi ertelme ez alapjan vasarolni hogy mennyi az ilyen olyan teszt score? Nagyon szep eredmenyek, de amikor az ember 4x-re fagy ki fel ora jatek utan szerintem mindenki visszarakja az alap profilt, mert nem tokolni akar heteket a kartya bealitasokkal, hanem esetleg jatszani.
En beraktam 1050 mV -ra mert mindenki azon volt hogy az undervolt meno. Ok. Power +50%, venti had porogojon nagyobon, de szepen lassan 10esevel eljutottam a 1090ig, mert elobb vagy utobb mindig kifagyott a BF5.
Igy meg nemtudom mi ertelme firestrike scorenak, hiaba fut le a teszt, ha hosszu tavon nem stabil a kartya akkor megse er annyit mint a teszt score.
-
Plasticbomb
addikt
válasz
Cyberboy42 #7741 üzenetére
Lehet modositani a tobbi PStatet is? Nem csak p6 es p7et?
-
Cyberboy42
senior tag
Alapjában cserélték le az egész venti vezérlést. Most már nincs target temp, meg minumum/maximum rpm stb. a jó öreg hőmérséklet görbe van. Nekem ez mindig is bejött, és jól mőködik.
Az overdriventool innentől kezdve nem alakalmas ventiprofil állításra, majd ha talán lesz új verzió akkor lecserélik. De szerintem nem fog már azzal bajlódni a kiadó. Ráadásul most már minden elérhető wattmanból ami kell... -
Raggie
őstag
Szóval csak nekem cseszte el ez az új driver a jó kis OverdrivenTool-al beállított ventivezérlésem? Bármit állítok mindig visszaugranak alapra az overdriventool ablakban a venti rpm és hőfok értékek.
Valamint a Wattman-ban beállított manuális ventivezérlés eléggé furán műxik... -
AtHoS
nagyúr
-
AtHoS
nagyúr
Ááááááá...nézz csak bele a ph! Vega táblába, mit is tud a Sapphire Pulse 56 [link]
Szerk.
Gigabyte amit csak akkor, ha nagyon nincs más, de ahogy látom ebből is került egy példány már a táblába, a Superposition alatti hőfok és pontszám + venti fordulat jól mutatja miért nem ajánlott
-
AtHoS
nagyúr
Hülye vagy? A Pulse 56
kb. 10% alap sebességtöbbletért fizetnél +45k-t? Kérem hát Nóóóóóóóóórmális?
beef
És, ha odébbtolod a hőmérséklet értéket? Azt elfogadja?
Mondjuk nem is tudom mi lenne a megfelelő erre a billegéses problémára. Jelen működés mellett talán kisebb lépésközű ugrás -
törölt tag
válasz
chopin42 #7727 üzenetére
Ha kiválasztod a Balanced profilt a Wattmanban akkor sem ?
Meglehet oldani registry kulcsok törlésévelHKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Control\Class\{4d36e968-e325-11ce-bfc1-08002be10318}\0000\ helyre navigálsz
majd PP_CNEscapeInput és PP_PhmSoftWTTable-t kell törölni és restart (eszközkezelőben letiltod majd engedélyezed a VGA-t is elég szokott lenni), vagy DDU és driver reinstall.
-
chopin42
őstag
válasz
#85552128 #7725 üzenetére
Az tök jó, de driver rstart, gyári alapbeállítás, majd gép restart sem oldotta meg. Azóta el van romolva, nem áll le, ahogy írtad, bizonyos hő után fix fordulatra beáll,m és kész. Marad a driver uninstall, majd ddu? Win reinstall nem játszik, afterburner fent van, de nincs elindítva, ezen kívül hwinfo ill gpu z ami ment.
-
Bib
őstag
Sziasztok! Újdonsült freesynces monitoromhoz szeretnék egy vegát. Ez az ASUS Radeon RX VEGA64 OC 8GB HBM2 2048bit PCIe (ROG-STRIX-RXVEGA64-O8G-GAMING) Videokártya mennyire ajánlott vétel kb.175k-ért?
Vagy a SAPPHIRE PULSE Radeon RX Vega 56 8G HBM2 130-ért miért olcsóbb mint a többi 56?
Egyáltalán melyik ajánlott 1440p-hez forzák, bf5 ilyesmikhez egy jó Gtx970-et váltana.
Köszi -
törölt tag
válasz
chopin42 #7724 üzenetére
Nem működik a venti kezelés, nem csak Vegával de mással is vannak gondok. Egyrészt a ZeroRPM se működik, másrészt a "görbe" sem generálódik le. Tehát ha beállítasz 50°C-ra 30%-ot, 60°C-ra pedig 50%-ot akkor 59 fokon még mindig 30%-on fog működni mert a köztes pontokat nem generálja le.
-
chopin42
őstag
Üdv!
elkezdtem (volna) alulfeszelni a gpu-t a legújabb driver mellett, de mikor wattmanban a ventigörbét elkezdtem állítani, megszűnt a zero rpm mód, hiába kapcsolom, be, resetelem a drivert, gyári beállítás stb...Pulse 56, nitro 64 biossal (240w).
ötlet? -
AtHoS
nagyúr
Ránéztem az új driver nyújtotta AUTO..... ....UV GPU, ...OC GPU, ...OC MEM lehetőségekre
Az új funkciók tesztelése közben kiderült, hogy a Wattman Kézi lehetőségén kívül bármelyik AUTO.... funkció aktiválása után az OverdriveNTool-lal nem lehet semmilyen változtatást eszközölni, a driver letiltja ezt a lehetőséget. PPTable Editor segítségével belőtt értékeket viszont nem bántja, ott lehet nyugodtan matatni ezt követően is.
Bármelyik AUTO módban letiltódik minden módosítható paraméter és a PPTable Editorban szerkesztett vagy ha ilyet nem műveltünk, akkor az aktuális kártyához a driverben rögzített alapértelmezett értékek lesznek a kiindulási pontjai az AUTO... funkcióknak.
Első körben szerettem volna volna még a Wattman engedélyezése előtt mérni egy referencia értéket Firestrike-al a korábbi tesztelés során mindennapi használatra kiválasztott beállítással (PPTable Editorral belőttem az ehhez tartozó órajeleket-feszültségeket)
Nos itt meg kellett tapasztaljam - illetve közben utána is néztem és kiderült, hogy nem csak nálam produkálódik a jelenség, hanem valóban így is van - az új 18.12.2 driver mellett 0.2.7 verziójú OverdriveNTool progiban nem lehet állítani a FAN max venti, a Target Temp és a Max Temp értékét, ugyanis a változtatások alkalmazásakor visszaugranak az alapértelmezett értékekre.A korábbi mérésnél használt beállításokhoz képest előzőek miatt alacsonyabb venti fordulattal és magasabb cél hőmérséklettel kellett megelégedjek (hűtési hatékonyság így alacsonyabb volt), de referenciának ez is megteszi (legfeljebb a korábbi méréshez nem lehet 1-1-ben hasonlítani)
A korábbi mérés GS pontja és GPU paraméterei a kiinduló állapot:
- új driverrel a gyengébb hűtés ellenére +80 GS pont
- Auto Undervolt GPU mellett -80 GS pont
- Auto Undervolt GPU és PPTable-val P6 +25mV mellett -17 GS pontAuto OC GPU nem tudom hogyan működhet, mert az órajel keresése közben bőven 1900 MHz fölé is dobta a GPU órajelet. Itt néztem pár végeredményt: 1715 MHz, 1760 MHz és 1789 MHz, miközben ugye 1900 MHz fölött is próbálgatott.
A gyakorlatban így nézett ki: kéziről OC GPU-ra váltva, majd alkalmazva nekiáll keresni az órajelet, majd nálam minden esetben driver helyreállítás lett a vége, amit automatán el is intézett. Ezt követően OverdriveNTool-t simán indítva leolvasható volt P7 mellett a "kitapasztalt" órajel. Tesztet ezen órajelek mellett inkább nem indítottam. Ezt követően visszakapcs kézire, majd újra aktiválva tesztelt újra.
Mem órajel keresés hasonlóan ment, bár ott nem volt driver helyreállítás.
Auto OC MEM elsőre 1056 MHz-re, majd következő alkalommal (visszakapcs kézire, majd újra aktiválva) 1110 MHz-re dobta a HBM2 órajelét
Alap értékekhez képest mit nyújt az AUTO UV GPU nem néztem
-
lacus83
senior tag
válasz
robertosz91 #7717 üzenetére
Bf 5 nek szerintem mindenki adjon egy kis időt. Aki játszani akar vele, és szereti is a feelingjét az úgy is elnéző vagy megtanul élni a jelenlegi hibáival.
Jön még kis millió patch akár csak Bf1 nél.Csiszolgatnak majd igy is úgy is.
Jó CPU kell hozzá, lehetőleg minél több maggal.
16 RAM és jó ssd sem árt hozzá.
Az új driverünk pedig jelenleg olyan amilyen, próbáljátok régebbivel. -
Picco
addikt
válasz
robertosz91 #7717 üzenetére
HBCC nalam 4k alatt csak rontott a dolgokon mintsem hogy javitott amikor a ddr3-as munkagepemmel probalgattam, pedig volt benne 64GB memo.
-
robertosz91
tag
A BF5 addig fog szaggatni dx12-ben amíg újra nem írják a memória menedzsmentet(azt hiszem), ezt leghamarabb a következő konzol generációra fogják.
Multihoz már édeskevés a 4 magos proci. Singleplayer játékba még jó.
A Vega nálam is beröccen, sok játék alatt, valamelyik a hbcc-t nem szereti, valamelyik a chill-t. Kísérletezni kell sajnos. A radeon overlay pl nálam egyből fagyasztja a drivert 10/7 játékkal. -
zseko
veterán
-
Hajdi
senior tag
Én értem, hogy a proci a gyenge láncszem, csak azt nem értem, hogy miért van ennyire túltolva ez a "BF V akad" téma! Valaki aki ne adj isten Vega kártyát venne, benéz a topikba és csak azt látja mennyire rossz. Én is hajtottam Phenom II-vel, sz...r is volt, nincs mit meglepődni ezen!
Freesync is hibátlanul működik!
-
zseko
veterán
"egy 1600X mellett"
na, lehet ezért nem érted
Vannak amikkel jól megy, meg vannak amikkel nem. Az őszerinte ajánlott 1300X-el például nem. [trollon] Nv játék, na, mit vártunk?
[/trolloff]vicc volt. Nálam például jelenleg túl nagy az eltérés a proci-vga között, így hacsak nem 4K-ban próbálom, a 80fps ellenére is szaggat. Más dolog, hogy semmi más játék nem ennyire látványosan szar emiatt, sőt.
-
Hajdi
senior tag
Olvasgatom a topicot ès komolyan nem èrtem, mi a gond a BF V-nèl. Nàlam a multi is zökkenőmentesen fut egy 1600X mellett, ami alapon döcög. Bàr tèny, hogy nem 144Hz-es a monitoron.
-
Plasticbomb
addikt
Sajnos igen. Frakno jatek, de el van baszva a motor. 16GB RAMmal is csinalja, szal... Elvileg amiatt van, ahogy a motorban meg van csinalva az epitkezes, eroforras spawnolas. Elvileg, ha torlod a cache-t (keress ra, pontosan mit is kell torolni), akkor egy ideig javul, illetve ha a draw distance/spawn distancet megnoveled, szinten javul valamit, de szinten nem oldja meg a problemat. Remelhetoleg a Below Zerora ezt kijavitjak, mert ez igy rohadt idegesito, mikor igazan nekialsz epiteni, s annyira beleall a foldbe a jatek, hogy kepregenyt nezegetsz.
-
zseko
veterán
Én is így jártam a BFV-el, így két dolgot tudok elképzelni, legalábbis a BFV tapasztalatomból kiindulva:
- Kevés a négymagos proci, és/vagy
- A HBCC kavar be nálad is.Próbáld ki, hogy felveszed a felbontást 4K-ra (engedélyezni kell hozzá a virtuális felbontást ha nem 4K-s a monitor), vagy engedélyezni kell a HBCC-t. Esetleg mindkettő.
Aztán lehet tévedek
-
Chalez
őstag
Az normális, hogy a Subnautica ordas laggokat csinál játék közben, mikor 100+ FPS-em van amúgy? Olyanokat beröcög, hogy az agyam eldobom, tök mindegy, hogy low vagy high grafikát állítok be.
Vega 56 kari + 2500K@4,4GHz SSD-ről fut, 8GB-RAM van hozzá...
Monitor freesync, 120Hz-en... -
Walter_White
senior tag
válasz
Heroes fan #7607 üzenetére
4k-ra boven eleg egy 70k-s proci, ott mar a VGA fog donteni.
-
Peddy789
őstag
Az uj driverel kb 3 sec kiváltani asztalra heroes of strombol, a régivel volt vagy 0.1.. Elég idegesítő.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Eredeti játékok OFF topik
- Óvodások homokozója
- Az Intel szerint a régebbi processzoraikat keresik az ügyfeleik
- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Mikrotik routerek
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- E-roller topik
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- iPhone topik
- További aktív témák...
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- Apple iPhone 16 Pro Max 256GB,Újszerű,Dobozával,24 hónap garanciával
- Fém, összecsukható és kihúzható fotó állvány eladó
- 35" ASUS ROG Swift PG35VQ curved GAMER monitor
- REFURBISHED és ÚJ - HP Thunderbolt Dock G2 230W docking station (3TR87AA)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest