- E-book olvasók
- Azonnali processzoros kérdések órája
- SSD kibeszélő
- Házimozi belépő szinten
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- HP ProLiant MicroServer Gen8
- Négy P-maggal jön a Panther Lake generáció
- Milyen notebookot vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
-
PROHARDVER!
AMD Radeon™ RX Vega 64 / 56 Téma összefoglaló !
Új hozzászólás Aktív témák
-
Raggie
őstag
-
törölt tag
FYI, ha egyszer megtörtént az átfleshelés utána arra bios chipre már csak Vega64-es biost enged flashelni. Legalábbis nálam a Pulse nem hajlandó semmilyen 56-ost bioszt felrakni a 64-esre, hogy atiflash bug, vagy a kártyához kapcsolódik nem tudom, de ezt kalkuláljátok bele... Elég érdekes probléma.
-
Nálam az elején is csak 1-1 értéket mért félre, most meg örülök, ha 5 mérésből akad 1-1 használható.
Nem tudom mi kavar be neki.Az összes topiclakónak:
Akinek szintén Strix-e van és hasonlót akar csinálni, az jelezze privátban, mert maradt még 1 kártyára való réz+minus pad, beszeráron továbbadom ha kell, ne rendeljen külföldről ezért feleslegesen. -
AtHoS
nagyúr
válasz
#45185024 #7387 üzenetére
Nem 100 az, csak a GPU-Z olyan balfaszságokat tud bemérni, hogy ihaj...nézd meg a HBM hőfok "görbét" szépen láthatóak a félremérések a kiugrásoknál. HWInfo mondjuk nem produkál ilyeneket, de Aida64-el egyszerre futtatva előferdül vele spontán gép restart
Szerk.
Most nézem, hogy az utolsó képen vannak csak kiugrások a HBM-nél, az előtte levő 2-nél viszont nincs...így valóban érdekes a 99 fok
bár talán, ha hosszabban lehetne látni a görbét, akkor ott is lehetett kiugrás. Azt viszont nem tudjuk, hogy a képen látható részen a max érték mekkora (ahhoz a kurzort az adott időpontnál a görge fölé kellene húzni és @-al jelölve mutatja a kiválasztott pont értékét)
-
-
Na akkor itten.
Hát nem keveset szoptam
De nem a felszereléssel, az pikk-pakk ment, nem igazán volt semmi fennakadás.
Egyszerűen a mérésekkel szívtam sokat, a GPU-Z egyre szarabb.
Nagyon sokszor előfordul, hogy irreális hőmérsékleteket, meg fogyasztásokat ír ahogy majd a képeken is látszik.
Nem véletlen lett ennyi after mérés, mert talán az összesből lehet rendesen összerakni az összes hőmérsékletet.Na de a lényeg. Szerintem megérte megcsinálni, egyértelműen hozott javulást, viszont nem vagyok benne biztos, hogy megéri a réz lappal szórakozni, lehet szimplán elég a 3mm-es TG Minus Pad.
Nekem viszonylag tűrhető volt a gyári pad, nem nagyon volt nagyon csálé, és nem is voltak annyira drasztikusak sem a hőfokok mint ami miatt eredetileg elkezdte 1-2 ember ezt a fajta javítást alkalmazni külföldön.Szóval így nézett ki a mod előtt:
Azt még hozzátenném, hogy 1 éves a kártya, és eléggé ki volt száradva a paszta a GPU-n.
A matricát a csavarról nem sikerült lemelegíteni, sem szikével leszedni épségben, így teljesen el lett távolítva, és most olyan mint ha nem is lett volna rajta.
Én személy szerint ebbe tojok bele, korábban is volt már kártyám amire víz került, és ott sem akadékoskodtak. De ettől még mindenki csak saját felelősségére távolítsa el.Összefoglalva:
VR_SOC: 87C --> 74C
VR_MEM: 73C --> 68-69C
GPU: 62C --> 64C (lehet a paszta kicsit kevés lett vagy passz, 2C nem érint, egyelőre így marad)
Hot_Spot: 90C --> 82-84C -
válasz
micafighter #7374 üzenetére
Én is, de jelenleg küzdés megy, mert az "előtte" teszthez nem tudok hozzákezdeni, ugyanis a drága jó 1809-es frissítés szétba...tt mindent.
Se a superposition, se a 3dmark nem hajlandó elindulni.
Most megpróbálom mindet újrarakni. -
Van valakinek a Pulse kártyája Hynix rammal?
-
Heroes fan
őstag
válasz
Marcikapap #7375 üzenetére
Helyes a dörgés.
-
Holnap jön a TG Minus pad, ha kész a műtét teszek fel előtte utána képeket.
-
VGYke
addikt
Köszönöm azoknak akik beleírtak ebbe a táblázatba, gyűlnek a hasznos infók! Kérem azokat, akik nem írkáltak még, tegyék meg, hát ha valami mindenki számára hasznos információ is kijön ebből...
-
Raggie
őstag
válasz
Marcikapap #7364 üzenetére
Szervusz DP monitorokat lehet szépen láncba fűzni hármasával, és akkor két DP port is elég.
Csak ezért ne vegyél szar Giga kártyát szerintem! -
válasz
Ha 5 luk is elég, akkor a Strix jó lehet, ha 6 kell, akkor marad a Giga.
-
Mosqu!to
addikt
Próbáltam kikapcsolt és bekapcsolt CSM-mel is, nem sokat változtat.
Viszont némileg tovább vittem a tesztet, és némi mókolás után most az alábbi a helyzet:
Ha mindhárom kimenetre van kötve valami, akkor bios és win load látszik a monitoron, majd utána csak az erősítő (DP->HDMI) kap képet. Ilyenkor ha belépek a rendszerbe, és meg akarom nézni a többi megjelenítőt, azokat látja fizikailag, viszont nincs felbontásuk, és kép se megy rájuk valamiért.
Ha kihúzom vagy az erősítőt (DP) vagy a TV-t (HDMI), akkor már megy minden flottul a monitoron, és látja is a másikat Windowsban.
A DP eszközök átdugdosása másik portba nem segít a helyzeten, minden felállásban ugyanez történik.
-
Heroes fan
őstag
válasz
-
arnoldito
senior tag
válasz
(#7359) Peddy789 Itt van róla vélemény. Azt írják a Giga a kuka kategória. Asus vagy Sapphiret vegyél...
-
Marcikapap
tag
Üdv
Egy kártya cserét tervezek egy Sapi RX390 szeretnék lecserélni. A kártya 5 db kijelzőt hajt. Az a cél hogy továbbra is üzemeljen 5 db kijelző.
A kérés az hogy esetleg használ valaki ilyen kártyát, milyen a tapasztalata?
A kártyán 6db csatlakozás van, esetleg próbálta valaki meghajtani mind a 6db kijelzőt egyszerre?GIGABYTE Radeon RX VEGA 64 GAMING OC 8GB HBM2 2048bit PCIe (GV-RXVEGA64GAMING OC-8GD) Videokártya.
-
Heroes fan
őstag
Főleg most az emagon 2 darab van belőle meddig tart ez az akciója?
-
Mosqu!to
addikt
Sziasztok!
Találkoztatok már olyannal, hogy egy bedugott monitor/tv miatt a gép nem bootol?
Környezet:
Adott egy Sapphire Vega 64 LC, amire az alábbi dolgok vannak kötve:
DP1: monitor
DP2: HDMI átalakítóval erősítő, ez viszi a hangot
HDMI: TVA TV és erősítő között is van egy HDMI ARC kapcsolat, hogy a tv hangját is le tudjam játszani a hifin.
A PC-erősítő-TV kapcsolat nem megoldható, ugyanis az erősítő csak HDMI 1.4-et támogat, a tv pedig 4K HDR 60Hz, ami megköveteli a közvetlen 2.0 kapcsolatot a VGAval.
Jelenség a következő:
Amennyiben a gép indulásakor mind a három kábel a vga-ra van kötve, a gép megáll bios előtt, képet egyátalán nem kapok, és nem is megy tovább. A ventik-fények felkapcsolnak, de nem jutok biosig, mert hallanám a gépen, hogy betölt a windowsba, de nem. Kikapcsológomb érintésre egyből kikapcsol, nem kell másodperceket várni, mint amikor a gép rendeseb bebootolt.Amennyiben viszont kihúzom a HDMI-t, a gép elindul gond nélkül, ha utólag bedugom, akkor pedig használható is. Következő restartnál azonban újra ez a jelenség. Ami fura, hogy ez eleinte nem volt, de már egy jóideje stabilan hozza.
Van ötletetek, hogy mi okozhatja a problémát, és mivel lehet megoldani?
-
Raggie
őstag
válasz
dergander #7355 üzenetére
Sajnos igen.
-Coilwhine
-vagy meleg vagy hangos
Kb Vega56 teljesítményt nyújt a Giga 64-es. Ha így is jó még az ár, akkor egyébként lehet nem olyan szar vétel, de akkor is sír a szívem az összes Giga Vega64 láttán, mert nagyon nem engedi kifutni a GPU-nak magát az a hűtés. -
dergander
addikt
Van köztetek olyan akinek Vega64-ből Gigabyte Gaming OC van?
Tudom nem a legjobb a hűtése,vagyis ezt mondják. Kinek mi a véleménye,mert az OCUK-n elég jó áron van.
Köszi a segítséget előre is, jövőhéten venném/rendelném meg.
-
törölt tag
EZ a menete a játékaktivitálásnak.
Nem nem minden boltban vásárolt termékre vonatkozik, csak a hivatalos csatornán ideérkező termékekre, és nem eladható.
Az Asus közepes kártya egy VRM melegedéssel, amit lehet javítani ha zavar minuszpaddal vagy más módon, ha ez zavar vegyél Sapphire Pulse/Nitro+
vagy powercolor dragon/devil terméket. -
Cyberboy42
senior tag
Én az alzátol kaptam egy e-mailt, amiben volt egy link, ami alatt volt egy kód, és egy leírás, muszerint az amd oldalára kattintva, és beírva a kódot, az amd leküldte a játéokhoz való kódokat mail-ben. Nem volt semmi gond. de ez még az előző akciós cucc volt. a mostaniakat még nem kapnád meg,mert még meg sem jelentek, majd csak utána
-
rupert
tag
Sziasztok!
Két kérdésem lenne. Ez a 3 ingyen játékos akció pontosan hogy működik? A kártyát kell beregisztrálni és megkapom, vagy az eladótól kapok kódot/kódokat? Van rá esély, hogy megrendelem a kártyát és már nem kapok hozzá játékot?
A másik kérdésem, hogy vega56-nál a ROG Strix mennyire számít jónak hűtés szempontjából? -
Talos Principle microkód lassulás. Durva...
F8:
21:52:29 INF: Gfx API: Direct3D11
21:52:29 INF: Duration: 184.1 seconds (26143 frames)
21:52:29 INF: Average: 142.0 FPS (146.8 w/o extremes)
21:52:29 INF: Extremes: 583.1 max, 65.3 min
21:52:29 INF: Sections: AI=10%, physics=4%, sound=1%, scene=66%, shadows=11%, misc=7%
21:52:29 INF: Highs: 2678 in 15.3 seconds (174.7 FPS)
21:52:29 INF: Lows: 3996 in 36.2 seconds (110.5 FPS)
21:52:29 INF: > 60 FPS: 100%F10:
22:13:41 INF: Gfx API: Direct3D11
22:13:41 INF: Duration: 185.2 seconds (24171 frames)
22:13:41 INF: Average: 130.5 FPS (134.8 w/o extremes)
22:13:41 INF: Extremes: 433.9 max, 28.0 min
22:13:41 INF: Sections: AI=10%, physics=3%, sound=1%, scene=67%, shadows=11%, misc=8%
22:13:41 INF: Highs: 2104 in 12.8 seconds (164.9 FPS)
22:13:41 INF: Lows: 3215 in 32.6 seconds (98.5 FPS)
22:13:41 INF: > 60 FPS: 100% -
válasz
#45185024 #7342 üzenetére
És ki a kisf..zom fog nekiállni molyolni a gépemnél, hogy feltörje? Tudod mennyi elb..zott idő és mekkora eszeveszett meló elágazásbecslést értelmesen feltörni? Mármint hogy valami értelmes is kipottyanjon, nem csak elméletileg? Ráadásul tök nulla haszonért, hiszen ha már itt dekkol mellette a kolléga, akkor jobban jár, ha egyszerűen csak elviszi a vinyót, meg az ssd-t, nincs nálam semmi titkosítva. Vihar a bilibe, de van min rágódni, és intel is röhög, van miért új procit eladni.
-
törölt tag
"Az Intel processzorok sebezhetőségeire készült tapaszok túl sok teljesítménybe kerülnek."
Dehogy felesleges Intel procikat könnyebb felnyomni mint egy kukát.
Te meg dönthetsz feltörhető legyél vagy lassú... -
Megvan az ok.
BIOS update. Eszembe jutott, hogy a 8400 rakoncátlankodott a 8100 után, és próbálkoztam bios update-tel is. De az se segített, végül CMOS reset kellett, de közben bent maradt a legfrissebb BIOS, az október végi "F10 2018/10/24 Optimized for Intel® 9th Gen Core™ Processors". Most visszamentem egyet F8-ra (július), és láss csodát, visszanőtt az epénisz 15000-re (14818). Korábban F6-on voltam. Tehát az F6->F8 váltás rendben van, de a legfrissebb valami olyan hülye és fölösleges spectre-javító mikrokódot kapott, ami hazavágja a CPU teljesítményt.
Szóval jó tanács: valami-Lake procival senki se rakja fel az őszi BIOS frissítéseket, ha kedves az élete.
-
AtHoS
nagyúr
W10 x64 1809 b17763.134
Superposition 1080 Medium: 16208 (Freesync-et elfelejtettem kikapcsolni és Power Target is 0%-on maradt
)
Korábban (2018.11.03 nem tudom milyen verziójú volt a Win, de első napokban 1809-re frissítettem kézzel, mielőtt lelőtte MS a frissítést, Freesync kikapcsolva + Powertarget 50%) Superposition 1080 Medium: 16230
Szerk.
Most nézem, hogy Superposition írja a Win build számát és már november elején is 17763 volt, szóval szinte azonos a verzió
-
válasz
Cyberboy42 #7332 üzenetére
15000 volt az ideiglenes i3-mal (8100), de jött vissza az i5, meg picit (tök lényegtelenül) emeltem a tuningon, közben a unigine lement 13800-ra, a 3Dmark GS pedig 24600->24200-ra (ez nem nagy, de konstans változás)
Vega 56 tuningolva + 64 bios
-
Az új Windows-zal másnak (intelesnek) is összement a unigine e-pénisze?
Korábban 15000-et ment, most 13800-at.
-
micafighter
nagyúr
Feldobtátok a napom
-
Peddy789
őstag
válasz
Heroes fan #7325 üzenetére
Én mar régóta gyanakodtam hogy a yutubon is megfogod kérdezni zozókát!
Néztem énis csocsika csatornáján a kommentekben Írni kérdeztem meg hogy melyikkel megy pontosan.
Én azt láttam hogy rtx 70 szar mert az amd csinálta működik szóval rtx volt amikor legtöbben veszik, de mostmár amd.
De gondold át mit kérsz karácsonyra, remélem hamarosan megkapod és akkor mindenki boldog lesz.
-
törölt tag
válasz
Heroes fan #7325 üzenetére
Epikus kommenteket tudsz Te iderakni
Hát youtubberes Zozókát jóhogy nem tudjuk űberelni itt...
Erős CPU mind a kettő alá kell -
Heroes fan
őstag
Igen beigazolódot a gyanú hogy a youtubon is megkérdeztem zozókát, és ő is azt mondja hogy amd-s kártya kell azzal működik csak. Így marad a vega 64 rtx 2070-nel is ugyan olyan szar lenne.
-
zseko
veterán
A Mantle hogy kerül fel?
Kártyacserénél letöröltem a régi drivert, felraktam a Vegához valót, és most nincs Mantle. A BF4-et meg átkapcsoltam abba, így az meg el sem indul, és ezért nem lehet visszakapcsolni sem.
-
törölt tag
Játékeladásokat torolni szokták a prohardverrol mert OEM szoftver eladása illegál
Olyan mintha STEAM forumba beirnál hogy nálam a skidrow verzioban az a hiba hogy -
Cyberboy42
senior tag
Én elhiszem hogy nálad ez a stabil, de nincs két egyforma kártya, és sajnos az enyém egy picit gyengébb ennél... P7 és 1630-hoz, ami valósan kb 1590 ahogy írod, na ehhez nálam 1110-kell ahogy megírtam. nem azért adtam neki annyit mert jól esett, vagy a villanyszámlámat szerettem vonla növelni. Azért kap ennyit, mert ez a minimum hogy ne fagyjon egy játék sem... igen, firestrike lefut 990mV-al is
.
-
válasz
robertosz91 #7308 üzenetére
A játékok jövő tavasszal jelennek meg, akkor lesz kulcs, utána lehet majd eladni őket.
-
chopin42
őstag
válasz
robertosz91 #7306 üzenetére
Tehát elvileg a kulcsok külön eladhatóak?
-
robertosz91
tag
válasz
chopin42 #7304 üzenetére
nemeth989
,,Kapod a kártyához a kulcsot emailben, egy linkket is csatolnak vele együtt. Megnyitod a linket, amd reward valami. A lefuttat egy ellenőrzést, mégis milyen gpu van a gépben. Attól függően választod ugye mind a 3 játékot, vagy 2-t, tetszés szerint. A kiválasztott gameket hozzákapcsolja a regisztrált accounthoz és mindegyik játékhoz megkapod majd a kulcsot, külön-külön, csak még nem most, várni kell hamarosan hozzárendelik a kulcsokat vagyis nekem ezt írja, mind a 3 gamenél." -
Kvg
senior tag
válasz
Cyberboy42 #7301 üzenetére
Editor al írd a a P7 min feszt 990mV ra. Normal módban 1030m 1630Mhz et bírni fogja fogyasztás 170 ~200W hotspot 70 fok .Így valós órajel 1590Mhz kb. 24k GS Vega 56 al.
A 1140mV csak a villany számládat növeli.
1010mV 1600 Mhz is alá nem érdemes menni mert kifagy ez alulfeszelés határa. -
chopin42
őstag
Ugye írtam, hogy lecsúsztam az első vega 56-ról.
Vagy mégsem? Ocuk: Your order has been dispatched
Off: a hozzá kapott kóddal mit kell tennem, hogy eladhassam a játékokat? -
válasz
Cyberboy42 #7301 üzenetére
Igen, rebootol.
-
Cyberboy42
senior tag
frekvenciákhoz p5 alatt nem nyúltam. sőt p6 is alap freki, picit alacsobb fesszel, és a p7 is ha llap frekin van akkor 1110mV--al stabil minden játékban/progiban... firestrike persze lefut alacsonyabb feszekkel is de az meg ugye kit érdekel
Lassan haladva, ott tartok hogy p7 1652mhz 1140mV és így hoz is a konyhára, és stabil is. örülünk.
Engem csak egy dolog zavar, amit írtam, hogy nincs klasszikus driver restart mint más kártyákon... ha hibába fut egyből gép rr-t nyom. vagy nálatok nem? az rx 580 vagy régebbi kártyák legtöbbször simán újraindították a drivert egy néhány másodperces lagg uttán.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Apple Watch Series 10 - évfordulós kiadás
- Google Pixel topik
- Nemzetbiztonsági aggályok merültek fel a TP-Link kapcsán
- The Elder Scrolls IV: Oblivion Remastered - Már több mint 4 millió játékos
- Ezentúl Indiában készülnek majd az USA-ban árusított Apple iPhone-ok
- PlayStation 5
- Autós topik
- E-book olvasók
- Gumi és felni topik
- Azonnali processzoros kérdések órája
- További aktív témák...
- AKCIÓ! Intel Core i7 4790K 4 mag 8 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 3600X 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1660 Ti 6GB FSP CMT240 Zalman 500W
- Dell Precision 5560, 5550, 3561 i7, 10-11. gen. Nvidia 4k Touch, gar
- LG 34WK95U-W - 34" NANO IPS - 5120x2160 5K - DCI-P3 98% - HDR 600 - ThunderBolt 3.0/Type-C
- Xiaomi Redmi Note 10 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest