- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Rendkívül ütőképesnek tűnik az újragondolt Apple tv
- Milyen monitort vegyek?
- OLED TV topic
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- RAM topik
- Computex 2025: mindenkinek elérhető AI szuperszámítógépeket vizionál az NVIDIA
- Házimozi belépő szinten
-
PROHARDVER!
AMD Radeon™ RX Vega 64 / 56 Téma összefoglaló !
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tanisz
senior tag
Meg tudnám venni a 200e HUF áron is, nem azon van a hangsúly, hanem a túlárazottságon, meg azon, hogy nem élet-halál kérdés a dolog
Szeretem a jót jó áron megvenni, ha nem sürgős, igaz akkor is, csak akkor a kényszer nagy úr, így kevesebb a lehetőség.
Most ez a helyzet nem áll fenn, csak tapogatózok, informálódok -
Tanisz
senior tag
Valóban, azt nem is számoltam bele
(#5800) Kvg Jogos, erre nem figyeltem
Köszi
(#5802) micafighter Köszönöm az infókat
(#5793) Maxidrake
Őszintén a Vega 56-nál a 120-130e HUF-ot érezném reális árnak (külföldről rendelve) szóval annyira nem hajt a tatár a vásárlásra, csak megláttam, hogy akciózzák őket, így elkezdtem számolgatni.
Mindenkinek nagyon köszönöm a tanácsokat és segítséget
-
Tanisz
senior tag
Köszike
Valami miatt én azt hitem, hogy alaphangon megeszik a kártya min 250W-ot és még ezen felül ha csúcsra járatjuk, akkor 350-400W-ot is bekajál, ne kérdezzétek miért. Valahogy félreinformálhattam magam
Amúgy a tápom Peak-je 720 W, szóval ezek alapján és amiket írtál és a többiek is a 80 + Platinum tápomnak bírnia kellene
Igaz nekem egy Vega 56 bőven elég, 2K mellé, nem tervezem feljebb lépni monitor ügyileg
(#5781) Kvg
Köszi a tippetAhogy nézem a bankom jelenleg GBP árfolyamát 400 Font = 151 000 HUF
Amúgy én konkrétan ezt néztem az amazonon. 520 $ = 148 000 HUF (bankomnál)
Vagy ezt a Red Dragont. 500 $ = 142 500 HUF (bankomnál)Van amúgy Vega 64 Rog is 580$ = 165 300 HUF (bankomnál)
Viszont a OCUK bizalomgerjesztőbb
(#5786) Maxidrake Köszi az infót, azért éhes jószág ez a ROG is
(#5791) micafighter Középárfolyamon vált a bankod?? Én úgy tudtam a vételit kell nézni. Nálad ez hogy lehet, melyik bank ez?
-
Tanisz
senior tag
Sziasztok,
Nekem is tápos kérdésem lenne
Mebnyit fogyaszt egy Asus Vega 64 ROG Strix OC?
Van egy Be Quiet! Dark Power 650em, az adatlapomon lévő konfiggal.
Felejtős ezzel a kártya?Más:
Amazonon néztem, hogy kedvezőbb árakon vannak a Vega 56/64 kártyák (Sapphire Pulse/Nitro, Asus ROG, Powecolor Red Dragon).
Érdemes onnan rendelni?
Sohasem rendeltem még külföldről VGA-t, csak azért kérdezemSegítségeteket előre is köszönöm.
-
Tanisz
senior tag
Köszi, mindenhol nézelődök, de ugye elsősorban a boltokban, mivel még csak most szemezgetek vele és ha már ennyi pénzt kiadok jó lenne valami hivatalos garancia is hozzá
(#5020) Pepeeeee
Nem mondtam, hogy a legolcsóbbat akarom
Mint mondtam most kezdtem el nézegetni a kártyákat, eddig nem kísértem figyelemmel, hogy konkrét árfolyam mellett mennyibe kerülnek. Az tudtam, hogy kb 200 környékén van a 64 és alatt az 54, de úgy látszik tévedtem.Értem én ami mondasz, de nem mindegy, hogy 180e HUF valami vagy 230e HUF és elvileg ami a hűtés alatt van az ugyanaz. Arra irányult volna a kérdésem (lehet tudat alatt), hogy megéri-e 50e HUF-ot pl Nitro+ a Pulse-hoz képest. Mert a tesztekben a ref hűtéssel sem hevültek túl, igaz marha hangosak voltak mellé, de általában a ref hűtés nem a csendességről szól
Mert ha 10-15e HUF lenne a különbség azt mondja az ember, hogy egye fene
Nem az anyagi részével van a gondom, most is megvehetném a kártyát, ha akarom, vagy akár kettőt is, szerencsére nincsenek anyagi jellegű gondjaim.
Csak szerintem jó ha az ember nem "ész" nélkül dobálja ki a pénzt az ablakon
Bár lehet ez csak én vagyok -
Tanisz
senior tag
Köszi szépen, igen, jobban szétnézve, azok után, hogy írtad kb ezek vannak a piacon, ha épp lehet kapni
(#5015) Pepeeeee Köszönöm Neked is
Hát őszintén, azt hittem 180e HUF környékén meg lehet ezt úszni, de nézve az árakat, nem vagyok már ebben olyan biztos
Konkurenciát azért sem nézeget, mert FreeSync WQHD monitorom van és ki szeretném használni az előnyeit
Igaz a 480X is jól teszi a dolgát, csak gondoltam tervezek a jövőre, hogy 2-3 évig ne kelljen VGA-t cserélni. Egész jó áron el lehetne passzolni a mostanit, kb ugyanannyit hozzácsapnék és lenne egy jóval erősebb VGA-m.
A Nitro+ annyival jobb hűtés mint a többi, hogy ennyi extra pénzt megérjen?
Láma kérdés, de a Vega 56 nagyon forrófejű kártya resztekből nem úgy láttam, hogy gond lenne a melegedéssel?!
-
Tanisz
senior tag
Sziasztok,
Csak érdeklődnék, informálódnék.
Elgondolkodtam, hogy az MSI Radeon RX 480 GAMING X 8G kártyámat lecserélem egy Vega 56-ra.
Kérdésem az lenne, hogy melyik gyártó custom kártyáját ajánlanátok?
A lényeg, hogy nagyon halk legyen a kártya terhelés alatt is (amennyire lehet).
Az MSI-vel nagyon megvagyok elégedve, jól teszi a dolgát hűtés és zaj tekintetébenTudom Vega-k terén nem nagy a felhozatal a piacon, én személy szerint Azus és Sapphire kártyákat láttam csak
Valamint az adatlapon is megtalálható táp az adott konfigurációval elbírná-e a Vega 56-ot?
ASUS PRIME X370-PRO
AMD Ryzen 7 1800X
MSI Radeon RX 480 GAMING X 8G
BeQuiet! Dark Power 650WAzért is teszem offba, mert még csak "játszadozom" a gondolattal
Segítségeteket előre is köszönöm!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- MSI GeForce GTX 1080Ti 11GB GDDRX GTX1080Ti GAMING X TRIO
- ASUS RTX 5080 16GB GDDR7 TUF GAMING OC - Új, 3 év garancia - Eladó!
- Nvidia Geforce GTX Gigabyte 1660 TI 6gb
- MSI RTX 4070 VENTUS 3X E 12G OC .:BONTATLAN:. .:2év garancia:.
- GIGABYTE RTX 5080 16GB GDDR7 WINDFORCE OC SFF - Új, 3 év garancia - Eladó!
- DDR5 8/ 16/ 32GB 4800-5600MHz SODIMM laptop RAM, több db- számla, garancia
- Csomagfeladás Foxpost automataba XS/S/M/L/XL - 2390 Ft egységesen
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S23/Samsung Galaxy S23+/Samsung Galaxy S23 Ultra
- Akciós Windows 10 pro + Office 2019 professional plus csomag AZONNALI SZÁLLÍTÁS
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch Series 6/Apple Watch Series 7/Apple Watch Series 8
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest