-
PROHARDVER!
Mielőtt hozzászólásban feltennéd a kérdésed olvasd el a Témaösszefoglalót, a Téma tudnivalókat vagy használd a keresőt.
Az esetek nagy többségében megtalálható a válasz!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Gyuri27
félisten
válasz
7Heads Drago #48885 üzenetére
Másik hdmi kábellel próbáltad?
Hdmi-dp (vagy forditva) átalakítók érdekesek nem garantált a működés csak a rendes minőségű drágább átalakitók esetén.
Nativ dp-dp működik?Egyébként a gép többi része, os mi?
-
Viktor77
titán
válasz
7Heads Drago #48885 üzenetére
A Thunderboltnak mi köze a VGA kimenethez?
-
7Heads Drago
veterán
Üdv
Rx570 vga-m van. Használtan vettem. Kiderült hogy HDMI-n egyáltalán nem ad képet.
Most meg hogy ha DP-re bekapcsoláskor rá van dugva egy átalakítón keresztül egy HDMI kábel akkor nem indul el a gép. Egyszer ki is írt valamit hogy nem tetszik valami a gépnek a thunderbolt power managmentel. Tudok valamit állítani ezen valahol? Az amd szoftverben nem találok semmit se. Meg a lap biosában se. -
válasz
hegegabi80 #48883 üzenetére
Lényeg hogy 1.0Vra legyen állítva a 1.2V helyett. Csak az órajel változó a kártyáknál.1250-1400 között szokott lenni.
-
negro
őstag
válasz
Viktor77 #48872 üzenetére
Tudom. Nekem is szet kell mar szednem csak baromira nem szanok ra idot.
De ahoz kepest lassan 7 eves a kartya ez azert nem semmi. Ja, hangszigetelt hazam van ezert nem zavar
De 85 fok egy frissen ujrapasztazott kartyanal tenyleg sok. Illetve itt ugytudom mar kezdenek throttlingolni.
-
sityuka89
tag
Sziasztok! Van egy rx580 8gba-os kártyám.
Warzone Alatt 85 fokos a kártya.
Ez még belefér vagy nem?Egyébként újra lett pasztázva.
-
RX 580 - The Last Of Us Part II - Better than I thought!
Ez elég szép teljesítmény ettől a nyugdíjas kártyától. -
rostiron
őstag
Sziasztok.
Szeretném az 580 nitro kártyát újrapasztázni, és a thermal pad-okat kicserélni.
Tudnátok konkrét típust mondani a pad-okra ? Azt olvasom, hogy valaki 0.5 valaki 1mm használ a gyári 0.75 helyett.
Nem szeretnék feleslegesen vásárolni, ezért kérnék segítséget. Ki milyet használt ? -
LagerMaister
tag
Szerintem is, mert most vettem egy új kártyát, ami jóval erősebb ezeknél és gond nélkül működik.
Egy Rx5600Xt van most a gépbe és első índitásra működött, játékok közben sem fagyot még ki, simán viszi a God Of Wart, AC Mirage, Spider Mant. -
Cyberboy42
senior tag
válasz
LagerMaister #48853 üzenetére
nem a táp hibája lesz, ott valami más gond van
-
rostiron
őstag
Sziasztok.
Eladtam a vga-mat, és visszatérek az 580-hoz. Melyik drivert tegyem majd fel ha megjön ?
-
tatabike
őstag
válasz
LagerMaister #48857 üzenetére
Valami hasonló neve van a sziloplaszt-kinyomónak, amit tegnap vettem...
-
Viktor77
titán
válasz
LagerMaister #48855 üzenetére
Ez nem táp.
-
TIT
veterán
válasz
LagerMaister #48853 üzenetére
Persze,mondjuk ne valami gagyi táp legyen.
Azért az 580 többet fogyaszt,nekem 400W-os táp simán viszi. -
LagerMaister
tag
válasz
brabbitz #48852 üzenetére
Az enyém is 500wattos es ez az rx570es simán ment, ahogy be tettem működött is... Talan egy bios frissítés tényleg jól jönne ... Nem a legjujabb van telepítve ...
Az este ra néztem játék kozben a gpu fogyasztásra es 100-110 wattot zabált szóval a tapnak bírnia kellene,nem? -
brabbitz
aktív tag
válasz
LagerMaister #48851 üzenetére
Masik gepbe nem tudod megnezni? Lehetoseg szerint masik, legalabb 500W tappal persze.
-
Csupingo
veterán
válasz
LagerMaister #48848 üzenetére
Sokszor alaplapi bios frissítés segít, vagy másik pcie-be tétel.
-
Viktor77
titán
válasz
LagerMaister #48848 üzenetére
Megkérdezhetem melyik kártya ez pontosan? Csak a 6+8pin miatt kérdezem, az enyémnek csak 8pin kell.
-
LagerMaister
tag
Sziasztok. Nemrég vettem (volna) egy Gigabyte Rx580at,használtan. Viszont mikor be tettem a gépbe ,nem adott le semmilyen jelet,még a biosig sem jutottam . Kártya kért egy 6+8 külön csatit, fel is izzott rajta a Gigabyte logo, ventik is pörögtek de jelet nem adott le... Mi lehet ennek az oka vajon? Tulaj szerint működik,legalább is nála ... En próbáltam ,ki tenni,kábelt at cserélni de semmi... Esetleg attól lehet,h "csak" 500wattos a tápegyseg? Azóta vettem egy Rx570et apró pénzért ,de szeretnék egy rx580-t be tenne ,mégis csak jobb... Előre köszi!
-
tatabike
őstag
válasz
Viktor77 #48846 üzenetére
Korai volt az öröm. Elindítottam a játékot, megint elkezdett akadozni, aztán ugyanaz az ugrálás. Újraindítottam a gépet, megint ugrál 0-100% között. Pedig nem fut semmi. Nem értem
-
tatabike
őstag
Sziasztok,
ma azt vettem észre, hogy a játék, amivel eddig semmi gond nem volt (egyébként ATS), ütemesen belassulgat. Megnéztem az Adrenalint, és a GPU kihasználtság a belassulás ütemére 0 és 100% között ugrált. Csináltam egy videót, 0.25 a mintavételezési gyakoriság, és nem fut semmi, itt már kikapcsoltam a játékot meg a böngészőt is. Ez normális? A Feladatkezelőben semmi nem látszik, alap kihasználtságot mutat.
-
n0is3es
aktív tag
válasz
hegegabi80 #48833 üzenetére
Újra pasztáztam MX 2 vel, idle mode 45/46 fok. Illetve hiába a helyén a csati Fan Stop led megszünt létezni
De legalább a Gigabyte felirat működik
Ami zavar az a hangos venti, tök mind1 hogy low vagy médium beállítás süvít, akár 60 akár 70 fok a gpu
Emiatt adtam el anno a Sapphire Pulse 570-et is
-
hegegabi80
addikt
válasz
n0is3es #48831 üzenetére
Na de mi a gond? Zajos lenne a venti? Több infó kellene.
Teljesen jó a 60 fok, pláne terhelés alatt. Ha meg hangos a venit 65%_on, akkor lejjebb kell venni, bár akkor meg melegebb lesz, de 70-75 is rendeben van még.
Amúgy a 8 év alatt biztos kiszáradt alatta a paszta, lehet nem ártana újrakenni, de érdemes megvárni az MX4-et. -
n0is3es
aktív tag
Még annyi, sajnos lecsúsztam a szerkesztésről, MX 2 pasztám van itthol, ezzel újra tudom pasztázni még megjön a megrendelt MX 4? Új kora óta nem volt pasztázva, azóta eltelt 8 év
-
n0is3es
aktív tag
Sziasztok, tegnap beszereztem én is egy Gigabyte RX 570 4gb-t, Gtx 960 2gb-t váltott. Sajnos a büdzséből nem telt jobbra. Már volt ilyen kártyám csak Sapphire Pulse, médium beállírás anti off motion blur off és pörög a venti 65% 60 fok körül
Mindeggyik kártya ilyen? Válaszotok előre is köszi
-
brabbitz
aktív tag
válasz
Cyberboy42 #48828 üzenetére
En nem ajanlom. En is felraktam, velelten, mert ugye szinten AMD -s driverbol telepult fel.
aztan crashelten a DX9-es jatekok, nem mind, de pl a Tomb Raider 2013 igen, furcsa anomaliak stb.
mikor felneztem a kartya oldalara, fent se volt.
visszaraktam az oldalon utolso WHQL-t, korrekten megy azota is. -
Cyberboy42
senior tag
hm, tévedtem, nagyon furcsa dolog történt. feltelepült a driver, de most megjelent második grafikus kártyának a 9900x-ből az integrált kártya a feleadatkezelőben, ahhoz ott jelzi is az új drivert, de a régi kártyának, ha lehet, még régebbi driver aktiválódott ,nagyon furcsa
-
Cyberboy42
senior tag
Na, megkaptuk mi is a driver frissítést, fel is raktam a 25.3.1 -es drivert.
Érdekesség hogy ha az AMD oldalán rákeresünk a Vega vagy RX 400/500 -as driverekre, akkor nem teszi oda ezt a verziót (ezt gondolom később javítják), viszont a magából a driverből ha rákeresünk a frissítésre akkor feldobja ,és probléma nélkül fel is telepíti. Van benne egy smart technology fül aminél persze itt majdnem minden szürke, mert ugye "unsupported hardver" ugyanakkor a telemetriánál megjelent egy csomó más minden érték, ami megfigyelhehtő.
Ez a driver főleg azok várhatták nagyon akik mondjuk Warzoneozni igyekeznek ezeken a vasakon, ugyanis az előző driverben még nem volt benne a legújabb profil, itt most már benne vanugyan úgy ahogy elág sok más játék profilja ami mostanáig megjelent, vagy meg fog jelenni
Neki is rugaszkodok tesztelgetni
-
válasz
LagerMaister #48824 üzenetére
Ne húzzad szerencsétlen öreget. Most két fpsért izzadjon meg erőlködjön, nem éri meg.
-
Laraxior
titán
Nálam DP-n megy 5120x1440-ben, 60Hz a max amit enged, de 10bittel.
Gyakorlatilag elégedett vagyok, erre a pár napra. Jobb, mint a GTX680
-
LagerMaister
tag
Helló,
nem rég vettem ezt az RX570es. Próbálgatom kicsit huzni, a kerdésem az lenne,h meddig lehetne húzni és h megeri e?
-
Tomcat
őstag
válasz
Csupingo #48821 üzenetére
Abból gondolom hogy maguk a kártyák tudnak ennyit mert ugyanazzal a DP 2.0 (8k120) kábellel az RX6800XT és az RX6900XT simán megy 144Hz-en (overdrive módban 160Hz-en), a képernyő tulajdonságoknál a menüből a 144 Hz frissítés kiválasztható, míg az RX590 esetén csak a 60Hz szerepel a listán mint maximum.
-
Csupingo
veterán
válasz
Tomcat #48820 üzenetére
Igen, ezt néztem én is, csak gondoltam DP-n általában többet tud és hogy emiatt engedne nagyobb frissítést is a gyakorlatban. De ha próbáltad, akkor meg is van válaszolva ez a kérdés. (Talán lehetne próbálkozni nem támogatott felbontások megjelenítésével, vagy egyedi felbontás létrehozásával.)
-
Tomcat
őstag
válasz
Csupingo #48819 üzenetére
Elvileg ezeket tudja a Sapphire RX 590 Nitro+:
Resolutions
DisplayPort: 5120×2880@60Hz
HDMI: 4096×2160@60Hz
DVI:2560x1600@60HzOutputs
2x HDMI 2.0b
2x DisplayPort 1.4
1x DL-DVI-DLehet hogy tudna többet, viszont nekem sajnos nem sikerült DP kábellel 60Hz feletti értéket a 4k esetén beállítani.
-
Tomcat
őstag
válasz
Laraxior #48817 üzenetére
Annyit simán megért, sőt talán sokkal többet is. Meglepően sokat tud ez a kártya a sima RX 580-hoz képest is. Nyilván ma már kevés és hiányos a szolgáltatása, de a legtöbb régebbi játékot simán lehet vele magas beállításokkal játszani FHD felbontásig. Tulajdonképpen a maximum 4k60 támogatás miatt kellett végül menniük mivel 160Hz-es 4k monitorokat vettem.
Még én sem döntöttem el hogy mihez kezdek velük, nekem is polcon pihennek. A 4db Gold 50th Nitro+-t talán megtartom mint kuriózum. -
hegegabi80
addikt
válasz
brabbitz #48815 üzenetére
8 gb-os a kari, sajna másik lap nincs. Ezen én is agyaltam, lehet kéne keríteni egyet. Vagy egy sima sata ssd-t és az nvme-t kivenni, hátha. De néztem a manualt is én nem találtam semmit erre vonatkozóan.
Van egyébként 1 db nvme ssd is, de ez nem most került be, hanem már évek óta megvan. -
brabbitz
aktív tag
válasz
hegegabi80 #48814 üzenetére
Az kb egy PCIe2.0 X 16 szint. Akkorát nem korlátoz egyébként, max ha 8GB-os a kártyád. Másik alaplapban megtudod nézni?
-
hegegabi80
addikt
Most vettem észre gpu-z progiban, hogy az RX480 vga csak x8 sebességgel fut x16 helyett. Pedig az rx 470 az ment x16-on. Valamit állítanom kellene?
Jól emlékszem korábban is jártam így csak nem tudom mit állítottam.Biosban is bármit állítok semmi változás.
A pcie csatlakozót megtakarítottam, mind a két bios kapcsoló állásban ugyan az a helyzet.
Nem tudom teljesítményben mennyit jelent. -
Viktor77
titán
Hi!
Van nálam egy Armor RX580.
Találtam egy érdekességet. Már a második hirdetésben látom, hogy 2048 Shader van benne.
Nekem viszont a GPU-Z 2304-et ír (a TMU-m is több), és a Techpowerup linkjén is ennyi van.
Mitől lehet?
Illetve, 2D-ben, főleg böngészéskor villog a képernyő. A kábel biztos jó, hiszen 3D-ben nincs ilyen. Szinte mindent kipróbáltam amit a neten találtam (igen, a hardveres gyorsítást is kikapcsoltam).
Alulfeszelve használom 1300MHz/1V-on, szépen megy max 70 fokon, max 40%-os ventivel. -
Tomcat
őstag
válasz
Laraxior #48808 üzenetére
Nekem 5 évig mentek ilyenek (és a 50th) (3*2db) a gépeimben CF-ben. Soha sem szedtem szét egyiket sem csak a ventilátorokat kaptam ki tisztítás (ecset+ levegő) és zörgés esetén csere idejére. Ezeken jól meg van oldva a hűtés, nálam az évek során egyikkel sem volt melegedési probléma.
Az egyre zajosodó zörgő ventilátor viszont annál inkább előfordult, viszont legalább könnyű azokat kicserélni. -
Laraxior
titán
Szereztem egy ilyen vackot (RX590) fillérekért.
Érdemes szétszednem pasztázni, vagy annyira azért nem szokott vészes lenni. Megjegyme, nem ismerem az előéletét -
hegegabi80
addikt
Most vettem észre gpu-z progiban, hogy az RX480 vga csak x8 sebességgel fut x 6 helyett. Pedig az rx 470 az ment x16-on. Valamit állítanom kellene?
Jól emlékszem korábban is jártam így csak nem tudom mit javítottam. -
Cyberboy42
senior tag
válasz
hegegabi80 #48800 üzenetére
Szerintem fognak még kiadni hozzá drivert, hivatalosan nincs Legacy státuszban, csak különvált a 2 fejlesztés. a nagyon új dolgokat csak a Navi-k kapnak meg. a Polarist meg Vegát mellékvágányra rakták, ritkább ciklusokkaé de még nem lőttték le, nem úgy mint a 300-as vagy annál régebbi szériát.
Aztén remélem nem tévedek -
Tomcat
őstag
Igen, sok van belőle és úgy tűnik hogy inkább már csak az RDNA-ra koncentrálnak a fejlesztők. Viszont az utolsó meghajtó elég jól sikerült, nekem nem volt vele gondom egyik gépemben sem amíg használatban voltak. A másik oldala a dolgoknak viszont az hogy eljárt felettük az idő.
Egyébként minden egyes asztali gépemben az elmúlt fél-egy év során kicseréltem az addig használt összesen 8db Polaris és Vega kártyáimat Navi 10-re és Navi 21-re egyesével, méghozzá Sapphire és Referencia kivitelben pont emiatt. Ma már nagyon jó áron lehet megvenni ezeket kártyákat és nem érdemes a régiekkel szenvedni. Friss meghajtó is várható hozzájuk még évekig.
-
qdak
addikt
válasz
hegegabi80 #48800 üzenetére
Az utolsó update kéri a 24.7.1 es drivert, ha nincs nem indul.
Adrenalin 22.6.1 Release Date 2022-06-23 @ r9 380
Adrenalin 24.9.1 Release Date 2024-10-01 @ rx 570-80, rx 470-80Lehet át tudnám verni Regeditben a RadeonSoftwareVersion átírásával,
lehet kell a 480 hoz tartozó atiadlxx.dll re csere is, hogy azt higgye újabb vga.
De a gép 100KM re van tőlem.Esetleg még 1050Ti jöhet szóba GeForce Game Ready Driver Driver Version 572.47 Release Date 2025 February 20
Valaki csinált már ilyen driver verzió módosítást ?
Tomcat Pedig ahogy nézem nagyon sok van ebből a kártyából, a következő lépcső meg nekem drága, főleg ha 3 gépet tartasz fent.
Talán majd 1-2 év múlva, bár nem tudom mit lenne érdemes, talán az 5000 es széria. -
Tomcat
őstag
A legjobb tudomásom szerint a Polaris-Vega-VII (GCN4-5) sorozat 2023 November óta tulajdonképpen Legacy státuszba került (End-of-Life). Ezután váltak szét a GCN és az RDNA meghajtók. Az AMD eddigi bevett gyakorlata az volt hogy az EoL után még két évig biztosított külön meghajtót a régebbi kártyákhoz. Nem tartom kizártnak hogy lesz még egy újabb esetleg nem WHQL driver, de esélyes hogy a 24.9.1 kiadás marad az utolsó.
Sajnos a VII sem kapott azóta újabbat és lehet hogy már nem is fog.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Hozzászólás előtt olvasd el!
- Noctua 4080 Super
- ÁRGARANCIA! Beszámítás, 27% áfa, összesen 5db RTX 5060 Ti 16GB 3 ventilátoros készletről BOMBA ÁRON!
- Hibás/Kis hibás/Hiányos,Működő/ Teszteletlen Hardverek és egyéb 500ft-tól.
- Asus TUF RTX 4090 24GB GDDR6X Gaming Videokártya! BeszámítOK!
- Gigabyte GeForce RTX 3060 Ti VISION OC 8G - újrapadozva és pasztázva
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RX 7700 XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Apple MacBook Air M3 15, Újszerű, Dobozával, 12 hónap garanciával
- Azonnali készpénzes AMD CPU AMD VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte AORUS B450 R5 5600X 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1080 Ti 11GB ASUS GT 301 FSP 700W
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest