- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- Ultrakompakt Key E SSD-vel jelentkezett a Silicon Power
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- ASUS blog: ExpertBook P5 notebook, a munkagép
- AMD FX
- Házimozi belépő szinten
- Kezdő fotósok digitális fényképei
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Milyen videókártyát?
- Internet Rádió építése (hardver), és programozása
- Ryzen 7 9800X3D processzor: játékosokra hangolva
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Milyen SSD-t vegyek?
-
PROHARDVER!
Mielőtt hozzászólásban feltennéd a kérdésed olvasd el a Témaösszefoglalót, a Téma tudnivalókat vagy használd a keresőt.
Az esetek nagy többségében megtalálható a válasz!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Viktor77
titán
válasz Jinxb1rd #45051 üzenetére
Nagyon egyszerű. [link]
Linkeltem képet. A feszültséget baloldalon addig csökkented amíg stabil a kártya. Elég, ha az utolsó 3 értéket csökkented, vagy ami magasabb mint az általad kívánt (látszik és is többet csökkentettem).
Aztán ha ez nem elég, akkor a feszültség felett az órajeleket is csökkentheted, így még tovább csökkentheted a feszt. De ezeket magadnak kell kitesztelni.Csinálni kell. Kész. Pont.
-
Viktor77
titán
-
Viktor77
titán
válasz minimumgame #44792 üzenetére
Elsőnek ellenőrizném a pasztázást.
Aztán HWInfo-val monitoroznám a feszt és ventifordulatot.Csinálni kell. Kész. Pont.
-
Viktor77
titán
Ez simán driver probléma, nem kell túlgondolni.
Nekem 20.4.2-vel nem jegyezte meg a beállításokat, 20.9.2-vel meg igen. A kártyán semmi nem változott.[ Szerkesztve ]
Csinálni kell. Kész. Pont.
-
Viktor77
titán
-
Viktor77
titán
válasz pixelshader #43469 üzenetére
Szoftveres mérés nem mérés, de amúgy de, kb. ennyi.
-
Viktor77
titán
válasz pixelshader #43467 üzenetére
Az nem feltételnül rossz.
Én most épp WoWozok, 60-65W között ír.Csinálni kell. Kész. Pont.
-
Viktor77
titán
válasz pixelshader #43465 üzenetére
A beépített overlay-jel nézed? HWInfo mit ír?
-
Viktor77
titán
-
Viktor77
titán
Minden így van ahogy írod.
De mint már írtam, az egyszeri vásárló eszével gondolkozz.
Ne a mienkkel, ne a kicsit is hozzáértőkével.Ez a vásárló talán feltéved 1-2 gyártó oldalára, megnézi az órajelet (talán) és azt látja, hogy ugyanannyi, miközben az egyik kártya 20K-val olcsóbb. Ezt fogja megvenni.
Aztán majd feltéved egy fórumra (későn), ahol elkezdi szídni az AMD-t (de mehet az Nvidiára is), hogy silány minőség.[ Szerkesztve ]
-
Viktor77
titán
válasz varmi2 #43445 üzenetére
De az az AMD-nek fog fájni, ha emiatt lemondanak a kártyáikról. Ahogy a példa is mutatja.
Tök mindegy, miért döntött így, és hogy nem az AMD sara. Elveszítettek egy vásárlót. Átlagjózsi így gondolkodik, és ők adják az eladások nagy százalékát.[ Szerkesztve ]
-
Viktor77
titán
Attól még nem kell elvakultnak lenni, igaza van.
Teljesen mindegy milyen kártyát vesz az ember, annak pár évet "illik" elmennie, gyári beállításokon is.
Az emberek 90%-a rá sem néz a tuning fülre, nem hogy alulfeszelés miegyebek.
Amelyik gyártó kártyája erre nem képes, attól nem szabad vásárolni, mert nyílvánvalóan a vevők átverése.Csinálni kell. Kész. Pont.
-
Viktor77
titán
válasz pixelshader #43401 üzenetére
Én a saját példámból tudok kiindulni, este ha játszom, akkor halk zene mellett teszem, vagy ugye beszélni kell a mikrofonba (de hangfalon hallgatom a többieket).
Tényleg ennyi.
[ Szerkesztve ]
-
Viktor77
titán
válasz pixelshader #43397 üzenetére
Arra gondoltál már, hogy nem mindenki játszik fejhallgatón?
Az Nvidia is gyakorlatilag havonta ad ki új drivert, sőt, ahogy látom, sokszor 2-t is.Csinálni kell. Kész. Pont.
-
Viktor77
titán
válasz Balerik #43268 üzenetére
Asszem nekem piros ha a lapban van a kártya, de nincs rádugva a táp, és fehér ha rá van dugva.
De ha beraktad, tápot is adtál neki, de nem megy, akkor sokat nem tehetsz. Viheted műszerészhez, hátha csak valami tápellátási macera, de lehet, hogy rossz a kártya.
Nem dual-biosos? Ha igen, másik állásban sem működik?[ Szerkesztve ]
-
Viktor77
titán
válasz CRate7 #43227 üzenetére
Nem írtad melyik driver, van amelyik hajlamos magától visszalőni a beállításokat alapra.
Kicsit fentebb megtalálod a beállításaimat, de inkább mutatom (Strix 570).
A driver 20.9.2.Ezekkel nem megy 68 fok fölé a hőmérséklet (max 60% ventivel, ahogy látszik), és nem eszik 100W--nál többet.
Ja, és ne használj több beállítóprogramot egyszerre (AB), hajlamos összeakadni a drivrerrl.[ Szerkesztve ]
-
Viktor77
titán
-
Viktor77
titán
válasz ridiculous #43187 üzenetére
Igen. Itt egy videó, 1480-9000-ig jutottak. Keveset nyertek vele nagyon, van ahol csak 2fps-t, nem tudom, megéri-e szórakozni vele.
-
Viktor77
titán
válasz tesz-vesz123 #43135 üzenetére
Gyenge a procid. Nekem 1200 van. Megnéztem én is, nem szaggat, de maradnak ki frame-ek.
A proci 80-90%-on teker, a VGA meg 30% körül.Azért ez is vicc, hogy nem képesek egy dekóderchipet rátenni (vagy beépíteni a GPU-ba, nem tudom hogy működik), miközben a másik oldalon évek óta megvan.
De ha jól emlékszem, még az Intel IGP-k is tudják.Csinálni kell. Kész. Pont.
-
Viktor77
titán
Ha esetleg valaki nem tudná, működik a 0RPM venti saját ventiprofillal is.
Mindössze annyit kell tennünk, hogy az elmentett profilban átirunk két false-t true-ra, itt:<FEATURE ID="18" Enabled="True">
<STATES>
<STATE ID="0" Enabled="True" Value="0"/>
</STATES>
</FEATURE>A kapcsoló ugyanúgy eltűnik ha manuális ventit kapcsolunk, de a fordulatnál látszik hogy áll a venti.
-
Viktor77
titán
Skacok, említettem már, hogy nem idevaló? Hűtéstopic?
-
Viktor77
titán
Úgy néz ki ez a 20.9.2 megjegyzi a Wattman beállításait.
Így már csak egy szívfájdalmam maradt, hogy ebben nem lehet 44% alá vinni a ventifordulatot.
A 0%-ot nem szeretem, kell egy kis légmozgás, de a 44% meg sok (szerencsére azért itt még nincs hangja a ventinek).Csinálni kell. Kész. Pont.
-
Viktor77
titán
Nem jó hsz-re válaszoltam, a Kryora gondoltam, de mindegy is.
Azt meg nem gondolod, hogy egy szaros hűtőpasztát fogok a világ másik végéről rendelni, mikor itthon lemegyek a Tescoba (kis túlzással) és megveszem az egyik legjobbat.
Évi 1 pasztázással az MX4 durván 5-7 pasztázásra elég (legyen 5, de akkor CPU+GPU). Ez bizony minimum 5 év, hova a tökömbe rendeljem meg ennek a mennyiségnek a 7x-esét?
Mindegy, befejeztem, nem ide való.
[ Szerkesztve ]
-
Viktor77
titán
Elképzelhető, hogy a Freesync is emiatt nem működik rendesen? Mondjuk Freesync monitor, Freesync kártya.
Nvidián ugye úgy van, hogy Freesync be, Vsync be és így 144hz-ig váltakozik a frissítés és nem engedi a driver 144hz fölé a monitort mert ott képtörés lenne.
Itt most nekem be van kapcsolva, nyomom mellé a Vsyncet (de kikapcsolva is próbáltam) de gondolkodás nélkül kiengedi 144fps fölé.Én is ellennék, de ha csak pár gombnyomás a 142hz, akkor miért ne?
[ Szerkesztve ]
-
Viktor77
titán
válasz tesz-vesz123 #43004 üzenetére
Így van. Sokan a játékra gondolnak, hogy oda minek ha nincs meg a 144fps, de már a Win is sokkal gördülékenyebb/folyamatosabb/simább.
Az első meglepetés (nekem) az volt, ahogy megmozdítod az egeret az új monitorral. Úszik az egész, és ekkor döbbensz rá, hogy 60hz-en még az egér is szaggat.Csinálni kell. Kész. Pont.
-
Viktor77
titán
válasz tesz-vesz123 #43002 üzenetére
Miért? 1-2Hz-et vesztesz. Arról meg nem tehetünk, hogy az AMD nem képes megoldani ezt a problémát.
Azért 60hz-hez képest ég és föld, nincs az az isten, hogy még egyszer 60hz-es monitorom legyen.Csinálni kell. Kész. Pont.
-
Viktor77
titán
válasz stigma #42971 üzenetére
144hz-es monitorod van? Ha igen, vedd le 120hz-re, akkor idle nem fog maxon járni a memória.
Amúgy én úgy teszteltem tegnap, hogy ment a Furmark, majd az említett programban realtime csökkentettem a feszt. 10 percig hagytam egy feszen, aztán lejjebb vettem 10mV-tal. Ahol kifagyott, arra ráadtam 20mV-ot és egyelőre így megy. Tegnap több óra WoW után nem fagyott, de még meg kell néznem más játékokkal is.
Aztán mindent state-hez tartozó feszt ami magasabb mint a 7-es, levettem a 7-es értékére. Ezeket lehetne még lejjebb venni, de nincs kedvem velük szórakozni, meg ezeken a state-eken nagyon keveset van a vga.
Most így 30 fok winben és nem megy 65 fok fölé játékban sem és 55% a max ventifordulat (ez látszik is).
A memón is csökkentettem picit, aszerint ami a blogoutos bejegyzésben van.[ Szerkesztve ]
-
-
Viktor77
titán
válasz Gyuri27 #42950 üzenetére
No. 910mV-nál fagytam, 1250-es órajellel. Az órajel maradt, és beállítottam egy nagyon biztonságos 930mV-ot (920-on még ment 10 percet a Furmark).
Így a két fogyasztási értékem 73 és 101W, még nem tudom melyiket kell nézni.
Több mint 0.2V-ot nyertem mindössze 50MHz órajelcsökkenéssel.Csinálni kell. Kész. Pont.
-
Viktor77
titán
válasz pixelshader #42944 üzenetére
Persze. Az Asus Strix 570 pl. 1300Mhz, miközben a legtöbb gyártóé 1264 (asszem ennyi). Valszeg ezért is nem tudom sokkal lejjebb venni a feszt, 1250 körül szerintem még tudnám csökkenteni.
Meg is néztem tegnap, csak nem hagyott nyugodni a fesz. 960mV-on kifagyott a Furmark. 980-on meg egy idő után elkezdett hibázni a WoW (pedig ez valami sweet spot lehet, csak itt nyertem volna 3-5 fokot).
Így most 1000mV-on vagyok, max 66 fokkal és max 55%-os ventivel. Elég "élhető" így a kártya.
-
Viktor77
titán
válasz hegegabi80 #42939 üzenetére
Nálam az alap driver van (20.4.2), csak semmi nem kézi, hanem hagytam mindent automatikuson, a többit elvégzi a program.
-
Viktor77
titán
35W van alapból a két kártya között, leszabályozva ezek szerint 15. Nem olyan nagy különbség az.
Meg amúgy sem tudok többet tenni ellene/érte, 1V alá fölöslegesen vinném a feszt, nagyon minimálisat nyernék, meg azt már tesztelgetni kéne, amihez semmi kedvem.Illetve, ha már itt tartunk, HWInfoban a GPU Core Powert kell nézni, vagy a GPU Chip Powert?
[ Szerkesztve ]
-
Viktor77
titán
válasz celafat #42921 üzenetére
A simán nincs backplate, ha jól látom.
Feszeld alul és állíts be egyedi ventiprofilt. Lehet egy újrapasztázást is megérne.Nekem egy 570 van, alulfeszelve nem megy 67-68 fok fölé, és nem eszik 110W-nál többet. Teszi mindezt nagyon elfogadható "zaj" mellett.
-
Viktor77
titán
válasz tesz-vesz123 #42866 üzenetére
Asszem a 20.4.2 van fent, az az utolsó WHQL.
-
Viktor77
titán
válasz tesz-vesz123 #42856 üzenetére
Ja, olvastam ezekről, de még nem futottam beléjük, még csak pár napja van RX kártyám. YT jól megy, alvó álapotot nem használok.
-
Viktor77
titán
válasz hegegabi80 #42845 üzenetére
Mert nem a kártyával gond, hanem a driverrel. Komolyan, most váltottam AMD-re Nvidiáról, egy rémálom.
Hogy nem képes beállításokat megjegyezni, hogy maxon járatja a memót 144hz-es monitor mellett, hogy hol megy a Freesync, hol nem, satöbbi. Egy Nvidia megold mindent, felrakod aztán megy, működik, itt meg egy Freesynces monitor nem működik rendesen egy AMD kártyával. Vicc.Csinálni kell. Kész. Pont.
-
Viktor77
titán
válasz MZsoltee #42807 üzenetére
Mire cseréled kb. mindkettőről lejár a gari (az Asusról főleg).
Ha ennyire időre kell és nem zavar a zaj, akkor veheted az Asust (bár ezt is nagyon szépen be lehet lőni "halkra" és keveset fogyasztósra (bár ez gondolom nem izgat), csak foglalkozós.Ennyi időre mindegy melyiket veszed, az Asust talán jobban veszik, pedig elvileg a Nitro jobb (amiket olvasok róla), bár két tápcsatis.
Egyventiset nem vennék, az tényleg hangos lehet, de ha mégis ezt vennéd, nézd meg, mert van belőle 6000Mhz-es és 7000Mhz-es ramos is. [link]Csinálni kell. Kész. Pont.
-
Viktor77
titán
Kicsúsztam.
Az is nagyon érdekes, hogy aprón az 1050-ek mennek 25 körül, az 1050Ti-k 30-33 (de még feljebb is) körül, miközben én 27-ért vettem ezt és jóval erősebb mindkettőnél, az 1060 3GB alatt van kb. 5-10%-kal (már ahol nem fogy el ram az alól, mert ott néha ez az erősebb).
Elöször én is 1050Ti-t akartam, még jó hogy ránéztem az AMD oldalra.[ Szerkesztve ]
-
Viktor77
titán
válasz varmi2 #42775 üzenetére
Most váltottam RX570-re (Asus Strix OC).
Megcsináltam amit itt olvastam, de nem értem, hogy a .bat filet hova kéne bemásolnom, hogy automatikusan lefusson indításkor.Mondjuk az is megérne egy misét, hogy egy driver hogy képes elfelejteni mindig a beállításokat, de azért ezzel együtt lehet élni.
(A kártya viszi 1V-on az 1300-at, de mindig visszaáll 1.150-re. És azért nem mindegy, hogy 100W körül eszik a kártya vagy 130-140 körül, főleg, hogy egy 350-es táppal hajtom.)Csinálni kell. Kész. Pont.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Hozzászólás előtt olvasd el!
- PowerColor Radeon Hellhound RX 6600 XT 8GB - GARIS
- XFX Speedster SWFT 319 RX6800 ingyen foxpost box
- GIGABYTE Nvidia Geforce GTX 1080 TI Aorus
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte RX 6800 XT Gaming OC 16GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- SAPPHIRE RX 7900 XTX 24GB GDDR6X NITRO+ GAMING OC VAPOR X - Új, tesztelt - Eladó! 365.000.-
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest