-
PROHARDVER!
Mielőtt hozzászólásban feltennéd a kérdésed olvasd el a Témaösszefoglalót, a Téma tudnivalókat vagy használd a keresőt.
Az esetek nagy többségében megtalálható a válasz!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Viktor77
titán
válasz
7Heads Drago #48885 üzenetére
A Thunderboltnak mi köze a VGA kimenethez?
-
Viktor77
titán
válasz
LagerMaister #48855 üzenetére
Ez nem táp.
-
Viktor77
titán
válasz
LagerMaister #48848 üzenetére
Megkérdezhetem melyik kártya ez pontosan? Csak a 6+8pin miatt kérdezem, az enyémnek csak 8pin kell.
-
Viktor77
titán
Hi!
Van nálam egy Armor RX580.
Találtam egy érdekességet. Már a második hirdetésben látom, hogy 2048 Shader van benne.
Nekem viszont a GPU-Z 2304-et ír (a TMU-m is több), és a Techpowerup linkjén is ennyi van.
Mitől lehet?
Illetve, 2D-ben, főleg böngészéskor villog a képernyő. A kábel biztos jó, hiszen 3D-ben nincs ilyen. Szinte mindent kipróbáltam amit a neten találtam (igen, a hardveres gyorsítást is kikapcsoltam).
Alulfeszelve használom 1300MHz/1V-on, szépen megy max 70 fokon, max 40%-os ventivel. -
Viktor77
titán
válasz
Kareszovics #48777 üzenetére
Semmit.
Nincs VGA ami újan megéri az árát.
De az első nálam is a 6600-6600XT páros lenne, de ez sem éri meg az új árát. -
Viktor77
titán
válasz
Kareszovics #48775 üzenetére
De amúgy egyszerű, megveszed amit terveztél, 580 marad, ha tetszik amit látsz megtartod, ha nem, cseréled.
-
Viktor77
titán
válasz
Kareszovics #48773 üzenetére
Sok nem.
A mostani procid is elég jól kihajtja a vga-d. Nyersz valamennyit, de közel sem annyit mint amennyit belefeccölsz.
Jól mondja a kolléga, egy 6600-tal nem lőnél mellé, és az már szemmel látható különbség.
Ha jól olvasom, 300K-val számoltál, abba bőven belefér egy használt 6600 is. -
Viktor77
titán
válasz
Jinxb1rd #45051 üzenetére
Nagyon egyszerű. [link]
Linkeltem képet. A feszültséget baloldalon addig csökkented amíg stabil a kártya. Elég, ha az utolsó 3 értéket csökkented, vagy ami magasabb mint az általad kívánt (látszik és is többet csökkentettem).
Aztán ha ez nem elég, akkor a feszültség felett az órajeleket is csökkentheted, így még tovább csökkentheted a feszt. De ezeket magadnak kell kitesztelni. -
Viktor77
titán
-
Viktor77
titán
válasz
minimumgame #44792 üzenetére
Elsőnek ellenőrizném a pasztázást.
Aztán HWInfo-val monitoroznám a feszt és ventifordulatot. -
Viktor77
titán
Ez simán driver probléma, nem kell túlgondolni.
Nekem 20.4.2-vel nem jegyezte meg a beállításokat, 20.9.2-vel meg igen. A kártyán semmi nem változott. -
Viktor77
titán
válasz
pixelshader #43469 üzenetére
Szoftveres mérés nem mérés, de amúgy de, kb. ennyi.
-
Viktor77
titán
válasz
pixelshader #43467 üzenetére
Az nem feltételnül rossz.
Én most épp WoWozok, 60-65W között ír. -
Viktor77
titán
válasz
pixelshader #43465 üzenetére
A beépített overlay-jel nézed? HWInfo mit ír?
-
Viktor77
titán
válasz
pixelshader #43462 üzenetére
Játék közben pár wattot ír?
-
Viktor77
titán
Minden így van ahogy írod.
De mint már írtam, az egyszeri vásárló eszével gondolkozz.
Ne a mienkkel, ne a kicsit is hozzáértőkével.Ez a vásárló talán feltéved 1-2 gyártó oldalára, megnézi az órajelet (talán) és azt látja, hogy ugyanannyi, miközben az egyik kártya 20K-val olcsóbb. Ezt fogja megvenni.
Aztán majd feltéved egy fórumra (későn), ahol elkezdi szídni az AMD-t (de mehet az Nvidiára is), hogy silány minőség. -
-
Viktor77
titán
Attól még nem kell elvakultnak lenni, igaza van.
Teljesen mindegy milyen kártyát vesz az ember, annak pár évet "illik" elmennie, gyári beállításokon is.
Az emberek 90%-a rá sem néz a tuning fülre, nem hogy alulfeszelés miegyebek.
Amelyik gyártó kártyája erre nem képes, attól nem szabad vásárolni, mert nyílvánvalóan a vevők átverése. -
Viktor77
titán
válasz
pixelshader #43401 üzenetére
Én a saját példámból tudok kiindulni, este ha játszom, akkor halk zene mellett teszem, vagy ugye beszélni kell a mikrofonba (de hangfalon hallgatom a többieket).
Tényleg ennyi.
-
Viktor77
titán
válasz
pixelshader #43397 üzenetére
Arra gondoltál már, hogy nem mindenki játszik fejhallgatón?
Az Nvidia is gyakorlatilag havonta ad ki új drivert, sőt, ahogy látom, sokszor 2-t is. -
Viktor77
titán
válasz
Balerik #43268 üzenetére
Asszem nekem piros ha a lapban van a kártya, de nincs rádugva a táp, és fehér ha rá van dugva.
De ha beraktad, tápot is adtál neki, de nem megy, akkor sokat nem tehetsz. Viheted műszerészhez, hátha csak valami tápellátási macera, de lehet, hogy rossz a kártya.
Nem dual-biosos? Ha igen, másik állásban sem működik? -
Viktor77
titán
válasz
CRate7 #43227 üzenetére
Nem írtad melyik driver, van amelyik hajlamos magától visszalőni a beállításokat alapra.
Kicsit fentebb megtalálod a beállításaimat, de inkább mutatom (Strix 570).
A driver 20.9.2.Ezekkel nem megy 68 fok fölé a hőmérséklet (max 60% ventivel, ahogy látszik), és nem eszik 100W--nál többet.
Ja, és ne használj több beállítóprogramot egyszerre (AB), hajlamos összeakadni a drivrerrl. -
Viktor77
titán
válasz
tesz-vesz123 #43223 üzenetére
FHD-ban?
[link]
-
Viktor77
titán
válasz
ridiculous #43187 üzenetére
Igen. Itt egy videó, 1480-9000-ig jutottak. Keveset nyertek vele nagyon, van ahol csak 2fps-t, nem tudom, megéri-e szórakozni vele.
-
Viktor77
titán
válasz
tesz-vesz123 #43135 üzenetére
Gyenge a procid. Nekem 1200 van. Megnéztem én is, nem szaggat, de maradnak ki frame-ek.
A proci 80-90%-on teker, a VGA meg 30% körül.Azért ez is vicc, hogy nem képesek egy dekóderchipet rátenni (vagy beépíteni a GPU-ba, nem tudom hogy működik), miközben a másik oldalon évek óta megvan.
De ha jól emlékszem, még az Intel IGP-k is tudják. -
Viktor77
titán
Ha esetleg valaki nem tudná, működik a 0RPM venti saját ventiprofillal is.
Mindössze annyit kell tennünk, hogy az elmentett profilban átirunk két false-t true-ra, itt:<FEATURE ID="18" Enabled="True">
<STATES>
<STATE ID="0" Enabled="True" Value="0"/>
</STATES>
</FEATURE>A kapcsoló ugyanúgy eltűnik ha manuális ventit kapcsolunk, de a fordulatnál látszik hogy áll a venti.
-
Viktor77
titán
Skacok, említettem már, hogy nem idevaló? Hűtéstopic?
-
Viktor77
titán
Úgy néz ki ez a 20.9.2 megjegyzi a Wattman beállításait.
Így már csak egy szívfájdalmam maradt, hogy ebben nem lehet 44% alá vinni a ventifordulatot.
A 0%-ot nem szeretem, kell egy kis légmozgás, de a 44% meg sok (szerencsére azért itt még nincs hangja a ventinek). -
Viktor77
titán
Nem jó hsz-re válaszoltam, a Kryora gondoltam, de mindegy is.
Azt meg nem gondolod, hogy egy szaros hűtőpasztát fogok a világ másik végéről rendelni, mikor itthon lemegyek a Tescoba (kis túlzással) és megveszem az egyik legjobbat.
Évi 1 pasztázással az MX4 durván 5-7 pasztázásra elég (legyen 5, de akkor CPU+GPU). Ez bizony minimum 5 év, hova a tökömbe rendeljem meg ennek a mennyiségnek a 7x-esét?
Mindegy, befejeztem, nem ide való.
-
Viktor77
titán
Elképzelhető, hogy a Freesync is emiatt nem működik rendesen? Mondjuk Freesync monitor, Freesync kártya.
Nvidián ugye úgy van, hogy Freesync be, Vsync be és így 144hz-ig váltakozik a frissítés és nem engedi a driver 144hz fölé a monitort mert ott képtörés lenne.
Itt most nekem be van kapcsolva, nyomom mellé a Vsyncet (de kikapcsolva is próbáltam) de gondolkodás nélkül kiengedi 144fps fölé.Én is ellennék, de ha csak pár gombnyomás a 142hz, akkor miért ne?
-
Viktor77
titán
válasz
tesz-vesz123 #43004 üzenetére
Így van. Sokan a játékra gondolnak, hogy oda minek ha nincs meg a 144fps, de már a Win is sokkal gördülékenyebb/folyamatosabb/simább.
Az első meglepetés (nekem) az volt, ahogy megmozdítod az egeret az új monitorral. Úszik az egész, és ekkor döbbensz rá, hogy 60hz-en még az egér is szaggat. -
Viktor77
titán
válasz
tesz-vesz123 #43002 üzenetére
Miért? 1-2Hz-et vesztesz. Arról meg nem tehetünk, hogy az AMD nem képes megoldani ezt a problémát.
Azért 60hz-hez képest ég és föld, nincs az az isten, hogy még egyszer 60hz-es monitorom legyen. -
Viktor77
titán
válasz
stigma #42971 üzenetére
144hz-es monitorod van? Ha igen, vedd le 120hz-re, akkor idle nem fog maxon járni a memória.
Amúgy én úgy teszteltem tegnap, hogy ment a Furmark, majd az említett programban realtime csökkentettem a feszt. 10 percig hagytam egy feszen, aztán lejjebb vettem 10mV-tal. Ahol kifagyott, arra ráadtam 20mV-ot és egyelőre így megy. Tegnap több óra WoW után nem fagyott, de még meg kell néznem más játékokkal is.
Aztán mindent state-hez tartozó feszt ami magasabb mint a 7-es, levettem a 7-es értékére. Ezeket lehetne még lejjebb venni, de nincs kedvem velük szórakozni, meg ezeken a state-eken nagyon keveset van a vga.
Most így 30 fok winben és nem megy 65 fok fölé játékban sem és 55% a max ventifordulat (ez látszik is).
A memón is csökkentettem picit, aszerint ami a blogoutos bejegyzésben van. -
Viktor77
titán
válasz
Gyuri27 #42950 üzenetére
No. 910mV-nál fagytam, 1250-es órajellel. Az órajel maradt, és beállítottam egy nagyon biztonságos 930mV-ot (920-on még ment 10 percet a Furmark).
Így a két fogyasztási értékem 73 és 101W, még nem tudom melyiket kell nézni.
Több mint 0.2V-ot nyertem mindössze 50MHz órajelcsökkenéssel. -
Viktor77
titán
válasz
pixelshader #42944 üzenetére
Persze. Az Asus Strix 570 pl. 1300Mhz, miközben a legtöbb gyártóé 1264 (asszem ennyi). Valszeg ezért is nem tudom sokkal lejjebb venni a feszt, 1250 körül szerintem még tudnám csökkenteni.
Meg is néztem tegnap, csak nem hagyott nyugodni a fesz. 960mV-on kifagyott a Furmark. 980-on meg egy idő után elkezdett hibázni a WoW (pedig ez valami sweet spot lehet, csak itt nyertem volna 3-5 fokot).
Így most 1000mV-on vagyok, max 66 fokkal és max 55%-os ventivel. Elég "élhető" így a kártya.
-
Viktor77
titán
válasz
hegegabi80 #42939 üzenetére
Nálam az alap driver van (20.4.2), csak semmi nem kézi, hanem hagytam mindent automatikuson, a többit elvégzi a program.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Hozzászólás előtt olvasd el!
- A zászlóshajó élmény újradefiniálását ígéri az Infinix Note 50 Pro+ 5G
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- VoLTE/VoWiFi
- Építő/felújító topik
- Trollok komolyan
- Fizetős szoftverek ingyen vagy kedvezményesen
- Mini-ITX
- Allegro vélemények - tapasztalatok
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- További aktív témák...
- XFX SPEEDSTER MERC310 AMD Radeon RX 7900 XTX BLACK
- Asus TUF RTX 4090 24GB GDDR6X Gaming Videokártya! BeszámítOK!
- EVGA GeForce RTX 2060 SC GAMING 6GB OC!
- ÁRGARANCIA! Beszámítás, 27% áfa, összesen 5db RTX 5060 Ti 16GB 3 ventilátoros készletről BOMBA ÁRON!
- ASUS GTX 1660 SUPER 6GB GDDR6 DUAL OC EVO Eladó!
- Medion Erazer Beast X40-hez vízhűtés (MD 60961) (ELKELT)
- Dell USB-C dokkolók: (K20A) WD19/ WD19S/ WD19DC + 130W, 180W, 240W töltők
- AMD Csúcskategória! Számítógép Munkára vagy játékra! R9 7950X3D / RX 9070XT / 32GB DDR5 / 1TB SSD
- Xiaomi Redmi Note 14 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 12 Mini 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest