- Projektor topic
- Azonnali informatikai kérdések órája
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- Home server / házi szerver építése
- OLED TV topic
- Videós, mozgóképes topik
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
-
PROHARDVER!
Mielőtt hozzászólásban feltennéd a kérdésed olvasd el a Témaösszefoglalót, a Téma tudnivalókat vagy használd a keresőt.
Az esetek nagy többségében megtalálható a válasz!
Új hozzászólás Aktív témák
-
' Tzs ,
senior tag
Nos jó, felrakom a 10-et újra. Majd.
Ezt akkor még jónak tartjátok?
"Radeon Software Adrenalin Edition 18.5.1 Driver for Windows® 10 64-bit" -
válasz
echterion #40045 üzenetére
Ugyanazon a meghajtón csak a játékokhoz tartozó adatok vannak - OneDrive köszönöm elég a munkahelyi gépen, nem vagyok perverz
Meg amúgy is, a win reinstallnak akkor van értelme, ha minden szemét eltűnik, és tényleg csak a még használatban levőket teszi vissza az ember. Ha a komplett Users mappát megtartanám, akkor eszemben sem lenne újratelepíteni.
Asszem elértünk arra a pontra, ahol a továbbiaknak nincs értelme
-
echterion
nagyúr
Ahogy előttem is írták, ha ugyanazon a meghajtón tartod a 60 játékod meg a wint, akkor Norton Ghost és barátai a te megoldásod. Bár én nem szoktam újra letölteni egyik játékom sem, mert minden kliens felismeri a játékmappákat, így csak fél perc alatt betallózom nekik és kész. A doksik meg onedrive-on azonnal elérhetőek, nem kell file-okkal vacakolni.
De persze mindenki úgy csinálja, ahogy akarja / tudja. -
TIT
veterán
Nekem 2005 óta nincs gondom az amd driverrel,kivéve amikor az ahci driver tönkrevágta a rendszert a 770-es chipseten.
7790 után 750Ti fél napot,azzal restartolt is a gép,aztán másnap 260X és semmi baja nem volt.
Amúgy a win 1 nap nekem,mert minden progiból a legújabb kell stb.és valamikor azok is szivatnak.
DVD-ről ssd-re 10 perc kb.
Nv 1 driver/hó,amd 3-4/hó látszik ki foglalkozik vele jobban,nv is hazavágta nemrég a vgákat a driverrel. -
John Rose
aktív tag
Sziasztok! Megkésve bár, de törve nem benevezek a klubba egy Asus Rog Strix Rx570 4gb kártyával. Majd holnap este beüzemelem. Remélem egyszerű dolgom lesz. Egyenlőre az R3 2200g Vega8 gpu-ját használom.
-
válasz
echterion #40039 üzenetére
Nem azt kétlem, hogy tudod, miről beszélsz, hanem azt, hogy mindent beleszámolsz, ami beletartozik - kezdjük rögtön azzal, hogy a programok akkor sorakoznak ott egy mappában, ha odateszed őket, ami szintén nem 0 idő
Emellett nem egyformák az installok sem. Nekem van 2-3 tucat alkalmazás meg vagy 60 játék fent, azokat adatokkal együtt nem 1-1.5 óra alatt állítod vissza az új telepítésre. Nekem a legutóbbi ilyen manőver fél nap volt, úgy, hogy vagy 10 alkalmazást már nem volt lelkierőm feltenni, az későbbre maradt.
-
echterion
nagyúr
Most csináltam hétvégén, tudom, miről beszélek. Igaz, nekem már nem kell pendrive-ot csinálnom hozzá, a wifi 5GHz-es, telepítéskor gyorsan lekapja, ami kell neki, a programok ott sorakoznak egy mappában, csak el kell indítani egyesével.
De ha nincs meg ez neki, akkor is legyen egy óra, amit írsz is, az is kevesebb, mint napokig nyomozni a hiba okát, plusz nuku stressz. Saját tapasztalat, ha 10 perc alatt nincs megoldás, akkor win reinstall a leggyorsabb megoldás ilyen helyzetekben.U.I.: Nekem mondjuk lányom gépére egy sima DDU után felment gond nélkül az 570-es drivere az 1050 után.
-
koszos91
tag
válasz
' Tzs , #40034 üzenetére
Hát akkor szerintem hasonló a helyzet, mint nálam is volt abban az értelemben, hogy már összeakadt minden mindennel, szóval tényleg jöhet a win újratelepítése. És utána, akkor amit gbors ajánlott.
Bár ez a "kínlódás a driverrel" dolgot nem értem teljesen, mert amióta én gépet használok és telepítek, egyszer sem volt olyan, hogy felraktam mindent és ment. Mindig beakadt valami kis köcsög program
, szóval lehetett vadászni, hogy mi lehet a gond.
Nekem, ehhez képest ez a mostani adrenalin-os dolog nem okoz nagy fejfájást, mert régen is rengeteg szívtam ilyenekkel. Szóval én csak úgy voltam vele, hogy a világ nem változott semmit!De azért hozzá teszem, hogy végre jó lenne a XXI. században nem ilyenekkel kellene az embernek vacakolni.
-
Mr.Franczy
aktív tag
Érdekes dolog ez a "gyártó csere, reinstall dolog"!
Rx570-et vettem használtan egy éve kb. 950-et váltott! Semmi DDU, semi win reinstall! Kártya berak, driver telepit, s ment vidáman minden!! De az is igaz, hogy mikor új drivert próbálok, akkor elő szoktak fordulni anomáliák! Rohadt egy misztérium ez!
Amitől az ember, néha elmorzsol 1-2 könnycseppet! -
válasz
echterion #40033 üzenetére
Netto / brutto idő problémánk van
A CD korszakban betetted a CD-t - most kell installert csinálni. Ami után felmegy egy rakás update. A programokhoz kell friss telepítő, az adatok átválogatása meg végképp nem pár perc. Stb.
(#40034) ' Tzs ,: én a 19.12-est nem próbáltam eddig, de azt én is tudom ajánlani, hogy 20-ast ne...
-
' Tzs ,
senior tag
válasz
echterion #40033 üzenetére
koszos91: A legújabb 20. valamit próbáltam, nem sokkal lett jobb a helyzet. Tesz-vesznek is igaza van az nVidia drivert csak felraktam és kész volt minden ment win re-install nélkül.
Most még a Silent módba való átkapcsolást fogom megnézni. Aztán ha az se, akkor marad a 10 újra rakása.gbors: igen, pont ez a bajom.
A 10 nekem 5 perc nVme SSD-re feltenni, de a programok, beállítások, cuccok lementése, stb. stb. az minimum fél nap.
Ha ráveszem magam, hogy újra tegyem a 10-et, akkor maradjon ez a 19.12.2-es verzió?Köszi mindenkinek a tippeket!
-
tesz-vesz123
senior tag
válasz
viperabácsi #40028 üzenetére
Igazából ez a kínlódás a driverekkel csak AMD vonalon van. Barátnőmnek pár hete adtam oda a 1050ti-t, DDU futtat, legújabb Nvidia driver feltesz és kész, semmi gond. Nem is lesz vele baja, bőven elég havonta updatelni a legújabbra.
Mondjuk az rx570-nel nekem most nem volt problémám még (az rx560-hoz anno vagy 10 drivert végigpróbáltam, mind sz*r volt) azon kívül, hogy a 20.x driverrel kék halálozott, a 19.12.2. jól működik, ezen kell hagyni. Ezt a drivert ajánlom mindenkinek, mert stabil (WHQL) és tudja dx11-ben is az Image Sharpening-et.
-
válasz
viperabácsi #40030 üzenetére
Tényleg az a legbiztosabb megoldás, de hogy nem sok idő lenne... Az OK, hogy maga a win reinstall megvan 30-50 perc alatt, de utána az össze alkalmazást visszatenni, a szükséges Users cuccokat visszamásolni - hát az nem 2 perc.
-
koszos91
tag
válasz
viperabácsi #40028 üzenetére
Így van neked van igazad, az a legjobb megoldás!
-
koszos91
tag
válasz
zolee0307 #40026 üzenetére
Sziasztok!
Nem feltétlen a kifagyást kell figyelni, mert van, hogy textúra hiba fog bejönni rá. Például nekem a Borderlands 3-nál a talaj textúrája esett szét (kb.: 40-50 perc játék után), vagy a GTA V-ben a füst lett szürke helyett kék színű (itt több, mint egy óra múlva mutatkozott).
Nekem tesztelésre a Far Cry 3 jött be a legjobban, ott ha valami nem volt rendesen beállítva akkor max 10 perc után ki is dobottEz meg csak érdekességként mindenkinek:
Ma reggel találtam, igaz, hogy az rx 5000-es szériáról van szó benne, de hasonló hibákat, ami a cikkben van, itt is leírtak a fórumon már az elmúlt 1-2 hónapban.' Tzs ,: Vagy esetleg próbáld meg még mondjuk a a 20.1.3 vagy 20.1.4 verziókat is. De tényleg gyanús, hogy windows telepítés lesz. (nekem az lett a vége a sok driver próbálgatás miatt
)
-
' Tzs ,
senior tag
Betettem ide a GPUZ kimentett képeit [link]. Az Afterburner nem enged képet készíteni.
A gépben 16 GB RAM van, a virtuális memóriát kilőttem, a 4 meghajtóból a legnagyobbon van csak beállítva "A rendszer kezeli"-re Ajánlott 2937 MB, Jelenlegi 2432 MB, Nagyobb proc teljesítmény rendelése a "programokhoz" van állítva.
Gondolom ezek se jók, szal mire kéne állítani? -
válasz
' Tzs , #40016 üzenetére
Én a control panelből gondoltam, de a DDU is jó lesz.
Az órajeleket azért mondtam, mert ott kiderülhet, hogy bányászós a BIOS rajta - mindegy mivel nézed meg, csak lássuk, hogy a GPU, ill. a memória órajele mennyi.
Végül még egy: mennyi memória van a gépben, ill. mik a virtuális memória beállítások?
-
' Tzs ,
senior tag
No 19.2-es drivert feltettem. Elindul a játékok egy része
Van amelyik továbbra sem.
Elindul 720x526-ban 4:3 és át is tudom kapcsolni simán 16:9-re 1920x1080-ba.Lehet hogy bányásztak vele, ezt sajnos nem tudom. Oké a Silentet ki fogom próbálni.
Amúgy érdemes belenyúlni az ilyen VGA Bios frissítésekbe? Nem vagyok pro, csak úgy nem állnék neki
Hogy tudom megnézni, hogy eredeti-e?Köszi mindenkinek amúgy, hogy segítetek!
-
' Tzs ,
senior tag
gbors: Steam, pld. Black Mesa indít. Betölt a kezdő képernyő... loading... a játék háttérképe megjelenik. Amikor betöltene a menü a beállításokkal kilép mindenféle hibaüzenet nélkül az asztalra. Azt látom, amit fentebb írtam, hogy nem 1920x1080-ban indítja a játékot hanem kb 1024x768-ban. Ezzel nem is lenne gond, amikor először felteszel egy gémet ezzel indít beállítások belövöd ami neked kell elfogad és ennyi. De idáig nem jutok el.
Explicite törlés mit jelent? DDU-val töröltem az nVidia drivert szal elvileg szikrája sem maradt. Lehet vissza kéne tennem a 19.2-es drivert? Ezt az újat meg kukázni?
Fent van a GPUZ, Afterburner, ezekből melyiket nézzem meg?Remélem nem hibás a HW. Az számít még hogy a Tuning állásban van kapcsolva a kártya, nem a Silent modba?
viperabácsi: használt a kártya.
-
válasz
' Tzs , #40011 üzenetére
Pontosan miben nyilvánul meg az, hogy nem indul el a játék? Felugró ablakos hibaüzenet? Kékhalál? Más?
Amúgy lehet, hogy érdemes lenne explicite törölni az NVIDIA drivert (bár nekem pl. nem zavart be), aztán egy tiszta telepítéssel feltenni valamelyik 2019 év végit. De a hibaüzenetektől függően lehet, hogy másfelé kell nézelődni.szerk. túl sokáig írtam. Nem akarlak elkeseríteni, de ez nekem HW hibára utal. Van valamilyen egyéb tuning szoftver fenn, pl. Afterburner? Milyen órajeleket mutat a kártya?
-
' Tzs ,
senior tag
válasz
zolee1984 #40012 üzenetére
Ejj, pont ezt nem akartam, friss Win-t
Nem rég tettem fel (3-4 hónap). Nem kis csalódás ez így!
Oké, próbálom. A nem Steam-es játékok se mennek... azokhoz valami tipp?
Azt még tudom írni, hogy hibaüzenet nélkül lépegetnek ki a játékok. Elindul (ha elindul) aztán fekete képernyő és kész.
Vagy elindul bejön a játék menüje 1024x768-ban FULL HDD helyett és esélytelen hogy a menüben beállíts bármit mert kilép ezután. -
' Tzs ,
senior tag
Üdv!
Egy nVidia GeForce 1050Ti kártyát cseréltem le a napokban egy Radeon RX 570 NITRO +-ra. Követtem az itt leírtakat, full tiszta driver telepítést csináltam. Először a 19.2-es drivert tettem fel, nem mertem egyből az új 20-ast feltenni. A Steam-es játékok nagy része azóta nem indul el. Feltettem a legújabbat, most már egyik korábban futó játék sem hajlandó elindulni. A tálcán lévő ikonra kattintva egy csomó beállítás fogad ott semmihez nem nyúltam.
WTF lehet a gond?
Köszi! -
törölt tag
5 nappal ezelőtti márkaváltásomat az RX570 ma egy ZÖLD képernyővel tette vészjóslóvá...
Ez ilyen oké dolog?
-
Csupingo
veterán
Majdnem ilyen erős az 1650. Abból már van passzív. Talán az új kártyákból erősebb is lesz.
-
csiga8
senior tag
válasz
AiRLAC #39990 üzenetére
Amíg garanciás, nem szedném szét. ( elvileg még 1 év van rá, ha 1 éves a kártya)
Utána érdemes, ha nem okoz gondot, meg tudod csinálni. Szerintem.
Ha majd szétszeded az RX580 Nitro+ -t újrapasztázáshoz, a csavarok sorrendjére - hosszúságára - figyelj, pont azért lőttem egy fotót segítségképpen:
-
Csupingo
veterán
válasz
vzoltan87 #39996 üzenetére
Vagy az átalakító nem jó, vagy a driver telepítés után olyan felbontástra, frissítésre vált, amit nem tud a monitor.
Ha van a közelben egy tv, esetleg azzal telepíthetnéd a drivert, amit beállítasz fhd 60 Hz-re, aztán kikapcs és rákötöd a monitort. Ha így se jó, akkor másik átalakítót kéne nézni. -
csiga8
senior tag
Nekem 580 nitro+ van, az sem hangos, ha a feszültség vissza van véve.
Csak venticserével - szereléssel, forrasztással - tudsz sokkal halkabb hűtést rátenni.Itt még az alaplapra dugva ment, azóta át lett forrasztva, kártyáról működve szabályozza a venti fordulatot:
Superposition teszt alatt 57C fokra melegedett 1250rpm mellett
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Hozzászólás előtt olvasd el!
- Projektor topic
- Windows 11
- DOOM: The Dark Ages - Megérkeztek az első értékelések
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Linux kezdőknek
- Formula-1
- Azonnali informatikai kérdések órája
- BestBuy topik
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- Home server / házi szerver építése
- További aktív témák...
- Nvidia Geforce RTX 3090 Founders Edition
- XFX AMD Radeon RX6700XT 12GB / Újszerű állapotban / 6 hónap jótállással
- Eladó egy használt MSI RTX 3060 Ti Gaming X 8GB LHR videókártya
- GIGABYTE GeForce RTX 2080 TURBO OC 8GB GDDR6 videokártya (használt)
- 27% Számla! Sapphire RX 7900 XTX Vapor-X 24GB GDDR6 Nitro+ Videokártya! BeszámítOK
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- ÁRGARANCIA! Beszámítás, 27% áfa, összesen 5db RTX 5060 Ti 16GB 3 ventilátoros készletről BOMBA ÁRON!
- Bomba Ár! Lenovo ThinkPad W540 - i7-4810MQ I 16GB I 256SSD I K2100 I 15,6" FHD I Cam I W10 I Gari!
- Bomba Ár! HP ProBook 650 G1 - i5-4GEN I 8GB I 256SSD I 15,6" HD I Cam I W10 I Garancia!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest