- Fával feldobott, kábelrejtő Lancool ház tűnt fel a Lian Li portfóliójában
- Futtasd helyben a Qwen3-at: ingyenes nagy nyelvi modellek az Alibaba konyhájából
- Színes, szemkímélő E Ink monitor jött a BOOX gondozásában
- Pokoli lövölde pörgetné meg a GeForce-ok eladását
- 8 GHz felett ketyeg a G.Skill legfrissebb, 128 GB-os memóriacsomagja
- Milyen processzort vegyek?
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- 3D nyomtatás
- Ez lenne a népkártya? Teszten a GeForce RTX 5060 Ti 16 GB
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- Nikon Z MILC fényképezőgépcsalád
Új hozzászólás Aktív témák
-
babati
aktív tag
válasz
belaazallat #4461 üzenetére
köszönöm válaszod. igen ez van fent és ez bizonyul a legjobbnak. játékok is ezt kérik
-
babati
aktív tag
Üdv. Urak. Nemrégiben szert tettem egy ilyes fajta kártyára. Asus strix gyártmány szóval nem sima amd. A kérdésem az lenne hogy melyik driver illetve szoftver lenne ehhez a legideálisabb? Most az amd catalyst contol center van fent de előtte adrenalin volt.
-
Erunosta
tag
A szeretett SAPPHIRE RADEON R9 380X NITRO kártyám 3 napja kilehelte a lelkét.
Böngészés közben gép hirtelen leállt, majd újrainduláskor már nem volt kép, illetve POST síp jelezte GPU gondot. Nagyon sajnálom mert tökéletes társam volt, míg élt.
Született 2017.09. elhunyt 2022.04.
Nyugodj békében. -
golyani
őstag
Sziasztok, hővezető párnákból milyen vastagságúra van szükség cserénél?
-
csubuka
addikt
Sziasztok!
Egy kis segítséget szeretnék kérni tőletek...
Sapphire Nitro R9 380-nél az mennyire normális, hogy álló ventiknél még forgást jelez a szenzor driverben?
Nagyon nem akarja felvenni a kényszerített iramot sem, 11xx helyett csinál valami randomot (de kényszerítés hatására megindul és forog, meg terhelésre is jól viselkedik amúgy, csak a szenzor bohókás).
Ez gondolom valami ütközés, hogy Sapphire specifikus driver kéne nem az általános?
Vagy újabb GPU BIOS kéne?Látszólag teszi a dolgát, félpasszívan elvan magának...
Még annyi ,hogy nem tudom melyik állapotában kéne a BIOS switchet használni, de ahogy olvastam ez ilyen lagacy dolog, tehát ha megy mindkettőben ,akkor tökmindegy melyikben használom, mert nem OC vagy venti profilos a váltás.
-
laceb
tag
Sziasztok!
Ha van valakinek hibás vagy elfekvő XFX R9 380, megvenném a hűtését!
-
Galiba001
csendes újonc
válasz
Bence0421 #4450 üzenetére
Köszönöm a segítséged ! Közben a milyen videókártya topikban megoldódott ! Jó volt a sejtésed a HDMI nem jó ! Vettem displayport kábelt és már nem csak 60 hz-et mutatott hanem többek között a csúcs 144hz-et is ! Úgyhogy nem kell még temetni ezt a kártyát, tud ez még :-) Köszönöm még egyszer !
-
Galiba001
csendes újonc
-
Bence0421
csendes tag
válasz
Galiba001 #4445 üzenetére
Sziasztok!
A videokártya határozza meg az FPS számot, ami független a monitor képfrissítésétől (Hz). Régebbi játékokban, vagy alacsonyabb beállításokon az R9 380 is képes 144 FPS előállítására.
@Hegyirabló: bírja, de attól is függ, hogy mivel játszol, és milyen grafikai beállításokkal, egy FPS számlálóval már most ellenőrizheted, hogy az adott játékban mennyire képes.
@Galiba001: ellenőrizd az FPS számot a játékban, kapcsold ki a v-syncet, ha a játékban 120 FPS-ed van, akkor a monitor 120Hz-en kell, hogy menjen. Lehet a monitor menüjében van letiltva, és ellenőrizd a Radeon Software-ben is. -
Galiba001
csendes újonc
válasz
Hegyirabló #4444 üzenetére
Szia ! Nekem asus r9 380 2gb van ! Most vettem hozzá egy Acer vg271up ami wqhd 2560x1440 144hz-et tud de csak 60 hz-el tolja
Én nem értek nagyon hozzá de több mint valószínű hogy csak ennyi !
Minden esetre örülnék ha valaki azt írná hogy tévedek és ezt meg ezt kell csinálni és megy a 144hz -
Hegyirabló
veterán
Sziasztok!
Asus R9 380 4GB Strix kártyám van.
Bírja ez vajon a 144Hz-et?
Köszönöm!
-
urbi73
senior tag
Na nem bántam meg a gép fejlesztést . BF4 -multi 70-80 FPS(minden maxon) ,régen ez 25-30 FPS volt,elégé hátrányban voltam emiatt . Fry Cry 5 -ez el sem indult ,de most minden maxra húzva 40-50-FPS , el lehet játszogatni vele .GTA5,na ez nagyon szaggatott , kb 20-25 FPS -el ment.Most olyan 40-50 FPS- minden a lehető legmagasabbra állítva . Tehát nekem az jött le hogy egy Phenom955 -már nem volt képes kihajtani egy R9-380-as kártyát .Szerintem akinek nincsenek nagy igényei ,akkor elég lehet ez a kártya még a mai napig .Legalábbis én még nem adom el egyenlőre .
-
Hegyirabló
veterán
-
cl.aci
aktív tag
válasz
Hegyirabló #4439 üzenetére
Elméletileg 52 fok körül kellene bekapcsolni a ventiknek, de ha jól rémlik Asusnál ez magasabban van, ha visszanézel a topick eleje felé van róla szó.
-
Hegyirabló
veterán
Sziasztok!
Nem meleg a kártyám egy kicsit?
Asus Radeon R9 380 4GB Strix
Főleg idleben gondolom, felmegy 60-65 Celsiusra, anélkül, hogy a ventik bekapcsolnának. 10 perc Furmark teszt alatt viszont a legmagasabb hőmérséklet 76 Celsius volt. Szobában 21-22 Celsius van.
Mit gondoltok?
Köszönöm!
-
urbi73
senior tag
Rendben . Egyik fő ok hogy már ideje váltani , hogy a kedvenc játékom a Fry Cry 5 már el sem indult a proci miatt .A Phenom processzorok nem támogatják az SSE 4.1 CPU utasításkészletet .Ezt a játékot mindenképp meg akarom szerezni Red Dead Redemption 2 . Na ehhez a játékhoz már mindenképp kevés lenne a Phenom.
-
urbi73
senior tag
Bocsánat kicsit szűken fogalmaztam.Kicsi tuning nekem is van. 3800 -on megy stabilan .De amióta felraktam ezt a drivert 19.9.2 azóta minden játékban visszaesett az FPS . Jelenleg egy led tv használok monitornak aminek 1366x768 a felbontása . Én főként BF4-GTA5-el játszom ,ami ment rendesen,most meg beesik 10-15 FPS-re és így játszhatatlan .
-
urbi73
senior tag
Asus R9-380-as kártyám van. Egy Phenom 955-ös proci elég hozzá?
-
mumajer
csendes tag
Csak megosztanám érdekességből.
Devil May Cry 5 már telepítésnél nem látta a kártyám és emiatt nem is indult a játék el. . És eddig is R9 200as nak látta a gépem a kártyát.. Már kipróbáltam R9 285 drivert is és nem látta a játék. Aztán utánajártam A HP oldalán és egyéb helyeken honnét lehetne valami drivert szerezni hozzá. Találtam is sikeresen. Telepítés után gpu-zben megnéztem. És ez fogadott.
A DMC5 telepítő még mindig nem látta. De a rendszer végre R9 380nak látja. Alacsonyabb órajelekkel. Pont olvastam hasonló esetről a RX 570nél is van hasonló alacsonyabb órajeles ami olyan mint az RX 470 de mégis 570. nem értem ezt az egészet. De a játék elindult.
-
inci67
tag
válasz
mumajer #4426 üzenetére
Helló meg néztem nincs, 1 cikket találtam, hogy volt terv a 4 gigásra de üzletileg az nem érte volna meg. Így új kártya, új fejlesztés.........(ami ugye nem is volt mert ugyan az a mag van benne) Tonga, picit javítottuk rajta így lett a 380. Semmi oldalon nincs r9 285 4 gigás, se YouTube se Google se Ebay se semmi...... (nem tud 285 4 gigasról) Néztem komoly külföldi oldalakat ahol vidkari tesztek, meg listák vannak minden kártyáról semmi. A HP oldal megtaláltam HP r9 380 drivert. Hihetetlen, hogy itt a fórumban van 2-3 ember aki szerint van ilyen kártya, okosabbak vagy mint a GOOGLE
.
-
mumajer
csendes tag
https://pclab.pl/news59256.html
4gb-os Tonga Pro létezik. inci67 kolegával minden rendben! megbeszéltük! -
inci67
tag
Erről a kártyáról a GPU z képen Tonga és 2014 augusztusi gyártás van.
-
inci67
tag
válasz
belaazallat #4422 üzenetére
Helló az mellékes a képen a vidkari típusa, az hogy ott baloldalon lent a kis füllnél nézze már meg mik vannak ha le lapozzon. Ez akoris 380 a HP annak adta el 10. 100. 1000. 10000. 100000. 1000000. Gépbe tette be ezt a vidkarit. Nem találom nincs meg a számla, a gép 3 éves a garim nincs, de a dobozát elő halásztam. Nem csak úgy találtam ki, hogy ez milyen videó kártya, és semmilyen módon nem vertem át a vevőt.
-
Z10N
veterán
válasz
belaazallat #4418 üzenetére
"Általad linkelt képen is látszik 2013-as gyártású a gpu, akkor még nem gyártottak 380-at."
Mivel az egy 290X, ami nem is tudom hogyan jon ide.
-
inci67
tag
Helló te biztattad fel, hogy át vertem, csak a GPU z r200 nak látja ott link, hogy erről fórum van külföldi oldalon, hogy mért van ez. A kártyán a HP álltál a matrica szerint 380, amibe volt HP gép azt írja 380, a specifikácio szerint 380 tudásban, az hogy gyengéb MHz megy miután HP a kártya és ref hűtős magától értetődő, nem 1 MSI Gaming vagy ASUS Strix..........Meg az általatok állított kártya nem is létezik r9 285 ami 2 gigás, a 285x ami 3 gigás, nincs 4 gigás r9 285. Ami van r9 290 ami ugye 512 bit. Minden linket be tettem. Ne vezetékek félre a gyereket úgy, hogy csak a GPU z re hivatkoztok míg én 8 érvelés tudok mondani, mutatni, bizonyítani hogy igazam van. A vevő meg becsapvan, átvertem, érzi magát feleslegesen mert a kártya megy jó hibátlan.
-
belaazallat
addikt
Szia!
Hátrább az agarakkal! Egy szóval nem mondtam, hogy szándékosan átverted!
Viszont te nem néztél utána rendesen! Általad linkelt képen is látszik 2013-as gyártású a gpu, akkor még nem gyártottak 380-at. Órajele sem stimmel. Valószínűleg erről van szó: [link]
Ha visszanézed a hozzászólásaimat láthatod mit írtam a kollégának: [link]
Szóval mielőtt vádaskodsz, olvass vissza légy szíves!
-
inci67
tag
válasz
belaazallat #4410 üzenetére
-
inci67
tag
válasz
Helló téged kereslek, te szét oldod a gyereket, hogy átbasztam átvertem miután te annyira értesz hozá....
Na akkor, hogy is van ez nézzünk utána.mumajer ...................Helló. minden fórumtárssal tanakodtunk az r9 380/380x topicban most mi is a szitu a a kártyával amit tőled vettem. és kiderült hogy egy ez egy R9 200as széria és kb semmi köze a 380hoz nem hogy a te általad hasonló 470hez. Félre vezettél.. és ugye én is kérdezgettelek miért ír nálad a gpu-z r9 200as szériát. azért mert ezen a kártyán az a mag van. egy Tonga mag ami az r9 285ön van. Szóval szeretném ha hajlanál valamiféle visszacserére és utaztam kb 250km-t oda vissza! Várom a mielőbbi javaslatodat!
ÉN......Na nyugodj meg ez r9 380 100% nem jártál rendesen utána. Nem vágtalakát 1 hét próbagarit kaptál ami már rég letelt, miután 3 hete nálad a kártya. Na parancsolj. Az érveléseid sehogy se jók, igen ez 380 4GB és toga. A másik 285 az eleve 2 gb, a 285X az 3 gb, vagyis eleve nincs is 200-as kártya ami 4 gigás, csak a 290 ami 512 bit meg 275W eszeik, nem 2 Db 6 pin kell neki nemem 2 DB 8 pin, vagy 1DB 6 pin meg 1DB 8 pin.
Itt érdekes mind toga és 380 as kártya.https://prohardver.hu/teszt/amd_tonga_asus_radeon_r9_380x_strix/asus_strix_radeon_r9_380x_3.html
A másik itt is írja, ez a mag a 285be és a 380 ba is van (nincs 285-ös 4 gigás kártya)
https://www.videocardbenchmark.net/gpu.php?gpu=Radeon+R9+285+%2F+380&id=3116
na 285 kártya
https://www.techpowerup.com/gpu-specs/radeon-r9-285.c2609
285X kártya
https://www.techpowerup.com/gpu-specs/radeon-r9-285x.c2913
A másik ott a kártya, nézd meg, ami rá van írva üsd be a gooléba nekem 1 ből dobta mi is ez a kártya. Akikkel te beszéltél hozzá nem értök minden jel erre utal.
nyáklap oldal GPU mag mellet martrica ............HP PN 807416-001
-
mumajer
csendes tag
válasz
Engem átvert az eladó!
Hol tudom jelenteni?
-
mumajer
csendes tag
válasz
belaazallat #4408 üzenetére
-
Z10N
veterán
válasz
mumajer #4404 üzenetére
Ez egy 285. Ott van a neveben is az R200 (F0/2014). A 380 elodje, ugyan az a gpu. Az erdekesseg viszont az, hogy ez oem kartyakent 4GB-t kapott, mikozben a 285-t csak 2GB-tal jott ki dobozosan. Annyival jobb a helyzet, hogy a TDP-je a 285-nek magasabb a BIOS-ban, ezert tovabb is birja az orajelet tartani, igy gyorsabb a 380-nal. Foleg, ha tuningolod 1100-1150MHz kornyekere. A Hynix memoriat is felnyomhatod 6400-6500-ra.
-
mumajer
csendes tag
válasz
belaazallat #4403 üzenetére
-
mumajer
csendes tag
válasz
belaazallat #4401 üzenetére
Teljesitményben minden stimmel? Szoval ez valoban 380?
Új hozzászólás Aktív témák
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG Strix X570-F Gaming alaplap garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9700X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Ultimate előfizetés új fiókra akár 2105 Ft/hó áron! Azonnali, automatizált aktiválással, csak Nálam!
- Samsung Galaxy A15 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- iKing.Hu - Apple Macbook 14 M1 Pro - 2021 - Használt, újszerű
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest