- GeForce RTX 5050 kártyák az MSI portfóliójából
- Megérkezett a Phanteks új mikrotornya, akár kábeleket rejtő alaplapokhoz is
- Jövőre veti be az FSR 4-et a Sony a PlayStation 5 Pro konzolon
- Angol futball: 30 szezon statisztikáiból gyűjt érdekességeket a Microsoft AI
- Kifarolhat az üvegszubsztrátumok piacáról az Intel
- HP notebook topic
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Mini-ITX
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Androidos tablet topic
- GeForce RTX 5050 kártyák az MSI portfóliójából
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- SSD kibeszélő
- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200)
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
->Raizen<-
veterán
válasz
Algotis #28645 üzenetére
Tedd újra a windows-t.Chipset driver stb minden fent van a legfrissebb?
Én a 13.4 whql-t használom és jó mindenhez a betákat hanyagolom ezentúl.Én már nem foglalkozom benchmark programokkal jobban szeretek játékok alatt méricskélni már.
Rámész valamelyik op rendszerre és kilistázza az összes drivert a lapodhoz.
-
-
válasz
Algotis #28371 üzenetére
aha - magamat csak nem fogom lehülyézni
csak hogy láss egy alternatív álláspontot is - a legtöbb VGA-ban 15-20%-nál több potenciál nincs (teljesítményről beszélek, nem a core domain ész nélküli tekeréséről), az meg nekem nem éri meg a tuninggal való szarakodást. nem beszélve az extra zajról.
-
HSM
félisten
válasz
Algotis #28371 üzenetére
Abszolút az, csak nem szokványos fórumos körökben...
Ugyanakkor (#28387) aleister véleményét is osztom, érdemes megtalálni az optimális működést.
Nekem 3570K-m van, Z77 lapban, mégsem húzom, mert nincs rá szükség. De ha lenne, tudnék számolni a lehetőséggel, és ez nekem megnyugtató.
A 7950-em is alapon megy, alulfeszelve, de ott figyel a húzott/alulfeszelt profil, ha szükség lenne rá. -
aleister
veterán
válasz
Algotis #28371 üzenetére
Szerinted az normális, ha valaki városban 2-esben megy, mert ott harap legjobban az autó? Segítek. Nem.
Az ésszerűen gondolkozó emberek többsége az optimális felhasználást tartja szem előtt. Lehetőleg a teljesítmény olyan összhangban legyen a fogyasztással, ami a legjobb kihasználást teszi lehetővé.
Pl a Tahiti LE hiába bírná az 1200 MHz-t, de ezen az órajelen állati sokat fogyaszt, és melegszik mint egy kazán. Ellenben alig gyorsabb, mint 1100 MHz-n, ahol viszont 1.08v-on alul van feszelve, és épp hogy meleg.Na akkor a fenti fényében, szerinted normális, aki szénné tuningol?
-
kovsol
titán
válasz
Algotis #28377 üzenetére
Az a 3000 helyett 3400, bclk növeléssel 3500 amit ki tudtál volna hozni belőle még nem igényel semmi extra hűtést, cserébe lett volna +15% töblet cpu erőd. Mondjuk én vrm hűtés mentes 15e Ft os alaplapot hanyagoltam volna mindenképp, akkor már meghagytam volna a H61 -t ami előtte volt és sprólok egy normális lapra esetleg.
De ez itt off topic, szóval fölös folytatni. -
Anaren91
senior tag
válasz
Algotis #28328 üzenetére
Nem lesz benne vga. Ez egy 2005 ös kis irodai gép volt. Haver csak netezésre /zenehallgatásra használja a koli szobában lévő kis barkácsműhelyében
Sok sok pálinka kellett hozzá
Egy jól sikerült születésnap ünneplése közben kezdtünk el ötletelni, hogy mit is kéne csinálni ebből a sok pizzás dobozból. Csináltunk videót is majd fellövöm youtube ra aztán belinkelem azt is.
-
Anaren91
senior tag
válasz
Algotis #28323 üzenetére
Teljesen
Ma fejeztük be, működik rendesen és még a hűtése is jobb így a gépnek mint a régi kis kuckójában
Sok sok pálinka hozta az ötletetNa meg, hogy unatkozó kollégisták vagyunk akik nem tudnak mit kezdeni az üres pizzásdobozokkal
De itt a megoldás
Ha tudunk szerezni olcsón lcd monitort megy bele az is
(#28325) kovsol Az úgy nem poén
-
kovsol
titán
válasz
Algotis #28057 üzenetére
Ha veszel mellé egy Z -s lapot akkor max turbó +2 szorzóig fel tudod tuningolni.
3330 esetén 3400Mhz lesz a max amit el tudsz érni, míg 3470 esetén 3800Mhz. Ez mér 400Mhz eltérés.
Bár gondolom a jelenlegi H -s lapba fog menni, szóval ez a lehetőség nem lesz kihasználva. -
PandaMonium
őstag
válasz
Algotis #27500 üzenetére
Nekem személyes tapasztalatom nincs vele, de többen írták a fórumon, hogy lefixálták a ventik fordulatszámát úgy, hogy még ne nagyon lehessen hallani és úgy nem is melegedett nagyon a kártya. Amúgy igen, valószínűleg az is sokat dobna a dolgon ha fel lenne rakva a gépház oldala.
-
marcusa
addikt
válasz
Algotis #27426 üzenetére
Nem kell kiabálnod, senki nem állítota az ellenkezőjét annak, hogy nagyon is jó vétel a 7850, videókaris topic-ban is rendszeresen azt ajánljuk 50k-s kategóriában. Csak arra reagáltam amit írtál, hogy az új játékokban hú de sokkal jobb a 7850 a 660-nál, ami nem igaz, pont fordítva van. pont.
-
belinho
senior tag
válasz
Algotis #27409 üzenetére
Más tesztek: Link1 , Link2, Link3
Attól még, hogy Gaming evolved az nem jelent semmit! Csak AMD-s gépen lehet demózni vele!
Az Alien colonial marines is Gaming Evolved, a többit mindenki tudja, a játék pocsék grafikailag, de szerződésbe van az AMD a Sega-val, ezért rajta van a Gaming Evolved matrica!
A Crysis 3 és a Bioshock Infinite is Gaming Evolved! -
marcusa
addikt
válasz
Algotis #27409 üzenetére
Nem is azzal van a baj, hogy azt írod, hogy TR-ben gyorsabb(ami mondjuk a 314.22-vel már>>itt<< és >>itt<< is látszik, hogy nem feltétlenül igaz), hanem ez:
"Régebben a gtx 660 erősebb volt, mostanra azonban sorban jönnek az új driverek, amikkel több FPS-t is hoznak a 7850-ek.
Újabb játékokban pedig már mindenképpen a 7850 a jobb."
Pont hogy régen volt egy szint a 660 a 7850-nel, az új játékokban már gyorsabb... Crysis 3 és a Bioshock is GE cím, még is gyorsabb a 660 még a 7870-nél is... -
HSM
félisten
válasz
Algotis #27156 üzenetére
Persze, tényleg az... De bírja.. És a 7950-em is, és furcsamód nagyon hasonló értékekkel, szóval ez azért több a véletlennél. Valószínüleg ezek a Tahiti csipek jobban ki vannak élezve a kisebb feszültségű működésre, mert másfélszer annyi tranzisztornak nagyon hamar eldurvulhatna magasabb feszen a fogyasztása... (És el is durvul, ha adsz neki, ami a Tahiti-s logout tesztemből is látszik.)
Itt van pl. a 7950-el egy 1050/1400Mhz 1,1v fotóm, 1,05V körül kap ahogy az OSD-n láthatod.[link]
-
HSM
félisten
válasz
Algotis #27153 üzenetére
Én biztosan nem.... Az említett órajeleket és feszültségeket legalább 6-10 óra játékkal teszteltem. Több óra Crysis3, legalább egy óra Valley bench, jópár kör 3Dmark11-13, több óra PlanetSide2, jópár kör Sniper Elite V2 bench, legalább egy óra Diablo3. Direkt nem akartam olyan eredményeket publikálni, amik nem felelnek meg a valóságnak, úgyhogy alaposan kiteszteltem.
De pl. azóta amit vettem 7950-et is alapórajelen használok 1,188V helyett 1,038V-on, és pl. gond nélkül végigvittem vele így a komplett Tomb Raider 2013-at, ami erősen VGA-igényesnek mondanak.
Mondom, ha kíváncsi vagy, logouton ott a tesztem ezekről, furmark képek is vannak, pl.: [link]...
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
Algotis #26891 üzenetére
enyémek 75ig mennek, de egyrészt multimonitor, másrészt az alsó kártyát megfolytja az alatta lévő hangkártya, az meg felfűti a felsőt. plusz 70fokig kultúrált ventiszabályás van belőve, aztán 70től eléggé meredeken meg rá a fordulat.
de szerintem ha nyáron több időm lesz nyúzni, akkor egész biztos vagyok benne, hogy valamit fogok vele csinálni, mert tövig terhelve huzamosabb ideig hangos.
-
kovsol
titán
válasz
Algotis #26891 üzenetére
Attól függ melyik gyártó kártyája és milyen házban van. Simán elképzelhető egy 70 fokos terhelt érték. És a legtöbb esetben amúgy a 7870 és a 7850 hűtése eltérő azonos gyárónál is.
Nálam:
Furmark alatt a felső kártya beállt 69-70 fokra (sapphire 49% venti fordulaton), az alsó kártya minden esetben kb 5-6 fokkal hűvösebb nálam (giga fix 35% venti fordulat).
Mondjuk nekem egy jól szellőző házam van, és nem 2 slot, hanem 3 slot hely van a két PCI-e foglalat között, így azért nem az összes levegő a másik kártyáról szívja közvetlen, hanem tud némi friss levegő is bejutni közéjük.
De nekem egy nagyon jól szellőző házam van, és szinte már huzat van benne az 5db 12cm -es ventivel. -
Anaren91
senior tag
válasz
Algotis #26676 üzenetére
Na megy itt a nagy zerocore mizéria gondoltam megnézem már én is. De hát mivel a gépemben lévő ventik alapból elnyomják a vga m hangját íígy nem tudom megmondaniXD. De majd ha felkelt barátnőm adok neki manuálisan 100% ventifordlatot és majd megnézem úgy
(#26684) Algotis: Fent van az oldala a gépemnek és nem látni semmit. A csavarhúzó meg messze van meg macerás leszedni mert be van építve a falhoz teljesen...kicsi a koliszoba
-
Trailblazer
veterán
válasz
Algotis #26652 üzenetére
A leguccsó betaval nem megy, azaz a 13.3 beta 3-mal, az eggyel előttivel igen. Itt a link.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- bontatlan MSI GeForce RTX 5090 32G VENTUS 3X OC 3 év Alza garival
- ASUS Radeon HD6950 DirectCU II 2GB 256bit GDDR5 EAH6950 DCII/2DI4S/2GD5 Videokártya eladó
- ASUS ROG Strix GeForce RTX 4070 Ti OC 12GB GDDR6X 192bit Videokártya
- ASUS TUF Gaming GeForce RTX 3070 Ti OC 8GB GDDR6X 256bit videokártya
- ASRock RX 6600 8GB GDDR6 Challenger ITX Eladó!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 4060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- iKing.Hu - Xiaomi 14 Ultra - Ultra White - Használt, karcmentes
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte Z370M i5 9400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT 8GB ZALMAN S2 TG Corsair S650W
- Bomba ár! HP ProBook 450 G7 - i5-10GEN I 16GB I 256SSD I HDMI I 15,6" FHD I Cam I W11 I Gar
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest