Új hozzászólás Aktív témák
-
Dealer95
őstag
válasz
seederking #8836 üzenetére
3,1Ghz az alap.
3,7-en sem stabil Prime 95 alatt, de Benchmarkokat kibír. -
lowzor
veterán
válasz
seederking #8836 üzenetére
Hamar feladtad. Az nem jelent semmit, hogy Elpidás, a ram tuning úgy sem jelent sokat. A GPU tuning számít. Azzal meg simán elérhettél volna 1 1200-as órajelet, ami 7950 szint.
-
lowzor
veterán
válasz
seederking #8833 üzenetére
Jó hát az F1 az mennyire terheli le a procit...
Amúgy szerintem semmi értelme nem lesz a váltásnak, még ha lenne egy erősebb procid akkor sem nagyon lenne. Tuningolnod kellett volna a 7850-et, akkor rájöttél volna, hogy közel sem akkora teljesítményre képes, mint amit elképzeltél. Meg ugye egy másik procival is változott volna a kép.
Mennyit fizetsz rá amúgy? A 7850-et 70-ért vetted? Mert akkor azon is elég sokat buksz. -
lowzor
veterán
válasz
seederking #8831 üzenetére
BF3-hoz ne vegyél 7870-et egy Phenom mellé szvsz. Még a mostani 7850-eddel is limites lehet ekkora órajelen is. AB-el monitorozd ki, hogy mekkora a GPU kihasználtság BF3 multi alatt.
Amúgy a BF3 stabilítást nézni/ bench-nek fos. Inkább Heaven-el teszteld a kártyát alap beállításokon.
Amúgy nincs beépített bench-e. -
->Raizen<-
veterán
válasz
seederking #8828 üzenetére
Tele van a youtube gémpléj videókkal.
-
csucsbicep
nagyúr
válasz
seederking #8828 üzenetére
Nincs.
-
csucsbicep
nagyúr
válasz
seederking #8825 üzenetére
Szerintem ott azt a kártyát kapod, ami a képen van, mert ez a rövidebb új Dual-X pár napja bukkant fel, nem hiszem, hogy kis hazánkban kapható lenne még..
-
csucsbicep
nagyúr
válasz
seederking #8814 üzenetére
Létezik, elég megnézni a képeket.
-
sakal83
addikt
válasz
seederking #8798 üzenetére
Gari kihez szól?
-
Dealer95
őstag
válasz
seederking #8793 üzenetére
50-ről 70-re felesleges váltani.
Ami a 7850-en nem megy rendesen, az a 7870-en sem fog.
Akkor már inkább egy 7950. -
sakal83
addikt
válasz
seederking #8793 üzenetére
Én a helyedben nem váltanék. Inkább húznám a hd7850-et, ha csak a teljesítmény számít
-
Attix82
addikt
válasz
seederking #8791 üzenetére
Crysis 2 és a BF3 VGA gyilkos. Ultra beállítások mellett természetesen.
-
sakal83
addikt
válasz
seederking #8789 üzenetére
Ha tuning nem számít 8-10k-t.
Ha van papíros garija, akkor felesleges a sok teszt. Elég, ha egy Crysis 2 benchmark lefut 3-szor.
-
válasz
seederking #8103 üzenetére
Egy párszor már belinkeltem, de akkor sokadjára is tessék
-
miresz
veterán
válasz
seederking #7756 üzenetére
Ja.
Nem hiszem.
-
troland26
őstag
válasz
seederking #7731 üzenetére
Hát szerintem azért egy darabig maradnak még az árak ..pláne , ha IMF szívózás miatt megint felmegy a dollár . Azért kíváncsi lennék , hogy PH-s vette-e meg mert a linkem után 2 perccel le is ütötték .
-
tasakos
tag
válasz
seederking #7722 üzenetére
Köszi, bár még most csak tesztelem, majd meglátjuk... A gond az, hogy futár hozta, de a 3 nap így is 3 nap... sőt úgy tudom van vmi 8 napos is a távvásárlásnál, mert elég messze lakok pestől.. .)
-
odorgg
addikt
válasz
seederking #7703 üzenetére
-
válasz
seederking #7682 üzenetére
Nálam azóta is tökéletesen megy a 12.11b4 -el vittem végig a MoH Warfighter és egy deka kékhalál vagy hiba nem volt pedig 1150/1400.on járt a kártya! de azóta már Borderlands.2 -vel is játszottam vagy 10.órát és ott sem volt gond vele!
Nem tudom mi lehet ez az anománia hogy egyeseknél hibátlanul fut másoknál meg hibák-fagyások vannak
ugyan olyan kártyával is!
Nálam PL a PwerPlay is tökéletesen megy vele 2D nél szépen 150/300.on jár!
******************************************************************************************
Garsza úgy tudom ASUS kártyáknál még az OC verzio(TOP) is csak + , - 20.% ot enged!Azt pedig nem tudom hogy pl ha te az asus kártyádra felteszed a Sapphire OC -biost akkor fog-e működni! Én fordítva már kipróbáltam egy UNLOCK -olt ASUS 7850 DC2 Top bios -t fel tettem a Sapphire kártyámra amivel fel lehetett tolni a GPU feszt 1,300.v ig mert a sapphire csak 1,225.v ig engedi! működött hibátlanul vele a sapphire kártya de sokkal tovább nem bírtam húzni azzal sem a GPU -t, hiába adtam neki akár 1,275.v ot akkor sem ment 1240 -nél többet a GPU így ment is vissza a Sapphire OC bios!
-
lowzor
veterán
válasz
seederking #7668 üzenetére
Persze, csak sokan azt hiszik, hogy ha OC-s példányt vesznek, akkor megváltják majd a világot a tuningolhatósággal. Közben semmivel sem jobb, mint a sima. Amúgy az a +60mhz, ami a tiéden gyári OC szvsz szinte 0.
(#7677) kockaharcos:
Én is kicsit nagyobb pontszámot képzeltem el, de ne aggódj egy fos szintetikus teszt miatt. Amúgy biztos nincs ott procilimit? Mert az a min 39 FPS nagyon vérszegénynek tűnik egy 7870CF-el még MSAA mellett is. Bár mondjuk lehet, hogy csak ekkora erőforrás igénye van annak az értelmetlen baromságnak. Szerintem vedd azt ki. Annyi lesz csak a különbség, hogy kicsit recésebbek lesznek a drótkerítések pl Caspian-on
-
miresz
veterán
válasz
Változó,valamikor rögtön előjött,ahogy indítottam valami game-t,vagy bench-et,ez volt Win7 alatt. Win8 alatt meg egyből eldob.
-
torma1981
veterán
válasz
Én is inkább megvárom a teljes verziót. Nem érdemes sokszor bétával vesződni.
-
CJ3
senior tag
válasz
seederking #7632 üzenetére
Persze erre gondoltam én is hogy csak 3D-ben ugrik az órajel általában
De vannak programok amik használják ugye....És a VGA-húzására mit használtok mostanság? milyen programot ami engedi tovább rángatni
Vagy régebben volt olyan hogy át kellett írni az órajelet a Riva Tuner-ben és akkor engedte tovább húzni......MSI Afterburner-t használok....itt át lehet állítani\írni
-
V.Dave
senior tag
válasz
seederking #7632 üzenetére
igen ez így van de vannak kivételek mint mikor pl a böngésző hardveres gyorsítást használ akkor felpöröghetnek a dolgok hiába 2D
-
CJ3
senior tag
válasz
seederking #7629 üzenetére
Azért úgy nem használnám fölösleges szerintem, csak játék alatt legyen bika..
-
S. Szabi
őstag
válasz
seederking #7530 üzenetére
Én is a 12.11 beta4-el tolom most, nagyot javult tőle a kártya.
Én a telepítővel leszedtem 12.10-et, újraindít, telepít.
-
lowzor
veterán
válasz
2D-ben 400/1300-on hajtja a VGA-t, miközben csak 300/150-en kéne. Itt még senkinek nem volt ilyen problémája rajtam kívül, de a guru3d fórumán sokaknak.
-
Alpachino
veterán
válasz
Én egyszerűen a 12.8-at eltávolítottam az eszközkezelőből, és utána ment fel a 12.11b
-
Alpachino
veterán
válasz
seederking #7522 üzenetére
Nekem tökéletesen fut a MOH. WF ( 12.11b) 1080p, full. ultra, 4xAA...tehát minden csúszka max.-on
60-70FPS között, ritkán látok 50FPS közeli értéket, a GPU kihasználtság is folyamatosan 100%-on....mindez I5@3900MHz, 7870@1260/1350MHz-el.
-
lowzor
veterán
válasz
seederking #7522 üzenetére
Iszonyat über brutál erősen ajánlott. Nagyon sok javulás van vele. Én is ezzel tolnám, ha nem bugzana nálam
-
kockaharcos
senior tag
válasz
seederking #7495 üzenetére
-
lowzor
veterán
válasz
seederking #7463 üzenetére
2013 márciust mondogatnak. Aztán rá 8 hónapra jön gondolom pc-re. A Max Payne 3 sem egy optimalizáltság bajnok szerintem. Amúgy nem örülök annyira, hogy ezzel a motorral jön. Egy Frostbite 2 szintű motor 1000-szer jobb lenne.
-
Speed®
titán
válasz
seederking #7438 üzenetére
i7-860al alapon jobban futott, mint B55@3.6al..mikor előbbit feltoltam 4Gre, onnantól nem volt gond..i7-2600al meg alapon se. Nem mondom, hogy i7 kerüljön alá, de húzott i5el már lehet mondani, hogy nem procilimites a GTA4..
Kíváncsi leszek, hogy a 7870et ki tudom-e fingatni majd tuningolva ENBvel -
lowzor
veterán
válasz
seederking #7434 üzenetére
Ha húznád a 7850-et, akkor szépen futna vele (bár a Phenom nem tudom hogy tolerálná). Az a vicc, hogy legtöbbször csak 50-60%-on futtatja a GPU-t, azért kell nagyon megrántani a VGA-t.
Amúgy szerintem egyrészt szartak a PC-s verzióra, másrészt azt akarták, hogy csak erőműveken fusson, mert sokan újítottak csak a GTA 4 miatt akkoriban gépet. -
lowzor
veterán
válasz
seederking #7431 üzenetére
1200-on már nagyon smooth a GTA 4 7850-el. Mondjuk sok helyen leesik 40-50%-ra a GPU kihasználtság
Optimalizáltság powa.
-
lowzor
veterán
válasz
seederking #7429 üzenetére
De maga a kocsik irányítása és fizikája nekem nagyon nem jön át. Már nagyon megszoktam azt, ami a GTA-kban van. Egyszerűen max 10 percet tudok vele játszani, tovább nem köt le. A zene tényleg illik a játékhoz, csak hozzám nem.
-
lowzor
veterán
válasz
seederking #7427 üzenetére
Megvan a Sleeping Dogs
Nekem annyira nem jön be. A zenék is hulladékok benne szerintem. A Vice City-ben lévő 80-as évekbeli zenékkel amúgy sem ér fel semmi.
Amúgy neked azért írták, hogy nem éri meg, mert neked régi szériás van. És a Phenom is nagyon kevés lenne hozzá sok helyen.
-
lowzor
veterán
válasz
seederking #6802 üzenetére
Azt írtam régebben, hogy 1,21V-on próbáld meg az 1150mhz-et. Szerintem így tuti jó lenne.
-
lowzor
veterán
válasz
seederking #6762 üzenetére
(#6776) Winne
A régin állítottál feszt? Lehet, hogy nem hoztál ki belőle mindent...
-
lowzor
veterán
válasz
Mert rosszul próbáltad. Nem fogadtad meg a tanácsaimat.
A tied régi szériás, tehát elvileg szép eredményt kilehet belőle hozni. És 10% lenne úgy a különbség a tuningolt 7870-hez képest. -
Alpachino
veterán
válasz
Ha tuning nem játszik, akkor 7870
pláne egy 5870 után...lazán 20%-van közöttük.
Én egy 6950-et váltottam 7870-re, tehát a 7850 nekem sem volt alternatíva
Ezért is esett a választásom a 7870-re.
-
Alpachino
veterán
válasz
seederking #6753 üzenetére
Teljesítményben 20, ill. 15% lehet közöttük tuningpotenciáljukat is figyelembe véve és ennek függvényében.
Tehát ezt neked kell eldönteni, hogy a fentiek tükrében neked megér-e ennyit, de szerintem 10K-t nem
Egyébként, milyen 7850-ről és 7870-ről lenne is szó...? mert nem mindegy....
-
Pala
veterán
válasz
8-10 mi? Ha euro, ha igen. Ha 8-10 ezer Ft, akkor nem.
-
kisza25
félisten
válasz
nem
S. Szabi: nekem 95% az átlag GPU kihasználtság, milyen felbontáson játszol? -
csucsbicep
nagyúr
válasz
seederking #6228 üzenetére
A hűtése olyan, mint a V1-es 7870-nek, mert a V2-esé teljesen más, az sokkal jobb.
-
Alpachino
veterán
válasz
seederking #6228 üzenetére
Nagyon ködösen fogalmazol,... és nem érdekes, hogy csak téged értelek félre....?
"Olyan mint ha a 70-es hűtése lenne rajta "
Mert az is van, csak nem a 70-es V2-ese...gondolom ennek a rövid nyáknak nem tervezett az ASUS egy egyedi DCu II-t.
-
Alpachino
veterán
válasz
seederking #6220 üzenetére
"Biztos nem negatívum csak fura,hogy "lelóg" a hűtő a kártyáról.
Lehet hülyeség de nem azért mert megegyezik a 70-es felépítésével?"Erre válaszoltam, de ha tudod minek kérdezed.....
-
Alpachino
veterán
válasz
seederking #6201 üzenetére
A 7850 nyákla jóval rövidebb a 70-esétől ( ezért is lóg le a hűtő) és a V2-es DCu-sem ugyanaz, mint a 70-esen.
-
ADAM1337
nagyúr
válasz
seederking #6201 üzenetére
Amúgy elég erősen van rögzítve azt hittem hogy gagyibb hatású lesz mint anno gigabyte kártyáknál de egész jó a rögzítése a hűtőnek, a kérdésedre sajnos nem tudom a választ.
-
lowzor
veterán
válasz
seederking #6197 üzenetére
Akkor próbáld meg úgy, hogy 1,214V és 1150 mhz. Én 12.8-at használok, nincs vele bajom.
-
lowzor
veterán
válasz
seederking #6194 üzenetére
Milyen órajelen/ feszültséggel próbálkoztál? Valamit tuti elszúrtál. Túl nagy órajelet tettél egy bizonyos fesz mellé szerintem.
-
Alpachino
veterán
válasz
seederking #6178 üzenetére
Nem értem milyen összefüggést akarsz ebből kihozni.....
de mindegy.....
Viszont.
Megmértem a BF3-ban, hogy mennyit jelent a 7870-nek a tuning és mennyi gyorsulást is hoz a konyhára
1080p, full. ulltra. 4xAA.
Küldetés:
Operation Swordbreaker. (a harckocsitól az első csatajelenetig)
7870 : 1280MHz-en Avg: 57.257 - Min: 40 - Max: 96
7870 : 1000MHz-en Avg: 47,197 - Min: 34 - Max: 69Kipróbáltam, a csatajelenetben belépve is, úgy bizony, már alapon volt ahol elérte a 25FPS-t is, 1280-on végig 30FPS fölött maradt, a min. FPS
-
Alpachino
veterán
válasz
seederking #6158 üzenetére
"Ha a 7850 tulajok tuning eredményeit tekintjük valóban gond nélkül használható 1280-on 24/7-ben"
Mutass, már egyet, akinek így megy a 7850-e, 7/24-ben
1200-as eredmények, már ott is szépnek számítanak, pláne, a mostani 7850 tuningponciáljai mellett, gondolok itt a több fórumtársunk 1100-as eredményeire.
Megmérem mindjárt alapon a BF3-at és húzva is, hogy tulajdonképpen hol is helyezkedik el ez a 8-10FPS átlagban
csucsbicep :
igen, de érezhető is, még mérések nélkül is. Szépen skálázódik a sebesség növekedés a túlhúzás arányában, és ez a lényeg.
-
Speed®
titán
válasz
Közel 30%..? Van ez 40 is, legalábbis 1200on
A ~7950et hozza így..
Kifejezetten pozitív részemről, nem vártam ennyit az űber 5850em után.. -
AT1S
tag
válasz
Az a 8-10 fps ott akkor fog számítani, ha mondjuk arányosan nézve 22 helyett megy majd 26-al, tehát akad --> nem akad (persze tudom valakinek a 26-is kevés...)! Addig én sem látom értelmét a 24/7-nek és nyilván nem mostanában lesz rá szükség...
-
kisza25
félisten
válasz
azt azért ne felejtsd el, hogy a nagy tesóban is ua csip van ,csak megy benne az összes shader, alapon is elég mindenhez egy HD7870, az, hogy mennyi + FPS-t hoz a tuning az függ játéktól, felbontástól, grafikai részletességtől, van amelyiknél 10% tuning valós 10%-hoz van ahol csak 5%-ot
fanatikus tag létedre illene megtanulnod a szerkesztésgomb használatát 5percen belül -
lowzor
veterán
válasz
seederking #6028 üzenetére
mehet neki az 1,21V és próbáld meg 1150-el.
-
válasz
seederking #6026 üzenetére
12.8 -as driver nagyon szar!
Tedd fel a 12.9 Beta -t! sokkal jobb mint a 12.8 végleges!
-
lowzor
veterán
válasz
seederking #6023 üzenetére
Akkor próbáld meg 1150mhz-en. Amúgy feszt is adhatsz neki még egy kicsit, ha mindenképp 1200-on szeretnéd használni.
-
válasz
seederking #6006 üzenetére
Ilyen nincs és mégis van!
ETTŐL JOBBAN már nem tudom kiemelni és el magyarázni! Csak tudnám mi a retkes F@szé NEM HASZNÁLJÁTOK A KERESŐT a fórumban!
Amúgy az én karimnak is 1,075.v a gyári fesze és ~1080.at megy annyival a GPU!
-
lowzor
veterán
válasz
seederking #6006 üzenetére
Igen, valószínűleg azért nem bírta az 1050-et, mert alacsony a gyári fesz.
1215mV-ig emelheted nyugodtan.Amúgy ezt csináld meg és utána a beállításokban a tuning fülnél az overclocking range enhancement-re pipa. És máris lehet majd 1050 fölé húzni.
-
Garsza
veterán
válasz
seederking #5983 üzenetére
Futattam az Heaven DX11 Benchmark 3.0 program benchmarkját kétszer is és végig ment azokkal a beállításokkal amit írtam.
-
Garsza
veterán
válasz
seederking #5981 üzenetére
Ha használsz Asus GPU Tweaket akkor annál elég ha kikapcsolod a 2D órajelet és egyből látod a feszt terhelt kártyánál
-
lowzor
veterán
válasz
seederking #5983 üzenetére
Igen, így azt fogja kiírni, amit terhelés alatt kap.
-
lowzor
veterán
válasz
seederking #5971 üzenetére
-
kisza25
félisten
válasz
seederking #5973 üzenetére
a 0,825v az a terheletlen visszavett feszültség ahol pl. nálam 300/150Mhz-en megy a kártya, az nekem is annyi, ha terhelve van a vga akkor emeli fel a feszt és vele az órajelet is, az a feszültség nálad, egy régebbi hsz-ed alapján 1,075V nem muszály egyből 1,20v-ra emelni, előbb nézd meg mondjuk 1,1V-on, indíts el játékot monitorozd közben GPU-Z vel és, ha nem megy 70fok fölé a kártya akkor tökéletes
tomix24: azért alacsonyabb a fesz bizonyos kártyáknál, mert valószínű nagy a mag szivárgása, azért kapott ilyen alacsony feszt, hogy TDP értéken belül tudjon maradni,
ez nem feltétlenűl jelenti azt, hogy kevésbé lehet tuningolni, de hogy azonos feszen jobban fog melegedni az biztos -
Tomix24
addikt
válasz
seederking #5973 üzenetére
Addig húzod, amíg engedi, nem kell szerintem tartani semmitől. Max kifagy, és újraindítod
Mondjuk lehet van összefüggés a tuningolhatóság és az alap fesz között. -
kovsol
titán
válasz
seederking #5958 üzenetére
részletes keresésnél be tudod írni, hogy melyik felhasználó hozzászólásait mutassa [link]
(#5951) aginor a játékok 90%-ában nem vagy előrébb az x6 -al mint egy x4 -el, az a 3400Mhz kevés, 3,8-4Ghz ig meg kellene cibálni és még akkor se biztos, hogy mindenhol a maximumot hozza ki a kártyádból.
-
kisza25
félisten
válasz
seederking #5956 üzenetére
a hsz tartalmára tudsz keresni, amúgy GPU-Z programmal megtudod nézni a feszt
itt írtad
ez nagyon alacsony ezt bátran emelheted 1,21V-ig ez az amd oem ajánlása, csak a melegedésre kell figyelned, mert valószínű nagy a mag szivárgása azért kapott ilyen alacsony feszt, hogy TDP értéken belül tudjon maradni -
zolika010
tag
válasz
seederking #5861 üzenetére
Szóval azt mondod hogy 4-6 óra használat, óránként 250 watt felvétellel az olyan 0.8 kwh naponta?
-
lowzor
veterán
válasz
seederking #5826 üzenetére
Valami kínai nv-re optimalizált benchmark.
Innen leszedheted, ha tesztelni akarsz.
-
szasanyi
félisten
válasz
seederking #5579 üzenetére
Nem tartom szükségesnek mert nem lesz rá szükségem.
Szerintem nem éri meg a procedúrát, így inkább nem vásárolok olyan helyen, üzlet meg van dögivel. A garancia kérdése persze más téma.
-
Gippo
senior tag
válasz
seederking #5578 üzenetére
úgyúgy. Tessék használni a jogokat, ha már vannak!
-
csoty
aktív tag
válasz
seederking #5570 üzenetére
Szabályok szerint, kötelesek azon az áron adniuk amennyiért megrendelted és visszaigazolták.
-
Pala
veterán
válasz
seederking #5568 üzenetére
Bezony. És itt sok esetben nem is arról van szó, hogy az ember fizikailag képtelen lenne kifizetni a többletet, hanem egyszerűen a korrektség hiánya... én is emiatt mondtam vissza.
-
Pala
veterán
válasz
seederking #5421 üzenetére
Minden új termékkel ez van.
De 61k-ért erősen gondolkodom, hogy kapásból CF-be is megérné. Fene tudja...
-
szasanyi
félisten
válasz
seederking #5221 üzenetére
Nem teljesen azonosak a beállításaink, és a Vsync kikapcsolt állapotban legyen! Úgy nem lesz több a max. FPS mint 60 (legalábbis akkor biztosan nem, ha a kijelződ max. frekvenciája 60Hz).
Winne #5231 - én nem szeretem az autós játékokat, és az F1-ért sem rajongok (kicsit sem), ezzel együtt mondom:
- X360 kontrollerrel sztem kiváló, nagyon jól irányítható,
- maximális grafikán pazar, fotorealisztikus látvány,
- F1 feeling
- a többihez nem is értek, de van annyi pálya, futam, meg mittomén mi... -
Winne
nagyúr
válasz
seederking #5232 üzenetére
Köszi, egy próbát mindenképpen megér.
@(#5234) csucsbicep: az előző nekem is ilyen nyomot hagyott bennem, ellenben kormánnyal nagyon szépen lehetett íven autózni.
-
BalaNce87
addikt
válasz
seederking #5228 üzenetére
Este kipróbáltam a heaven benchmarkot 1000/1250 en simán maxra terhelte 3.6 Ghz-en.
Kockaharcos: Én most 1.216 on használom 3.6 on. Szóval kb reális amit írtál, de ez csak egy 955.
-
mrhitoshi
veterán
válasz
seederking #5225 üzenetére
Az órajel sokkal jobb kihatással lenne szerintem, mint mondjuk a Ram órajel állítgatása, vagy másik, hiszen így gyorsabban dolgozik a processzor.
Hogy hogyan skálázódik egy PHII tuningja esetén az egész rendszer, fingom sincs.
Annyit tudok mondani, hogy ne félj, állítsd át Bios-ban az órajelet mondjuk kezdésnek 3.8 GHz-re, szóval szorzót állíts egyelőre.
Aztán ha bootol a rendszer, akkor mehet egy teszt, ha kifagy vagy kékhalál, vagy nem az igazi, és van jó hűtőd, akkor mehet a fesz. emelés a magnak!(#5226) kockaharcos: Na ja, alapfeszültség, ezt először jó lesz majd tisztázni, de olyan 0.05 vagy 0.025V-ként lehet lépegetni valameddig.
Szerk.: Jó támpont!
Nekem sajnos a végére "csak" 3.8 GHz lett atom stabil, és úgy hogy 1.47V-on megy (1.4V alap) a processzor, és az északi hídnak is adnom kellett 0.025V-ot. Ha van jó hűtőd, akkor ezt simán elbírja még a CPU, és a VGA is jobban megy.
-
kockaharcos
senior tag
válasz
seederking #5225 üzenetére
Ha jó a hűtőd, alaplapod, akkor 1.4V-ig simán próbálkozhatsz, ott körülbelül 4 4,2GHz-et kellene mennie. Persze csak ha tuning barát.
Mennyi az alapfeszültsége? 1.375V?
Nekem a Phenom II 970BE kb ezt tudta:
1.4V 4,1GHz
1.45V 4,5GHz
1.5V 4,6GHz1.25V 3,7GHz
-
kovsol
titán
válasz
seederking #5223 üzenetére
HT -t nem is kell húzni, elég ha a cpu szorzót tolod feljebb, ha gondolod lehet az NB órajelén is tuningolni, akkor a ram kezelés javul majd
-
mrhitoshi
veterán
válasz
seederking #5221 üzenetére
Az a GPU terhelés egész jó. Próbáld meg úgy is, hogy a proci 3.8GHz körül megy, aztán a végeredményt be is másolhatod.
-
szasanyi
félisten
válasz
seederking #5210 üzenetére
-
synthattik
aktív tag
válasz
seederking #5210 üzenetére
1 furmark tökéletes ,hogy megnézd a feszt.miközben megy kihúzod a képből 1 kicsit és megnézed közben a gpu-z-t.
-
szasanyi
félisten
válasz
seederking #5207 üzenetére
F1 2012 esetében beépített benchmarkot használd lécci, kíváncsi vagyok rá 1080p-ben, maximális grafikai részletességgel mit mutat.
-
BalaNce87
addikt
válasz
seederking #5207 üzenetére
Ezek közül nekem semmi nincs most fent.
Crysis 2 megvan azt fel tudom pakolni, illetve Metro ami még jó lehet. -
BalaNce87
addikt
válasz
seederking #5200 üzenetére
Én tegnap jutottam végre hozzá egy Sapphire 7850-hez. 6850-ről váltottam és ahhoz bőven elég volt a proci 3.6-on. Tegnap kipróbáltam a Black Mesa alatt és mikor kiléptem kb 97-98%-os kihasználtságot láttam egy pillanatig.
Szóval annak a procinak elégnek kelle lennie. Főleg Full HD-ban!A melegedéses témához meg annyit, hogy egy közepes házban zárt oldallapokkal a 6850 kb 50 fokos volt IDLE-ben kicsit megrántva. Betettem az újat és több mint 10 fokkal alacsonyabb a hőmérséklete úgy hogy egyből OC szintre húztam!
-
csucsbicep
nagyúr
válasz
Ha 99%-on megy a vga, akkor jó, de ha csak 60-70%-on, akkor cpu limit van.
-
tick
aktív tag
válasz
Normál esetben nem stabil 100%, kivéve ha jóval kisebb a gép teljesítménye, mint amit a játék megigényelne. Nyilván ha nem történik semmi, akkor kevesebb dolga van a VGA-nak.
-
gordonfreemN
addikt
válasz
Amúgy ez a kérdés engem annyira bosszantott tavaly és nem akart a fránya mérleg nyelve sehova billenni, hogy lecseréltem az AMD-t egy i5-re
-
synthattik
aktív tag
válasz
seederking #5187 üzenetére
az msi ab-ben a setting>monitoring>ott kiválasztod .hogy mit szeretnél látni a monitoron játék közben,de csak 1-esével tudod berakni őket.
pl kiválasztod a gpu temperature-t rákattintasz 1 -szer ,akkor van kicsi lejjebb,hogy show in on display,arra is kell 1 katt,és akkor amit kiválasztottál mutatni fogja mellett ,hogy in osd, mert csak ezután mutatja majd játék közben az értékeket,és ezt megcsinálod mindegyiknél.
Vagyis csak annál amire neked szükséged van. -
zolika010
tag
válasz
seederking #4969 üzenetére
Ja én is úgy gondoltam hogy ez csak akkor lép fel amikor alvó üzemmódba lép, érdekes lenne ha terhelés alatt gondolna egyet és leállna
Néztem nem rég egy youtube-s videót ahol a kolléga bemutatta ezt a problémát, ő például kicseréltette és megszűnt a kattogás.
-
viperabácsi
addikt
válasz
seederking #4851 üzenetére
Nem egészen jól tudod Ezen 2 db csati van.
-
M@rdel
őstag
válasz
seederking #4851 üzenetére
Én is csodálkoznék rajta, de olvasd el a gépigényt. --> link
Lehet, hogy csak elírás? -
csucsbicep
nagyúr
válasz
seederking #4818 üzenetére
Az 5850 utódja a 6950 lett. Az 5970-é a 6990.
-
csucsbicep
nagyúr
válasz
seederking #4816 üzenetére
Az 5870 utódja a 6970 lett, nem a 6870.
-
lowzor
veterán
válasz
seederking #4806 üzenetére
Azért nem...Van, ahol full felesleges. Pl a 2gigás 7770-nél, 6850-nél.
-
Winne
nagyúr
válasz
seederking #4787 üzenetére
1150/1200, 2 hónapja kb.
@(#4788) DroiDMester: rendben, este fel is aplikálom, köszi.
-
milszab
senior tag
válasz
seederking #4771 üzenetére
Hagyjuk...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ROBUX ÁRON ALUL - VÁSÁROLJ ROBLOX ROBUXOT MÉG MA, ELKÉPESZTŐ KEDVEZMÉNNYEL (Bármilyen platformra)
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RTX 3050 6GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X3D 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged