- Új 2 és 4 nm-es node-ot fejleszt a Samsung
- A GravaStar analóg klaviatúráira nem mondható, hogy konformisták volnának
- GeForce RTX 5050 kártyák az MSI portfóliójából
- Megérkezett a Phanteks új mikrotornya, akár kábeleket rejtő alaplapokhoz is
- Jövőre veti be az FSR 4-et a Sony a PlayStation 5 Pro konzolon
- Milyen TV-t vegyek?
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Milyen processzort vegyek?
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- OLED TV topic
- TCL LCD és LED TV-k
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- DVB-T, DVB-S (2), DVB-C eszközök
- Vélemény: nem úgy tűnik, de Lip-Bu Tan most menti meg az Intelt
- A GravaStar analóg klaviatúráira nem mondható, hogy konformisták volnának
Új hozzászólás Aktív témák
-
tasakos
tag
-
válasz
Alpachino #7527 üzenetére
Én már végig vittem sajna a single része mint mindég elég rövidre sikeredett!
De egy pár képet azért lőttem menet közben!
És egy komolyabb teszt szintén ULTRA beállításon!
Látszik hogy 2560.as felbontás és 4x MSAA val már nem olyan élmény, de 2x MSAA val még játszható!
-
kovsol
titán
-
-
szasanyi
félisten
válasz
Alpachino #7050 üzenetére
Ha nem is csodadriver, mindenképpen ígéretes! Persze a puding próbája az evés, így tehát majd meglátjuk "mit hoz a konyhára".
csucsbicep: nem csak ott várható javulás. Én azt remélem, hogy az újabb játékokban lesz nagyobb különbség a GCN javára (MoH Warfighter, Far Cry 3, új Bioshock, stb.) mind látvány mind sebesség tekintetében. De csak idő kérdése, és ez is ki fog derülni.
-
Speed®
titán
válasz
Alpachino #7019 üzenetére
Az a helyzet, ha az igények elqrvulnak, semmi sem elég..Winne kolléga is kicsit agyalhatna azon, milyen indokkal akarja a céggel visszavetetni a 2. karit..nomeg, hogy mégis mit várt. FHD@maxon VSynccel tolhatná a játékot atomstabilan, de inkább nézegeti a terheltségi grafikonokat és nem érti, hogy a skálázódás nem csak terhelés függvénye..kell oda szoftveres/driveres oldalról is némi lendület.
-
lowzor
veterán
válasz
Alpachino #6933 üzenetére
Nem kezdem. Amúgy az új szériásoknál, amik kevesebbet mennek egyetértek az állításoddal, hogy megér +10k-t. De a régit (főleg Hynix ramosat) badarság lecserélni
Amúgy én még 70-ért vettem szóval a mostani árakhoz képest annyira nem jártam jól vele (de a teljesítményét nézve ennyit is megért). Csak ugye akkor még 30k-val drágább volt a 7870.
-
Tomix24
addikt
válasz
Alpachino #6907 üzenetére
Egy négymagos Llano A6-3670K(3.2Ghz/mag) és egy 3.6Ghz-en járatott Intel Corei7 2600K(HT=off ) között viszont botrányos a különbség , a mellékelt képen jól látszik, és bónuszként az F1.2012-ben is volt ilyen problámám.
Amit látsz a képen beállításokat, azon futtasd a karid, és tudsz viszonytani.
-
Tomix24
addikt
válasz
Alpachino #6904 üzenetére
Ez a program CPU limites. Nem lehet vele összemérni, mert minden CPU-n mást dob..
A Heaven 3.0 az egyetlen ami megmozgatja Dx11-ben, 1080p-ben és nem CPU függő(csak a minimum FPS-ben lehet kicsit észrevenni ha erős a proci). Tehát a gyenge proci sem akadály.Unigine Heaven DX11 Benchmark 3.0[link]
AMD Llano VS Intel Core i7 2600K - Sniper V2 Bench - VGA ugyanazon beállításán:
-
kovsol
titán
válasz
Alpachino #6894 üzenetére
Itt van aki egy 1200MHz es 7850 -t akar cserélni 7870 -re, na szeirnted ? én az ilyenre gondolok.
f1 2012 vel tudok mérni, sniper elitem nincs.
F1 2012 7850 1200/1325
1920x1080 ultra
8F16xEQAA
Avarage FPS =80. Minumum FPS = 69. Sapmles = 11431 [link]8xMSAA
Avarage FPS =86. Minumum FPS = 75. Sapmles = 12142 [link]De majd mindjárt jön az, hogy jáj de ez szarul használja ki a procikat.
-
kucseranor
tag
válasz
Alpachino #6785 üzenetére
Na sikerült letesztelnem mennyit bír. Dirt Showdown benchmarkot futtattam vagy 30-szor, full Ultra minden.
1.218 (alapfesz) - 1100 Mhz
1.23V - 1150 Mhz
1.25V - 1170 Mhz
1.26V - 1180 Mhz
1.27V - 1190 Mhz
És végül 1.29V kellett 1210 Mhz-hez. Hiába adtam 1.3-at, 1220 Mhz-en már kifagyott. Ezek szerint a Showdown is jó stabilitást mérni. Ennyi lenne a vége, vagy rosszul csinálok valamit? -
kovsol
titán
válasz
Alpachino #6890 üzenetére
Ezt a kérdést inkább azoknak tedd fel akik 7850 ről akarnak váltani 7870 -re, hogy ők mit várnak el. Nem látom azt az eltérést ami indokolná ezt. Haven tesztben egy max tuningos 7870 hoz egy alap tuningos 7850 hez képest 59vs55 átlag fps -t. Játékokban meg kb azért nem tudunk tesztelni, mert eléggé eltérően terhelik a procit és akkor majd jön a sírás, hogy mert jobb a procid stb azért értél el ilyen pontot, vagy nincs beépített benchmarkja a játékok nagy részének.
Mondjuk Miresz eredménye alap órajelen alig rosszabb mint a másik tuningolva.
-
lowzor
veterán
válasz
Alpachino #6852 üzenetére
Én az ő kártyájából indultam ki, ami egy 1200/ 1500-as 7850, ha jól tudom. Na már most az kb egy 1200/ 1300-on lévő 7870-nek felel meg. Ő fesz emeléssel ad majd neki 1250, vagy jó esetben 1300-at, akkor lesz a két kártya között kb 7-10% különbség
(#6854) kovsol
Azért jelent valamit az a +200mhz a ram órajelnél. A 7850 meg 7870 között meg kb 5% (vagy nagyon kicsit több) a különbség azonos órajelen.
-
Speed®
titán
válasz
Alpachino #6811 üzenetére
Játszani játszok éppenséggel, mióta kutyául áll a kapcsolat, van időm
Mondjuk meg nem izzasztom, Darksiders II van most éppen terítékenNálam sem volt szükséges az 5850 leváltása, 1000/5000ren brutális volt..
Csak úgy voltam vele, el-elfogyó VRAM, ~200W, 0 garival nem jó kombó.
Ez a kis méregzsák ilyen téren klassz, alapon hozza fele fogyasztással.
De valahogy nincs meg a "nagyvad" érzés, amit 480al anno megkaptam.Dizájnra azt a brutál Lightningot nem hozza mondjuk a DCII se, sajna :S
Egyébként díjaznám, ha a legnagyobb DCII hűtő pózolna a 7870eken is.
Elgondolkodtam egyébként, lehet visszaváltok ATXre hosszú évek után..
A P180 Minim úgyis akkora (sőt..), csak a zónázottság miatt mATXodorgg
Szerencsére nem költöttem sokat ennek a megvételére, elvan végülis..
Bár lassan már színesfém-kereskedést nyithatnék a sok hűtőbordából. -
Speed®
titán
válasz
Alpachino #6805 üzenetére
Az a baj, hogy a techgeekségen kívül rohadtul nincs rá szükség, még a 7850 is túlzás azon a szinten, ahol mostanában tartok játékügyileg..időm se nagyon van..de hát ugye jön a tél, se mászkálás se semmi, csak gép & p1na, szóval kell
Mondjuk adtam a sz4rnak egy pofont a 7850re szánt Auras Fridgeel (de legalább nem unatkozik a polcon a 480ra szánt Alpenföhn Peter mellett)..
kisza25
Nyilván nem pusztán a teljesítménybeli különbségekről van szó..aki ismer, tudja ;p
Hol van még a 8as széria..nomeg nem az én zsebemnek van kitalálva..VGA <60k.kucseranor
Teljesen oké, kérdés, milyen feszültség mellett teszi ezt? Gari/beszámítás? Privi.. -
-
S. Szabi
őstag
válasz
Alpachino #6765 üzenetére
Igen, single
Attix82: vsyncel 40-60-körül, vsync nélkül 100-ig is elmegy visszafogott részeknél, de ilyenkor is 40-50 körül a jellemző; brutálisabb robbanásoknál néha leesik 30 alá 1-2 FPS-sel.
1920x1200, Ultra, 4x-es élsimításTudna még valaki GPU-kihasználtságot nézni? Mindjárt megnézem más játékkal is.
-
seederking
őstag
válasz
Alpachino #6758 üzenetére
Mindkettő Sapphire,7850 oc - Flex 7870.A tuning igazából (sajnos) számomra nem mérvadó.Az oka annyi,hogy próbálkoztam húzni a 7850-et de sehogy sem sikerült,így föladtam.
Igazából 5870-et cseréltem és mindíg is 7870-et szerettem vna.Úgy gondoltam a 70 a "méltó" utódja.
De csere idején nem volt 85-90k-m rá.
Elgondolkodtató...Pala:Igaz nem írtam,hogy 10 ezer ft vagy 10 juró de ha az utóbbi lenne,nem gondolkodnék azon a 3 ezer ft-on
-
-
Steven88
tag
válasz
Alpachino #6511 üzenetére
Köszönöm a válaszokat.
Sleeping Dogs-al szoktam mostanság, 1-2 perc után mindig kidobot ha nem bírta, ez is elég kari evő játék, tudom ajánlani.kisza25: karit most gariztattam, megint lehet 3 hétig kari nélkül leszek.
A táp az pasz, eddig nem adot ki semmi ilyen hangot tegnap óta csinálta eddig 2x.
Kipróbálom akkor feljebb tolni a csúszkát de az már csak holnap lesz.
-
kovsol
titán
-
kovsol
titán
válasz
Alpachino #6490 üzenetére
De alapon ugye 860vs1000Mhz ez már eleve 16% eltéréssel indul órajelben is és erre jön rá a felépítésbeli eltérésből származó némi töblet, és tuning után az órajelek között nem lesz ekkora eltérés, ez azt jelentené, hogy 1200vs1400 kellene hasonlítani a tuningot ha a kezdő órajelek alapján indulunk ki. Azonos órajelen meg nincs 20% eltérés köztük. Sőt szerintem elég elhanyagolható valójában így az eltérés.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Bomba ár! HP EliteBook 830 G7 - i5-10GEN I 16GB I 512GB SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Gari!
- Amazon Kindle 10th Generation ébresztős tok
- Bomba ár! Dell Latitude 5590 - i5-8GEN I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I CAM I W11 I Gari!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9700X 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7500F 32/64GB DDR5 RTX 5060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest