- Sugárhajtómű ihlette a Zalman CPU-hűtőjét, de nem az üzemzaj tekintetében
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Jó, jó, mechanikus billentyűzetet... de milyet?
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- 3D nyomtatás
- Acer notebook topic
- Fujifilm X
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Canon EOS DSLR topic
- BIOS frissítés
Új hozzászólás Aktív témák
-
belinho
senior tag
válasz
katt777 #51621 üzenetére
Ember te menthetetlen vagy
Már nem egyszer leírtam, de nem csak én, hanem más is, hogy szinte semmit nem hoz a ram tuning ennél a kártyánál, mert a 256bites vezérlő mellé elég gyors ramokat is tettek(6GHZ).
Vannak olyan kártyák, mint a 6870 vagy a 660TI, aminél ha csak a ramot emeled már nő az fps, mert kevés a sávszél, ebben az esetben van jelentős szerepe a ram tuningnak, ha meg a gpu-t is húzod, akkor pláne és ilyenkor nem az elhanyagolható 3-4%-ról beszélünk, hanem jóval többrőlMost próbálod kimagyarázni, ha v-sync és pont előáll hogy 1mp-re min 29 fps-ed van, akkor lesz 30 azzal a 3-4%-al! BRAVO
Ha meg min 58fps-ed van, akkor meg lesz 60! BRAVOSzövegértelmezés megint nulla, de már megszoktam, arra írtam, hogy a gpu tuning az jóval több fps-t hoz, mint a ram tuning.
De akkor örülj ennek a 3-4%-nak és terjeszd az igét! -
Pancsermeste
őstag
válasz
katt777 #51624 üzenetére
Nem "benyögés" volt, csupán személyes vélemény! Sajnálom, ha ez neked nem tetszik, én viszont úgy gondolom, hogy a problémázók mellett, az elégedett felhasználók is leírhatják a tapasztalataikat. Márpedig van bőven tapasztalatom: S3 Savage4, Geforce 2 MX400 és 6600GT-n kívül, csak AMD/ATI kártyáim voltak.
-
Raidon
őstag
válasz
katt777 #51621 üzenetére
Rakjam ujra a rendszert mar mindenhogyan kipucoltam mindent de nem jo.... Totallal is toroltem a maradekokat Cracp Cleaner is ment de semmi se CCC ben se GPU tweakkel semmi....
De meg terhelesnel sem emeli meg a fordulatszamot....Elotte volt Nvidia a gepben.... nem tudom szamit e valamit
-
belinho
senior tag
válasz
katt777 #51591 üzenetére
Nem érted amit írtam, csak a magad igazát hajtod, ahogy mindig!
Én a te mérésed eredményeire és beállításaidra voltam kíváncsi, a saját eredményeimet azt tudom, és nem ilyen % értékekre, hanem konkrét fps eredményekre, és valley vagy heaven nem 3dm06.
A saját méréseim alapján ezért is írtam, hogy szinte semmit nem hoz, persze ha kihegyezzük ilyen pont megvan a 30min fps vele....., csak én nálam már az is bőven alacsony, inkább beállítást módosítok, mint a ramot tuningoljam.Az enemy frontot meg teszteltem, de nálam nem volt hiba OC esetén sem, persze a ramok nem voltak húzva, csak a GPU
-
and1ao
őstag
válasz
katt777 #51606 üzenetére
De az miért bug hogy ha kapsz egy új meghajtót gyorsul vele valamit ez még nem bug csak optimázatlanság, Az ha kidobál játék driver error leáll szétesik a kép stb igen oké ezt bugnak lehet nevezni de akkor én pl miért nem találkoztam ilyennel? Pedig ugye volt egy időszak amikor jó sokat turkáltam CCC-ben ATT-ben meg főleg marha sokat.
Nekem is voltak furcsa dolgok pl stream közben elkezdtem akadni laggolni arra is azt hittem driver probléma és kiderült a szerver szar. Ugyanígy voltam flashplayer is az összeomlott léptem nyomom friss rendszerrel is és kiderült hogy az is az adobe sara nem pedig a VGA driveré. -
Raidon
őstag
válasz
katt777 #51608 üzenetére
Ha arra a kerdoivszeru cuccra gondolsz ott irtam es nemigen reagaltak ra....
Egyszeruen irtam le pedig....
Eleg vicces mar tobb mint 3 honapja tart ez a sz@r....Allitasuk szerint 2 szer kikuldtek de ezen a papiron kivul semmit nem adtak...
a kisker dumalt itt mindent tulfeszrol meg hasonlokrol....
megvontak a garanciamat arrol se kaptam jegyzokonyvet hogy miert meg hogy stb....ilyenkor ki a szent urhoz lehet fordulni?
-
Raidon
őstag
válasz
katt777 #51606 üzenetére
En ertem bizony nem lattam hogy kikuldtek... pedig elvileg ezt a papirt Lengyelorszagban keszitettek....
Azonban ezt a hibat nehezen eszleltem volna es fenykepeztem volna le!Ez miatt kuldtek vissza 2 szer is...
Bar az hogy 2D-ben hibazik nem tudom lehet e ez miatt...
Semmi papirt nem kaptam hogy megvontak a garim....
Mit irjak le?
Meg hova?
Valaszodat koszi
-
-
Grave_444
nagyúr
válasz
katt777 #51596 üzenetére
Azért nem lehet általánosítani.. R7 260X-nél sok a hiba az oké. 7850-7870 BS, de javították. Több hibáról nem is tudok, esetleg márka miatt voltak gondok. Driver hiba szerintem user fail nagyon sok esetben. nV így meg úgy stabilabb.. nincs mikrolagg, mint az összes AMD kártyánál.. na persze
Úgy vettem észre NV általában drágábban adja ugyanazt a teljesítményt.
Gondolok itt GTX760 - R9 270X / GTX770 - R9 280X / GTX780 - R9 290 / GTX780Ti - R9 290X-re. -
belinho
senior tag
válasz
katt777 #51557 üzenetére
Nem maxon teszteltem, extreme mód kiválasztva,hogy egyformák legyenek az eredmények, így is a béka segge alatt a min fps, meg szinte végig 99% gpu használat, de látszott, hogy semmit nem hozott a ram tuning, ellentétben a gpu tuninggal.
Ezért írtam, hogy erősen programmfüggő, meg hogy ne az ősrégi 3dmark06-ot nézd, ha már 7870XT-d van, hanem valami DX11-es benchmark valley vagy heaven.
Az a 3% különbség meg mennyi fps-ben? Nálam 17,5 vs 17,8, ezért kár szét hajtani a ramokatPont az a lényeg, hogy 256bit-es és nem 192bit-es, mint a 660TI-nál, na ott sokat hoz a ram tuning, ezt gbors kollega meg is nézte anno. A sávszél a lényeg, a 256bit és a 6GHZ-es memók miatt, szinte semmit nem hoz a memória tuning.
Na akkor idézek tőled:
Program vagy driver hiba? Megmondom egyik sem, hanem túlhúztad a VRAM-ot, ami miatt túlmelegedett, és becsíkozódott, de te magad is rájöhettél volna, mert írtad is alapon rendben
-
belinho
senior tag
válasz
katt777 #51554 üzenetére
Nem a szövegértelmezéssel volt a probléma, hanem elnéztem, 45-öt kellett volna írnom a 60 helyett, most tiszta fejjel, még én is csodálkozom hogy nem tűnt fel, túl sok volt a meló aznap!
Én értem, hogy megvan a gyorsulás, meg mark-ban ez jelentkezik pár pötty formájában, de ez fps-ben szinte elhanyagolható sok esetben,.
Heaven, extreme beállítások 7870XT 1100/1400 vs 1100/1600 minfps(17,5 vs 17,8 )átlag fps (36,5 vs 37,8) Gyakorlatilag semmit nem hozott, mert elég a 256bit-es memóriavezérlő. De nálam még ferdít is az eredmény, mert a gyári 1500 alá mentem.
Ha meg túlhúzod a ramot, akkor meg jön a csíkozódás és az artifacts, tőled pl többször olvastam, hogy alap órajelen nincs probléma, míg tuningolva csíkoz és hibázik. -
belinho
senior tag
válasz
katt777 #51541 üzenetére
Már a múltkor is ki lett tárgyalva, hogy erősen programfüggő a dolog!
Meg az ilyen ősrégi 3dm06-ból ne vonjunk már le nagy következtetéseket,miért nem már 3dm03?
Meg 7741-ből lett 8010 pont, meg az hány %, de az mennyi is fps-ben?????Az FPS a lényeg. Nézzél meg valami újabb DX11-es játékot- benchmarkot, Unigine Heaven, Valley, aztán lehet
A 7950-es topikban is el voltak ájulva, hogy 800mhz helyett megy 1200mhz-et és az 50% tuning, csak ahol a min fps 30volt 800mhz-en, ott 1200mhz-en nem lett 60, csak 38, szóval ezek a % értékek nagyon csalókák, hogy mi mennyit gyorsult.
A memória túlhúzásból eredő túlmelegedés-t és csíkozódást, valamint az ebből fakadó képhibákat, amiket aztán a driverre fogunk, hát mit is mondjak...
De várjuk a Heaven, Valley eredményeket, hogy mennyit gyorsult, én konkrétan az FPS-re vagyok kíváncsi? -
belinho
senior tag
válasz
katt777 #50937 üzenetére
Már megint megy a ferdítés a részedről de már megszoktam!
Azt írtad sok XT-nél nem lehet felvenni a ramok sebességét, bár ezt nem tudom honnan vetted, nem egy VTX, CLUB3D ,Powercolor 7870XT-n lehet jóval 1500mhz felett járatni a ramokat, nyilván vannak rosszabb példányok is. Te konkrétan azt írtad, hogy Sapphire-nél 1700mhz-et mennek, erre írtam, hogy ez nem teljesen igaz, lásd HSM féle Sapphire 7870XT-t, ez pusztán szerencse, hogy milyen ramokkal szerelik.
Már megint az a fránya szövegértelmezés, mint a múltkor. Azt írtam függ attól, hogy milyen minőségű ramokkal szerelik, viszont ez nem gyártőfüggő ahogy te írtad, mert a Sapphire is lehet gyengébb rammal szerelveKitörölhetem a Sapphire-al is, ha egy gyengébb ramokkal szerelt szériát kapok, szóval hülyeség a gyártófüggőség. Sehol nem írtad, hogy saját tapasztalat, hanem általánosítottál már megint a sajátodból kiindulva.
A VRAM használattal meg nagyon el vagy tévedve, a GPU-z és az AB is csak egy becsült értéket ír, nem teljesen pontos. Ha 3GB-os kártyád lenne, akkor néznél nagyokat, hogy megy feljebb is a VRAM használat.
BF4 esetén is sokan panaszkodnak 2GB-os karival, hogy laggol-akad a játék Mantle használatával, és ez pont a VRAM miatt van, de egyből azt írják szar a MANTLE, mert DirectX-el nem laggol, nyílván nem is eszik annyi VRAM-ot.
Azt is megnézném hogy toltad az új Wolfenstein-t full-on, mivel nincs 3GB VRAM, így be sem tudtad kapcsolni az ULTRA opciót
De ez van WD esetén is, de ott a THIEF, BF4 vagy régebbről a HITMAN: ABSOLUTION, ami szintén 2GB felett zabált.
Ez a szándékos ram-zabáltatás se állja meg a helyét, ez csak egy összeesküvés elmélet a részedről, nyilván a betegségeket is a nagy gyógyszergyártók terjesztik, hogy megvedd a gyógyszert! -
belinho
senior tag
válasz
katt777 #50896 üzenetére
Ez megint nem így van, de mindegy!
Erősen játékfüggő, mert sok esetben egyáltalán nem számít, hogy 1500 vagy 1700mhz-en mennek a ramok!
Az is hülye általánosítás, hogy Sapphire-nál 1700-at mennek, mert HSM-nek is Sapphire 7870XT volt és nála is csak 1550 körül ment, másnál meg a Powercolor 7870XT ment 1725mhz-et, szóval nem gyártó függő, hanem szerencse, hogy milyen ramokkal szerelik ELPIDA vagy HYNIX, milyen az időzítése a ramoknak, milyen a hűtés.A 3GB Vram meg nem parasztvakítás, egyre több játék van ami zabálja a VRAM-ot akár már 1920x1200-as felbontás mellett, pont pár nappal ezelőtt volt róla szó. A MANTLE meg rátett még egy lapáttal ez ügyben.
Mivel neked 2GB-os kártyád van nem is fogsz 2GB-nál nagyobb VRAM használatot mérni, szóval megint butaságokat beszélsz, mert a saját példádból indulsz ki, mint sokszor máskor, hogy nálad valami rossz, akkor biztos a program a hibás. De itt egy BF4-es példa MANTLE 3GB Max vram használat -
lowzor
veterán
válasz
katt777 #50899 üzenetére
A ram általában legalább 100 mhz-el nagyobb órajelen megy, mint a GPU, ami már bőven jó. Hiába járatod te 1700-on a ramod, ha szart sem ér a memória tuning 1450-1500 mhz felett egy 256 bites kártyán. Szerintem még a trémárk sem nagyon mérné ki neked a különbséget, nem hogy játékokban meglátszana.
-
lowzor
veterán
válasz
katt777 #50896 üzenetére
Ezeknél a 256 bites memóriabuszú kártyáknál gyakorlatilag semmit nem ér, ha 1450-1500 mhz fölé húzod a ramot.
"A 3GB RAM parasztvakítás Full HD felbontásban és alatta."
Ezen jót röhögnének, ha beírnád a 280/ 290 topikba.
BF 4 Mantle-val simán elhasznál 3 gigát, vagy még többet. Több játéknál ultrára sem lehet rakni a grafikát, ha nincs legalább 3 giga vram-od. Watch Dogs, Skyrim, Wolfenstein, stb is simán bezabál annyit. És a jövőben egyre több ilyen lesz.(#50898) kona005:
Ezt régen még ebben a topikban teszteltük ki, hogy az 1300-as 7870 kb a 900 mhz-es 7950. Bár még ott sem nagyon érte el.
-
urbi73
senior tag
válasz
katt777 #50481 üzenetére
Még meg kel szoknom hogy egy kicsit jobban emelhetem a beállításokat . 7770 - en volt eddig , ami nagyon jó kis kártya volt , de ott azért kompromisszumokat kellett kötnöm a grafikai beállítások terén .
Most ennél a kártyánál azért jobban meglehet találni azt a beállítást , amivel még nagyon jól megy a játék , és még nagyon szépen is néz ki .
Érdekes hogy BF4 multiban , amikor nagyobb robbanás vagy eseménydúsabb jelenetek vannak , akkor se akad meg , szépen fut olyan beállítással is , amit eddig nem engedhettem meg . -
belinho
senior tag
válasz
katt777 #50481 üzenetére
Hagyjuk szerintem mert megint nem érted amit írtam, megint elkezdtél belemagyarázni valami másba, de te magad írtad a múltkor, mikor kitértél az AMD driver avultatós sztoridra, hogy bezzeg NV-vel nem volt ilyen problémád. Ha most NV-d lenne és megnéznéd ugyanazokat a játékokat,frisített w7-el és azok meg mennének, akkor meg mégsem akarná az MS, hogy cseréld le a W7-et W8.1-re
-
123sylaar
aktív tag
válasz
katt777 #50475 üzenetére
Gondolkodtam én is nvidia kártyában, de az új konzolok miatt (mivel azokban is GCN alapú grafikus motor van és a pc-s játokok döntő többsége konzol port), döntöttem az AMD mellett. Szerintem elképzelhetetlen, hogy ne profitálnának a az átiratokból, hiszen ugyan az az architektúra. De lehet, hogy rosszul gondolom. Most már mind1 is, mert megvan a kártya.
-
belinho
senior tag
válasz
katt777 #50475 üzenetére
Pedig eléggé annak állítod be magad, meg több éves tapasztalat és hasonlók, még jó hogy nem a 280X-es topikba linkelted a kérdést, hogy gyorsabb-e a 7870XT-d, mert ott igencsak kiheréltek volna a 280X tulajok még csak a felvetés okán is.
De látom csak sikerült találnod egy fehér hollót a 280X-ek közül, ami nem követi az AMD által kiadott referencia 280X órajeleket. Halkan megsúgom neked, hogy nem ez a szabványos órajel, de erre te magad is rájöhettél volna, és akkor nem teszel fel ilyen ostoba kérdést, sőt még mérést is kérsz, hogy megnézd így van-e. De linkelek neked 63-ommásik 280X bios-t, hátha így világosabb a dolog
Azért elég érdekes a dolog, most az OS-t szidod, hogy nem megy a régi játék, pedig mondtam neked a múltkor, hogy sokszor az a felelős, nem az AMD driver, de akkor sem lehetett leállítani, szóval ismét csak gratulálni tudok
-
belinho
senior tag
válasz
katt777 #50453 üzenetére
Ez ergo marhaság, de aki ilyen nagy szakértőnek vallja magát, az fel sem tesz ilyen kérdést.
Ez az oldal egy fake oldal, pont hogy nagy felbontásban és összetettség mellett jön ki a 280X előnye a 7870XT-vel szemben.
Már eleve sántít az egész,hogy a 280X ami egy 7970 hogy szerepelhet 850mhz-es core órajellel a táblázatban. Ez okozza az anomáliát a pixel rate-ben, viszont nincs is ilyen 280X ezzel az órajellel, mert minimum 1000mhz-es vagy magasabb core órajellel jöttek ki. -
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
katt777 #50453 üzenetére
Erre talán a 280x topic-ban kellene rákérdezni.
-
nanus
senior tag
válasz
katt777 #50412 üzenetére
Nem
ez ram szempontjából anti tuning
talán 1580 volt amit birt max ...tehát az maradt alapon, gpu 1180 volt amin tesztek egyebek mentek hiba nélkül .....ugyhogy maradt az 1100x1500 moncsi csak 1680x1050 a proci meg 3.6-on igy szépen elvannak egymással (játékokban beállitásokkal szépen be lehet lőni hogy kihozzam belőle amit lehet)
-
Steve198310
őstag
válasz
katt777 #50395 üzenetére
Azzal a típusú karival nem is volt ilyen gond. Itt a 270-270x aminek ha nem megfelelően lovon be a TDP limitet húzól rajt és valamelyik komponens ki marad ez történik.
De hozzá tettem hogy Windows 8 8.1 alatt jött ki nekem. És úgy is halt meg.Mindenki maga fogja el dönteni, hogy mit fog tenni
-
freestailo
őstag
-
belinho
senior tag
válasz
katt777 #50277 üzenetére
Nálam is fenn van a 3.0.1-es beta, de én semmi ilyen jellegű hibát nem tapasztalok, szóval óvatosan az ilyen kijelentésekkel, attól, hogy nálad megint nem működik valami, az nem jelenti azt, hogy egy kupac gané.
Enemy front-ot most vittem végig, de semmi csíkozódás nem volt, mint amiről te beszámoltál, szóval nem játék és nem driver hiba, hanem megint nálad van valami. -
belinho
senior tag
válasz
katt777 #50070 üzenetére
Te egyszerűen menthetetlen vagy ember, próbáltam óvodás szinten levezetni neked, de nem érted
Abu szintén próbálta szakmai nyelven, de ha azt sem érted meg, akkor nem tudunk rajtad segíteni
Hisztizel itt össze-vissza, mint valami kisgyerek, akinek az AMD elvette a kedvenc játékát, és nem vagy hajlandó megérteni mi hogy működik.
Az AMD a két szép szemedért nem fog kidobni egy csomó pénzt, és minden ősrégi játékhoz új profilt írni, aztán tesztelni, belenyúlni a kódba, amivel rajtad kívül már szinte senki nem játszik.
Meg jössz ezzel az avultatásos maszlaggal, jó hogy már nem azt mondod, hogy az AMD életed végéig adjon neked gyártói támogatást, ha megvetted a kártyájukat.
Ha valami elavul, és van helyette jobb, akkor a régit ki kell futtatni, mert már senki nem veszi meg.
Nem szándékosan avultatják el, hanem elavul magától, itt kemény verseny van a gyártók között, az erősebb a piacon marad, a gyenge elhullik.De könnyen tudok rajtad segíteni, ha már úgyis megváltál az istenített 6800K-tól, és Intelre váltottál,add el a 7870XT-t és vegyél NV-t. Biztos én csinálok valamit rosszul, vagy esetleg értek hozzá, de nálam nem jönnek elő ezek a problémák, amivel telesírod a topikot. Inkább kezd el sorolni azon játékok tömkelegét, amelyek nem futnak nálad, és megnézem neked, így legalább kizárhatjuk, hogy nem user error áll-e fenn.
A CPU limittel kapcsolatban meg még mindig el vagy tájolódva, csak a magad igazát hajtod, nem is értem vajon az összes nagy tesztoldal miért tesztel ilyen i7 4+Ghz-es procikkal, és nem az AMD-s csodákkal? -
belinho
senior tag
válasz
katt777 #50038 üzenetére
Szerintem hagyjuk, mert te úgy vagy belőve, hogy mindent jobban tudsz mindenkinél, beletúrsz a Catalystba, csak a driver-t telepíted meg hasonlók, aztán meg csodálkozol, hogy nem működik valami.
Meg írtam korábban is, de nem bírod felfogni, amikor kijött az a régi játék és megírták, se Windows 7, se DirectX 11-es cucc se semmi nem volt, a játék nincs felkészítve erre, az akkori hardveres és szoftveres viszonyokhoz van írva, az a csoda, hogy elindul, ha meg nem vagy hibásan fut,akkor nincs min csodálkozni.
Bár elég régi játéknak kell lennie ahhoz, hogy ne fusson.
Ott van a Windows7-ben is az a programkompatibilitás menüpont, a régebbi programok futtatásának biztosítására, szerinted azt miért rakták bele?
A régi játék az akkori driverekhez van igazítva, a 7870XT-hez nem teheted fel azt a régi drivert, mert nem kompatibilisek.Az esetek nagy része meg user error, mert driver sweeper és hasonló cuccokat használ, meg össze vissza cserélgeti a driver-t stb.
És az összes többi felhasználó aki R200-as kártyát használ és nincs semmilyen problémája azokkal mi van, igen ők biztos a hülye kategória, náluk sajnos nem jön elő a hibaA Cpu limittel meg továbbra is kötöd az ebet a karóhoz, egyszerűen nem tudod megérteni, itt egy Crysis 3 teszt igaz 680, de ezen is nagyon jól látszik, high-full hd gpu limites beállítások, pont játszható szintre van belőve, hogy ne menjen 30 alá a min fps, és nézd meg a különbséget a min és átlag fps terén Intel vs AMD procival, de tudom a teszt a szar
-
belinho
senior tag
válasz
katt777 #50014 üzenetére
Már megint elbeszélünk egymás mellett, de szerintem te érted félre a dolgot megint.
"De ha van egy PC-d, amelyen elméletileg egy adott szoftvernek futnia kellene, akkor azon fusson már az a rohadt szoftver, ne akadályozzák meg ezt azért, hogy újabb hardvert, vagy éppen OS-t vegyél. "
Ha futnia kell rajta, akkor fut is. Ha a játék DirectX 11-es, akkor nyílván kell hozzá a Windows 7, mert az XP nem támogatja csak a DX9-et, és nyílván DX11-es kártya is kell hozzá, mert a DX9-es kártya nem támogatja a DX 11-es effekteket, ilyen egyszerű ez.
Ezért jó, amikor egy program fut DX9 és DX11 módban, lásd Far Cry 3, csak ez ritka.Elméletileg a régi játékoknak is futnia kell, de sok esetben nem csak a driver a hibás, hanem már maga a játék kódjában van a hiba, amivel az AMD nem tud mit kezdeni, mert a gyártó és a fejlesztő gárda sincs már meg és hasonló okok.
Volt nem egyszer is nálam, mikor retrózni akartam, aztán a játék indításkor vagy telepítéskor kiírta nincs elegendő Vram az 1GB-os kártyán, holott a játék csak 128Mb-ot kér, meg nem megfelelő op rendszer és hasonlók, de vegyesen volt NV és AMD kártya esetén is.
Ha meg ennyire szereted a régi játékokat, akkor be kell szerezni egy konzol-t, és az adott játékot, vagy készleten kell tartani egy régebbi masinát XP-vel. -
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
katt777 #50014 üzenetére
Kérlek mesélj. Vetítsük le a D3D driverre.
Semekkora galibát nem okoz. Nekem három éve ottmaradnak, ráadásul az én gépemben van NV és AMD is. Tényleg csak arra kell ügyelni, hogy elfogadjuk, hogy azok a rendszerprogramozók, akik ezeket írják okosabbak, és ha már ezt beláttuk, akkor el kell olvasni, hogy őt hogyan javasolják a frissítést.
A lassulásokat kimutatta már egy független tesztoldal? Csak úgy kérdem, én pont gyorsulásokat tapasztalok időről-időre, de hátha valakinek volt már szerencséje lassuláshoz is és ezt megosztotta egy komplett cikkben.
-
belinho
senior tag
válasz
katt777 #49998 üzenetére
"Az avultatás nem természetes része a fejlődésnek, hanem szándékos, bármiről legyen is szó (PC hardver, autó, tv, stb.)."
Ezzel nem értek egyet, ott van például egy régi képcsöves TV, azon nem nagyon tudsz 200Hz-et, meg Full HD-t, 3D-t stb mert ennek fizikai korlátai vannak.
De ugyanúgy megtudod nézni rajta a műsort, mint egy csúcs szuper TV-n, nem kell hozzá olyat venned, csak ha élvezni akarod az extrákat. De ugyanez van PC esetén is, egy DirectX-9-es kártyán nem tudsz futtatni DirectX 11-es effekteket, de azon is tudsz játszani. De ha lépést akarsz tartani a fejlődéssel, akkor meg kell venned az újat. Ha nem lenne fejlődés, akkor még a kőkorszakban lennénk mindig, egy lyukat ugyanúgy ki lehet ásni ásóval is, meg egy markolóval is. -
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
katt777 #50000 üzenetére
Jaj. Nem igazán érted, hogy a driver miből áll össze.
A shader complier fejlesztése mindenre előnyös hatással van. Maximum, akkor hátrányos, ha architektúraváltás történik, mert ilyenkor az új architektúra kerül előtérbe, de ez mindenhol így van. Ilyenkor a régi architektúrára már nem történnek fejlesztések.
A régi programokra a profilok megmaradnak.És a QA? Vagy úgy gondolod, hogy csak átírják a kódot és mehet is ki? Nem, azt igen sokáig kell tesztelni. Ezek éves szinten dollármilliós összegek. Nem titok itt, az AMD nagyjából 150-170 milliót költ évente driverre, vagy ehhez kapcsolódó fejlesztésekre. Ennek nagy része QA, ami érhető. A kódot beírni kevesebb idő, mint tesztelni azt. A specifikált kódok nagymértékben növelnék a kiadásokat. Előnye semmi.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
katt777 #49998 üzenetére
Nem hiszem ezt. Nem logikus egy driverre 130 millió dollárral többet költeni évente, csak azért, hogy személyesen veled kibabráljanak.
Fogalmatok sincs, hogy mekkora QA költsége van ezeknek a fejlesztéseknek, és ha jobban szegmentálják a driver funkcióit, akkor a QA költségek drasztikusan nőnek. Ezért is láthatod azt az AMD-nél, hogy a 14-es driverektől a szegmentálás csökkentése a cél, hogy csökkenhessenek a QA költségek.
Az a baj, hogy az átlagember elgondol valamit, és azt mondja, hogy mennyire reális az előző generációból pár terméket lelassítani, de utána már nem gondolnak, hogy egy ilyen dolog, mekkora extra kiadás a driver fejlesztésénél. Ráadásul nem is szükségszerű, hiszen a júzer úgyis vált az új programok miatt, illetve a shader fordítót sem a régi hardverekre szabják. -
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
katt777 #49973 üzenetére
Bullshit az avultatás mindkét oldalon. Nem létezik csak a legendákban. Az AMD-nél nehéz is lenne megcsinálni, mert a 14-es generáció driverei már nem a terméknevek, hanem a GPUID alapján azonosítja a hardvert, vagyis képtelenség úgy lecsökkenteni a 7000 sorozat sebességét, hogy ne csökkenjen vele az Rx 200 sorozat sebessége. A driver detektálási rendszerében nem különbözik mondjuk a HD 7850 az R9 270-től.
-
J0shu4M1ll3r
senior tag
válasz
katt777 #49947 üzenetére
@ és Steve198310
Köszönöm az infót.
Most a vezérlő programja a vga-nak azt írja, hogy a legfrissebb driver van fent, de akkor minél frissebb a driver annál jobban vacakolnak a régebbi játékok? Ez aztán az üzletpolitika...
Mert néha kimondottan zavaró, hogy így akadozik.
Ez van sajnos akkor így játszom.
Még egyszer köszönöm az infót.
Üdv! -
Steve198310
őstag
válasz
katt777 #49893 üzenetére
Én már régen meg tettem
Még 2008 ban. Azóta van Intel gépeim. Ha addig nem volt elég fejlett ,hogy valamit tegyen az Intel ellen az AMD akkor most sem igen tud. Intel mindig egy lépéssel az AMD előtt van.
Amikor elkészült az FX sorozat akkor volt úgy ,hogy megint meg lesem mit fejlődött. De mikor oda meri írni 4-6-8 mag 2-3-4 blokk rendes röhögö görcsöt kaptam. Ha jól át gondoltam kaptam egy 1-3-4 magos AMD procit mert a többi nem igen használható semmire de még annyira sem mint az Intel HT-j. Lehet valami haszna akad ezen azon területen de játék (single) alatt egy i3 is van olyan erőben mint egy FX.
Na de ez nem ide tartozik. Mindenkinek szíve joga döntése mit vesz.
Az első jobb karajom egy Sapphire HD4850 Vapor-x volt. Intel E8400 mellett amit 2009 karácsonyára szereztem be ( jó áron
)
Akkor intel ágon maradtam és maradtam az AMD karajok mellett is. Voltak Nvidia karajaim is de valami miatt mindig maradt az AMD. (Kölcsön karik voltak az NV-k)
-
belinho
senior tag
válasz
katt777 #49887 üzenetére
Most keressem vissza a hozzászólásaidat?
Volt itt nem egy cpu limites vita, ahol te magad állítottad, hogy a 6800K mindenhol kihajtja a 7870XT-t, meg hogy hosszú távra tervezel vele, meg a 6800K mindenre elég. Meg nézted 6800K vs i5-el, meg felesleges pénzkidobás a jóval drágább proci egy ilyen kártya alá, mert még egy erősebbhez is bőven elég.És most meg olvasom, hogy i5-re váltottál, és ez olyan furcsa érzéseket kelt bennem.
-
etanbusz
csendes tag
válasz
katt777 #49877 üzenetére
Annyit sikerült, hogy kiszedtem a gépből mert nincs kép és így nem tudtam visszaállítani, hogy az integráltat használja. Utána meg írtam iponéknak, hogy nem jó. Remélem kicserélik és minden rendben lesz. Habár már náluk nincs ilyen kártya úgyhogy nem tudom mit csinálnak vele, de majd kiderül. Köszönöm szépen a segítséget mindenkinek aki foglalkozott velem.
-
Steve198310
őstag
válasz
katt777 #49866 üzenetére
Tényleg ne "halgasson arra aki nem ért a tuning progikhoz " Ezt most nem veszem magamra
Akkor tegyük fel volt neki fent
tegyük fel volt profil amivel a másik ici picit többet ment
tegyük fel a winnel indul
és akkor mi is jön
Ja igen törli hogy a profil is törlődjön. Esetleg
A másik már nem megy a kártya a kérdező közlése szerint
És akkor jöhetne a kérdezőtől a konfig le írása mert azt hiszem arról nem kaptunk infót vagy átsiklottam felette
(#49862) etanbusz jut eszembe milyen a minitor+kábel(rögzítve van) KONFIG?
-
hellboy0415
aktív tag
válasz
katt777 #49854 üzenetére
nekem is 7870XT volt vadi újan vettem de elkezdett vacakolni és gariba nem tudtak újat adni helyette mert már nem gyárt ilyet az xfx. sajna így jóváírás van és fogalmam sincs mit vegyek. 2 év gari van a kártyán bontatlan gyári csomagolás, lehet még ismered is Lec árul karikat és van 638 piros a régi HP-n. Elég jókat hallottam róla és már meg is kerestem @-ben.
-
looser
addikt
válasz
katt777 #49727 üzenetére
Akkor szőrösfánkolok egy sort :-)
Kipróbálom elsőként a gyári ventivel, majd - ha sikerül - átszerelem az Accelero-t, azzal. Bár mondjuk ami elég volt a 4850-re, az lehet, hogy itt már kevés lesz. Ott (4850) szépen a következő hőmérsékletek voltak: 80 fok a gyári, 60 fok az Accelero, 40 fok az Acc + 12cm-es házventi. Remélem nem fog megsülni. Remélem a Corsair VX450 is elég lesz tápnak. -
looser
addikt
válasz
katt777 #49680 üzenetére
Így teszek! De ha van közben bármiféle kiálló biszbasz, akkor lehet, hogy mégsem?... Mondjuk hűtés nélkül mindegyik eddig általam látott kártya lapos volt :-) Mindegy, feltehetőleg a gyári hűtő sem lesz túl zajos (SAPPHIRE HD 7870 GHz Edition OC 2GB). Többnyire desktopon vagyok, ott pedig - ha jól tudom - nagymértékben lejjebb veszi a frekiket.
-
-
-
SLC09
tag
válasz
katt777 #49601 üzenetére
Sziasztok!
2 hete van meg az MSI R9 270X 2G kártyám és lassan megesz az ideg
Mert az egy dolog, hogy a Flight Simulator DX10 módban nem működik driver probléma miatt, de egyáltalán nem érzek előrelépést az
MSI GTX650Ti Boost 2gb-os kártyám után. Titanfall-ban ha kapcsolok élsimítást és nagy csimbummok vannak akkor laggolgat, CS:GO; ha beflashelnek vagy füstbe megyek szintúgy. BF4 teljesen ugyanúgy fut, mint a GTX-szel. Pedig a kártya mellett van egy i5 4570, 8gb 1600-as ramok, amit egy 500W teljesítményű FSP Hexa hajt.
A leggyengébb láncszem amin kicsit spóroltam az az alaplap, egy MSI H81M P33, ami nem egy nagy durranás, de elvileg nincs köze hozzá. Ez miért van? A kártya minden teszten át megy, nem melegszik... Drivert többet is próbáltam, talán a legújabb 14.6 Béta a legjobb neki.Off: Valószínűleg az FSX miatt egy GTX760-ra cserélem, ha valakit érdekel a kártya dobjon üzit. (Best reklám ever...)
Köszönöm a válaszotokat!
Szerk.: véletlen sikerült a 49601-es kommentre válaszolni.
-
worxland
addikt
válasz
katt777 #49654 üzenetére
A padlón átesés bug, a többi nem, szándékosan van így megcsinálva. Qrva nehéz a stuki, csak két kézzel tudod cipelni, és közben futni sem tucc. Ergo kicsit fura lenne, ha úszás közben a hátadra kapnád, vagy létrázásnál a fél kezedben lógna, a másikkal meg kapaszkodnál. Csak miért is megy erről a szócséplés egy VGA topikban?
-
belinho
senior tag
válasz
katt777 #49614 üzenetére
A beállításoknál V-sync disabled-enabled, mindkét esetben marad a max 60fps korlát, viszont ha kikapcsolom, akkor törik a kép, ha be akkor nem, szóval nálam V-sync-on!
Szinte az összes pályán ugrál custom max beállítások mellett 30-40-50-60fps, zárt tereken megvan a fix 60-an, viszont nagyobb tereken vagy harc esetén drop-ol rendesen.
De a 7870XT nem bírja már rájöttem, mert a 780TI és a 290X sem bírja a custom maximum és ultra beállításokkal a fix 60-at, de a 280X-el is be-be zuhan még high beállítások mellett 45fps környékére, ezért nem is értettem, hogy egyesek miért írják, hogy náluk jó 270-270x-7870-660TI-al nálam meg a tuningolt 7870XT-vel nem. -
belinho
senior tag
válasz
katt777 #49601 üzenetére
Ki lehet kapcsolni a V-syncet, de akkor törik a kép, ha meg bekapcsolom, akkor nem. Bőven elég lenne a 60fps, ha fixen tartaná. Jó ez a 60fps korlát is, mert legalább nem izzad feleslegesen a cucc. Nekem a sok fps drop-al van a bajom, hogy 60-ról hirtelen leugrik 30-ra.
Be sem tudom állítani a gyári max beállításokat, mivel csak 2GB Vram van a kártyán, így nem is lehet Ultra-ra állítani mindent, csak Custom beállítások mellett mindent felrakni max-ra.
Levettem a beállításokat high-ra, így már csak 45-50fps-re ugrik le!Azóta rájöttem, hogy a VGA a gyenge láncszem, mert hiába nem dolgozik 99%-on, kevés a max beállítások mellé.Először a procira gyanakodtam, mert i7 az ajánlott, de az orosz teszt szerint egy i5 2500K fix 60fps-en tud tartani egy 780TI-t, így a procit kizártam.
-
belinho
senior tag
válasz
katt777 #49590 üzenetére
Tudom, hogy V-sync-el dolgozik, de ha ki van kapcsolva akkor sem megy 60fps fölé, de nálam mindig on, mert törik a kép és azt nem szeretem.
A fix 30fps nekem nagyon kevés, akkor inkább visszább veszek a grafikából!Kipróbáltam a 3570K-t 4,2GHZ-en, de a helyzet változatlan, továbbra is sok helyen 80-90%-os használat mind a 4mag esetében az fps meg 40körülre zuhan.
-
Asbee
veterán
válasz
katt777 #49535 üzenetére
Tehát akkor te eldöntötted, hogy a PH és más nagyobb fórum említett amd kártya tulajdonosainak, hogyan megy a kártyája és bizony az instabil tuning volt, mert te ezt látatlanba megmondod. Gratulálok.
Nem tudom milyen teszteket, fórumokat olvastál de gyanítom semmit, mert mindegyik azt támasztja alá amit itt próbálunk megértetni veled. Meg ugye az NV tuning az nem bukhat el ha már ennél az okos következtetésnél tartunk, mert az ugye más...
Kész szerencse, hogy már az elején írtam, hogy nem a gyengébb, illetve a visszabutított kártyákról beszélek.
Mind a 7850, mind a 7950 ilyen. nV-ból is sokkal jobban tuningolható egy ilyen jellegű kari, mint bármelyik kategória csúcsa.
Mert a GTX 660ti, 670, 760 akkor nem vissza butítás ugye? Általánosságban egyik sem tuningolható jobban. Legalább fölösleges hülyeséget ne beszéljünk már. A 7870 is brutál tuningban a 7970 is nagyon jól megy.
Úgysem lesz igazat, hiába csűröd, csavarod, forgatod. Tényekkel akarsz szembe menni, ha normálisan utána néznél belátnád. -
proci985
MODERÁTOR
válasz
katt777 #49511 üzenetére
7850asok gyarilag 840es GPUval mentek, topikban eleg sokan hasznaltak oket 1100 korul ami 30%+ tuning. gyari OCbol volt 1000/1010en jaro is, 20% gyari OCt meg jellemzoen ugy szoktak adni hogy meg van tartalek a kartyakban.
kerlek ne kezdj vitaba olyan temaban, amihez annyira nem ertesz.
hackeeeee: CF kezeles mennyire lett elszurva 14.6 alatt?
-
belinho
senior tag
válasz
katt777 #49506 üzenetére
Nem szar az új AB, ez nálam mindig így volt, régebben már írtam is róla, erről vitáztam veled korábban, de akkor állítottad, hogy nem ragad be. Pontosan erről írtam neked, ha megváltoztatod a feszt,akár 1X-er is, akkor utána változatlanul hagyja, csak az órajel áll vissza, a force constant voltage miatt van, de ez már az ősidők óta így van, a jóval korábbi afterburnerek is így viselkedtek, szóval nem az újjal van baj. Be kell lőni egy új profilt vagy csak az újraindítás segít.
Az meg tényleg úgy van ahogy Asbee írja, az NV szándékosan limitálja a tuningot, mert sok volt a garanciába visszaküldött kártya a túlzott tuning-fesz miatt, s a fesz emelés kiiktatásával próbálták ezt korlátozni. Sőt a nagy partnereknek mint az EVGA kerek perec megmondták ha engedélyezik akkor ugrik a garancia. -
Asbee
veterán
válasz
katt777 #49511 üzenetére
Már kezded a ferdítést... Hogy a említett kártyák tuningolásával de úgy általában nincs nagyon tapasztalatod az biztos. Bizony 30-40% STABIL tuningról van szó. Kit érdekel, hogy lehet-e feszt emelni vagy nem? AMD-n könnyebben lehet és a hatása is sokkal jobb, itt egyébként léggel a max boost fesz-ig szokott menni, ami meg boostos ott emelni sem kell. NV-nél a boost feszültséget lehet kitolni 1,175V-ról 1,22 körülre. Arról nem a felhasználó tehet, hogy az AMD-nél biztonságosan nagyobb tartományban lehet állítani ezért a tuning potenciál is nagyobb. Ne érts félre nem az NV karikat akarom savazni és az AMD-t fényezni, de egyszerűen nem állja meg a helyét annak amit írsz.
-
Asbee
veterán
válasz
katt777 #49506 üzenetére
Igen, összehasonlítottad az AMD-t és az NV-t. Ámulok és bámulok komolyan mondom, NV jobb ár érték arányú... Mikor volt ilyen legutoljára 4 éve? Ne haragudj de mintha ~2 évet lemaradtál volna a videokártyákkal. Mint már írtam a kepler megjelenése óta egyáltalán nem tuningosabbak, főleg a fesz állítás hiánya miatt, de bios moddal sem adható túl sok, és nem szokott sokat hozni. 7850-től felfelé 30-40%-os tuning szinte átlagnak számított, igaz jött pár olcsósított modell amivel figyelni kell. Az ár megint egy külön téma, nv kezdő árai mindig az egekben vannak 780 alatti árak most normalizálódtak. Ezért is volt mindig úgy vga ajánlás, hogy aki nem riad vissza tuningtól vegye az olcsóbb, tuningosabb jobb ár érték arányú amd kártyát.
PhysX... Még jó hogy a modern AAA játékok tele vannak PhysX támogatással... Erről ennyit.Ez volt a témában az utolsó hozzászólásom, nem akarom itt szétoffolni a topikot. Téged meggyőzni úgysem lehet, maximum jön majd a kiforgatás és mellé beszélés. Csak egy jó tanács, úgy másfél 2 évnyit olvasgass vissza videokártyákkal kapcsolatban, főleg adott topikokban.
(vagy megfogadod vagy nem)
És mielőtt valami fanboynak állítasz be nézd meg a vga-m. Ebben az időszakban járt nálam több vga is mindkét oldalról és mivel komolyabban is szoktam tuningolni, eléggé átrágtam, tapasztaltam a dolgokat. -
joysefke
veterán
válasz
katt777 #49472 üzenetére
A HD4830 is alapfeszes tuning volt, nem láttam értelmét feszt adni neki, ment volna (bőven) jobban is... A HD4830 egyébként egy igen komolyan tunningolható GPU hírében állt..
Abban mondtam mást, hogy leírtam, hogy gyári tunningos GPU-tól amiből az értelmes fesszel kihozható maxot már szinte kihozták, nos attól nem érdemes hűde nagy tunningpotenciált várni. A tagnak egy 270X DC2-je van, ami a normál 270X húzott változata, a normál 270X meg ugye gyakorlatilag a 7870GHz továbbtunningolt változata. Vett volna egy 860MHz-es 7850-et azt aztán lehetett volna tuningolni vagy 1200MHz-ig az lett volna csak a nagy tunning, (persze a végén még szénnéhúzva is lassabb lenne mint egy 270X DC2 alapon...)
Az Nvidia viszont mesterségesen korlátozza a tuningolhatóságot a 650-as szériánál (meg nyilván az összes újabbnál is)
J.
-
Asbee
veterán
válasz
katt777 #49469 üzenetére
Nagy tévedéseben vagy a újabb vga-kkal kapcsolatban ha szerinted az nv jobban tuningolható mint az amd. Ráadásul pont ennek a szériának a topikjába írni... Kepler óta nv-nél alapesteben fesz állítás sincsen. vBiossal lehet már egy ideje, de még úgy sem jobbak általában tuningban. Pont ez az előnye már egy ideje az amd-nek. Ár + tuningolhatóság. A felső házban talán kiegyenlítettebb a helyzet, mert a 290(x) melegszik mint állat.
-
joysefke
veterán
válasz
katt777 #49469 üzenetére
Ez nem igaz
Nekem GTX660OC volt ez előtt és emlékeim szerint azoknál az NV rendesen tett a házi tunningolhatóság ellen. Nekem gyári OC-s variáns volt, de eszembe sem jutott további tuningal próbálkozni.
Most egy MSI 270X Gaming-em van, ami már eleve egy OC-s kártya, de alapfeszen csak CCC-ből egy opció bepipálása után már tudom is módosítani az órajeleket. Az enyém alapfeszen lazán viszi a stabil 1150MHz-et mindenféle trükközés nélkül. Hogy mennyi a vége nem tudom, följebb nem próbáltam, 1200-z tuti nem vinné alapfeszen, feszeln meg nem akarok, mert a ventivezérléshez nem akarok nyúlni.
Előtte a Sapphire HD4830-am is nagyszerűen tunningolható volt, alapfeszen lazán ment az 575 -> 650 MHz
Az Asus 270X DC2 eleve egy OC-s kártya, értelemszerűen nincs már benne sok tunningpotenciál... Egy öreg gyárilag alapórajeles 7950 vagy 7850, na azokat lehetett húzni.
J.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Sugárhajtómű ihlette a Zalman CPU-hűtőjét, de nem az üzemzaj tekintetében
- Elite: Dangerous
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Nintendo Switch 2
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- OTP Bank topic
- Szinte csak formaság: bemutatkozott a Pixel 6 és Pixel 6 Pro
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Jó, jó, mechanikus billentyűzetet... de milyet?
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest