Új hozzászólás Aktív témák
-
Trevi
tag
válasz
juve600 #39200 üzenetére
Vehetsz kártyát nem azt mondom hogy ne vegyél csak sajnos Flickering-es és új bios kell rakni rá ha veszel egy ilyet R9-es kártyát. És ha ilyen gondod van nem a videokártya rossz hanem a bios-k ha akarsz várni vele amíg új bios jön ki rájuk akkor csak is jövőre jönnek ki az új VBiosal!
Én amd oldalról töltöttem le a bios-t de nem hivatalos gigabyte oldalról! Ott még nincs rá új VBios.
Inkább megosztom mindenkivel ezt az oldalt ha valakinek ilyen gondja van Flickering -
B-L-A-C-K
titán
válasz
juve600 #35159 üzenetére
Igen persze, még alaplap sincs...A lényeg hogy vga adott az alaplap/proci/memória kombóra lenne ~50K...
2x4GB memóriát akartam az illetőnek, de akkor lehet elég lesz 4gb, és prociba többet fektetek. Alaplap egy 13K-s elég vagyis többre nem lesz keret úgyse...
Mindenkinek:
Így ennek tudatában ha van valakinek ötlete hogy Lec kollégánál mit lenne legjobb ebből az összegből kihozni jöhet...
-
-
válasz
juve600 #35152 üzenetére
Jó, de az 4 mag szvsz az i3 meg 2, közük nincs egymáshoz.
Nem tudom mit kell vitázni, de ha szerinted elég 2 mag neki akkor áldásom adom a vásárlásra, csak nehogy csalódás érje szegény megtévesztett fórumozót
A CPU és VGA limit témával meg éveket foglalkoztam, nem kell bemutatni. -
-
HSM
félisten
válasz
juve600 #35036 üzenetére
Azt jelenti, mennyi idő volt kiszámolni egy képkockát.
Szépen látszik, hogy ugyanannyi idő (a teszt hossza) a Tahiti-le 7200 képkockát számolt ki, míg a gtx560ti csak 4800-at.
Amúgy ez a teszt volt az egyik, amiben eléggé szűkösnek tűnt a memória sávszélesség, itt eléggé előnyben volt a 7950 az le-hez képest, lásd a logout tesztem.Bár én ott az fps-t adtam meg, nem a frametime-t, de átválthatók egymásra.
-
oliba
őstag
válasz
juve600 #34913 üzenetére
Szegény 7770-hez is kevés néha és szaggat is a játék (Divinity 2, Witcher 2)
Ez a HIS már nem jön be, nem tetszik. Még várok egy picit, írok pár oldalnak és meglátjuk. Azért nagyon köszi a segítséget
Repsol600: köszi szépen. Ezek szerint akkor minden vehető, ami a polcon van?
-
-
-
-
gyuszaa
őstag
válasz
juve600 #34057 üzenetére
Arctic cooling mx4 tökéletes választás, tisztítsd meg izopropil alkohollal az érintkező felületeket, majd tegyél egy kis lencsényi mennyiséget a gpu közepére. Arra figyelj, hogy egyenletesen és átlósan húzd meg a csavarokat mindig ( nem szabad tökig húzni, csak finoman) ne sarkazd le.
-
-
-
Exelsior
őstag
válasz
juve600 #33550 üzenetére
Nekem is voltak ilyen hőmérsékletek még régen, én újrapasztáztam úgy lett kemény 70-75 fok de nem voltam elégedett mert hangos volt nagyon így egy arctic cooler Twin turbo II-öt tettem rá azóta 60 fok felé nem is néz a kártya és tejesen hangtalan hála a két nagy lapátnak.
+ a jó ház szellőzés sem árt.
-
SVLaller
senior tag
válasz
juve600 #33552 üzenetére
még mindig olvashatatlan, de amit kihámoztam max gpu hőmérséklet 87 fok? mert az azért elég meleg szerintem.
más: felraktam a Virtu MVP-t próbából, de elég gyengén muzsikál, a 3DMark 11 el sem indul, a BF3-ban kevesebb az FPS jóval + olyat csinál hogy leesik az FPS 10-20 közé és feldob egy ablakot hogy zárjam be a programot
-
peu407
senior tag
válasz
juve600 #33535 üzenetére
Hát én ezt vegyesen csinálom.Igaz a játék lekorlátozódik a PES-re és a Sniper-re.Videokat szerkesztek,de nem ez a fő állásom.Eddig kiválóan működtek az AMD-k is a videoszerkesztésnél.Nekem az a fontos ne kelljen renderelni 1-1 filmszakaszt,ha mondjuk több szűrő is rákerül 1x-re.
-
katt777
félisten
válasz
juve600 #33467 üzenetére
2x75W@12V kell neki, szóval tutira.
A Virtu "lassulásáról" és egyéb hátrányairól mellékelnék néhány adatot Hyperformance módban, VGA tuning nélkül, még ha ez félig-meddig OFF is:
Az ideiglenes CRT monitor miatt a felbontás mindegyik esetben 1280x1024.
A "HQ" az elérhető legmagasabb beállítást jelenti, a biztos kihajtás végett:
3DMark06: 8XAA level 2, 16XAF, Force full precision (minden max, semmi optimalizálás)
3DMark Vantage: 8XAA, 16XAA, minden Extreme, PPU OFF
Uningie: 8XAA, minden max/extreme, tesszeláció is.3DMark 06 "HQ" HDR: 8304 - 9494 +14.33%
3DMark Vantage "default" GPU: 23618 - 26502 +12,21%
3DMark Vantage "HQ" GPU: 17792 - 21735 +19,14%
3DMark 2011 Graphics "Performance": 7855 - 11524 +14,666%
Unigine Heaven "HQ": 35.9FPS/904 - 42,7FPS/1075 +14,916%
Uninine Valley "HQ": 45,2FPS/1890 - 45,2FPS/1892 +%0,1%
Valley: vagy jól optimalizált, vagy a Virtu még nem "érti".A VGA még mindig Sapphire HD7870XT gyári alap órajeleken (975/1500MHz@1.104Vmax, 72°C max, venti 57% max, ez még alig hangos). Akinek van kedve, tesztelje le. Szerintem ezek brutális növekmények anélkül, hogy a VGA-t túlhajszolnánk, csak a hardver jobb kihasználtságának köszönhetően. Bug eddig semmi. Akinek magasabb eredmények jönnek ki, feltétlenül szóljon!!!
(A Virtual Vsync 60FPS alatt viszont valóban lassítja a karit pár ezrelékkel.)
Amúgy még mindig nem értem, hogy egy ekkora kártya hogyan fér bele a dobozába, amely, akárhonnan nézem, mindenképpen jóval kisebbnek tűnik.
-
Xirtam
veterán
válasz
juve600 #33198 üzenetére
Szívesen megnézem neked ha érdekel Épp most fogják hozni az FX 8320 meg az alaplapomat. Arra várok. Konkrétan 2 nap alatt jött az ötlet, hogy megint upgrade kellene. Mert 5 éve nem nyúltam a géphez.
# asdxv Nem hiába nem OC-t vettem. Mindenféleképp megfogom nézni a végét.
-
big-J
őstag
válasz
juve600 #33094 üzenetére
Ez van nekem. Tegnap Dishonored-et játszottam, fullhd vsync 60hoz 35% ot használt gpu-t.
A gond az hogy közben is ~72-75C volt és erősen hallható volt, bele se merek gondolni valami GTA5-szerűségre, ~82-83C és koncertzaj meg lenne.
De! Még nem nyúltam hozzá, és valsz még tuningolni is lehet rajt úgy hogy 0.1v -al lejjeb viszem, és boostot(ami további 0.08v -at ad hozzá) kiiktatom, szóval nem aggódok rajt annyira.
Szerintem ha gyári beállításokon akarja valaki futtatni, és hangrendszere van nem fülese, inkább keressen mást(márkában mindenképp). Ez az 1 ventis megoldás a 7850 vapor-x dual-om után gyenge.
-
HSM
félisten
válasz
juve600 #33032 üzenetére
A fenti képen a vaku miatt tűni 10X-annyinak a por, mint ami volt rajta amúgy.
A venti belső oldala tényleg nagyon koszos volt, több por volt rajta, mint az egész hűtőben összesen, azon meg is lepődtem....
Természetesen kis izopropanolos zsepivel alaposan megtakarítottam, remélem így később kevésbé fog rajta megtapoadni a por.
(#33033) asdxv: Köszönöm!
Nekem amúgy nem rezonált be.
Csak megelőzésképp csináltam meg, ne rosszabbodjon a csapágy, mert attól tartottam, szárazon fut, és akkor hamar kikopik, és a nagyon kikopott csapágy a zsírozás után se lesz már 100%-os.
Ami érdekes, bár nem szedtem szét a hűtőt, tehát az alsó négy csavarról nem tudok nyilatkozni, mivel szépen hozzáfértem felülről a ventihez, de az a 3-3 csavar nagyon emberesen be volt tekerve a helyére, csodálkoztam is, mert mindenki azt írja, hogy nincs rendesen ráhúzva gyárilag, nálam meg szuperül egybe volt az egész. -
lowzor
veterán
válasz
juve600 #33011 üzenetére
Akkor meg pláne ajánlott lesz majd alulfeszelni, ha nem tuningolod, mert nagyon magas a gyári feszültsége.
(#33012) fsb1000:
Igen, nagyon egyetértesz. Látszik a 660/660Ti topikban habzó szájjal írt hsz-eidből, meg a cikkem széttrollkodásából. Mostantól akármit írsz, egy postodra sem válaszolok, mert csak orbitális flame war lesz.
-
lowzor
veterán
válasz
juve600 #33005 üzenetére
Az tény
(#33007) HSM:
Feleslegesen válaszolsz neki, csak trollkodik. Azt írtam az NV topikban, hogy nem minőségi a Giga és azóta megvan rám sértődve. Az összes hsz-e ebben a topikban trollkodás volt. Ha átnézel a 660/660Ti topikba, meglátod. Kár, hogy egy modinak sem tűnik fel...
-
Rakeem
aktív tag
-
AMD_ok
őstag
válasz
juve600 #32523 üzenetére
Köszi a valaszokat, magam is erre gondoltam, nem adok erte annyival többet
juve600: köszi az infót, de mivel garis, igy ugyanott kell kártyát rendelnem, ahová leadtam a rosszat (ahonnan vettem). Amugy is haver a srác, szóval nem lesz gond, viszont nincs most plusz kb 20 ezrem rádobni, kb árában kell keressek valamit, amennyiért a Zafirt vettem
-
lowzor
veterán
válasz
juve600 #32230 üzenetére
A Catalystban húzd fel a GPU-nál a csúszkát 1050-re (hátha stabil lesz alapfeszen), a memóriánál meg mondjuk 1350-re kezdésnek.
(#32231) Speed(R):
Tuning nélkül marha hűvös volt, olyan 62-63 fok körül volt. Feszemeléses tuninggal olyan 8 (esetleg 10) fokkal volt melegebb.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- PNY RTX 5080 16GB GDDR7 Overclocked Triple Fan - Új, 3 év garancia - Eladó!
- MSI RTX 2080 GAMING X TRIO 8GB GDDR6 Videokártya!
- ASUS RTX 3070 8GB GDDR6 ROG STRIX Eladó!
- Garanciális BIOSTAR GeForce RTX 3060 TI 8GB GDDR6
- ASUS Radeon HD6950 DirectCU II 2GB 256bit GDDR5 EAH6950 DCII/2DI4S/2GD5 Videokártya eladó
- Dell latitude, precision, xps, magyar világítós billentyűzetek eladóak
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép PC Játékra! R5 8400F / RTX 3070Ti / 32GB DDR5 / 1TB SSD
- Nintendo Switch bazár (Okosított Nintendo Switch konzolok, játékok, tartozékok)
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H610M i5 13400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB DeepCool MATREXX 40 650W
- Ultimate előfizetés új fiókra akár 2105 Ft/hó áron! Azonnali, automatizált aktiválással, csak Nálam!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest