- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Sugárhajtómű ihlette a Zalman CPU-hűtőjét, de nem az üzemzaj tekintetében
- Gaming notebook topik
- NTFS, exFAT, FAT32 – Melyiket válaszd és miért?
- Vélemény: nem úgy tűnik, de Lip-Bu Tan most menti meg az Intelt
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Forrmell.enn
- OLED TV topic
- 3D nyomtatás
- Canon EOS DSLR topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
zserbox #32009 üzenetére
hm... azt nem hinném, azt általában elég jól látni lehet.
viszont lehet rajtmaradt az AA/magasabb AF, azt meg általában semelyik engine nem szereti ilyen felbontásban. ill az is bezavart, hogy az elején a játék magától rázza a fejet
cryengine2 alapból eléggé szörnyen skálázódott, szóval emiatt volt gyanús, hogy leeht a második se tökéletes.
viszont, mától megint bent a CF, van időm benchelni, yeah!
szerk:
megy a CF, 99%on teker mindkét GPU, csak 24-25 fpsem van, igaz betonstabilan (képelmosást kilőttem mert eyefinityvel az csak zavar + szétveri az fpst). azt hiszem picit állítani kell a felbontáson.
youtubeon mondjuk néztem másik videokat is, azok lehet nem 5760x1080ban tolják.
-
juve600
nagyúr
-
HSM
félisten
válasz
zserbox #31730 üzenetére
130W TDP, és utána pontosítottam, hogy abbból kb. mennyi lehet a GPU. A 2500K hűtéseket el lehet felejteni, semmmire nem jók, kis pici vackok. Láttál volna s1366 hűtőt, vagy a régi 65nm-es Core2-k rézmagos hűtőjét.
A talpa meg réz... Ja, de nem az egész, épphogy egy pötty a proci közepére....
Egy 40 000-es karinál 4000ft az 10%....(#31731) asdxv: 80 fok belefér. Nekem 75 fok körül volt a refi 5850-em játék közben, 3 év után adtam el, hibátlanul.
Szerintem ezek a 60 fokra hűtő kártyák viccesek.
Amúgy a tesztekben nem 80 fokot írnak, hanem 60 környékét.... Azért mondom, amíg nincs tapasztalat, szerintem nem kéne szidni, hogy gagyi, mert nem tudhatjuk, az-e... -
HSM
félisten
válasz
zserbox #31726 üzenetére
A 60-80W-hoz képest a max 100W hol kétszerannyi? Az Intel hűtő gagyibb, mert csak a magja réz, a talpa nem, és a rézmag méretét is szerették mindig a lehető legkisebbre venni.
Azért érdekes, akármelyik tesztjét olvasom, csak jókat írtak a hűtéséről: [link] [link] [link]
Persze, lehet én kerestem rosszul, de én ezeket találtam... De ránézésre se tűnik vészesnek.
Barátomnak van egy 4850 Vapor-X-e hasonló hűtéssel [link], az ugye hasonló TDP papíron, és neki teljesen halk, hűvös, és legalább 4 éve használja minden gond nélkül, rosszul szellőző házban....(#31728) asdxv: 3 éves távlatban 1000X jobban jár egy alapórajelen használt tuningolatlan 2GB-os karival, mint egy szénné húzott 1GB-sel.
A minőségre nem mondhatod, hogy spórolós, teljesen korrekt, ha jól rémlik a tesztekből referencia NYÁK. Egyáltalán nem tűnik spórolósnak. Persze, a hűtés nem 7870 sebességek lehűtésére lett tervezve ez látszik.De attól a kari többi része szerintem renben van. (Illetve a hűtő is rendben van, tuning nélküli használatra.)
Nem azt mondom, hogy ezt kell venni, de ha ezt olcsóbban megkapja a többi kétgigásnál, akkor jobb vásár, mint egy 1GB-s csilli-villi hűtéssel. -
HSM
félisten
-
DEV_NULL
őstag
válasz
zserbox #31672 üzenetére
A hőfok rendben van több óra játék után is 26 fokos szobában, viszont 2000rpm felett van már egy kis hangja ami zavar, mivel a házamban 2 800as Slip Stream van 7,5von és a Yasyan is egy pwm/vr Slip Stream van ami még sosem ment 1000rpm felett... A tápom pedig olyan hűs odalent; csoda, hogy egyáltalán elindul benne a venti. Szóval ezért.
-
zserbox
őstag
válasz
zserbox #31441 üzenetére
és ez még régi driver, de így is a húzott 7790-hez képest bő 1500 pont pluszba a húzott 7850 szóval ne beszéljünk hülyeségeket. és a graphics score-t kell nézni
régebbi alap órajeles 7850-hez képest persze hogy eltudja érni ugyan azt a teljesítményt egy húzott 7790 új driverekkel(#31440) kisza25
ez így ebben a formában nem érdekesség csak félrevezetés, max az az érdekes hogy mennyit számítanak a driverek (bár szerintem ez is egyértelmű)
-
syberia
veterán
válasz
zserbox #31410 üzenetére
Nagyon jó vétel volt tavaly 42-ért 2 év garival és BS hiba sem volt vele soha, a hűtője is nagyon halk és hatékony, úgy látszik ez a gyengéje
(#31411) BomiBoogie nem tudom, de az biztos hogy a TressFX-et az sem szeretné
(#31412) kovsol
én is a ram mennyisége miatt gondolkoztam el a 7870-en
-
proci985
MODERÁTOR
-
PandaMonium
őstag
válasz
zserbox #31032 üzenetére
A Gigák általában a legolcsóbb modellek (bár HD7850-ből a Sapphire-ok a legolcsóbbak de még mindig nem merném javasolni őket), relatíve jó órajellel jönnek ki a gyárból és a hűtésük is elég jó, úgyhogy ha nem kívánja piszkálni a gyári értékeket megtudja úszni olcsón is, nem kell egyből egy 60.000Ft -os ASUS HD7850 TOP-ot venni.
A gyártói OC egyébként ugyan úgy túlhúzás mint amit te csinálsz szoftveresen. Ajánlott ezekbe az értékekbe belenyúlni mert feszültség emelés nélkül jóval magasabb teljesítményt lehet elérni minden különösebb hozzáértés nélkül, vagy ha neked elég a gyári teljesítmény akkor tudsz alacsonyabb feszültséget adni alá és úgy hűvösebb, halkabb és energia takarékosabb a kártyád, de persze mindenkinek a saját dolga, hogy mit szeretne illetve mit nem szeretne csinálni a kártyájával. -
gyuszaa
őstag
válasz
zserbox #31029 üzenetére
Elfutottam felette, köszi.
Gyári tuningra hajtani baromság és többlet költséget fizetni érte még inkább, gyári ccc-ben egy csuszkát kell arrébb húzni, még nem is kell különböző misztikus programokkal babrálni. Ettől még nem válogatott egyik oc-s kártya sem, így marketing fogás marad az egész.
-
Zigi
senior tag
válasz
zserbox #30881 üzenetére
Én azt szeretném megtudni, hogy hány +fps-t profitál a kártya (7850 vagy 7870) a plusz procierőből.
Ha az alap órajel 3.4 és a húzott 4.x között semmi különbség nincs, akkor az egész kihatja lufi kidurranna, mivel az alapórajeles I5-ös teljesítményét azért el lehet érni más kategóriájú húzott procikkal is. -
PandaMonium
őstag
válasz
zserbox #30767 üzenetére
Egészen pontosan a Sapphire csak a HD7870 -eknél ismerte el a hibát, de a HD7850 -eknél is jelen volt.
Állítólag az új "csíkos" Sapphire-nál már nincs BS, de én még mindig nem merném megkockáztatni. Inkább ASUS, Giga, MSI közül választanék (ilyen sorrendben), szigorúan a 2 vagy több ventis kiadások közül.(#30749) DEV_NULL: Na látjátok ezért haragszom ha sárba tiporjátok az FX-eket, mert utána meg jönnek az ilyen emberek akiknek lövésük sincs róla mennyit is tud valójában egy ilyen proci csak hallják róla a sok rosszat.
(#30770) kovsol: Nálam 1100/1600-hoz 1160mV kell majdnem, szóval nagyon jót fogtál ki, nem hiszem hogy van ettől sokkal tuningosabb.
-
scampolo84
aktív tag
válasz
zserbox #30420 üzenetére
Köszi. Eddig csak Catalystban állítgattam, meg MSI afterburnert használok.
Amúgy ennyi plusz teljesítményért nem nagyon éri meg 24/7 1050-en menetni a GPU-t?! Jól látom?
FHD-ban játszom mindent, és ahogy észrevettem ha itt ott lecsavarok egy kis élsimítást, vagy szimplán ultra helyett highon játszok, szinte mindenhol hozom a sima 60fps-t, kivéve persze egy két (FC3, MLL) kivételtől.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BESZÁMÍTÁS! Sony PlayStation4 PRO 1TB fekete konzol extra játékokkal garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Asus A520 R5 3600 16GB DDR4 500GB SSD RTX 2060 8GB Rampage SHIVA CoolerMaster 700W
- LG 34GS95UE - 34" Ívelt OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- LG 77G4 - 77" OLED evo - 4K 144Hz 0.1ms - MLA - 3000 Nits - NVIDIA G-Sync - AMD FreeSync - HDMI 2.1
- BESZÁMÍTÁS! Asus B450 R7 2700X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2070 8GB Rampage SHIVA TT 500W
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest