Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz
proci985 #32512 üzenetére
Hűtést biztos nem cserélnék rajta, mert ezeknél érdemben jobb hűtő 10 ezer alatt nincs. Szóval inkább pár ezerrel többért a legjobb 7850 és le van a gond. Nem beszélve arról, hogy hűtőcserével a kártya ár/érték aránya borzalmas lenne. A választék sem túl jó ilyen téren manapság. Nem lehet véletlen, hiszen a gyártók már szinte mindent megtesznek, értelmét veszti a dolog.
Mit értettél agresszív venti szabályzás alatt? Fölöslegesen pörgeti magasabb fordulaton? Eddig még egy kártyára sem bíztam az Auto módot.
AMD részéről mi értelme egy ilyen kártyának? POWERCOLOR AX7870 2GBD5-2DHPPV3E HD7870 2GB GDDR5 PCS+ Myst. Edition PCIE. 63 ezerért azt tudja, amit egy 7950 80 ezerért. Ok, kicsit nagyobb a fogyasztás. Egyéb?
(#32513) DEV_NULL persze, hogy nem kér több feszt az 1050/1400 az 1050/1300-hoz képest. Memória OC-nak tudtom semmi köze a GPU feszültségemeléshez.
-
DEV_NULL
őstag
válasz
proci985 #32512 üzenetére
Nemtom miért akarnak egyesek gyárilag ekkora oc-t. Bár a fórumozó esete pont ellenpélda. Van annak a kártyának felára emiatt? Nekem 1050/1300-hoz sem kért feszt, sőt csak úgy próbaképp az 1050/1400 is ment fesz emelés nélkül pár percig bf alatt. Egyébként én 1000/1200-on járatom, néha nem is húzom. Azt sajnálom, hogy nem lehet csökkenteni a feszt; 1075mV.
-
DEV_NULL
őstag
válasz
proci985 #32348 üzenetére
"a kártyák mellett lévő 120ast nem lehetett hallani, hogy 700on vagy 1400+on megy"
gyúú
egy aránylag csendes gépben, már a 800-1000 rpmet hallani. persze neked cf van, ott már más a helyzet... nem jártál volna jobban egy erősebb gpu-val? pl 7970? az időtállóbb is és azt még van értelme vizezni is
-
Speed®
titán
válasz
proci985 #32196 üzenetére
Egyedi bordával VRM szinten..RAMsüniket annyira nem pártolom. Elvileg nem lesz nehéz dolgom, szép rendezett a PCB. Nagy tuning viszont úgy tűnik nem lesz, mert az 1.21V VID ellenére 1100 felett elhasalt BF3/GRID2 alatt is..tovább emelni a feszt meg nem akarom most, a refhűtő 75°Cra elég.
Feszcsökkentés valóban nem működik, legfrissebb Trixxel sem, elég kiábrándító..idle ennek ellenére hibátlan, 300/600@0.9Vra áll be.
GTX480hoz képest idle -35W, load -170W (), tempóra ~egyforma..durva. Mondjuk ezt tudtam, nem az 1. 7850em, de akkoris.
Microlag drivercserével nem javul, ez ilyen..ahogy előttem írták, kinek mennyire szembeötlő..számomra zavaró..az 1200on járó 7950 mellett is megvolt, szóval nem kakaógond, ez ilyen..sokkal simábban futott minden a 480al..
Kis örömködés, aztán visszacsere (másik, reményeim szerint tuningosabb 480ra), esetleg 650TI Boostra váltás, még nem tudom..hiába az időtállóbbnak tűnő architektúra, amíg nem flott minden, nálam nincs maradása :S
-
HSM
félisten
válasz
proci985 #32014 üzenetére
"teljesítményben egyébként valahol a 7970 GHZ fölött kéne lennem olyan 10-20%al"
Szerintem meg egészen más állatfajta egy 7970, mint két 7850. A 7850CF-en duplaanyi a setup/rop kapacitás, a számítási teljesítmény ellenben igen hasonló, viszont az összesített memória-sávszélesség jóval nagyobb a 7850-en, de egy gigabyte-al kevesebb a kapacitás. Erre jön még rá a CF skálázódás kérdése.
-
Algotis
addikt
válasz
proci985 #31580 üzenetére
Ez elott a gyari annyi volt csupan, hogy fix 40% akar hasznalva van, akar nem.
Nem zavar ha boot alatt hangos, meg jo lenne, ha csinalnanak olyat, hogy amikor jatek kozben ki van hasznalva, akkor mondjuk 50%-ra felmegy, vagy valami.Ez most a 13.6 beta 2-vel lett ilyen nalad is?
-
HSM
félisten
válasz
proci985 #30652 üzenetére
Na ja, de bő 50%-al gyorsabb, kb. ennyivel is kerül többe, de szvsz sokkal jobb, hogy egyetlen GPU, nincsenek a CF nyűgjei és +1GB ram, ami eyefinityhez már jól jöhet.
Szerintem ez szem kérdése, nekem 23"-on van 1920*1080-as felbontás, és még a vacak minőségű AA-től is menekülök, mint pl. az FXAA, nemhogy kikapcsolva...
-
HSM
félisten
válasz
proci985 #30646 üzenetére
A 7950 igen csúnyán elveri a 7850-et igen sok játékban....
Még a sima 7870-et is. Persze, ha szénné húzod az 50-est, tudom-tudom. De a 7950-et is széné lehet húzni....
Persze, ha valaki alacsonyabb grafikai igényű játékkal játszik, bőven elég a 7850 is, ez tény.
Az élsimítás pedig igen fájdalmas tud lenni kikapcsolva. Legalábbis én pl inkább 30FPS-es átlaggal játszottam Tomb Raidert 2X-es SSAA-val, mint FXAA-val 50-el, annyival szebb volt úgy. Egy 7850-el esélyed se lenne SSAA-ra maxon Full-HD-ben.
Élsimítás nélkül pedig, hát, tiszta középkori látvány.Már anno a 9700-as Radeonom is ment mindig az élsimítás és az nem ma volt....
-
válasz
proci985 #30492 üzenetére
A régi Q9550-em 3,8Ghz-en semmivel sem volt lassabb fullHD, "mindent maxra" szellemben, mint a jelenlegi 2500K 4Gigaherc +Tahiti LE kombó.
A probléma a multi, CF/SLI illetve fullHD feletti felbontásokon jöhet elő szerintem (ide pedig olyan kártyák is kellenek, amelyeknél már nyilván kevés lesz az öreg csip. De egy db 7850-et el kell húznia, a fenti kritériumokkal...)(#30496) Steve198310@ persze, hogy nem a két maggal...
-
rayoliviero
veterán
válasz
proci985 #30060 üzenetére
Másnál is csinált ilyet, most olvasom
Valószínűleg ki kell kapcsolni a PCI-E energiagazdálkodási cuccot a Winben, azt írták rá. Most beállítottam, remélem megoldja.
Másik hibajelenség, hogy tétlen állapotban, amikor kikapcsolom a monitort, pl. letöltök, a videókártya ventije néha felpörög egy pillantra, ez egy kicsit idegesítő szinte néma gépnél. Lehet ez ellen valamit csinálni?
-
BomiBoogie
MODERÁTOR
válasz
proci985 #29307 üzenetére
Akusztikára? Miért, a házat használod mélyládának?
Főleg, hogy felfedeztem, a Sapphire Trixx enged az én kártyámnak is feszállítást, úgyhogy így 1170-es órajelen elmegy. Sajnos a memória csak 1320-ig megy, mert annak a feszét semmivel nem tudtam állítani.
Ötlet esetleg?
-
BomiBoogie
MODERÁTOR
válasz
proci985 #29305 üzenetére
Szerencsére nem, mert ott van a hangkártya.
Amúgy gondolkodtam egy 7950-en, de annyit nem hozna és nem is használnám ki, úgyhogy következő széria lesz, mondjuk jövő tavasszal.
Persze, ki tudja, hol leszek akkor, sok minden bizonytalan, úgyhogy annyira most nem érdemes terveznem és költenem.
-
HSM
félisten
válasz
proci985 #28476 üzenetére
El kell ezt a fázisszámolgatást felejteni... A Tahiti-LE-k is csak 4 fázisosak, és röhögve tudnak bő 200W-ot leadni megfelelően hűtve, legalábbis a Sapphire, amin kicsit nagyobb borda van.
(De inkább VTX3D-t linkeltem, ezen jobban látszik talán) [link]
Azt akartam ezzel mondani, hogy a fázisokat alkotó alkatrészeken és a megfelelő hűtésen legalább annyira múlik, mennyit bír, mint a fázisszámon.
Tartok tőle, hogy a linkelt kisebb 7850 nem tudna ennyit.
Azt kell itt figyelni tuningolva, ne melegedjenek túl a kis fetek kb., intenzív, folyamatos terhelés alatt se. Más nem hinném, hogy nagyon el tudna fogyni a tápkörben...
Persze tény, ésszel kell feszelni, mert nagyon hamar megdobja a fogyasztást és könnyen izzadni kezd a vrm...
De ez minden karinál így van, lásd pl a logout tesztem, mekkora difi van mondjuk 1,1V és 1,25V között... Sajnos a fesz növelése négyzetesen hat a teljesítményfelvételre....
-
BomiBoogie
MODERÁTOR
-
HSM
félisten
-
lowzor
veterán
válasz
proci985 #27637 üzenetére
Ez így van, de mi a reteknek passzív kártya, miközben a házventik amúgy is adnak ki valamekkora hangot? Meg egy rendes, aktív hűtéses 7850-nek sincs hangja, még terhelés alatt sem alapfeszen. Max akkor lenne értelme, hogy ha mindent a gépedben passzívan, vagy vízzel hűtenél szvsz.
-
válasz
proci985 #27561 üzenetére
Természetesen jogos. Gondolkodtam a vizen én is, csak annak az összköltsége 140K lett volna, a léggel meg megálltam 50K-ból és ugye itt a VGA cooler rámegy másik kártyákra is. Persze a szivem csücske nekem is egy full vizes rendszer lenne, de ez nekem nem ért meg plusz 90K-t. Persze ha van rá keret, akkor az a best.
(#27563) kovsol:
Én a teljes vizezést értettem a 140K alatt
50K alatt meg a CPU+VGA léghűtését.
A VGA hűtés nálam 30K-ból ált meg. Szóval a blokkal olcsóbban kijössz, persze ha nem kell radit is cserélned. -
- = Zk = -
félisten
válasz
proci985 #27517 üzenetére
másra nem tudok gondolni...
de ha ez megint az AMD csodadrivereinek a hülyesége, akkor most meghírdetem a 7870-emet és veszek egy nV-t -.-állat, igen. FHD@60Hz... de mindent maxon fogok használni, ezért kell a CF.. egy cseppnyi megalománi
(#27518) kovsol
az bosszant még, hogy lehet, a VTX nem volt ref nyákos, és ez zavarhatott be neki... passz. -
do3om
addikt
válasz
proci985 #27494 üzenetére
Írta hogy megcserélte, és minden tanácsot kipróbált.
De tök mindegy mert ahogy mondta már nincs nála.
Fölösleges már ezekkel zargatni.
Hátha szerez egy másikat és mehet a próba újra.Csak azért szólok bele mert vártam hogy mit megy majd a cf amit szeretett volna, nem szándékos belepofázásnak.
-
- = Zk = -
félisten
válasz
proci985 #27489 üzenetére
nem, nem tudom biztosra....
lehet ezzel a VTX csodával nem ment a CF a sapphireommal karültve. passz.... de én ez miatt nem fogok wint újratelepíteni....ez a kihajcsa dolog nem izgat... mert ultrán tudok majd játékokkal bohóckodni
.... caraom én le, hogy melyik hány %-kal teker
-
lowzor
veterán
válasz
proci985 #26725 üzenetére
Hőfokokat természetesen végig monitorozom majd. Kitesztelt kártyákat veszek, tehát elvileg mindkettő tudja majd az 1150-et (a mostani, ami a gépemben van tuti).
Dobnál 1 3dmark11 és 13 tesztet az 1000/1000-res 7850 CF-el? (rákerestem a postjaidra, de nem találtam ilyet) Thx
-
Aszi10
tag
válasz
proci985 #26463 üzenetére
üdv.!
Csak most olvasom vissza,hogy mit "írtam" tegnap...sorry telóról írtam és kijavította a szavakat a telefon...
A fesz droppot a gpu reactor hivatott csökkenteni rajta(egy kis áramköri lap amit a kártya hátoldalára lehet rakni 6 kis tüske segítségével,csak egyszerűen rá kell nyomni a kártyára a megfelelő pozícióban.Sokat segít tuning téren az biztos.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Hobby rádiós topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Kompakt vízhűtés
- Vélemény: nem úgy tűnik, de Lip-Bu Tan most menti meg az Intelt
- Feketehalálra váltja a kékhalált a Microsoft
- Mobil flották
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Vicces képek
- Házimozi haladó szinten
- DOOM - The Dark Ages
- További aktív témák...
- Intel ARC B580, 2 év gyári garancia! Számlával, garancialevéllel, gyári dobozában!
- ASUS TUF Gaming GeForce RTX 3070 Ti OC 8GB GDDR6X 256bit videokártya
- bontatlan MSI GeForce RTX 5090 32G VENTUS 3X OC 3 év Alza garival
- Asus rog strix gtx 1060 6gb
- PNY RTX 5080 16GB GDDR7 Overclocked Triple Fan - Új, 3 év garancia - Eladó!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RTX 5060 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG 27UL500-W - 27" IPS - 3840x2160 4K - 60Hz 5ms - HDR10 - AMD FreeSync - 300 Nits - sRGB 99%
- AKCIÓ! Apple Macbook Pro 15" 2018 i9 9850HK 32GB 500GB 560X 4GB garanciával hibátlan működéssel
- Az ASUS TUF Gaming B550-Plus csak rád vár! Kamatmentes rèszletre is!!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i9 14900KF 32/64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest