- Hamarosan megkezdődik a nubia 2,8K-s táblagépének szállítása
- Barátokká váltak az eddig rivális AI-óriások
- ASUS blog: Ideális olcsó utazós gép lett az új Vivobook S14
- Az Aura Displays hordozható monitorhármasa jól felturbózhatja a produktivitást
- Dual Mode-os IPS monitorral adott magáról életjelet a Gigabyte
-
PROHARDVER!
AMD Radeon™ HD 7730 / 7750 / 7770
Új hozzászólás Aktív témák
-
djculture
félisten
válasz
Kristof9094 #20999 üzenetére
Hát én a másod gépem athlon2 x3 460-ával 4 magosra unlockolva simán játszok, intel gépem i7-e jóformán csak a multiban érzékelhető hogy jobb.
-
-
djculture
félisten
válasz
Kristof9094 #20997 üzenetére
Mostanában azért már úgy fél éve jött pár játék pl a thief ami 2 maggal játszhatatlan. De még a bf4 is játszahtó 2 magos gépen csak az fontos minél nagyobb órajelű legyen az a két mag
Szerintem a x2 7750-et is kicsit megkellene rángatni 2700 mhz ezért kinlódik, 3ghz körül már nem lenne vele baj. -
djculture
félisten
válasz
halhatatlan #20995 üzenetére
7770-es tesztek különböző procikkal:
Itt is látszik még egy rossz 2 magos sempron is viszi az 2-3 éves játékokat azóta mondjuk már nem egy játék jött aminél kötelező a négy mag...
-
halhatatlan
aktív tag
válasz
AeSDé Team #20994 üzenetére
oké köszi.azért megprobálom ezzel is.ki akarom deriteni mennyire kevés a procim a vga-hoz.
-
AeSDé Team
őstag
válasz
halhatatlan #20993 üzenetére
Pedig az egyszerűségéről híres. Érdemes érteni hozzá, mert van pár ingyenes játék amik azért nem rosszak
Én most próbáltam először 3D Markot, majd a többiek eligazítanak hogy melyik lesz jó neked. -
halhatatlan
aktív tag
válasz
AeSDé Team #20992 üzenetére
az hogy nem tudom letölteni mert kell hozzá steam,ahhoz meg nem értek.
de már leszedtem ezt:3DMark 1.0 Basic_Professional Edition ez van olyan jó mint amit ajánlottál? -
AeSDé Team
őstag
válasz
halhatatlan #20991 üzenetére
Mi a baj azzal a Steames Basic Editionnel?
Ha nem akarod minden nap lefuttatni akkor megfelel az is, ki lehet bírni a demókat. Szerintem egyszer érdemes is megnézni őket, nem rosszak, jól néz ki a 3D Mark.
-
halhatatlan
aktív tag
válasz
AeSDé Team #20990 üzenetére
ezek közül valameik esetleg?[link]
-
AeSDé Team
őstag
válasz
halhatatlan #20989 üzenetére
3D Mark Basic Edition, Steamen megtalálod ingyen.
Az avatar hiába régi, Dunia engine-el fut. Ezt használja a FarCry 2 is, amit a mai napig használnak tesztekben, mert nagyon eszi a CPU-t.dealerman: Köszi, ezek szerint pontokban szépen kijön az OC eredménye
-
halhatatlan
aktív tag
meik 3dmark-ot használjam mérésnek?valaki tud eggyet?
köszönöm. -
zedok
őstag
Sziasztok!
Az a kérdésem, hogy a Twin Turbo III használható a hűtőborda nélkül? Tehát csak az aktív hűtést szerelném fel rá. Viszont ami érdekes, hogy a GPU magja nem ér hozzá a hűtő aljához. HD7770-ről van szó. Sajnos nem fér be a gépházba sajnos. Vagy abszolút felejtős?
-
halhatatlan
aktív tag
válasz
AeSDé Team #20982 üzenetére
na jó ez mind igaz,de azért az avatár game már elég régi játék a procihoz meg mindenhez és annál is így van.direkt régi játék tesztet csináltam.mégis laggolgat max grafikák így is,úgy is.
szerinted? -
dealerman
aktív tag
válasz
AeSDé Team #20982 üzenetére
3DMark Basic Firestrike 2729 pötty,alapon megy a vga-m
-
Ed3r_X_
nagyúr
Na srácok elbúcsúzom, a HD7750-et lecseréltem most, egy HD6950 2GB-ra. Tudom, nem GCN, többet eszik, de erősebb is jóval, és olcsóért volt.
-
válasz
halhatatlan #20981 üzenetére
Az attól függ, melyik játékról van szó? Merthogy könnyen lehet hogy teljesen optimalizálatlan a játék, nálam is teljesen mindegy hogy max grafikán vagy minimumon játszok néhány helyzetben, sőt a felbontás váltás sem befolyásol semmit. (STO)
-
AeSDé Team
őstag
válasz
dealerman #20980 üzenetére
Szerintem sem olyan rossz, néztem már régebben teszteket mert én is gondolkozom a váltáson. De mindig arra jutok, hogy elég nekem a jelenlegi monitorom, és inkább a gépre kellene költenem monitor helyett. Persze ez a te esetedben más, mert valamivel kisebb felbontású monitorod van.
halhatatlan:
Milyen procid van? Ha a "cuccok" résznél beírt 2 magos Athlonnal próbálkozol akkor ne csodálkozz, az erősen CPU limites. Akár legkisebb felbontásra is állíthatod, akkor is laggolni fog. Most már ritka az olyan játék ami elfut egy 2 magos Athlon-on, tapasztalatból tudom, van egy haverom akinek ilyen gépe van, a GeForce GTX 430-at erősen visszafogja. És hol van az a kártya a HD 7770-hez képet...
A felbontás csökkentése monitortól függetlenül ugyan azt az eredményt hozza, a videokártyádnak fogalma sincs hogy CRT, TFT vagy esetleg LED panel van rákötveMás:
Most mértem egyet 3DMark Basic-al, Firestrike 2969 pontot hozott. Esetleg valaki erősebb procival megosztaná velem ugyan ennek a tesztnek a pontszámát? -
halhatatlan
aktív tag
na az hogy lehet hogy lejebb veszem full hd-ről a felbontást,mondjuk 1680-1050-re és ugyan olyan szarul viszi a gamét.ezt ha crt-n megjácottam azért megugrott az fps. csak annyi történik,hogy összéb rántja a képet a monitoron,de ugyan úgy laggol.....
-
dealerman
aktív tag
válasz
AeSDé Team #20979 üzenetére
köszönöm,utána nézek ennek !
most nézegettem youtube-on,hát nem rosszak azok az fps-ek,lehet hogy FHD-ba jobban kijön a kártya "ereje" és lemegy a prociról a terhelés,mert szinte ugyan azok az fps-ek vannak ott mint nekem kisebb felbontáson
azért csak találtam már valami újat is,nem rossz az az 50-60fps medium-ba
-
AeSDé Team
őstag
válasz
dealerman #20978 üzenetére
Ha jól tudom vannak olyan programok amelyekkel felskálázhatod a felbontásod, még régebben olvastam hogy így készített valaki Crysis 3-ról 8K screenshotot.
Vagy nézz róla videókat, HD 7770 1080p gameplay / benchmark, így nagyon sokat tudhatsz meg róla! Attól is függ hogy számodra mi az elfogadható, lehet hogy nem megy majd minden ultrán, de abban biztos vagyok a hogy a felbontás lecsökkentésére a megfelelő framerate érdekében még évekig nem lesz szükséged FullHD-nél sem.
Én 1440x900-on játszok, általában kompromisszumok nélkül. -
dealerman
aktív tag
Sziasztok
Gondolkozom a közeljövőben egy FHD monitor beszerzésén,csak nem tudom,nem lenne e nagyon gyenge a 7770-em full hd-ba,most 1280x1024-be megy és így tökéletes az én igényeimhez
csak is SP-be játszok !
Gondolom toljátok itt páran 1080-ba a játékokat,tesztek tényleg csak 2 évesek vannak a neten,max jutyubon van újabbPersze az lenne igazi,ha saját magam letesztelném,de sajnos a környezetembe is vagy notebook-ja vagy 720p-s monitorja van mindenkinek
Vélemények ?
-
Miért nem az catalyst 13.1-et ajánljátok itt?
a release notesban ezt olvasható:Performance gains seen on the entire AMD Radeon HD 7000 Series:
Míg 13.4,9,12-ben nem olvastam hogy direkt ezzel a szériával foglalkozna.
-
AeSDé Team
őstag
válasz
halhatatlan #20975 üzenetére
-
halhatatlan
aktív tag
válasz
AeSDé Team #20973 üzenetére
Mégis mi az a True Audio? mivel jobb annál ami benne van a 7770-be meg atöbbi be,?a sajátját használom és semmi bajom vele
-
Grave_444
nagyúr
válasz
AeSDé Team #20973 üzenetére
Nekem anno valamelyik benchmark program a 7850-et is R7 265-nek látta. Ugyanaz a két kártya azért van ez.
-
AeSDé Team
őstag
válasz
halhatatlan #20972 üzenetére
Pont erre gondoltam én is, nem bánnám ha lenne benne True Audio
Kár hogy ez képtelenség, az egyetlen HD kártya amiben megtalálható ez az egység az a HD 7790, abban is le van tiltva. -
Grave_444
nagyúr
válasz
AeSDé Team #20970 üzenetére
Ne foglalkozz vele.
-
AeSDé Team
őstag
A gépem már nagyon régóta így látja a Sapphire 7770 OC-t, ennek lehet valamilyen előnye vagy hátránya? Azt hiszem a 14-es driverek óta van így, nem tapasztaltam semmilyen változást.
-
Grave_444
nagyúr
válasz
halhatatlan #20967 üzenetére
Írtam privátot, a többit ott beszéljük meg.
Kerüld a dupla hozzászólásokat.
-
Grave_444
nagyúr
válasz
halhatatlan #20963 üzenetére
I5 750 még mindig erősebb...
Mondj egy keretet inkább.
-
halhatatlan
aktív tag
nem tünik rossz procinak és bele is menne a mostani lapomba.
-
halhatatlan
aktív tag
válasz
halhatatlan #20962 üzenetére
és phenom 2 920?
-
andras888
aktív tag
válasz
Grave_444 #20960 üzenetére
Nem ismerem a 750 et, gyorsan neztem par tesztet itt fej fej mellet voltak a 3,6 GHz p2 vel. De ugye nem mindig igazak a tesztek, azert gondoltam, hogy gyorsabb ha 4 GHz en megy a p2.
Azt viszont tapasztaltam, hogy az uj hitman ben. 3.5 röl 4 re huzva a procit folyamatos lett a jatek. -
drlovi
aktív tag
válasz
AeSDé Team #20957 üzenetére
Nem feloldhato a negyedik mag nálad? Az még dobna egy nagyot.
-
AeSDé Team
őstag
válasz
drlovi #20953 üzenetére
Azért nálam vannak olyan játékok ahol nincs 100%-on a GPU. Bárhogy állítom a Wolfenstein: The New Ordert, mindhárom processzormag 100%-os terheléssel fut, a GPU viszont 60-70% fölé nem megy. Tudom ez a leg CPU igényesebb játékok egyike, de az ilyenekre is fel kell készülni a választáskor
Szerintem egy Sandy i5, vagy egy FX-6300 lehet az a kategória ami már tényleg rendesen kihajtja mindenhol, de az átlagos játékokhoz bőven elég lesz az i5 750 is. Nálam is majdnem minden elfut, pedig csak egy három magos AMD-m van.
-
drlovi
aktív tag
válasz
halhatatlan #20954 üzenetére
Cpu z ,gpu z tud monitorozni. Msi afterbrunner vagy aida64. Én az Asus nak a saját programját használom vga hoz.
-
drlovi
aktív tag
válasz
halhatatlan #20948 üzenetére
A driver csere megoldotta a problémàt.
Én egy húzott Athlon x4 mellé is beraknam a 7770 est.Tul van lihegve ez az egész kihajcsa téma. Persze lehet mellé 4770k -t is rakni. Akkor a gpu mindig 100% on lesz, viszont a proci meg vegetàl majd mellette.
-
andras888
aktív tag
válasz
halhatatlan #20951 üzenetére
Sajnos nem mai csirke, es az enyem se, ha jol tudom a 750 csak 2.66 GHz bar igy is feler az en Phenom 2 4x emel 3.5 GHz en. De mar elhaladt felette az idő, en azerr irtam, hogy erosebb kell mert meg ezzel a vga val elvan neccesen, de ha kesöbb nagyobb vga lesz véve akkor megint procit kell cserelni.
-
andras888
aktív tag
válasz
halhatatlan #20949 üzenetére
Az kb egy erobe van a phenom x4 emmel alaporajelen. Meghalaja a jatek, ha megcibalom a szajat 4GHz kornyekere. Szerintem hatar eset, en keresnek erosebb megoldast.
-
halhatatlan
aktív tag
szerintetek egy i5 750 már kihajtya a hd 7770 kártyát úgy ahogy kell?
-
drlovi
aktív tag
ennyit tud a 7750 em 3dmak11 ben ,
valamiért azt irja hogy 800 mhzen futott a kárty ,de elvileg 900 mhz-n futattam. -
Jeollam
aktív tag
-
Comic
aktív tag
-
Jeollam
aktív tag
Mennyi a Core Voltage, ami még egészséges a GPU-nak? Nem akarja az igazságot 1200 Mhz-en
Illetve még a memóriás kérdésre szeretnék választ kapni. Köszönöm.
-
Comic
aktív tag
válasz
Jeollam #20915 üzenetére
Hogy jónak számít-e, azt nem tudom.
A PCI-e feszültsége kapott +0.3V-ot és így lett stabil. Egy két órás stressz teszt hiba nélkül lefut OCCT-ben.
Ha többet adok rá, akkor szétesik a kép terhelésre, ha feszt is kap, hogy elbírja, akkor már el sem indul a gép. Ez lehet alaplapi, vagy vga eredetű. Inkább nem kísérletezem tovább... -
Jeollam
aktív tag
Kinek mennyit megy a 7770 kártyája? Tuningban mi számít már jónak?
-
zibo73
aktív tag
válasz
dealerman #20913 üzenetére
Szia!
Úgy néz ki megoldódott a probléma tényleg a win csinálta.
Az energiagazdálkodásnál 20percre volt állítva a merevlemez kikapcsolása és ezt beállítottam és ma már nem produkálta a dolgot.De tényleg nagyon idegesítő volt. A catalyst mindig a legújabb van rajta.
Köszi! -
AeSDé Team
őstag
válasz
Jeollam #20907 üzenetére
és drlovi
Ebben teljesen igazad van, de szerintem ez közel sem elég indok egy szinte teljesen megegyező erejű kártya cseréjére, csak pénzkidobás lenne. A Mantle egy nagyon ígéretes dolog de jelenleg nem ér vele semmit, kell neki még legalább egy év mire elterjed, de szerintem jó az 2-3-nak is. A legjobb az lenne ha megtartaná a 6850-et, 1-2 év múlva amikor már nincs rá driver, viszont több játékban van Mantle, akkor hozzácsapna a jelenlegi pénzhez még pár ezret és venne egy használt 78XX/79XX radeont, (vagy valamilyen R9 kártyát, majdnem ugyan az).
Ha most vesz HD 7770-et akkor 1-2 év és hiába Mantle, hiába driver akkor is cserélnie kell majd mert gyenge lesz a következő generációhoz mérve.
Biztosra veszem hogy ha mások nem, akkor nvidiáék tesznek róla hogy a jelenlegi generáció ne érjen semmit a Game Works játékokban, kiborító ez a "magas gépigény == több eladás" üzletpolitikájuk.No offense, ez csak a személyes véleményem amit leírtam, elsősorban nem is neked szól hanem a kérdezőnek. Semmi vita.
-
drlovi
aktív tag
válasz
AeSDé Team #20906 üzenetére
Meg látom milyen oc potenciál lesz a 7770 ben aztán a gyorsabb marad. A fogyasztás nem számít mert nem játszok sokat.
-
zibo73
aktív tag
Sziasztok!
Van egy GIGABYTE GV-R777OC-1GD HD7770 1GB GDDR5 kártya.Ha ott hagyom gépet és fél óra óra múlva visszamegyek és fel akarom éleszteni nem sikerül,
és a gép nem reagál bill és egér gombokra sem. Resetelni kell.
Olvastam már vissza és többen írták ezt,meg hogy bios frissítés megoldja de én még videó kártyán nem frissítettem biost.Valaki tudna valami ötletett?
Köszönöm! -
Jeollam
aktív tag
válasz
AeSDé Team #20906 üzenetére
meg persze a mantle
lesz annak jövője úgy is.
meg persze a driverek. 7xxx szériára szerintem egy ideig még írni fognak drivert, a 6xxx szériára nem igen. -
AeSDé Team
őstag
válasz
drlovi #20905 üzenetére
Ugyan az a szint, csak azt érnéd el vele hogy cserélgetheted a kettőt, mert egyik játékhoz a 6850 jobb, másikhoz a 7770
Nézd meg a 7770 tesztjét itt PH-n, abban szerepel az a kártya is, akkoriban még egy kicsit jobban teljesített a régi, de a driverek azóta változtak, most kb. egy szinten lehet a kettő. A 7770 előnye egyedül annyi hogy kevesebbet fogyaszt. -
drlovi
aktív tag
Hali! Váltott már valaki 68XX ről? Mennyire lassabb vagy gyorsabb egy 7770 ? Jelenleg egy 6850 est nyuzok.900 as gpu oc val. Olcsón jutnek egy 7700 eshez.
-
zedok
őstag
Hali!
Az a kérdésem, adott egy Sapphire Radeon 7770-es 1Gb verzió. Aktív hűtéssel rendelkezik, és eléggé hangos már. Lehet-e cserélni egy halkabb hűtésre esetleg?
-
Comic
aktív tag
Sziasztok!
Egy Asus HD7770 DCU v2-re milyen hűtést szerezzek be? A gyári eszméletlenül visít, arról nem beszélve, hogy akarom egy kicsit tuningolni is a karit.Az AC-ket már próbáltam és nem jó, mert nem férek el a portokban lévő egyéb cucc miatt. Szóval nem lehet magasabb, mint a gyári...
-
Mikeee89
senior tag
Tegnap elkezdtem tuningolni a sapphire hd 7770-esem. Úgy látszik a memória bírja a catalyst maximum értékét, az 1300 MHz-et. A gpu 1150-en állt meg, 1200-on már lefagy a gép. A 82 fok körüli max furmark hőfok sok vagy elmegy még? Játék közben 65-70 fok a max.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
AMD Radeon HD 7730 / 7750 / 7770
- 28nm GCN mikroarchitektúra
- DirectX 11.1 támogatás
- 128 bites memóriabusz
- ZeroCore Power
- 47 / 55 / 80W-os TDP
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- SD-kártyát vennél? Ezért ne csak a GB-ot nézd! – Tech Percek #9
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Gaming notebook topik
- Atomenergiával dübörögnek tovább az Amazon adatközpontok, SMR-ek is jöhetnek
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Plazma TV topic
- Háztartási gépek
- További aktív témák...
- ZOTAC GeForce GTX 1080 8Gb ArcticStorm+Raijintek Triton 240mm radiator (+ventilátorok és fittingek)
- HP Omen RTX 2080 Ti 11GB GDDR6 Videokártya! BeszámítOK
- ASUS TUF Gaming GeForce RTX 4080 16GB OC eladó
- MSI RTX 3080 GAMING X TRIO 10G - HIBÁS
- GIGABYTE RTX 5080 16GB GDDR7 AERO OC SFF - Új, 3 év garancia - Eladó!
- 13-14" Új és használt laptopok , üzletitől a gamerig , kedvező áron. Garanciával !
- DELL PowerEdge R730xd 16LFF+2SFF rack szerver - 2xE5-2680v3,64GB RAM,4x1GbE,H730 RAID v ZFS
- Thinkpad T480s 24GB RAM 1TB SSD (erős, könnyű, vékony gép) Windows 11
- Hp USB-C/Thunderbolt 3 dokkolók: USB-C Universal, G2, G4, G5, Hp Elite/Zbook- Thunderbolt 4 G4
- Bomba ár! HP ZBook 15 Studio G3 - Intel Xeon I 32GB I 512SSD I 15,6" FHD I Nvidia I Cam I W10 I Gar
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest