- Bemutatkozott a Transcend SSD-inek zászlóshajója
- Sugárhajtómű ihlette a Zalman CPU-hűtőjét, de nem az üzemzaj tekintetében
- Félreértések az FSR 4 és a PlayStation 5 Pro körül
- Nem tetszik a Procon-SP-nek, hogy a Nintendo távolról kivégezheti a Switch 2-t
- Megcélozta az NVIDIA-t a 2 nm-es node-jával a Samsung
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Milyen videókártyát?
- Hobby elektronika
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Steam Deck
- Sugárhajtómű ihlette a Zalman CPU-hűtőjét, de nem az üzemzaj tekintetében
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Philips LCD és LED TV-k
Új hozzászólás Aktív témák
-
Teasüti
nagyúr
Ráadtam még egy menetet a furmarkkal, ezúttal teljes képernyőben, és vártam a hatást.
Engedtem 90-ig, de semmi szokatlan nem történt.Most új win van fent, mert a régi néhá már az illesztőprogit se töltötte be induláskor.
Idővel elválik, h melyik volt a ludas.Ezúttal viszont én is átállítottam a vezérlést, bár most szokatlan, h felhangosodik a gép terheléskor.
-
ffodi
veterán
A gyanúm beigazolódni látszik
:
GPU alapfesz: 1162mV
VDDCI alapfesz: 1149mV
Alapórajel: 850/1200MHzBeállított értékek:
GPU fesz.: 1137mV
VDDCI fesz.: 1175mV
Órajel: 900/1380MHzPróbáltam 1400-on is, de ott 1 perc után eldobja. Lehet ha adok még a gpu-nak is +feszt(mivel alapfesz alatt ment), akkor bírja 1400-on is. Mindez kiderül majd a hét közepe fele, mert elvileg megérkezik a VF3000a a kicsikére.
-
VGYke
addikt
Ageia Physx : nagy szemét ez az Nvidia, a bánatnak vásárolgatnak, ki tudja hol tartana a technológia, ha nem nyúlják le. A játékgyártók meg felkarolhatták volna az Ageia -t (nagyobb volumen, olcsóbb ár, több pénz a fejlesztésre, stb.) Mert egy célfeladatra kihegyezett célhardver mégis egyszerűbb, olcsóbb, energiatakarékosabb mint egy mindent egyben "GPU". A célharverben az eredményt nem a szoftver, hanem a hardver állítja elő....
lassan jön a 6000-es széria: Ti mit tudtok / olvastatok arról mikor lesz itthon is kapható? Tervezgetem az új konfigomat 1 éve, 1 hónap még beleférhet. Ja és mit olvastatok, mennyivel / miben lesz jobb az 5870 OC-nál? És mennyivel lesz drágább?
Olvasgattam én is mindenfélét, de nem egyértelmű a kép. -
Robi BALBOA
őstag
Köszi!
Nem is gondoltam volna, hogy valaha azt megcsinálják, hogy CF lapban menjen az SLI.(#15436)Cybertrone :
(#15437)CptMisi :Hát igen egy kicsit hamar adtam el, féltem egy kicsit, mert a GTX460 elég jól sikerült és ha mondom kijön az NV egy teljes értékű gf104-el netalántán a mem vezérlőt is helyre rakják akkor mondom igenhogycsak jó teljesítménye lesz és akkor a kariknak fog zuhanni az ára mint a fene, de nem jött még ki a fullos gf104(szerintem lehet pont a mem vezérlő miatt, mert a 460-at is fogja a "kicsi" mem sávszél akkor a fullos gf104-et meg még jobban fogná és ezért lehet csak akkor adják ki ha a mem vezérlő is jó lesz, így leválthatják a mostani 470-et is,mert teljesítményben kb ott lenne, tuningolva meg még.....
.
-
Giot
addikt
Én hagyom autón a hűtést nincs vele gond és nem is hangos így 850/1200-on simán tudja tartani a Vapor. Viszont a 950/1200-at nem is igazán teszteltem ingame csak pár perc erejéig, eléggé fujtatott a Toxic.
Furmark-al teszteltem ki mennyi a vége a VGA-nak. Akkor viszont belőttem fix 80%-ra a fordulatot. Így tudta 72/73 C tartani. Igaz nem volt még anno a gépembe benne a +3 12cm-es venti az ezért sokat jelent.
Ez a hűtő tetszik még: [link]
Csak Magyarhonban nem lehet kapni. -
Giot
addikt
Amúgy annyit még hogy pont most délelőtt gondolkodtam rajta hogy mi lenne ha rálöknék én is egy VF3000-et? Kiv vagyok tudná e tartani a hőfokot ha belőném ingame 950/1200-ra. Persze mindezt kultúrált hang mellet mert bezony ott a Vapor hűtésnek rendesen kell tekernie hogy kordában tudja tartani.
Na szóval majd lehet rászánom magam. Főleg hogy amit Sárpac írt a Zalmiról nagyon jól hangzott. -
Robi BALBOA
őstag
-
-
Cybertrone
veterán
Én is kivárok mert ezt sem horror áron vettem, és azt sem szándékszom horror áron venni+ még mindíg nincs olyan game ami megfoná (persze normális keretek közt optimalizálatlan szarok kéretik felejteni) Más:
Kicsit beleolvastam a 480-as topikba, és ott a baj ám nem kevés, pártatlanként mondom hogy a fermi architektúra egy fos lett... Érdemes beleolvasgatni, nemigazán értem miért van az ami van ott de hát nekünk hál istennek nincs ilyen gond!
-
ricsi99
addikt
Most különösen figyeltem a benchmarknál ,s a különbséget láttam ,de egyenlöre nem gyözött meg Physx, az a pár törmelék,üvegszilánk, ruhalobogás még ,szerintem nem éri meg a + kártyát, játékmenet közben (számomra) eléggé észrevehetetlen. amivel viszont elégedett vagyok az 5830 -as teljesitménye az 5870-eshez képest ,igyaz nálam csak 1600*1200 as felbontás van de nem volt sokkal kevesebb az fps (900/1250)
-
VGYke
addikt
Köszönöm a Psyhx hozzászólásaitokat.
ffodi: Egy esetben éri meg, akkor ha olyan játékokkal játszik...az ember, ami kihasználja. Mik ezek? Annyira számít a "pótkártya" teljesítménye, hogy váltanod kellett GT220-ról 240-re?
Nem vagyok ATI fan, igazság szerint soha nem is volt ATI kártyám, az S3+Voodoo1 majd 2 után csak nvidia. De most választanom kellene kártyát és régóta a HD5870-el (VaporX, vagy GigabyteGV-R587SO) szemezek. Na most itt van a Psyhx probléma, ráadásul csak "feltörve" működik, tehát nem teljesen hivatalos...
Válasszak GTX480-at? Na de nincs szükségem CCCP porszívóval egybekötött vízforralóraBevizezni a 480-at meg túl húzós.
Ez az Ageia (aki elkezdte a fizikai társprocesszort) vonal végleg behalt? Ok, tudom, azt vette meg az nvidia. És ha találnék használtan Ageia kártyát? Bár ez költői kérdés volt, mert hogy win7 driver nem lenne hozzá, az biztos. -
Robi BALBOA
őstag
Hát ez nem rossz, főleg ha csak 3k-ba volt.
Mostmár, hogy mindenhol 40+fps-ed van így teljesen zökkenő mentes lehet.(#15332)Traky: Hát szerintem a 3840*1024 nem éppen alacsony felbontás, a FullHD kétszerese "csak"!
Ilyen felbontás mellé minimum kell a 5870, de én inkább egy 5970-et újítanák be vagy megvárnám a 6870-et. -
Dj Dekko!
őstag
Megpróbáltam, sajnos nem sikerült. Hiába oldom fel a voltage állításokat nem jelenik meg a csúszka, még értékeket se ír.
Így marad a Bios mód.
Ott milyen feszültséggel kb mekkora órajelen próbáljam ami azért nem káros, és hosszútávon is alkalmazható?!
Köszönöm.
Ilyen kártyáról lenne szó.: 5850
875/4850 et még viszi stabilan alap feszültséggel. -
Robi BALBOA
őstag
Na erre kíváncsi vagyok, hogy mennyivel hoz többet gamék alatt mint a GT220, jó lenne egy kis összehasonlító teszt mondjuk ezzel a 3 szereplővel GT220/GT240/GST250(9800gtx).
(#15312)SzlobiG: Na ugye mondtam én, hogy ez lesz
, amúgy a 1,15v az a VDDCI-nek megy, mert a ram ügye 1,5v-on megy ha jól tudom.
-
CptMisi
őstag
Csak legyen elég kártya, és legyenek jó áron....remélem megint lesz valami, ami 60ról indul(aztán felmegy 70felé
) és akkor még talán cserélnék...persze teljesítmény, hang, melegedés, fogyasztás függvényében
na meg jó áron meg kell szabadulnom az 5850től
Keldor papa: ha 130ról lemegy 100ra, akkor szépet buksz majd az 5870en, és ugyanott leszel
-
SzlobiG
félisten
Decemberbe fog elvileg startolni a 6000-es széria. (pletyka szinten) Abu szerintem jobban tudja.
Keldor: Pedig sajna annyi tuti lesz viszont erre már érdemes lenne lecserélni az x2-t.
Sárpac: Hmm én decembert olvastam az egyik oldalon, ebből is látszik, hogy pletyka szint.
-
Goyee
tag
Persze, hogy jelzi.
A Batman-el is minden tök jó high PhysX-el: min fps 30, átlag 68.
Jelenleg nekem x4-be megy a PhysX kari, majd megnézem, hogy mit művel x8-ba, de nem hiszem, hogy sok változás lenne, mert már régebben ezeket próbálgattam, de semmilyen különbséget nem tapasztaltam.
Hátha lesz valami változás a Maffia-ba.
Egyébként a Batman-be a PhysX kari kihasználtsága 70% körüli, a Maffia-ban meg 30-40%. -
Goyee
tag
Nekem valami nem kóser ezzel a demo-val.
Driver-ekből már kipróbáltam az összest, jelenleg a legfrissebbek vannak fent PhysX mod 1.04ff-el. Nekem a benchmark high apex-el átlag 25 fps, medium apex-el meg 28.
Nem is értem.
Amikor meg elindítom a játékot, akkor ha kinézek az ablaknál, akkor olyan 18-19 fps-t mutat a fraps, ha meg elindítom még egyszer akkor meg 40-et. Meg van ez hülyülve vazze.
Remélem a teljes verzió jó lesz. -
LW
őstag
Akkor teljesen értelmetlen összevonni egy komplett VGAkártyába, ha ennyire a sebesség rovására megy 1 kártyás rendszernél. Ráadásul, ha lenne egy normális különálló, Nvidia Physx Add-on Card, akkor is az nvidia házához landolna a lóvé. Jó, alapvetően nem arra szánták, hogy dedikált üzemmódban menjen a történet, de ezeket látva így lenne logikus.
-
jonner
tag
Koszonom, igazad van, hogy nem teljesen ide valo a kerdesem, de szerintem egyreszt nagyon keves embernek van tapasztalata egy 5870 hibrid rendszerrel, masreszt a jelenlegi helyzet (Mafia 2 vga igeny pl) miatt talan tobb 5870 tulaj elgondolkodik egy tarskartya beszerzesen. De figyelni fogok, hogy ne offoljam a topikot.
-
Peace
nagyúr
-
ImI87
őstag
Elolvastam a a cikkedet, nagyon fasza és érthető.
Hamarosan nézek valami kis GeForce-ot, és beüzemelem, mert már nagyon várom a Mafia 2-t, szerintem életem játéka lesz. Tul.képp. csak amiatt érdekel ez a Hybrid dolog.A jelnlegi aktuális legfrisebb driverekkel is rendesen működik minden (az Update 2 alapján)?
-
ImI87
őstag
-
Pumpepepa
csendes tag
Köszi, Mindenkinek. Felraktam , beállítottam , de változatlan. Leon-T (szintén jó konfig) írta physx-et, de csak ez a karim van
. Esetleg még valami lehetőség ?
ASUS P5Q Deluxe/ C2 Q9550, ASUS EAH5850/ 2 x 2GB Kingston Hyperx 1066Mhz/ Corsair 650W/ Samsung 320GB Hdd/ Asus Xonar Essence STX/ ASUS Triton 88 proci hűtő
Ha unatkoztok:
http://videa.hu/videok/kreativ/vizenjaras-AnbTlFIVJuC4IN6h -
kasa85
őstag
Hali.Nos a Win 7 et tegnap raktam újra nem segített.A GPU-z el indul csak akkor ha a vezérlőpult eszközkezelőben letiltom a GT220 at akkor kapásból megy,csak ami a bibi az,hogy a HD5870 es karimat lássa csak ,de a GT220 ra is kiváncsi lennék,de ha megint engedélyezem vagyis nincs letiltva a GT220 akkor akármelyik verziót töltöm le a GPU-Z ből nem fog el indulni a fent mellélet képen amit dobtam ugyanazt írja hibának.
-
Kirtam
tag
Kipróbáltam amit írtál, de 1.362-nél rákattintok az apply-ra és azzonnal becsíkozódik a képernyő, csak a reset gombra reagál a gépem
feljebb meg be sem csíkozódik, 50-nel és 51-el is kipróbáltam ezekre csak egyszerűen instan fagyás volt a válasz mikro rákattintottam az applyra. Egyébiránt 1.5.1-es utánégetőm van, ha ez említésre méltó info egyáltalán.
Szerk: Bocs a dupláért csak előbbi fagyás után lejárt a mod idő...
-
CptMisi
őstag
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Eredeti, új Lenovo 330W töltők - ADL330SDC3A
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! ASUS B450 R7 1700X 16GB DDR4 512GB SSD RX 580 8GB Rampage SHIVA Corsair 450W
- Nvidia Quadro P400/ P600/ P620/ P1000/ T400/ T600/ T1000 - Low profile (LP) + RTX A2000 6/12Gb
- Bomba ár! HP ZBook FireFly G8 - i7 I 16GB I 512SSD I 15,6" FHD Touch I Nvidia 4GB I Cam I W11 I Gar!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest