- VR topik
- Lítium-ion/Li-ion akkumulátorok
- Vezetékes FEJhallgatók
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Milyen SSD-t vegyek?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- AMD Catalyst™ driverek topikja
- Fujifilm X
- Szomorú jövőt vetít előre a dedikált GPU-knak a Jon Peddie Research
- Garmin Edge 1050 kerékpáros óra: mindenből a legtöbbet
Új hozzászólás Aktív témák
-
N_A_S
veterán
*Most látom hogy AIDA64 szerint Black Edition, de közbe észrevettem hogy CPU World-ön is benéztem, mert ez az a proci
-
---Lasali---
Közösségépítő
1 óra tesztelés az nagyon semmi..
LinX et told neki 3 órát, és akkor már biztosabb lehetsz. Haverommal anno nagyon benne voltunk ebbe a deneb tuningba, már sajnos pontosan nem emlékszem mikor fagyott be, de volt amikor 2 óra 50 percnél, meg azt hiszem még voltak durvább idő eredmények is.
1.5V az rengeteg a 3900 hoz.. főleg C3 nál.
Ha 1.425 el nem viszi a 3.9 et, akkor hagyd a francba, akkor bukta az a proci tuning terén.
Általába amelyik nem bírja, annak olyan 3.8 nál szokott lenni egy korlát, ami felett nagyon sok feszültség kell nekik, és nem éri meg az a 100 mhz...
Másik, hogy én tesztelgettem több alaplapot, és 1.425 felett annyira elkezdi ez a proci terhelni az alaplapi tápellátást, tekercseket, feteket, kondikat, hogy ha kicsit gyengébb kivitel, vagy nincs ott hűtés, akkor szétcseszheti elég hamar.
Nekem volt egy régebbi asus alaplapom, az be is korlátozott túl terhelés, melegedés miatt, sípoltak a tekercsek terhelés alatt, majd levette a szorzót automatikusan, pedig ragasztottam a fetekre kis ram süniket is..
Giga 970a UD3 al, aminek van fet hűtése, úgy hogy a proci vízzel van hűtve, és a táp húzta el onnan a levegőt, 1.45V felett 23 fok körüli szobában elment a borda!! 75 fok fölé. Szóval a FET alatta lehetett 80+
Gépet kikapcsolva, szétszedve, rá 20 percre is kb 50 fok körül voltak a tekercsek, kondik, terhelés alatt sütött az egész tápellátás.Másik hogy gondolom black edition, miért az fsb -t húzod? Miért nem szorzót tolod rá és az fsb vel csak finomítasz? Sokkal tisztább, üzembiztosabb megoldás a szorzóval szórakozni.
Mivel hűtöd hogy 64 volt a max 1.5V on?
-
200 x X-es szorzó emeléssel alapfeszen (1,4 V és nem több, ha jól tudom) sem megy 3,8 fölé az normál. Ne búsulj. Afelett kell a szerencse, ahogy írtam.
A 965 vége nincs sokkal messzebb, mint egy 955 vége... Erre utaltam korábban. -
Smani
senior tag
-
-
Jobb az x4-965 egy Intel Quad-oknál
+15%-al jobb egy Q8400-nál
+45%-al jobb egy Q6600-nál
Az értékeken és egyéb teszteken lehetne persze vitázni, de a különbségek messze a hibahatáron túl vannak.
http://www.cpubenchmark.net
Tuningban a 955 volt a bestbuy anno,hiszen a 965-el nem kaptam +200 Mhz előnyt tuningban.
Reálisan 3,8 Ghz-ig mennie kellene. A 4Ghz már szerencse függő. A gyári hűtőt cserélni kellene az itt leírtakra, vagy vehetsz 1 számmal kisebbeket is... még azok is hallkabbak lesznek a gyárinál.Egy kis kitekintés:
Egy első generáció I5 már befogja az x4 phenom II-ek. Egy második generációs (Sandy Brigde) I5 meg is előzi, sőt játékokban már egy Sandy-s I3 is jobb lehet. (lsd google és tesztek)
A harmadik generációk I5 pedig tovább növelte csak az előnyét.
AMD fanokkal AMD-sként nem fogok vitázni. Csak a tényeket írtam.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ELKELT! FOXRA VÁR!!Intel i5 10400F 2,9Ghz LGA1200 GARANCIA
- AMD Ryzen 7 5700G - Új, 1 év garancia - Eladó!
- AMD Ryzen 9 7950X3D 16-Core 4.2GHz (128MB Cache, Up to 5.7 GHz) AM5 Box Processzor!
- Intel Core i9-11900KF 3.5GHz LGA1200 (16M Cache, up to 5.30 GHz) Processzor!
- AMD Ryzen 7 8700F - Új, 3 év garancia - Eladó!
- MOST NAPONTA -1000 FT: Thinkpad T480s 24GB RAM 1TB SSD (erős, könnyű, vékony gép) Windows 11
- Nincs még weboldala, vagy szeretne újabbat? 50.000-ért teljes oldalt kap
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 13400F 32/64GB RAM RX 7700 XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- GYÁRI TÖLTŐK DELL LENOVO HP FUJITSU TOSHIBA Macbook---------- Budapest,/MPL/Foxpost
- Fujitsu USB Port Replicator PR09 docking station (1x5K vagy 2x4K felbontás) (DisplayLink)
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged