Hirdetés
- TCL LCD és LED TV-k
- RAM topik
- Házimozi belépő szinten
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Mikrokontrollerek Arduino környezetben (programozás, építés, tippek)
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Milyen videókártyát?
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
lsc
nagyúr
válasz
medvetalp78 #8699 üzenetére
Ha még lapod sincs akkor hogyan segítsünk ?
-
medvetalp78
tag
válasz
Gyufaaa #8698 üzenetére
Ha hűtő gyári ....Táp most lesz 500w lapot tudom hogy kell másik mert az ami most van nem tudja a 4 magot .Azt veszek újat vagy használtat ami jó hozzá ! Ha tudsz tipust hogy milyet vegyek ( nem túl drágát ) talán itt is van eladó hozzá ....Írd már meg ..Előre is köszi
-
Gyufaaa
veterán
válasz
medvetalp78 #8697 üzenetére
Mivel hűtőd? Gyári hűtővel? Milyen tápod és alaplapod van? Pontos típus!
-
lsc
nagyúr
válasz
medvetalp78 #8695 üzenetére
Ezt [link] olvastad ?
-
medvetalp78
tag
Nem tud nekem segíteni senki ??? Hogy tudnám ezt megoldani ..2mag--ból 4mag ??
Valaki SOS !!! -
peq
aktív tag
Sziasztok!
Phenom 2 x2 560 @ 4 ghz 1.39V fesz max terhelés alatt everest szerint 51 fok hőt termel. A hűtő max fordulatszámon. Mehetek még tovább, vagy ebből is vissza kéne vennem? Mennyi a szélső érték ami még biztonságos?
-
medvetalp78
tag
Üdv ! Nekem van egy 550 es black procim ami elvileg 4 magos de most csak 2 tud ..Kérdésem hogy tudnám ki hozni belőle a másik 2-őt ?? Hozzá teszem nem vagyok hozzá értő...
-
smekone
tag
Sziasztok skacok nekem egy ilyen konfigom van :
LAP: ASRock 960GM-GS3 FX
CPU: AMD Phenom II X2 555 BE @ x4 B55És a kérrdésem az lenne hogy ezzel az alaplappal lehet-e négymagosítani és még az érdekelne hogy mi az a Fusion Power??
-
kilincs89
tag
Sziasztok!
Adott egy Phenom x2 555, amit sikeresen tudtam 4magosítani. Eddig minden okés, alapfeszen, megy a gyári 3,2GHZ-en. Mit kéne tennem hogy még többet szedjek ki belőle? Próbálkozzak a szorzójának az állításával? Akad hozzá egy Scythe Susanoo hűtésem is, szóval a melegedéssel nem nagyon lesznek bajok
Bár a gyári hűtőjével így is elérte a 75-80 fokot intelburntest alatt...
-
gtasystem
őstag
azt tudja valaki hogy ezekhez az Athlonokhoz hány wattos TDP-hez való hűtőt adnak?
mert nekem a régi Athlonhoz 95W-os hűtőt adtak..és nem tudom hogy megtartsam-e azt inkább..ugyanazt adják mint az x3-akhoz?
-
F e Z o
veterán
Lehet személy szerint kifogtam a leggyengébb Phenom II 550@b60-as példányt. 1,3875V-ot adok neki.A lap 1,45V-t terhelés alatt, s 3,6GHz-nél még prime stabil, felette már hibázik.
-
gabor128
aktív tag
Sziasztok,
Olyan kérdésem lenne, hogy az alábbi 3 proci közül melyik a jobb?
Athlon II X2 250, vagy 260, vagy 270?
Nyilván más az órajelük meg a cache mérete. Szerintem az a jobb, aminek nagyobb a cache mérete, az gyorsabban tud dolgozni, vagy nem?
Illetve szeretném megkérdezni, hogy proci választás esetén pl Athlon II X2, vagy X3 a jobb választás ár/teljesítmény arányt tekintve? Van értelme x3-at venni egy átlag júzernek, ill.kezdő, vagy közepes gamer-nek? Hozna annyi sebesség növekedést ami látványosan eltérő?
-
Gyufaaa
veterán
Ebben a topikban találhatsz rá választ. Kezd az első HSZ.-el.
-
zszszs
tag
Sziasztok!
Az lenne a kérdésem, van valahol kimutatás, statisztika arról, hogy milyen százalékban oldhatók a magok Phenom II-k esetében. -
Matthisa
tag
Sziasztok! Azt lehet tudni hogy egy Phenom II 555@B55 (3200Mhz) mennyit eszik?
-
lsc
nagyúr
Került a családba egy másik x2@x4 phenom, elég érdekesen, de végül is működik.
A fiamnak lett összerakva egy GA-MA790X-DS4H lapban egy x2 555-ös phenom. Összerakás után az istennek nem indult a gép, se kép se hang. Egyik ram ki, csatlakozók átnéz, semmi. Nem tudtam mit kitalálni az én gépemből az x2 560 ki, 555 berak, tökéletesen működik 4 maggal is. Az 560 a ds4-be berak, az is indul, tökéletesen megy a 4 mag. Az egészben az a jó hogy az 555-nek elég az f6 biosz, az 560-nak az f7i beta biosz kell, a lapon az van.
Nem igazán értem, de szerencsére összejött. -
-
Matthisa
tag
Nah erre visszatérünk ha megjön a proci! Mert ezt az alulfeszelős témát nem vágom h mi az és h h kell csinálni! Köszönöm a gyors választ!
-
Matthisa
tag
Sziasztok! Mi a különbség a Phenom II x2 555 és Phenom II x2 555BE között?Ja és hogyha négymagosítom ezeket elég hozzá az a Arctic Cooling Freezer 64 pro pwm hűtőm?Előre is köszönöm!
-
kukinyo
addikt
Sziasztok
Mi a különbség az AMD Athlon II X2 260 és az AMD Athlon II X2 270 között?
Én csak annyit találtam róla hogy 3400Mhz-en működik alapból és a max,szorzó 17x.
Esetleg ha van valakinek erről tapasztalata, írna róla röviden? -
szabi325
tag
Sziasztok!
Tudnátok nekem ajánlani konkrét hűtőt egy 4 magosított 550 BE -hez ami olyan 8K alatt van?
(giga ud4p lapom van hátha ez lényeg, mert nézegettem és nem sok szabad hely van a ram és a proci között)
Előre is köszi a segítségeteket ! -
-
Száni
tag
Szerintem nagyon rendben van ez a proci hűtő. Nálam a 4GHz-re húzott 555BE nem megy 50°C fölé terhelés alatt úgy, hogy a hűtő 1600-at forog csak
Alapon meg 30-35°C között van szobahőtől függően.
Más: az szerintetek mitől lehet, hogy pl. BF3 simán fut 3.8GHz-en (1.3625V), Prime95 addig megy még ki nem kapcsolom 4GHz-en (1.3875V-tal), de pl. CoD MW2 és MW3 3.6GHz fölött "kifagy" bármekkora feszt is adok a CPU-nak
Egyszerűen szétesik a kép és sercegő-recsegő hang van, kilépni (vakon) ki tudok a játékból és a gép is megy tovább.
-
tibi34
tag
válasz
Vasinger! #8633 üzenetére
Nekem volt vízhűtésem, én ezért nem lepődtem meg annyira ezeken az értékeken. Te mivel hűtöd a processzorodat? Vagy mekkora a szobahőmérséklet?
Hajdanán, egy x2 5000 Black 3200 MHz-en egy órányi orthos után volt 32 celsius fokos. Minden csak viszonyítás kérdése.(#8623) Száni : Na ja, a jó kis Freezer 64 Pro, ugye-ugye?
Pedig minden szemétnek elhordták az olyanok, akiknek nem ilyen van.
-
törölt tag
-
tibi34
tag
válasz
#31342592 #8621 üzenetére
Végül is, 3 mag jobb mint a négy.
Esetleg elcserélheted egy tuti négy magosra olyannal, akinek ddr2-es ramok mennek a lapjába. Ha van olyan SB710-es Chipszettel. Kíváncsi lennék, hogy ott is fennállna-e ez a probléma?
Egy AIDA CPU tesztet tolhatnál, megköszönném. Csak azért hogy lássam milyen sebességűek a gyorsítótárak.Esetleg egy photoworxx?
-
szabi325
tag
válasz
likeaRAINBOW #8620 üzenetére
Nekem giga ud4p lapom van azthiszem itt a "cpu fan smart control" lesz az amire te gondolsz.
Ha kikapcsolom akkor max fordulaton megy (de hangra mégis halkabb jóval mint amikor 2 maggal "gyorsanpörgött" , de ha be akkor 3 lehetőség van - auto, voltage, pwm.
Akármelyikre állítom mindegyik hagyja 60°C fölé melegedni a procit
(az alapfordulatszám olyan 2500 körül, max elmegy 3350 ig de hangra ez is kevés mert 2 magnál (ha elfelejtettem bekapcsolni a plusz ventit amit a házba tettem ) akkor hangra jóval hangosabb volt már 45 fok környékén , sajna itt nem emlékszem a fordulatszámra). -
szabi325
tag
Sziasztok!
Sikeresen 4 magosítottam a Phenom II 550 BE procimat, és a kérdésem az lenne hogy ugye így most maghőmérsékletre mindenhol hol 0° C ( persze tudom ,olvastam hogy ez ilyenkor így lesz ). Viszont ha ráengedem a prime95-t vagy bármilyen stress testet, akkor a CPU hőmérséklete nő, de a ventillátor nem gyorsul.
Ebből azt tudom levonni hogy a hűtő is a mag hőmérséklete alapján szabályozza magát?
(Gyári hűtése van)
Vagy azt lehet biosban vagy valahol állítani?
59°C ig mentem fel, aztán inkább hagytam pihentetni a dolgot. -
tibi34
tag
válasz
apollo12 #8611 üzenetére
Á értem. Nem is tudom miért gondolkoztam el ezen. Végül is, annyira mindegy.
(#8614) Szenya3 : Neked nem tudom hogy szerepel a lapod biosában, nekem Memory controller voltage néven. Ott nem tudsz feszültséget emelni, csak csökkenteni.
A te cpu-d lehet gond nélkül kezelné a ddr2-es ramokat, ha nincs más lehetőség, esetleg csere.
Rejtett beállításokban sincs ilyesmi nálad? Na majd lefényképezem hogy néz ki nekem. -
törölt tag
De nem az, small ftt-n 3,9-n is megy akár mind a 4.
3mag se menne blenden, de ddr vtt nek adtam kis löketet, így megy 2600as fsb-n 1600mhz-en dual channelben.
4. magot bekapcsolom, 3,2 giga alap érték-alunak szintén semmi baja. szépen megy ftt, de blend akármit csinálok 1mp alatt megfagy. -
törölt tag
Azt hittem valami új ez
, közben valamelyik más néven a kettő közül vagy ddr vtt controller, vagy a normal nortbridge cpu controller. Az uccsó kizárva. A másik meg érdekes ddr vtt-nél 3magon ugy stabilizáltam hogy növeltem egy 10%-ot. 4magnál csökkentenem kellene?Na megnézem
-
gillete007
csendes tag
Sziasztok.Van egy elado AMD Phenom II X2 555 dobozos Socket AM3Black Edition procim.Az ára 15ezer forint.Hibátlan,2011 07 07-én vásároltam az Aqua optimában.Garancia él még 2014 07 06-ig.Titokban vettem ezért páromtol karácsonyra kaptam egy 4magost ugyanezzel a paraméterekkel.
.telefonszámom ha valakit érdekel:305733202.pesten át vehetö.
-
sodre
csendes tag
válasz
#31342592 #8604 üzenetére
Szia, én kipróbálnám egy másik lapban is, ha lehetséges
Ezért cseréltem el a lapot, mert nem lehet vele rendesen magot oldani.. Egy előtte 4. maggal is jól működő procit nem tudott rendesen feloldani. 4 maggal egyből belefagyott a large FFT tesztbe (megállt a kép) meg szerintem blendbe is, 3 maggal majdnem stabil volt, de ~7 perc körül az is kifagyott. Egy srácnak ASUS M5A97 PRO-ja volt és láttam, hogy el akarja adni az x2-est. Leírta kb magosításnál mit csinál, ugyanazt mint az enyém is, de neki szerencséje volt mert miután szóltam neki, hogy lehet lappal lesz a bibi felrakta a legújabb biost (uefi) amivel utána tök jól ment a 4 mag 4 GHz-en. Gigánál meg a bios support ..
Szal elcseréltem a francba.. írtam is nekik, hogy lesz-e rá valami megoldás, de kb leszarták jött a szöveg, hogy magfeloldásra nincs garancia stb. Ha beleírja, hogy magfeloldásra képes a lap, akkor legyen képes rá, legalább nézze meg előtte, mielőtt eladja .. direkt azért vettem. Amúgy nagyon sok 9xx szériás lap küzd ezzel, csak van amihez sikerül kiadni rendes biost (uefi)
-
tibi34
tag
-
tibi34
tag
válasz
apollo12 #8603 üzenetére
Hm hm, no látod ez igazán segítő tanács volt, köszönöm.
Már írom is fel egy papírra, és meg fogom csinálni. Főleg amit az NB-ról írtál, az megfogta az agyam.
Igen, így a memóriákat vissza kell osztani, de végül is túl sok vizet nem zavar.Épp néztem pár hete ezt az F7g biost kicsit tüzetesebben. Brutális feszültség emeléseket lehet végrehajtani. Nem akarok hülyeséget írni, és lehet hogy rosszul emlékszem, de 1.7 voltot is lehet adni a processzornak.
Különben az én memóriáim is sima Kingmax ramok, bár nem éppen antituning példányok. Most 920 MHz-en mennek, Cl 5-el, 1.95 volton. A te ramjaidnak szükséges az a feszültség a stabil működéshez? Nem melegszenek túlságosan?
Még lenne egy kérdésem: Mivel monitorozod a lapodat?(#8605) Gyufaaa : Köszönöm szépen.
-
törölt tag
Létezik hogy a 4. magot x2 555-nél csak a gyenge memóriavezérlés miatt tiltották le?
Alu tökéletesen működik, 3,8-9 en menne 0,25+ fesszel, de ahogy benyomatom a 4. modult meghal blenden, vagy bármely programnál.
ddr vtt-nek adtam kis löketet 3magnál, mivel az sem volt teljesen stabil. De túl sokat kéne emelnem hogy beinduljon a rendes memóriavezérlés. Gyakorlatilag meghal még 800mhz- en is ddr3-as ram. Próbáltam single channelben is, 0 siker. Ötlet?
-
apollo12
veterán
én híd feszültséget nem emeltem, csak a cpu nb feszt kellet feljebb emelnem 1.25voltra, hogy 2.6ghz stabil legyen, a ht olyan 2300mhz elmennek alapfeszen
ha mondjuk 17.5x257 re állítod akkor a cpu 4498mhz fog menni akkor a cpuht érdemes visza osztani x9-re(2313mhz) és a cpu nb meg 1.35voltra és 11x ra (2827mhz)
személy szerint a memokat gyári Cl hagytam(4x200=800mhz cl 5-5-5-18-23 1.8volt) , a tuning (3.33x260=867mhz cl 5-5-5-18-23 2.02volt)
egyébként 1.475-1.5voltot vígan vinné a lapod, mert brutális az a lap
-
tibi34
tag
válasz
apollo12 #8601 üzenetére
Meg fogom úgy is próbálni, köszönöm a tippet.
Viszont lenne ennek fényében egy kérdésem. Érdekelne a véleményed azzal kapcsolatban,
hogy van-e értelme a 230-nál magasabb FSB-nek? Ha azt nézem, hogy 230-ig nem kell hídfeszültséget emelnem, viszont a felett igen. Vagy inkább úgy fogalmazok, 2300-ig lineárisan emelkedik a teljesítmény, utána viszont mintha ellaposodna a képzeletbeli teljesítményvonal. Szeretném 2300-on tartani a HT órajelét, és olyan 900 körül a memóriákét.
Persze, teszt erejéig bármit.
Szóval, mit gondolsz a magas FSB-ről? Nem felesleges stressz a gépnek?
Új hozzászólás Aktív témák
- Honor Magic7 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Beszámítás! Lenovo Thinkpad T495 üzleti notebook - R7 Pro 3700U 32GB RAM 512GB SSD Radeon Vega 10 W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RX 7600 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- IKEA Format lámpák eladóak (Egyben kedvezménnyel vihető!)
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest