Új hozzászólás Aktív témák
-
szabi325
tag
válasz
likeaRAINBOW #8620 üzenetére
Nekem giga ud4p lapom van azthiszem itt a "cpu fan smart control" lesz az amire te gondolsz.
Ha kikapcsolom akkor max fordulaton megy (de hangra mégis halkabb jóval mint amikor 2 maggal "gyorsanpörgött" , de ha be akkor 3 lehetőség van - auto, voltage, pwm.
Akármelyikre állítom mindegyik hagyja 60°C fölé melegedni a procit
(az alapfordulatszám olyan 2500 körül, max elmegy 3350 ig de hangra ez is kevés mert 2 magnál (ha elfelejtettem bekapcsolni a plusz ventit amit a házba tettem ) akkor hangra jóval hangosabb volt már 45 fok környékén , sajna itt nem emlékszem a fordulatszámra). -
pechman8
tag
válasz
likeaRAINBOW #7335 üzenetére
Akkor egyszerű! Jól éreztem... az egyik mag tényleg hibás.
"ha lehúzom 1,25V re akkor megy rendesen" Itt tévedsz, mert ezek szerint itt sem megy rendesen...
Szűrd ki a hibás magot. PONT.
Ha hibás hibás, törődj bele. A hibás magot semmi sem fogja hibátlanná tenni. Extrém körülmények között ideig óráig , egy teszt futtatása közben. Mondjuk ha átköltözöl az északi vagy a déli sarkra...Nem kell ezen görcsölni... Nem is értem a mindennél drágább életidődet minek pocsékolod még... Lépj tovább... 3 mag is tuti!
Amint belátod ezt minden problémád megoldódik! (mármint ami a számítógép stabilitását illeti).
üdvui: 54-fok nem sok! A hibás mag talán képes 40 egy-néhány fok környékén a stabilitás látszatát kelteni, de ez édeskevés a boldogsághoz.
-
pechman8
tag
válasz
likeaRAINBOW #7333 üzenetére
Az alapfeszen nem tudom mit értesz, mert nálam ennek a procinak a gyárilag beállított fesze 1,35Volt. Én lejjebb vettem , egészen 1,225-ig stabil mint a szikla. Most is ennyin van.
Ha a tiéd 1,25V-on van az egyáltalán nem sok, sőt...! Nekem TX3 van rajta, 3 mag megy 3,2GHz-en, prime95 teszt alatt eléri 51-52 Fokot. De ez nagyon is alacsony. A Te kb54 fokod sem sok. 60 felett lenne csak az. Én nem vagyok benne biztos, hogy ez a baja. A többi feszt nem bántottad? Mert ha igen állísd vissza a gyári bios értékekre.
A z9500-at nem ismerem, de tudom, hogy a TX3 kiváló hűtő és jó az ára is.
Ja , még valami. Mivel 4 magosítottál, lehet, hogy az egyik mag valóban hibás! Csak a hiba nem jön ki azonnal, ezért azt gondolod a hője miatt... Próbáld a magokat egyenként aktiválni és tesztelni. Ha akkor is fagy , akkor lehet, hogy mind a két letiltott mag hibás. Mert ha 2 maggal stabil akkor ez a helyzet. Ha két maggal sem stabil, akkor más gáz van. Memteszt a ramnak... Ilyesmi. Minden hardverelem tuti? Ha igen honnan tudod?
De az biztos, hogy 54-fok nem sok!
-
lsc
nagyúr
válasz
likeaRAINBOW #7331 üzenetére
A hűtő jól van a procin, nincs rajta túl sok vagy túl kevés paszta ?
-
lsc
nagyúr
válasz
likeaRAINBOW #7329 üzenetére
Nálam tx2 van az 545-ön, négy maggal sincs gondja.
-
apollo12
veterán
válasz
likeaRAINBOW #5282 üzenetére
http://xilence.hu/cpu_cooler/xpcpu.4all.pro.htm
12cm ventilátorral -
Borokafa
őstag
válasz
likeaRAINBOW #5276 üzenetére
Nem kell túlbonyolítani, pl egy Freezer, vagy egy TX3 normálisan szellőző házban elég az X4-hez alapfeszes vagy kis feszemelés melletti tuninghoz is.
pl. nálam 1,35V X4 3,7GHz prime alatt 58°C -
Borokafa
őstag
válasz
likeaRAINBOW #5262 üzenetére
Sajnos az aktivált magok esetében előfordulhatnak bizonytalanságok. Ez a negyedik PII-es procim ahol aktiváltam a magokat, de ez az első ahol semmi probléma nincs. Az előzőek is prime stabilak voltak, mégis voltak váratlan újraindulások, lefagyások, igaz ritkán.
-
Borokafa
őstag
válasz
likeaRAINBOW #5250 üzenetére
Úgy nézem te is győri vagy, a T&S -ben 8200Ft az FSP400 PNF, az elég kell hogy legyen.
Nálam ugyanebből a 350-es 2éve viszi minden konfigomat simán.
Jó lenne ha kitöltenéd az adatlapodat könnyebben lehetne segíteni. -
lsc
nagyúr
válasz
likeaRAINBOW #5247 üzenetére
Mint látom nincs rá nagy keret, chicony hypro 400-as, Fsp 400 APN /ezen mondjuk nincs pcie csatlakozó, de átalakítóval megoldható/ ezek olyan 7e körül kaphatóak, illetve fsp 400 pnf vagy giga superb 460, ezek olyan 10e körül mennek. Van egyébként tápos topic. Használt tápot nem nagyon vennék esetleg ha nagyon fiatal, az öregebbekben még ha márkásak is már kiszáradhattak a kondik.
Ha Győrben vennéd linkelj boltot, az is egy megoldás. -
AMD X2
senior tag
válasz
likeaRAINBOW #5247 üzenetére
-
AMD X2
senior tag
válasz
likeaRAINBOW #5243 üzenetére
Prime alatt nem fogyaszt a videó kártya szinte semmit! Ha játszól az is beindul és ez sok lehet a tápnak.
Nehogy tényleg hazavágd a géped ezzel az instabil fémdobozzal! -
lsc
nagyúr
válasz
likeaRAINBOW #5240 üzenetére
Azzal a "táppal" előbb-utóbb kinyírod a konfigod, de ha jól emlékszem már kaptál javaslatot hogy cseréld. A stability power sem különb, mindkét táp terhelésnél nem stabil feszeket ad.
-
AMD X2
senior tag
válasz
likeaRAINBOW #5240 üzenetére
Előfordulhat , hogy annak a tápnak gyenge a 12V-os része ehhez a confighoz. Ha tudsz szerezz egy csere tápot és kiderül mi lesz!!
A teszt semmit nem jelent ha időben eltér. -
AMD X2
senior tag
válasz
likeaRAINBOW #5237 üzenetére
Nem találtam , hogy milyen a tápod! Lehet az hülyéskedik veled.
-
lsc
nagyúr
válasz
likeaRAINBOW #5213 üzenetére
Mondjuk a két említett valami közül egyik sem táp, csak annak nevezik. Először egy normális táp kellene, még ha nem is az a gond /szerintem igen/ akkor sem bíznék egyikre sem konfigot.
-
danati
senior tag
válasz
likeaRAINBOW #5213 üzenetére
Mind a két tápot dobd ki a kukába és vegyél helyettük egy normális, biztonságos tápot.
-
apollo12
veterán
válasz
likeaRAINBOW #5203 üzenetére
lehet hogy egy vírus
lehet hogy táp
rakd újra a gépet lehet hogy megoldja a problémádat -
Donvit078
tag
válasz
likeaRAINBOW #5182 üzenetére
tuningok visszavétele, driver frissítés, bios frissítés, újratelepítés, ramtesztelés! ezek közül talán valamelyik megoldás a problémádra
-
Gyufaaa
veterán
válasz
likeaRAINBOW #5141 üzenetére
Hát igen. Jól tetted. Kevéske az a hűtő. Nem egy életbiztosítás. Nem olyan vészes árban mennek már a jófajta hűtők.
-
likeaRAINBOW
senior tag
válasz
likeaRAINBOW #5138 üzenetére
oké,köszönöm a választ!sajnos a zalman cnps9500led hűző lefogatója elveszett a postával,így sajnos az Athlon II x2 240 es hűtőjével nem igazán akarom nagyon terhelni,előbb elkezdtem orhos-t futtatni aztán felment 62 fokra a proci,úgyhogy inkább lenyomtam!
-
gyiku
nagyúr
válasz
igy csak a villanyszamla csokken.
-
Ribi
nagyúr
válasz
Lassabb nem lesz, csak nem melegszik annyira.
Lehet, hogy az adott feszen valami nem szigetel eléggé és áthúz. Kissebb feszen pedig még nem.
Ha úgy stabil, stressz teszt alatt is akkor szerencse. -
pajinka
tag
válasz
likeaRAINBOW #5108 üzenetére
Nem hagyja kiválasztani azt a mezőt a Prime95, hogy number of torture tests to run (szürke a mező) MI lehet az oka?
-
apollo12
veterán
válasz
likeaRAINBOW #5080 üzenetére
így van csak az athlon x3 at és az athlon x4 et lehet feloldani
-
Ribi
nagyúr
válasz
likeaRAINBOW #5071 üzenetére
Procim alapon 1.35V 2,8GHz-n cpu terhelve eszik 80W-ot.
Ha felhuztam ugyanígy 3.5GHz-re, akkor evett max cpu terhelve 92W-ot.
Ha jól emlékszem.
Alap (idle) 52W-ot nemtudom emelkedett-e, de max 2-3W-ot.wwenigma úgytűnik, hogy 3.6GHz fölé nem szivesen mennek ezek a procik, szóval ha nem megy sokkal többet ne csodálkozz.
-
lsc
nagyúr
válasz
likeaRAINBOW #5068 üzenetére
Minimálisan biztosan, de messze nem annyira mintha feszt emelnél. Ha ennyire zavar a fogyasztás akkor nem tudom miért akarsz tuningolni, az mindenképpen megemelkedett fogyasztással jár.
-
lsc
nagyúr
válasz
likeaRAINBOW #5066 üzenetére
Gondolom ahova először beírtál a cikket nem olvastad, főleg ezt az oldalt katt ide.
-
Gyufaaa
veterán
válasz
likeaRAINBOW #5048 üzenetére
Hát igen! Lutri.
nyimsolt: Valakitől úgy hallottam, megvete, bedobta a gépbe, mindjárt aktiválta a két magot és B50-et írt ki. Ezt az infót pontosan nem tudom sajnos, de hamarosan szerintem én is deszkát cserélek és nekiesek a lehetőségnek.
apollo12: Mihelyst a saját gépem közelébe jutok feldobok egy képet. Melóba vok, innen nehéz.
-
Gyufaaa
veterán
válasz
likeaRAINBOW #5046 üzenetére
A gyártók már tanultak belőle, hogy ezt a lehetőséget ne nagyon szórják ki a kezükből, ugyan is ez nekik nem annyira nagy bolt. Így minél újabb széria, annál nagyobb az esélye, hogy nem tudod aktiválni benne. Sőt. De bővebb infót HERR Z kolléga tud neked adni. Keresd meg őt! Neki anno voltak B50-es procijai. Ezek a pretested X2 550-es procik!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Ryzen 5 5600X 1 év gari
- AMD Ryzen 5 5600 - Új, 1 év garancia - Eladó!
- Csere-Beszámítás! Asus Rog Strix B550-F Gaming Wi-Fi II Alaplap + Ryzen 7 5800X3D Processzor!
- Intel Core i7-14700K 20-Core 3.4GHz LGA1700 (33M Cache, up to 5.60 GHz) Processzor! BeszámítOK
- AMD Ryzen 9 7950X3D 16-Core 4.2GHz (128MB Cache, Up to 5.7 GHz) AM5 Box Processzor!
- 0% THM részletfizetés, beszámítás! Gamer PC, notebook, konzol, Apple termék, hardver KAMATMENTESEN!
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 9900KF 8 mag 16 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Frederick Forsythe: Isten ökle (nem olvasott)
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 5070 GAMER PC termékbeszámítással
- Új! Targus - USB-C Dual HDMI 4K HUB - 2 HDMI-vel. Saját töltő nélkül 2 monitorral (120Hz)
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged