Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
kop8
őstag
-
Levin01
őstag
Amit default-ban a bios ad neki. Nem tudom pontosan az mennyi.
Egyébként akkor sem javult a helyzet ha állítottam a biosban, hogy 60fok felett riasszon.
Ezek a leállások addig tartottak, amíg volt ez a brutál kánikula. Azóta egyszer sem fordult elő.
Még az lehet a gond, hogy a vga melegedett túl és azért volt a leállás (Sapphire 5850 tuning nélkül)Mindezek ellenére már időszerűnek tartom a cserét mert lassan 4éve a Freezer 64Pro hűti a kb. negyedik cpu-t már
Ha jövőre kicsit húzok a procin és aktiválom a harmadik magot rajta, akkor meg főleg nem árt majd egy kicsit komolyabb hűtés. -
kop8
őstag
Abbahagytam most a tuningot, mert azt tapasztalatm nem ér semmit hogy 4530-on megy 1mag a 3dmark2001-ben.
De én mindig 4000-en használom 1,3Volton, minenhol jól működik, tegnap a Battlefield 3-al játszottam kicsit és nem volt gond
Tovább nem szoktam felhúzni csak tesztelésnél.
Az amd-s tuning listás alapfeszes (1,275) eredményem:
[link] -
tibi34
tag
Tökéletes a 3.8 Ghz is, szerintem. Én sem szívesen emelem 1.4 volt fölé a feszültséget, annak ellenére hogy láttam már karón varjút. A múlt héten kellett megnéznem egy Athlon X2-est, esetleges kikapcsolt magokat keresve. No ott a lap simán nyomta neki az 1.44-et. A másik amit már említettem, az is 1.4 felett futott. Érdekesek ezek, ahogy te is írtad. Ha 1.4225 az alapfeszültség, vajh' miért? A lap miatt? Vagy a CPU miatt?
Komolyan jó ez az AC Freezer 64 PRO, kifutó modell, olcsón meg lehet venni, jó ár/érték arányú. Kicsit rá kell feszíteni a processzorra, de tényleg jó.
Aha, majd nemsokára én is leírom, hogy a lenggyengébb láncszem a processzor.Csak először nyerek a lottón.
-
tibi34
tag
Hehe, Over and over.
Ezek szerint van pozitívum is a programban.
Nem tudom mennyi feszültséget ad a lapod a processzornak 3.2 Ghz-n, de ha kifejezetten alacsony akkor van esély elérni kisebb értékeken is azt a mágikus 4-est.
Én nem igazán kínlódtam a fordulatszámokkal, nem tartózkodom ebben a szobában, csak ha netezni vagy játszani akarok egy kicsit. Szóval, nem zavar a hangzavar.Ja persze, mert már lassan megszokom a Zerotherm Hurricane-t.
Ha, és ha, és ha.
Persze, Vsync on.
Jól van, lesz ez még így se.
Nem megyek bele egy ilyen gpu-s témába, esélytelenül.
Én kíváncsian várom mi lesz az eredmény, mert csak jól hűt az a 64 PRO, mondtam én.
Hajrá, kéz, lábtörés, meg ilyenek. -
tibi34
tag
Igen, arról a programról van szó. Én sem bízok ezekben a cuccokban, de szükségmegoldásnak jó.
AC Freezer 64 Pro, ez a hűtőm. Semmi extra, csak lappolva van a talpa.
Á, 5850.Na majd egyszer nekem is lesz olyan.
Persze, érezhető a sebességnövekedés, én is észrevettem. Csak valahogy nem egyenesen arányosan. Vagy csak az én szemem káprázik, de CoD WaW alatt szépen emelkednek az fps-ek addig amin te használod, utána viszont minimális. Legalábbis 88GT-vel.
(#8298) fasterware : Bios-ból tuningolsz? Mert én azt vettem észre az AMD-s csodaprogramnál, hogy hiába veszem le a szorzókat 9-re, nem igazán érdekli.
-
tibi34
tag
Így van, annyira mindegy. Bőven elég arra amire te használod, az a teljesítmény is amit most elértél vele. Kompromisszumot kell kötni, mert durva feszültség emelésre, az a plusz 200 Mhz, nem éri meg. Van egy kis drop, ühüm.
Nekem is felülfeszel, de rá lehet számolni.
Ismerős a helyzet, az alig üléssel kapcsolatban.
Én azért gyorsan lekaptam az Amd tuningprogramját, mert nem volt kedvem bios-ban állítgatni. Meg is lepődtem, mert nem is oly rég ezekkel a beállításokkal jóval többet ment, igaz kisebb "fsb", magasabb szorzó volt. Nos., benéztem 230-nál, mert emelni kellett volna legalább 0.05 voltot. De egy CPU-Z még belefért a kék képernyő előtt. -
tibi34
tag
Ezek is szép eredmények.
Gyakorlatilag viszont nem nő annyira a teljesítmény, hogy megérné ilyen magas órajelen, és ilyen magas magfeszültség mellett járatni. De hát ugye, a kíváncsiság.
Idő idő, igen. Nyűg, mert most is vissza kellett állítanom mindent, mert nem indult el a gép, és cmos törlésre volt szükség.
Majd egyszer csak, télen, talán.Az az érdekes, hogy én soknak tartom a feszültség értékeket, de az egyik munkatársam X2 250-ese, alapból 1.42 volton megy. Épp ma délután néztem meg, ki is kerekedett a szemem.
Szóval, annyira nem vészes végül is az az 1.4-1.45 volt.
Szerintem neked is menne 4 Ghz-et, mondjuk 1.37 magasságában. Persze szükség nem nagyon van rá, csak az a lélektani határ.
Vagy már inkább az 5 Ghz.
-
tibi34
tag
Persze, próbáltam. De a memóriákat magasabb órajelen akartam járatni. 1066-ot nem bírja 6-os időzítésekkel sem, és a 800-at pedig 4-esen nem viszi. Szóval csak ez a lehetőség maradt, vagy vásárlás, de azt most kihagynám.
Ugyanaz az eset áll fenn nálam is, mint ahogy olvasgattam itt a fórumon egyesek tapasztalatait. Hiába stabil órákig stresszelve, egy olyan alap játék mint a Quake 3 Arena két perc alatt kifekteti. 4300-on használtam 1.36 volton, de többször fagyott. 1.4 volt az a feszültség, amin tuti megy vele minden alkalmazás fagyás nélkül. Van egy régebbi hitelesítésem, azon látszik jobban.
CPU-ZItt atom stabil volt, viszont magasabb órajelen már extrém magfeszültség emelés kellett. De 3600-ig alapfeszültségen ment, ami 1.225. Gondolkoztam rajta, hogy feldobom rá a vízhűtésemet egy kísérlet erejéig. Csak egy hitelesítés erejéig CPU-Z-vel, szerintem 1.6-1.65 volton elérném a 6 Ghz-t. De persze ekkor már új rendszer kell, tiszta, és egyebek.
Idő pedig nincs rá.
Na de majd.
Különben feláll a Windows ezzel a feszültséggel, olyan 4.9 Ghz-n. De kifagy. Majd próbálok egy hitelesítést csinálni.
#fasterware : Köszönöm szépen.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i3 10105F 8/16/32GB RAM RX 6500 XT 4GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! Apple Watch S9 45mm Cellular acél GOLD okosóra garanciával hibátlan működéssel
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
- Telenor 5G Indoor WiFi Router (FA7550) + töltő
- Csere-Beszámítás! Számítógép játékra! R5 5500 / RX 5700XT / 32GB DDR4 / 256GB SSD + 1TB HDD
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest