Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Cadal
őstag
válasz
Eugene2 #5899 üzenetére
A procinak adott feszt BIOS-ban tudod csökkenteni (nem érdemes kínlódni holmi szoftveres megoldásokkal attól függetlenül, hogy vannak már értelmes programok is erre a célra). Lépésenként csökkentsd a feszt, és utána teszteld a procit pl. Prime95-el (itt egy kis leírás a használatáról) és ha már hibázik, az adott órajelen, akkor megtaláltad hol az alja Ennek megfelelően állítsd be azt a feszt, ahol még stabil a cucc. A VGA-t nem tudom, de szerintem az nem fogyaszt túl sokat.
#5898 mtibi00: A program elindítása után nem írja ki a főablakban, hogy "RUN BENCHMARK" ?? Mert ha igen, ne habozz ráklikkelni
-
Eugene2
csendes tag
Sziasztok,
Egy kis tanácsadásra lenne szükségem. Az Athlon X2 240-es procim azon legalacsonyabb feszét keresem, amin még stabilan üzemel. Tudnátok egy leírást linkkelni, hogy hogyan/milyen programmal tehetem ezt meg?
Még egy kérdés:
Nem tudjátok véletlenül, hogy ugyanezt diszkét VGA-n meg lehet-e csinálni, hogy még alacsonyabb fogyasztást érjek el?Előre is köszi!
-
mtibi00
tag
A 3DMark vantage programban hogyan lehet kiszámítani hogy hány pontot kap a gépem?
Leszedtem a progit, csak nem tudom hogy hova kell menni hogy kiszámolja a pontokat
Valaki segítsen. Előre is köszönöm
-
helkis
veterán
válasz
slett27 #5894 üzenetére
egy procinak tökmindegy hogy van belőve ugyanannyit fogyaszt, ugyanúgy melegszik, ugyanannyit kér a tápból.. (ha a refórajelet növeled akkor meg a chipsetnek kell adni feszt valszeg)
egyetlen egy megoldás van arra, hogy adott órajelen kevesebb fesz kelljen egy procinak, ez a hatékonyabb hűtés, illetve minden alaplap más feszt tud leadni eleve, még azonos beállításon is, tehát ott is lehet nyerni pár mVolt-ot.. (azt is figyelembe kell venni, hogy egy CPU-z csak 0.016v-os lépcsőben tudja kijelezni a "mért" értéket, tehát kár ebbe ennyire belemenni, mert csak a valós mérésből derülne ki, hogy mi az igazi felvett fesz..)ha valós teljesítményt akarsz nyerni, akkor a NB-órajelét növeld amennyire csak lehet, pl 2600mhz-re vagy fölé, a ramkezelés meghálálja, nem kicsit (azonos prociórajel mellett)
-
-
slett27
addikt
Szerinted mennyi CPU fesszel Prime-olhatok max? Eddig B55@3,6GHz 1,435V Prime stabil (2 óra) max 59C. Elég régóta Intelem volt, nem tudom, itt mennyi a megengedett max hőfok. Azt tudom hogy a SOI gyártástechnológia többet bír, mint az Intel féle hkmg, de mégis mekkora az a hőfok, amit még elviselhet ? Everestel tudom mérni ugye a hőfokot, mert 4 magosítva a 2 magos Coretemp 0C-ot ír minden magra.
-
david_95
csendes tag
Sziasztok ha aktiváltam a 4magot egy PhenomIIx2 550 prociban pontosan milyen tipus let
955.....??? -
Babss
csendes tag
Esetleg valaki akinél tesztelhetem a procim Bp-en vagy környékén? :S
-
nyimsolt
tag
Sziasztok,
Annak mi lehet az oka, hogy ha az 550 BE prociban aktiválom a + 2 magot, akkor egészen addig OK minden amí a Win 7 nem jeleníti meg az asztalt, mert onnantól kezdve az asztal megjelenítése szétesik amerre az egérrel járok?
-
slett27
addikt
Az sem segített. Mármint hogy adtam az NB-nek feszt. Viszont visszavettem 18x200MHz=3600MHz-re 1,435V-al Prime stabilnak bizonyul (csak 10 perce megy). Proci Everest szerint így 58C. Ez ugye a kupak hő. Erre még kell számolnom 10C-ot kb hogy meglegyen a maghő ?
Megpróbálok majd extra fesszel bench-eket csinálni 4GHz-en.
Valóban 3,8GHz-en szerintem nem fogom tudni stabilizálni a procit. De hát mit is akarok 2-> 4mag+még menjen is stabilan 4GHz-et.
Amúgy is a 4mag 3,4GHz-en simán elég az 5850-hez 1680x1050, 1920x1200 felbontásban.
Az a baj, kevés a türelmem már a tuninghoz. Idegbajos leszek a végén....
-
slett27
addikt
5850 lett a 4870 után és fúúúú de nem bántam meg (fogyasztás terén idle -50W). Pedig ASUS a lap, féltem tőle, hogy nem fogom tudni ennyire mérsékelni a fogyasztást. De a kitartás...
Ha a Prime alatt a proci nem hibázik, hanem a gép újraindul, akkor ott mi lehet a gond ? Most 3,8GHz 1,45V-nál járok, VDDA :2,7V de így restart van. Vége a procinak ?
Tanácstalan vagyok mint egy kisközség.
-
slett27
addikt
Sikerült a B55-öt C'n'Q-val 3,4GHz-en 1,35V-al belőnöm, így a gép idle fogyasztása 95W. Ez több mint szép (számomra)
-
-
F.B.I.
veterán
Üdv!
Ide írnék a kis problémámmal kapcsolatban, mert a procinak halott a topikja.
Barátomnak rakok össze egy új gépet: Asrock A780GM-LE/128M, Sempron 140, 2x1Gb DDR2 800-as Kingmax.
Az acc egyből adta magát a lapban, el is indult a 2 mag, Win7 32 bites fel is települt, HD filmezgetés, 1080p képek forgatása stb. ment a friss rendszeren. Indítottam egy Prime95 Blend tesztet, ami el is szállt fekete képernyőre, 5 perc alatt, csak a reset segített, ezt el is ismételte vagy 3-4 alkalommal még ha 1,35V kapott is a bioszban. A droppolás nagyon kemény, fixált 1,35V-al, a CPU-Z, az Evereset és a BIOS is 1,28V-139V között ugrál. Tápot cseréltem azzal is ez a gond.
Ezek szerint nem szuperál jól a 2 mag? Minden jól megy rajta csak a tesztelő programok kifektetik.
Most 1 maggal 1,35V-on 3375Mhz-en stabil, a memók 833Mhz-en, a HT 2000Mhz.en megy.
A két magot felejtsem el?
Bocs a sok kérdésért csak holnap le kell adnom a gépet és a legerősebb állapotában kellene távoznia tőlem.
-
apollo12
veterán
heló szerintetek egy Phenom 2 x4 b50 procinak mennyi legyen max hő adás amit elbír sokáig
most 4-5óra gta4 50Cfok
prime95 56Cfok 2óra -
Gerisz
addikt
-
slett27
addikt
Meggyűlik a bajom az ASUS lappal.
Phenom II X4 B55@3,8GHz 1,45V-on sem tudom stabilizálni. Szvsz túlfeszel a lap (szorzót+CPU feszt állítok csak többi Auto).
Keresnem kell a lapomhoz valami "receptet". Jó sok feszt kell fixálnom. 1,5V-ot is megpróbáltam, rögtön eldobta magát a Prime95. Egyelőre úgy nézem hogy BIOS 3,4GHz@1,35V Prime stabil.
-
bivalyolo
őstag
eddig én is azt hittem h megy 1,375-ön mert az ibt alatt semmi baj nem volt, gond nélkül lefutott 10-szer.
tegnap aztán egyszer csak kékhalál..ma ráengedtem a primeot és 1,375v-on kb 20 perc után újraindult. 1.4-en bírta 3/4 órát ahogy írtam és 1.4125-ön úgy néz ki tökéletes. prime 3ésfél órát futott semmi hiba semmi újraindulás. a proci max 37 fokos volt a teszt alatt, de inkább 35-36 fok között változott. -
1269
tag
A topikba rákeresve a "geil" szóra, nekem dobott ki olyan hozzászólást, akinek már volt gondja a fent nevezett memória + AM3 párosítással.
Pedig Pest nagy város, biztos van valaki akinél próbálgatni lehetne a a te cuccaidat.
A világvégi Kazincbarcikán van sok haveromnak AM3-as gép.(én raktam össze nekik) -
1269
tag
Szerintem a tápod elég, mert a fiam gépét egy 350W-os csíftek (delta gps) táp hajtja:
PH II 550@x4, Giga 770T-UD3P , 2x2 giga kingmax DDR3 1333, 8800GT (gyárilag túlhajtott), wifi kártya, sb hangkártya.
A konnektorból max 300W-ot vesz fel, ha a proci IBT-vel a GPU meg FURMARK-al fut egyszerre. Ekkora terhelés való életben nem valószínű.(furcsa módon a táp hatásfoka ilyenkor 90% fölötti) -
bivalyolo
őstag
válasz
elfelejtette #5843 üzenetére
nem is az alapórajel miatt érdekelne ha nem mert 3,5-ön szeretném járatni
és sajna small fft alatt 3/4 óra után kékhalál 1.400v-on..most 1.4125v-on nézem. -
bivalyolo
őstag
hali
nem régóta van egy x2 240-es procim.
a kérdésem az lenne h a biosban alapból 1.425v-ra volt állítva a cpu fesz.
na most akkor ennek ez az alapfesze?eddig intelem volt és ott a biosban oda volt írva h mennyi a vid..
-
danati
senior tag
Ugyanígy viselkedett az én gépem is. Prima95, 3dmark alatt stabil volt, de néhány játék alatt megfagyott vagy kékhalált kaptam. Néha pedig netezés közben megfagyott a gép. Elősször én is a procira gyanakodtam, már épp gariztatni akartam, de előtte vettem egy másik alaplapot. Ebben tökéletesen működik, minden hiba megszűnt.
Az előző lapomban valszeg az NV chipset kavart be.
-
Babss
csendes tag
-
1269
tag
Sajnos nincs több ötletem.
A fiamnak raktam össze egy PH II 550@x4-et, Giga 770T-UD3P lappal, 2x2 giga kingmax 1333-as rammal, semmi hókusz-pókusz CPU NB-nek adtam egy osztásnyi feszt, minden más normal, 3,4 gigán szalad, 2 hónapja hiba nélkül. Lehet nálad a proci és memó nem bírja egymást. Nemtudom, nem ismerem az asrock lapokat és a geil memókat.(ha van lehetőséged próbáld ki más memóriával- kingston- kingmax)
Én itt a fórumot böngészve válogattam ki az alkatrészeket, tutira mentem. -
V!ck
senior tag
"Biost is frissítettem, úgysem jó, feszt is emeltem, úgysem jó."
Már az összes járható úton végigmentem :S nem vagyok zseni, de 6 éve lassan hogy számtechboltban dolgozom és főleg szervízesként
szóval a hajam tépem... cseréltem ramot, tápot... lapot még nem, mert nem volt hozzá kedvem... ezt a kis házat "öröm" szétszedni.
Azért köszönöm a tippet
mod: fene a mocskos pofámat, mindig költséghatékony PC-t építek
de most rápacsáltam... szegény ember vízzel gőz...
-
V!ck
senior tag
Jelentem alássan kif*ngott az 550-em
Fél évig ment alapfeszen, tuning nélkül 4magosként.
Hibamentes volt, egészen addig amíg:
-random kékhalál youtube alatt
-random kékhalál (jóval ritkábban) filmnézés közben, olykor az 1080p is megakadt
-Avatar The Game random megmeredt és úgy maradt
-COD6 telepítése kékhalál miatt csak ötödjére sikerült, de játék közben random kékhalál
-AvP felment, de ha Alien-t választottam, a kép (textúrák) 90%-a hiányzott és meg sem tudtam mozdulni.
-rFactor alatt kékhalál
-kb minden 20. linkre történő kattintáskor kékhalál.
-memtest 0%-nál megállt
mod: Heaven alatt néha megakadt, de tovább mentérdekesség: 4mag stabil prime95alatt, everest stress test alatt, superpi is jó, winrar benchmark és összes 3dmark (cpu tesztek miatt futtattam) is tökéletes, talán a vantage 1x fagyott le. Biost is frissítettem, úgysem jó, feszt is emeltem, úgysem jó.
2 maggal minden ok, memtest is, játékok is, (AvP-t ujraraktam, textúrabug megszűnt.), azóta semmi hiba, pedig 3,6-on megy alapfeszen.
Kipróbáltam 3 maggal (0,1,2 és 0,1,3 felállással) is, úgysem jó.
Szóval roppant boldog vagyok, számomra fél év jutott a jóbólSry ha valakit untattam.
üdv: V!ck
-
slett27
addikt
-
Babss
csendes tag
Sziasztok. Újra.
Hétvégén írtam hogy 4magosítanám a procim de sajnos fagy a rendszer prime alatt. Pretested 555-ös procit vettem, és nem is feltételezem h a proci lehet a gond, megbízható embertől vettem, screenshot-tal stb..
Többen ajánlottátok a fesz emelést, megpróbáltam de ugyanaz az eredmény. más táppal is próbáltam, 400w-os chieftec-el. Érdekes módon pont ugyanazt produkálja mint a 450essel, nekem az az érzésem h nem itt a gond. Viszont amit észrevettem: ha "hidegen" indítom a gépet, tovább fut a prime mint mondjuk egy fagyás után restartolva. Procihő nem megy nagyon 50fok fölé. Mivel nem hűtöttek a FET-ek, nem lehet hogy ezek melegszenek túl? tapintásra eléggé forrónak tűntek. Vagy csak alapból szar az alaplapom (asrock m3a77de).
Más tesztekben (pl S&M stress test ha vki ismeri) tökéletesen szerepel a proci, minden mag hibátlan. jah és az összes 3magos verzióban szépen megy a prime. Próbáltam órajelcsökkentést-emelést, pont ugyanazt produkálja 2800mhz-en mint 3800-on.
fesz emelés-csökkentést is mindenféle variációban. semmi változás..
Ami nagy problémám hogy egy ismerősöm sincs akinél letesztelhetném a procit :S
Ha valakinek megfejti a rejtvényt, kap egy csokit
Köszi minden helpet előre is.
Babss -
slett27
addikt
Ma este klubtag leszek egy ASUS 790XTD Evo+Phenom II 555BE@X4 B50-el. Xigmatek Red Scorpion fogja hűteni, kicsit utána olvasok a tuningnak, szeretném az utolsó cseppig kisajtolni a procit.
-
apollo12
veterán
válasz
Balázs0916 #5805 üzenetére
csinálj egy prime 95 tesztet 2órát, ha megvan akkor stabil
-
-
Cadal
őstag
válasz
Balázs0916 #5805 üzenetére
Én épp az ellenkezőjét tapasztaltam. Win 7 64bit jóval stabilabban bírta nálam a tuningot, mint a friss XP. Meg amúgy is valahogy stabilabb szerintem a Win7 mint az elődök.
-
Sziasztok!
Már tavaly nyár óta x2 550-et használok 3400Mhz-n és 4 magosan. Vistával.
Most újratelepíteném a gépem, de Windows 7-re.
Mi a tapasztalatok, Win 7 alatt is stabil marad? Mert ahogy olvasom a Win7 sokkal érzékenyebb a "tuningra".Üdv.
Gábor -
szoti27
tag
Sziasztok van már biztos modszer arra hogy mukodjon a letiltott két mag az 550 es procinál ? mert ha igen akkor erdekelne köszike
Új hozzászólás Aktív témák
- AKCIÓ! nVidia Quadro P4000 8GB GDDR5 videokártya garanciával hibátlan működéssel
- Eredeti Lenovo 300W töltők - ADL300SDC3A
- Samsung Galaxy S23 Ultra 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i9 14900KF 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Xiaomi Poco M6 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest