Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ki beszélt itt 1 valakiről? Írtam? Nem emlékszem rá. Én csak 1 kommentre válaszoltam ennyi. És kicsit olvass vissza. Ki írta, hogy nem ment vízzel 3600 felett? Erre sem emléxem.
Szerintem te..De mindegy, nem vitatkozom veled. Biztos van otthon nálad kismilló példány 240/245/250-ből, ugyanennyi hűtés, plusz a hozzájuk passzoló lapok, és szépen kiteszteltél minden példányt, így tudod, hogy biztos, hogy nem lehet stabilan 3600 felett járatni egyiket sem.
-
Skiller
tag
Helló! Ahoz mit szóltok hogy nekem asrock lappal csak 3.3ghz megy az x2 550 akármennyi feszt adok. Szerintem 4.4ghz nem fog senki elérni csak ha minusz fokra van hűtve a proci
Nekem elég kókány rendszerem lett. AM2+ a785gxh + p2 x2 550. Ha a szórzót viszem se megy 3.6ghz-t se ha fsb-t húzom akkor pláne nem. -
-
Gabor970
addikt
bizony jonnek! mar en is varom. Keszitettem helyet az ablakon kivul. Multkor megvolt a 3.9GHz prime stabilban. Folyamatban van a CM Gemin II huto beszerzesem, aztan megint kimegy a -10C°-ba, lassuk mit tud :-) Annak a ventijei legalabb hussitik a memoriakat es a mosfeteket is, nekem meg mindkettore nagy szuksegem van.
-
Michi
tag
Igazából nem cpu pontszámra mentem,hanem fps-re,dx11 játékoknál. Kíváncsi voltam,hoz-e valamit a konyhára a gyorsabb CPU,de nem sokat,azért mértem evvel,igaz VGA tesztprogi elsősorban, de CPU limit kiküszöbölésére is alkalmas,így tudom meg, ez a max amit várhatok a CPU-GPU párostól,vagy van-e még szunnyadó tartalék. Majd tolok 3dmark-ot is.
-
Lui76
őstag
jönnek a hideg napok (múltkor lekéstem ) megpróbálom még 1x utoljára meddig bírja, azon agyaltam egyszer csak két maggal aktiválva kéne megnéznem mennyit bír.
Pillanatnyilag (utsó próbálkozás vmikor) 3900Mhz-en befagy asztalnál, igaz nem adtam ekkora feszeket.CPU tuningot ne ilyen vga teszt progival mérj , én a 3Dm06-al szoktam figyelni, hogy nő a cpu pontszám.
-
Michi
tag
válasz
DeFranco #4789 üzenetére
1, a Legtöbb procinál pontosan mér a dióda, azért mostanában már jár ott a technika, hogy ne legyen 10-20°C-os eltérés,bár kivételek mindig akadnak,de többségében hihető neki, ez terheléstől függ.Pl ha netezel,és a procihőmérsékletre 50°C-ot ír ki,és tegyük fel normálisan,megfelelő mennyiségű pasztával van rögzítve a hűtő,akkor valószínű nem mér jól,de általában még BIOS frissítéssel ezeket is lehet orvosolni.
2,Hacsak a szobádban nincs 20°C-nál hidegebb,akkor ami most van hőmérsékleted, teljesen tökéletes.
3,Gyári élettartamával ne foglalkozz, ezek akár 5-6 évig is elmennek, a hűtő azért van,hogy hűtsön, azon ne spórolj. Nem szokott jelentős mértékben csökkenni az élettartama, járjon állandóan 100%-on, vagy csak 30-40%-on.
4,Ha mindenáron Speedfan-al akarsz játszani,akkor legyen 35-40 % állandó zúgás, (felesleges felpörgetni,majd alapjáratra álllítani a ventit,ez viszont nem használ neki),és ha terhelést kap,elég felpörögnie, gondolom a hirtelen felpörgés leállás idegesít is (engem tuti idegesítene ) XD
5,A tápod csak örül neki,hogy a procid ennyire hűvös
6, Giga lapom van
-
DeFranco
nagyúr
Sziasztok!
Kis jóváhagyást, vagy tanácsot kérnék. Adott egy Athlon II X2 250-es proci, gyári hűtővel, egy AsRock M3A785GM lapban.A hűtő 100% fordulaton (kb 3500-3700 RPM) idle 28-30 fok körül tartja a processzort.
Tegnap elkezdtem játszani a speedfannal (most találkoztam vele először) és próbaképpen 35 fokra állítottam a cél hőmérsékletet. Ekkor a fordulatszám elkezdett vadul ugrálni 10-70% között, ahogy a speedfan folyamatosan korrigált.
Átállítottam úgy, hogy cél továbbra is a 35 fok, de a venti minimum 40%-on menjen, így idle fixen tartotta magát 32-33 fok körül.A kérdéseim a következőek lennének:
1) pontosan mér-e a dióda ennél a procinál, tehát a 30-35 fokos hőmérséklet hihető-e?
2) mennyi lenne az ideális cél hőmérséklet?
3) növeli-e a gyári venti élettartamát, ha lentebb veszem a fordulatszámát? (szerintem biztosan, de sosem lehet tudni, mikor tévedek)
4) mi a jobb? ha folyamatosan szabályoz a speedfan, és 5 mp-enként ugrál a fordulatszám 10-70% között, vagy ha állítok egy komótos 40-est és csak terhelés alatt kell fentebb szabályozni?
5) mivel felső tápos házam van, jelent-e különösebb többlet hőterhelést a tápra nézve, ha a processzor a lehetséges minumumnál (30 fok) tartósan idle 35 fok körül van?
6) ha valakinek van ilyen alaplapja: találkozott-e már a speedfan-nál jobb, alkalmasabb esetleg gyári programmal? Sok helyen inkább a gyárit javasolják minden laphoz, de én nem találtam még meg.kiegészítés: ezek nyilván csak az idle, és böngészős, lazulós állapotra vonatkoznak, játékok alatt nyilván emelkedik a hőmérséklet, és a fordulatszám is.
-
Michi
tag
Igazából Giga lapoknál megfigyeltem, hiába fixálom le 100mhz-re a sebességét,gyakorlatilag húz 1 picikét a PCI-E buszon, így 1.8V helyett 1.820-at adtam neki,néhol becsíkozott a kép 1.8V-on,így viszont már nem. Másnak nem adtam plusz feszt, talán a RAM-nak 1.60000V helyett 1.620000Vot adtam,hogy stabil legyen. Másnak nem adtam. DE mint mondtam 3800 vagy 3900 igazából 2tized fsb-t hozott,viszont a ht emelés 2000MHZ-ről 2600,majd 2800-ra hozott 3 fps-t és vagy 110 ponttal többet a Heaven Benchmarkban.
Igaz 2800-as NB clock-nál tuningoltam a VGA-m is,akkor 580 pontot kapott a rendszer
Igazából nagy CPU limitet nem veszek észre, inkább néhol VGA limites a dolog, persze a CPU+VGA kombóm ennyit tud és kész. (PH II 545 + GIGABYTE R. 5750 1GB) Azért remélem elég lesz egy ideig ez a konfigom. Memóriáim kicsit sza*ul vannak: 1gb 1600MHZ Corsair + 2gb 1333MHZ Kingston. Ezért a mem. clock-ot vissza is kell osztanom 4.44x-es szorzóval, így a Corsair RAM-nak nem sok értelme van,persze ha lesz pénzem cserélem a ramokat
3900/2600MHZ C'n'Q bekapcsolva, 1.52500V Core Voltage és 1.45000V NB Voltage, így használom most
-
Michi
tag
válasz
Barthezz2 #4782 üzenetére
Ki beszélt itt 1 valakiről? Írtam? Nem emlékszem rá. Én csak 1 kommentre válaszoltam ennyi. És kicsit olvass vissza. Ki írta, hogy nem ment vízzel 3600 felett? Erre sem emléxem. Én azt írtam, 3900mhz-en nem bootolt a windows, elindulni elindult...Azt írtam, hogy normális értékek között, figyelembe véve az élettartamot,és a hőmérsékletet, 3.6 GHZ felett, nem igazán vannak stabil eredmények(Prime,Orthos stb..) drágább hűtőkkel sem, nem hiszem,hogy sokmindenkinek van otthon folyékony nitrogén, vagy száraz jég a spájzban.
Sajnálom ha nem érted amit írok.
-
-
Michi
tag
válasz
sitzoookaaa #4774 üzenetére
Athlon 245-nek 3600 a vége normális hűtővel is. 1.45-46 Vcore-al, van 1 srác,ő megpróbálta vízzel, 3900-en be sem bootol.
-
Michi
tag
válasz
sitzoookaaa #4774 üzenetére
Hát az a baj,én saját felelősségre nyomom, így igazából eléggé bátor vagyok már evvel is. Ez rengeteg amit adtam neki, vízhűtéssel sem szabadna már nagyon ekkora feszt adni neki.
Az elméleti 1.47500 a max sztem ami még nem cseszi szét a 245-öst. Persze mindezek mellett egy atomjó hűtő is kell! Meg lehet próbálni 1.50000-val, de ha nagyon melegszik,rögtön vissza. Bátraké a szerencse....
Heaven teszt: Core i7-el lett egy srácnak 1200 valamennyi pontja 4870-el azt hiszem
3900-on 414 pontom lett 18.4FPS mellett, 4015-ön pedig 468 18.6 fps-el. Sokat nem hozott, vissza is vettem.
-
sitzoookaaa
csendes tag
válasz
sitzoookaaa #4771 üzenetére
ja de hozzáteszem kint volt a gép az ablakban -4 fokban
-
válasz
sitzoookaaa #4769 üzenetére
De gondolom nem gyári hűtéssel? Nekem ugyan is az van
-
válasz
sitzoookaaa #4765 üzenetére
Athlon II 240 alapfeszen 3640. De még 3800-on is boot-ol, csak a prime elvérzik
-
Muró-bá
csendes tag
Üdv mindenkinek!
Volna pár kérdésem a fent látottakhoz.
Asrock AOD790GX/128M deszka Athlon II X2 245 van hajkurászva a gépemben.
Biosz frissítve vettem a lapot, érdekelne pl hogy rendelkezik-e valaki olyan tapasztalattal hogy lehet-e kinyitni a maradék 2 magot ( már amennyiben van mert kis utána olvasás után elbizonytalanodtam ) Illetve, hogy deszkától vagy procitól függ hogy ki lehet-e nyitni....A húzás terén pedig a következő a tapasztalatom.
Alap feszültségen, a kicsikét 2.9 ről 3.5 ig tudtam húzni, fesz emeléskor 3.4 nél kifagy. Amit nem értek ugyan is nagyobb feszen elv jobban kéne bírja a húzást...de van ez így. MIelőtt mindenki nekem ugrana nem sült procit akarok, és nem is akarom kihajtani a belét. A kíváncsiság hajt. Mind a magnyitás mind a húzás terén....Jelen pillanatban 3.33- on fut. Stabil, nem melegszik nem hibázik. (2 órai Prime 95, everest stressz teszt és hasonló okosságok után )
A válaszokat előre is köszönöm...
-
sitzoookaaa
csendes tag
sziasztok!
ki húzot kis és mmennyit amd athlon 2 245 böl?
(én 3.6 ghz-t)
-
Michi
tag
válasz
FireKeeper #4760 üzenetére
Ebben igazad van,de eddig nem volt ilyen gondom, azért ésszel bánok a dolgokkal
Amúgy jah elég jól megyeget a gép, játékokban azért észrevehető +3-4 fps a 3800hoz képest
Rendszeren belül viszont semmit sem veszek észre (WIN7 ULTIMATE) ,annak bőven elég lehet 3000MHZ.
Bootolásnál talán 3-4 másodperc előnyöm van a 3000mhz-hez képest.
Igazából engem csak a kíváncsiság hajt, mit bír a proci, annyira nem vagyok nagy gamer(ezért vettem csak 5750-et,meg kíváncsi voltam a DX11 csodás világára,amiből lókukit sem érzékeltem még,igazából várok a nagy "durranásra"
), szóval nekem igazából mind1 h 3800 vagy 3900
, viszont ár-érték arányban nagyon jó az AMD most
-
Stirlitz
senior tag
válasz
FireKeeper #4760 üzenetére
És mi látszik a procin ebből? El tud égni úgy a belső rész, hogy kivül nem látszik semmi? (mondjuk sztem, a tulaj is erre gondolt valahol, amikor megkínálta ezzel a fesz-el a nem @4 magos procit
) Másrészt hiába 2mag, azért ilyen sebbeségen, kellemes lehet használni, biztos pörgös a gépe.
-
FireKeeper
nagyúr
azt azért remélem tudod hogy a tuningolás minden boltban automatikusan kizárja a garanciát, szóval remélhetőleg jó fejek dolgoznak abban a boltban ahol vetted, mert ha nem azok, és rájönnek, hogy tuning miatt halt meg, akkor simán (és megjegyzem jogosan) mondhatják hogy te voltál a hibás, és ezt bizony nem cserélik ki.
szóval a lényeg h fesszel óvatosan és a hűtésre is figyelj! -
Michi
tag
Akkor ezekszerint csak én vagyok ennyire szerencsétlen,hogy kifogtam egy valóban rossz "magos" prockót... Próbáltam emelni feszt, per core/auto/all core állítás megvolt, adtam a "rossz" magoknak +2%-ot,de így sem. Vagy folyamatosan világít a HDD LED,ilyenkor bios reset segít, vagy csak pislákol a HDD LED,viszont nem indul a gép,ilyenkor Reset gomb benyom,Bios visszaállítja magának az ACC-t disable-re,és indul a gép.
Ez van így jártam, azért most egész nap ment 3900MHZ-en prockó/2600-as NB-n ,úgynéz ki bírja
1 fagyás sem volt még
Majd este tolom Prime-ot, eddig csak 30percet ment, a max hőmérséklet 62 fok volt.
Akkor is kisajtolom a maximumot
-
Lui76
őstag
Nekem is vígan szalad az 545 4 maggal. F2 majd most nemrég frissítve F5-re a biost így is .
Az alaplap nem hűtött táprész kérdésére annyit mondanék a többieknek , hogy hétvégén én is faragtam oda egy hűtőbordát de sztem felesleges volt az a kb 4 óra amit a farigcsálással töltöttem, 35-38 fokot mérek az odalógatott (borda közé szorított)hőmérő véggel.
A hűtő autó hőmérsékletemelését meg sem moccantja , bezzeg mikor a NB bordába volt dugva lehetett hallani változtatgatás. -
-
tsaar
csendes tag
Áve!....nem találtam pont ilyen témát.
Duron 1200-esem van az ősidőkből, váltanék komolyabbra, járatlan vagyok a témában. Lehet-e processzort cserélni "csak úgy" minden egyéb cseréje nélkül?Az alaplap Athlon XP-ig fogad. Duron ki > Athlon be, erre gondoltam. Köszi előre is. Ádám -
Ha már ennyire a hőmérsékletekről van szó, normális az, hogy a magok hűvösebbek mint az alaplapi szenzor(kupakhő)?
-
iSonic
addikt
X2 nálam is 30-31 fok körül mozog gyári hűtővel, ha 3GHZ-ig emelem, akkor is max 34 fok alapesteben
, de HyperTx3-al már alacsonyabb ez a hőfok..
-
Michi
tag
válasz
FireKeeper #4729 üzenetére
Abba volt
-
RFK
csendes tag
úgy döntöttem, hogy akkor veszek egy cm 212 plus-t. a szállítás negyedannyiba kerül mint a hűtő
-
Ha már hőmérsékletek, mennyi az átlagos idle hőmérséklete egy Athlon II X2 240-nek gyári hűtővel, alap sebességeken?
-
RFK
csendes tag
válasz
FireKeeper #4733 üzenetére
tudsz ajánlani egy jó hűtőt? lehetőleg olcsó és hatékony legyen.
-
RFK
csendes tag
válasz
FireKeeper #4731 üzenetére
gyári hűtő van rajta, órajelek nincsennek emelve csak a 4 mag feloldva. a magok hőmérsékletét nem mutatta az everest, de a CPU hőmérsékletnél 68 fokot mutatott. 3 maggal is futattam a Prime95-öt kb 5-6 óráig folyamatosan futott és nem jelzett semmi hibát.
Feszt kb mennyire emeljek? -
FireKeeper
nagyúr
óvatosan emelj feszt, ha az sem stabilizálja akkor felejtős. de lehet hogy a hőfok a rossz, milyen hűtő van rajta?
mod: a phenom II nem szereti a magas órajeleket, a 70 fok körüli már egy kicsit necces. lehet hogy csak 3 mag jó a te procidban, azt akkor ki kell tesztelni. Ha feszt emelsz a proci jobban fog melegedni, szóval érdemes egy jobb hűtőt beszerezni.
-
RFK
csendes tag
kb fél óra Prime95 teszt után kékhalált kaptam.Temethetem el a 4. magot vagy még van esély?
-
Michi
tag
Én Kiváncsiságból megnéztem a procin a sorozatszámom, és majdnem sírva fakadtam....
AACYC AC 0927cpmw | PHENOM II X2 545
Utána olvastam,mások vígan oldják fel ugyanevvel a procival,ugyanevvel a sorozatszámmal,ugyanilyen MA770T-UD3P alaplappal a 4. magot,csak én szopom be :@ Várok még 1 BIOS-t,hátha avval majd sikerül,eddig az összes BIOS-al kipróbáltam ami csak létezik.
Most bosszúból "csak" a 2 magért, sikerült 3900MHZ-en prime95-öt fél órán át futtatni,hiba nélkül
-
RFK
csendes tag
köszi a tanácsot, most elindult a gép
mindegyik mag -2%on volt, a 3. hibás magot felraktam +4%-ra. Majd még tolok egy úrjaindítást a gépnek. Szerintetek a gyári hűtő mennyire bírná vagy vegyek bele egy másikat? Ha igen, akkor milyet kellene? Lehetőleg olcsó és ahhoz képest hatékony legyen. köszönöm a segítséget.
-
RFK
csendes tag
válasz
Barthezz2 #4724 üzenetére
Mielőtt elkezdtem a magok feloldását, a legfrissebb biost raktam fel. Nemtudom mi lehet a gond, egyik próbálkozásom folytán sikerült beizzítanom mind a négy magot és a prime95 100%os kihasználátsággal tesztelte a 4 magot 1 órán keresztül, ezután a win7 jelezte, hogy feltelepítette a driverét és egy rendszer ujraindítás kell neki. Újra is indítottam és megint újraindult a betöltésnél amikor megjelenik a win7 logó középen.
-
A fentebb linkelt cikkből idézet:
Amennyiben valami nagyon balul sült el, akkor újraindulás után egy nem induló géphez lesz szerencsénk, ahol nagy valószínűséggel csak a BIOS reset segít. Ez két dolgot jelenthet: vagy az aktuális alaplapi BIOS ezen része nem tökéletes, vagy a processzorban található letiltott részek valóban teljesen hibásak. Amennyiben eljutottunk az operációs rendszerig akkor kezdhetjük a tesztelést. A újonnan feloldott magokat a Prime95 Small FFTs tesztjével tegyük próbára, míg az L3 cache-hez a Blend teszt javasolt inkább.
Azaz egy BIOS frissítést ki lehetne próbálni, hátha..
-
RFK
csendes tag
Köszi, bevált amit írtál. elsőnek a 4. magot kapcsoltam ki és még mindig újraindult, azután megpróbáltam a 3. magot kikapcsolni a 4.-et meg be és így szépen el is indult a windows. Csak azt nem értem, hogy előtte mind a 4 maggal hogyan volt képes elindulni és a prime95 nem jelzett hibát.
Köszönöm a gyors válaszokat! -
RFK
csendes tag
Nah most vannak ilyenek a biosban:
CPU VDD VOLATGE
CPU VOLTAGE
CPU-NB VOLTAGE
NB-VOLTAGEMelyiket húzzam és kb mennyi körül legyen az érték?
Az érdekelne még, hogy a gyári hűtő a 4 magot mennyire bírná? Vagy ha tudsz mondani egy olcso és ahhoz képest jó hűtőt, az jól jönne
köszi
-
RFK
csendes tag
Ez érdekes, sikerült megoldani úgy, hogy az Advanced Clock Calibration-t all cores-re állítottam és így elindult a windows, futattam a prime95 tesztet és nem volt semmi hiba, egy gépresi után meg ismét újraindul a gép a win7 logónál :S valami ötlet?Jah igen, mutatta mind a 4 magot is.
-
RFK
csendes tag
-
RFK
csendes tag
Ezt már olvastam és amit itt ad linket MSI alaplapokhoz, ott leírja hogyan kell feloldani a 2 magot, itt a link :http://www.msi.eu/unlockcore/ Így csináltam mindent, de amikor megjelenik a win7-es logo betöltéskor, hirtelen újraindul a gép.
EC Firmware helyett nekem Overlock CPU Core-t ír -
Edween
őstag
acc_avagy_a_magzarfeltores_muveszete, ezt nézd át, vizuálisan könnyebb
-
RFK
csendes tag
Advanced Clock Calibration alatt megjelenő menüt Auto-ra állítottam.
-
RFK
csendes tag
Sziasztok!
Vettem egy AMD Phenom II 550 B.E procit, próbáltam biosban aktiválni a 2 magot, Overlock CPU Core-t Special-ra állítottam, Advanced Clock Calibration-t meg Auto-ra, ezután urjaindítotatm a gépet és a win7 betöltéséig eljut, aztán újraindul. Esetleg állítsak át még valamit a biosban vagy mi lehet a probléma? a segítséget előre is köszönöm. üdv.MSI 785GM-E51 alaplapom van
-
HERR Z
veterán
válasz
KKK-007 #4703 üzenetére
Nekem 3660MHz-en jobbak az eredmények, mint 3812MHz-en. Na ez hogy lehet?
instabilitás
phenom II 550-nél meg örülök ha 8-as szorzóval megy 2440MHz-en. Ahhoz is 1,25V kell az északi hídnak
ha az NB-re gondolsz akkor ez normális, L3 is ezen az órajelen fut, ami Regorba nincs, és ott csak a memvezérlő fut ezen az órajelen
-
KKK-007
tag
Az Athlon II 250-nél ráadásul az északi híd feszültségét 9-es szorzóval simán el tudtam vinni 2745MHz-ig. Phenom II 550-nél meg örülök ha 8-as szorzóval megy 2440MHz-en. Ahhoz is 1,25V kell az északi hídnak. Ráadásul 1,5 óra után úgy is hibázik. Ez is az L3 számlájára írható?
A processzorórajel emelésének befolyásolnia kell igaz a memória írási, olvasási, másolási, késleltetési sebességet? Nekem 3660MHz-en jobbak az eredmények, mint 3812MHz-en. Na ez hogy lehet?
-
KKK-007
tag
Létezik az, hogy egy Athlon II 250-nek gyorsabb a memória kezelése, mint egy Phenom II 550 BE-nek, ugyanakkora sebességen, feszültségen, északi-híd órajelen?
Új hozzászólás Aktív témák
- Apple iPhone 12 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- iKing.Hu - Apple iPhone 13 Pro Max - Silver - Használt, karcmentes, 100% akku
- Bomba ár! Dell Latitude 5495 - Ryzen 5 I 8GB I 256SSD I 14" FHD I HDMI I Radeon I Cam I W10 I Gari!
- Telefon felvásárlás! Samsung Galaxy A15, Samsung Galaxy A25, Samsung Galaxy A35, Samsung Galaxy A55
- DELL, HP gyári töltők, sok db. 7,4x5mm - 4,5x3mm + USB-C/Type-C 65W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest