-
PROHARDVER!
Mielőtt hozzászólásban feltennéd a kérdésed kérlek olvasd el a téma összefoglalót vagy használd a keresőt. Az esetek döntő többségében megtalálható a válasz! Kérlek itt töltsétek ki ezt az [EXCEL] táblázatot értelemszerűen, hogy lássuk kinek, milyen driverrel, monitorral, kártyával, hogyan működik a VRAM órajel visszavétel, illetve itt írhatjátok az esetleges problémákat.
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
tiborhor #7191 üzenetére
HDMI-DVI átalakító néven keresd, csak figyelj a szabványra, DVI-I, DVI-D, és DVI-A is létezik, elég jó leírás, amit ebben a cikkben találsz, nézd meg milyen van a monitorodon vagy az eddig használt kábeleden, és olyan átalakítót keress. Ez kétezer forint alatt meg kell, hogy legyen.
-
válasz
tiborhor #7189 üzenetére
Oké, arra emlékszem, hogy ez nem jött be, de azt írtad, eddig DVI-porton használtad a monitorodat. A kártya ezek szerint hibátlan HDMI-el is, hoszen más megjelenítővel megy. Tehát, HDMI-DVI átalakítóval DVI bemeneten használhatnád továbbra is a monitorodat. Vagy valamit rosszul értettem az előzőekben?
-
-
RobberBaron
tag
válasz
tiborhor #7144 üzenetére
Az AMD fórumon itt hasonló problémákat írnak le:
[link]
és ott a lila ennyire lila: [link]
Intel procival valakinek az segített, hogy a BIOS-ban újra engedélyezte az Intel VT - Virtualization Technology-t.
Másvalakinek az segített, hogy a Radeon Settings-ben a Virtual Super Resolution-t On-ra állította. [link]
A harmadik ötlet, hogy a Radeon Settings-ben On-ra állította a HDMI Compatibility Mode-t, vagy a HDMI Link Assurance-t. -
-
válasz
tiborhor #7124 üzenetére
Nincs még előttem AMD driver, de valahol lennie kell olyannak benne, hogy színtér. RGB full-t válassz, vagy szemezgess az ottani opciókból, nekem talán "Y" valami volt, vagy hasonló, de több éve szenvedtem ezzel, sajnos már csak ennyi rémlik.
Na, meg is van, nagyon hasonló volt anno is:
"Open up Radeon Settings, select Display, on the primary monitor change the Pixel Format - doesn't matter what so long as it's changed. Your monitor will now return the green, and stop being purple/blue. You can return the Pixel Format back to it's original state (mine was "YCbCr 4:4:4")"
Annyi, hogy nálam pont ez az YcBCr-re állítás oldotta meg, de talán volt olyan,, hogy 4:4:2. Lövésem sincs, mi is ez pontosan, de itt volt a kutya elásva. Ha nem HDMI-vel kötöd össze, a hiba is eltűnik, ez tuti, ha esetleg ez a megoldás nem hozna javulást. Amióta ezzel cumiztam, azóta gyűlölöm a HDMI-t....
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B760M i5 14600KF 64GB DDR4 1TB SSD RTX 3080 10GB CM CMP 510 Seasonic 750W
- iKing.Hu - Samsung Galaxy S25 Ultra Titanium Black Használt, újszerű állapotban
- LG 55C3 - 55" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox!
- AKCIÓ! MSI B365M i5 8600 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT 8GB CM MASTERBOX Q300L Zalman 600W
- LG 27GS95QE - 27" OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / 1000 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest