- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- Ultrakompakt Key E SSD-vel jelentkezett a Silicon Power
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- ASUS blog: ExpertBook P5 notebook, a munkagép
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Intel Core i3 / i5 / i7 4xxx "Haswell" és "Haswell Refresh / Devil's Canyon" (LGA1150)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Samsung LCD és LED TV-k
- Projektor topic
- Milyen Android TV boxot vegyek?
- SSD kibeszélő
- Milyen egeret válasszak?
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Gaming notebook topik
-
PROHARDVER!
Mielőtt hozzászólásban feltennéd a kérdésed kérlek olvasd el a téma összefoglalót vagy használd a keresőt. Az esetek döntő többségében megtalálható a válasz! Kérlek itt töltsétek ki ezt az [EXCEL] táblázatot értelemszerűen, hogy lássuk kinek, milyen driverrel, monitorral, kártyával, hogyan működik a VRAM órajel visszavétel, illetve itt írhatjátok az esetleges problémákat.
Új hozzászólás Aktív témák
-
zef
tag
Vasárnap elhoztam egy másik zafír 5600 xt-t, ez most az unokaöcsém gépébe ment. Ezen is a nagyobb hűtő van, mint a márciusban vett darabon. Ezen már alapból az új bios-van a megnövelt órajelekkel.
Szerencsés vagyok, vagy kb ki lehet jelenteni, hogy ezekre az 5600 xt-kre a nagytestvér hűtőjét szereli a zafír? ;)
-
zef
tag
Egy újabb ezrest esett az ufós Pulse 5600 XT ára, nem semmi!
-
zef
tag
válasz Benoe77 #8131 üzenetére
Nagyon jól skálázódik CPU ügyileg a Crysis3, csak nem szereti a Vega/Navi kártyákat. Ha pl. bedugsz az "akadós" gépbe egy RX 590-et vagy egy NV 1060-at, megszűnnek az akadások. Xar a driver, ennyike, csak azért írtam le, hogy aki esetleg játszik Crysis3-al ezeken a kártyákon, felesleges nézegetnie a beállításokat, mert nincs megoldás az akadásokra.
-
zef
tag
Még én sem toltam végig krízis 3-at, de végülis nem játszhatatlan, csak néhány - főleg sással gazdagon tarkított - jelenetnél beesik 30fps környékére a framerate. Eközben a GPU clock félgőzön se, GPU load szintén, CPU-k majdnem fullon. Sokat irogattam erről a Vegás topikban, de megoldás sajnos nincs rá.
Amúgy ez az olcsó Pulse 5600 XT szerintem abszolút best buy, végre van egy bátran ajánlható AMD kártya a piacon
[ Szerkesztve ]
-
zef
tag
Egy ilyen ufós, zafíros, 99.7k-s karit betettem a LAN parádés gépembe. 2 hét múlva lesz pár nap végre amikor meg tudom nézegetni alaposabban (DunaszentLAN ftw).
Crysis3 sajnos ugyanúgy szaggat mint Vegával azon a pár kritikus pályán (welcome to the jungle tornyos - füves rész). Aki ezzel akar nosztalgiázni vegyen Polarios radeont vagy nv-t, ott folyik.
Ettől eltekintve teljesen elégedett vagyok a berendezéssel :) BIOS update is megvolt, így a clockok is rendben vannak.
[ Szerkesztve ]
-
zef
tag
Azt hiszem ebből karácsonyi radeon lesz, remélem addigra megoldódnak ezek az alapvető gondok. "Shajnos" nekem a jövő héten valamit kell vennem, úgyhogy maradok a 2060 Supernél a 2 játékos RTX bundléval. A Navi vásárlás postoponed egyelőre, pedig nagyon kíváncsi vagyok rá!
-
zef
tag
És íme a 3 ventis gigabyte custom tesztje:
-
zef
tag
Eddig az alábbi monitorokkal teszteltem az NV karik freesync képességét: Acer XV272UP, LG 27UK650-W, LG 24UD58-B, LG 29WK600-W. Egyikkel sem töredezett a kép az adott moncsi speckójának megfeleő freesync tartományon belül. Teszteltem GT 1030, GTX 1080 és GTX 1660Ti kártyákkal illetve Vegával.
[ Szerkesztve ]
-
zef
tag
"lehet hogy azért, mert Vegában nem GDDR volt hanem HBM..."
Oké, de a 1660Ti-ben GDDR van és amig nem kapcsolom be a GSyncet a control panelben, addig NV-vel is alacsony az órajel. Volt pár napig egy Sapphire RX590 Nitro+ ebben a 2 moncsis gépemben, annak pont elég volt a 2 UHD-s monitor, hogy szépen felmelegedjen üresjáratban is 60 fokra a kártya, aztán lájtosan de pörögtek a ventik is, ha volt freesync, ha nem.
-
zef
tag
válasz ScomComputer #872 üzenetére
Igen, Vegával teljesen jó volt a 2x UHD moncsi, azt hiszem 38MHz-en "pörgött" desktop alatt.
1660Ti-vel is csak 300MHz-em teker a kártya 2x moncsival, ha kikapcsolom a freesync-et. Ha engedélyezem, akkor 1200MHz -
zef
tag
válasz Walter_White #858 üzenetére
Köszi!
Nekem Vegán volt relatíve ritkán, hogy yt nézegetés közben kizöldült vagy elfekedett a kép, még a reset gombbal se tudtam kirángatni a gépet a fagyhalálból. Tápkapcs ki/be és ment tovább hetekig/hónapokig gond nélkül.
[ Szerkesztve ]
-
zef
tag
válasz gyolas1990 #855 üzenetére
Köszi!
Szeptember közepén lesz egy "LAN Party", avagy hogyan b****uk el az időt kimaxolva, evés, ivás, rihi-röhi, 3% játék, kavicsgyűjtögetés, stb. Addigra szeretnék beszerezni egy 5700 XT-t, vagy ha addig nem oldódik meg a driver kérdés, akkor átmenetileg egy 2060 Super lesz belőle
-
zef
tag
válasz JóképűIdegen #839 üzenetére
Vajon a YouTube-os fagyogatások megoldódtak? A 19.8.2 known issues-ban ugyan úgy ott vannak a korábbi problémák, arról a listáról nem húztak le semmit sem.
Én nagyon szeretnék egy 5700 XT-t, de a public béta tesztben nem kívánok részt venni
Update: A linkelt topikban a 19.7.5-ös driverrel megszűntek a yt kékhalálok. Majd írtok tapasztalatokat a 19.8.2-vel kapcsolatban?
[ Szerkesztve ]
-
zef
tag
válasz DeckardCain #486 üzenetére
"Överklockat grafikkort"
Ez a red dragon rénézésre 1.95 slotos lesz.
[ Szerkesztve ]
-
zef
tag
válasz Whysperer #419 üzenetére
Hehe Én még tavaly ősszel megváltam a 1080-tól, aztán éppen relatíve jó áron lett belőle egy Strix Vega 56, amit most júli elején elpasszoltam az 5700 XT miatt.
Mostanában elég sok yt videót nézegetek és a Vega-ban nincs VP9 hw dekódolás, 4k/60fps youtube videóknál már egy CPU szál majdnem fullon ment (i7-6700K), a Vega is dolgozott rendesen. Most ugyanebben a konfigben átmenetileg egy 1660Ti dolgozik, így ugyan ezek a videók pár % CPU load és minimális GPU kihasználás mellett játszódnak le Ezt szeretném AMD-s karival is.
[ Szerkesztve ]
-
zef
tag
Tessék, kezdődik a mai felhozatal:
Powercolor RX 5700 XT Red Devil | Hands-On | Temperaturen, Lautstärke und Leistung
Na nézzük!
-
zef
tag
A guru3d teszt végén említenek egy silent BIOS-t, amit majd le lehet tölteni az MSI oldaláról. A srácok elég hangosnak találták a kártyát a teszteléshez használt BIOS-al:
"As explained I have contacted MSI last week to address the fact that this is a too noisy product. MSI, as a result, today contacted us that based on out feedback they will release a more silent BIOS for people that would like to install it. That BIOS will become available on the MSI website."
-
zef
tag
válasz ScomComputer #382 üzenetére
15:00-kor lejárhatott az NDA, tele vannak MSI Evoke tesztekkel az oldalak, csatornák
Szimpatikus a Pulse-hoz hasonló extra VRM és GDDR6 hűtés, viszont a cserélhető venti miatt továbbra is a Pulse-ra nyomnék rá pár hét múlva.
-
zef
tag
Egy újabb versenyző:
-
zef
tag
-
zef
tag
Befutott egy Sapphire Radeon RX 5700 XT Pulse review is a TPU-n.
-
zef
tag
Itt pedig alaposan kivesézik a Strix 5700 XT PCB-t, az elemző bácsi oda van érte, nincs semmi fikázás:
[ Szerkesztve ]
-
zef
tag
De abban nincs semmi újdonság, hogy a Strix a legdrágább. Vega 56-ból volt Strixem, a thermal pad csere után teljesen használható lett, itt a Navinál meg úgy néz ki tisztességesen megcsinálták a hűtést is. Nem mondom, hogy instant get, de vállalható. Várjuk meg mit tud a TUF és a Dual és főleg a többi gyártó megoldása. Nem maradunk táblázatok nélkül a következő hetekben az biztos
[ Szerkesztve ]
-
zef
tag
Relatíve gyakran csavarozok és volt korábban MSI GTX1070 Gaming X kártyám, nagyon nehezen tudtam becsavarozni.
Biztosan idegesített másokat is ez a probléma, mert egyre több gyártó kártyáján legalább a hűtő csavar felé eső végén van egy kis lejtő. Ilyet találtam amúgy kis guglizással, szóval nem vagyok egyedül:
"I came across a video review on Youtube regarding an MSI GTX 1070 Gaming (I forgot if it was X or Z, since I couldn't find the video again). It appeared he found some difficulty when trying to put the fastening screw on the case, since the cooler was too large, obstructing even a long screwdriver. Eventually, he only use the top screw hole to hold the card on the case."
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Digitális Állampolgárság Program
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- EA Sports WRC '23
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- PlayStation 5
- Garmin Fenix 7 és 7S - profi sport megszokásból
- Asszociációs játék. :)
- Intel Core i3 / i5 / i7 4xxx "Haswell" és "Haswell Refresh / Devil's Canyon" (LGA1150)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Abarth, Alfa Romeo, Fiat, Lancia topik
- További aktív témák...
- XFX Speedster SWFT 319 RX6800 ingyen foxpost box
- SAPPHIRE RX 7900 XTX 24GB GDDR6X NITRO+ GAMING OC VAPOR X - Új, tesztelt - Eladó! 365.000.-
- HP OEM NVIDIA GeForce RTX 3080
- RTX 3070-ET KERESEK TÖBB DARABOT 105-115k típustól függően!
- BESZÁMÍTÁS! Sapphire NITRO+ RX 5700 XT 8GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest