Új hozzászólás Aktív témák
-
-
zetecR
addikt
válasz
echterion #1441 üzenetére
Most épp úgy használom, hogy 1155FSB-hez nincs emelve az NB fesz, a CPU szintén alapfeszen viszi a 3255MHz-et.
A vicc az, hogy másfélóra prime is lefut 3600MHz-en, viszont le leteszem sleep módba, amikor visszajön lefagy.
De sleep nélkül egész nap hibátlanul elmegy.
Erre kellene valamit kitalálni... -
audi100td
nagyúr
válasz
echterion #1420 üzenetére
Ezt találtam az Asus F1A75-V PRO manuáljában (amit a PH! is tesztelt):
Az a gyanúm, hogy valami technikai okból kifolyólag maga az APU illetve a köré épülő platform nem támogatja a DVI+HDMI megjelenítést.
szerk: Giga A75-UD4H-nál elvileg működik: [link]
de ott meg más portok nem mennek egyszerre, na mindegy
-
-
audi100td
nagyúr
válasz
echterion #1415 üzenetére
Valóban, csak egy gond van az AMD-vel, az Intel erőforrásainak mindössze a töredékével rendelkezik, ennek következményeit tapasztalhattuk már nem egyszer, ehhez képest azért így is elég jól állják a sarat. Egyébként vásárlás előtt tényleg a user feladata utánajárni a dolgoknak, én is emiatt néztem nagyon amikor nem ment a tuning, anyáztam is rendesen, de előtte kellett volna alaposabban körbejárnom a témát. Nálam pl. külön le van írva a gyártó oldaláról is letölthető manualban, hogy "The HDMI and DVI-D output ports cannot work simultaneously."
-
audi100td
nagyúr
-
edward2
addikt
válasz
echterion #1360 üzenetére
Asus F1A75-V Prom van. A manualban írják hogy dual display minden kombinációban lehetséges kivéve HDMI + DVI.
Azóta felnéztem pár oldalra rohadtul sehol nem említik ezt a korlátozást, de az MSI egyik lapjánál találtam utalást rá:
http://www.msi.com/product/mb/A75MA-G55.html#/?div=Detail
* HDMI and DVI-D can't output simultaneously.
Hogy mennyire herélt? Nekem így annyira kiherélt a rendszer, hogy ha ezt tudom akkor meg se veszem, mert a TV-m és monitorom van rákötve a mostani rendszerre és a halál akar DVI-HDMI átalakítót használni... sőt most mégjobban beszívtam mert így akkor displayport - hdmi kábelt kell használnom amit kb aranyárban mérnek....
-
zetecR
addikt
válasz
echterion #1336 üzenetére
Tudod milyen az ember: telhetetlen...
Persze, nem akarom én az utolsó csepp MHz-et is kifacsarni belőle, annyit már nem hoz gyakorlatban, amekkora áldozattal jár.
Amire kell, nekem egyenlőre elég, ugrásszerű teljesítménynövekedést meg úgyis csak egy diszkrét VGA hozna. -
VaniliásRönk
nagyúr
válasz
echterion #1302 üzenetére
Ez fura, annyira nem uj a lap, a legujabb verzio sem ismeri?
#1303 varga911: En az Abit KN9-emmel voltam igy, az mindent kibirt. Csak sajnos Abit alaplapot tobbet nem fogok venni...
-
Fooler89
őstag
válasz
echterion #1184 üzenetére
Elértem a max "FSB" 136mhz de csak azért mert az uefi eddig engedi
Ezt nem hiszem el. Bezzeg a szorzót az állíthatnám 44x-re is.Egy dolog amit sikerült megoldanom, hogy nem dobálja el a vinyómat AHCI módban. Annyi kellet, hogy adtam plusz feszt mindennek.
Ami agasztó, hogy így a "cpura" prime alatt 62fokot ír amit elég magasnak tartok egy CM tx2-től.
-
Auratech
őstag
válasz
echterion #1188 üzenetére
De hát én azt hiszem, marha nagy hülyeség úgy húzni egy lapot, hogy a stabilitás azonnal sérül. Akkor a réggebbi deszkákon se fixáljátok a pci- ext 100-ra. Valameddig úgyis bírja... Amikor eldobja a képet, leakad a vinyó, lehal a dvd...minek húzni és pocsogni, hogy gond van? Elforrt a víz, nincs olajnyomás? Nem baj csak menjen. Ez vakrepülés, nem tuning. A tuning pontosan a kontrollt jelenti. Van pici rálátásom (Vr-zone cel-D 2.4@4.2-air) korábbról.
Először kell egy jó leírás a biosról, mi mire hat, aztán apránként előre. -
audi100td
nagyúr
válasz
echterion #1143 üzenetére
Nézd meg az ECS-nél mi a helyzet ha tuningolsz, oszd vissza a RAM-ot megfelelően, hogy ne az legyen a korlátozó tényező, SATA legyen AHCI módban, NB-nek adhatsz 1,3V-ot.
Nem tudom melyik gyártó miként oldotta meg, de pl. a PH cikkben tesztelt Asus lapon már fix volt az órajel.
-
medek3
aktív tag
válasz
echterion #1091 üzenetére
Az nem lehetséges, hogy a későbbiek folyamán egy bios frissítés után már fog tudni kezelni erősebb kártyákat crossfire-ben?
Azért még nem olyan régi darab, hogy ne akarnának még nagyobb konkurenciát csinálni az Intelnek.Anno a 64 bites technológiát is fikázták, hogy minek és nincs jövője.
Most meg már "mindenki" ezt használja. -
Mercutio_
félisten
válasz
echterion #1078 üzenetére
Mivel a vinyók ára durván elszállt így egyeseknek jobban megérte egy 64/96/128GB-s SSD-t venni, így az SSD-k forgalma megnőtt. Ezt látva gyorsan a boltok ezek árain is emeltek tudva, hogy lesznek akik így is megveszik őket. És persze a forint árfolyama is közrejátszott.
-
medek3
aktív tag
válasz
echterion #1015 üzenetére
Nekem ilyesmit akkor csinál, ha a tuning programban 100-ról 110 re emelem az APU frekijét.
Viszont a CPU frekijét engedi a max-ra állítani az AXTU-ban.Bios-ban a szorzót átállítottam 45-re erre az 1600as ramot 1866ra húzta fel.
Olvastam egy tesztet ahol azt írták, hogy engedi a bios az emelést csak gyakorlati hatása nincs mivel marad minden ugyan úgy.
Jó lenne egy kicsit érteni hozzá.
-
-
atti_2010
nagyúr
válasz
echterion #915 üzenetére
Én a Gigával többször is megjártam , az MSI a kedvencem de ha beújítok egy Llanora csak Asusba teszem. Már minden lapot próbáltam többször is, ha most levágnák a fejem ha rosszat választok csak Asust mernék kockáztatni, nem azt mondom hogy hibátlanok de ha úgy vesszük hogy annyi lapot ad el mint a Giga-Asrock-MSI együttvéve nem rossz teljesítmény. Bar a tesztekből az MSI is tetszett, egyébként az első terv az ECS volt de már nem kell.
-
echterion
nagyúr
válasz
echterion #887 üzenetére
Ma bevittem egy szervízbe a gépem, ott ki lett próbálva a proci egy másik lapban. Abban rendesen működött, így kizárásos alapon csak a lap lehet a ludas. Megy vissza Gianni-hoz, remélem, gyorsan dűlőre tudok vele jutni a gyors rendezésről. Nincs kedven heteket várni egy rma-ra, az más nekem is sok lenne a procira várakozással együtt.
-
VaniliásRönk
nagyúr
válasz
echterion #854 üzenetére
A CPU-k/APU-k eleg alapos tesztelesen mennek keresztul, mielott dobozoljak oket, ott inkabb az alaplappal lesz a baj. Probalj feszt adni a RAM-nak, 1.7V-ot.
Egyebkent az, hogy masik alaplappal mentek a RAM-ok csak annyit jelent, hogy nem hibasak, inkompatibilisek meg siman lehetnek. -
Mian
aktív tag
válasz
echterion #780 üzenetére
Ebben igazatok van egyébként, főleg informatikában nehéz előre látni ennyi időt.
Csak most ötlött fel bennem egy új konfig gondolata, aztán egy kicsit elmerültem egy két témában, meg kicsit előre gondolkoztam, de lehet feleslegesen. Igazából ha eladnám a mostani gépemet már most meg lenne a keret, de most még direkt nem akarok gépet rakatni, mert az árak nagyon rosszak. :S Sőt tavasszal ha összejön az új gép, a vinyót akkor is megtartom valószínüleg, mert a vinyók lehet még akkor is nagyon drágák lesznek. (sőt egyre biztosabb :S) -
VaniliásRönk
nagyúr
válasz
echterion #649 üzenetére
Lehet, hogy nem szorzo van megadva a BIOS-ban. Persze valojaban egy alaporajel es egy szorzo eredmenye az orajel a GPU-k eseteben is, de ha Windows alatt tuningolsz akkor is kvazi MHz-es lepesekben tudod emelni az orajelet.
Mindenesetre kulon feketepont az ANUS-nak hogy ezt sem birtak megoldani.Szerk.: Kozben valaszolt, es nem lattam a hsz-t, de hogy hogy nem?
-
easy...rider
őstag
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
AMD "Llano" APU topik
- FM1 tokozás
- Négy, három, vagy két mag
- Integrált DX11 Radeon GPU
- Integrált PCIe 2.0 vezérlő
- DDR3-1866 RAM támogatás
- Szorzózármentes "K" modellek
* Llano (Husky/K12 & VLIW5):
A8-38xx, A6-36xx/3500, A6-34xx/3300, E2-3200
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Apple asztali gépek
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Netfone
- Autós topik
- OpenMediaVault
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- További aktív témák...
- Csere-Beszámítás! Gamer PC Számítógép! I5 12600KF / RTX 3070 / 32GB DDR4 / 512GB SSD
- BESZÁMÍTÁS! Asus B760M i7 12700KF 32GB DDR4 512GB SSD RX 6800 16GB Rampage SHIVA FSP 700W
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A14/Samsung Galaxy A34/Samsung Galaxy A54
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 3rd - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD Touch I W11 I CAM I Garancia!
- Steam, EA, Ubisoft és GoG játékkulcsok, illetve Game Pass kedvező áron, egyenesen a kiadóktól!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged