-
PROHARDVER!
AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
Megnyitott a Retro beárazás topik!
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
Tothg86 #120871 üzenetére
Amig nem fut a Windows vedett modu drivere, addig a BIOS rendszerhivasokkal eri el a rendszer a lemezt. Ezek a rendszerhivasok hardware fuggok (ahogy az eszkozvzeerlo drierek is), az alaplapod IDE vezerlojehez ezek a rendszerhivasok az alaplapi "BIOS chipben" vannak (ez volt az egyik ujdonsaga az IBM/AT -nak). Ha a lemezt a kulon kartyara dugod, akkor az azon a kartyan levo valami (ROM/EEPROM/stb) tartalmazza ezeket a rendszerhivasokat. Ezek a rendszerhivasok csak akkor fognak nagy lemezt hibatlanul megcimezni, ha ezt tamogatjak. Ezert kell az alaplapba olyan BIOS verzio (ami ugye a tamogatast adja az alaplapon levo, a chipsetbe integralt IDE vezerlohoz), es ezert kell a kulon kartyan is olyan BIOS verzionak lennie, ami ezt tamogatja. Erre irtam, hogy a VT6421-hez van ilyen BIOS. Pl. szerintem, itt a memphises is az: https://theretroweb.com/chips/4807#bios
Amikor betolti a vedett modu drivert a Windows, onnantol mar nem hasznal BIOS hivasokat, onnantol az szamit, hogy az a driver, amit betolt, az tamogassa a nagy lemezeket. A gyari ESDI_506.PDR nem tudja ez,t erre van a patch. Viszont ha a te hardwared nem ezt a drivert hasznalja, akkor a patch semmit sem er (hiszen az masik file), ezert annak a drivernek kell ezt tudnia, amit hasznalni akarsz. Ide igaz az, hogy a VT6421-hez van olyan driver, ami ezt tudja, szerintem a retroweben fenn levo is az.
Tehat, amig "nem fut a rendszer", addig hibatalan rendszerhivasok kellenek, ha mar fut, akkor hibatlan driver.
Új hozzászólás Aktív témák
- Revolut
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Telekom mobilszolgáltatások
- Gyúrósok ide!
- Vírusirtó topic
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Apple MacBook
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- További aktív témák...
- Vadiúj videókártyák! Kamatmentes rèszletre is! Èrdeklődj!
- Felújított számítógépek számlával, garanciával! Ingyen Foxpost!
- HIBÁTLANiPhone XR 128GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3267, 96% Akkumulátor
- LENOVO Legion Y530-15ICH - 15,6" FHD IPS - i7-8750H - 8GB - ÚJ 512GB SSD - Win10 - GTX 1050 Ti
- Keresünk dokkolókat
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest