- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Atomenergiával dübörögnek tovább az Amazon adatközpontok, SMR-ek is jöhetnek
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Az NVIDIA ipari AI-felhőt épít a németeknek, együtt az OpenAI és a Google
- Két új Ryzen közül választhatnak a kézikonzolok
-
PROHARDVER!
AMD FX processzorok topikja
- AM3+ tokozás
- Nyolc, hat, vagy négy mag
- DDR3-1866 RAM támogatás
- Szorzózármentes modellek
Új hozzászólás Aktív témák
-
kovsol
titán
BF3 eredményem HD6850 850/1125Mhz és FX-6100@4Ghz
Frames, Time (ms), Min, Max, Avg
12006, 258618, 28, 98, 46.424Strike at Karkand 64 fő full hd high 0xAA 16xAF
Proci terhelése hat szálat kihasználja és 60-80% között megy.
BF3 hoz elég az fx6100 is, de ha van keret rá akkor szerintem az fx8120 -t vedd, ha hosszútávra tervezel. -
Tom5
addikt
Holnap veszem át a 8120-asomat. Kíváncsi leszek mit bír majd a kicsike és érzésre milyen lesz a 1055T után.
-
lee56
őstag
Na erre most lehetne linkelni, ebben a topikban már volt, egy amcsi felmérés hogy két gép elé ültettek embereket és egy kis használat után megkérdezték szerintük melyiket érezték gyorsabbnak inletes vagy amd-s gépet használtak (de erről nem tudtak), olvasd vissza a topikot vagy használd a keresőt, röviden a lényeg az lett hogy úgy 70-80% szerint az FX-eket érezték gyorsabbnak..
Tudod igaz hogy az i7-ek több FPS-t produkálnak meg nagyobb teljesítményt a legtöbb tesztben, de ezek csak számok, és a gép előtt ülve nem fogod érezni a különbséget 100FPS felett hidd el, vagy ha mégis, ezek szerint az FX-ek gyorsabbnak érződnek statisztikailag -
kovsol
titán
ti melyik CINEBENCH -t használjátok ahol mutatja azt is hogy 1 és több szálon mit tud? Én leszedtem egy 11.5-t és 32 és 64 bites verzióban is csak multi core van
-
kovsol
titán
válasz
pifu001 #6963 üzenetére
Nekem is ilyen házam van és az oldalsó ventilátort nem csak molexxel hanem 3 pines venti csatlakozóval is rá tudom kötni az alaplapra és az alaplappal tudom állítani a fordulatát, meg nekem van egy zalman fanmate is a gépben és arra is rá tudom kötni és azzal állítani. Az első 12cm es ami csak molexxel csatlakozik nálam.
-
att88ila
tag
válasz
eszakas #6972 üzenetére
Akkor ez az FX proci nem lessz.Megnéztem a cpu listát amit linkeltél és látom,hogy ez a procit támogatja AMD Phenom II X4 960T.Lehet,hogy akkor ez lessz.Erről mi a véleményetek?Jelenleg egy msi gf9600gt van és ezt is le akarnám még cserélni a késöbbiek folyamán egy Gainward gtx 550 ti re.Ez a cpu kihajtaná teljessen ez a vgat?
[link] -
eszakas
őstag
-
att88ila
tag
Sziasztok!
Processzort szeretnék vásárolni.Szerintetek ez az AMD FX-4100 belemenne az alaplapomba?Gigabyte GA-M56S-S3.
[link] -
baboss
őstag
A windosban meg cpuz, everest ott megvan minen mag .Azt hittem hoy valamilyen beállítás miatt lát csak 2 magot. Köszönöm az infót.
-
eszakas
őstag
válasz
pifu001 #6967 üzenetére
Gondolom a termék ismertetőben leírják, vagy egy hűtéses topicban!
De attól még átalakító kábel kell hozzá!
-
eszakas
őstag
-
pifu001
tag
egy off kérdés ne hari érte
ha valaki tudja segítsen, van egy ilyen házam: [link]
és az lenne a kérdésem az oldalt lévő 19 cm-es nagy ventit hogy lehetne szabályozni? ugye közvetlen tápkábellel van összedugva, ezért az alaplapra sehova nem lehet rádugni.
-
baboss
őstag
Ez nekem magas nem vagyok egy számítógép bajnok. Azétr furcsálom a dolgot mert az fx 8120 procim elött egy 3 magos volt core unlocker bekapcsolása után ott ki irta hogy 4 mag aktiv az fx -nél viszont csak 2 aktív.
-
baboss
őstag
Sziasztok segítségre lenne szükségem ,vettem egy amd fx 8120 procit.Az alaplapom Asus Crosshair IV Extreme a legújabb biosal frissítve.Az op tökéletesen fut rajta .A gondom az ,hogy az op indításnál a képernyőn kiírja , hogy 2 mag aktiválva.Miért nem a 8 magot jelzi ki ?
-
madaraszf
aktív tag
2600k?????????????? Ez mi? 4/8HT, 5GT/s, 3.4 GHz, nehogy már kétszer annyit tudjon, mint egy I7960 4/8HT, 4.8GT/s, 3.2 GHz. Ekkora parasztvakítást!!!!! Na ennyit az ilyen idióta tesztekről!!!! Nem kell professzornak lenni, csak összevetni az adatokat! Nem is beszélve az I7 860-ról, ami csak 2.5 GT/s-re képes........
-
kovsol
titán
-
pilu85
őstag
valahol nincs egy jó kis bf3 as teszt az fx ekkel illetve sandykkel???de valami új....
-
pilu85
őstag
válasz
Lavidaloka #6948 üzenetére
a tied a legjobb vagy a legrosszabb a sorban????
-
stratova
veterán
válasz
perfegor17 #6939 üzenetére
Köszöntem ez gyors volt!
FX-4100 3.60 GHz 0.93 - 2.97 (+79.839% / szál)
i3-2105 3.10 GHz 1.25 - 3.03 (+60,600% / szál)
FX-4100 4.14 GHz ? - 3.15**
i3-2120 3.30 GHz 1.33 - 3.23 (+60,714% / szál)FX-8150 3.60 GHz 0.97 - 6.01 (+77.448% / szál)
i7-2600K 3.40 GHz 1.53 - 6.92 (+56.618% / szál)
i7-2700K 3.50 GHz 1.54 - 7.08 (+57.468% / szál)i7-3820 3.60 GHz 1.53 - 7.26 (+59.314% / szál)
i7-3960X 3.30 GHz 1.62 - 11.46 (+58.951% / szál)
(LegitReviews)FX-8150 3.60 GHz 1.02 - 5.99 (+74.134% / szál)*
i7-2600K 3.40 GHz 1.52 - 6.86 (+56.414% / szál)*
i7-3820 3.60 GHz 1.53 - 7.02 (+57.353% / szál)*
i7-3770K 3.50 GHz 1.66 - 7.61 (+57.304% / szál)*
i7-3930K 3.20 GHz 1.53 - 10.19 (+55.501% / szál)*
i7-3960X 3.30 GHz 1.57 - 10.52 (+55.839% / szál)*
*Anandtech**Gondolom az egyszálas értéked 0.98-0.99 körül alakult.
Ez egyébként volt már? (erre kíváncsi leszek)
Lavidaloka: Neked is köszönöm.
Summa summárum amondó vagyok, hogy ha kifutnak a Phenom II-k és FX + Core i marad érdemes lehet elgondolkodni Bull/Piledriver alapú megoldáson, annak aki szereti finomhangolni a gépét. Ha AMD megtartja a teljes skálára (mag/szál) kiterjedő, szorzózár nélküliséget. Gondolom alulfeszelve vagy alapfeszen még a fogyasztás sem vészes.
-
kovsol
titán
válasz
szuk_jozsef #6946 üzenetére
Csak gyorsan írok pár dolgot:
proci 20x200=4000Mhz en tolom 1,2875V
3dmark 11 eredmény:
800/1050 és 850/1125BF3 ilyen beállításokon pályától függően átlag 40-50fps között 64 fős multiban. Min FPS 28-30 ig megy le hatalmas robbanásokkor. Max fps 70-75 körül van. BF3 alatt a proci helyzettől függően 50-80% között teker 6 szálon elosztva a terhelést.
Starcraft2 full hd extreme beállítással tökéletesen fut.
Nem tudom mire vagy még kíváncsi, akkor meg tudom lesni neked azt. -
szuk_jozsef
tag
Latom a configod tokre ugyanaz mint az enyem
Most neztem ki egy msi 6850-es (az anyagiak miatt neztem ki a legolcsobb kartyat es a hangja nem zavar) kartyat es azt szeretnem tudni hogy muzsikal a procival?Egy par jatek fps erteke erdekelne...Te milyen orajelen hasznalod es milyen volton a procid?
-
MiklosSaS
nagyúr
válasz
perfegor17 #6943 üzenetére
milyen alaplapod van ?
-
kovsol
titán
válasz
perfegor17 #6941 üzenetére
és mennyi az alap fesz amúgy ?
-
kovsol
titán
akinek asrock 970 extreme 3 lapja van azoktól kérdezném, hogy NB -t mennyire tudták megemelni és milyen feszt adnak mellé?
-
DeadMeat
nagyúr
válasz
FeRRaR1 #6937 üzenetére
Hát nekem 60-ba belenyal prime alatt passzívan radival... 3600Mhz 1,15V
Azt tartom még furának, hogy biosban 50 fokra állítva a hővédelmet, 80% beállítással és ráengedem a primot, és nem történik semmi.. A víz 36 fok környékére felmegy (q66-al felment csak a procit hűtve 48 fokra..) A maghők beállnak 40-44 fok közé, a kupakhő meg csak szalad 60 fok felé kicsivel....
Nem értem én ezt -
FeRRaR1
őstag
válasz
Lavidaloka #6935 üzenetére
Nekem a fentebb említett paraméterekkel Prime95 CPU max 48'C
kb 15 perc után állt be rá, utána nem nagyon akart feljebb menni.
50'C az még éppen elfogadható szerintem, mert ennyire valószínűleg semmi alatt nem fog melegedni...
Nekem is 43-44 körül mozog videó vágás és játék közben. FX 6100
Mugen 2 + Artctic f12 PWM PRO -
stratova
veterán
válasz
Lavidaloka #6935 üzenetére
FX-Kinderpingu
Van kedve lefuttatni egy FX-4100 tulajnak a Cinebench 11.5-öt 4.0 GHz-en? Éppen azért mert Intel optimalizált, mégis sejtésem szerint jobb benne az CMT az SMT-nél.
Kíváncsi vagyok megeszi-e 1 és x Core értékben az i3-2120-at. -
-
eszakas
őstag
Távol álljon tőlem, hogy beleszóljak a dolgaidba, de én más Arcticot néznék a helyedben. Amint a képen is láthatod az a hűtő AMD-s gépeknél csak keresztben fogatható fel. Igy ha nincs egy nagyon jól szellőző házad akkor a VGA kártyáról fogja a meleget szívni vagy pedig a táp ellen dolgozik. Gondold meg jól!
Elég elcseszett kép de csak ezt találtam szemléltetni!
-
-
FeRRaR1
őstag
Ami a legjobb, hogy még alulfeszelve is tudod tuningolni az FX-eket, ahogy én is tettem.
Alapfesz közelében meg lesz a 4 Ghz, és azzal elvileg még nem lesz gondja a TX3-nak
Nálam 1,300 ír alapnak ha auton van, de 1,212 V on megy, és kapott egy minimális 3600-as tuningot is még mellé.
Kovsol
Ezt meglesem én is.
-
kovsol
titán
válasz
AMD!4ever #6927 üzenetére
teljes képernyőre kiraktad ?
azért kérdezem, mert ha ablakban futtatom abban az esetben simán szúrja neki nálam 70-90% on is a procit (4Ghz en), amikor kirakom teljes képernyőre ott bekapcsol a VGA kártyám és gpu-z vel monitorozom a kihasználtságot és 80-90% on jár a HD6850 és az órajelét is felrakja 800/1050Mhz re mint amit 3D ben használ, ilyenkor feleződik kb a CPU kihasználtságom. Full HD ban konkrétan az egészet kiszámolja a VGA kártya és a proci terhelése 3-5%.
Opera 11.62 -t használok. -
bozont
veterán
Valószínűleg lecserélem a jelenlegi procimat egy FX6100-ra, viszont új hűtőre most nem lesz pénzem. Jelnleg egy CM Hyper TX3 hűtőm van, elég rá? Elbírna egy kis alapfeszes tuningot?
Később egy AC Freezer 13 pro kerülne majd rá. -
AMD!4ever
őstag
válasz
joekajoeka #6912 üzenetére
Szia!
Én megnéztem 4.1-re húzott fx 6100el,eredeti minőségben 30-75% között mozgott a terhelés magonként különbözően.
FullHD-ban ugyanez 5-20% volt a magonként változó ugri-bugri. -
Borokafa
őstag
válasz
Atlantis #6923 üzenetére
LLC= Load Line Calibration
TC= Turbo Core
APM= Advanced Power Management
Mivel mindegyik bull BE, így a szorzóval szabadon garázdálkodhatsz, de itt a legkisebb egység 1/2 ezért finomhangolni nem igazán lehet vele.
A ref clock módosítása más egyéb perifériát is visz magával (pl. memória, NB, HT) , így ezt körültekintőbben kell végezni, a szorzó állítás csak a proci órajelét módosítja. -
Atlantis
veterán
-
Borokafa
őstag
válasz
Atlantis #6921 üzenetére
Az első kérdés, hogy mit szeretnél, min fogyasztás, optimális teljesítmény, vagy nagyon menjen
Az Asus saját progija szerintem a leg pontosabb, bár szerintem az Aida is bőven jó.
Én általában arra szoktam törekedni, hogy takarékosan, de menjen azért a cucc.
Ehhez megcéloztam a 4GHz-hez tartozó leg kisebb feszültség(ek) megkeresését.
Ez végül úgy jött össze, hogy egyedül a Cpu NB kapott +0,05V-ot, minden más maradt alapon. Az LLC-t belőttem, hogy terhelés alatt se essen a feszültség.
A beállításokat Prime 95-el teszteltem.
Az NB-t beállítottam 2400-ra, majd a szorzóval elkezdtem emelni az órajelet, amíg a prime ki nem akadt jelezve, hogy ezen a tájon kell majd finomítgatni.
Visszavettem a szorzón és a ref clock emeléssel lépegettem felfele közben prime-al ellenőriztem , hogy stabil-e.
Igy összejött az 1,24V 3976MHz-es stabil órajel.
Ja igen , a TC-t kikapcsoltam, az APM nálam auton egész jól teszi a dolgát, de ha prime alatt visszavenné nálad az órajelet , ki kell kapcsolni, vagy alacsonyabb órajelet megcélozni. -
Atlantis
veterán
Melyik szoftver az, ami legmegbízhatóbban jelzi a hőmérsékleteket és feszültségeket? Alapból a lap szerintem túl sokat ad szegény procinak, lassan neki kéne veselkednem finomhangolni/tuningolni a rendszert. Hogy célszerű ennek nekiállni, mit érdemes kikapcsolni BIOS-ban, mivel és milyen hosszan érdemes és tesztelni, stb.
Tudom, ezek láma kérdések, de ha valaki összefoglalná, megköszönném.
-
DeadMeat
nagyúr
Hát én ezt nem értem.Közel sem fűti fel a vizet annyia a 6100, mint a q6600-om anno, mégis melegebbnek jelzi, mint a quadot.Blokkot 3x raktam fel, egyforma eredmenyek.. szoval illeszkedik rendesen.
Közel 10 foggal hűvösebb a víz, mint a qval.
ötlet? -
FeRRaR1
őstag
válasz
joekajoeka #6912 üzenetére
Nem vártam meg még betölti teljesen
De egyébként valami nem volt rendben, mert a VGA nem segített be neki, fel sem kapcsolt 100 Mhz-ről...
Mondjuk ez neked pont jó akkor, mert csak a proci hajtotta a videót.
-
FeRRaR1
őstag
Nem tudom miért félsz ennyire ettől a procitól, intelről váltottam én is, és sokkal de sokkal gyorsabb mint a Core 2 széria. Gyors mindenhol, munka, játék, nagyon jól bírja a tuningot, Win 8 alatt pedig még gyorsabb lesz. Teszteket meg helyén kell kezelni.
Itt tapasztalat és tények vannak. Gyors.
-
joekajoeka
tag
Sziasztok,
En is egy fx-6100-at szeretnek vasarolni, kerdesem az volna akinek van egy fx-6100-as procija annak ez a 4K HD video hogy megy? mennyire hasznallja ki a processzort miutan mar betoltotte teljesen a firefox a videot(az original felbontas legyen kivalasztva).
Megkerem kinek van ilyen procija nezze meg nekem ezt.
Koszonom. -
GRaul
őstag
válasz
pifu001 #6877 üzenetére
sztem meg nalad van a problema, mert nekem a procimat alapon 40 terhelve 51 fokon tartja fx 8120asrol beszelunk.konfig meg az adatlapomon.
illetve vki irta, h a maghomerseglet magasabb mint a kupak homerseglet.
de sztem ez pont forditva van.
telorol irok bocsi a helyesirasert -
pilu85
őstag
hány évet lehet jósolni egy fy 8120nak, amíg elegendő lesz a teljesítménye hogy kihajtsa a jobb kártyákat is?
-
gegg
tag
Na meglett a probléma
Az Asus progi önálló életet él és olyanokat állított be magának amihez még életemben nem nyúltam. De köszi, hogy segítettetek.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A nem témába vágó beszélgetésekhez keressétek fel a (nemcsak) FX-tulajdonosok bazi nagy OFFolós topicját, vagy az AMD offtopikot!
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Ingatlanos topic!
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Milyen videókártyát?
- TCL LCD és LED TV-k
- Reklámblokkolók topikja
- OTP Bank topic
- További aktív témák...
- Ryzen 3 3200G processzor
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 9900KF 8 mag 16 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Intel Core i7-14700K 20-Core 3.4GHz LGA1700 (33M Cache, up to 5.60 GHz) Processzor! BeszámítOK
- AMD Ryzen 7 7700 - Új, 3 év garancia - Eladó!
- ELKELT! FOXRA VÁR!!Intel i5 10400F 2,9Ghz LGA1200 GARANCIA
- Microsoft Surface Book 3 - 15 col
- VÉGKIÁRUSÍTÁS - REFURBISHED - Lenovo ThinkPad 40AC Thunderbolt 3 docking station
- BESZÁMÍTÁS! ASUS A520M R5 5600X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Rampage SHIVA Enermax 650W
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 12, Xiaomi Redmi Note 12 Pro, Xiaomi Redmi Note 12 Pro+
- Xiaomi Redmi Note 11 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged