Hirdetés
- Mikrokontrollerek Arduino környezetben (programozás, építés, tippek)
- Milyen videókártyát?
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Videós, mozgóképes topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Lenovo Legion és IdeaPad Y széria
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
-
PROHARDVER!
AMD FX processzorok topikja
- AM3+ tokozás
- Nyolc, hat, vagy négy mag
- DDR3-1866 RAM támogatás
- Szorzózármentes modellek
Új hozzászólás Aktív témák
-
jerry311
nagyúr
Eddig meg nem sikerült felfognom, valaki magyarázza el pls a lámának...
Bulldozerben 1 core az most akkor mi?
Pl FX-8xxx sorozat: 8 core, ha jól sejtem 4 bulldozer modul.
Ez 8 Int és 4 FP számoló egység? -
SSJmeszes
senior tag
válasz antikomcsi #4198 üzenetére
bocs, de én sehol nem látok cpu vcore fesz emelésre lehetőséget.
Melyik az?Flickr: flickr.com/photos/63962202@N05 | Insta: natural.sight
-
antikomcsi
veterán
válasz Ricsiii1992 #4196 üzenetére
Nálam ez a beállítás lett a nyerő.
Ha így van beállítva, akkor terheletlenül ~1.404V-ot kap a proci, és terhelés alatt, pedig 1.375V-ot.
Nem dropol, hanem direkt ilyen, azért, mert ha úgy volt beállítva, hogy az alacsonyabb feszültség volt a terheletlen, akkor ha hirtelen megkapta a terhelést fagyott, mert vagy nem volt idő megemelni a vcore-t, vagy nem is tudom.
Így viszont eleve rendelkezésre áll a kellő feszültség, és idle nem is nagyon számít, ha viszont indul a prime, már nem kell ekkora fesz, de a vrm-nek, nem növelni kell, hanem csökkenteni a vcore-t, így ezt kényelmesen megteheti, és nem fagy le. Így megszűntek azok a fagyások is, amikor hirtelen felváltott a TC 4200MHz-re. Bár most nincs TC, de jó tudnom.
A CPU load line cal. felel azért, hogy terhelés alatt hogyan változzon a vcore, viszont ezt az alap értékhez képest állítja elő. Ezt sem szabad auto-n hagynom. Ha regular-ra állítom akkor nem babrálja a feszültséget, tehát ha megkapja a proci a terhelést, akkor az alap 1.275V-os feszültséget állítja be. Vannak különböző lehetőségek low, med high, ultra stb. Nekem tökéletesen elég az 1.375V, ez ugye alap feszültség +0.1V. Így megy mind a 8 mag stabilan, és még éppen tudom hűteni is majd nyáron.
Szóval, nem szabad hagyni, hogy az auto beállítások tönkretegyék a tuningot.
(#4197) SSJmeszes
Nem az alap frekvenciára gondolok mondom, hanem a cpu vcore frekvenciára.[ Szerkesztve ]
-
SSJmeszes
senior tag
Overlock Mode tök mind1 azt a részét nem használom.
Ha manuálon volt akkor is ennyit bírt..CPU freq. Ott van az manuálon van. És a CPU/NB fesz is emelve van.
Ram auto n van. De azzal nincs baj nagyon úgy néz ki... Mert most felküldtem egész 1600Mhz ra (van profilja is. 1.65V) és nincs gond vele így sem.. Tuti a proci lesz, ha nem az alaplap.
CPU load line azt viszont nem nagyon vágom mit csinál mit tud... mondjatok akkor arra is valamit, hogy mit állítsak be neki.
[ Szerkesztve ]
Flickr: flickr.com/photos/63962202@N05 | Insta: natural.sight
-
Ricsiii1992
tag
válasz antikomcsi #4195 üzenetére
Esetleg tudnál adni 1-2 tanácsot, mire figyeljek? Nálad mi oldotta meg a problémát?
-
antikomcsi
veterán
válasz Ricsiii1992 #4193 üzenetére
Ugyan ezt csinálta nekem is. De nem a prime-al volt a hiba, hanem a bios beállításaimmal. Ráment "egy kis időm", de jó lett. Most 4500-on használom, és prime stabil. Ha visszaolvasol, láthatod, még farmerámába is belefagyott, míg BF3 futott.
Hálisten ezzel sincs már gondom.
-
Ricsiii1992
tag
Én meg azt nem értem, hogy a LinX-ből simán lement most 4 kör 1,435V--4,4GHz-en, de a prime-ot meg eldobja a gép 2 másodperc alatt. Pedig LinX-nél még többet is eszik a gép. Nem normális az a prime...
-
antikomcsi
veterán
válasz SSJmeszes #4191 üzenetére
Tyű!
Overclock mod :auto??
Load line calibration :auto??
cpu freki :auto??Ne is csodálkozz, hogy nem megy.
És nem láttam, olyat sem, hogy APM disabled.
Nem szabad az auto beállításokat használni, kézzel kel belőni mindent.
Szerk,
közben látom, hogy APM disabled, csak elsőnek hamar átpörgetted.
És cpu frekinél nem a ref órajelre gondolok.[ Szerkesztve ]
-
SSJmeszes
senior tag
Ha a CnQ, C1E, C6 is disableden van szintúgy nem ér semmit.
~2 órát futott a teszt kb.. Most semmi hiba nem jelentkezett ezzel az adatokkal.
Videó--> [link]
@antikomcsi: A videón láthatod a beállításokat pl.
[ Szerkesztve ]
-
SSJmeszes
senior tag
válasz antikomcsi #4185 üzenetére
Hát erre nem tudok mit reagálni.. Jó lenne ha kizárt lenne, de nem az.
Csak annyit mondok, hogy akkor levideozom..
[ Szerkesztve ]
-
Ricsiii1992
tag
Persze igazad van, nem egézséges, de ha szerintük belefér... Nem hiszem, hogy 24/7-ben így használnák, viszont egy-egy teszt erejéig kibírja. Pont az a lényege az egésznek, hogy megtaláljuk azt a stabil beállítást, ahol a hőfok is jó, a gép is stabil, és ez elsőre nem jön össze Ilyenkor lehetnek 70C-ok, annál, aki nem lövi ki gyorsan a prime-ot.
(#4182) SSJmeszes: 4,1GHz--1,5V, hát nem tudom, ennyire nem lehetne gyenge az a proci. A gyári turbo 4GHz/1,425V. Várjuk meg Borokafa-t, Miresz-t, és a többi nagy FX tuningost, hátha tudnak majd valami okosat mondani. A lapoddal nem lehetne gond.
-
SSJmeszes
senior tag
Nem merek még kimondani semmit, de csak 4100mhz sikerült elérnem 1.5V al, hogy ténylegesen stabil legyen.
Ha e fölé megyek, akkor már nem stabil sose. Vagy, ha mégis sikerülne akkor már bőven 1.5V felett vagyok.:-/Hát vagy beszipkáztam a procit ismét. Avagy, a lappal nem klappol valami, avagy én vagyok a béna.. Elég sok időt rászántam már a tesztelgetésre...
-
BoB
veterán
válasz Ricsiii1992 #4171 üzenetére
Én elhiszem neked, de van akinek még aprocira sem telik. (mondjuk nekem)
A gyári hűtővel nincs gond, viszont azzal amit olvasok itt hopgy van aki tuningolja és 70+ fokokat mér nem egészséges, Egyszerűen nekem ez olyan túlvállalásnak tűnik, mint amikor ismerősöm hitelre vett szép jó motort de annyit fizet rá hogy nyáron alig megy mert egyszerűen nem tud tankolni.
You may corrupt the souls of men, but I am steel. I am doom.
-
Whysperer
addikt
válasz Ricsiii1992 #4179 üzenetére
Kecskeméti vagy? Én is!
ASUS b550 a gaming/ Ryzen 5800x3d/arctic liquid freezer ii 280/EVGA 550w GS/ SSD240+120Gb/g skill aegis 32 gb 3200 mhz / RX6800/Regnum RG6V TG
-
Ricsiii1992
tag
válasz Whysperer #4178 üzenetére
Keresek? Hol van az még, OKJ-->Kandó...majd utána talán, ja hogy a diákmelóra értetted? Ott UPC-s Set-top box-okat javítunk 550-ért XD.
"Ricsi ez "túl az 5,15GHz-en...igaz hogy D0-ás cedar mill-el" a 8120-al?"
Megpróbálltam, 5,1GHz jött össze 1,49V-on 1modullal. Kiváncsi lennék egy normális lapban mit tudna.
AMD 1,5V-ot ír maxnak légre, azt még valid idejére se lépném át.
-
Whysperer
addikt
válasz Ricsiii1992 #4177 üzenetére
Komám remélem milliókat keresel mert ,ha Én így értenék ezekhez itt ANgliába misinél kezdődne a fizum!
ASUS b550 a gaming/ Ryzen 5800x3d/arctic liquid freezer ii 280/EVGA 550w GS/ SSD240+120Gb/g skill aegis 32 gb 3200 mhz / RX6800/Regnum RG6V TG
-
Ricsiii1992
tag
válasz Whysperer #4176 üzenetére
Még nem próbálltam, nem hiszem, hogy menne, még 1 modullal sem (a lapom miatt).
Találjátok ki mi jót építettem Végre tudom hardveresen multiméterrel mérni a Vcore-t.
A VRM utáni kondira, (azt hiszem pont a 3. fázis) forrasztottam vékony mérővezetéket. Így mV pontossággal tudom mérni a magfeszültséget. Érdekes dolgokat tapasztaltam:
Bios 1,4375V= AIDA 1,502V= valós 1,432V
Bios 1,475V= AIDA 1,536V= valós 1,470VBios 1,450V = Bios HW monitor 1,448V = AIDA64 1,512V = valós 1,445V
Szerk.: prime blend alatti feszek, úgyhogy szinte nem is droppol a lap.Tanulság, hogy az AIDA-nak (az én lapomnál legalábbis) köze sincs a valósághoz. A bios HW monitor már egész jó értéket ír ki, de még az is felémér.
[ Szerkesztve ]
-
Whysperer
addikt
válasz Ricsiii1992 #4175 üzenetére
Ricsi ez "túl az 5,15GHz-en...igaz hogy D0-ás cedar mill-el" a 8120-al?
-
Ricsiii1992
tag
válasz SSJmeszes #4174 üzenetére
A turbo csak kevés szálat terhelő alkalmazásoknál kapcsol be. Pl nézd meg superpi-vel, ott felkapcsol.
Próbálld meg úgy a tuningot, hogy:
APM, turbo, C1E, C6, CnQ mind ki legyen kapcsolva. Lőjj be mondjuk 1,4125V-ot a procinak, és 1,3125V-ot a CPU NB-nek. Így próbálld ki, meddig blend stabil. Kezd pl 20-as szorzón.
Érdekes, hogy neked se akar valami jól menni. mind1, először is próbálld ki a fenti beállítást.
-
SSJmeszes
senior tag
Sorry a dupláért.
Meg a másik, hogy mikor kapcsolna be a turbo? mert se prime, sem IBT vel nem adja be...
-
SSJmeszes
senior tag
Én pl vettem AC 13PRO t.
De vicces ez az egész.... mindent visszaküldtem alapra.
Beküldtem a turbo coret (az 4000mhz) És magok szálltak el vele) Vagy csak négy mag megy 4000 en turboval?Flickr: flickr.com/photos/63962202@N05 | Insta: natural.sight
-
törölt tag
válasz Ricsiii1992 #4171 üzenetére
Jah, el sem tudja képzelni valaki, hogy valaki "csak" egy bizonyos összeget tud összeszedni, többet nem... szomorú...
-
Ricsiii1992
tag
Az a komoly, hogy én 1 hónapot diákmelóztam a prociért, és képzeld, nem nagyon telt jobb hűtőre. Az A70-et is úgy vettem meg, lealkudva, hogy bármikor el tudjam adni annyiért, ha másra kéne a pénz.
Mielőtt megkérdezed, Crosshair V-re se telt, azért szarakodok itt az AM3-as lapommal...
Az is komoly, hogy neked aztán nem **** mindegy, hogy kinek mire telik? Aki nem tuningol, és megfelel neki a gyári, azt használja, aki meg igen, annak meg telik jobb hűtőre...vagy próbál a gyárival tuningolni.
-
BoB
veterán
Az komoly hogy itt az emberek nagy része aki vett 55+ ezer forintos processzort már nem telt legalább egy 6-7 ezer forintos hűtőre vagy jobbra?
-
SSJmeszes
senior tag
válasz Ricsiii1992 #4167 üzenetére
Fx 8120, 970 ex. 4 1.50 , FPS aurum gold 700. Természetesem szorzóval.
Amit észre vettem tegnap késő este és most is... Hogy a hőfokon elég sok minden múlik...
Szóval nekem eléri a 63-4 fokot azzonnal lehajítja 1400mhz ra. Ha viszaesik 63 alá akkor feldobja megint pl.: 4100mhz ra... és így tovább.Flickr: flickr.com/photos/63962202@N05 | Insta: natural.sight
-
jozsef m.
tag
válasz Sanyaaa26 #4166 üzenetére
770-TA.
RAM, 4 modul nem akart menni stabilan 1600-on, 3,6 GHz felett nem volt C&Q.
A Déli híd hűtőbordát többször kellett újra pasztázni, magától elengedett pedig nem hurcoltam , az ET és EES semmire nem volt használható, ilyen apró de bosszantó dolgok, bár az igaz, hogy ezektől eltekintve három évet ment, és nem is lett baja. Most is használja az új tulaja.[ Szerkesztve ]
-
jozsef m.
tag
válasz gulliver123 #4163 üzenetére
Eddig nagyon meg vagyok elégedve vele, főleg a giga után, Hasznosak és használhatók a segédprogramok , jó az UEFI, és stabil is. SATA és USB kezelése szintén jó. Baráti körömben még hárman használják a 8150-el, ők sem panaszkodtak még.
-
Whysperer
addikt
válasz gulliver123 #4163 üzenetére
Jo lap lehet a sabertooth mert angliaba nem lehet kapni. hiany cikk. csak rendelni lehet.
[ Szerkesztve ]
-
gulliver123
csendes tag
-
jozsef m.
tag
válasz Ricsiii1992 #4156 üzenetére
Egész jól bírja a CORSAIR VX 450W-os tápod ezt a komoly tuningot, ha nem egyben lévő 12V-os ágú tápod lenne, már leoldott volna.
-
siriq
őstag
BF bad company 2 alatt hamarabb befagysz mint bf3 alatt. Szoval BF3 8 ora. Mas kerdes, hogy tele van buggal.
Meg mindig nincs 1000 oras BF3 nev, kozben mar masok is erdeklodnek utana... Mar bevallottan nincs 1000 ora neki... Varjunk Dec 31-ig a Mantle-a.
-
Whysperer
addikt
Ez kb olyan ,hogy 3.6-ra húztam a e7300-at és atom cpu limiteseknél 90%_os cpuval is megy és semmi gáz semmi még video konvertálsánál se ,de prime 95 megáll első sec alatt
-
antikomcsi
veterán
Ilyenkor nem árt egy bios reset.
Nem csak úgy állítgatni, hanem fizikailag átjumperelni, és vissza. Ez után megpróbálni a tuningot megint.
Viszont higgyétek el, nem jó ilyen 1.45V-on járatni meg felette. Még ha most megy is, nyáron gond lesz.
Nekem is pont ezeket csinálta, mint nektek, rengeteg időmbe telt, míg meglett a jó bios beállítás, és megy végre normálisan.
Nálam még a H100-sem bírná nyáron, ha 1.45V-on hajtanám. De nim is lehetne 1.45V-on járatni, mert akkora feszültségen instabil.
-
SSJmeszes
senior tag
Nálam most a BIOS szerint a CPU 1.4625V van.
CpuID ben a max amit elért: 1.42V.Akárhogy is, vagy nagyon szerencsétlen vagyok ismételten vagy én nem értem mi van...
Szóval 1.4625V megy most 4100 at. Se többet se kevesebbet semmi esetre sem..De úgy 4300mhz csak 1.550V érek el. De ez sem kő stabil.
4500MHz most meg már nem is tudom elérni egyáltalán... Bármi feszt adok neki.
Még az elején sikerült úgy, hogy lefuttattam 1.625 körül. Bf3 ban ment is gond nélkül, viszont prime blend azonnal meghalt.NB viszont 2600Mhz használom 1.3V mellett.
-
ProciVettel
tag
Idő kérdése és befagysz olyan alatt is ami alatt nem kellene tapasztalatból mondom. Jobb ha minden alatt stabil a beállítás.
[ Szerkesztve ]
-
Ricsiii1992
tag
válasz antikomcsi #4155 üzenetére
Ezt az ASRockos félremérés dolgot nem én találltam ki, többen mondták, hogy a bios-ban a HW-monitor méri jól (ott 1,448 a VID1,45V)
Pont az az érdekes, hogy semmi se akasztja ki. Dirt3-ban pl. csodállkoztam is, de 80%-os cpu kihasználtságom is volt, és bírta. Athlonom kifagyott 2 perc után, ha nem volt stabil. BF3-aztam 2 órát, és ott se volt gond. AIDA stress teszt meg 100%-on hajtja, és ott se fagyott ki (20perc után untam meg, és leállítottam)
Természetesen én sem állítom, hogy 100% stabil, de amire használom, ott nincs vele gond.
Én se szívesen adtam neki ekkora feszt, de sajnos kell neki ennyi, viszont ahoz képest nem eszik olyan sokat. Próbálltam kisebb Vcore-al, de nem lett jobb. Szerintem nagyban közrejátszik az is, hogy amikor ez a lap kijött (2010 eleje), még az ES FX-ek se voltak sehol.Nem tudom, mit lehetne még állítani rajta, hogy stabilabb legyen. CPU NB-feszültséggel játszottál, vagy hagytad alapon? Külföldi fórumon olvastam, hogy CPU NB=CPUvid-0,1V körül legyen. Próbálltam, de nemigazán változtatott semmin.
-
antikomcsi
veterán
válasz Ricsiii1992 #4152 üzenetére
Akkor nem stabil, és várhatsz random fagyásokat.
Prime-ot is bírnia kell, és a rossz hírem, hogy nem a lap mér fölé, hanem sokszor az aida, meg a coretemp alá.
Le merném fogadni, ha játszanál a farmerámán néha az is lefagyasztaná.
A cpu feszültséged iszonyú sok, emiatt is fűt, és dobálja el a magokat.
Tuti lesz még vele problémád, én is sokat szívtam vele, mire meglettek a jó beállítások.
Nekem a digi vrm-el az asusnál végre sikerült belőni, csak az auto beállításokat el kell felejteni.
Szóval amíg a blend teszt nem stabil, addig nem jó.
-
Ricsiii1992
tag
Beszereltem a Corsair A70-et,
meg is van a szuper kis 24/7-es beállításom is. Az a vicces, hogy prime-on kívűl mindenre stabil. VRM nem bírja, throttlingol a proci prime-nál, meg eldob egy-egy magot, + hülye a lap (bocsi nem hülye, csak AM3-as) és félreméri a procihőt, emiatt is throttlingol néha. Még 1,475-nél is besz@rik a prime 4,5GHz-en, a cinebench meg lefut 1,425-ön is Szvsz. azért csak a prime-ot nem bírja, mert ott eszik a legtöbbet a proci, és az a 200+W betesz a VRM-nek. Meg AM3+nál gyorsabb a VRM-CPU közötti kommunikációs vonal is, a 110 vs. 145A-es hivatalosan megengedett áramról már nem is beszélve...
Egész nap teszteltem ezekkel: Battlefield3, Dirt3, Shift2, AIDA stress test (FPU, CPU, ram), és teljesen stabil a gép. Aida ugye 100%-ra terhelte, Dirt 3 néha 70%-ra.
És íme az eddig elérhetetlennek tűnő 1,45V-4500MHz 24/7, és egy Cinebench 7,19p 4500-on, NB alap 2200/1,2V.
A feszt ne nézzétek, az ASRockokat rosszul mérik ezek a progik, BIOS HW monitor szerint 1,448V-ot kap 1,45V VID-en.Cinebench 4,5GHz-1,45V--->303W, végülis nem is eszik olyan sokat, pedig elég szép feszt kap.
A VRM-re raktam bordákat+ egy 12-es venti fújja. Ha nincs ott a ventillátor, rögtön leveszi 1,4GHz-re a procit már 48C kupakhőnél is.A corsair A70 is jól szuperál, AIDA stress tesztnél 1,45V-4,5GHz(~300W) megáll 57C kupakhőnél a proci 1 db 2000rpm-es ventivel. A magok 43C körüliek. A hűtő talpa, és a hőcsövek simán csak melegek, tuti nem 57C-osak. Valahol a kettő közt lehet az igazság.
Dirt3 alatt (60-75% cpu terhelés) 60C alatt marad a kupak 1600rpm-es ventivel. A gép így 380-395W körül eszik, de a gtx460-am is húzva van.
Összességében egyáltalán nem bántam meg a proci cserét. Az Athlon X4-el 3,4-en is volt egy kis cpu limitem (1920-ban) Dirt3, és BF3 multi alatt. Nem meglepő, hogy ez most eltűnt. A 8120 meg egy álom, főleg 4,5-ön, úgyhogy megérte 1 hónapot diákmelózni érte . -
őstag
1.25re levettem, megy ugyan úgy.
1.38-on úgy fűtött, hogy levette az órajelét 2.8-ra a legtöbb esetben ha sok szál dolgozott (74fokot elérte simán). Jövő hónapban már kénytelen leszek a gyári hűtőt cserélniFura anomáliám van még, de az nem CPU-höz köthető. Nagyrészt TV-re kötve használom a gépet. Eddig egy fullhd LG volt rajta, de most egy nagyobb, régebbi, sima HD samsung van. Ezzel annyi a gond, hogy induláskor sípol 5 rövidet, nem érzékel kijelzőt, UEFI-be be tudok menni, de rosszul lövi be a felbontást, kinagyítva jön be a kép Néztem másik HDMI kábellel, semmi. Windows indulástól kezdve oké minden, de amíg a lap kezeli a kijelzőt, addig gáz.
Más kijelzővel nem csinált ilyet, pl. 15 éves CRT-vel se volt gondja.Jobb keveset érteni, mint sokat félreérteni.
-
toyone
őstag
válasz addamka #4138 üzenetére
A feszültségek reálisak.
Nálam az Fx 4100-al a vcore alapból 1.4125v volt. Az 1.25v NB is rendben van.
Meglehet hogy a BIOS frissítés következtében a ventilátor fordulatszám szabályozás megváltozott. Nem pörög annyira, ezért jobban fűt.Mindenki menekül valamibe | ❄️🗻🍁☀️🌊
-
synthattik
aktív tag
de ahogy néztem ezt a játékot nem mellékesen elég jól is van optimalizálva ,de ami nincsen jól azzal sajna a 2 mag elég kevéske.Nekem mondjuk gta 4 a nagy favoritom és hát oda 2 mag elég kevéske próbáltam én is és voltak bajok,nem naon ment röccenőmentesen.
Nem mondom azt ,hogy nem lehetséges esetleg ezzel a procival karistolni,de miután a phll x4 em sem hajtott ki normálisan 1 6870 et és abban 4 fizikai mag van.
Nem vagyok meggyőzhetetlen de józan ésszel gondolva ezzel a proccal szntem 1 6950 est már elég nehezen lehetne fullon kihajtani
Na elég volt az off ból mert asszem ez az fx topik,ugyhogy nem 2 magos intel csodákról kell beszélnünk -
-
Jack@l
veterán
Mondom jááátéék! [link] Ha jól tudom ez a legmodernebb sok magra gyártott motor.
A hozzászólási jogosultságodat 2 hónap időtartamra korlátoztuk (1 hsz / 10 nap) a következő ok miatt: Az ÁSZF III 10/8. pontjának megsértése - trollkodás - miatt. Többször és többen is kértek már, hogy hozzászólás írásakor használd a linkelés funkciót, mert ennek elmaradása sokak számára zavaró.
-
őstag
Lámer kérdés, de mennyinek kellene lennie egy 8120 alap vcore-jának? Mert 2 hónap után ráértem bekapcsolni, gondoltam BIOS frissítés nem árt meg. Feltűnt, hogy utána fűt, mint az állat alap órajeleken. A vcore 1.38V-on volt automata beállítás szerint, előtte ha jól rémlik kevesebb volt jóval. Egy NB voltage is jöhetne, az 1.25 most auton.
Jobb keveset érteni, mint sokat félreérteni.
-
Whysperer
addikt
válasz jozsef m. #4120 üzenetére
Ertem,de ez az jelenti hogy ertsem mert eddig csak i5m volt hogy kb ugyan ugy tud a 8120 4.5-t mint egy i5? Marmint ugyan ugy jegy szalas lesz ha huzod mint a i5?
-
Jack@l
veterán
Igen, kihajt az simán nagyobbakat is, 2 mag+HT ellenére gyorsabb a legtöbb játékban mint egy x6-os... (semmi túlzás nem volt benne)
A hozzászólási jogosultságodat 2 hónap időtartamra korlátoztuk (1 hsz / 10 nap) a következő ok miatt: Az ÁSZF III 10/8. pontjának megsértése - trollkodás - miatt. Többször és többen is kértek már, hogy hozzászólás írásakor használd a linkelés funkciót, mert ennek elmaradása sokak számára zavaró.
-
Jack@l
veterán
Nemtom mért olyan egyértelmű, mert egy kis szutyok i3-2320-as vígan elvan a csúcskártyákkal
-
ftc
nagyúr
-
jozsef m.
tag
válasz Whysperer #4119 üzenetére
Az extrém tuning az mindenképpen a lehető legkevesebb működő modul és RAM mellett történik. A mindennapi használatban ,stabilan levegővel hűtve a legtöbben a turbót tiltjuk le az APM-et kapcsoljuk ki, igy pl. az FX-8150-et 4 működő modul mellett alapfeszen olyan 4,4GHZ-ig lehet használni, legalábbis ahogy eddig láttam akár itthon, kár a kinti fórumokon.
Két modullal elmegy 4,8-5GHz-ig, de ez példányonként változó.[ Szerkesztve ]
-
Whysperer
addikt
De srácok,ha most egy 6100-at vagy egy 8xxx-et húzol akkor itt is úgy tudod ha kevesebb mag aktív vagy hogy is van ez pontosan?
-
ftc
nagyúr
4410MHz eddig 21x-es szorzo
-
törölt tag
Jövök fel minden alkalommal mert látom hogy 10+ hsz van megint, mondom lehet hogy lesz valami értelmes hsz, de csak az intel procikról beszél szinte mindenki... itt minek? Tessék átfáradni az i3-i5-i7 topikba és azt szemetelni, én sem megyek át oda hogy az FX mennyivel ilyenebb, vagy olyanabb...
[ Szerkesztve ]
-
lee56
őstag
válasz antikomcsi #4101 üzenetére
Ezekben neked mind igazad van, de attól még nem cáfoltad meg amit mondtam, az intel alaplapok mindíg is drágábbak voltak, az hogy mikor mennyivel az eltérő, de attól még így igaz és nem fog változni a jövőben sem.
Ha hasonló árban hasonló "teljesítményű" lapot nézel a két gyártótól, azok között többmintvalószínűleg akkor az inteles lesz a kevésbé felszerelt.
De tényleg nem kell ezen itt lovagolni, ez egy olyan ritka helyzet hogy mindegyikünknek igaza vanNo Comment
-
BoB
veterán
Aida 64 nem képes file-ba logolni.
A GPU-Z képes erre, de csak a VGA-t lehet, viszont nagyon egyszerű, kiválasztható mit logoljon, a program is 1 MB összesen.
CPU-ra sajnos nem tudok, a CPU-Z nem tud az tuti.
[ Szerkesztve ]
-
Oliverda
félisten
válasz antikomcsi #4101 üzenetére
100K-s alaplap AMD alá nem nagyon szokott lenni. Most a Crosshair V Formula a legdráfább a maga 70K-s bruttó árával.
"Minden negyedik-ötödik magyar funkcionális analfabéta – derült ki a nemzetközi felmérésekből."
-
Whysperer
addikt
Nekem a E7300-am van 3.6-on ,de msot csere lesz és régen amd voltam ez előtt igaz ez sokáig szolgált,de Most tutira AMD-t veszek Mert komolyan Inteles barátaimnál sűrűn látom a ez már nem elég kell még durvább gyorsan csere dolgot és akármelyik AMD-s barátomat szemügyre veszem ma is elindítja a jó ksi full hd high meg ultra minőséggen a játékaikat sé tökre élvezik és max cserélnek egy vga-t! de amég Én Intelemmel cseréken törtem az agyamat már akkor még mikor még sok is volt a amds barátaim ültek és élvezték a gamet! Én azt figyeltem meg AMD-t az vesz akit nem érdekli pár érték különbség és happy holday szinten elhasználják a configjukat 2-3 évig is! Intelesek az sok is kevés! Áhh 5 GHz is kevés egy i7-es usernek mert Nem elég gyors! "SDD-vel 10 másodperc alatt áll fel a rendszer ez miii?" gyorsan elszaaldok veszek vízhűtést meg mindent mert nekem 5 másodperc alatt kell 8)
Kb. ezt figyeltem meg itt fórumon és a való világba!
van egy haverom pc boltja van mindig i7 és az aktuális vga csúcsból 2 van benne! 27 volso moncsin játszik és minid koppon van a fps ultran és FULL HD-be! Nem hiszem el ,hogy ha egy 8120-at vesz valaki és mellé egy jó vga-t akkor olyan játék létezik ,hogy FULL HD-n max beállításokkal akadnak. mármint lehet ,hogy nem 70 fpsem lesz csak 47 ,de kit érdekel? Nem folyamatos?
Bocs Én ezt csak azért írtam le mert itt páran már mondták ,hogy NE AMD fórumba dicsérjük már az Intelt ,hogy de jó! Itt szerintem azoknak kellene tanácsot adni akik AMD-t szeretnének és elég nekik a 70 heylett a fix 45 fps és bőven ellvannak vele. azoknak segíteni tuningolgatni a pirosat vagy optimálisra kihozni a maxot abból ami az aktuális illetőnek van!
Ne hargudjatok ezért nem osztásnak akartam szánnít. Csak olvasom itt ezt a oldalt és február márciusba akarok FX-et venni és már rég megadtam a eséylt számomra az AMD-nek és az lesz csak próbálom az aktuális legjobb amd configot kihozni ami számomra jó! De utóbbi időbe csak azt olvasom itt kb ,hogy Gyerekek szar volt az FX_em gyorsan vegyetek apróról i7-et mert az csúcs!
-
Borokafa
őstag
Én pedig megpróbálok továbbra is helytállni a kis 15k-s lapommal. Keddre itt a 6100 és a hővezető ragasztó is valószínűleg. A tápellátása megkapja a hűtőbordát és talán kevésbé kell félnem az elhalálozásától.
-
antikomcsi
veterán
A csúcs lapok ~50K körül kezdődnek AM3+ és 1155 fronton is, akár 100K-ig, vagy e fölé.
Viszont mindenki választhat igényeinek, és pénztárcájának megfelelőt bármely oldalról, akármelyik ársávból.
Pont ugyan úgy választhatok 100K-s amd-s lapot, és 35K-s intelt, mint fordítva. Nem hiszem, hogy ezen a témán kéne lovagolnunk ebben a topikban.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A nem témába vágó beszélgetésekhez keressétek fel a (nemcsak) FX-tulajdonosok bazi nagy OFFolós topicját, vagy az AMD offtopikot!
- ÚJ, 3év Gar! AMD Ryzen 7 5700X3D 3.0GHz (96MB Cache, up to 4.1GHz) OEM AM4 Processzor!
- AMD Ryzen 5 5600 BOX - Új, 3 év garancia - Eladó! 40.000.-
- i7 9700 , MSI Z370, 32GB DDR4 félkonfig
- AMD Ryzen 7 7800X3D 4.2GHz (96M Cache, up to 5.0GHz) Processzor
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i7 13700K 16mag 24szál processzor garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest