Hirdetés
- Autós kamerák
- Apple notebookok
- Mikrokontrollerek Arduino környezetben (programozás, építés, tippek)
- Popcorn Hour topik
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Redmi Pad Pro - jól sikerült
- Milyen videókártyát?
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
-
PROHARDVER!
AMD FX processzorok topikja
- AM3+ tokozás
- Nyolc, hat, vagy négy mag
- DDR3-1866 RAM támogatás
- Szorzózármentes modellek
Új hozzászólás Aktív témák
-
kovsol
titán
na megdöglött a tápom úgy tűnik határon dolgozott nagyon
kimentem kajálni a konyhába arra jöttem vissza, hogy úgy csinál a gép mintha lement volna készenlétbe, de resetre se reagál, ventik se pörögtek. Most hiába nyomom be a power gombot nem pörög fel egy ventilátor se, ha kinyomom tápon a kapcsolót akkor egy pillanatra felpörögnek a ventik és ennyi. Viszont a power led folyamatosan világit amint rá van engedve az áram, még mielőtt benyomnám a power gombot, lehet az alaplap halt meg ?[ Szerkesztve ]
May the Force be with you!
-
kovsol
titán
Én pl úgy vagyok vele, hogy a mostani teljesítményével is meg vagyok elégedve és az csak kellemes meglepetés lesz számomra ha ez még tud javulni. Nem hiszem, hogy bárki is azért vett volna ilyen procit, mert később még lehet gyorsabb lesz. Én pl i3-t nem akartam, i5 túl drága nekem, főleg, hogy még ezt se használom ki, mert amire használom arra az fx4100 is bőven elég lenne, de valamivel időtállóbb darabot akartam, és minimálisan többe került csak mint a 4100
[ Szerkesztve ]
-
lee56
őstag
Hát az a nagy áttörés max 10% lesz és az is erősen alkalmazásfüggő, legalábbis a kis win8 preview ábrán, amit utoljára láttam ebben a témában, azon asszem farcry2 volt, ami a legtöbbet profitált, azaz ~10%ot
Felőlem amúgy lehet offolni, csak egy bizonyos határ után már sok lesz belőle, a legtöbb ember azért jön ide feltételezem, mert az FX-el kapcsolatos hírekre és tapasztalatokra kíváncsi, nem a ki milyen videókártyát szeretne, vagy az élesszük újjá a tamagocsit mozgalom hozzászólásokat olvasni. Ez nem neked ment amúgy, viszont mindenkinek aki jogosan magára veszi
No Comment
-
miresz
veterán
-
miresz
veterán
A 8120-ban ma lekapcsoltam 2 modult,egy ismerősnek pár teszt miatt. Azt az érdekességet vettem észre,hogy maga a rendszer felgyorsult.Win indításakor a windows jel már nem áll össze,csak megjelennek a golyók,és utána a betöltött asztal fogad. Utoljára akkor csinált ilyet amikor a PHI 965-öm 4Ghz-ra volt húzva.Ebből is levonható szerintem,hogy a win7 mennyire rosszul kezeli a 4-nél több szálas bullokat.
-
lee56
őstag
Gyerekek, lassan átmegyünk VGA témába. Beszéljünk inkább a Trinityről az határeset
No Comment
-
Bali27
addikt
válasz Malibutomi #5182 üzenetére
150 dollár is mire ideér lesz 55.000 Ft
-
kovsol
titán
Én remélem, hogy 6850 áráért megkapható lesz a 7770 mert az kevés eltérés teljesítményben számomra megérte volna a kisebb fogyasztás és az egyéb fejlesztések tudatában. Az én időm talán majd akkor jön el ha kijön a 78xx széria, mert akkor talán le tudok csapni egy használt 6850-6870 kártyára.
[ Szerkesztve ]
-
miresz
veterán
válasz Malibutomi #5179 üzenetére
Egyértelmű.csak az ár nem lesz mindegy. De én is reménykedem a jó árazásban. Pont most olvastam a 7770 PH-s cikket és ott is egy kicsit szerintem magas az ár mint ami még ideális lenne,és házon belül isva ellenfél,mert egy 6850 szintjét hozza,amit már olcsóbban meg lehet kapni.
-
Bali27
addikt
válasz Ricsiii1992 #5174 üzenetére
meg ANYU-kat
Habár... azokat most is lehet mindenre(MILF Forever)
[ Szerkesztve ]
-
Ricsiii1992
tag
azt hiszem nekem se kell procit cserélni egy jó ideig. BF3-ban pl. rommá hajtja a GTX 460-at még alapórajelen is. Tuning is csak a kevés szálat használó programok/játékok miatt ajánlott. Majd egyszer megy mellé egy 7xxx-es Radeon, vagy egy 28nm-es NV...de az nem a közeljövőben lesz.
Amikorra kevés lesz a 8 magos zambezi, már nem is lehet majd procikat kapni...csak APU-kat.[ Szerkesztve ]
-
Bali27
addikt
Kb melyik lehet az a VGA amit kihajt egy FX6100? Azaz egálban, párban van vele?
A 6850-em bármeddig huztam mindig ki volt hajtva -
Ricsiii1992
tag
válasz AMD!4ever #5159 üzenetére
1,35V körül nézz egy 4GHz-et.
Én is eljutottam oda, hogy már csak aida stress tesztet nézek pl egy fél órát...ha bírja, jönnek a játékok, bf3, F1 2011, dirt3, GTA IV, shift 2...
Lassan már egy hete 1,3875v--4,3GHz-en vagyok, eddíg még semmi anomáliát nem tapasztaltam.
Nem tudom elképzelni, mit csinálhat a LinX a procival...cinebench és aida stress teszt alatt akár 30-40W-tal kevesebbet eszik a gép, mint LinX-nél, prime small fft-nél. -
AMD!4ever
őstag
válasz Malibutomi #5164 üzenetére
Dehogyis akarom a primeot futtotgatni,Szidom magamat miért is szedtem le
Csak egy kis rálátásom legyen a stabilitásra amig ismerkedek a géppel.Egyébként igazatok lesz,Feszkó kell a procinak,most 1.4volton stabil egyelőre 4ghz-en primeolom a maximum heat-es cuccal.
Valami lehettet a régebbi 1.2 es biosával,jócskán jobban melegedett a cpu,legalábbis azt irta a szenzor.Hiszek egy Istenben,Hiszek egy Hazában,Hiszek Magyarország feltámadásában!
-
SSJmeszes
senior tag
Ezt amit kiadtak win ütemezőt, ez nem jön le windoz updatel?
Külön kell leszedni mindenféleképp?Flickr: flickr.com/photos/63962202@N05 | Insta: natural.sight
-
Malibutomi
nagyúr
válasz AMD!4ever #5161 üzenetére
"Viszont azt nem értem Hogy a játékok 4ghz-en se fagynak ki órák után se... csak a buzi prime hibázik., az számit itt hogy pl gta4ben a proci terheltsége kb 50% csak? hd4850 miatt,meg a szar optimalizálása miatt gtanak."
A játékokért vettél gépet, vagy a primeot akarod futtatni főleg?
Lehet hogy most megvertek, de soha nem volt prime a gépemen, az AOD stability tesztjét szoktam futtatni, ha abból lemegy fél óra, akkor a játékokkal és egyebekkel sincs gond tapasztalatom alapján. Ha hiba van akkor meg kidobja negyedórán belül. -
Borokafa
őstag
válasz AMD!4ever #5161 üzenetére
A prime fullon terhel minden magot, ez valós alkalmazásoknál nem igazán fordul elő.
A prime beálításoknál is van lehetőség választani, ha csak a cpu-t akarod tesztelni, vagy a procit és a memóriát is.
Miresz,: Az könnyen lehet Nálam most a phenom ballag napi használatban 4200-on.[ Szerkesztve ]
-
AMD!4ever
őstag
válasz Borokafa #5160 üzenetére
Igazábol alapon voltak az Nb és a Ram,csak a szorzóval játszottam,és miután 4ghz már sok volt akkor kezdtem finoman az "fsb"-t állitgatni.
Viszont azt nem értem Hogy a játékok 4ghz-en se fagynak ki órák után se... csak a buzi prime hibázik., az számit itt hogy pl gta4ben a proci terheltsége kb 50% csak? hd4850 miatt,meg a szar optimalizálása miatt gtanak.
egyébként baromi jó fut minden game igy is.Hiszek egy Istenben,Hiszek egy Hazában,Hiszek Magyarország feltámadásában!
-
-
AMD!4ever
őstag
3 lehetőség van. Vagy kifogtam a világ legtuningolhatatlanabb fx6100-asát,vagy a msi 970a g45 lap erősen tuningolhatatlan,vagy a tápom zsenge.
Én a tápra gyanakszok,ill. a lap biosa is hülye időnként
Prime teszttel még 3.9ghz-en is is eldob 1-2 modult kb 1 óra alatt. 4.2ghz-en kékablak,bár komolyabban feszt nem emeltem,mert a hűtőm sem mai darab.max 1.32voltot adtam neki.
Hát maradunk hüvösen 3.8-on,1900as ramokkal,emelgetve az fsb-t,Nb-ht emelgetés.
Igysem rossz azért ez itthonra.Hiszek egy Istenben,Hiszek egy Hazában,Hiszek Magyarország feltámadásában!
-
Prof
addikt
Na akkor egy 2modulos A8-A10 trinity elvileg hozza a sandy i3-at cpu erőben majd.
Az egész jó, mivel annak a teljesítménye elég bőven a mezei usernek.Vagyis ha egy A8-at lehet majd kapni i3 árban akkor jóval jobb vétel lesz, mint az i3 annak aki használja 3D-re a VGA részét.
És best buy lehet a K-s verziója ha lesz benne tuningpotenciál.[ Szerkesztve ]
-
torocsik
tag
Sziasztok! lenne egy kérdésem Gigabyte GA-990XA-UD3 lapom van most jön bele egy 6100FX proci ez a két párosról van valakinek valami tapasztalata, vagy ez a lap elég jónak minősül egy FX alatt?
Az időnek egyetlen oka van: minden nem történhet egyszerre.
-
Asbee
veterán
Holnap meg is lesz a proci ( 6100), addig kérdeznék előre párat . Tuningban milyen feszültségen érdemes kezdeni és kb meddig lehet elmenni? CPU NB is érdekelne. Ahogy olvastam egy 4,5 ghz-t szinte minddel el lehet érni. Majd a cél az egy 4,5 ghz és 2,5-2,6-os NB.
-
-
miresz
veterán
válasz FireKeeper #5144 üzenetére
Parancsolj. :Cinebench 8120/4modul 3,7Ghz
-
Borokafa
őstag
válasz FireKeeper #5140 üzenetére
A fotóalbumomban találsz róla teszteket
-
-
miresz
veterán
Bárki be tudja állítanni,akinek nagyobb van az is,csak le kell tiltani a modulokat. Ha haza érek melóból,akkor meg nézem ha kell. Mit futtasak?
-
Bali27
addikt
Mármint milyen teljesitményre? +D mark meg ilyesmi? Tegnap csináltam igaz 6100al elég sok tesztet, igaz kicsit meghuzva.. Kb vonjál le 15%-ot.. vagy Google....
[ Szerkesztve ]
-
FireKeeper
nagyúr
emberek!
van itt valakinek 3,8 körül szaladgáló fx4100-a? kíváncsi lennék a teljesítményére!steam, GOG, uPlay: @petermadach || HotS: PeterMadach#2675 || Xperia 10 VI || Ultrawide & SFF masterrace || Unofficial and unpaid VXE R1 shill
-
lee56
őstag
Ha az ArmaII-ből indulsz ki akkor nem fog ártani a sok mag, ugyanis max grafikán és extrém coop multiban pl ahol rengeteg az AI, a NASA teljes kapacitása is kevés lenne
Amúgy a féligmeddig viccet féretéve, ezek a játékok mivel óriási a terep és a kismillió objektum rajta, aminek jórésze ráadásul még mozog is, általában a hardverek előtt járnak 1-2 generációval.
[ Szerkesztve ]
No Comment
-
dezz
nagyúr
Miért is kell Ipont linkelni, amikor itt van ez:
Az AMD részletes útiterve az idei évről
(Ráadásul 2 nappal korábbi) -
Bali27
addikt
Most néztem meg a 2012es "étlapot" X300as végződésű pl 6300-as FX-re kell majd beruházni.. Ha jol ovastam ki szálanként 15%al nagyobb sebességet ér el majd mint amostaniak.. Persze a 6100 is bőven elég most és inkább lassan uj VGA-n kell gondolkodni.. Akár meddig huzom a 6850-em mindenhol fullra ki van hajtva alap 6100-al is Bár ma megnéztem ár/érték kategóriában per pill nincs alternativa a 6850-nek..Se piros se zöld oldalon..
-
Asbee
veterán
Na végül rendeltem egy fx-6100-et. Nem tudtam ellenállni. . Kíváncsi leszek rá.
-
AMD!4ever
őstag
1.28volttal most teljesen stabil a prime már másfél órája 3700 on.nemtudom mi a bibi,vagy mi volt,de azért ebben a konfigban a táp is gyenge lehet,főleg hogy régi.
jó minőségű,de fenetudja mit bir még...Hiszek egy Istenben,Hiszek egy Hazában,Hiszek Magyarország feltámadásában!
-
Bali27
addikt
Az mitől lehet hogy az MSI oldalán a 970es chipsethez az ATI SYSTEM DRIVER 360mb az Asrockén 190Mb Asusnál 233Mb...???
-
Bali27
addikt
válasz AMD!4ever #5119 üzenetére
Tényleg fura.. Mondjuk eleve a mag hő majdnem annyi mint a kupak.. Nekem jóval kevesebb a maghő... Első ránézésre fogglamam sincs.. Lehet valami bug a Biosban ha van ilyen? MOndjuk semmi játék, felhasználó szoftver sem hajtja meg ugy a procit mint a Prime95, szóval ha nem jössz rá akkor lehet nem kell azt elinditani.. Bár engem is idegesitene..
-
AMD!4ever
őstag
Üdv!
Az tessék mondani miért van,hogy enyhe tuningnál,1.3volton (fx6100) Msi 970a g45 lapban aztat csinálja hogy prime95 fut ( 64bites 6 mag izzasztó) kb 15 perce hiba nélkül,kb 44-46 fokos MAG hő (kupak 48) és akkor egyszercsakhirtelen ZUTTY és a maghő szenzor meggárgyul 255 fokra ugrik (a kupak nem) a proci visszaáll 3700ról 1400mhz-re a prime95 fut tovább és ujrainditásig 255fokos marad a 6 mag és 1400mhz...
elég furcsi
lehet épp most forr ki
[ Szerkesztve ]
Hiszek egy Istenben,Hiszek egy Hazában,Hiszek Magyarország feltámadásában!
-
-
Bali27
addikt
Ez meg az alapra visszaálított azaz 3300alap és 3900 Turbo Core eredményekkel jött..
[link] Alapjában véve a proci -1000 pont de a végeredményben csak 100 pont.. FPSek meg ugyan annyik... -
Bali27
addikt
PErformance tesztben valahogy elég gyengusnak tünik... SZerintetek?
[link] -
Bali27
addikt
Megnéztem itt a 3dMark 11 eredményeket.. Miért Performance azaz 1280x720as tesztet csinál mindenki.?????
-
Asbee
veterán
Köszi mindenkinek. Egyenlőre marad a mostani aztán meglátjuk mit hoz a jövő.
-
miresz
veterán
Hogy van-e értelme azt neked kell eldöntened.A két procit nem igazán lehet összehasonlítani,mert teljesen más arhitectúra. Teljesítményben van ahol a PH II X4 körüli teljesítményt hozza,de van ahol a PH II X6-ot is lenyomja,ez alkalmazás függő. Egy szálas teljesítményben gyengébb az FX.Az meg,hogy mennyit megy az függ attól is,hogy milyen példányt fogsz ki. De kb. 4,2-4,5Ghz-t általában mindegyik megy.
-
Asbee
veterán
1080p-ben játszom. Én is gondoltam erre, hogy 6850 mellé főleg felesleges, már pedig vga csere egy 3-4 hónapig nem lesz. Jövőre nézve majd új vga mellé esetleg? Vagy akkor inkább várjam meg akkor mi lesz a procihelyzet?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A nem témába vágó beszélgetésekhez keressétek fel a (nemcsak) FX-tulajdonosok bazi nagy OFFolós topicját, vagy az AMD offtopikot!
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i7 13700K 16mag 24szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! AMD Ryzen 9 7900X 12mag 24szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! Intel Core i7 8700K 6mag 12 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! Intel Core i9 13900KF 24mag 32szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Intel Core i7-6700K 4-Core 4GHz LGA1151 (8M Cache, up to 4.20 GHz) Processzor
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest