Hirdetés
- Mégis mi értelme az Xbox PC-nek, ha limitálja a hardverválasztékot?
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Milyen videókártyát?
- SSD kibeszélő
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- OLED TV topic
- Gaming notebook topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Petykemano
veterán
Egy pár hete jelent meg Executablefix rendere a Raphael nevű processzorról.
Akkor az első ami feltűnt nekem az az volt, hogy kicsit mintha magas lenne, magasabb, mint szokott. Ezt talán kevesen említették. Sokkal nagyobb figyelem övezte a kupak megszokottól eltérő formáját, a "lábait" és a "lábak" között elhelyezkedő kondenzátorokatÖsszehasonlításképp itt egy kép egy kupaktalanított chipletes ryzenről:
Akkor nem értettem, hogy ennek mi lehet a jelentősége annak, hogy a lábak között kondenzátorok vannak, vagy hogy látszanak. Nem néztem össze.milyen magyarázatai lehetnek?
- Megmondom őszintén nem értek hozzá, de azért nem zárom ki. Volt szó arról, hogy AM5-be kerülő Raphael 120W, de lehet akár 170W-os megoldás is. Tehát nem zárható ki, hogy ilyen áramfelvételhez szimplán több kondenzátorra van szükség.
-Nem emlékszem, hogy találkoztam volna olyan infóval, hogy az AM5 fizikai kiterjedése hogyan viszonyul az AM4-hez. Arról viszont volt hír, hogy a chipgyártásban nem csak chiphiány van, hanem substrate hiány is. (Ha jól tudom a subsrate az a zöld felületű sárga lapka, amin a chipek elhelyezkednek és aminek érintkezők vannak az alján) Tehát az sem kizárt, hogy az AMD szimplán csak egy az AM4-nél kisebb AM5-öt ad ki, hogy takarékoskodjon a substrate összetevővel, ne az legyen a szűk keresztmetszet.
Elnézést, közben előkerült: [link]
Ez alapján az AM5 fizikailag ugyanakkora, mint az AM4 40x40-es.
- Felmerült egy olyan gondolat is, hogy azért volt szükség egy picit a szélhez közelebb elhelyezni a kondenzátorokat, mert a kupak alatt kellett a hely egy nagyobb interposernek
[link]Érdekes elképzelés. Az biztos, hogy az IF relatív sokat fogyaszt és lehetne harapni - főleg a szerver termékek esetén - a fogyasztáson, ha egy energiahatékonyabb módját használnák az adatkommunikációnak.
Persze nyilván ezt az AMD eddig költség okokból nem tette meg eddig.
Új hozzászólás Aktív témák
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Sweet.tv - internetes TV
- Gyúrósok ide!
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Robotporszívók
- Mégis mi értelme az Xbox PC-nek, ha limitálja a hardverválasztékot?
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Formula-1
- További aktív témák...
- ELADVA. Részletre elviheted akár 365 napra Bankmentes , azonnal elérhető ASUS ROG Strix G18 G814JIR
- Telefon felváráslás!! Samsung Galaxy S22/Samsung Galaxy S22+/Samsung Galaxy S22 Ultra
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
- Xiaomi Redmi Note 11 Pro+ 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M-A R7 2700X 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1070 8GB Cooler Master MasterBox Lite5 500W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest