Új hozzászólás Aktív témák
-
Blaze71
őstag
Miben is vagyok eltévedve? Max abban, hogy mennyi a sávszélesség, mert az 58 GB/sec-et nem tudtam jól. Viszont tény, hogy sokkal gyorsabb egy nVidia kártya mellett a tömörítés. A profilomban szereplő két gép közül az nVidia kártyás fele annyi idő alatt végez ugyan azzal a munkával. Volt róla cikk itt a PH-n is, ha lesz időm, be is linkelem majd. 186-os driver-től alkalmas rá bármelyik nVidia kártya 8xxx-től felfelé.
HERR_Z! Ebben a dologban Te vagy otthon. Én egyébként nem azt írtam, hogy jobb a Gigabyte lap, hanem azt, hogy én inkább azt használtam eddíg, de az új AsRock lapokat is dícsérik.
-
AMD X2
senior tag
válasz
apollo12 #797 üzenetére
Phenom 2-es erősebb a 6Mb L3-miatt. De 125 W-os !
Athlon 2-es ban nincs L3 , viszont 95W-os.
Tuning meg nem biztos , esetleg a Phenom jobban húzható.Ha kell az igazi 4mag ereje akkor talán Phenom 920 ast ajánlom.
(De ha az az alaplapod van ami az adataidnál szerepel az nem támogatja semelyiket!)
-
apollo12
veterán
Heló melyiket érdemesebb megvenni Athlon 2 x4 630 vagy Phenom 2 x4 920
3000 ft különbség -
HERR Z
veterán
válasz
elfelejtette #793 üzenetére
tehát B45 = 945 teljesítményben
meg, úgyis moddolásképes lapokkal dobálózunk, szal -
10geri
csendes tag
Na! Örülök a hozzászólásoknak,építő jellegű a vita, ha kérhetem, folytassátok még, mert egyre jobban kiderül minden apróságból, hogy akkor most mi is lesz belőle. Egyszer az énjavasolta irányomba, aztán pedig egy teljesen különálló felé megy a súly. Épp ezért, mert ti jobban átlátjátok ezeket a dolgokat, kérek még több ilyen apró mementót latba vetniellene és mellette. Sokat segít
. És bár nem tudok sokat ezekről a dolgokról, amiért
, de örülök neki, hogy kapok instrukciókat, javítást.
Blaze71: A gigabyte alaplap, amit javasoltál az jobban fejleszthető, azért javaslod, vagy mert jobbak a paraméterei és az egész rendszer hatásfokát jobban növeli, ki tudja használni?A B45-re sehol nem találok leírást, tudnál paramétereket mondani Her Z?
Mennyivel is drágább?Alternatív kérdés, hogy a 128, illetve 256 bit kifejezés mit is takar
Köszi
-
HERR Z
veterán
Processzornál én a helyedben Phenom-II 710-et vennék. Eleve tovább húzható egy kicsivel és ha tuningolni nem akarsz, akkor meg magasabb az alapórajele, mint az Athlon-II 620-nak. Az, hogy 1 maggal kevesebb, nem hinném, hogy akkora hátrány, mint az L3 hiánya. Rendereléshez pedíg szűkséged lesz az L3-hoz.
még jó, hogy mind2 2.6Ghz
tuning :1 lutri, 2: 710-esek átlagba elég tréül húzhatóak(főleg hogy kb fél éve nem gyártják őket)
L3 számít max 10%-ot, +1mag meg ha olyat programot használ az ember dob +30%-ot
Más tészta hogy én B45-öt vennék, árban kb egál....
Asrock lapokkal mostanában kevesebb szívás van mint gigákkal, használok mind2-t, a marketingen kívül alig jobb valamiben a giga, de sokkal drágább -
Blaze71
őstag
Na, elsőre csak annyit említenék, hogy az ATI 4770-es, vagy a 48xx kártyáinak jóval nagyobb sávszélessége van, mint a 9600GT-nek, ami ezekhez viszonyítva egy őskövület. Az 5xxx sorozatról nem is beszélve, mert a legkisebb, 5750-es is 72 GB/sec sávszélességgel bír, míg a 9600GT olyan 22-24 GB/sec lehet. Ha csak azt nézem, hogy a fiam gépében most még egy X1950 van, amíg nem tudunk 5770-et venni, az is majdnem kétszer akkora sévszélességgel bír, mint a 9600GT. Viszont itt nem is ez a lényeg, mivel neked elsősorban munkára kell. Itt jön képbe az a lehetőség, hogy az nVidia kártyáknál a 8xxx sorozattól be lehet erre a munkára fogni a processzorát. Kis túlzással ez majdnem olyan, mintha két CPU lenne benne. Persze, hogy gyorsabb. Persze csak az újabb driverekkel. Ezért pl én nem írnám le az nVidiát, csak azt mondom, hogy jelenleg játékra sokkal jobbak az ATI kártyái.
Processzornál én a helyedben Phenom-II 710-et vennék. Eleve tovább húzható egy kicsivel és ha tuningolni nem akarsz, akkor meg magasabb az alapórajele, mint az Athlon-II 620-nak. Az, hogy 1 maggal kevesebb, nem hinném, hogy akkora hátrány, mint az L3 hiánya. Rendereléshez pedíg szűkséged lesz az L3-hoz.
Az AsRock választást azért nem kommentáltam, mert azt gondoltam, hogy valami konkrét oka van. Viszont ha azért esett erre a választás, mert modernebb, akkor ezt megcáfolnám. Ha csak azt vesszük alapul, hogy ugyan az a Chip van mindegyik 770-es lapban, meg a Gigabyte GA-MA770T-UD3P is SB710-es, akkor szerintem ez sem éppen elavult. De ezt Te tudod. Én biztos Gigabyte lapot vennék, de ebben benne van az is, hogy az utóbbi időben jóformán Gigabyte és MSI lapokat használtam. AsRock lapokkal sok gondom volt, de még az s478-as Pentium-IV-esekkel. Ez meg ugye nem az és mostanában dícsérik is őket.
Winyónál érdemes lenne elgondolkodnod RAID-en is, ha annyira fontosak az adataid. Figyelj arra, hogy olyant vegyél, ami 1 tányéros. Legyen inkább kisebb, de 1 tányéros és persze megbízható. Ajánlott márkák mindenképpen Hitachi, Samsung, WD.
A gigabyte SuoerB táp engem akkor győzött meg, amikor volt összehasonlítási alapom a Chieftech 400 és 450 W-os tápjaival szemben. Lehet, hogy olcsóbbnak tűnik és kicsit rövidek a kábelei, meg a csatlakozókból is lehetne több. Viszont újabb technika, jobb a hatásfokkal, halk, rendelkezik mindenféle védelemmel, ráadásul 2 olyan gépet is elvinne, mint amilyent építeni akarsz. Van 4 SATA és 2 ágon 4 Molex csatlakozó, meg 6 pin PCI-E. Ennél több egy átlagos gépbe nem is kell. Az már más kérdés, hogy a 4 SATA egy kábelen van és jó esetben is csak 3 csatlakoztatható könnyedén. Egyszerre a winyókhoz és a DVD íróhoz nem fog elérni, mert túl sűrűn vannak. Ráadásul 2 erre, 2 meg vele szemben van elhelyezve, tehát 4 egyirányba nehezen fordítható. De ez a legnagyobb hiba, amit tudok róla mondani. Everest stabilitásteszten nézve a feszültségéertékek meg sem moccannak.
-
10geri
csendes tag
Sziasztok!
Köszi a reakciókat
Blaze71:
a videókártyánál pont ezek miatt a tulajdonságai miatt döntöttem így, úgy gondolom hogy jól, és hát nem a játék az elsődleges, elég sokat kellesz terveznem az elkövetkezendő időkben, így inkább munkára lesz befogva. Legfeljebb néha lazításképpen játékra, azért én is szeretek játszani
. Egy atinak hasonló árban sokkal kisebb a sávszélessége és a memóriája is, ami azért renderelésnél visszaüt. Játékra talán jobbak
Alaplapnál is ez talán azért jobb egy gigabyte-nál, mert sokkal újabb összetevői vannak, amik meggyorsítanak minden folyamatot, és a többi hardvernek is biztosítanak magasabb kihasználási lehetőséget. Meg hát minden cumó illik bele, ami kellhet. Most valami gond van a nettel, nem akar megnyitni több oldalt sem, de amint feléled, megnézem melyik is aza winyótípus, amit én néztem még ki, ennél az volt az észrevételem, hogy sokkal magasabb a pufferelési mértke, ami nem 16 Mb,hanem 32, és ugyanott van árban, ebben nem vagyok biztos,javítsatok ki ha tévedek,de akkor ez most gyorsabb, mint egy 16 Mb-os. 500 gigás meg azért, mert árban ottvan mint a 320-asok, vagy valamivel kisebbek is, és azért mégiscsak 2x akkora. Van rá 2 év gari, mondjuk nemvolna jó, ha minden adatom veszne valami baki miatt, aztán kiszúrnák a szemem egy sorryval, ezért lehet hogy ha majd lesz rá még pár zsetonom, egy használt kisebbre is benevezek. De most az nem lehetséges.MaSzKa: Egy ati 4770, és amiiket még írtál, azok talán gémeléshez jobbak, de nekem renderelni kellesz, tervezni ezerrel, ilyen szempontból nem jobb szerinted is az amit kinéztem? Winyóban pedig, amint megjavul a net megnézem az F3 teszteket
, és azt is megkeresem, amit én néztem ki. Az nvidia miért is van leszállóágban?
Alaplapban azt vettem le, hogy jól döntöttem, összességében, videókártyában még még döcögőseka válaszok, de ha azt vesszük hogy nem nagy gémgép lesz, akkor jobbanjárokezzel, mint egy atival(alacsonyabb teljesítmény, kevesebba ram is-->renderelésnél a ram az kell). Winyót nézem máris...
Táp. Nem lesz kevés az a460 wattnyi enerdzsiiii? Kicsit drágának is találom a superB 460-at, De ha ennyiaz átlag áruk a tápoknakJaj...
Sata2 -es lesz a winyó, ahhoz milyen fej csatlakozik majd a tápból?
És a nagyúr, a proci, hát akkor mi legyen? Vajon az alaplap és a videókártya új technikai tulajdonságai tudnak hátteret adni rendereléshez,tervezéshez az x4 620 mellett? Vagy jobb lenne egy olyan proci, amelyik rendelkezik L3 gyorsítótárral? Rátok bízom magam, vesézzük ki, mert ha túl nagyhátrány érne egy 3 magossal, akkor aztán leshetek. Az x4 620 pedig bár nem rendelkezik ilyesmivel, de akkor pedig az működik, hogy ramra támaszkodva a kisebb méretű L1 és L2 viszonylag gyorsan tud betölteni éppen a kisebb méret miatti gyorsabb váltások, betöltések miatt........
És akkor talán nem is olyan nagy a különbség egy phenom II x3 710 és egy athlon II x4 620 között, vagy mégis?
eszgé100: köszi a topiktippet.Felvetem ott is.
A tuningolással ráérünk utána, ha már egyben van és működik minden.
-
Blaze71
őstag
válasz
apollo12 #784 üzenetére
Bőven többet fog tudni, de egy kis tuning mellett lehet, hogy felesleges. A 620-as megy alapfeszen 3,6 GHz-en.
Én egy X2 4200+ procit, ami 2,8 GHz-en ment, cseréltem 620-ra és 5750-es ATI kártyával néztem 3DMark2005-ben a pontszámokat. 6000 ponttal többet kaptam a csere után úgy, hogy a kártya beállításaihoz nem nyúltam.
MaSzKa! Csak azért írtam a 9600GT-re, hogy jó választás, mert munkára is használná a gépet. Az nVidia kártyáknál a 8xxx sorozattól és a 186-os drivertől kezdve be lehet fogni a videóprocesszort a tömörítési, konvertálási munkába. Ha számít, hogy mennyi idő alatt végez a gép, akkor ezt is szem előtt kell tartani. Saját példám, hogy az adatlapom szerinti két gépen megpróbáltam ugyan azt a .rar file-t kibontani. Az ATI kártyás gép a profilban szereplő beállítás mellett kétszer annyi idő alatt végzett, mint az nVidia kártyás gép. Pedig az akkor éppen default beállításban volt, tehát nem volt sem a proci, sem a memória húzva. Innentől pedig, ha fontos az is, hogy meddíg dolgozik egy-egy feladaton, bizony jó választás a 9600GT. Ha csak játékra használná, akkor lebeszélném róla.
A Gigabyte alaplapot azért nem javasoltam, mert a fórumokat olvasva az AsRock új AMD lapjairól csak jókat olvastam, így megfelelő az elképzeléseinek.
Winyó terén bőven igazad lehet, nem ismerem az F3-as Samsungokat. De valahogy a nagy lemezektől mindíg óva intettem mindenkit, hiszen ezek eléggé érzékenyek. Amikor bejöttek az első TB-s winyók, jóformán minden második meghalt az első pár hét alatt. Persze ez azóta változhatott, sőt gondolom, hogy változott is, mert már a 2 TB-s lemezek sem ritkák és jóformán minden nagyobb winyó gyártó kínálatában megtalálható. Én egyébként annak a híve vagyok, hogy egy kisebb winyó kell a rendszernek és egy nagyobb tárolónak. Erre jó lehet egy 250-es, vagy 320-as Samsung, vagy WD, vagy Hitachi. Ezeket dícsérik és ezekből kevesebb a problémás darab is. Már bőven kiforrott a tchnika, a 250-esek már régóta egy tányérral futnak, stb... Aztán tárolónak mehet az 500 GB-tól felfelé, mint pl a WD GreenPower. Igaz, hogy ezek csak 5400-at pörögnek, de pont ezért Green, mert gazdaságos és bőven kiforrott technika.
-
apollo12
veterán
Heló érdemes most egy athlon2 x4 630-at vennem?
Jobb lesz mint most az athlon 6400 om helyett? -
MaSzKa
senior tag
Nvidia leszállóágban van manapság
úgyhogy mindenképp ATIGigabyte SuperB 460 jó választás
esetleg Corsair CX400W 12eFt 5év gariPhenom2 X2 Black Edition a 4magosítható is jó választás de akkor kell venni coolert +-ba
pl cooler master hyper tx3 5eft
vagy cooler master hyper 212 plus 7500FtSamsung F1-es szériát nem javaslom, nekem is az van (lassabb változatok a 640-esekből, több meghibásodás az utóbbi időben)
Samsung F3-s a legjobb választás garantálom, hogy meg leszel elégedve csak el kell olvasni itt a Samsung-os topicot (én megtettem)
alaplapból: Gigabyte 770 ud -es-ből van rev 2.0 amivel jobban lehet tuningolni
de én Biostar, Sapphire, Foxconn DFI Suppox alaplapok híve vagyok
-
Blaze71
őstag
Az Athlon-II 620-as egy nagyon jó proci, ráadásul nagyon jó áron. De nincs benne L3 gyorsítótár, ami hiányozhat renderelésnél, tömörítésnél, konvertálásnál és a tervezőprogiknál. Bár, ha annyira nem lényeges, hogy ezek mindenképpen gyorsak legyenek, akkor elég lehet. Húzni viszont mindenképpen kell, ha nem is túl sokat. Mivel bírja az alapfeszes tuningot is és ráadásul nem is melegszik, egyszerűen rántsd fel az EC-t 270-re, de előtte az NB és HT frekiket vissza kell venni 1,4 GHz-re, illetve 7x-re. A memóriát meg 1066 MHz-re mert kifagyhat miatta, még akkor is, ha 1600 MHz-es.
A másik alternatív megoldás a Phenom-II 710 lehetne, ami árban kicsivel több, alapfrekiben is kicsit több, van benne 6 MB L3, de csak 3 mag. Viszont a választott lap alkalmas rá, és ha szerencséd is van, aktívvá teheted a 4. magot is. De ez nem garancia, csak lehetőség.
Videókártyából jó választás a 9600GT, ha a munkát nézzük, mert a PhysX processzort az újabb, ha jól emlékszem 186-tól megjelent driverek befogják a tömörítésbe, konvertálásba ésrenderelésbe. Tömörítésnél kb fele annyi idő alatt végez egy DVD mennyiségű .rar file kibontásával. Viszont játékra hasonló árban sokkal jobban járnál a 4770-es ATI-val.
Tápból ami olcsó és jó, meg halk is és biztosan megfelel a tervezettnél nagyobb gépekhez is, a Gigabyte SuperB 460-as. Sajnos kicsit kevés rajta a csatlakozó és a kábelei sem a leghosszabbak, de azért nem vészesen kevés, mert 4 Molex és 4 SATA nem olyan rossz.
Ja, igen. A winyó. Most vettem WD5000AAKS 16 MB-ost 11.500-ért. Cserintem jó választás lehet Neked is, vagy a Samsung F3. Seagate-ről mostanában olvastam valamelyik totyikban, hogy nem a legmegbízhatóbb, de ezt csak megjegyzem, nem állítom. Hitachi lemezeket dicsérték még. Én tapasztalat alapján csak Samsung és WD lemezekről tudok nyilatkozni. Nálam WD-vel soha nem volt gond, Samsungból meg mindíg csak az új szériásokkal volt probléma, ezért inkább a régebbi F1 szériát ajánlom, azokkal semmi gond nincs. Két hete járt nálam egy 750 GB-os Samsung, amit nem sikerült életre kelteni a tulajnak, meg nekem sem, így vihette vissza a srác három órán belül a boltba. Nem tudom, hogy F mennyi volt, mert nem nagyon lesegettem.
-
eszgé100
őstag
szia!
maga a proci szerintem best buy.
a többi alkatrész ügyében pedig a Milyen gépet vegyek? topikban kaphatsz segítséget -
10geri
csendes tag
Üdv mindenkinek! Látom most kicsit elapadtatok, ezért megpróbálom feldobni ezt a topikot most kisebb nagyobb sikerrel,az majd kiderül
. Én most szeretnék gépet összerakni, amibe athlon II x2 620 -as procit szeretnék tenni. Vajon jól járok-e vele, és passzolni fog e a többi cumóhoz, az érdekel engem, és kérem hozzá a segítségeteket. Nemtudom, h lehet e ide írnom a többi alkatrész típusát is, tulajdonságait, vagy erre a célra alapvetően van másik topik?
Mivel az én problémám arról szól, hogy az x2 620-assal jól fog e menni a konstrukcióm, remélem maradhatok ebben a topicban.
Alaplapom egy Asrock M3A770DE (sAM3) lenne.
Memória az 2 Gb DDR3 1600 Mhz -es Kingmax ( ezt találtam legolcsóbbat)
Videókártya egy VGA LEADTEK PCIE GF 9600GT 1024MB-os lenne,
Winchester sata2-es 500 Gb, 32Mb,
És ehhez szeretnék minél jobb megoldásban processzort, ezért gondoltam az X2 620-asra.Amit tudni kell, hogy nem vagyok egy nagy computerzseni, a tuningolás az számomra még rejtély, ha tudtok segíteni, az nagyon jól jönne, csak akkor lécci valami puhább nyelvezettel, mert nem szeretném azzal zavarni a dolgokat, hogy állandóan visszakérdezek
. Ami az összeállítást illeti, hát szeretnék egy olyan gépetösszerakni, ami bírja a 3D-s tervezést, photoshoppot, tervezőprogikat, a rendereléseket, alapvetően elég erős, megbirkózik a jelenlegi programokkal, és jódarabig nem kellesz hozzá nyúlnom. Fontos az is számomra, hogy ne költsek rá vagyonokat, ugyanis annyira nincs miből, dehát mindenki így van ezzel
. Amiket választottam, azokat aszerint tettem, hogy egyfajta ár/tudás jellemzőjük alapján a többihez hasonlítva nem kapok drágábban annyival jobbat, amennyivel drágább, de olcsóbbaknál sem éri meg asszem
. Hát ha tudtok jobbat, várom az ötleteket hasonló árkategóriában.
Nemtudom, hogy milyen tápot érdemes hozzá venni, gondolkodtam 500 w felettin, hogy minden jól működjön, terhelhető legyen. Meg a ház az nem lényeg, beérem valami dobozzal is
.
Huhh, egyszerre most azthiszem ez sok. Hát, ha bírtok velem, hajrá
. A jövőhéten szeretném összepakolni a dolgokat. Remélem segítségetekkel ez sikerülni is fog. Természetesen akkor majd én is küldöm a teszteket, persze abbanis elkél majd ném segítség
. Előre is köszönöm a segítségeket.
-
MaSzKa
senior tag
[ Szerkesztve ]-em a hszem
régebben nekem is piszkálta volna
csak most a héten sok volt az idegeskedés
20-25éves kb 80cm-es Philips TV 100W
kb 20éves kb 55cm-es TV 80Wmeg a HD4850 fogyasztását kéne majd mérsékelnem idle-ba de bios frissítéssel, hogy az ati ccc profilokat is tudjam használni
-
MaSzKa
senior tag
sajnos még nem
vettem egy használt gépet és azt javítgatom, de még nem értem a végére
még ki kell cserélni a kondikat a tápegységbe, de azt is már holnapra hagyomközben ismerős gépét is kellett javítgatni, meg amit kölcsönbe kaptam arra is elment az időm
holnap mindenképp össze akarom rakni az újat
csak most fontosabb a régi gépeket gyorsan összerakni és eladni minél előbb
meg vettem digitális fogyasztásmérőt és azzal is kínlódok
pl Duron 650 Asrock alaplapal 256MB A-data 400 DDR-rammal 300W gagyi tápegységgel
75WAsus K8V-X + AMD Sempron 3000+ Socket754 2xHynix D43 512MB DDR400 Ram Samsung 120GB 2MB IDE Hdd Macron MPT-401P 400W P4 ATX Tápegység
50WSamsung 931BF
25WSonyPSP 1004
2WGázkazán
60W -
Cadal
őstag
Pedig nekiállhatnál, mert ugye elég messziről jött a ram, és ha valami nem okés, vagy hibás a ram? ősember csak 3 nap garit vállal rá. utána intézheted magad a dolgot a gyártóval.
Szki fórumtársnál is pihen a szekrényben egy kit OCZ AMD edition ram.
Szvsz ne késlekedj. Ha más nem próbaképp a 3. 4. slotba is betehetetd. -
MaSzKa
senior tag
sziasztok
Ma jöttek meg a ramjaim 1+1 hét késéssel Ősemebertől
de a nagy idegességben elment a kedvem a gépősszerakástól
pedig most jelent hivatalosan is direkt Overclock Bios az alaplapomhoz
a gép már össze van rakva, de ahhoz, hogy be tudjam rakni a Trident ramokat az 1-2-es slotba le kell szednem a CM Z600-ast
az idíóta alsó 16x pcie miatt szedhetem le a 12cm-es yate Loon coolert az AC Accelero S1 Rev2-ről is
és úgy is csak alíg fér el, pedig még ezenkívűl a HD4850 hűtését is meg kell oldani valahogy, mert passzívba nem merem használni
Mai napon csak gyönyörködök a ramokba
-
Denes550
csendes tag
Nálam is most landolt egy Propus magos 620 proci, és megvagyok eddig teljesen elégedve vele! Phenom X3 8450-et cseréltem ami 3DMark06-ban 2,7GHz-re húzva épp elérte a 3000 pontot, ez az új pedig alapon, bekapcsolt bios energiagazdálkodással 3540 pont körül mozog. Hétfőn nekilátok én is a tuningnak, írok mi lett belőle!
-
MaSzKa
senior tag
válasz
eszgé100 #755 üzenetére
én is remélem
ma már igencsak rosszul éreztem magam gép nélkül
most kértem kölcsön egy AMD 650-es duron-t Asrock K7VM2 alaplappal
Abit Siluro FX 5200 passzív vga-val
ismerős kicsit megrugdosta, javítani van itt
a jó öreg Quantum LCT 20GB-os bírjamivel nem volt gépem unalmamban raktam a Zalgiris Kaunas 70 - 77 Barcelona meccsre
szerencsére bejött -
MaSzKa
senior tag
itt a gépem lassan 3 hete, de a ramok nem jöttek meg Ősembertől
-
Oliverda
titán
válasz
TomBoy1986 #751 üzenetére
Majd nézd meg ezzel.
-
Blaze71
őstag
válasz
TomBoy1986 #749 üzenetére
Akkor ezek szerint a HT-t mégis tudod állítani, csak a NB-t nem. Elég szarvashiba ez az MSI-től.
-
Blaze71
őstag
válasz
TomBoy1986 #747 üzenetére
Azért az a három és egynegyed GHz sem rossz. Mennyivel is megy a HT?
-
Blaze71
őstag
válasz
TomBoy1986 #745 üzenetére
Miért nem veszed vissza az NB és HT frekit 1600-ra, illetve 8x-osra? Vagy nincs rá lehetőség az MSI lapban?
-
TomBoy1986
veterán
3380-nál sajnos egyelőre megállt a tudomány. A gond az vélhetően, hogy túl magas az NB clock (2600MHz), emiatt pedig instabil a CPU. Ez viszont csak lapcserével lesz majd orvosolható, ami pedig egyet jelent nyilván a memóriacserével is.
De hogy ez mikor lesz nálam egyelőre rejtély.
-
Blaze71
őstag
Mindkettőtöknek:
Alapfeszes tuning volt és gyári hűtővel sem ment el 60°-ig a hőmérséklet. Stabilitás teszt alatt is olyan 57-59° között változott. Pl Dirt alatt 50°, Shift alatt 44°. Szerintem első osztályú 4 magos 20 ezerért.
-
Blaze71
őstag
Itt van néhány Everest memória és gyorsítótár sebességmérés teszt kép arról, hogy hogyan megy a 620-as.
GA-MA770T-UD3P 3,5 GHz-en stabil:
GA-MA770-DS3 3,5 GHz-en stabil:
GA-MA770-DS3 3,7 GHz-en már nem stabil:
Ez már terhelésnél, pl 3DMark2005-ben a CPU teszt alatt kiszórt a progiból. Bár a gép nem fagyott meg, de így nem nevezhető stabilnak.
-
Blaze71
őstag
válasz
eszgé100 #738 üzenetére
A memóriák 1,5 V-osak, de eleve 1,6 V-ot ad nekik a lap. Amikor kivettem a 2. slotban lévőt, akkor már működött minden. Miután feltelepítettem az OS-t, visszatettem a másikat is, megint megfagyott a Win betöltésekor. Ekkor kivettem az első slotból a másik modult, és átraktam az elsőbe azt, amit előző nap a másodikból kivettem. Így elindult az OS, de miután felállt a rendszer, már megfagyott. Megy vissza gariba.
-
csongi
veterán
válasz
TomBoy1986 #736 üzenetére
Nagy nehezen megtaláltam a hardver csokrok is, amivel tesztelve volt. A teszten végig szaladva a középmezőnybe sorolható a "kis"X4-es. amennyiben hajlandó 3,2 GHz feletti teljesítményre akkor már a közép kategória tetejére ugorhat. Az én konfigommal még ennyit sem fog zabálni szerintem, 2D-ben biztos nem. A vga most 0,85V-on üzemelget
A mostani e4850-hez képest 20-40% teljesítmény közötti növekedés lehetséges. Persze tudom ebbe beleszólhat a ddr2. de a ramok jók ,ha nem is szeretnek 1066 felett menni azért az időzítés csökkentést jól bírják -
Blaze71
őstag
Fiamnak pont ilyen lapja van, ebben megy 3,5 GHz-en stabilan a 620-as. Ment 3,7 GHz-en is, de ott már 3DMark2005 alatt kifagyott a Canyon Flight CPU teszt rész alatt. Persze alapfeszen, mert nem akartam én sem emelni rajta. A memória 3518 MHz-es proci órajel mellett 667 MHz-re visszaosztva pont 900 MHz-en megy. Memóriának 2,0 V-ot adtam, többet csak akkor kapott, amikor feszegettem a határait és megpróbáltam 1040 MHz-en indítani. Azért az már nem sikerült, bár lehet, ha megkapja a lap által adható 2,175 V-os maximumot, akkor elnindul. Viszont nem lett volna stabil, ezért értelme nem volt kíntatni. Szerintem ez bőven jó. Játékok közben gyári hűtővel a magok egységesen 45° körüliek.
Oliverda! Kivettem az egyik modult, mejd este próbálkozok vele. Most még nem volt rá időm. Ha úgy sem megy, akkor visszaveszem 800 MHz-re, de azért a Kingston 1333 MHz-es modulnak illene alapbeállításon működni. Ha ez sem segít, akkor gyerek gépébe átteszem a winyót, feltolom rá a rendszert és mehet vissza. Hátha elindul. Ha igen, akkor tuning nélkül tesztelem pár órát.
Eszgé100! Chieftech 400 W. Nem az lesz a gond.
DaaRaa! Szerintem azon múlik az alapfesz, hogy Propus, vagy Deneb mag van benne. Nekem 1,325 V, ha jól emlékszem. Meglesem majd, ha a gyereket sikerül elhajtani a géptől.
Nem mostanában, ahogy elnézem.
-
törölt tag
válasz
TomBoy1986 #730 üzenetére
Ezek szerint az alapfesz mindenkinél más? Fentebb többen írták, hogy náluk 1,4V, nálad 1,33V, nálam meg 1,275V.
-
csongi
veterán
válasz
TomBoy1986 #730 üzenetére
Én sem tervezem a az X3-at az a pár ezer forint külömbbség nem nagy, X3 esetében egy PH II 720-ra gondoltam, de ott azért van jó pár ezer forint. Elolvastam egy tesztet, szerintem ha megy 3,2-őn akkor nincs itt gondd :-) Ennek a procinak az energia gazdálkodás mennyi re egyezik a Phenom II-vel, Lekapcsolja nem használatos magokat gondolom. Mert a 45W-o t másképp nem tudná produkálni. Ez az energia gazdálkodási formát az SB700 chip támogatja?
-
csongi
veterán
válasz
Oliverda #728 üzenetére
Ebben várható esetleg a későbbiekben némi javulás? Újabb setping vagy ilyesmi, Érdemesebb egy x3-ra beruházni és abban aktiválnia 4. magot? Csak lehet a lapom nem fogja tudni ezt az opciót. Azért kérdezem, mert úgy gondolom hogy az X2-em stabilan 2860Mhz-en megy alapfeszen, de kevés ahhoz kihajtsa a húzott 4830-at. ha meg csere akkor feljebb lépnék magok száma terén. Ennél többet már nem akarok erre az a am2+ platformra költeni.
-
csongi
veterán
Sziasztok!
Egy 620-as X4-től kb mi várható el tuning terén? Alapfesz, afelett nem érdekes számomra dolog. Lap ma770 DS3 rev2. Ram 1066. -
Blaze71
őstag
válasz
eszgé100 #720 üzenetére
Nos, F2 BIOS volt rajta, amit frissítettem F4-re. A saját gépünkben megcsináltam a két winyón a partíciókat. Visszatettem, de semmi változás. Sorolom:
XP 32bit: telepítés első része megy, eljutok odáig, hogy kiválasztom a telepítési partíciót, másolja a file-okat, újraindul, bejön a telepítési képernyő, elkezdi telepíteni az eszközöket, majd kékhalál.
XP 62bit: telepítés első része megy, majd mielőtt beadná, hogy melyik partícióra telepítsen, kékhalál.
Vista 32 és 64 bit, valamint Win7 telepítővel lefút a csik, hogy Starting Windows, majd ilyen-olyan módon kellene eljutnia a telepítő képernyőig, de vagy előtte, vagy éppen amikor beadja a képernyőt, kifagy. Itt nincs kékhalál, szépen virít pl a Win7 Starting Windows felirata és az a pár színes pötty felette.
Ahol eljut a telepítő képernyőig, ott van egérmutató, csak már nem mozog, mert halott. XP 32 bitnél, ahol elkezdi a telepítést, addíg van egér, meg billentyű is, amíg be nem jön a kékhalál. Alaplapot, memóriát nem tudom tesztelni, mert nincs másik működő AM3 rendszerem itthon. VGA tegnap még szépen dolgozott a fiam gépében. Proci nem lehet halott, mertakkor nem tudnám elindítani sem a gépet. Én a lapra, vagy a memóriára gondolok. Winyókkal nem lehet gond, mert aztán a 32 bites XP telepítővel is tudtam partíionálni, meg formázni, csak elsőre nem is akartam rá XP-t tenni, főleg nem 32 bitest és ezért nem próbáltam.
Már végképp nem tudom, hol keresgéljek. Még két ötletem van. Első, hogy megpróbálom csak az egyik memóriával, aztán ha nem jó, akkor a másikkal. A másik, hogy a saját GA-MA770-DS3 lapomban feltelepítem a Vista 64 bitet az egyik winyóra és átteszem ebbe a gépbe. Mivel a Vista bírja a környezetváltozást, ha mégis jó a gép, csak valamit én csesztem el, akkor el kell így indulnia. Max még a SATA NEC DVD író keverhetne be, de ez csak a régebbi Giga lapoknál fordult elő. PL a DS3 lapomat nem érdekli, simán települ róla. Ekkorát még nem szívtam egy új géppel.
-
paolo68
csendes tag
válasz
eszgé100 #722 üzenetére
A heten valtotam deszkat. Asus M4N78 rol GigaByte GA-MA790X-UD3P - ra !
[link]
Egy kicsit megpiszkaltam a 620-as CADAC Propusos procimat az uj lapban.[link]
Freq : 3770.04 MHz (290 * 13)
Megprobaltam meg 3900 MHz-en is, Bootolni igen de a windows7 meghot ut kozben !
Bisztos meg tudnam piszkalni de mar nem volt ra kedvem, CMOS-t toroltem mert mar nem indult a vegen -
eszgé100
őstag
válasz
TomBoy1986 #721 üzenetére
ez ám az élet
de azért még nem zárnám ki az előző ötletemet
-
Blaze71
őstag
válasz
eszgé100 #718 üzenetére
Elsőre negyed óra után néztem rá, mert kimentem cigizni. Aztán nem vártam ennyit, de csak resetelni lehet. Kivettem a winyókat, megcsinálom a partíciókat és megnézem úgy. Hátha valamiért a szűz winyóra nem bír partíciót varázsolni és ezért fagy meg. Az egyik már készen van.
-
Blaze71
őstag
Sziasztok!
Ide is beteszem, hátha tud rá valaki valamit:
Összeraktam egy 770T lapot 620-as procival és 2x2 GB Kingston memóriával. Mindent auto beállításon hagytam és most kezdeném a telepítést. Van 2 SATA WD 500-as winyó és 1 NEC SATA DVD író benne. Eddíg hasonló esetben a SATA kezelést Native IDE-n szoktam hagyni, így fel tudom tenni az XP-t és a Vista-t is gond nélkül. Most olyan gondom van, hogy akár Native IDE, akár AHCI beállításon van, nem tudom telepíteni, mert miután lefut akár a Vista, akár a Win7 telepítőnél a csík, majd indulhatna a telepítés, kifagy. Winyók még nincsenek partícionálva. Lehet ez a baj? Vagy mit állítsak és hová? Sűrgős lenne a válasz, addíg nem tudok vele mit kezdeni, szétszedni meg nem akarom.
-
Blaze71
őstag
Sziasztok!
Megjött tegnap a 620-as. 770-DS3-ban 3,7 GHz alapfeszen, rövid tesztet nézve stabil, de nem volt többre időm. Viszont 3,5 GHz-en semmi gond nincs vele, tesztekből ezzel sem futott sok, csak 2 magra ment Orthos és az is csak 20 percig. Everest stabilitás teszt is csak negyed órát futott, de az rendben volt 3,7 GHz-nél is. Viszont annyival megfagyott 3DMark2005 alatt, de 3,5 GHz lefutott szépen. Ma még összerakom havernak a 770T-UD3P lappal a 620-ast és beszámolok holnap a tesztekről.
-
Krike
aktív tag
válasz
TomBoy1986 #707 üzenetére
Nagyon szépen köszönöm, hogy megkerested nekem ezt a tesztet, és dolgoztál helyettem. Úgy érzem, megkaptam azt a választ, ami engem érdekelt, és a kérdésemet is rosszul tettem fel.
üdv
Én -
törölt tag
Elég játékfüggő is a dolog. A mai játékok és az elkövetkező egy-két évben megjelenők között nyilván jelentős különbség lesz részletességben (pl poligonok száma) és feldolgozásban (pl tesszeláció). Ezek mind alapvetően csak a GPU-t fogják terhelni, szóval csökkentik a CPU limitet. Q3 motor sem ugyan az 1600x1200-ban, mint mondjuk a Crisys. Sem látványra, sem hw igényre. Viszont mindkét motort be lehet úgy állítani, hogy egy csúcsprocin is CPU limit legyen.
-
CHIPman
nagyúr
válasz
#65675776 #708 üzenetére
Az 5850 akkor készült, amikor a fullHD mindennapi dolog. Egy 4870-90 is szépen megbirkózik a fullHD-vel, ebben meg majdnem 2x annyi shader van, csak nem lesz fullHD-ben VGA-limit, amikor az EyeFinity-t is támogatja, és azt is akadásmentesen.
TomBoy: Tudom, de itt az volt a kérdés, hogy kihajtja-e. Ekkor teljesen mindegy, hogy mennyi az FPS, "nem" a kérdésre a válasz. Az más, hogy egy 965BE még alapon is elég akadásmentes játékra, de "kihajtani" semmiképp nem fogja. -
TomBoy1986
veterán
Csak neked
Ez szerintem válasz a kérdésedre. Van benne 6 CPU, 5 játék, mindegyik 4 felbontásban. Elég egyértelmű az Anno 1404-et leszámítva, hogy mi is a helyzet.
És jobb ha átnézed, mielőtt valami irgalmatlan nagy felesleges költségbe belevered magad.
Magyar-szerűre fordítva: [link]
-
Krike
aktív tag
válasz
TomBoy1986 #701 üzenetére
Akkor konkrétan kérdeznék, mivel én kezdtem ezt a témát
Athlon 435 gyengusz, gondolom Athlon X4 620, 630 is kevés lenne a karihoz (5850)?
Igazándiból monitorcserével full HD lenne, játékban meg ArmA 2, OPFlashhpoint 2, illetve hasonlók jöhetnek szóba, az MMORPG-hez kevesebb is elég szvsz.
-
TomBoy1986
veterán
Ezt másnak...
Egy az egyben azt tudja, mint egy 4870X2.
Ahhoz meg itt a segédlet: [link]És egy idézet:
"A HD 4870 X2 az esetek túlnyomó többségében gyorsult a túlhajtott processzor által, és úgy vettük észre, hogy a Core i7-tel komoly barátságot kötött (kiváltképpen akkor, amikor azt 3,8 GHz-en hajtottuk), sokszor igen komoly előnnyel nyert ez a páros, akár a Core 2 Quaddal, akár a Phenom II X4-gyel vetjük össze. Azért túlságosan ne ragadtassuk el magunkat, mert itt a játszhatóság szempontjából csak nüansznyi különbségekről van szó, hiszen teljesen mindegy, hogy 100 vagy 120 fps-t látunk a képernyőn. Máshol, VGA-limites beállítás mellett viszont egy Phenom II X4 is megteszi."
-
CHIPman
nagyúr
válasz
TomBoy1986 #701 üzenetére
Ha egy 5870-hez nem elég egy 4GHz-es i7 HT(igen, fullHD-ban), akkor az 5850-hez nehogy elég legyen már egy gyengébb AMD.
szerk.: De az 5850 is messze van a 100k-tól.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép játékra! I5 13400F / 32GB DDR5 / RTX 4070 Super / 1TB SSD
- Apple iPhone 11 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 14600KF 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Huawei Watch GT2, 1 Év Garanciával
- 12.000 ft tól elvihető ELITRO Bankmentes , kamatmentes vásárlás .Cooler Master GM2711S Monitor
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged