- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Szomorú jövőt vetít előre a dedikált GPU-knak a Jon Peddie Research
- Videós, mozgóképes topik
- HDD probléma (nem adatmentés)
- Dell asztali gépek
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Milyen TV-t vegyek?
- Steam Deck
- Apple MacBook
- Intel találgatós topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
tomiee85
senior tag
-
Chaser
legenda
válasz
Blaze71 #2685 üzenetére
Amiket én eddig láttam screeneket mind 32 bites volt, meg a chipek rendezése a lapokon is erre utal. Jó elgondolás ami átment a hülyeségbe
Persze lehet hogy tévedek, de nem hinném. Nekem is megmozgatta anno a fantáziám, de több szívás van vele mint haszna. HD gyorsításhoz legtöbb esetben ki kell kapcsolni, mert behal tőle az uvd. Ezzel a hibrid CF-fel meg az a baj, hogy jó-jó, de egy nem sokkal drágább hd4670 xarrá veri az 5450-et, szóval értelme ennek se sok van. Akinek meg kell hdmi-n true master hang az intelnél megkaphatja, ha hozzácsapjuk az amd cucchoz az 5450-et már nem is annyira olcsó. Sorround view-t meg az én példám is mutatja, ezért nem kell venni 780g-s lapot, 740g-s lappal is megy, még ati kártya se létszükséglet.
szerk: 4G-s 240 in progress, kimostam a zalmi hűtőt
-
F.B.I.
veterán
válasz
Blaze71 #2514 üzenetére
A problémám az, hogy hiába fixálom a biosban az 1,45V és kapcsolom ki a c&q-t ha a cpu-z prime alatt 1,53V-t mutat, félek, hogy kinyírom de ha 1,45V megmaradna terhelés alatt, akkor bepróbálnék egy 3,7Ghz-t is, akár 24/7-re is C&Q-al és IES-el együtt, mert fogyasztásban, mint mértem nem sok van és nem is érdekel.
Akkor magyarul a lényeg ebben a lapban, amit a bios hw monitor ír és lefixáltam kézzel, xarjak a cpu-z által írtakra terhelés alatt?
Jah nekem 300-as FSB-t simán bír. -
F.B.I.
veterán
válasz
Blaze71 #2507 üzenetére
Ha a BIOS beállításnál lefixálom 1,45V-ra, akkor az everest és a cpu-z, prime alatt 1,53V-t mutat. Xarjak rájuk, mert a bios monitorozása a biztos?
Most mértem fogyasztásmérővel: 1,18V-os beállítással, alapon 66W-t fogyaszt a gép, 1,45V-on pedig 71W-t nyel, terhelés alatt viszont az eredmények felugranak 155W, a nagyobb feszen pedig 181W-ra, integrált karival.
Ha nem használom fullon a gépet (ami kizárt) akkor alig 7-10W többletfogyasztás termelődik, ami elenyésző.
-
stratova
veterán
válasz
Blaze71 #2396 üzenetére
A Crossfire + RAID 5-ön kívül mi előnyöm származna egy 790X vagy 790FX lappal a 770(sb710) ill. 785-ös lapokkal szemben? Másrészt mi a vélemény tuning/mag/L3 cache feloldás terén a Gigabyte vs Asus vs MSI lapok tekintetében?
A kinézett GA-770TA-UD3 párja elvileg a M4A77TD PRO/U3S6 lenne ha lehetne kapni.
Lehet, hogy ez már AM3-as lapok kérdéskör akkor bocs az offért. -
stratova
veterán
válasz
Blaze71 #2378 üzenetére
Blaze71, darál0w:
Kösz, a választ mivel most hűtésre nem szándékozunk költeni alapfeszes tuning jöhet szóba. Ha jól néztem itt a többségnek tényleg megvan a 3.2 GHz és terhelve kb. 60 fok. Ha ez elég az 5770-nek ami ha jól látom kicsivel van a 4870-alatt akkorMár csak az a kérdés, hogy a GA-770TA-UD3 mennyire szereti ha meghajtják, de úgy látom 8+2 fázisos 140W TDP-s szóval reménykedem, hogy egy későbbi processzor és hűtőváltás után is elviseli ha többet vesznek ki belőle mint a 620-as.
-
bishopx2
tag
válasz
Blaze71 #2371 üzenetére
Van benne valami, ez az asrock, mármint az amd-s féle ami nekem van is elég
szépen szerepel, mondjuk minőségi cuccok vannak mellette, de nem gondoltam volna
hogy alig 30perc alatt beállitom, stabilan a 3,5ghz ami 20% overlocked-nek felel meg...
bravoGondolkoztam rajta, hogy majd lecserélem valami gigabyte-ra csak, hát lehet felesleges is
3,5ghz-nél több nem biztos, hogy kell, ha kell is akkor már valami jobb procival...x4 955 mondjuk, úgy, hogy lehet marad ez a alaplap és a proci is egy darabig még biztosan.... -
AMD X2
senior tag
-
darál0w
Jómunkásember
válasz
Blaze71 #2172 üzenetére
tudom, hogy van...ott élem a mindennapjaim
aláírásomban az erdmények, de mint láthatod csak INTEL van ott...azért kérdeztem hátha létezik hasonlo AMD verzioban is...
adok neki ne félj, de feleslegesen nem. holnap megnézek mindent, hogy mit tud adott feszeken, és a végét is
-
darál0w
Jómunkásember
válasz
Blaze71 #2168 üzenetére
3250mhz.
az intel is így ment, gondolom ez is elég lesz így...
lement 1 orás prime teszt a bekapcsolt L3al. előző teszthez képest semmit nem állítottam.small FFT teszt. Blend tesztnek nemlátom értelmét, mivel HT és NB is alapon, memok meg memtesttel tesztelve. szal stabil
a hőmérséklet is maradt ugyan az, legalábbis amit le lehet szűrni a CPU hő alapján.
itt is van
-
darál0w
Jómunkásember
-
-
darál0w
Jómunkásember
válasz
Blaze71 #2154 üzenetére
meg nőnap, meg valentin nap....
hál'istennek nálunk nem így van
ugy látszik megvan a 24/7es beállítás. a vicc az, h a ramom eddig 5-5-5-15ben 1000mhzen ment 1.9Val...mostmeg nemtudja
de mind 1is, mert hétvégén kapok egy crucial ballistixot a mostaniért cserébe
HT,SB és NB feszt nem állítottam, mert alapon mennek
márcsak a c'n'q kell
-
éN79
addikt
válasz
Blaze71 #2136 üzenetére
Az általad leírt felállásban igen (tudtommal), Deneb. Csak az "eredeti" azaz nem feloldott megoldás előtti megnevezés lett volna érdekes.
Merthogy a 620 az gondolom Athlon II X4 620, ez szerint viszont phenom II-nek kellene lennie: [link] De akkor ezek szerint oda is szórják bőszen a phenomokat. -
-
beci
őstag
válasz
Blaze71 #2122 üzenetére
A proci hütő szerintem nem rossz,gyári van rajt. 9-es fordulaton 3200al pörög,a ház ventim 1200al.
Bármit csináltam,nem birtam 30fok fölé vinni a procit.
Csak nem szeretném állandóan maxon pörgetni,ha nincs is rá szükség.Most levettem a proci fordulatot 1900-ra,netezés,és film nézés alatt is megáll 36 foknál. -
-
Storms
őstag
válasz
Blaze71 #2102 üzenetére
Az a gond, hogy a chipset miatt nem jó az nvidia ebbe a konfigba. Sajnos most is feltettem az Ati chipset drivert. Ha nem teszem fel 900-1000 ponttal kapok többet. Ez igy volt a 3dmark Vantage-nél is.
Többen mondták itt hogy nem szabad feltenni, és igazuk van. No mindegy most már.
Én egy Hyper TX3-at néztem most ki magamnak.
Milyen hűtést javasolnál rá amugy? Közben megnéztem a procira mi van irval... ADAC AD
-
törölt tag
válasz
Blaze71 #2060 üzenetére
Nálam egy jó kis öt éves 19"-es CRT van, ami akár 2048x1536-ot is bír (igaz azt már jó gyökér frissítéssel). 1600x1200-ban még tud 87Hz-et (desktop-on 1280x960-ban használom, játékokban tipikusan 1600x1200-on, persze a VGA miatt az újabbaknál lejjebb kell adnom). Annyira hülye meg nem vagyok, hogy TFT-re cseréljem. Ugyanis ha a magasságából nem akarok veszíteni, hanem előrébb akarok lépni, akkor minimum 26"-es monitor kell. És mivel a minőségből sem akarok engedni, ezért nem úsznám meg 3-400k alatt. Tudom utóbbi irreális elvárás, egy TFT soha nem fog olyan képminőséget adni mint egy CRT. Ami TFT-ket eddig láttam, paneltől függetlenül okádék képminőséget produkáltak összehasonlítva ezzel a CRT-vel, ami anno kemény 56k-ba került...
-
Hanok
senior tag
válasz
Blaze71 #2060 üzenetére
Nekem csak a Rev 1.0 (sb700) és Rev 2.0 (sb710) el van tapasztalatom és ahogy írtam is neked rev 2.0-nál jóval melegebb a proci azonos hűtő melett..Pedig nekem Propus magos van. Mondjuk azt is megfigyeltem hogy inkább a kupak hőmérséklet az ami jóval melegebb, Rev 1.0-nál max 2-3 fok eltérés volt a mag és a kupak között most meg 10-13.
-
Hanok
senior tag
válasz
Blaze71 #2049 üzenetére
Hát köszi szépen mindenki nevében, a helyzet az hogy pár hete itt olvasgatom az 57XX totyikot de nem ngayon merek belevágni, szinte csak negatív hozzászólások vannak...Driver és Hw hibák folyamatosan.Lehet hogy még várok egy kicsit amíg kialakul legalább a szoftveres front...
daa-raa: Igazad van de gondolj bele ha valaki ilyen felbontáson játszik mint ahogy a Kolléga vagy Én is annak valószínűleg 5 éves vagy annál idősebb monitora van. (Feltételezve hogy natív felbontáson használja) Kétlem hogy ezekben a monitorokban lenne újabb 5 év...Tehát Lassan de biztosan az ember rá fog kényszerülni a nagyobb felbontásra egy cserénél...Amíg meg van ezekbe élet, legalább megnyugodhatunk hogy van erőtartalék a vasban, és nem kell fél év mulva új kártyát venni...
-
eszgé100
őstag
válasz
Blaze71 #2011 üzenetére
melegnek nem meleg, csak hangos. már azt csináltam kínomban, hogy a ház oldalán kivágott beömlőnyílásról egy papírral odavezettem egyből a levegőt, így elég halk lett, kb 2500rpm-el 29-30 fokosak üresben, majd játék után csinálok én is egy képet. ja már már alul van feszelve rendesen a proci, csak 1,15v-ot kap
-
-
Perillustris
senior tag
válasz
Blaze71 #1491 üzenetére
A kérdés jó.
A kártya is, kipróbáltam másik gépben. Meg minden variációt. Egyszerűen nem indul el a BIOS sem vele. A szaktopikban is próbáltak segíteni, sajnos sikertelenül.
S csak egy maradhat.
Az pedig a VGA.
-
Zanik
addikt
-
MaSzKa
senior tag
válasz
Blaze71 #1288 üzenetére
volt itt olyan aki asszem DDr2-es ramokkal Asus Evo alaplappal még 5-10%-ot rárakott az Everest eredményemre
az a gáz nekem ha a HT 2300MHz felett van akkor nem stabil a gép
alapfeszültségen én 3.6ghz-nél többet nem adtam az hozzá tartozikkb 3450mhz-n stabil még úgy
a ramok még mindig a 3-4slotban vannak, még nem volt idő átrakni
a vga is a 8x-es slotban vanPhenom II X4 620 egyértelműen elírás - a gyári honlapot kell nézni mindig, mert a magyar kereskedők 1 vicc amit csinálnak - átvernek
FSP ATX PNF 400W bőven elég a ha nincs tuning
a gyári Athlon AM3-hűtéstől pedig ne várjatok sokat, mert inkább 2magosra lett tervezve és fontos volt a költséghatékonyság
CM Hyper TX3 vagy 212 Plus javított változatát javaslom 5-8eft
-
Fairplays
aktív tag
válasz
Blaze71 #1209 üzenetére
Óóóóó köszönöm a segítséget! Egyébként csak msconfigba kellett babrálnom, egyébként, érdekes mert everest is csak 2 magot látott., de eszközkezelőbe, ott volt mind a négy mag... régen állítottam msconfigban, hogy 2 magról töltse be a rendszert, és erről megfeledkeztem....
Egyébként meg semmi baj nincs az alaplappal, sajnos megszűnt a cég, így tényleg támogatás hiányában van, de egyébként semmi rosszat nem tudnák róla mondani...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Laptop csatorna inditasa 2023 vegen YouTube-on?
- Xbox Series X|S
- Viber: ingyen telefonálás a mobilodon
- Amazon
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Autós topik
- Építő/felújító topik
- Szomorú jövőt vetít előre a dedikált GPU-knak a Jon Peddie Research
- Gyúrósok ide!
- Videós, mozgóképes topik
- További aktív témák...
- Bomba ár! HP Elitebook 850 G3 - i7-6GEN I 16GB I 256GB SSD I RadeonI 15,6" FHD I Cam I W11 I Gari!
- iKing.Hu - Honor Magic 6 Pro - White - Használt, karcmentes
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- HP 200W (19.5V 10.3A) kis kék, kerek, 4.5x3.0mm töltők + tápkábel, 928429-002
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest