Új hozzászólás Aktív témák
-
szki
őstag
Konfigosnak igaza van.
Én is vettem már 2x1 GB Kingmax 1333/CL9-et 4500 Ft-ért itt az apróban. Sajna nem Elpida chipes, pedig azok tudnak 1333/CL7-et is!Ha meg mégis AM2+, és nem kell mikroATX, akkor van 16.389Ft-ért 785G-s lap ATX-ben is: [ASROCK A785GXH/128M ]
Más: BE: Black Edition
-
Konfigos
őstag
Tegnap néztem vaterán volt fent kingmax ddr3,meg itt a Hardveraprón is volt és lesz is 5k-ért 2x1gb Kingmax 1333mhz ddr3,szerintem minden am3-as lap kompatibilis vele és lehet azokat is húzni.
Sokan hajtogatják ezt a drága a ddr3 dolgot pedig szerintem nem túl nagy a különbség vagy éppen semmi.Én 4k-ért nem kapok ajánlatot 2x1gb DDR2 ramra,5k-ért meg már van ddr3.
Persze értem hogy van neked már ramod de ha nem valami über király team Xtreem akkor nyugodtan én azt mondanám hogy térj át am3 vonalra és add el a mostani ramod.Időtállóbb lenne egy am3 konfig a számodra is.
-
Oliverda
titán
-
szki
őstag
Iponról teszt: Athlon II X4: az olcsó négymagos
-
Konfigos
őstag
Felejtsük már el ezeket az alsókategóriás nv chipsetes lapokat.Kb annyit is tud vagy annyit sem amit az ára tükröz.Nem kifejezetten az asrock a baj mert komoly és jó kis lapokat gyárt mostanában ráadásul olcsón hanem a chipset a nagyon tré.Főleg hogy még nem is zöld vga-d van nem értem minek az a lap.
Ha kb árban ennyit pénzed van akkor: DS3
Bár én ezt venném inkább UD3
770DE
A780GMH/128MSzerintem gondold át mielőtt megrendelnéd azt a lapnak nevezett valamit
-
caleb
aktív tag
Hi!
GA-MA770-DS3 rev 1-be megy benne a 620-as proci
Bios: az f7-t tettem fel
Érdekes mert felismeri a lap,kiírja a nevét. /gondolom/
Cool'n'quiet -nél : 1,1v
Terhelve:1,4VA gyári hűtő tényleg egy fos,a 620-asra föl sem tettem,de még az 5000+-ra is kevés. Netezni lehet vele,de ha terhelem a két magot akkor pikk-pakk 60fok,a venti üvölt 3300-on.
Artic Cooling Freezer 64 Pro jó a 620-ra, az értékek tök normálisak. -
caleb
aktív tag
Hi!
GA-MA770-DS3 rev 1-be ha beletennék egy 620-as procit,sajnos a lap nem támogatja.
Ma megrendeltem a procit,és holnapra mennék is érte,és biztosra szeretnék menni,ezért akinek van ilyen procija légyszíves írja meg nekem hogy mennyi a :
-cool'n'quiet feszültség,hőmérséklet
-normál,terhelés alatti feszültség,hőmérsékletVálaszokat előre is köszi
-
szki
őstag
Ha valaki AM3-at akar venni, akkor nézzen szét az apróban, mert vannak jó cuccok jó áron! DDR3 is vásárolható használtan jó áron!
Úgy vettem észre, hogy 2-3 hónap alatt drágultak a DDR3 ramok 20-30%-ot. Hiába erősebb a Ft, és hiába van elterjedőben a DDR3...
Mod: persze a DDR2 + AM2+ még mindig olcsóbb..
-
Tom5
addikt
Remélem idővel kiadnak egy 3Ghz körüli példányt. Én karácsony fele tervezek 4 magra váltani (esetleg januárban), de ha addig nemjön egy alapórajeles 3Ghz-es akkor Phenom 2 lesz.
-
Lui76
őstag
Az én AM3-as proccom is ment a sima AM2-es lapomban is.
-
Oliverda
titán
Szerinted...
"De a 955-ös nemcsak órajele miatt "különleges", hanem azért is, mert a teljes értékű, azaz 6 MB-nyi harmadszintű gyorsítótárral ellátott és AM3-as foglalatba illeszkedő, tehát DDR3-as memóriákat támogató Phenom II X4-esek között ez az új csúcsmodell (a 910 egy közbülső megoldás, egy kis ízelítő volt 2,6 GHz-es órajellel). Az AMD gyakran kihangsúlyozza felhasználóbarát politikáját, ennek egyik mellékterméke, hogy AM3-as létére a 955 a DDR3-as memóriákon felül AM2+ alaplapban képes együttműködni a DDR2-es memóriákkal is."
"Az AM3-as processzorokon 938 darab lábacskát találunk, míg az AM2(+) foglalatba illeszkedőkön 940 van (tehát az AM3-asokról két darab lábat eltávolítottak), így belepasszol az AM2-es alaplapokba is. Az AMD-től egy OEM verziót kaptunk, ezért csak külföldi tesztekből tudjuk, hogy a 955-ös mellé járó processzorhűtő gyakorlatilag megegyezik a korábbi AM2-es típusokhoz mellékelttel."
-
kop8
őstag
Az tuti megy AM2+ alaplappal?
-
nandon
tag
A 600e/605e októberben jön? Itt olvasható egy tesztecske, amiben igen jó fogyasztási értékeket mutat egy 605e jelzésű takarékos négymagos.
-
paolo68
csendes tag
Bus speed 260Mhz x13 = 3380 Mhz - 1.408 V ez volt a Maximum, nagyobb freqvenciaval mar instabil volt !
SiSoft Sandra
Dhrystone ALU (Gips)
Intel i7 920 (2.8Ghz Turbo) = 68.02 Gips
Phenom II 965 (3.4 Ghz) = 51.13 Gips
Athlon II x4 620 ( 3.38 Ghz ) = 50.38 Gips
Athlon II x4 620 ( 3 Ghz ) = 45.06 GipsWhetstone FPU (Gflops)
Intel i7 920 (2.8Ghz Turbo) = 68.02 Gflops
Phenom II 965 (3.4 Ghz) = 39.45 Gflops
Athlon II x4 620 ( 3.38 Ghz ) = 38.31 Gflops
Athlon II x4 620 ( 3 Ghz ) = 35.03 GflopsEverest
CPU Queen
Intel i7 965 (3.3 Ghz ) = 30.786
Athlon II x4 620 ( 3.38 Ghz ) = 20.985
Phenom II 940 (3 Ghz) = 18.636CPU Zlib
Intel i7 965 (3.3 Ghz ) = 112.330
Athlon II x4 620 ( 3.38 Ghz ) = 90.303
Phenom II 940 (3 Ghz) = 80.081CPU PhotoWorx
Intel i7 965 (3.3 Ghz ) = 35.393
Athlon II x4 620 ( 3.38 Ghz ) = 22.308
Phenom II 940 (3 Ghz) = 19.168 -
paolo68
csendes tag
Osszehasonlitas a Phenomokkal csak a tesztprogramok mar meglevo eredmenyeivel volt.
-
paolo68
csendes tag
2 napja egy Athlon II X4 620 tulaj vagyok, es mondhatom levagyok dobenve hogy tesztekben fej fej melet van a X4 Phenomokal 2600 Mhz tol egesz 3250 Mhz ig ( gyari huto es 1.360V), L3 cache nelkul. Nforce-os lapkaval M4N78 4Gram 2x2 DDR2 Corsair 800.
A tanulsag az hogy nagyon keves program hasznalhatja ki a L3 cache-t. Talan Video editalo programok, de nem vennek ra merget !!! -
-
AXisBOLD
addikt
üdv.
770-DS3 rev1-ben F7-es biossal játszik ez a proci?
thx
-
g@bo
nagyúr
válasz
adorjant #129 üzenetére
csereberéhetünk, ha rádobsz pár rugót.
ja, kaptam 5 óra banánuszt, mert egy újoncot kioktattam a hirdetési topikomban, pontosan mennyit és hol alkudozzon... mostanában megromlott az idegrendszerem, és leírom őszintén a gondolataim...
ettől független, érdekes hiénázási szokás lett úrrá a fórumon..
szal a lényeg, eddig nem húztam, csak kicsit, a l3 nem megy, szal propus mag, ha leirjátok mit lessek, nekiesek.
-
adorjant
őstag
kicsit marom magam,mert pár napot kellett volna csak várnom erre a procira,de aztán a sürgevész miatt 545 lett,kicsit le is hidaltam,mikor láttam,hogy 23e a bruttó ára
-
Konfigos
őstag
Vagy ezért:
(* A felhasználó jogait az Alapelvek durva megsértése miatt ideiglenesen felfüggesztettük!)
(Az eltiltásból hátralévő idő: 0 nap, 02:24:06Bár nem tudom mit takar pontosan én még nem kaptam ilyen ajándékot
Athlon x4 nekem is szimpi szóval jöhetne már valami teszt valakitől.1-2hónap múlva akarok újra egy konfigot vagy phenom II 955 lesz benne vagy egy ilyen athlon x4.Árban nem kell ecsetelnem hogy jóval drágább a 955 viszont tudásban szerintem olyan sokkal nem jobb.
Most egy 250-est nyúzok alapfesz 3600-at megy,1.450V mellet meg 3900-at tovább nem néztem mert nem volt időm rá -
Chaser
legenda
REmélem azért nem írsz mert tesztelsz
-
g@bo
nagyúr
no, senki nem vett rajtam kivül ilyen csodát?
ajaj....
-
Hi kéne help mivel eddig inteles voltam
szóval tuningnál minek és mennyit kell feszt adni?
cpu vid Control ?
cpu volt control ?Ha csak szorzót állítok HT mennyire szól bele a tuningba ? mire érdemes oda figyelni?
Északi vagy déli hídnak kell e feszt adni stb ... (kb ezekre lennék kiváncsi)
550 es prociról van szó ahol 4 mag megy alapfeszen 3600mhz et
ezt kéne tovább tolni hogy kiderüljön mennyi a vége...
-
g@bo
nagyúr
na, expertbe be is foglaltam egy 620-ast, most jön a dilemma, mielőtt megveszem, biztos hogy ne az egyre olcsóbb i5 ( 36+áfa.... ) vonal legyen e. ( ?? )
-
Chaser
legenda
Ha minden jól megy pár hét múlva küldhetek egyet, engem érdekel, hogy ddr2 visszafogja-e. Ha értelmes áron kapom majd szólok.
Nézegettem a most megjelent teszteket, van egy sanda gyabúm, hirtelen azért tűntek el 2-3 hete, mert túl soknál be lehetett kapcsolni az L3-at, azok még deneb magosak voltak talán? Mostani tesztetknél viszont sehol nem láttam L3 aktiválást, nyilván ez már propus mag. -
AXisBOLD
addikt
köszi mindenkinek, most már tisztább a kép.
nem is akarok már procit venni, de ha menne a lapomban akkor ennyiért már csak azért is vennék, hogy elmondhassam, hogy van 4 magos procim
télleg menne a lapomban vajon?
-
g@bo
nagyúr
válasz
elfelejtette #110 üzenetére
még neki sincs, csak lehet hogy lesz... jövöhét, lehet nekem is, igérték a nakkerben, de röhej a sebesség.
-
Gyuri27
félisten
válasz
AXisBOLD #106 üzenetére
A 720 csak akkor jobb játékra ha a játék nem támogatja a 2+ magot. Hiszen a 620 2600-n jár és nincs l3, a 720 2,8 és van l3. De ez az előny elmúlik hiszen egyre inkább használják a játékok a 4 magot. Ami még a 620 mellett szól az ár. Ugyanis 24k alatt van a drága. A 720 meg 30k.
-
AXisBOLD
addikt
üdv.
kitörő örömmel fogadtam az új négymagosok érkezését, ár/érték arányuk miatt is. de ahogy visszaolvasok azt látom hogy nem minden területre alkalmas, illetve vannak jobbak nála közel azonos árban. Pl: játékra még mindig jobb egy X3 720 az L3 miatt. jól látom?
de akkor minek a 4 mag és milyen területre szánja az AMD?
-
Tibicsucsu
aktív tag
Nem akarok türelmetlen lenni, de mi a seggem van már az X3 435-tel? Se teszt, se ár. Tűkön ülök!
-
Oliverda
titán
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Futás, futópályák
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Konzolokról KULTURÁLT módon
- One mobilszolgáltatások
- Xbox Series X|S
- Egy szenzor, két zoomkamera: újraírta a Huawei a mobilfotózás történetét
- HDD probléma (nem adatmentés)
- Synology NAS
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- BestBuy topik
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 9900KF 8 mag 16 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Ryzen 5 5600G + Cooler Master Hyper hűtőborda / G.Skill AEGIS CL16 DDR4 3200MHz
- Intel Core i7-14700K 20-Core 3.4GHz LGA1700 (33M Cache, up to 5.60 GHz) Processzor! BeszámítOK
- AMD Ryzen 7 7700 - Új, 3 év garancia - Eladó!
- Ryzen 5 5600X 1 év gari
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Külföldi csomagszállítás Packeta csomagpontokon keresztül!
- 121 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
- Eladó szép állapotban levő Huawei P30 Pro kék 6/128GB 12 hónap jótállással!
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A50/Samsung Galaxy A51/Samsung Galaxy A52/Samsung Galaxy A53
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged