- Csendben leállította a Deep Link fejlesztését az Intel
- Már Vulkan API-val is működik a Smooth Motion képgenerálás
- Driftelős és lövöldözős hangulatú lett az új Arc meghajtó
- Ollós klaviatúrával és az eddigi legkisebb Basilisk egérrel jelentkezett a Razer
- Viszonylag kompakt léghűtésekkel gyarapította kínálatát az Arctic
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Milyen videókártyát?
- Adatmentés - HDD - SSD - Flash
- Everest / AIDA64 topik
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Fellép a hamisított paszták ellen az Arctic
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- 80% vs. 100% – Tönkreteszed az aksit, ha mindig feltöltöd? – Tech Percek #6
Új hozzászólás Aktív témák
-
zuuko
csendes tag
válasz
Cartmenn #6703 üzenetére
Na, akkor csak, hogy még jobban elmásszak a témától és az eddigi elképzeléstől (lassan átmászok a Skylake topikba), most ahogy nézegettem a 6 magos AMD-ket szembe futott velem a 1151-es socket és társai. Eddig nem tudom miért hagytam ki a számításból (-gondolom, elrugaszkodottan drágának hittem). Szóval jelenleg egy apró plusz ráfordítással ez a nyerő páros:
CPU: i3-6100 (~27k)
Alaplap: MSI H110M Pro VD (~16k)
RAM: 4-8 GB DDR4 2133 Mhz (~8k)Így minimális ráfordítással egy a későbbiekben bővíthető félkonfigom lenne. AM3-as foglalat legjobb procija talán a Phenom II X4 1100t, ami ~30k és akkor nem kell alaplapot és ramot cserélni, de ez a teteje. Viszont főleg játékra használom a gépet így nem érzem szükségét a 6 magnak (semmilyen video renderelés és szerkesztés vagy egyéb ami zabálná a magokat).
-
Cartmenn
aktív tag
Én se vagyok szakértő
én is max a teszteket nézem ilyenkor.A mostaninál persze hogy jobb,csak én úgy hasonlítottam ha csak erősebb procit raksz a lapodba (azt egyszerűbb cserélni
) és annak a procinak az erősségét hasonlítottam az intelekkel.Meg ugye attól függ mire használod a gépet,azt kell csinálni amit te gondolsz jónak
---én biztos beledobnék egy 6magost ,mint egy 2mag(4szál)-i3 vagy 4magos i5 ez már a 6magosnál is jobb sokkal
-
zuuko
csendes tag
válasz
Cartmenn #6701 üzenetére
Nem feltétlenül értek egyet, igaz laikus vagyok, de ahogy nézegettem a különböző benchmark eredményeket egy következő setup lényegesen jobban teljesíthet a mostaninál:
CPU: i5-2400 ~20-22k
Alaplap: ~10-11kEhhez vártam/várom a "szagértők" hozzászólását
Ez jelenthet-e kb. 30-40%-os teljesítmény növekedést (mint ahogy eddigi saját utánaolvasásaim után feltételezném) vagy ahogy Te is írtad felesleges váltani? A budget persze az általam optimálisnak vélt, de van még puffer mögötte, ha pl. 5-10k-val többért, akár több is kihozható a dologból.
-
Cartmenn
aktív tag
Nekem abban a lapban volt X3-450 után X4-965 mindkettővel 6790-et hajtottak,utána vettem bele egy X6-1100-at,majd később kártya csere is volt 7850re--persze azóta a lap am3+ os 970es de még mindig az X6-al-megy csak 1280x1024-ben
Most sima laikusként megnéztem a procikat inkább vennék egy x6-os procit vagy X4 965 vagy felettit,meg a videókártyát is cserélném.Mikor olyan lapom volt amilyen a tied ,semmi gond nem volt a nagyobb procival(kezelési listában benne is van,az enyém ráadásul a 140Wos volt) nagy hűtővel persze,semmi tuning,és hogy lett sata3 is az újabb lapban semmi nem gyorsult igazán ugyan azzal az ssd-vel.USB3-al sem értem semmit mert a házam elején csak 2es van--hátra meg nem fogom dugdosni
az a pár film amit pendrivére töltök ki tudom várni.De ahogy a költségvetést nézem videókártya csere nincs,én így egyértelműen az x6-ot keresnék--a procid talán el lehet adni 12-14e plusz a kb.10esed az ha szerencséd van futja az alap 1035/45/55 X6-ot(vagy nagyobbakat
) ha majd árulnak.
-
zuuko
csendes tag
Sziasztok!
Nekem egy Athlon II x4 645-öm van egy Asrock M3N78D alaplapban, mellette egy Powercolor HD 7870 Devil gpu. A cpu sajnos már elég kevés ennek a gpu-nak, úgyhogy váltani szeretnék (intelre).
Szerintetek melyik az a cpu és mobo kombináció, ami már min. 30-40%-kal jobban meg tudja hajtani a gpu-t?
Jelenleg a cpu 99-100%-on dolgozik mind a 4 mag, miközben a gpu alig 40-50%-ot megy.
Én ezekre gondoltam elsősorban (a budget a mostani eladásából ~20k és plusz kp-ból lenne ~10k):
CPU: i3-3240 v. i5-2400 v. i3-4150 (ezek most is elérhetőek a hardveraprón ~20-22k)
MOBO: konkrét kiszemelt még nincs. Preferált: 4 RAM slot, kezelje a magasabb órajelű memóriát, SATA III, USB 3, etc. Tuningolásra nem adnám a fejem, ahhoz sötét vagyokAdalék: 8GB 1333Mhz van mellette és egy 550W-os minőségi táp. 1080p-n szeretnék játszani egy kellemes mid/high beállítás mellett pl. Overwatch-csal.
Köszi a segítséget előre is!
-
-
-
F e Z o
veterán
-
válasz
katakomb1 #6685 üzenetére
Pontos számokat nem tudok , de ismerősöm kellemesen játszott alap 750k-val és hd7770-nel.A Te kártyád picit erősebb. Ha olcsón be tudod szerezni, akkor megérheti. De egyébként MSI Afterburner programmal tudod monitorozni, hogy hány %-ban hajtja ki a proci a videókártyádat.(Nyílván a 100% a legjobb
)
-
-
-
-
-
TuffyCSS
csendes tag
-
-
válasz
katakomb1 #6670 üzenetére
"The Athlon 740 is a locked multiplier CPU, you can't increase the multiplier of this CPU manually."
Második sorban , a kollega az fsb húzás lehetőségeit taglalja, de anno próbáltam fsb-t húzni fm2-tes lapnál szorzózáras procival, de nem jutottam semerre . De esetleg megpróbálhatod -
-
TuffyCSS
csendes tag
válasz
M0ng00se #6666 üzenetére
Jelenleg itt tartok, de 10 perc után kékhalált kapott megint. szerintetek mit kéne módosítsak?
1. kép
2. kép
Ha nem lennének kiolvashatók a sárga adatok:
CPU Voltage: 1.475
*CPU/NB Voltage: 1.275
*HT Voltage: 1.31875
*NB Voltage: 1.2
*Ha ezeket feljebb emelem egy egységgel, akkor már lila színű lesz, ami gondolom nem túl jó már.... -
katakomb1
tag
válasz
M0ng00se #6669 üzenetére
Ha szorzózára, akkor miért vannak olyan menüpontok, ahol, akár 4000Mhz-ig lehet húzni?
Mit állítsak az fbs-en?
Tom hardveren ezt írjákMiket állítsak annak érdekében, hogy a maximumot kihozzam a prociból? (remélem nem pocséknak vettem a hűtőt)
-
-
katakomb1
tag
Sziasztok!
Egy Athlon 740-est szeretnék tuningolni, de valamiért nem engedi azt. Rá tettem 3400Mhz-re és még mindig alap 3200Mhz jelez.
AMD Turbo Core Tech Offolva van.
Itt egy kép a BIOS-ról. -
-
TuffyCSS
csendes tag
Jelenleg 3.5Ghz-en van 1.475 fesszel és prime95-el tesztelem és ilyen 3 perc után kékhalál... mitől? kevés lenne a feszültség? emelni már nem akarom mert írtátok, hogy ez a max ami még belefér.
-
válasz
TuffyCSS #6662 üzenetére
Orthos-t nem ismerem, én aida64-et szoktam használni, ott rendesen kiírja az órajel értékeket. Tesztre ott a jól bevált prime 95, bár személy szerint nem szoktam használni, mert sokszor elég ha nem primestabil a gép, nem szokott kifagyni
de persze ha a prime stabil akkor minden
A CPU kihasználtság az programtól függ, nem feltétlen kell 100%-on mennie a procinak hogy kihajtsa a videókártyát.
A HT-t érdemes alapon hagyni 2GHz-n mivel tudomásom szerint ettől nem gyorsul a rendszer, viszont ha magasabb az órajele akkor lehet instabil. Mivel fsb-t húztad ennek és az NB nek is megemelkedik az órajele, és ha nem kap elég feszkót akkor, ez is lehet az instabilitás egyik oka.Egyébként NB-t esetleg húzhatod, annak a sebessége, ha csak minimálisan is de kimutatható. HT-nek a feszültsége, és órajele szerintem maradhat alapon. NB-t tetszőlegesen, de ha húzod adhatsz neki több feszkót is. -
elfelejtette
veterán
válasz
TuffyCSS #6662 üzenetére
Ezt ugye olvastad, mielőtt belekezdtél?
AMD K10/K10.5 túlhajtási útmutató -
TuffyCSS
csendes tag
válasz
M0ng00se #6661 üzenetére
Helló! Jelenleg az Orthos-sal tesztelem, de lenne néhány kérdésem. CPU-Z szerint 3.6Ghz-en (14.5x250) van (ahogy beállítottam BIOSba is), de az orthos csak 2.9Ghz-et mutat és az FSB-t is csak 200-nak mutatja, most akkor ugye csak az Orthos méri szarul nem? A másik problémám pedig hogy afterburnerrel nézem a cpu-t és csak 2 magot használ ki teljesen a 4 helyett, a másik kettő magot csak olyan 30%-ig használja ki. Be lehet valahogy állítani, hogy mind a 4-et 100%-osan használja? Vagy keressek egy olyan progit, ami képes kihasználni 4 magot?
Ja és még azt szeretném kérdezni, hogy a HT Link Speed-et és CPU/NB Frequency-t mennyire állítsam, mert jelenleg auto-n van, és ennek a kettőnek a feszültsége is auto-n van, azokat kell állítani? -
válasz
TuffyCSS #6660 üzenetére
Üdv!
Az az alaplap f@sza lehet ha húzásról van szó
Húzni tuti hogy lehet, de tudomásom szerint 1,475V felett már erősen degradálódik a proci.Meg persze ilyen "nagy" feszültségekhez már jó hűtés is kell!
Architektúrából adódóan nem nagyon lehet őket normális feszültség mellett 4ghz fölött hajtani, az X3 450-em 1,475-ön ment 3,85-öt. De persze kinek mennyi számít -
TuffyCSS
csendes tag
Helló! Lassan 6 éves lesz az AMD Athlon II X4 635 procim és szeretném megtudni, hogy lehet e tuningolni egyáltalán főleg ha már ilyen régi? Az alaplapom: M4A87TD EVO
-
Üdv.
Szerintetek egy hárommagos athlon II 4,15Ghz-n mennyire hajtana ki egy 5850-et? Tudom ,hogy feles lenne mellé olyan kártya, de dx11-re szükségem lenne -
F e Z o
veterán
válasz
TuffyCSS #6657 üzenetére
Ez erősen alkalmazás, felbontás és részletesség kérdése. Játékok közben monitorozd az aktuális GPU kihasználtságot, s meg tudod, hol van CPU limited. (Ahol nem megy maxon 99%-on a vga, ott van)
-
jambiyya
őstag
válasz
elfelejtette #6647 üzenetére
Nálam azzal nem volt gond, de az újabb játékok fagytak (3 maggal nem). Azok 64 bitesek voltak, így állítottam fel a diagnózist.
-
válasz
elfelejtette #6641 üzenetére
mindenkinek megy a negyedik magocska csak nekem nem
egyébként nekem 4,2-t megy a 3 magos athlon2 1,8V-tal és 94,7 wattot ír úgyhogy gyanús
k2 hűti
-
jambiyya
őstag
válasz
elfelejtette #6645 üzenetére
Teszteljed 64 bites alkalmazással is, nekem attól mindig lefagyott az egyébként tökéletes negyedik mag.
-
elfelejtette
veterán
válasz
F e Z o #6644 üzenetére
Egyelőre még most áll összefele a rendszer, így nem nagyon volt időm tesztelni, annak örülök, hogy egyáltalán stabil a 4 mag. Bár érdekes, hogy múltkor elindítottam a 3dmark06-ot, és erre lekapcsolt a gép. Előtte meg 2 órát futott hiba nélkül a prime95. Persze a 9600GT is megy 2 órát GPU Caps Viewerrel tesztelve úgy, hogy közben a Prime95-öt is elindítom, mivel a procit nem terheli le 100%-ra.
-
F e Z o
veterán
válasz
elfelejtette #6643 üzenetére
Kevesebb fesszel nem is megy bekapcsolt 4. maggal?
Persze procitól is függ, anno az én x3 445-öm 1,35V mellett bekapcsolt 4. maggal ment 3450MHz-et. -
F e Z o
veterán
válasz
elfelejtette #6641 üzenetére
CPU-Z nem hiteles adatot mutat. A vrm-eket nem árt pluszban hűteni, még akkor is, ha alapórajelen használod bekapcsolt 4. maggal. Szerintem akkor sem eszik többet 100W-nál a procid? Mennyi egyébként a vid-je a procidnak?
-
elfelejtette
veterán
Ha az alaplap csak 95W-ig támogat procit, viszont nekem az 1.4V-os alapfeszű procinál a bekapcsolt 4. maggal a cpu-z 129W-os számított fogyasztást mutat, az gondot okozhat?
-
-
-
-
TuffyCSS
csendes tag
Helló! Egy Athlon II X4 635 2.9GHz ki tud hajtani egy MSI N760 TF 4GD5/OC (GeForce GTX 760 Gaming) kártyát?
-
jambiyya
őstag
válasz
elfelejtette #6631 üzenetére
Előfordul, hogy az alaplap szükségtelenül nagy feszt ad auto beállításon. Döntsd el hogy tuningot, vagy alulfeszt akarsz, és aszerint indulj el. Nem kizárt egyébként az sem, hogy összejön a tuning és még a feszt is alacsonyabbra veheted.
-
elfelejtette
veterán
Még1 kérdés. Az általam megvásárolt proci alapfesze elég magas, 1.4V. Ez pozitív, vagy negatív kihatással lesz a magfeloldásra és a tuningra?
-
F e Z o
veterán
válasz
elfelejtette #6627 üzenetére
Szerintem jobban jársz ddr3-as deszkával, a ramok is olcsóbbak, mint a ddr2-k. Én a 890GX3-ra szavaznék, ott legalább a vrm-emeken is van heatpipe-os hűtés.
-
elfelejtette
veterán
Sziasztok!
Rekord idő alatt elment az alaplapom, így kell helyette egy olyan, ami tudja a magfeloldást. Ezeket láttam gyorsban:
1. Asrock A770DE+
2. Gigabyte GA-MA770T-UD3P
3. Asrock 890GX Extreme 3
Ti melyiket választanátok? Az első azért jobb, mert nem kell lecserélni a mostani DDR2-es ramjaimat. A második azért jó, mert ezt helyben tudnám venni, a másik kettő postás küldés. A harmadik meg ugyebár a legfejlettebb, de a legdrágább is. Az árak 1000Ft-onként nőnek, csak a másodikhoz és a harmadikhoz még DDR3 ramot is szerezni kell -
johnnyka99
csendes újonc
uhh szegény
-
válasz
johnnyka99 #6617 üzenetére
az még a jobbik . én beleraktam a am3-mas lapba az FX procit és másnap megdöglött
-
johnnyka99
csendes újonc
nekem nem fm1 foglalatom van hanem am2+ am3-mas procival
-
-
MMIX
addikt
válasz
johnnyka99 #6609 üzenetére
Helló!
AMD Phenom II X2 5x0 & Athlon II X2 2x0 topic. "Regor"
-
johnnyka99
csendes újonc
igen ma emeletem még egy kicsit és sikerult 3.11ghz-t kicsikarni belöle
-
válasz
johnnyka99 #6611 üzenetére
alapfeszen megy? csak mert pár mhz kell hozzá
-
válasz
johnnyka99 #6609 üzenetére
Üdv.
Szerintem az a 300mhz meg sem kottyan neki.. -
johnnyka99
csendes újonc
Sziasztok lenne egy AMD athlon II x2 215 procim azt szeretném megkérdezni hogy ha fel huzzom 3ghz-ra akkor elég lenne e neki a gyári hütő?
-
gears27
aktív tag
köszi a válaszokat, akkor valószinü nem cserélek
-
-
elfelejtette
veterán
válasz
gears27 #6605 üzenetére
Ez alapján csak akkor, ha ingyen cseréled...
-
gears27
aktív tag
Szerintetek megérné lecserélni az athlon 2 x4 641-es procim egy AMD A6-3650-re?
-
Cartmenn
aktív tag
válasz
gears27 #6600 üzenetére
Rakd fel a CoreTemp-et(ha sikerül) az folyamatosan mutatja mennyivel pörög a proci(magonként)--én mondjuk nem húzom,de folyamatosan látni hogy alapban az x6 800mhz-en van felpörög mikor dolgozik 3.3ra a turbo coret is használva 3.7ig (akkor csak 3mag)--de gondolom más program is mér ilyet folyamatában
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Telefon felvásárlás!! Honor Magic6 Lite, Honor Magic6 Pro, Honor Magic7 Lite, Honor Magic7 Pro
- Azonnali készpénzes Sony Playstation 4 Slim / PS4 Pro felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- Huawei Nova Y90 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! Sony PlayStation 5 825GB SSD lemezes konzol fejhallgatóval garanciával hibátlan működés
- LG 27UL550-W - 27" IPS / 3840x2160 4K / 60Hz 5ms / HDR10 / AMD FreeSync
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest