Hirdetés
-
PROHARDVER!
Téma összefoglaló! Kérlek olvasd el mielőtt kérdezel, és használd a keresőt!
Az összefoglalóban pár helyen a fórumtársak hozzászólásai vannak belinkelve, vagy az ő információik alapján írtam le az adott információt. Ezúton is köszönöm mindenkinek! gyűrű
Új hozzászólás Aktív témák
-
Brandynew
őstag
Sziasztok,
Kérlek, segítsetek. Egy Fire TV Stick 4K Max-szal biztosan fogom tudni PC-ről Plex-szel streamelni a tévére a 4K Dolby Vision tartalmakat anélkül, hogy szaggatnának? És ehhez kell valamit berhelnem majd a szoftveren, vagy csak bedugom a sticket a tévébe és működik?
Illetve jól látom, hogy most nem a német Amazonról, hanem innen tudom megvenni a legolcsóbban?
Köszönöm.
-
mrmft
senior tag
GTV (TCL C635, 725) alapertelmezett medialejatszo tippre nem tud kadenciahelyes lejatszast, szaggatnak az mkv-k, mp4-ek, hiaba nagy a bitrata. Stream - beepitett Netflix app is be-be szaggat (WiFi savszel jo, WiFi6 router - 350mbit folott tolt lefele a TV).
4K maxal + az altalatok emlitett Kodi vezioval az elso problemam kikuszobolheto? A Netflix stream ahogy latom igen, de javitsatok ki ha tevedek! -
spiky03
veterán
Én is az ingyenes próbát tolom január 13an jár majd le, úgyhogy akkor remélem megtudom hosszabbítani az újabb 2 hónapos akcióval

Azért van bőven sajátgyártású cuccaik, amik jók és mindenhez van magyar felirat (nekem az elég). Mondjuk az kicsit fura, hogy csak SHD verzió van belőle, de megszokható.
Pl most nézem az Alapítványt, nem rossz.
Előtte meg végig néztem a következő sorozatokat:
For all mindking
Fekete madár
Servant
See - mondjuk ezt kölcsönözhető verziót néztük mert akkor meg nem volt meg az ingyen hónap
- az utolsó évadot nem láttuk még
KülönválásFilmekből a két Tom Hanks-eset néztem meg:
Finch
GreyhoundDe van még sorozat meg film ami érdekel.
Pl a Magic Johson sorozat, Ted Lassot is sokan dicsérik, hogy nagyon jó.
Akkor ott van az az Öslényes David Attenborough-os természet sorozat.Úgyhogy én tudok mit nézni

-
Imi1981
veterán
válasz
üzenetére
Ezt pofon egyszerű megoldani legyen kapcsolható ! Alapból nincs bekapcsolva de akinek igénye van rá legyen lehetősége bekapcsolni. Ott az apple tv ott is így van (rendszerszinten) ki-be kapcsolható. Fogok venni egy firestick 4k max-ot és remélem a szerencsések közé tartozok majd akinél vált fps-t. 🙂
-
törölt tag
válasz
kokokka
üzenetére
Ezt már sztem többen említették, hogy ezt tesztelték a júzereken és panaszkodtak, hogy frekiváltáskor villan a képernyő és fekete lesz a kép és ez nem tetszett nekik.
Ami fura, mert Prime Video nem villan, hanem kiírja, hogy Adjusting frame vagy valami ilyesmi, Netflix viszont villan. Gondolom a többi is ilyen.
Szóval képesek rá, csak sok dolog a júzereken bukik el úgy tűnik. -
-
eshe
tag
Sziasztok!
Nemrég vettem egy cubét és felraktam rá az itt belinkelt mátrix kodit.Itthon win7 van a gépen és a jelszavas védelem ki van kapcsolva a hálózaton.A kodi viszont felhasználói nevet és jelszót kér mikor beírom az ip cimet.Van erre valami megoldás?Ugyanis a x95 max-on lévő igaz még Leilás nem kért ilyesmit. -
luciferc
őstag
Feltettem a stickre az HBO Max-ot az apkmirror-ról. Felment, elindul, viszont nem tudok navigálni benne. Néha, teljesen véletlenszerűen történik valami, de ennyi, használhatatlan. Találkoztatok már ilyennel? Melyik verziót használjátok, ami tuti működik?
-
gyűrű
Topikgazda
A firestick amazonos felülettel rendelkezik, az ajánlatokat, ha azt hívod reklámnak, nem lehet kikapcsolni. usb otg kábellel tehetsz rá pendriveot, azt formázza a stick ha memória bővítésre kell. Otg kabel típus van az összefoglalóban. Mivel usb 2 a max, így csodát ne várj tőle, majd látod melyik appot engedi külsőre tenni, amikor mozgatni akarod. Van hogy nem, vagy nem jól fut onnan némelyik. Usb hub szerintem bármelyik jó. Kodi van linkelve szintén az összefoglalóban ami tudja a dolby visiont. Ha az nem kell, akkor jó a bolti is. Ha ennyire idegesít a marketing, akkor viszont ez az eszköz nem neked való...
-
denko
senior tag
Kezdetnek köszi a hozzászólást! másodszor pontoson melyik válaszra gondolsz?
A leírást első dolognak elolvastam, bármennyire hihetetlen.
Ami a memória bővítést illeti láttam leírásban hogy LAN adapterek vannak ajánlva, ezekre nincs szükségem.
Olvastam hogy több forrásból lehet telepíteni a kodit de nem kaptam választ arra hogy az app (apk) vagy OP rendszerinti külön memória hordozóra az ajánlott
Ami a a reklámokat, illetve a fizetős tartalmat, nos erre nem találtam válasz leírásban, de leht én vagyok vaksi..
-
denko
senior tag
Sziasztok,
Ma kaptam meg fire stick 4k max-ot és pár kérdésem lenne:
Firestick memoria kibővitéséhez mi az ami bevált nektek? OTG re gondolok vagy hubra, melyik ajánlatos?
Másik, Kodi t google store változat megteszi vagy külön op rendszer ajánlatos rá?Eléggé idegesítő a marketing prímmel hogy nem csak azt a kontetet dob ki ami benne van primeban hanem a fizetős opciókat is, nem lehet ezeket kiszürni valami beállítással?
-
kokokka
addikt
Egy napom ráment, meg rengeteg (felesleges) letöltés, de akadt azért pár használható program mégis csak. De valószínűleg én sem gondolom már tovább, használom amire tervezték: stream-re. Igazából kíváncsiságból próbálgatom. Az Unlinked egész használható, bár rengeteg fals van benne Fire Stick-re.
-
Lehet, hogy a Fire OS frissült? Elvileg nem kellene factory resetet csinálnia, hacsak nem hackelt a fw - de akkor meg brick lenne... ajna ez csak "hangosan" gondolkodás lett, de ami lehet:
- kábelprobléma
- áramkimaradás
- túlságosan tele van a tárhely
- sw vagy hw probléma -
kokokka
addikt
Kicsit kibővítettem a MAX-ot : USB hubon egy 128 gb-os SSD-vel + jön még az ethernetes USB hub is + egy 32Gb-os Micro SD-vel amit belső tárhelynek formaztattam meg a stick-el. Gondoltam elkezdem használni a stream-elésen kívül másra is. De itt elakadtam. Ugyanis alig találok rá értelmes programot : Go miogle fotók, Chrome, Google Drive, képnézegető galéria programot. Sokat sok helyről leszedtem és telepítettem már, de nem jók. Az összes Google app amit sikerült feltennem az ikonra nyomva elindul, majd azzal a lendülettel ki is lép. De még csak egy galéria programot sem találtam ami műkodik vagy ami kezelné pl. a felhő tárhelyeket. Tudtok adni ötleteket, hogy honnan milyen programokat tudnék leszedni amik Stick kompatibilisek?
-
Fifi
őstag
Sziasztok!
~1 hónapja üzemeltem be lányomnak a 4K Max-ot.
Összes "mókolás" annyi volt, hogy
1. LAN adapter csatoltam hozzá
2. a developer menü-t engedélyeztem és adbLink segítségével a Maven Kodi-t telepítettem
3. Amazon store-ból a vimu player megvettem, Disney+, Netflix, Prime video-t beállítottamLányom ezekből csak a Netflixet és a Disney+-t használta, valamint a böngészőben egy stream oldalt nézett.
Tegnap este a stick magától resetelődött, visszaállt a gyári alapbeállításokra, mintha most vettük volna ki a dobozból.
Ez megszokott dolog vagy kezdjek aggódni, hogy garanciáztatnom kell?
-
Swenk
aktív tag
Ha a Max-on lévő prime video-n elindítok egy filmet, akkor mindig az "english description" -nal indul. Aztán kiválasztok egy másik audio nyelvet, akkor úgy beszél, de ha kilépek a filmből, majd vissza, már megint az "english description" jön elő. Minden film így indul, és hosszabb megállás után ezzel folytat. Azt szeretném, ha egy filmen belül, kilépés után folytatom a lejátszást, miközben a filmet ott folytatja, ahol abbahagyta, a hang is maradjon a már a beállított nyelven. Volna erre beállítás, vagy ez ilyen? Köszönöm.
-
péjé
őstag
A Kodi Maven verziója csak a DV képességben tér el a másiktól?
-
zolikaDB
veterán
Nem tudom mi leli ezt a rossebet...
Most csinaltam factory resetet...
- kikapcsolom, majd bekapcsolom a sajat távirányítójával, es egyszeruen nem latja a tv, mintha nem lenne bedugva - kihuzom, visszadugom a HDMI-bol/be, es jo
- bekapcsolom, hasznalom, aztan egyszercsak nem reagal a taviranyito gombnyomasaira... USB-bol kihuzom/bedugom, elemet cserelek kinomban es jo...
Nem jelzi, h merulne az elem (LADDA).
Mi a budos franc van vele...? Van vmi beallitas valahol, ami ha kell ha nem lelő mindent? Vagy mi?
3 HDMI-m van, cserelgetem benne, mintha muszaj lenne.
(LG LA620 TV)
Eddig nem volt ilyen jellegu baja.
Azert tettem ujra, mert hol a Kodi, hol a Smartnexttube fosta el magat, 1 eves telepites volt, es tele volt mar szemettel... -
Elemental
addikt
Szevasztok!
Barátom keres lejátszót plexhez. Fire Tv 4k max rendben lehet erre?
-
zolikaDB
veterán
Sziasztok!
Csináltam a sticken egy factory resetet, sok volt már 1 év alatt a szemét.
Kodi kérdésem lenne:
1, Hogyan tudnám megoldani, hogy amikor elindítom a Kodit, akkor a Videók jöjjön be a kezdőképernyőn? (csak a Serviio-n megosztott mappáimra van szükségem)
2, mit s hol állítsak be? -> a feliratok, óra a képernyő sarkában "ki van csúszva" a képernyő területéről... -
Csabi1984
addikt
Sziasztok "szakik" azt szeretném megkérdezni, hogy gyakorlatilag mit jelent, hogy Maven kodinak ezen típusa FireTV illetve Androidra optimalizált verzió?
Mi történik keresztezéskor azaz Androidra FireTv és fordítva
?Azt tudom, hogy Nexus és Matrix külön müködik egymástól,de 19.4 FireTv és 19.4 Android is külön müködik?
-
luciferc
őstag
Kösz.
Kérdezek konkrétabban. A egyik hardveraprós hirdetésben ez szerepel: Garancia: 2023.11.15-ig Amazon EU garancia (futár hozza viszi, melyet az amazon.de fiókodban igényelhetsz)
Azt hiszem reálisan feltehetem, hogy német belpiacos. Valós, hogy az amazon viszi meg hozza innen is, hiába német belpiacos? Erről az amazonos link nem beszél.
Illetve szoktak ezek egyáltalán elromlani? Volt már akinek elromlott és gariztatni kellett?
-
luciferc
őstag
erre tudtok mondani valamit? #5720
-
synar
őstag
A szabályosan a Kodi menüjén keresztül lépsz ki akkor nem csinálja, csak ha Home gombot nyomsz a távirányítón.
-
péjé
őstag
válasz
tomigonzo
üzenetére
A 19.4-es kodit használom amit a downloader appal tettem fel az AFTV-től, egy érdekes dolgot produkál: szinteminden 2. indításnál nem idulelsimán hanem be kell lépnem más appba,kilépnem és utána elindul. Van 2 stickem ésmindkettőn ezt csinálja.
Másnak is van ilyesmi gondja? másik kodit kellene használni? -
luciferc
őstag
Szokott ezekkel a stickekkel garanciális gond lenni? És ha lenne, akkor hogyan működik a német belpiacos mailboxde-n keresztül vett stick garanciája?
-
mikrofon
veterán
Van valakinek tapasztalata hogy az új Fire TV Cube (gen.3) tudja-e a frekvencia váltásokat a streaming appokkal, Netflix, Disney+, HBOmax?
-
Csabi1984
addikt
válasz
Szila|H|
üzenetére
Szia mit szeretnél a 4Kmax és DS videoval elérni?
Ha film lejatszás miatt szeretnéd akkor dobj fel egy VLC-t amivel tudsz SMB-vel a NAS-ra rácsatlakozni és boldogság
Ott van a Kodi amit rálehet tenni 4K Maxra igaz, hogy állitgatni kell (SMB felcsatolás) és utána azzal is tudsz lejátszani bár aki nem használt Kodit annak nem olyan átlátható.
-
Szila|H|
tag
Tegnap próbáltam 4K MAXra feltelepíteni a DS Filet viszont telepítés végére kiírta hogy nem települt.
Rá próbáltam az HBO Maxra azt sikerült.
sajnos a D-S Video nem lesz jó mert már porton fut, jelenleg pedig ez az egyetlen port amin elérhető a Nas, tudtok megoldást vagy okot hogy miért nem települt ? Vagy aki esetleg használja a DS file alkalmazást tudna segíteni ? -
péjé
őstag
válasz
boncogo
üzenetére
Nem tudom milyen routert használsz de elég sok tudja azt ha rádugsz egy vinyót akkor meg lehet osztani, Kodival biztos meg lehet találnia a megosztott tartalmakat, lehet ez is megoldás neked. A lan azért jó mert elkerülöd a wifi esetleges gynegeségeit bár wifi5-el kellene mennie mindennek akadásmentesen, legalábbis a router közelében. Lehet ha használnál egy NAS-t akkor nem kellene dugdosni a vinyót sem de ez azért már más téma.
Remélem vki itt használja/ta a direktben rádugott vinyót ezzel a stickkel és tud segíteni.
-
boncogo
csendes tag
Lan adapter is kell ahhoz hogy a direktbe rádugott külső winchiről is lehessen lejátszani filmet? Az OTG és síma usb hub nem elég? A wifi és lan(ha lenne) itt milyen szerepet tölt be? Elsősorban a KODI kodekei miatti lejátszás miatt vettem az amazon stick 4K-t, mivel a tv már egy sor audio és video fájlt nem játszik le. Wifi hálózaton belöl a számítógép látja a sticket, de fordítva a stik semmit nem lát a helyi routeren keresztül (például a rákapcsolt számítógépet sem). Szretném, ha segítenétek. Tisztelettel.
-
togaba
tag
Sziasztok!
Átolvastam az összefoglalót és megnéztem az ott szereplő linkeket is. Nem találtam arra utalást vagy elkerülte a figyelmemet, hogy a kocka tud-e külső vincseszterről filmet lejátszani? Láttam az új kiadáson USB-A csatlakozót.
Köszi. -
Imi1981
veterán
Csak arra lesz használva. Plex/emby szerver fut a mini pc-men és arról használom mindegyik boxom. Ha lenne felesleges boxom csak netflixre akkor nem vennék de mind használva van másik tévéken. Sajnos az apple tv 4k 2021-en a netflix probléma FHD tévén nekem túl zavaró és nem tudni mikor javítják ha javítják egyáltalán. Netflixre tökéletes lesz a fire tv 4k Max apple tv mellett . Azért nyilván nem ez lesz a fő tv boxom de a fő netflixezős viszont igen! Azért az apple tv sok szempontból a kedvencem és szinte mindig azt használom csak a fránya netflix felbontás hiba ne lenne FHD tévén
. -
gyűrű
Topikgazda
válasz
Imi1981
üzenetére
Azért a shield pro 4*-5* drágább olyat ne várj. A max menüben elég fürge, kodin nálam a sok plugin, és a testreszabott felszín miatt jóval lassabb, de átlag usernek ott is elég jó. Az ilyen miboxoknál sokkal jobb, mert a fire os egy jól kiherélt android tv os, optimalizálva.
-
Imi1981
veterán
Köszi! Akkor beszerzek egyet januárban. Neked van shield pro ahhoz képest milyen sebességben? Nekem ugye a cső shield van ami sebességben nem rossz (bár 9-es droiddal gyorsabb volt) és van mi box S-em is ami azért lassúcska. Ha kettő között van sebességben már jó! Igazából csak kiegészítésnek kell netflix miatt de ha már ott lesz akkor kodit is használni fogom.
Nekem van Prime video előfizetésem és ha jól olvastam összefoglalóban azon megy a frekvencia váltás? Bár az jó apple tv és csak netflixel van problémám ott úgyhogy mindegy. -
gyűrű
Topikgazda
Új hozzászólás Aktív témák
● Kérdés előtt olvasd el kérlek a téma-összefoglalót!
● Hirdetni a HardverAprón lehet , itt a topicban mellőzzétek,
ahogy hirdetések linkelését is !
● Egymást tartsuk tiszteletben.
- Microsoft Surface Laptop 4 13.5" i7-1185G7 16GB 256GB 1 év garancia
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 64GB Blue -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS4121
- Karácsonyi Akció! Apple iMac 19.2 i5-8500 Radeon Pro 560X 4GB 16GB 256GB SSD 21.5" 4K Retina
- 155 - Lenovo LOQ (15IRH8) - Intel Core i5-13505H, RTX 4060
- Creative Sound BlasterX G6 7.1 USB külső hangkártya
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest